Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 175 z 175 ]

131

Odp: Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Catwoman burki funkcjonują w określonych warunkach geograficznych i wśród ludzi o określonym genotypie. To taki mechanizm utrzymania homeostazy społecznej. Np. Bośniaczki tradycyjnie mają mają odsłonięte twarze.

A co do Europejek, nie powiedziałbym żeby Polki uchodziły za łatwe. A co do stereotypu, jak każdy stereotyp opiera się na prawdziwych przesłankach (choć polega na błędnej generalizacji) i z Europejkami obecnie nie trzeba się dużo napracować. O ile nie cierpię państwa - Szwecji i jej patologicznego ustroju, o tyle Szwedki bardzo lubiłem w czasach studiów....

Zobacz podobne tematy :

132

Adam12 napisał/a:

A co do Europejek, nie powiedziałbym żeby Polki uchodziły za łatwe.

Zależy dla kogo... Dla Polaków może nie są łatwe, ale jak usłyszą inny język albo zobaczą inny kolor skóry to głupieją. Podczas Euro 2012 było to bardzo dobrze widać sad

133

Mariosh jak zwykle przesadzasz. Wiesz widziałem wielu co to się zawiedli. Wszystko zależy w jakim środowisku się obracasz.

134

Adam12 napisał/a:

Wiec powiedzmy przyjmujemy, że w każdej z tych trzech religii jest prawda - spór dotyczy o to która z nich ma pełnię prawdy, a w której tej prawdy jest powiedzmy 90%?? O ile dobrze rozumiem co napisałeś. Oczywiście Żyd powie, że u Żydów, Muzułmanin, że w Islamie, a Chrześcijanin, że w jego wyznaniu.

Tez juz sie kiedys nad tym zastanawialem..pewnie jakbym byl 100% Polakiem, to zapewne bylbym Chrzescijaninem.

135

Catwoman napisał/a:

No tak, chcą ukryć te piękności przed światem za tymi czarnymi szmatami smile

To zalezy jaki kraj...np. w Libanie kobiety ubieraja sie normalnie, wiekszosc kobiet pokazuje twarz, wlosy, i nosi ubrania w stylu europejskim. W Maroccu tez jest sporo dziewczyn, z odslonietymi twarzmi i wlosami. To zalezy od kraju.

136

Adam12 napisał/a:

Mariosh jak zwykle przesadzasz. Wiesz widziałem wielu co to się zawiedli. Wszystko zależy w jakim środowisku się obracasz.

Nie trzeba się obracać w środowisku. Wystarczyło zrobić sobie spacer po Warszawie czy skorzystać z komunikacji miejskiej. Zresztą jak zaczniesz mówić po angielsku to sam zobaczysz, że inaczej Cię potraktują wink

137

Wybacz ale w każdy narodzie są ludzie durni i mniej durni. A w Warszawce liczba durniów na metr kwadratowy jest największa w skali całego kraju (ul. Wiejskiej i Alei Ujazdowskich nie uwzględniam bo pobiliby rekord świata). Wiec proponowałbym Ci nie wyciągać zbyt pochopnych wniosków jedynie na samej Warszawie.

Swoją drogą co do W-wa mamy podobne zdanie, choć ja tam tylko bywam, a raczej bywałem, bo od czasu zmiany pracy nie mam aktualnie potrzeby się tam pojawiać.

138 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2014-01-19 22:08:31)

Adam12 napisał/a:

Swoją drogą co do W-wa mamy podobne zdanie, choć ja tam tylko bywam, a raczej bywałem, bo od czasu zmiany pracy nie mam aktualnie potrzeby się tam pojawiać.

Ja mieszkam kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy, ale do niedawna byłem tam codziennie. Nie chciałbym mieszkać w Warszawie z różnych względów. W każdym razie dziewczyny podczas Euro 2012 ładnie się bawiły wink

139 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 22:36:06)

Ale te same dziewczyny pójdą na kolana przed Polakiem byle postawił kilka drinków. A że Ci z zagranicy mieli więcej drinków wiec wybór był prosty.

Ja z kolei mogę powiedzieć o sytuacjach z Wrocławia czy Poznania, jak nasi goście odchodzili niepocieszeni.

A co do islamu to tam jest jedna fajna rzecz. Pokrzywdzony ma prawo łaski.

140

Adam12 napisał/a:

W krajach Skandynawskich polityka informacyjna jest pod tym względem prowadzona bardzo mądrze i społeczeństwa po prostu się nie informuje.

Juz Ci wczesniej pisalam - odstaw flaszke.

Czy mnie kto informuje czy nie, jesli jako kobieta od nastu lat nie czulam nigdy zagrozenia, nawet w miejscach odludnych, to to nie jest osiagniecie propagandy czy zaklamania tylko stylu zycia danego spoleczenstwa. Dotarlo wreszcie do Ciebie? A w Polsce przez skwerek w Warszamie po 22-giej nie przejde, chyba, ze w towarzystwie jakiegos osilka.
Czyli na Twoj "logike" gwalty w Skandynawi sa tylko kobiety ich nie widza? Tak? Bo ja nie znam ani jednej kobiety w moich kregach, ktora bylaby chociaz napastowana czy czula zagrozenie ze strony mezczyzn. Rowniez tych kolorowych. Znaczy, z klapkami na oczach i stoperami w uszach chodze od nastu lat?
Zaraz mi wmowisz, ze kradzieze i wlamania sa tez notoryczne, tylko ja w swoim zacmieniu nie zauwazam albo mam cholerne szczescie, ze mi nikt nigdy niczego tu nie ukradl. Z torebki, sprzed domu, z otwartego samochodu.

Adam, poki masz logiczne argumenty, to mozna dyskutowac, ale jak zaczynasz jakas popeline tu wciskac, przestajesz byc zabawny.

A w ogole caly watek czy pomysl tej durnej Ligii uwazam za ponizajacy i obrazajacy kobiety jako istoty myslace i decydujace o sobie. Najlepiej niech sie kazdy o swoje gacie martwi a nie blizniego swego.

141 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-20 10:20:59)

Mussuka - ale wybacz poczucie bezpieczeństwa jest kształtowane i można nim odpowiednio manipulować. Ja rozumiem, że odrzucasz to co piszę, bo to burzy Twoje poczucie bezpieczeństwa. I to jest zrozumiałe. Umysł emocjonalny - kształtowany przez własne doświadczenie - działa kilkakrotnie szybciej niż działa umysł intelektu.

Telewizja programuje przede wszystkim "umysł emocjonalny". Jeżeli nie pokazują Ci pewnych rzeczy to znajdując się w miejscu odludnym czy na skwerku z pijaczkami nie będziesz miała poczucia zagrożenia, mimo, że realnie może ono istnieć.

I bardzo dobrze pokazuje to przykład zgwałceń. W krajach, gdzie propaganda "NIE ZNACZY NIE" jest silniej rozwinięta kobiety częściej padają ofiarą zgwałcenia, ponieważ podejmują zachowania, z którymi wiąże się większe ryzyko wiktymizacyjne. Co do Szwecji - ciekawe, która kobieta wie, że w Szwecji na 100.000 mieszkańców masz rocznie około 50 - 70 zgwałceń (ocenianych wg. art. 197 par 1 i 2 polskiego kodeksu karnego - dane dotyczą przestępstw ujawnionych) podczas gdy np. w takim UK masz już 21 - 23 zgwałcenia (dane dotyczą przestępstw ujawnionych) [A. Marek, System prawa karnego]. W Polsce dane szacunkowe mówią o 20.000 zgwałceń (dane z uwzględnieniem przestępstw nieujawnionych,czyli ciemnej liczby). Policz sobie sama jakie jest prawdopodobieństwo, że staniesz się ofiarą zgwałcenia w Polsce a jakie w Szwecji.

Dodam, że wszędzie ciemna liczba wynosi około 90%.

142

Adam12
Dlugo mnie nie bylo - przeprowadzam sie. Mimo tego pofatygowalam sie do biblioteki i poczytala o szwedzkim prawodawstwie. Specjalnie prosilam cos o obcinaniu rak w XX w.Pani bibliotekarka ok. 60 lat, zyjaca o rzut beretem od Szwecji  byla zdziwiona, kto mi takich glupot nagadal.
Wiec szukalysmy w "Svensk Lovgivning" Nielsena Svenske Love og rettigheder (to Gyldendala)
i kilka historii Szwecji - tj, szukala zaintrygowana bibliotekarka. I oczywiscie nic. Nie bylo zaprzeczenia - tak jakbys nie znalazl zaprzeczenia obcinania rak w wspolczesnej Polsce.
Skad wiem ze w Hiszpanii i Wloszech jest ciezko? Mam ich sporo w swojej grupie jezykowej, bardzo narzekaja. W Angli pracowalam w firmie praktycznie zdominowanej przez "poludniowcow" wszyscy twierdzili, ze u nich szans rozwoju niewiele.
Ogladalam domek nad morzem - wynajmuje. Nieogrodzony, drzwi tarasowe mozna scyzorykiem otworzyc, szyby salonu zaczynaja sie na wysokosci kolan - wystarczy jeden kopniak. W domu -nowa mikrofala, pompa cieplna, grzejniki olejowe, pralka, kuchenka, troche mebli, garnki itp.
Wlasciciel palil w piecu i tlumaczyl zimno - nie byl w domku pare miesiecy. Zadnego alarmu, dookola krzaki, mozna wyniesc niezauwazenie wszystko.
Rodzice mieli ogrodek dzialkowy - altany sie nie zamykalo - wlamania byly co tydzien. Kradli klamki, krany, beczki na wode, o zostawieniu jakiejkolwiek rzeczy nie bylo mowy. Ojciec nawet zalozyl krany plastikowe, ze niby nie ukradna - byly moze tydzien. Ukradli nawet drzwi do altany. Duzo altan zostalo spalonych - przez przypadek, ale podobno tez celowo.

143 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-26 21:47:51)

femte to, że państwo socjalistyczne fałszuje swoją historię to dla nie nowość. Do 1991 r. w ZSRR NIE BYŁO SERYJNYCH ZABÓJCÓW. W Polsce zresztą też seryjnych przestępców za PRL się nie ujawniało, o ile ich funkcjonowanie można było zachować w tajemnicy.

A prof. Makarewicz skądś statystki sądów szwedzkich wziął. Zapewne z sądów szwedzkich. Książka była jednym z najbardziej poważanych podręczników prawa karnego (tłumaczona na rosyjski, niemiecki, francuski, hiszpański) i nie podnoszono, żeby napisał nieprawdę, podobne dane podaje Wyszyński, ale po 1917 r. wiec tu bym się wstrzymał.

Choć z drugiej strony, oczywiście autorzy mogli popełnić błąd. W sumie będę sobie to musiał powyjaśniać. Dzięki za trud włożony w spacer do biblioteki. Może coś się z tego urodzi, to będę musiał Cię podać jako współautora - mam nadzieję, że się nie obrazisz.

Zamiast rozmawiać z panią bibliotekarką przeszedłbym się do Sądów i ustalił co dzieje się z archiwami, jak długo są przechowywane i gdzie ich dziś szukać. Niestety nie znam się aż tak na prawodawstwie szwedzkim na przełomie XIX i XX wieku, żeby powiedzieć Ci gdzie to się znajduje.

Jak mi nie wierzysz proponuję Ci mały eksperyment. Zapytaj panią bibliotekarkę o ustawy eugeniczne - pewnie też nie słyszała. Pamiętam jeszcze na wymianie w liceum dziewczynom ze Szwecji pokazaliśmy ustawy eugeniczne - aż jęknęły. Kompletna nieświadomość.

Co do osób, o których piszesz - jak ktoś uważa, że nie ma perspektyw to wyjeżdża, jak ma perspektywy zostaje. Wiec taki wynik mnie nie dziwi.

Mam nadzieję, ze przeprowadzka się zakończyła szczęśliwie i masz jakiś fajny widoczek za oknem.

144

Gyldendal to wydawnictwo. Zauwaz, ze to wszystko po dunsku - byly szwedzkie, ale za wysokie progi. Jakbym sie uparla, to do Malmo pociag chodzi co godzina, moge tam poszukac. Ale po co? Czytam ksiazki "z epoki" jak wspomnianego Moberga. Tam ludzie popelniali przestepstwa, niektorzy wlasnie dlatego musieli wyemigrowac. Jak pamietam byl nawet napad na urzednika czy policjanta. Jedyne co grozilo to wiezienie.
Ludzie ci opuscili kraj bez przeszkod, choc w porcie mozna bylo ich zatrzymac. Czekali zreszta na statek tydzien.
Najwiekszym "przestepca" byl czlowiek ktory zalozyl cos na rodzaj sekty religijnej. Nawet nie ta sekta, co fakt, ze udzielal  cos na rodzaj komunii.
Ciekawe bylo to, ze ludzie ktorzy emigrowali musieli prosic pastora o pozwolenie.
Widoku na morze nie mam - wszystkie "glowne" okna wychodza na ogrod, tak otoczony zywoplotem ze praktycznie nago sie bedzie mozna opalac. Ale bramy nie ma - choc planuje, bo chce trzymac psy.

145 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-26 22:26:23)

femte najpierw musiałbym pogrzebać, żeby wiedzieć dokładnie czego szukać. Wiesz np. w Polsce akta sądowe dzielą się na trzy kategorie A, B i C. Kategoria A jest przechowywana wieczyści (w praktyce do czasu zniszczenia archiwum) kategoria B i C - jest niszczona po iluś tam latach. Teraz do poszczególnych kategorii spraw trafiają poszczególne typy spraw. Sprawy o kradzieże - jak ja się uczyłem - trafiały do kategorii C - i ulegały zniszczeniu po 50 latach.

Widzisz ja z tego co wiem prawo Szwedzkie w tamtym czasie to wypadkowa systemu stanowionego i systemu common law. I być może formalnie nic więcej poza kryminalem nie groziło, ale jakiś precedens. Nie umiem Ci dokładnie powiedzieć, bo u Makarewicza masz tylko podane dane i odniesienie do kultury i wyjaśnienie dlaczego tak było. Natomiast nie podaje szczegółowo podstawy prawnej. I to jest pewien problem. Gdzieś w zasobach Biblioteki w Pietrze trzeba by szukać.

No w sumie ciekawe rzeczy podajesz. Wiesz kiedyś Szwecja była ciekawym krajem, geograficznie dalej jest ale ja od nadmiaru neosocjalizmu zaczynam mieć wypryski.

A co do opalania się nago. Cóż odkąd skończyłem 19 rok życia to za bardzo części ciała nie odsłaniałem;D

146

Adam12 napisał/a:

femte najpierw musiałbym pogrzebać, żeby wiedzieć dokładnie czego szukać. Wiesz np. w Polsce akta sądowe dzielą się na trzy kategorie A, B i C. Kategoria A jest przechowywana wieczyści (w praktyce do czasu zniszczenia archiwum) kategoria B i C - jest niszczona po iluś tam latach. Teraz do poszczególnych kategorii spraw trafiają poszczególne typy spraw. Sprawy o kradzieże - jak ja się uczyłem - trafiały do kategorii C - i ulegały zniszczeniu po 50 latach.

Kategoria dokumentacji "C" jest wykorzystywana krótkotrwale do jej wyczerpania przydatności. W praktyce to wygląda tak jak tylko trafia z kancelarii do archiwum zaraz jest brakowana. Gdybym na zajęciach z archiwistyki użył słowa "niszczenie dokumentacji", a nie " brakowanie dokumentacji" na bank nie zaliczyłbym zajęć z archiwistyki.

Niżej uzasadnienie:

PODZIAŁ AKT NA KATEGORIE ARCHIWALNE

1.      Dokumentację powstającą w wyniku działalności Biblioteki dzieli się na:
a)      dokumentację archiwalną kategorii "A"
b)      dokumentację niearchiwalną o długim okresie przechowywania (kat. B - 50 i Be ? 25)
c)      dokumentację niearchiwalną o czasowej wartości praktycznej (kat. B-10, B-5).
2.      Biblioteka wytwarza akta oznaczone symbolem " A", tj. posiadające trwałą wartość historyczną, które winny zostać przekazane do archiwum państwowego na wieczyste składowanie.
3.      Symbolem " B " oznacza się kategorie dokumentacji niearchiwalnej z tym, że:
a)      symbolem " B " z dodaniem cyfr arabskich (np. B ? 5) oznacza się kategorie dokumentacji o czasowym znaczeniu praktycznym, która po upływie obowiązującego okresu przechowywania podlega brakowaniu. Okres przechowywania liczy się w pełnych latach kalendarzowych, poczynając od 1 stycznia roku następnego po ostatecznym załatwieniu sprawy.
b)      symbolem " BC " oznacza się kategorie dokumentacji posiadającej krótkotrwałe znaczenie praktyczne, którą po pełnym jej wykorzystaniu można przeznaczyć do likwidacji, bez konieczności uzyskania zgody archiwum państwowego
c)      symbolem " BE ? z dodaniem cyfr arabskich (cyfry oznaczają liczbę lat przechowywania) oznacza się dokumentację, która po upływie obowiązującego okresu przechowywania, ze względu na swój charakter, treść i znaczenie podlega ekspertyzie właściwego terytorialnie oddziału archiwum państwowego, które może dokonać zmiany kwalifikacji tej dokumentacji lub przejąć ją do swoich zbiorów. Zmiana kategorii może wiązać się z uznaniem dokumentacji za materiały archiwalne (kat. A).
4.      W wykazie akt kategoria archiwalna każdej teczki jest podana dla macierzystej. W innych komórkach organizacyjnych akta należy kwalifikować jako "BC?(dotyczy to dubletów pism lub ich kopii przesyłanych obiegiem do wiadomości).
5.      Pod określeniem komórki macierzystej należy rozumieć komórkę organizacyjną, do której zadań należy ostateczne opracowanie pod względem merytorycznym danego rodzaju spraw i która powinna posiadać całość zasadniczych materiałów.

147 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-27 08:46:06)

Rockfor weź pod uwagę, że ja to miałem kilka lat temu. Wówczas istniała np. kategoria TAJNE SPECJALNEGO ZNACZENIA, dziś jest informacja niejawna mogąca spowodować zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa.

Wtedy w sądownictwie stosowano 3 kategorie.

Dzięki za uzupełnienie.

148

Fahkir, ogólnie bardzo podoba mi się co napisałeś w tym temacie. smile

149

Zawsze lubilam czytac stare ksiazki. Teraz czytam skandynawskie. Porownujac XIX wiek, wydaje mi sie, ze Szwecja czy Dania byly jednak bardzie cywilizowane niz ziemie polskie. Pobicie parobka przez  gospodarza bylo  na naszych ziemiach norma.
W Szwecji w tym czasie to bylo cos przekraczajacego zasady.
Ciekawe by bylo porownanie z Anglia - ta przyznam sie znam glownie z Hardy"ego. Wiekszosc przeczytalam w orginale.
Oczywiscie tu duzo zalezy od tego, ze Polska nie byla w ty czasie panstwem.
Wracajac  do tematu -obawiam sie, ze takie "patrole" byly by wiekszym zagrozeniem niz cudzoziemcy.
W ich sklad wchodzili by frustraci, ktorzy chca bic, potrzebuja tylko pretekstu.

150 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-27 11:59:57)

femte - co do cywilizowania ciężko powiedzieć. Ale co do patroli - zgadzam się w 100 % to frustraci, którzy szukają szczytnej idei żeby dać komuś po mordzie.

151

Rzeczywiscie chyba jacys sympatycy muzulmanow przenikneli do organizacji i daza do jej rozpadu wink akcja dosc kabaretowa, efekciarska.

152

Jak dla mnie pomysł dość groteskowy. O ile same edukacja na temat Islamu - zarówno bogactwa kultury jak i ewentualnych zagrożeń jest jak najbardziej wskazana, a dla np jadących do krajów arabskich na wakacje powinna być obowiązkowa, to forma "dyskotekowej zaczepki" jest kuriozalna.

No i zgadzam się, że taki typowy "arabski podryw" jest tandetny i prymitywny. Łapie się na to pewien typ kobiet - zakompleksione, niezbyt lotne, wierzące w księcia z bajki.

Mądrej kobiecie taka akcja niepotrzebna, głupiej i tak nie pomoże.

153

Vian napisał/a:

Fahkir, ogólnie bardzo podoba mi się co napisałeś w tym temacie. smile

Dziękuje smile To bardzo mile:)

154

Adam
wciaz czekam na te obcinanie rak. Podaj date, nazwisko oskarzonego, ktory sad wydal wyrok, numer sprawy (chyba sa numerowane) Zadzwonie z zapytaniem, chociaz to chyba glupi pomysl - pomysla, ze ktos sie zabawia ich kosztem. Lepszy bedzie list polecony - musza odpowiedziec. Jezeli nie bezposrednio w tej sprawie - to gdzie i jak uzyskam informacje.

155 Ostatnio edytowany przez iryd (2014-02-03 18:01:39)

Fahkir napisał/a:

W bogatych krajach Arabskich, takich jak Kuwejt, Emiraty Arabskie, Qatar, Bahrain - ludzie (mam na myśli tubylcow) sa lepiej wyksztalceni niż Europejczycy. Dlatego do tych państw zjeżdża się tak wielu Europejczykow i Amerykanow bo poziom zycia jest wyższy i zarobki sa wyższe.
Szejkowie dbaja o swoich obywateli, bardziej niż EU o Europejczykow. Lepiej spojrz na Polske (bo zaloze się ze w ani Bahrainie, Kuwejcie, Katarze czy UAE nie bylas). Bo mam wrazenie ze Polska jest zacofana i robi się coraz bardziej prymitywna - ludzie tutaj zyja na pograniczu biedy, zarabiają po 300 euro, nie ma pracy,korupcja, wysokie podatki, etc. Młodzież w Kuweicie po meczu okazując radość wraca spokojnie do domów i nigdy kibice Al Wahda F.C. nie bili się z kibicami Al Jazeera, chociaż oczywiście za sobą nie przepadają, w przeciwieństwie do polskich kiboli.
Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc o tolerancji Europejczykow. Tej pseudotolerancji , gdzie przez szacunek dla łobuzów nie szanuje się normalnego uczciwego człowieka.
W Europie, gdzie paradują mniejszości spychając na margines ludzi, którzy są podstawą normalnego społeczeństwa. W Europie, gdzie złodziej ma większe prawa niż okradziony a morderca większe prawo niż ofiara.
W mysl źle pojętej chrześcijańskiej demokracji, Europa zatraca swoją chrześcijańską tożsamość To nie o "pseudotolerancje" trzeba walczyć, ale o prawo bycia normalnym, uczciwym człowiekiem, o prawo do małżeństwa i posiadania dzieci przez kobietę i mężczyznę, a nie karykaturalne komórki społeczne dwóch mam, lub dwóch ojców.
Może zepsucie moralne Tobie się podoba, ale mi nie. smile
Pozdrawiam, pa!

Chyba żyjesz w jakiś równoległym świecie do naszego?
Wyższa tolerancja w krajach arabskich niż w Europie?
Poszanowanie kobiet? Bogactwo i wyższe wykształcenie społeczeństwa?

To ty chyba pisałeś coś o tym, że ktoś o niewłaściwych preferencjach seksualnych nawet nie byłby wpuszczony do twojego kraju? Zróbmy prawo twojego kraju na całym świecie a mniejszości seksualne na Księżyc, bo nie byłoby dla nich miejsca.

Gdyby nie ropa to cała wasza gospodarka to co? Szejk na wielbłądzie? I tabliczka gliniana w szkole?

Kobiety walczące o prawo do nauki itd itp. szkoda klawiatury

Dwa trzy lata rewolucji w różnych krajach arabskich, setki tysięcy zabitych to jest ta dbałość szejków o ludzi.

Może tego nie ma w twoim równoległym świecie.
W Europie są wojny itd
a w krajach arabskich odwieczny pokój dobrobyt i tolerancja.

Niechlubnym przykładem w Europie była dawna Jugosławia ale nawet tam islam miał swój wkład w agresje ludzi.

156

iryd napisał/a:

Dwa trzy lata rewolucji w różnych krajach arabskich, setki tysięcy zabitych to jest ta dbałość szejków o ludzi.

Może tego nie ma w twoim równoległym świecie.
W Europie są wojny itd
a w krajach arabskich odwieczny pokój dobrobyt i tolerancja.

Nie chcę za bardzo wyręczać Fahkira ale ogarnij chłopie, że muzułmanin nie równa się Arab. Na przykład Afganistan nie ma nic wspólnego z Arabami, a może byś i nożem pod żebro dostał mówiąc do miejscowego - Arabie. Iran to Persowie i możesz liczyć na podobną reakcję miejscowych. Podstawowy kraj, który sobie wyraźnie nie radził z gospodarką i ogólnie to był Irak. A nie radził sobie, bo zaczął się bawić w miejscową odmianę socjalizmu. Tak sobie nie radził, że napadł na perski Iran i wiesz ile wtedy kasy dla Saddama popłynęło z Zachodu? Co tam jeszcze? Libia z jej dziwnym socjalizmem. Gospodarka zrujnowana ustrojem i wieloletnim embargiem. Tak dla Twojej wiadomości, w Iraku, Libii i Syrii panowały do niedawna, a w zasadzie dopóki rządzili tam ci straszni dyktatorzy całkiem nieźle radziły sobie wszelkie odmiany chrześcijaństwa. Dopiero jak ich obalono (a w zasadzie obalił ich Zachód), to zaczęły się mordy i prześladowania chrześcijan. To dlatego w Syrii chrześcijanie stoją murem za tym strasznym Assadem, którym na świecie się dzieci straszy. Dla równowagi masz cały szereg państw arabskich, gdzie panuje ład, dostatek i spokój. Doliczyłbym i Turcję choć nie arabska. Znowu z Egiptem jest problem, bo przez wiele lat był spokój ale komuś zależy aby i tam nie było. Pewnie tym samym co odpowiadają za finansowanie tzw. opozycji w Syrii. I wiesz, że stykają się tu w jednym miejscu interesy paru grup z państw arabskich i paru państw zachodnich. Solidarnie mają w nosie ile będzie kosztować wprowadzenie w życie ich planów.
Co do ropy. Tylko Ci się tak zdaje ale szejkowie głupi nie są i już od dawna wkładają kasę w wiele różnych interesów. Może i ropa się kiedyś skończy ale Twoje wnuki obudzą się wtedy w świecie, w którym większość wielkich firm od dawna jest w rękach arabskich ... albo chińskich. Albo na odwrót. W każdym bądź razie będą miały przekichane.

157

Większość konfliktów w świecie arabskim było prowokowane przez Zachód, a najczęściej przez Stany Zjednoczone. Tak samo robili w Ameryce Południowej, Afryce czy Europie Wschodniej. Jak władza lojalna to rządzi, a jak nie to trzeba wymienić.

158 Ostatnio edytowany przez iryd (2014-02-03 20:48:50)

Właśnie ogarniam !!!

Snake napisał/a:

1. Dla równowagi masz cały szereg państw arabskich, gdzie panuje ład, dostatek i spokój.

.    2. Rozumiem że błędne jest moje przekonanie o nietolerancji i anty kobiecym nastawieniu.

Snake napisał/a:

3. Może i ropa się kiedyś skończy ale Twoje wnuki obudzą się wtedy w świecie, w którym większość wielkich firm od dawna jest w rękach arabskich ... albo chińskich. Albo na odwrót. W każdym bądź razie będą miały przekichane.

To ja trochę nie ogarniam. Jeśli grozi nam: ład, dostatek, spokój i tolerancja to dlaczego moje wnuki mają mieć przekichane?   
Chyba że chodzi ci o to, że ty mając taką wizję przyszłości ekonomicznej, już zacząłeś podlizywać się Fahkirowi, by swoim wnukom zapewnić właściwe stosunki z arabami.
A moich wnuków europejskie przekonania skażą na przekichanie w tym przyszłym ?arabskim raju?.
No nie ogarniam chłopie!!!

159

iryd napisał/a:

2. Rozumiem że błędne jest moje przekonanie o nietolerancji i anty kobiecym nastawieniu.

Ogólnie tak. Nie wiem o jaką nietolerancję Ci chodzi. Wyznaniową? To w większości państw muzułmańskich istnieją różne mniejszości wyznaniowe, które mają swobodę działania, a nawet są pod ochroną państwa. O ile się nie mylę w większości tych państw ograniczenia dotyczą obejmowania najważniejszych urzędów, propagowania swojej religii, a szczególnie nawracanie muzułmanów. Arabia Saudyjska się tu wybitnie odznacza negatywnie ze względu na charakter odłamu islamu, który tam rządzi. A zgadnij jaki kraj muzułmański dostaje najwięcej kasy od USA?
Antykobiecość? Masz na myśli to, że 99,999 % czasu cywilizacji człowieka można nazwać antykobiecą?

iryd napisał/a:

To ja trochę nie ogarniam. Jeśli grozi nam: ład, dostatek, spokój i tolerancja to dlaczego moje wnuki mają mieć przekichane?   
Chyba że chodzi ci o to, że ty mając taką wizję przyszłości ekonomicznej, już zacząłeś podlizywać się Fahkirowi, by swoim wnukom zapewnić właściwe stosunki z arabami.
A moich wnuków europejskie przekonania skażą na przekichanie w tym przyszłym ?arabskim raju?.
No nie ogarniam chłopie!!!

No wiesz, niektórzy myślą, że cywilizacja człowieka, to cywilizacja białego człowieka Zachodu. W tym sensie biały człowiek Zachodu będzie miał już wkrótce przekichane. Rozważ zresztą wiele zdarzeń jakie mają miejsce ostatnio na świecie w kontekście walki o utrzymanie tego prymatu.

160 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2014-02-06 01:22:48)

Skoro jesteśmy przy zasadach moralnych islamu to jak wytłumaczyć zjawisko molestowania nieletnich? 9 letnia dziewczynka w łóżku z dorosłym facetem jest rzeczą normalną, czy tylko część muzułmanów to akceptuje? Jak to wygląda? Mnie osobiście przeraża to jak nic innego. To jest CHORE. Tak samo jak aranżowane małżeństwa, lub tzw. małżeństwa tymczasowe

161

mysterious_chocolate napisał/a:

Skoro jesteśmy przy zasadach moralnych islamu to jak wytłumaczyć zjawisko molestowania nieletnich? 9 letnia dziewczynka w łóżku z dorosłym facetem jest rzeczą normalną, czy tylko część muzułmanów to akceptuje? Jak to wygląda? Mnie osobiście przeraża to jak nic innego. To jest CHORE. Tak samo jak aranżowane małżeństwa, lub tzw. małżeństwa tymczasowe

Jako ze jestem Muzulmaninem, czuje sie wywolany do tablicy. W moim kraju za pedofilie - jest kara smierci. Jesli masz na mysli Aishe - to powiem tak: to bylo okolo 1500lat temu, byly to kompletnie inne czasy, ludzie wczesniej dojrzewali i dziewczyny wychodzily za maz po pierwszej miesiaczce. Zatem nie sposob porownac ludzi sprzed 1500lat do dzisiajszych. Jadwiga miała 13 lat, gdy wyszła za Jagiełłę. Takie małżeństwa były niegdys na porzadku dziennym. Kiedyś czytałem o jakieś królowej (już nie pamiętam jakiej), która do 26 roku życia była kilkanaście razy w ciąży (nie wszystkie dzieci przeżyły poród), a zaczęła chyba w wieku 11-12.
Czy to oznacza, ze chrzescijanie uprawiaja pedofilie? Raczej nie.
Niezaleznie od tego, czy pedofilem jest Europejczyk, czy jakiś brodaty zboczeniec na Bliskim Wschodzie, to należy to chore wynaturzenie potępiać i karac smiercia.

162 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2014-02-06 01:59:45)

I jeszcze jedno: wiem, ze duzo osob sie ze mna w tej kwesti moze nie zgodzic ale ja zauważyłem, ze od jakichs dwóch lat można zaobserwować wzmożony hejt na Islam nie tylko wsrod ludzi , ale w ogóle w internecie i mediach (widac to po komentarzach na forach) (religiapokoju, euroislam, gotkoran, etc). Jest to o tyle dziwne zjawisko, ze Muzulmanow w Polsce, jest moze 0,001% i sa ta Tatarzy, ktorzy calkowicie zostali zasymilowani ze Slowianami. Tym bardziej jest to dziwne, ze Polacy mieli w miare dobre stosunki z Muzułmanami ( 120tys uchodzow gen Andersa w Iranie, wielu inżynierów polskich pracowało w Iraqu za komuny, dore stosunki z Turcja, etc)
Mysle ze jest to zjawisko jest podsycane przez wojskowych propagandystów którejś armii wiążącej swoje interesy z krajami bliskiego wschodu. Po prostu żeby było komu walczyć w Irakach, Afganistanach i innych muzułmańskich państwach, trzeba trochę wmawiać społeczeństwu, że ich mieszkańcy to podludzie, zwierzęta, kozojebcy, pedofile, brudasy, etc - tak, żeby zawsze znalazło się trochę chętnych do pojechania na pustynię i strzelania do nich. Nie jest łatwo strzelać do człowieka. Nikt normalnie wychowany się do tego nie garnie, a psychopatów jest znikomy odsetek. Żołnierze Wehrmachtu i SS też byli dobrze opłacani, a jednak Goebbels z jakichś powodów rozkręcił ogromną machinę odczłowieczającą Żydów - inaczej zbrodnie nie przebiegałyby z taką szybkością i skutecznością.
Tak, ludzie jadą tam za kasę, ale specom od propagandy chodzi o to, aby nie strzelali w powietrze ani specjalnie nie pudłowali. Mają nienawidzić i z całego serca pragnąć zabić wroga, a nie tylko dotrwać do końca misji i zgarnąć pieniadze.

163

marioosh666 napisał/a:

Większość konfliktów w świecie arabskim było prowokowane przez Zachód, a najczęściej przez Stany Zjednoczone. Tak samo robili w Ameryce Południowej, Afryce czy Europie Wschodniej. Jak władza lojalna to rządzi, a jak nie to trzeba wymienić.

masz 100% racje

Karać śmiercią pedofilię czy zostawić Bogu by sam osądził? Wolno zabijać ludzi nawet jeśli zrobili coś złego?

165

Karać śmiercią pedofilię czy zostawić Bogu by sam osądził? Wolno zabijać ludzi nawet jeśli zrobili coś złego?

Owszem za pedofile powinna byc kara smierci, takie jest moje zdanie.

Mnie wszystko jedno czy ktoś wierzy w Allaha czy w Rumcajsa, to często nie idzie w parze z tym jakim jest człowiekiem. Nie mniej jednak obawy każdy może mieć przed czymś czego nie zna w tym wypadku przed islamem

167

Mnie wszystko jedno czy ktoś wierzy w Allaha czy w Rumcajsa, to często nie idzie w parze z tym jakim jest człowiekiem. Nie mniej jednak obawy każdy może mieć przed czymś czego nie zna w tym wypadku przed islamem

Boisz sie imigrantow muzulmanskich? Polska jest mało atrakcyjnym krajem dla imigrantów.Nie jest Niemcami - gdzie muzułmanie przybywali w ramach zapotrzebowania na pracowników czy Anglią lub Francją, które mają problem z obywatelami swoich byłych kolonii.?

Owszem. To inna kultura, inna mentalność. Na świecie nie brak szaleńców więc lepiej być ostrożnym zawsze i wszędzie

169

Na świecie nie brak szaleńców więc lepiej być ostrożnym zawsze i wszędzie

Prawda. Robimy też mace z dzieci i obrzędy Voodoo w nocy podczas pełni. W kotłach gotujemy zydow a przy tym śmiejemy się piekielnie.

Nie, nie o to mi chodziło

171

Nie, nie o to mi chodziło

To byl sarkazm.

Nie wiem co to sarkazm, także sorry;)

173

Nie wiem co to sarkazm, także sorry;)

wink dobranoc

To powyżej masz MÓJ sarkazm
dobranoc smile

Posty [ 131 do 175 z 175 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024