Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 175 ]

66

Odp: Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!
Catwoman napisał/a:

Więc można sobie wyobrazić, jakim ewenementem jest się dla takiego ciemnoskórego Muzułmanina, który nie dość, że takie zjawiska widzi niezmiernie rzadko, na swoje kobiety się nie napatrzy bo pozakrywa każdy centymetr ich ciała, to jeszcze jest tak wychowany: jakakolwiek forma seksu (również dotykanie) tylko po ślubie i tylko z własną, ciemnoskórą i ciemnooką żoną.

Niby tak, ale oni sobie to sprytnie obchodzą i biorą jednodniowe śluby (bądź na czas wakacji itp, generalnie na krórki czas określony), żeby się wybawić i być w zgodzie z nauką Islamu - u nich rozwody są dozwolone. Każdy kombinuje... tongue

A co do tematu wątku - Polki są moim zdaniem kobietami o niskim poczuciu własnej wartości w porównaniu do obywatelek innych państw i taki słodzący muzułmanin łatwo może zdobyć ich serce. Niemniej rozsądku nauczyć ciężko.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 22:53:44)

Wybacz ale mam w pełni prawo używać języka nacechowanego emocjonalnie. A ortografy - nie opanowałem jeszcze pisania na tych śmiesznych smartfonach. Państwa skandynawskie a wolność - hmmm, widocznie zupełnie inaczej ją pojmujemy. W zasadzie to co Ty nazywasz wolnością dla mnie jest jej zaprzeczeniem.

Tym bardziej razi mnie gadanina o inkubatorze. Po prostu jesteśmy z innej cywilizacji. I rzeczywiście osobie o myśleniu bizantyjskim państwa Skandynawskie rzeczywiście pasują, więc Twoja postawa wcale mnie nie dziwi.

Hitlerowca - o kim mówisz - o Benedykcie XVI, trochę grubo. W sumie Ciebie skoro tak bardzo chwalisz porządek Danii można nazwać stalinowcem.

Poza tym wybacz ale jakoś nie specjalnie podoba mi się państwo, w którym urzędnik wkłada nos w nieswoje sprawy. Nie podoba mi się państwo, które nachodzi mnie w moim własnym mieszkaniu (a mieszkania spółdzielcze mają charakter mieszkań własnościowych - tzw. własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu). Wybacz ale jakby mi urzędnik przyszedł do mnie coś tam sprawdzać to zapytałbym go o nakaz prokuratora a potem grzecznie zamknął drzwi przed nosem, bo póki co w Polsce takiego zakazu mieć nie może.

Nigdy nie wziąłbym żadnego zasiłku - nie jestem żebrakiem. Kiedyś mi oferowali - w okresie gdy zmieniałem pracę aż 3 miesiące mógłbym go brać - to powiedziałem urzędniczce żeby mi nie przeszkadzała, bo mam ważniejsze sprawy do roboty.

Wiec żeby była jasność, jak dla mnie podatek na państwo i kościół o wysokości łącznej powyżej 20% mojego dochodu to po prostu zwykły rabunek.

Wiesz jak się komuś to podoba to niech sobie tam żyje. Nawet dobrze, że tam pojechał. Wybacz ale trochę mnie śmieszy pretensja do organizacji związkowej o pielgrzymkę - przepraszam nie wiedziałaś, gdzie się zapisujesz?? Ktoś Ci kazał, był jakiś przymus?? Podjęłaś określoną decyzję, mając świadomość jak to wygląda i masz pretensje do garbatego, że ma dzieci proste. Widzisz w cywilizacji łacińskiej wolność polega na tym, że ponosi się konsekwencje swoich decyzji.

A w Skandynawii co?? Zabijesz 81 osób (czy ile tam ostatecznie Brevik zabił), dostanie 21 lat wyjdzie po 8. No kpina i z ofiar i z samego Brevika. Mi się przypomina Eligiusz Niewiadomski - facet nie z mojej bajki (ja bym nie strzelił), ale wstał przed Sądem i sam dla siebie wniósł o karę śmierci - podjął decyzję jako wolny człowiek i jako wolny człowiek poniósł jej konsekwencje - choć samego czynu nie popieram.

I żeby była jasność, nie chcę Cię w żaden sposób urazić i fajnie, że znalazłaś miejsce dla siebie.

68 Ostatnio edytowany przez femte (2014-01-17 23:17:38)

Po kolei. Moja Babcia po czterech klasach szkoly gminnej takich bledow nie robila. Dlaczego? Bo duzo czytala.
Klawiatura sie nie wykrecaj - jak nie wiesz jak cos napisac uzyj kawalka papieru.
Dokumenty tez z bledami piszesz? Teraz to powszechne - wszyscy "prawdziwi Polacy" pisza z bledami.
W Danii urzednicy nie wtracaja sie do spraw obywateli, chyba ze ci o to poprosza. Wiesz, ze na Zelandii nie ma fotoradarow, bo zadna komuna sobie nie zyczyla? Urzednicy sa wybierani, jak nie robia tego, co obywatele chca, to na drugi raz ich nie wybiora.
Nikogo nie obchodzi moje wyznanie, z kim sypiam, na co wydaje pieniadze.
Zakres kontroli jest duzo mniejszy niz w Polsce.
Nie ma sytuacji, ze na stanowisko ochroniarza (wlasciwie stroza nocnego) w magistracie trzeba opinii proboszcza.
W tym samym magistracie na pytanie co mam zrobic z jerzykiem przyniesionym przez klientow nikt nie umial odpowiedziec. Zwrocilam sie z prosba o pozwolenie na posiadanie ptaka bedacego pod ochrona - poradzili, zeby ukrecic leb.
Wiesz jakie cyrki sa z psami ras niebezpiecznych? To jest kabaret - kazali nam donosic, kto takie posiada.
A wszyscy koledzy uznali - ma papiery jest pitbulem. Nie ma - nie jest.
FCI pitbuli nie uznaje, sprawa sie rozwiazala dla tej rasy.
To w Danii jest ulga - kraj bez glupich pozorow, panstwo dzialajace dla dobra obywateli.
W Polsce wciaz wladze sie zachowuja jakby chcialy tym obywatelom dokuczyc. Jeszcze rozumiem jak maja z tego jakas korzysc. Ale mnoza glupie zakazy/ nakazy typu pozwolenia na charty i ich mieszance, albo planowany zakaz handlu w niedziele.Po co to - na zlosc ludziom?

Przynależność do Izby Weterynaryjnej jest obowiazkowa.

69

Adam12 napisał/a:

A w Skandynawii co?? Zabijesz 81 osób (czy ile tam ostatecznie Brevik zabił), dostanie 21 lat wyjdzie po 8. No kpina i z ofiar i z samego Brevika.

Na razie twierdzą, że przesiedzi 21 lat, a później będą mu przedłużać karę o 5 lat aż do śmierci. W Skandynawii mają trochę inne podejście do człowieka. Surowe kary mają małą skuteczność i nie są korzystne dla nikogo poza pracownikami SW wink

70

Wlasciwie co rozumiesz przez wolnosc? Mialam nie nalezec do izby, czyli wyrzec sie wyksztalcenia i zawodu? Wiesz, ze u nas przewodniczacym Solidarnosci byl syn pierwszego sekretarza - ojcu nie wypadalo.

71 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 23:47:19)

femte a wybrałaś taki zawód jaki wybrałaś czy ktoś Ci kazał ??

A zapisanie się do izby wiąże się od razu z zapisaniem się do Solidarności - wybacz chyba do innych izb należymy. W mojej jakoś jedno się nie wiązało z drugim.

No państwo działa dla dobra ludzi, śmieszne żarty.

I wybacz ale jakoś nie rozumiem pyskówki o "prawdziwym polaku", wiec może mi wyjaśnisz??

Mariosh nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia. Celem kary nie jest żadna profilaktyka czy prewencja ale ukaranie sprawcy. A posłanie Brevika na stryczek niewątpliwie byłoby bardzo skuteczne, zarówno w zakresie ukarania sprawcy, jak i oddziaływania prewencyjnego.

I wiesz to na co się oburzasz - to wybacz właśnie jest proces socjalizacji. Widzisz w Danii już zbudowali socjalizm i ludzie funkcjonujący w cywilizacji bizantyjskiej się do tego przyzwyczaili. W Polsce jeszcze funkcjonuje cywilizacja łacińska a ludziom próbuje się narzucać cywilizację bizantyjską, wiec dochodzi do patologii. My dopiero budujemy socjalizm i obyśmy go nigdy nie zbudowali.

I dla jasności - zgadzam się z Tobą, tylko widzisz ja nie chodzę do urzędników, bo urzędnik jest moim wrogiem. I tyle.

72

A w Skandynawii co?? Zabijesz 81 osób (czy ile tam ostatecznie Brevik zabił), dostanie 21 lat wyjdzie po 8. No kpina i z ofiar i z samego Brevika.

A u nas co?? Pedofili, co gwałcili, torturowali i mordowali dzieci też wypuszczają z więzienia, żeby sobie dalej po wolności chodzili, a policja rozbrajająco komentuje, że "zapewni bezpieczeństwo ludziom", tylko jakoś nie bardzo mówi, jak. TO mnie jakoś interesuje bardziej niż Brevik, bo to moje podwórko, mój kraj. To niby kpina nie jest?

73 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 00:02:49)

A czy przypadkiem myśmy wtedy skandynawskiej polityki karnej nie brali za wzór. Chciałbym przypomnieć, że wszyscy Ci panowie i wszystkie te panie otrzymały karę główną, którą później w ramach budowy socjalizmu zamieniono na kare 25 lat pozbawienia wolności.

I powiem to z ciężkim sercem ale obecne kombinacje wokół prawa są dla mnie nieuczciwe. Trzeba było wykonać karę śmierci, a skoro zrezygnowano z kary głównej przy poparciu elektoratu to teraz niech szanowny elektorat ponosi konsekwencje swoich czynów. A jakieś dziwne ustawy wobec tych osób - no wybacz ale lex criminalis retro non agit.

A że jest to kpina - jest. Takie są efekty odchodzenia od naszej cywilizacji i budowy socjalizmu.

74 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-01-18 00:07:55)

Mnie nie interesuje kogo sobie brali za wzór, szczególnie, że chyba nie do końca sobie poradzili z tym wzorem, bo Skandynawowie na Brevika jakiś pomysł mają (post marioosha), a my na pedofili nie za bardzo.

Po drugie ja się pytam, czemu mam się interesować Brevikiem w Skandynawii skoro u nas wypuszcza się pedofili.

Po trzecie zdawało mi się, że ta kara śmierci za morderstwa dzieci to za Polski Ludowej obowiązywała.

75 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 00:12:52)

Vian wypuszcza się ich bo odsiedzieli swoje. Kara nie służy zapobieganiu ale karaniu. Odbyli karę - mają czystą kartę. Koniec kropka. Kombinacje skandynawskie są totalnie nieakceptowalne. Brevika po prostu należało albo powiesić albo rozstrzelać.

A kto powiedział, że Polska Ludowa była państwem socjalistycznym ?? Owszem w deklaracjach to tak - ale jak przyszło co do czego to kara śmierci obowiązywała, wspólnoty żon nie wprowadzili, nawet własność prywatna była. Taki to socjalizm, że żaden z postulatów Marksa i Engelsa nie został spełniony.

Za to kapitalistyczny Zachód, a zwłaszcza Skandynawia - oni prawie weszli w socjalizm.

76

Adam12
Na cywilizacje lacinska to sie nie powoluj - jakbys sie laciny uczyl, to bys takich bledow jezykowych nie robil.
Przynaleznosc do Solidarnosci obowiazkowa nie byla. Do izby - jest. A Izba sie zajmuje pielgrzymkami.
W naszym pismie, wydawany z naszych skladek (oczywiscie obowiazkowych) byly obowiazkowe artykuly duchownych - o tym ze nie nalezy sie zajmowac  rzekomymi cierpieniami kaczek tuczonych na stluszczona watrobe, gdy cierpia biedne embrioniki. Czemu ja takim ludziom mialam honoraria placic?

77 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 00:25:38)

femte popatrz na swoje błędy.

Wybacz ale zdaje się, że nikt nie kazał Ci się do izby zapisać. Nie podobali się księża - można było się nie zapisać. Ksiądz też człowiek i też ma prawo sobie popisać. A skoro redakcja to przyjmuje to widać jest zapotrzebowanie. Nie byłoby zapotrzebowania to by redakcja nie przyjęła proste??

No wybacz ale embrionek też człowiek, wiec może to najpierw, a potem gęsi, kaczki, kurki.

A co Ty tak skaczesz na tych księży - co oni Ci zrobili??

78

Czlowieku, Ty jestes prawnikiem?
Przynaleznosc do Izby jest warunkiem wykonywania zawodu.
Widze, ze nie ma o czym dyskutowac. Wiedza - o Sztokholmie, jezyku, warunkach prawnych wykonywania zawodu - zerowa. Tylko jakies teorie spiskowe - Ruscy w Szwecji, niewolnictwo w Danii (albo komunizm??) cywilizacja lacinska (lubie, nie mam nic przeciwko Rzymianom, madrzy ludzie byli)
Ty chyba masz jakies "tajne wiadomosci" z YT? Albo jakis Szwed ci po wodce ciemnote wciskal? Tajny szpieg rosyjski????
Dawno sie tak nie ubawilam...

79 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 00:58:48)

Ale kto Ci każe wykonywać ten zawód??

Przecież możesz sobie skończyć studia, masz tytuł lekarza weterynarii i nie zapisywać się do Izby i nie wykonywać zawodu?? Z izby można się też wypisać, z tego co wiem, wiec chyba jednak wiem o co pytam.

Bo chyba tak się zacietrzewiłaś, że nie zrozumiałaś pytania. Więc może teraz zrozumiesz.

A skąd wiesz ile czasu w tej Szwecji spędziłem, gdzie mieszkałem, co robiłem??

Jak ś.p. S.P. to Szewd to ja jestem święty;) Fakt wódkę zdarzało się pić. Coś jeszcze??

A, że nie rozumiesz znaczenia słowa niewolnik i nie rozumiesz znaczenia słowa socjalizm to już nie mój problem.

A utożsamianie cywilizacji łacińskiej z Rzymianami - no wybacz elementarny brak wiedzy.

80

Adam12 napisał/a:

Vian wypuszcza się ich bo odsiedzieli swoje. Kara nie służy zapobieganiu ale karaniu. Odbyli karę - mają czystą kartę. Koniec kropka. Kombinacje skandynawskie są totalnie nieakceptowalne. Brevika po prostu należało albo powiesić albo rozstrzelać.

A kto powiedział, że Polska Ludowa była państwem socjalistycznym ?? Owszem w deklaracjach to tak - ale jak przyszło co do czego to kara śmierci obowiązywała, wspólnoty żon nie wprowadzili, nawet własność prywatna była. Taki to socjalizm, że żaden z postulatów Marksa i Engelsa nie został spełniony.

Za to kapitalistyczny Zachód, a zwłaszcza Skandynawia - oni prawie weszli w socjalizm.

No to zastosuj powyższe do Brevika - odbędzie karę, będzie miał czystą kartę, koniec, kropka.
Ja widzę, że Ty po prostu chcesz być na nie. Bo nie. Wypuszczą Brevika, źle. Nie wypuszczą - jeszcze gorzej. U nas wypuszczą, to trudno, temat zamknięty, ale na Szwecję popluć się zawsze można. Ech... ^^

W ogóle nie wiedziałam, że kolektywizacja kobiet to warunek konieczny do zaistnienia państwa socjalistycznego. Wychodzi na to, że nawet komunistyczne Chiny i ZSRR nie były dość socjalistyczne.

A tak serio nie myl socjalizmu z utopijnym komunizmem.

Zmykam z dyskusji, bo już tę "największą ciemną liczbę gwałtów w Skandynawii" kiedyś przerabialiśmy, wtedy uwiesiłeś się swojego choćby nie wiem co, teraz się uwiesiłeś. Dyskutowanie kiedy jedna strona nie przyjmuje kompletnie żadnych argumentów strony przeciwnej i przemawia z pozycji wszechwiedzącego autorytetu, nie ma żadnego sensu. smile

81 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 01:13:22)

Ja tylko stwierdzam, ze kara Brevika jest niesprawiedliwa. Koniec kropka.

Kara wymierzona Trynkiewiczowi i innym była karą sprawiedliwą, ale ktoś nam tu Skandynawię na siłę robił (konkretnie A. Zoll, K. Buchała, Z. Ćwiąkalski, bo to ta trójka odpowiada za obecny stan prawny).

To Ty nie wiedziałaś, że upaństwowienie żon to jeden z podstawowych postulatów socjalizmu i nie wiedzieć czemu cieszący się szczególnym zainteresowaniem rewolucjonistów.

Jeśli ktoś myśli, że PRL, ZSRR (po okresie rządów Lenina) czy obecnie ChRL miały coś wspólnego z socjalizmem to jest w grubym błędzie. Owszem gospodarkę PRL czy ZSRR miał zorganizowaną socjalistyczne, ale inne sfery były już całkiem normalne.

82

Taki podstawowy, że nigdy nie zrealizowany. ;-)

83 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 01:27:11)

Lenin próbował, ale Stalinowi chodziło tylko i wyłącznie o władzę, wiec marksistów posłał tam gdzie ich miejsce. A gadki marksistowskie, tekst o wspólnocie żon po prostu wykreślono z dzieł Marksa (kilka innych rzeczy też).

Za to pocieszę Cię Szwecja jest na dobrej drodze do jej ustanowienia.

84

Adam12
to sie ironia nazywa. Idioci sie powoluja na "cywilizacje lacinska" nie majac o lacinie/Rzymie pojecia. Co nie znaczy, ze ja mam, chociaz troche tekstow lacinskich przeczytalam.
Ze nie wiesz nic o Szwecji? To juz  inne dziewczyny zauwazyly.
Oczywiscie, nie musze pracowac w zawodzie. Nalatwiej wszystkich niepokornych zagnac do kopania rowow.
Jak Ci jakis James Bond ciemnote wciskal - oni lubia wpuszczac naiwnych w kanal. Nie osmieszaj sie wiecej.

85

Brak argumentów pokrywasz agresją. Nieźle.

86

Jaka agresja? Co zdanie, to sie kompromitujesz. Nic nie wiesz o Szwecji/skandynawiI/Rzymie/lacinie i wciskasz jakies teorie spiskowe, jak z Ludluma czy jak sie ten pisarzyna nazywa.

87

Jedna rada - mniej "literatury" dla chlopcow!!!

88

Kurde, ludzie, w zoładku mi się przewraca, jak czytam te wszystkie posty. Specjalnie zalozylem konto tutaj, zeby sie wypowiedziec (GRRRR...)
W każdym poście czytam  "arabowie są tacy i tacy, wiem co mówie" etc
Moj ojciec jest Arabem z Kuweitu i jest swietnym człowiekiem - madry, zaradny, jak nikt dba o rodzine. Nigdy mnie czy mojej Mamy nie uderzyl, nie powiedział zlego słowa. Nigdy mnie nawet nie klapsnal po tylku, jak bylemm dzieckiem.
.To jakis koszmar, co wygadujecie, ja się czuje tym normalnie dotkniety.
Znam wielu innych arabow i podobnie, jak moj ojciec, są fajnymi ludzmi i nie ma wsrod nich zadnej patologii. Nie wiecie, co mowicie i oceniacie.
Moze są jakies okropne przypadki (swoja droga - zawsze to, co zle, jest naglasniane i tworza się niesprawiedliwe stereotypy), ale jak wszedzie.
A tak na marginesie - jakim to trzeba byc glupim zeby oceniac czyjes wyznanie po kolorze skory!. Islam to religia, a nie rasa. Na Bliskim Wschodzie zyja Chrzescijanie ktorzy sa sniadzi, asyryjczycy, wyznania religii mojzeszowej, etc. Skad pewnosc ze kazdy "opalony" to muzulmanin?
Arabowie to tak zroznicowana grupa ludnosci - ze sa ludzie o calkiem bialej skorze jak moj Tato, i sa ludzie sniadzi. Boze, co za kraj ! Co za ludzie w tej Polsce!

89

Fahkir, bądź sprawiedliwy.
Rozumiem, że się wkurzyłeś, ale teraz robisz to samo co Adam12 pisząc co za kraj ! Co za ludzie w tej Polsce!. Spójrz obiektywnie, ile osób w tym temacie uważa, że przed każdym "na oko" Arabem trzeba uciekać, bo na pewno zgwałci i że w ogóle Arabowie generalnie, wszyscy, to zło, a ile jednak prezentuje bardziej zdroworozsądkową postawę. Tak jak Ty nie chcesz, żeby Twojego ojca oceniano przez pryzmat jakichś fundamentalistów religijnych, tak ja, jako Polka, nie chcę być oceniana przez pryzmat jednego czy dwóch egocentryków, którzy nie przyjmują argumentów, które im nie odpowiadają.

90

Vian napisał/a:

Fahkir, bądź sprawiedliwy.
Rozumiem, że się wkurzyłeś, ale teraz robisz to samo co Adam12 pisząc co za kraj ! Co za ludzie w tej Polsce!. Spójrz obiektywnie, ile osób w tym temacie uważa, że przed każdym "na oko" Arabem trzeba uciekać, bo na pewno zgwałci i że w ogóle Arabowie generalnie, wszyscy, to zło, a ile jednak prezentuje bardziej zdroworozsądkową postawę. Tak jak Ty nie chcesz, żeby Twojego ojca oceniano przez pryzmat jakichś fundamentalistów religijnych, tak ja, jako Polka, nie chcę być oceniana przez pryzmat jednego czy dwóch egocentryków, którzy nie przyjmują argumentów, które im nie odpowiadają.

Vian nie odnosze sie do wszystkich Polakow, tylko do ludzi popierajacych PDL. Sam jestem Polakiem (w polowie). Ale zgodzisz sie ze mna, ze wielu Rodakow ma obsesje na punkcie Arabow i "islamizacji Polski" - mimo ze w Polsce wyznawcow Islamu jest -0,013% - i stanowia go glownie Polscy Tatarzy zasymilowani ze Slowianami od wiekow.
polish Defence League jest wlasnie jak ten Muslim Patrol  - bo jezeli stosuja takie same metody, to sa ich tutejszym odpowiednikiem.
W Polsce, każdy dorosły człowiek ma prawo tanczyc, pic i uprawiać sex z kazdym innym doroslym człowiekiem, ktory wyraza na to zgode. Jezeli PDL probuje w tym przeszkadzac to niczym sie nie rozni od muzulmanskich fundamentalistow, ktorzy chcą ingerowac w rzeczy kompletnie ich niedotyczace (np. sexu dwoch obcych ludzi) bo tak im kaze ich ideologia.
Po drugie muzułmanow w Polsce praktycznie nie ma, stanowia promil całej populacji a salafici i wahabici czyli fundamentalisci to tez wsrod wszystkich muzułmanow mniejszosc.
Po trzecie ciekawi mnie jak chlopcy z PDL rozpoznaja wyznanie człowieka po jego wyglądzie zewnetrznym. Jak odroznia muzułmanina od Wlocha, Hiszpana, Greka, Araba-chrześcijanina, alawity czy zyda sefardyjskiego? A jeżeli muzułmanin to Polak, który przeszedł na Islam to go odpuszcza?

91

Femte - widocznie reagujesz w dziwny sposób na każdą osobę, która nie podziela Twoich poglądów. Nie mój problem.

A skoro zamierzasz mi radzić no to może przedstaw swoją kompetencję, kim Ty jesteś, że masz ochotę mnie tu pouczać.

Vian - zastrzeżenie co do ciemnej liczby zgwałceń proszę kierować do Interpolu, Europolu, Eurojustu i SÄPO, a także B. Hołysta czy też K. Daszkiewicz. No wybacz, że Ty nie przyjmujesz do wiadomości faktów, nie mój problem.

Fahkir a nie wpadłeś na to, że ta cała Liga Antymuzułmańska to trochę jak z antysemityzmem. Np. taka Helsińska Fundacja Praw Człowieka wygrała konkurs na donoszenie na Polaków do Agencji Praw Podstawowych (a to ciekawe bo w Polska Kartę Praw Podstawowych nie podpisała) i teraz muszą antysemitów i antyislamistów wynajdywać pod każdym krzakiem. A co jak takiego nie znajdą, ano nic założą profil na FB i są - można ich do raportu wpisać.

92 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2014-01-18 11:36:25)

Adam12 napisał/a:

Mariosh nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia.

Tym razem, jak i w wielu innych postach, to Ty nie masz bladego pojęcia, a robisz z siebie jakiegoś nawiedzonego guru z monopolem na prawdę, ale ja nie o tym...

Adam12 napisał/a:

Celem kary nie jest żadna profilaktyka czy prewencja ale ukaranie sprawcy. A posłanie Brevika na stryczek niewątpliwie byłoby bardzo skuteczne, zarówno w zakresie ukarania sprawcy, jak i oddziaływania prewencyjnego.

OK, ale każdy jest równy wobec prawa, prawda? Skoro mówimy śmierć za śmierć to musimy być konsekwentni, a w Polsce mamy wielu gwałcicieli (mężczyzn), którzy nie wiedzieć czemu trafili do więzienia... Czy jesteś gotów wykonać na nich sprawiedliwą karę, żeby można było ich wypuścić?

Vian napisał/a:

Mnie nie interesuje kogo sobie brali za wzór, szczególnie, że chyba nie do końca sobie poradzili z tym wzorem, bo Skandynawowie na Brevika jakiś pomysł mają (post marioosha), a my na pedofili nie za bardzo.

Właśnie o ten brak pomysłu chodzi. Karę można podnosić w nieskończoność, ale większość przestępców w chwili popełniania czynu zabronionego o niej nie myśli. Tym sposobem dotkliwa kara nie spełnia swojego celu prewencyjnego.

Adam12 napisał/a:

Vian wypuszcza się ich bo odsiedzieli swoje. Kara nie służy zapobieganiu ale karaniu. Odbyli karę - mają czystą kartę. Koniec kropka.

W rozważaniach o celach kary, jej racjonalizacji, zwykle wyróżnia się:
- sprawiedliwą odpłatę,
- prewencję ogólną
- prewencję szczególną,
- cele kompensacyjne.

Adam12 napisał/a:

Kombinacje skandynawskie są totalnie nieakceptowalne. Brevika po prostu należało albo powiesić albo rozstrzelać.

Hmhm... Powiedzmy, że w tym jednym przypadku zbyt wielu protestów by nie było wink Z tym, że jak się zrobi taki wyjątek to się zaczyna lawina. U nas kiedyś ograniczyli emerytury UBeków, a dzisiaj wszystkich. Taki test ile można, więc bezpieczniej zacisnąć zęby i potraktować Brevika jak każdego innego, czyli dać mu karę zgodną z KK.

Adam12 napisał/a:

Gwałciciele trafili do więzienia bo taką im karę wymierzono. Jeszcze jakieś głupie pytania??

Właśnie! Brevik też trafił do więzienia, bo taką karę mu wymierzono. Jeszcze jakieś głupie sugestie??

93

Gwałciciele trafili do więzienia bo taką im karę wymierzono. Jeszcze jakieś głupie pytania??

Adam12 napisał/a:

femte popatrz na swoje błędy.

Wybacz ale zdaje się, że nikt nie kazał Ci się do izby zapisać. Nie podobali się księża - można było się nie zapisać. Ksiądz też człowiek i też ma prawo sobie popisać. A skoro redakcja to przyjmuje to widać jest zapotrzebowanie. Nie byłoby zapotrzebowania to by redakcja nie przyjęła proste??

No wybacz ale embrionek też człowiek, wiec może to najpierw, a potem gęsi, kaczki, kurki.

A co Ty tak skaczesz na tych księży - co oni Ci zrobili??

Gęsi, kaczki, kurki, też żywymi organizmami są. Cywilizacja łacińska posiada swoją genezę w czasach rzymskich. Wszak w Rzymie mówiono w tym pięknym, romantycznym języku. Widzę, że bardzo daleko odeszliśmy od tematu.

95 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-18 17:33:31)

Rzymskich, hellenistycznych, greckich i w czasach królów Izraela. Wiec okrojenie tego o dwa z trzech źródeł to małe niedomówienie.

96 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2014-01-18 21:56:14)

Adam12 napisał/a:

Celem kary nie jest żadna profilaktyka czy prewencja ale ukaranie sprawcy. A posłanie Brevika na stryczek niewątpliwie byłoby bardzo skuteczne, zarówno w zakresie ukarania sprawcy, jak i oddziaływania prewencyjnego.
.

Owszem celem kary jest ukaranie, a kara ma niesc w sobie jakis pierwiastek wychowawczy, to jakie wychowanie stanowi lekcja zabijania? Czy zabijanie w imieniu prawa jest elementem kary czy to juz, czysto ludzka zamsta ? W kazdym systemie prawnym w ktorym kara smierci funkcjonuje jako "srodek" stanowi tylko element wyrachowanej, obliczonej zemsty zamienionej w dodatku w spektakl. Panstwo to nie powininen byc motloch zlopiacy krew ludzi, ktory szybko i sprawnie sie msci. Nie nauczysz w ten sposob nikogo szacunku do zycia, nie nauczysz nikogo ze zycie ludzkie ma wartosc niewymierna. Skoro przestestepcow nie intreresuje prawo to zabijanie w imieniu prawa jest dla wielu ludzi tylko zabijaniem.  I tak, jestem przeciwko karze smierci choc jestem wyznawca Islamu , bo :
1. Kara smierci jest nieodwracalna, a pomylki sadowe sie zdarzaja
Czlowiek moze zabic czlowieka, wtedy kiedy nie ma innego wyboru i np broni sie przed atakiem. Dlatego jezeli obezwladni/zrani to nie dobija, etc.

97 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2014-01-18 22:28:18)

Adam12 napisał/a:

Tylko w swojej tolerancji nie zapominaj, że Koran przyznaje im prawo do życia według naszych zasad, żeby nas zmylić, a gdy przyjdzie czas mają wziąć noże i wszyscy będziemy kęsim

HA HA HA HA HA HA HA HA no comment.

A tak na marginesie, Adam dlaczego  wtrącasz się w wewnętrzne sprawy szwedzkie? Przecież to brak wychowania. Co Cie obchodzi, co Szwedzi robia u siebie i jakie maja prawo?

98

Ech, jakie to typowe...

99

Adam12
No i gdzie ta straszna przestepczosc w Szwecji?
http://natemat.pl/81825,szwedzi-zamykaja-wiezienia-bo-brakuje-przestepcow

100 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 12:18:21)

Femte a słyszałaś kiedyś o depenalizacji np.??

Poza tym zwróć uwagę o jakich rodzajach przestępstw pisałem. Czy o drobnych złodziejaszkach czy o czynach wyjątkowo niebezpiecznych.

Dla Twojej informacji - na poczucie bezpieczeństwa nie wpływa np. liczba zabójstw ale właśnie liczba drobnych czynów kryminalnych typu kradzieże.

Poczytaj trochę to się dowiesz, że to co w Polsce jest kradzieżą w Szwecji jest tylko wykroczeniem i za to sąd wymierza karę nagany. Polecam Ci artykuł prof. K. Daszkiewicz: Kuglarze statystki przestępczości. Co do liczby zabójstw w Szwecji J. Gurgul: Uwagi ogólne o wykrywalności zabójstw.

Nawiasem mówiąc to zdanie jest najbardziej istotne: <<Ten wynik to zasługa działań resocjalizacyjnych, odchodzenie od kar bezwzględnego więzienia >> słowem sądy mają zakazane stosować kary bezwzględnego więzienia tam gdzie mogą stosować inne kary. Wiec teraz proponuję wziąć kodeks karny Szwecji i sobie poczytać do poduchy a potem bzdury gadać.

Fahkir a co nie ma czegoś takiego - mam Ci konkretną surrę przytoczyć?? Chcesz w originale czy może być polskie tłumaczenie.

I nie wtrącam się i nie pouczam Szwedów, tylko stwierdzam fakty.

A swoją drogą obecnie szykuje nam się na 2015 rok ogromny spadek przestępczości - jakieś 50% - Szwedzkimi metodami.

101

Ciekawe tylko, dlaczego w Szwecji oduczylam sie zamykania samochodu i wyjmowania kluczy ze stacyjki?
Jak  bylam w Danii Wloch zostawil saszetke z dokumentami, pieniedzmi, kartami kredytowymi i kluczami w Bilce. To byl kretyn, kody mial wypisane na kartach. Przyjechal do  domu, zorientowal sie, ze nie ma kluczy, wrocil sie do sklepu - 45 km. Saszetka lezala tam gdzie ja zostawil.
Bylam w lipcu w kraju, kupowalam cos w Tesco. Kasjerka wciaz kasowala, ja polozylam sto zlotych na ladzie i pakowalam rzeczy juz skasowane. Kasjerka zwrocila mi uwage, zeby tak nie kladla pieniedzy, bo moze ktos ukrasc.
Dla mnie to byl szok.
Ci autorzy na ktorych sie powolujesz to pewnie specjalisci od "cywilizacji lacinskiej".
Bardzo mnie ten termin smieszy. Bo pod tym pojeciem widza chrzescijanstwo, a wlasciwie katolicyzm.
Pamietam powiedzenie mojej lacinniczki, ze lacina koscielna to bekart klasycznej. Mysle ze z kultura /cywilizacja jest tak samo.

102

Adam12 napisał/a:

Fahkir a co nie ma czegoś takiego - mam Ci konkretną surrę przytoczyć?? Chcesz w originale czy może być polskie tłumaczenie.

A swoją drogą obecnie szykuje nam się na 2015 rok ogromny spadek przestępczości - jakieś 50% - Szwedzkimi metodami.

Adam, zrobił Ci krzywdę jakiś Muzulmanin? Czy może twój brat Słowianin Rosjanin albo Niemiec? Operując cytatami wyrwanymi z kontekstu można wszystko udowodnić. Również nakaz zabijania w Biblii i żydowskiej Torze. Prawdaiwym Muzulmanom nie wolno zabijac niewinnych ludzi, w Kuwejcie większość ludznosci (prawie 90%) to przyjezdni z całego swiata i nikomu u nas nie przeszkadzają Chrzescijanie czy kolorowi. Normalnie stoja Koscioly, i miejsca kultu wielu roznych religii, sekt i odlamow Chrzescijanstwa. Chociaz i tak wdg mnie Kuweit powinien być swieckim państwem, bez prawa sharia.
Inna rzecz dzieje sie w Afryce, gdzie celowo zle wykorzystuje sie Qran i fałszywie się go interpretuje przezz kilku przywodcow Salafitow i Wahabbitow, celowo napedzajac nienawiść do wszystkich NIE-Fundamentalisow. Ludzmi mozna latwo sterowac, a wielu krajom zależy aby na Bliskim Wschodzie panowal chaos i destrukcja - tak jak to zrobiono np. w Libii, Syrii i Iraqu. Na koniec dam Ci  werset z Qranu :
"Ktokolwiek zabija człowieka -a nie byłaby to kara za morderstwo lub szerzenie zła na ziemi - to tak, jakby zabił wszystkich ludzi" (Sura: Stół zastawiony: 32)

Adam12 napisał/a:

No nie żartujmy. Czemu wtrącasz się w wewnętrzne sprawy innych panstw?  Jeśli Szwedzi bądź Anglicy uznają, że ich prawo bądź Islam im przeszkadza, zrobią coś z tym. Teraz to prawo jakie panuje w Szwecji przeszkadza głównie Tobie i wtrącasz się w nie swoje sprawy.Anglicy i Szwedzi wiedzą lepiej jak się rządzić, by być potęgą. Nie potrzebują nas jako doradców.

103

femte bo w Szwecji do połowy XX wieku za kradzież karano ucięciem ręki. To co obserwujesz to bezwładność procesu społecznego.

Tak jak pisałem, w Szwecji masz mało drobnych, uciążliwych i niszczących poczucie bezpieczeństwa przestępstw, typu kradzieże samochodowe itd. Za to masz np. szeroko rozbudowaną paserkę (ok. 20% części samochodów kradzionych w Polsce idzie na szwedzki rynek), masz całkiem sporą przestępczość seksualną (w tym silne siatki pedofilskie) rozbudowaną, zorganizowaną przestępczość narkotykową (zasilana głównie polską amfetaminą) i wysoki poziom przestępstw przeciwko zdrowiu i życiu, przy czym część czynów (np. niektóre formy ciężkiego uszkodzenia ciała) jest zdepenalizowana, słowem pozbawienie mężczyzny zdolności płodzenia w Polsce jest zbrodnią a w Szwecji odpowiedzialność - wyłącznie na drodze cywilnej.

Ci do tego, że osoby które mówią o cywilizacji łacińskiej nie zawsze rozumieją co on oznacza, zgadzam się z Tobą, wiec może przedstawię Ci co pod tym widzę - dla uniknięcia nieporozumień:

1. arystotelesowski stosunek do prawdy - słowem prawda leży tam, gdzie leży;

2. prawo rzymskie - i np. z tego wywodzę swój pogląd na aborcję czy eutanazję (czyli opowiadam się za prawnym zakazem - z uchyleniem karalności w pewnych wypadkach);

3. etyka chrześcijańska - siła w obronie słabości.

Natomiast co do Twojej nauczycieli łaciny to ja przywołam prof. Kolańczyka - łacina klasyczna istnieje tylko w głowach filologów klasycznych.

104

Muzułmanów w Polsce musi być naprawdę mało, bo nie prostują tych wszystkich bzdur, które są opowiadane na ich temat w Polsce...

105 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 13:47:03)

Fahkir - wtrącałbym się w wewnętrzne sprawy Szwecji jakbym napisał list do premiera Szwecji, że mu każę robić tak i tak.

Co do Muzułmanów jakbyś uważnie przeczytał moje wypowiedzi zauważyłbyś, że nie piszę, że wszyscy są źli. Nie wiem czy zauważyłeś ale na początku zaznaczyłem, że w sumie wobec każdego nowopoznanego osobnika należy zachować dystans.

Natomiast jeżeli opisuję pewien proceder, który ma miejsce - to masz pretensje do mnie czy do tych którzy to robią. Fakt mój błąd, że napisałem ogólnie Arabowie. Wiec znam podłych Arabów, znam podłych katolików i znam podłych ateistów. Znam też wspaniałych Arabów (jednego lekarza, którego każdemu polecam, jak szuka dobrego psychiatrę od nerwic), kilku fajnych Turków). Wiec żeby było jasne - jakby kiedyś nam przyszło jeszcze rozmawiać - czasami mogę zapomnieć napisać, że niektórzy Arabowie, niektórzy muzułmanie ......Czy teraz moje stanowisko jest dla Ciebie jaśniejsze??

Natomiast nie muszę Cię chyba uczyć, że Islam jest bardzo zróżnicowany i Koran jest różnie interpretowany. I jest takie miasto Mostar i wyobraź sobie, że tam w imię Allacha muzułmanie mordowali muzułmanów, bo Ci którzy mordowali tak interpretowali Koran i niestety nie jest to mniejszość. Co nie znaczy, że nie ma muzułmanin nie może być dobrym, szlachetnym człowiekiem. Uwierz mi wolę muzułmanina niż jakiegoś ateusza.

Nawiasem mówiąc Mostar to bardzo fajne miasteczko (mimo wielkiej tragedii, które je dotknęło). Podobało mi się jedno 21.00 biją dzwony, nieco później imam nawołujący do modlitwy i nikomu to nie przeszkadza.

A swoją drogą - skoro masz lepszą orientację - wg. w Kosowie jaka interpretacja dominuje, bo niestety nigdy nie miałem czasu do tego dotrzeć.

106

Adam12
Skad masz takie rewelacje, ze  w Szwecji do polowy XX wieku karano ucieciem reki?
Cholera, czyta czlowiek Moberga, polowa XIX wieku, ludzie tam popelniaja rozne przestepstwa - ani slychu o ucinaniu reki.
Czy Ty zyjesz w jakies alternatywnej rzeczywistosci?
Teraz np, czytam Pontoppidana S?dan l? landet. Mam slabosc do starych ksiazek.

107 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-19 14:42:38)

Z tego co widzę to on się nasłuchał za dużo tego zakłamanego Korwina Mikke którym od zawsze gardzę.
osoby z prawicowymi poglądami nie przekona się nigdy, spróbujcie przekonać mohera że Smoleńsk to był wypadek.
Ja własnie  wtym czasie zrobiłam eskperyment i zostawiłam pusty zgniły portfel przez chwilę z sklepie warzywnym no i facet niby sympatyczny którego znam od 3 lat bo tam kupuję ukradł mi portfel a tam była karta ze stosownym komentarzem smile
Dla twojej informacji adam pan ten bardzo obnosi się z uwielbieniem do Michalkiewicza, Orbana bo wiesza tam szyldy książki napastnik z twarzą Orbana, Herberta co czesto podkreśla.
Teraz dla odmiany nazywa Korwina zdrajcą i żydem który celowo ośmiesza prawicę i taki polak katolik potrafi ukraść portfel kobiecie jak ta zostawia na ladzie.   
Co do ucinania rak to ucinano w średniowieczu i o tym mówił JKM.

108 Ostatnio edytowany przez femte (2014-01-19 14:58:20)

Dobrze Jenka ze wyjasnilas, skad Adam bierze te rewelacje. Taka wlasnie jest roznica - ja czytam literature, jak czegos nie wiem prosze o pomoc w bibliotece. On slucha naukawcow.

109 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 15:12:21)

femte ze szwedzkiego kodeksu karnego, ze szwedzkich podręczników prawa karnego - wiarygodne źródło??

Niestety czytałem tylko tłumaczenia, wiec może złośliwy tłumacz się pomylił.

P.S. a kto to Korwin Mikke??

Michalkiewicza lubię, nawet się z jego niektórymi poglądami zgadzam z innymi nie.

Co do Smoleńska - nie mam zdania. Powiedzmy, że dopóki nie zobaczę akt postępowania nie będę się wypowiadał.

Polityka Orbana jak najbardziej mi odpowiada.

Mówisz o prawicowych poglądach - zdefiniuj je.

Bo póki co jedyne co potrafisz to wszędzie wsadzić KK, i posługiwać się słowobijami.

110

Adam12 napisał/a:

I jest takie miasto Mostar i wyobraź sobie, że tam w imię Allacha muzułmanie mordowali muzułmanów, bo Ci którzy mordowali tak interpretowali Koran i niestety nie jest to mniejszość. Co nie znaczy, że nie ma muzułmanin nie może być dobrym, szlachetnym człowiekiem. Uwierz mi wolę muzułmanina niż jakiegoś ateusza.

Nawiasem mówiąc Mostar to bardzo fajne miasteczko (mimo wielkiej tragedii, które je dotknęło). Podobało mi się jedno 21.00 biją dzwony, nieco później imam nawołujący do modlitwy i nikomu to nie przeszkadza.

A swoją drogą - skoro masz lepszą orientację - wg. w Kosowie jaka interpretacja dominuje, bo niestety nigdy nie miałem czasu do tego dotrzeć.

Tak samo znam miejsca na Ukrainie, gdzie Chrzescijanie prawosławni (Ukraincy) mordowali Chrzescijan Katolikow (Polakow), z poparciem ukraińskich Popow w Cerkwiach, lub Chorwaci Ustasze Katolicy mordujący Prawoslawnych.
Powiem tak: ludzie którzy zabijają niewinnych ludzi, nie podarzaja za naukami prawdziwego Chrzescijanstwa, bo nie podazaja za naukami Jezusa (npbzn). Tak samo muzułmanie, którzy zabijają w imieniu Boga niewinnych ludzi, nie sa prawziwymi Muzulmanami, bo jest to sprzeczne z nasza Religia. Tacy sa sługami Diabla.
Co do Kosova: to Albanczycy wslawili sie w "walce" przeciwko bezbronnej Serbskiej ludnosci cywilnej dokonujac tam brutalnych i okrutnych masakr w Kosowie.

Kosovo je Srbija

111 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-01-19 15:20:49)

"Czyż powiedzą, że Przedwieczny jest ojcem tak wymyślnego stworzenia jako jest córka, której młodość przebiega na ubieraniu się i przyozdabianiu i która zawsze spiera się bezzasadnie?" (43:17)
Coś w tym musi chyba być...

112 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 15:24:27)

Tekst o sługach diabła bardzo mi się podoba. Chyba Przyjacielu trafiłeś w sedno.

Albańczyków znam niestety z autopsji powiedzmy, ze trochę czasu tam spędziłem. Podobnie Mostar czy Sarajewo, gdzie po prostu wynajęci przez niemiecki wywiad "muzułmanie" plus Albańczycy mordowali Serbów, Chorwatów, Bośniaków żeby wywołać konflikt. Ale to rozgrywka wyższego szczebla. Byłem po prostu ciekawy na jakiej zasadzie jedni i drudzy się zwąchali.

I niestety w Kosowie lewica amerykańska dokonała masakry ludności cywilnej tylko po to, żeby zagrać Rosji na nosie. W zamian za to stworzyli państwo całkowicie podporządkowane mafii. Tak się kończy brak realizmu w polityce.

113 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-01-19 15:33:38)

No, jak się poczyta takiego Adama, i pomysli, ze mozna na takiego trafic,  to zwiazek z muzulmaninem wydaje się być sielanka tongue

P. S. Znam pare osob muzulmanow i o dziwo kilka z nich wybralo UK żeby uciec przed religia. Owszem, swoje zwyczaje maja, ale dla wielu z nich to jest jak ubieranie choinki przez Europejczykow. Nie kazdy, kto ma w domu choinke lata 3x dziennie do kosciola, nie kazdy muzulmanin to terrorysta tongue

Poza tym wiekszosc znanych mi muzulmanow to Persowie, a ci sa bardzo przystojni big_smile wcale się nie dziwie, ze kobiety na nich "leca" big_smile

114

Nemezys napisał/a:

To racja, przyznaję wink
Dla nich piękna to o jasnej karnacji i jasnych włosach - bo u nich takiej nie ma. Ja zawsze miałam kompleks na punkcie mojej... bladości :

Nieprawda. Kobiety z Bliskiego Wschodu sa przepiękne, w szczególności kobiety z Iranu, Marocca, Syrii lub Libanu. To ze, niektórzy  mezczyzni z Bliskiego Wschodu "zaczepiają" kobiety z Europy, to tylko dlatego ze panuje taki stereotyp, iz Europejki sa latwe i rozwiazle. A nie dlatego, ze uwazaja je za "pieknosci"

115

Fahkir napisał/a:

To ze, niektórzy  mezczyzni z Bliskiego Wschodu "zaczepiają" kobiety z Europy, to tylko dlatego ze panuje taki stereotyp, iz Europejki sa latwe i rozwiazle.

Czy to nie jest też kwestia prawa i zwyczajów tzn. seks z niewierną jest mniejszym wykroczeniem niż z muzułmanką?

116

Adam12 napisał/a:

.

Albańczyków znam niestety z autopsji powiedzmy, ze trochę czasu tam spędziłem. Podobnie Mostar czy Sarajewo, gdzie po prostu wynajęci przez niemiecki wywiad "muzułmanie" plus Albańczycy mordowali Serbów, Chorwatów, Bośniaków żeby wywołać konflikt.
.

Nie pierwszy raz US wspiera i finansuje fanatykow w celu zniszczenia suwerennego kraju. Taka sytuacja miała miejsce w Libii ponad 2lata temu i ma miejsce teraz w Syrii.

117

marioosh666 napisał/a:
Fahkir napisał/a:

To ze, niektórzy  mezczyzni z Bliskiego Wschodu "zaczepiają" kobiety z Europy, to tylko dlatego ze panuje taki stereotyp, iz Europejki sa latwe i rozwiazle.

Czy to nie jest też kwestia prawa i zwyczajów tzn. seks z niewierną jest mniejszym wykroczeniem niż z muzułmanką?

Nie. Poza tym Chrzescijanie i Żydzi sa Ludzmi Ksiegi, i również zostaną Zbawieni, wierzymy w tego samego Boga, który nas stworzyl, na Swoje podobienstwo.
W Islamie problemem jest Salafizm i Wahabbizm - czyli fundamentalistyczna sekta, według której każdy kto nie jest salafita lub wahabbita jest niewierny, lacznie z Muzulmanami Szyitami. Salafizm i Wahhabizm to taki nowotwor, który toczy organizm.
Chrzescijanie goscili w Medynie u Proroka Mohammada (npbzn) i  nocowali w jego meczecie. Prorok Mohammad (npbzn)  zawieral z Chrzescijanami wazne umowy.W zachowanym do dzisiaj w Klasztorze Sw Katarzyny traktacie zawartym miedzy nim a Chrzescijanami Prorok Mohammad (npbzn) obiecal im wolnosc religijna, oraz ochrone ze strony Muzulmanow- az po kres czasu.
Ci którzy przesladuja Chrzescijan i Szyitow  sa sługami Diabla, a nie Boga,  pograzjac kraje Azji i Afryki w chaosie i destrukcji.
Poza tym, nie mam nic przeciwko innym religiom. Chociaz nie ukrywam, ze bliżej mi do Konserwatywnego Chrzescijanina który chodzi do Kosciola, uznaje Swieta chrzescijanskie, zyje zgodnie ze swoim wyznaniem, niż do "nowoczesnego Europejczyka" który popiera eutanazje i adopcje dzieci przez pary homoseksualne i dla którego liczy się tylko kasa i nowy tablet. Mimo wszystko nie chce oceniac ludzi i nie chce nikomu dyktować jak ma zyc, oni zostaną później rozliczeni przez Boga. Dlatego jestem za CALKOWITA wolnoscia religijna na Bliskim Wschodzie. Nie chce oceniac kogos pod katem czyjegoś wyznania, wiem ze może istnieć zjednoczenie ludzi roznych religii, tak jak to ma miejsce w Syrii. Gdzie Syryjczycy (Alawici, Szyici, Sunnici, Chrzescijanie Prawoslawni, Ortodox, Chrzescijanie Katolicy, Druzowie, walcza przeciwko rebeliantom - czyli fundamentalistom (którzy Syryjczykami nie sa).

118

O wlasnie! Z tego, co zauwazylam to "typowy muzulmanin" bardziej sklonny jest zaakceptowac ortodoksyjnego chrzescijanina czy zyda niż ateiste.

Arab-ateista to swego rodzaju bialy kruk, ale na szzescie sa i tacy smile

119

Iceni napisał/a:

O wlasnie! Z tego, co zauwazylam to "typowy muzulmanin" bardziej sklonny jest zaakceptowac ortodoksyjnego chrzescijanina czy zyda niż ateiste.

Arab-ateista to swego rodzaju bialy kruk, ale na szzescie sa i tacy smile

Nie mam nic przeciwko Zydom czy Ateistom. Nie popieram Ateistow, ale nie chce im niczego narzucać. Mam wielu kolegow - ateistow w Polsce. I naa pewno bardzo szanuje religijnych  Zydow - wyznawcow religii Mojzeszowej, niż Zydow-Bolszewikow, takich jak Morel hmm.
Powtorze: jestem ZA WOLNOSCIA RELIGIJNA I NIE CHCE OCENIAC LUDZI pod katem ich wyznania i nie lubie tego robic.  Nie mam nic do Zydow, nie podoba mi się natomiast polityka jaka niektórzy Zydzi stosuja. Tak samo jak niepodoba mi się polityka, jaka stosuja niektórzy Arabowie- np. ci z Arabii Saudyjskiej.

120

A w jakim kraju się urodziles i w jakim zostales wychowany? wink

Być tolerancyjnym Europejczykiem to żadna sztuka. Trudniej o te ceche kiedy wlasnie rodzisz się w takiej Arabii Saudyjskiej. Wtedy saam fakt, ze potrafisz czytac i pisac stawia cie w "elicie" smile

121

Iceni napisał/a:

A w jakim kraju się urodziles i w jakim zostales wychowany? wink

Być tolerancyjnym Europejczykiem to żadna sztuka. Trudniej o te ceche kiedy wlasnie rodzisz się w takiej Arabii Saudyjskiej. Wtedy saam fakt, ze potrafisz czytac i pisac stawia cie w "elicie" smile

Ja urodziłem się w Kuwejcie i tam się wychowałem, a w Polsce studiuje, po ukończeniu studiow wracam do siebie.
W Arabii Saudyjskiej ludzie sa bardzo dobrze wyksztalceni, to bardzo bogaty kraj, dużo bogatszy niż Polska. Wielu bardzo dobrych lekarzy pochodzi a Arabii Saudyjskiej, miedzy innymi Chirurg który wykonywal operacje na Blizniaczkach Syjamskich z Wejherowa.
Problemem w Arabii Saudyjskiej jest system religijny, a nie "wyksztalcenie" ludzi.

122

Tiaa... Tylko wyksztalconych jest garstka, a polowa spoleczenstwa to analfabeci.

I powszechny analfabetyzm jest wlasciwie symbolem islamu - tam gdzie dominuje islam - tam brak powszechnej edukacji (poza reprezentacyjnymi miastami smile )

Wystarczy sobie przejrzec dane statystyczne smile

123

W bogatych krajach Arabskich, takich jak Kuwejt, Emiraty Arabskie, Qatar, Bahrain - ludzie (mam na myśli tubylcow) sa lepiej wyksztalceni niż Europejczycy. Dlatego do tych państw zjeżdża się tak wielu Europejczykow i Amerykanow bo poziom zycia jest wyższy i zarobki sa wyższe.
Szejkowie dbaja o swoich obywateli, bardziej niż EU o Europejczykow. Lepiej spojrz na Polske (bo zaloze się ze w ani Bahrainie, Kuwejcie, Katarze czy UAE nie bylas). Bo mam wrazenie ze Polska jest zacofana i robi się coraz bardziej prymitywna - ludzie tutaj zyja na pograniczu biedy, zarabiają po 300 euro, nie ma pracy,korupcja, wysokie podatki, etc. Młodzież w Kuweicie po meczu okazując radość wraca spokojnie do domów i nigdy kibice Al Wahda F.C. nie bili się z kibicami Al Jazeera, chociaż oczywiście za sobą nie przepadają, w przeciwieństwie do polskich kiboli.
Poza tym nie wiem co masz na myśli pisząc o tolerancji Europejczykow. Tej pseudotolerancji , gdzie przez szacunek dla łobuzów nie szanuje się normalnego uczciwego człowieka.
W Europie, gdzie paradują mniejszości spychając na margines ludzi, którzy są podstawą normalnego społeczeństwa. W Europie, gdzie złodziej ma większe prawa niż okradziony a morderca większe prawo niż ofiara.
W mysl źle pojętej chrześcijańskiej demokracji, Europa zatraca swoją chrześcijańską tożsamość To nie o "pseudotolerancje" trzeba walczyć, ale o prawo bycia normalnym, uczciwym człowiekiem, o prawo do małżeństwa i posiadania dzieci przez kobietę i mężczyznę, a nie karykaturalne komórki społeczne dwóch mam, lub dwóch ojców.
Może zepsucie moralne Tobie się podoba, ale mi nie. smile
Pozdrawiam, pa!

124

Najpierw na temat mnie drazliwy. Zgadzam sie - muzulmanskie kobiety sa piekne. Zona mojego gospodarza - wysoka jak na Pakistanke, zgrabna, silna ale szczupla. Znam przepiekna Afganke - krotka fryzurka, zjawiskowa twarz. W mojej grupie  (nalepsza, razem z Rosjaninem) byla sliczna (po czterdziestce) Pakistanka. Wszystkie modnie ubrane - dzinsy, miniowy.
Co do mojego gospodarza - ufam mu na 100%. Nawet pozwalam korzystac z samochodu.
To nie ludzie sa zli. Zly jest islam. Wiekszosc muzulmanow z ulga by przyjela jego delegalizacje.
Adam juz calkiem odplynal. Teraz mysli, ze sie tlumaczeniem wykreci. Ze to wina tlumacza. Nie ma tak dobrze, ja moge nawet orginaly dokumentow sprawdzic. Pisany szwedzki zrozumiem.
Jeszce wyjasnienie - w szkole jezykowej jestem w grupie superambitnych. Mimo  kompletnego braku zdolnosci jezykowych jestem dobra - wlasnie bo czytam. Nie tylko obowiazkowe lektury. Poznaje historie, kulture. To samo robilam w Anglii, Irlandii.
Irlandii (i Belfastu) nie ogarniam - nie da sie.

125 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 18:39:02)

Fahkir z tego co napisałeś rozumiem, że zgodnie z islamem chrześcijanin czy żyd to wierzący, może trochę "gorzej" ale wierzący?? (gorzej w cudzysłowie, bo brakuje mi innego określenia).

Co do finansowania, nie tylko US się wygłupiają, to również robota UE. Po prostu socjalizm (nawet eurosocjalizm) nie może funkcjonować obok normalnych państw.

I Twoja wypowiedź co do tolerancji bardzo mi przypomina spostrzeżenie pewnego biskupa zapytanego o to dlaczego młodzież muzułmańska nie chce się integrować z Europy.

Co do zamieszek - ja stwierdzam tylko fakt, że tak jest. Pytanie dlaczego nie ma problemu z muzułmanami w państwach takich jak Hiszpania, południe Niemiec, Włochy czy Polska. Polskę można tłumaczyć tym, że nadal ich tu mało, ale co z pozostałymi państwami.???

Inceni - a nawet jeżeli ludzie są półanalfabetami. Jeżeli im z tym dobrze to chyba nie stanowi problemu. I Fakihir ma rację. Szejkowie traktują państwo jako swoją własność, i przyjmują do wiadomości, że poddani są pod ich opieką. Wiec się nimi opiekują a w Europie nasi umiłowani przywódcy nas łupią.

Islam to religia jak każda inna. Ani ona zła, ani ona dobra.

femte - Jeżeli nie zrozumiałaś aluzji z tłumaczem to Tobie już nic nie pomoże.

126 Ostatnio edytowany przez femte (2014-01-19 19:40:38)

Adam12
czemu nie ma muzulmanow w Hiszpanii i Wloszech? A czego tam maja szukac? Jakbys czytal uwaznie moje posty - Hiszpanie i Wlosi roboty szukaja w Anglii i Skandynawii. Toz tam bieda i bezrobocie takie jak w Polsce. Zaczeli sie wybijac na normalnosc - niestety za pozno. Przyszedl kryzys i wszystko sie zawalilo. to samo z Irlandia.
Nie wiem o co chodzi z tlumaczeniem. Nadal sie upierasz, ze do polowy XX wieku ucinano w Szwecji rece za kradziez? nawet sie zgodze na literowke, ze XIX wieku. No jakis dowodzik??
Wiem, ze nie cierpisz dowodow...

127

Adam - a skad zalozenie, ze tym polanalfabetom z tym dobrze?

Islam to nie tylko raje ropa plynace i trudno kilka panstw traktowac jako norme.

Z reszta to nie z tych panstw ludzie emigruja i nie ci muzulmanie "poluja" na Europejki smile

128 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2014-01-19 20:33:31)

Adam12 napisał/a:

Fahkir z tego co napisałeś rozumiem, że zgodnie z islamem chrześcijanin czy żyd to wierzący, może trochę "gorzej" ale wierzący?? (gorzej w cudzysłowie, bo brakuje mi innego określenia).
.

Muzulmanie, Zydzi i Chrzescijanie wierza w tego samego Boga i wszyscy ktorzy za zycia byli dobrzy i sprawiedliwi trafia do Raju. Muzulmanie uznaja Jezusa (npbzn) jako Proroka i jako jedynego czlowieka ktory wstapil do Nieba. Muzulmanie wierza, ze Jezus (npbzn) jest Mesjaszem i czekaja na Jego ponowne przybycie, oraz wierza w istnienie Marii Dziewicy. Niewierza natomiast, ze Jezus (npbzn) jest Bogiem.

Adam12 napisał/a:

Co do zamieszek - ja stwierdzam tylko fakt, że tak jest. Pytanie dlaczego nie ma problemu z muzułmanami w państwach takich jak Hiszpania, południe Niemiec, Włochy czy Polska. Polskę można tłumaczyć tym, że nadal ich tu mało, ale co z pozostałymi państwami.???
.

Większosć muzułmanow w Europie, przybyło tu z byłych biednych kolonii angielskich, holenderskich, francuskich, etc llub z Pakistanu czy Somalii. Chociaż Islam w Zjednoczonym Krolestwie to tez nie jest zadna nowosc, muzułmanie są obecni tam juz od XIV wieku. Mysle, ze problem z niektorymi muzulmanami w Europie polega na tym, ze Europa za duzo im pozwala. W kazdym normalnym kraju- ludzie ktorzy nie przestrzegaja prawa danego kraju - powinni zostac deportowani. Gdyby tak bylo, do Europy przyjeżdżaliby tylko ludzie uczciwi i pracowici.
Do Kuwaitu tez przyjezdza wielu ludzi z Pakistanu, Somalii, Egiptu, etc ale ciezko i uczciwie pracuja, bo wiedza ze za "zamieszki" skonczyliby w areszcie i na deportacji.

I tak na marginesie: UE i USA powinny przestac okupowac kraje Azji i Afryki, oraz przestac mieszac na Bliskim Wschodzie, bo to tylko zaognia sytuacje i powoduje wieksza nienawisc do Zachodu i wieksza emigracje ludzi z panstw okupowanych do Europy.

129 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-19 21:06:45)

Wiec powiedzmy przyjmujemy, że w każdej z tych trzech religii jest prawda - spór dotyczy o to która z nich ma pełnię prawdy, a w której tej prawdy jest powiedzmy 90%?? O ile dobrze rozumiem co napisałeś. Oczywiście Żyd powie, że u Żydów, Muzułmanin, że w Islamie, a Chrześcijanin, że w jego wyznaniu.

Co do zamieszek i niepokojów wydaje mi się, że jest trochę inna przyczyna. Problem muzułmański występuje w krajach o rozłożonym systemie aksjonormatywnym i jawnie antyreligijnych. Po prostu muzułmanie - w odróżnieniu od np. katolików we Francji - jeszcze nie zdążyli się przyzwyczaić do tego, że państwo przekraczając swoje kompetencje mówi co im wolno a czego nie wolno. No to się buntują i dobrze.

Iceni - a skąd założenie, że im źle. Jakoś w Afganie specjalnie do nauki się nie rwą. Co gorsza zachowujemy się tak jak słoik w składzie porcelany. Wchodzimy z butami w ich życie, narzucamy im jakieś dziwne reguły totalnie nie rozumiejąc ich rzeczywistości. Prosta rzecz, swego czasu nasza niezwyciężona armia co to pojechała do Afganistanu demokrację wprowadzać dostarczała miejscowym różne usługi pozbawiając w ten sposób źródła utrzymania całej masy ludzi (garncarzy itp.) i oni teraz biorą się za robienie bomb.

femte - skąd Ty masz informacje, ze we Włoszech źle. Dość często tam bywam i nie zauważyłem, żeby Włosi emigrowali, moi znajomi finansowo trzymają się dobrze. Ze znajomymi w Hiszpanii też całkiem nieźle. Zasadniczo migracje jest obustronna, wiec Twój wniosek nieco na wyrost.

Co do dowodu - stawiasz zarzut, ciężar dowodu przechodzi na Ciebie. Tak to działa. Ale wramach grzeczności wobec Ciebie. J. Makarewicz, Wykład porównawczy prawa karnego, Lwów 1924, podaje, że w Szwecji w latach 1920 - 1922 wykonano 30 takich egzekucji i za źródło przyjmuje statystyki sądowe.

I na przyszłość, jeżeli stawiasz mi pytanie - ogranicz swoje wycieczki w kierunku wierzących, bo raz, ze to robi się nudne, a dwa trudno rozmawiać z zazdrośnikami.

130

Fahkir napisał/a:

Nieprawda. Kobiety z Bliskiego Wschodu sa przepiękne, w szczególności kobiety z Iranu, Marocca, Syrii lub Libanu. To ze, niektórzy  mezczyzni z Bliskiego Wschodu "zaczepiają" kobiety z Europy, to tylko dlatego ze panuje taki stereotyp, iz Europejki sa latwe i rozwiazle. A nie dlatego, ze uwazaja je za "pieknosci"

1. Prawda smile Zgadzam się w 100% - gdy napatrzyłam się na młode (tu jednak warto podkreślić to słowo) Muzułmanki, tzn. widziałam ich twarze to tyle razy robiłam "Wowww" i zaraz potem myślałam sobie: No tak, chcą ukryć te piękności przed światem za tymi czarnymi szmatami smile

2. Niestety to też prawda.

Posty [ 66 do 130 z 175 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024