Uwielbiam krótkie formy literackie, szukam czytelników. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » Debiuty literackie - artykuły, opowiadania Netkobietek » Uwielbiam krótkie formy literackie, szukam czytelników.

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 353 z 353 ]

326

Odp: Uwielbiam krótkie formy literackie, szukam czytelników.
Tamiraa napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

To był kiedyś bardzo fajny wątek. A tu bohaterka pieśni https://www.netkobiety.pl/t133699.html

Nie martwcie się- ją z tad nie odchodze. O nie pozbędziecie się mnie tak łatwo  big_smile

Tu był wątek Joasi.

Dwa dni temu coś tu umieściłam, ale utonęło w Julkowym spamie.

Zobacz podobne tematy :

327 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-05-13 10:33:50)

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Nie martwcie się- ją z tad nie odchodze. O nie pozbędziecie się mnie tak łatwo  big_smile

Tu był wątek Joasi.

Tak,bo widzisz NIE ja pierwsza pod Twoim tematem pisze o sobie, tylko przeanalizuj historię swojego tematu. Najpierw Animus napisał o mnie piekny wierszyk, a następnie Tamira wkleiła link do tematu na mój temat. I tak właśnie robią pod prawie każdym tematem- najpierw piszą na mój temat pod tematem,który wogole mnie nie dotyczy, a kiedy im odpisuje to pierdziela, że to ja rozwalam wątki  big_smile big_smile

328

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Tu był wątek Joasi.

Tak,bo widzisz NIE ja pierwsza pod Twoim tematem pisze o sobie, tylko przeanalizuj historię swojego tematu. Najpierw Animus napisał o mnie piekny wierszyk, a następnie Tamira wkleiła link do tematu na mój temat. I tak właśnie robią pod prawie każdym tematem- najpierw piszą na mój temat pod tematem,który wogole mnie nie dotyczy, a kiedy im odpisuje to pierdziela, że to ja
rozwalam wątki  big_smile big_smile

Chodziło mi o to, że Twój temat rozwalił, nie Ty.

329

joasiabasia61 napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

Tak,bo widzisz NIE ja pierwsza pod Twoim tematem pisze o sobie, tylko przeanalizuj historię swojego tematu. Najpierw Animus napisał o mnie piekny wierszyk, a następnie Tamira wkleiła link do tematu na mój temat. I tak właśnie robią pod prawie każdym tematem- najpierw piszą na mój temat pod tematem,który wogole mnie nie dotyczy, a kiedy im odpisuje to pierdziela, że to ja
rozwalam wątki  big_smile big_smile

Chodziło mi o to, że Twój temat rozwalił, nie Ty.

Ok rozumiem smile

330 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-05-13 12:03:50)

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Tu był wątek Joasi.

T, a następnie Tamira wkleiła link do tematu na mój temat. I tak właśnie robią pod prawie każdym tematem- najpierw piszą na mój temat pod tematem,który wogole mnie nie dotyczy, a kiedy im odpisuje to pierdziela, że to ja rozwalam wątki  big_smile big_smile

Kto robi? Co robi? Napisałam do Animusa. A poza tym nie pisałam o tobie, że rozwalasz wątki tylko wspomniałam, że to był wątek Joasibasi61. Przeczytaj proszę dokładnie.

Joasiabasia61 ciekawa jestem jakie są twoje nowe wiersze. Chętnie je poczytam, choć najlepiej nie na tym forum.

331

Tamiraa napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

T, a następnie Tamira wkleiła link do tematu na mój temat. I tak właśnie robią pod prawie każdym tematem- najpierw piszą na mój temat pod tematem,który wogole mnie nie dotyczy, a kiedy im odpisuje to pierdziela, że to ja rozwalam wątki  big_smile big_smile

Kto robi? Co robi? Napisałam do Animusa. A poza tym nie pisałam o tobie, że rozwalasz wątki tylko wspomniałam, że to był wątek Joasibasi61. Przeczytaj proszę dokładnie.

Joasiabasia61 ciekawa jestem jakie są twoje nowe wiersze. Chętnie je poczytam, choć najlepiej nie na tym forum.

Wszystkie nowe są dostępne w Internecie. Trzeba wpisać kwartalnik Ypsilon numer 10, 11 i 12. Dział poezja Joanna Janosz. Albo wpisać Joanna Janosz wiersze. Pozdrawiam serdecznie.

332

Wszystkie nowe są dostępne w Internecie. Trzeba wpisać kwartalnik Ypsilon numer 10, 11 i 12. Dział poezja Joanna Janosz. Albo wpisać Joanna Janosz wiersze. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję, dziś zajrzałam na nr 11. Nie wiedziałam, że znasz niemiecki.

333

Tamiraa napisał/a:

Tam chyba po niemiecku nie było. Piszę po polski i angielskiu. Nie po niemiecku...

334

Tamiraa napisał/a:

Tu był wątek Joasi.

Od samego początku inni tez tu umieszczali swoje utwory. Wystarczy poczytać wątek.

335

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Tam chyba po niemiecku nie było. Piszę po polski i angielskiu. Nie po niemiecku...

Zamieszczono na tej stronie tłumaczenie wierszy Goethego czyli Twój jest pod tytułem "Nad moim miasteczkiem"? Bardzo bardzo nostalgiczny. Niestety nie znalazłam innych numerów tego kwartalnika, poszukam jeszcze.

336

Legat napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Tu był wątek Joasi.

Od samego początku inni tez tu umieszczali swoje utwory. Wystarczy poczytać wątek.

Legat, a może ty znalazłeś ten Ypsilon w necie?

337

Tamiraa napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Zamieszczono na tej stronie tłumaczenie wierszy Goethego czyli Twój jest pod tytułem "Nad moim miasteczkiem"? Bardzo bardzo nostalgiczny. Niestety nie znalazłam innych numerów tego kwartalnika, poszukam jeszcze.

Tak Nad moim miasteczkiem jest moje. Można wpisać w Google Joanna Janosz wiersze i wyskakują z różnych numerów. A w ogóle można kwartalnik kupić przez Amazon. Bardzo fajne teksty. Jest proza poezja i wywiady

338

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

Tak Nad moim miasteczkiem jest moje. Można wpisać w Google Joanna Janosz wiersze i wyskakują z różnych numerów. A w ogóle można kwartalnik kupić przez Amazon. Bardzo fajne teksty. Jest proza poezja i wywiady

Do UK tez jest dostawa ?.

339

joasiabasia61 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Oczywiście

340

joasiabasia61 napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

Oczywiście

Super sprawdze później  smile

341

@Animus Dziękuję. I z odpowiedź na "nie ma" i za wkład w odgrzebanie krótkich form Joasiabasi. (I tak w nawiasie przyznam, że przyjemnie mi się Ciebie czytało w jakimś temacie dnia, gdy ostatnim razem przywędrowalem na forum).

Fajnie, że mogłem też poczytać ślad_po_bliźnie, Legata...

@joasiabasia Bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło. Dziękuję oczywiście za nowe krótkie formy. Zapomniałem jakoś o Ypsilonie.
Tak na gorąco, po przeczytaniu tych 2 nowych wierszy, szczególnie ujął mnie brak "za" w przedostatnim wersie, co pozwala wyjść poza wyliczankę tego, za co zapłaci podmiot liryczny. Chociaż to wciąż jest też element tej wyliczanki. Bardzo mi się to podoba.

342

Dżdżownick2 napisał/a:

@Animus Dziękuję. I z odpowiedź na "nie ma" i za wkład w odgrzebanie krótkich form Joasiabasi. (I tak w nawiasie przyznam, że przyjemnie mi się Ciebie czytało w jakimś temacie dnia, gdy ostatnim razem przywędrowalem na forum).

Fajnie, że mogłem też poczytać ślad_po_bliźnie, Legata...

@joasiabasia Bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło. Dziękuję oczywiście za nowe krótkie formy. Zapomniałem jakoś o Ypsilonie.
Tak na gorąco, po przeczytaniu tych 2 nowych wierszy, szczególnie ujął mnie brak "za" w przedostatnim wersie, co pozwala wyjść poza wyliczankę tego, za co zapłaci podmiot liryczny. Chociaż to wciąż jest też element tej wyliczanki. Bardzo mi się to podoba.

Fajnie Cię tu widzieć. Ja w sumie straciłam serce do mojego mini pisania. Może kiedyś napiszę kawałek prozy, jakieś opowiadanie humorystyczne. Pozdrawiam serdecznie wszystkich a Cienie Dżdżowniku szczególnie.

343 Ostatnio edytowany przez Dżdżownick2 (2025-05-21 07:20:08)

Joasiabasiu, dziękuję za tak miłe pozdrowienia. I tym bardziej za dodanie tych ostatnich wierszy. Teraz bardziej rozumiem tę "ostatniość". Wydaje mi się, że rozumiem Twoją utratę serca do mini pisania. I nie będę mówił, że to szkoda. Bo to przecież nie Ty masz slużyć pisaniu, ale pisanie Tobie. Wtedy, kiedy chcesz i co zechcesz. (A w prozie też na pewno łatwo się odnajdziesz). Wyobrażam sobie Ciebie teraz... może na spacerze jakąś rozslonecznioną alejką gdzieś w jakimś angielskim parku... otwartą na nowy etap w Twoim życiu. Żyjącą po swojemu. Tak, jak chcesz. Niesforne myśli moje próbują mącić trochę to wyobrażenie czymś w rodzaju dodatku-pytania o ewentualnych smutkach, ale odpowiadam im, że na pewno potrafisz sobie radzić również ze smutkami. I tak oto dzięki wyobrażeniu Ty stajesz się wierszem, krótką formą, kimś opowiadanym.

Dobrze że zachodzą zmiany. Sami coś zmieniamy albo dostosowujemy się do okoliczności.
Fajnie było (i pewnie jeszcze będzie) zaglądać tutaj do Ciebie i Twoich rozmówców.

Pozdrawiam Ciebie serdecznie i z uśmiechem smile

344

Dżdżownick2 napisał/a:

Joasiabasiu, dziękuję za tak miłe pozdrowienia. I tym bardziej za dodanie tych ostatnich wierszy. Teraz bardziej rozumiem tę "ostatniość". Wydaje mi się, że rozumiem Twoją utratę serca do mini pisania. I nie będę mówił, że to szkoda. Bo to przecież nie Ty masz slużyć pisaniu, ale pisanie Tobie. Wtedy, kiedy chcesz i co zechcesz. (A w prozie też na pewno łatwo się odnajdziesz). Wyobrażam sobie Ciebie teraz... może na spacerze jakąś rozslonecznioną alejką gdzieś w jakimś angielskim parku... otwartą na nowy etap w Twoim życiu. Żyjącą po swojemu. Tak, jak chcesz. Niesforne myśli moje próbują mącić trochę to wyobrażenie czymś w rodzaju dodatku-pytania o ewentualnych smutkach, ale odpowiadam im, że na pewno potrafisz sobie radzić również ze smutkami. I tak oto dzięki wyobrażeniu Ty stajesz się wierszem, krótką formą, kimś opowiadanym.

Dobrze że zachodzą zmiany. Sami coś zmieniamy albo dostosowujemy się do okoliczności.
Fajnie było (i pewnie jeszcze będzie) zaglądać tutaj do Ciebie i Twoich rozmówców.

Pozdrawiam Ciebie serdecznie i z uśmiechem smile

Dziękuję za uśmiech, to lubię najbardziej. I za piękne słowa. Tak, dużo spaceruję iw Anglii, w Polsce jestem też bardzo często. I w innych krajach.

345

Spacery są bardzo fajne. Niedawno tak sobie odkryłem, że są kwintesencją wolności. Spokojne podążanie bez uzależnienia od samochodu, paliwa, rozkładu jazdy, od roweru, na który trzeba mieć oko, by nikt nie ukradł. Chodzenie na własnych nogach i warunkach. Jak kot.
Jeszcze gdyby nie było presji czasu w postaci limitów czasu wolnego...

346

Dżdżownick2 napisał/a:

Spacery są bardzo fajne. Niedawno tak sobie odkryłem, że są kwintesencją wolności. Spokojne podążanie bez uzależnienia od samochodu, paliwa, rozkładu jazdy, od roweru, na który trzeba mieć oko, by nikt nie ukradł. Chodzenie na własnych nogach i warunkach. Jak kot.

To prawda, spacery w pieknych parkach to jest przedsionek Nieba

347

Dżdżownick2 napisał/a:

Bardzo uspokajające. W mojej rodzinie to tradycja, dziadek leśniczy dużo spacerował, tatuś codziennie. I teraz ja. Moi synowie są fanami rowerów i uskuteczniają spacery rowerowe.

348

@joasiabasia Aaa... to pewnie też bardzo lubisz lasy, szum liści, zapach żywicy... Ja pamiętam swoje zafascynowanie tajemniczoscią lasu, gdy w dzieciństwie odwiedzaliśmy babcię i dziadka.

@Julia... a parki angielskie podobno mają swój urok.

349

Dżdżownick2 napisał/a:

@joasiabasia Aaa... to pewnie też bardzo lubisz lasy, szum liści, zapach żywicy... Ja pamiętam swoje zafascynowanie tajemniczoscią lasu, gdy w dzieciństwie odwiedzaliśmy babcię i dziadka.

Ja często mieszkałam koło rzeki i lasu. Uwielbiam.

350

Dżdżownick2 napisał/a:

Tak są piękne mogla bym w nich zamieszkac

351 Ostatnio edytowany przez Dżdżownick2 (2025-05-22 17:20:48)

joasiabasia61 napisał/a:

Ja też często mieszkałem w pobliżu rzek albo lasów. Teraz we Wrocławiu mieszkam na końcu miasta i mam niedaleko zarówno do lasu jak i rzeki. Ale jakiś czas temu kupiliśmy dom z działką ok. 100 km od Wrocławia. I tam rzeka płynie na granicy naszej działki. Jest zielono, dziko. Dużo drzew. A była to biologiczna pustynia, gdy to kupowaliśmy. Trawa non-stop koszona. Zwierzęta i chwasty tępione. My oddaliśmy ten teren naturze, trochę jej jeszcze pomagając składowiskami drewna przeznaczonego do rozkładu. Teraz mamy dużo zwierząt. Jaszczurki, gryzonie, coraz więcej różnych gatunków ptaków, pojawił się jeż. Już regularnie przylatują do nas zadrzechnie fioletowe (to takie ogromne dzikie pszczoły). A miesiąc temu zauważyłem dziwnego owada, który swoimi skrzydłami poruszał dość osobliwie. Okazało się że to przybyła do Europy z Ameryki tzw. mucha pawia. Peacock fly. Callopistromyia annulipes.

352

Dżdżownick2 napisał/a:
joasiabasia61 napisał/a:

Ja też często mieszkałem w pobliżu rzek albo lasów. Teraz we Wrocławiu mieszkam na końcu miasta i mam niedaleko zarówno do lasu jak i rzeki. Ale jakiś czas temu kupiliśmy dom z działką ok. 100 km od Wrocławia. I tam rzeka płynie na granicy naszej działki. Jest zielono, dziko. Dużo drzew. A była to biologiczna pustynia, gdy to kupowaliśmy. Trawa non-stop koszona. Zwierzęta i chwasty tępione. My oddaliśmy ten teren naturze, trochę jej jeszcze pomagając składowiskami drewna przeznaczonego do rozkładu. Teraz mamy dużo zwierząt. Jaszczurki, gryzonie, coraz więcej różnych gatunków ptaków, pojawił się jeż. Już regularnie przylatują do nas zadrzechnie fioletowe (to takie ogromne dzikie pszczoły). A miesiąc temu zauważyłem dziwnego owada, który swoimi skrzydłami poruszał dość osobliwie. Okazało się że to przybyła do Europy z Ameryki tzw. mucha pawia. Peacock fly. Callopistromyia annulipes.

Cudownie. To brzmi iście bajkowo. Dziękuję, że podzieliłeś się tą opowieścią.

353

Cieszę się że Ci się spodobało, Joasiabasiu. Przyznam, że sam tam się czuję jak w bajce. Pomyślałem sobie właśnie o samicy kosa, która tam u nas mieszka. Ona już wie, że z naszej strony nic jej nie grozi i ma wobec nas jakby podwyższoną tolerancję.  Potrafi żerować nawet w odległości metra od nas. Ostatnio wchodziłem sobie po schodkach w stronę furtki. Nie zauważyłem, że na furtce ona siedzi. Gdy zbliżyłem się mniej więcej na metr, ostrzegła głosem, że tu jest, ale nie uciekła.

A peacock fly można znaleźć na YouTube. smile

Posty [ 326 do 353 z 353 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » Debiuty literackie - artykuły, opowiadania Netkobietek » Uwielbiam krótkie formy literackie, szukam czytelników.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024