cześć.
Gojka 102 sprawdzaŁam i doszedł mi meil od Ciebie, BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TŁUMACZENIE. Wyślę wiadomość do Anglii i znów będę czekać.
Mamy wysyp koziorożców, nasza starsza córa też jest koziorożcem 13.01 konczy 8 lat. Ambitna, nawet w dni wolne od szkoły typu przerwa świąteczna siedzi i cos zawsze pisze lub liczy. Co do balaganu sprawdzają się wasze obserwacje. Tyle, że jak powiem posprzątaj to sprzątnie.
Za to młodsza coreczka jest mistrzem bałaganu i pokój po jej zabawie wygląda jak by bomba wybuchła w pokoju.
Ma za to porządną pamięć. w marcu kończy 4 latka a umie liczyć do 20, zna miesiące, dni tyg, wszystkie kolory, alfabet, pacierz. Terz uczy się kierunków świata i jest sprytna, ma "zapędy" do akrobacji. W rączkach jest silniejsza od tej starszej.
Niki71 fajnie, że dziewczyna jest w porządku, tyle zmartwień mniej. Gratuluje zdolnego młodszego syna, coś z niego będzię za niedługo.
Bombelini, Miriam jak Wam zaczął się Nowy Rok? Wszystkiego dobrego dla Was kobietki.
Wczoraj babcia zmarła. Pogrzeb jutro. Poryczałam się wczoraj jak nie wiem. Wiem, że ludzie mają dużo gorsze problemy. Wiem, że dla babci śmierć to ulga w ziemskim bólu. Płacze mi się z tego powodu, że po prostu już jej nie ma, nie porozmawiam. Coś się skończyło.
A nie pisałam chwilę na forum bo zapomniałam hasło i nie mogłam się zalogować. Wczoraj poprosiłam o nowe hasło i jestem.
Edit:
Bombelini równo napisałyśmy.
Oby tylko na wizycie lekarz potwierdził, że już wszystko jest ok. Z każdym dniem wróci chęć do dawnego trybu dnia.
Co dziecko to historia. Fajnie tak wymienić się wiadomościami o nich, każda matka cieszy się z swojego dziecka a jak jeszcze może się pochwalić to cóż więcej chcieć. Nawet tak nie myśl. Przecież Ty nie wpędzasz córkę w taki tok myślenia. Oczywiste jest, że chciałabyś dla niej jak najlepiej. Gorzej by było gdybyś nie dostrzegała problemu i nie szukała rozwiązania go.