Natalia, nie martw sie na zapas, bo ten cień nie musi oznaczać nic złego. Może to być blizna po chorobie czy urazie (tak było u mojego taty).
Nina_malina, jak po rozmowie?
Szpileczka napisał/a:NATKA ty jesteś chora na głowę i wszystko co piszesz to ściema.
Masz jakieś dowody na to, że jest tak jak piszesz? Masz pewność, że swoimi podejrzeniami nie wyrządzasz komuś krzywdy?
Łatwo jest ferować wyroki siedząc wygodnie przed komputerem. Ja, też czasami mam wątpliwości co do wiarygodności Natalii, ale wątpliwości to za mało, aby zarzucić komuś, że wszystko co pisze jest ściemą.
Szpileczka napisał/a:Jestem ciekawa dlaczego większość z piszących na tej kafejce wysyłają sobie fb i WIDZĄ siebie nawzajem, a ty? ty nie dasz nikomu fb bo twoje życie jest zmyślone.
Na to też masz dowody czy sama to sobie wymyśliłaś?
Powtórzę się - łatwo jest ferować wyroki siedząc wygodnie przed komputerem, nie wiedząc jaka jest prawda, i jak bardzo można się pomylić.
Szpileczka napisał/a:Może jestem do tyłu, ale nie słyszałam nigdy by pracodawca oczekiwał takich badań ( pracodawca przecież płaci i nie wierzę, że go obchodzi nasza klatka piersiowa). Badania w Sanepidzie tak, ale o laryngologu czy prześwietleniu klatki piersiowej nie słyszałam jak żyję.
Bardzo jesteś do tyłu. Badanie RTG, ze względu na duże zapylenie, muszą zrobić przyszli górnicy, piekarze, pracownicy remontowi stoczni, malarze, murarze, palacze c.o., jak również osoby zatrudniane w służbach mundurowych, itd.
W moim mieście jest zakład zajmujący się serwisem urządzeń elektronicznych (składają urządzenia do utylizacji i recyklingu odpadów elektronicznych), i jednym z wymogów przy przyjęciu do pracy jest m.in. RTG klatki piersiowej.
Badania laryngologiczne musi przed podjęciem zatrudnienia zrobić przyszły nauczyciel, kierowca, żołnierz, policjant, serwisant urządzeń i pracownik produkcji pracujący w hałasie, elektryk i elektromonter pracujący na wysokości, ślusarz, itd.
W Internecie, znalazłam taką informację:
''Badanie RTG klatki piersiowej należy do standardowych badań okresowych (np. do pracy).''- poradnikzdrowie.pl
Szpileczka napisał/a:Ale może ja mało przeżyłam i mało widziałam.
Najwyraźniej tak. Gdyby było inaczej, nie pisałabyś o czymś, o czym nie masz bladego pojęcia.
Cayenne81 napisał/a:Jesli chidzi o te badania to tez mnie zastanowiła ich błyskawicznosc i po co np.spirometria,laryngolog?
Najprawdopodobniej dostała skierowanie do szpitala, bo będzie miała robiony TK klatki piersiowej (standardowa procedura, by skrócić czas oczekiwania na badanie). Gdyby chciała to badanie zrobić ambulatoryjnie to musiałaby się wpisać na listę oczekujących i czekać miesiąc, dwa, trzy.... (mój tata czekał 4 miesiące)
Spirometria, laryngolog, RTG są to podstawowe badania, które robi osoba podejmująca zatrudnienie w zakładach zajmujących się serwisem i recyklingiem urządzeń elektronicznych.
Przyznam się Wam do czegoś
, też otrzymałam propozycję pracy. W poniedziałek odebrałam telefon od pani kierownik Ośrodka Terapii Uzależnień z propozycją przejścia do ich zespołu (potrzebują terapeuty). Biję się z myślami co zrobić, ale chyba nie podejmę się tego wyzwania z uwagi na to, że musiałabym od października rozpocząć dwuletnie studia podyplomowe z terapii uzależnień, a następnie zrobić certyfikat specjalisty terapii uzależnień - za bardzo by to wywróciło moje życie rodzinne do góry nogami, bo musiałabym krążyć co drugi tydzień między domem a Poznaniem. Poza tym chyba trudno byłoby mi pogodzić naukę z pracą i obowiązkami w domu, zwłaszcza że mój mąż jest weekendowym mężem. A i z mężem widziałabym się w miesiącu tylko przez dwa weekendy wolne od zajęć. Papierowe małżeństwo.