Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 679 680 681 682 683 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,201 do 44,265 z 49,633 ]

44,201

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)
Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

tak jak Marcin dzisiaj napisała,Duda miał się podać do dymisji bo obiecanek nie spełnił.I co? A no nic ...
Obiecanki cacanki a głupiemu radość...jak zawsze.Ze Ci ludzie tacy  naiwni są.

Duda jest tylko od podpisywania tego, co mu Kaczyński podsunie. Zobacz, od wczoraj trwa wyjazdowe posiedzenie klubu PiS zarządzone przez Kaczyńskiego, do którego zaczyna docierać jakiego bajzlu narobił - Dudy tam nie ma. Dudy nie zaproszono. W trakcie rozmów Kaczyńskiego z premierem Węgier też go nie było. Odsunięty jest od wszystkiego, on tylko ma ''przyklepywać'' podpisem wszystkie zarządzenia Kaczora.

Wiadome było że Duda będzie marionetka Kaczyńskiego.Do kompletu jeszcze Szydło doszła.

Zobacz podobne tematy :

44,202 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-16 17:28:38)

Cayenne81 napisał/a:

Duda miał się podać do dymisji bo obiecanek nie spełnił.I co? A no nic ...

Gdyby miał się podać do dymisji to musiałby zrobić zaraz po wygranych wyborach prezydenckich, gdy zapowiedział, że nie spełni jednak swojej sztandarowej obietnicy cofnięcia wieku emerytalnego dla kobiet do 60. i dla mężczyzn do 65 roku życia w takiej formie w jakiej obiecywał,  i że wcześniejsze zakończenie kariery zawodowej będzie możliwe ale dopiero po 40 latach stażu pracy.

Cayenne81 napisał/a:

Wiadome było że Duda będzie marionetka Kaczyńskiego.Do kompletu jeszcze Szydło doszła.

A całe to ich urzędowanie zakończy się tym, że za 4 lata Duda i Szydło postawieni zostaną przed Trybunał Stanu, a Jaruś, który oficjalnie nie pełni żadnej funkcji, będzie się temu przyglądał spokojnie, i nic nie będzie można mu zrobić.

44,203

Hej! Widzę że znowu polityka na tapecie.
Natka śmieszna jesteś.Wbij sobie do głowy że to co robi twój kochany PIS dotknie przede wszystkim tych co żyją na styk.
Takich co nie mają odłożonej złotówki i jeszcze jakiś kredyt.O tobie pisze i o sobie też.A pińset plus nie dostaniesz ani ty ani ja.
Jak będą podwyżki,droższe kredyty to będzie gorzej niż jest.
Ale co ci tumaczyć jak ty wiesz swoje.
Ja na PiS nie głosowałam.A że pełno tępych ludzi co uwierzyli w ich obietnice to teraz mamy co mamy.
Najlepsze jest to że nawet niektórzy księża i biskupi wypowiadają się krytycznie o polityce PISu i prezesie.
Np.Pieronek.

44,204

Natka obraź się, albo nie ale po tobie widać jaki jest przeciętny wyborca PISu.

44,205

Oglądał ktoś z Was serial "House of cards"?
Tam jest fajnie pokazane, jak działa rząd, jak się robi przysługę za  przysługę i jak szarym obywatelom się oczy mydli ukrywając niewygodne fakty.

44,206

Wiecie co mnie wkurza. Że ci co mają kredyt we frankach,żądają pomoc od państwa, a gdzie oni byli biorąc kredyt,co nie wiedzieli że frank rośnie. Dlaczego tylko ci co mają kredyt we frankach mają otrzymać pomóc, ci którzy mają w złotym nie otrzymają pomocy?
Niw mówię o mnie bo ja ma mały kredyt,ale ci co maja np na mieszkanie..
Ja ma odsetki stałe więc i ratę ma stała...

Ja się bardzkiej obawiam wiosny jak podobno ma 10 mln tych uchodź dalej do Europy iść i maja przez Polską iść do Niemiec i tak dalej. To dopiero będzie problem.
Czemu Niemcy cicho siedzą bo tych atakach na kobiety w Kolonii..

44,207

Nutka 23 napisał/a:

Wiecie co mnie wkurza. Że ci co mają kredyt we frankach,żądają pomoc od państwa, a gdzie oni byli biorąc kredyt,co nie wiedzieli że frank rośnie. Dlaczego tylko ci co mają kredyt we frankach mają otrzymać pomóc, ci którzy mają w złotym nie otrzymają pomocy?

Ja się bardzkiej obawiam wiosny jak podobno ma 10 mln tych uchodź dalej do Europy iść i maja przez Polską iść do Niemiec i tak dalej. To dopiero będzie problem.

Natka,weź Ty mniej czytaj debilnych komentarzy w necie.Jak już czegoś chcesz się dowiedzieć na jakiś temat,poczytaj gazetę np. Politykę,Newsweek online.
Bo to co piszesz to normalnie są komentarze mało rozgarniętych czytelników pod artykułem z o2 albo jakiegoś innego Pudelka.
Ty nie rozumiesz na jakiej podstawie bierze się kredyt w obcej walucie to nie pisz tu takich bzdur,że fankowcy nie wiedzieli,że frank rośnie.Wiesz jak przez ostatnie np. 10 lat wyglądał kurs franka?
To nie znaczy,że jestem za tym by spłacić frankowiczy.

44,208 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-16 21:59:44)

Nutka 23 napisał/a:

Wiecie co mnie wkurza. Że ci co mają kredyt we frankach,żądają pomoc od państwa

Dziwisz się (?), bo ja wcale, skoro sam prezydent Duda taką pomoc im obiecał w trakcie kampanii.
A teraz wyobraź sobie, że pani premier wycofuje się z pomysłu 500zł na dziecko - wiesz co to by się działo?

Nutka 23 napisał/a:

Ja się bardzkiej obawiam wiosny jak podobno ma 10 mln tych uchodź dalej do Europy iść i maja przez Polską iść do Niemiec i tak dalej.

Jesteś pewna, że tylko mają iść?
A nie słyszałaś/nie czytałaś, że na marzec pani Szydło szykuje ''gniazdko'' dla setki uchodźców, mimo iż w kampanii wyborczej uchodźcom mówiła stanowcze ''nie''? big_smile

Przed wyborami:
''Niedawno, podczas kampanii wyborczej, politycy PiS stanowczo mówili, że nie należy przyjmować uchodźców. Takie stanowisko podobało się wielu Polakom.'' - TVN24

Po wyborach:
''Dziś (dop. 07 stycznia 2016) pani premier zadeklarowała, że Polska na początek jest gotowa przyjąć 100 uchodźców w ramach relokacji z Grecji i Włoch, i że właśnie ruszyła machina sprawdzania tych osób, co będzie trudne, bo większość uchodźców ma sfałszowane dokumenty albo nie ma ich wcale. Do końca marca do Polski ma przyjechać 100 uchodźców, później kolejni. Docelowo 7 tysięcy. '' - TVN24

I co Natalia, teraz jak już masz wiedzę, że pani Szydło sprowadza do Polski kolejnych uchodźców, nie czujesz się przez nią i jej rząd oszukana, mając w pamięci jej zapewnienia z kampanii wyborczej o nieprzyjmowaniu uchodźców? big_smile

44,209

agnesitas napisał/a:

Oglądał ktoś z Was serial "House of cards"?

Nie, nie oglądałam, a chciałabym obejrzeć ale nie mogę znaleźć linku do tego filmu.

44,210

Miriam napisał/a:
PIGWA napisał/a:

koniecznie musisz iść do lekarza medycyny pracy,płaci się tam sporo,może dostaniesz się na fundusz?
u nas długo się czeka

A to nie lekarz powinien wysłać i pokryć koszta?

gojka102 napisał/a:

U mnie też pada i pada.Ale ja to uwielbiam,mozna będzie na narty pojechać na naszą pobliską górkę:)

U mnie nie pada ale za to jest ślisko.

Od wczoraj trąbią, że Agencja Standard & Poor's obniżyła rating Polski w odpowiedzi na to, co się dzieje w kraju, i zapowiada kolejne obniżki. Jest to pierwsza obniżka ratingu w historii Polski (!), której konsekwencje będą bardzo dotkliwe: już na pysk leci wartość złotego, giełda. W górę poszło ''ejro'' a zatem zdrożeją raty kredytów (m.in. Frankowiczów, a przecież miały tanieć roll ), dług publiczny, elektronika, samochody, odzież, żywność, paliwo, a jak paliwo to wszystko. Taka obniżka rantingu to również poważny sygnał dla inwestorów, że z polską gospodarką źle się dzieję - rewelacyjny wynik jak na trzy miesiące rządów, prawda?
Kaczyński jest świadomy burdelu jakiego narobił dlatego pod Warszawą trwa wyjazdowe posiedzenie klubu PiS. Z tego samego powodu spotkał się kilka dni temu z premierem Orbánem, bo UE chce nałożyć na nas sankcje, a potrzebna jest zgoda wszystkim państw członkowskich, więc Kaczyński szuka sprzymierzeńców.

Bardzo przejrzyście na ten temat wypowiedział się ekonomista Dariusz Rosati:  ''Rząd ma potrzeby pożyczkowe - chce pożyczyć ok. 180 mld zł, a koszty obsługi długu mają wzrosnąć o ok.  o 450 mln zł. W związku z obniżeniem ratingu Polska będzie drożej pożyczać pieniądze z zagranicy.
Pytany, jak przełoży się to na życie Polaków, odpowiedział, że "już mamy osłabionego złotego w stosunku do euro i franka". W ten sposób przez trzy miesiące PiS zwiększył dług Frankowiczów o 3 mld złotych. A to dopiero początek. Ze względu na zapowiadane wydatki Polska będzie się dalej zadłużać. Przełoży się to w perspektywie na ceny. Jeszcze nie w 2016 roku, ale w 2017.
''

Jednym słowem potwierdziło się to o czym pisałyśmy tu już od jakiegoś czasu. sad
Polska za rządów Pis-u miała wstać z kolan wink (tak twierdzili PiS-owcy), a tym czasem polityka prezesa Kaczyńskiego zaczyna zbierać ponure żniwo. Do tej pory traciliśmy wizerunkowo od wczoraj również ekonomicznie. sad

MIRIAM ja sama płaciłam za lekarza medycyny pracy,są pracodawcy co finansują
dali mi rachunek ale nawet nie wspomniałam o zwrocie kasy,to było w mojej kwestii ,ja prosiłam o zatrudnienie

44,211

gojka102 napisał/a:

Za badanie przydatności do zawodu w poradni lekarza medycyny pracy płaci PRACODAWCA.Trzeba wziąć fakturę i przedstawić pracodawcy, Natka.

tak GOJKA jest jak pójdziesz na NFZ
U NAS TRZEBA BYŁO DŁUGO CZEKAĆ A JA TO ZAŁATWIŁAM W CIĄGU JEDNEGO DNIA

44,212

Nutka 23 napisał/a:

Miriam a kto im kazał brać kredyt w innej walucie niż złoty? sami są sobie winni, a nie płacz że nie mają kasy spłacać, a przez ileś lat płacili bardzo małe odsetki.

NATKA bądz wyrozumiała dla ludzi
kto wiedział że frank tak pójdzie do góry?
jeśli ktoś brał ten kredyt na jakieś nie potrzebne zachcianki to niech teraz myśli co zrobić
moja koleżanka po rozwodzie musiała spłacić męża z mieszkania,wzięła ten nieszczęsny kredyt,po opłatach za mieszkanie,kredyt,światło,gaz,prąd ,czasem jej zostaje nie całe 200zł na miesiąc
bardzo mi jej szkoda

44,213

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Miriam a kto im kazał brać kredyt w innej walucie niż złoty? sami są sobie winni, a nie płacz że nie mają kasy spłacać, a przez ileś lat płacili bardzo małe odsetki.

Natalia, czy Ty masz jakiekolwiek wyobrażenie o tym co się dzieje wokół Ciebie?

Nie wiem czy Ty masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego/mówionego czy tylko udajesz, że nie rozumiesz? Zresztą nieważne, bo i jedno i drugie niezbyt dobrze świadczy o Twojej inteligencji - wzrost stopy procentowej dotyczy wszystkich kredytobiorców, również tych, którzy kredyty brali w złotówkach. Nie wiem jakie pożyczki Ty masz, czy ze stałym oprocentowaniem czy ze zmiennym. Jeśli ze zmiennym, to też dostaniesz po kieszeni.

Zresztą nie musisz mieć kredytu żeby odczuć wzrost kursu ''ejro'' , bo wraz z jego wzrostem wszystko idzie w górę (pisałam o tym wyżej).

MIRIAM wytłumaczyła wszystko po polsku i zrozumiale

44,214

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

tak jak Marcin dzisiaj napisała,Duda miał się podać do dymisji bo obiecanek nie spełnił.I co? A no nic ...
Obiecanki cacanki a głupiemu radość...jak zawsze.Ze Ci ludzie tacy  naiwni są.

Duda jest tylko od podpisywania tego, co mu Kaczyński podsunie. Zobacz, od wczoraj trwa wyjazdowe posiedzenie klubu PiS zarządzone przez Kaczyńskiego, do którego zaczyna docierać jakiego bajzlu narobił - Dudy tam nie ma. Dudy nie zaproszono. W trakcie rozmów Kaczyńskiego z premierem Węgier też go nie było. Odsunięty jest od wszystkiego, on tylko ma ''przyklepywać'' podpisem wszystkie zarządzenia Kaczora.

czy KACZYŃSKI to nie ma za grosz honoru,ambicji?
jak prezydent może nie brać  udziału w takich posiedzeniach?
czemu on nie ma nic do powiedzenia
chwilami to mu współczuje tej prezydentury
on jest marionetką w rękach kaczora

44,215

Nutka 23 napisał/a:

NATKA koniecznie muszę cię poznać z moim zaślepionym pisem z mężem
mielibyscie wspólny temat,byś mu przytakiwała,on szczęśliwy bo ma sprzymierzeńca!
ja mam swoje zdanie i jak tylko się odezwę nie tak jak myśli mąż to jest awantura
staram się jak najmniej zabierać głosu ,szkoda mojego zdrowia

44,216 Ostatnio edytowany przez Smużka (2016-01-17 07:43:14)

Miriam a co za PO to też protestowali ci co mieli kredyt we frankach.???
też protestowali... mnie to dziwi czemu im pomagać, a gdzie byli jak brali kredyty??

Nie prawdę nie chcę przyjąć żadnych uchodźców. Nie słyszałam żadnej wypowiedzi o tym że maja przyjmować..

44,217

Hej.

Ja tak na chwilkę bo jak zwykle czasu mało. Za badania lekarskie w medycynie pracy płaci pracodawca. Zawsze brałam fakturkę i kasa zwracana była. A co do kolejek fakt troszkę to trwa ale z terminem żadnego kłopotu u nas w ten dzień co poszłam rano zaraz badania miałam robione.

Natka a nie możesz dostać umowy na zastępstwo?

Na temat polityki w ogóle się nie wypowiadam.

44,218

Nutka 23 napisał/a:

Miriam a co za PO to też protestowali ci co mieli kredyt we frankach.???
też protestowali... mnie to dziwi czemu im pomagać, a gdzie byli jak brali kredyty??

Nie prawdę nie chcę przyjąć żadnych uchodźców. Nie słyszałam żadnej wypowiedzi o tym że maja przyjmować..

Natka ale Tobie też ktoś może powiedzieć po co braliście kredyt skoro wiążecie ledwo koniec z końcem.

Może nie jestem za pomocą dla frankowiczów,ale się im nie dziwię z jednej strony.

Co do uchodzców Natka poszukaj sobie w necie,znajdziesz odpowiedz na to że Szydło uchodzców chce przyjąć.

44,219 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2016-01-17 13:01:04)

A teraz coś do poczytania dla tych co już zjedli smacznie,niedzielne śniadanko i zamierzają defekować w domowym zaciszu toalety.
Bo tekst o Jarosławie i jego walce o prawdę w sam raz się do tego nadaje:
"W niedzielę miała miejsce 69. miesięcznica katastrofy smoleńskiej. "Jesteśmy coraz bliżej prawdy o Smoleńsku, prawdy o tym, co naprawdę się wydarzyło, jakie były przyczyny katastrofy" - powiedział w jej trakcie Kaczyński.

Prezes PiS zdradził, że "wykonywane są kolejne kroki" w celu wyjaśnienia katastrofy w Smoleńsku. "Nie mówi się jeszcze o tym publicznie" - powiedział, dziękując przy okazji Antoniemu Macierewiczowi, który "od 6 lat jest na pierwszej linii walki o prawdę". Następnie zachęcił tłum do skandowania słów: "Antoni! Antoni!"." -jaja nie? smile Może poskandujmy,chociaż w myślach w tej toalecie smile

i jeszcze:
"Prezes PiS odniósł się również do słów krytycznych niemieckich polityków pod adresem rządu jego partii.

"Będziemy nieśli Polskę dalej ku sprawiedliwości. Ku rządom, które będą odpowiadały Polakom, polskim patriotom. Żadne naciski i pohukiwania, żadne słowa, które nigdy nie powinny paść, zwłaszcza z niemieckich ust, nie zawrócą nas z tej drogi. Będziemy szli do przodu, rozwiązywali konkretne problemy. Będziemy czynić Polaków szczęśliwszymi" - zapowiedział."

Panie Kaczyński,ja już jestem bardzo szczęśliwa.Ja już nie dam rady być szczęśliwsza.Niech już pan da mi spokój bo dostanę jakiejś choroby psychicznej z nadmiaru tego szczęścia.

44,220 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-17 12:12:23)

Będziemy czynić Polaków szczęśliwszymi" - zapowiedział.
Za takie szczęście jakie on zaserwuje to ja dziękuję bardzo wink

Ci co na PiS głosowali bedą na kolanach Kaczorowi dziękować za to "szczęscie",to taki nowy Bóg ich będzie big_smile

44,221

Niestety umowy nie chcą dać,bo ten szef nie będzie co chwilę do księgowej chodził i zmieniać.
No i co zrobić,lepiej na czarno pracować i mieć parę groszy, anie w domu siedzieć.
Może ta dziewczyna nie wróci..

Idę już we wtorek do pracy na 4 godziny..

Lena ja ma mały kredyt jakoś daje rade spłacać, nie raz trzeba wsiąść by coś mieć..

44,222

Wiem że czasem trzeba wziąć kredyt żeby mieć,tylko jak brać to niech to będzie przemyślany kredyt.

44,223 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 14:26:13)

Nutka 23 napisał/a:

No to się niedługo zdziwisz. big_smile
Jak nie słuchasz i nie czytasz wiadomości to nie wiesz co się dzieje w państwie.

Wczoraj zacytowałam Ci fragment wypowiedzi pani  Szydło jaka dostępna jest na stronie TVN24 - możesz sobie sprawdzić.
Wypowiedź pani premier cytują również inne dzienniki np. Newsweek.

''Premier Beata Szydło zapowiedziała w czwartek w Radomiu, że Polska gotowa jest przyjąć 100 imigrantów.
Zgłaszamy gotowość przyjęcia określonej liczby osób w określonych odstępach czasu. W tej chwili z naszej strony nasza gotowość dotyczy 100 osób – powiedziała, dodając, że Polska chce mieć możliwość decydowania, jakie osoby chcemy zapraszać.
Premier powiedziała, że proces przyjmowania imigrantów rozpoczął się i będzie trwał do końca roku. ''
Newsweek 07-01-2016

A tu masz niedowiarku wypowiedź pani premier, która 8 stycznia tego roku, przed kamerami osobiście zadeklarowała, że zamierza kontynuować zobowiązania pani Kopacz i w związku z tym Polska przyjmie 7 tyś. uciekinierów z Bliskiego Wchodu
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, … 08966.html
Zdziwiona ?? lol

44,224

A ja uważam,  że za katastrofą w Smoleńsku,  może stać sam Kaczyński,  a teraz odgrywa tą szopkę  z żałobą i dociekaniem prawdy, żeby odwrócić uwagę od siebie.

44,225

Miriam
Wyślę Ci linka na House of cards, puźniej jak odpalę laptopa, bo z tableta mam problem z linkami.

44,226 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2016-01-17 15:35:44)

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

No to się niedługo zdziwisz. big_smile
Jak nie słuchasz i nie czytasz wiadomości to nie wiesz co się dzieje w państwie.

I to jest zdanie- klucz w kwestii orientacji Natki w sprawach,w których się wypowiada smile
Natalio,mam pytanie: nie jest Ci głupio gdy piszesz jakieś nonsensy,które podważyć potrafi przeciętny zjadacz chleba?
Jak myślisz,jakie zdanie o Tobie,o Twoich poglądach,zdaniu na temat aktualnych spraw w kraju może mieć każdy kto Cię czyta?

44,227

JA nie wiem,przecież to takie proste wpisać w wyszukiwarkę chociażby Szydło,uchodźcy.

44,228

Lena
Nie każdy jest taki zaradny jak Ty smile

44,229

agnesitas napisał/a:

Lena

Ech toż to małe dziecko potrafi lol

Gojka co za egzamin córka ma? W muzycznej jakiś?

44,230

Cayenne81 napisał/a:
agnesitas napisał/a:

Lena

Czasem dzieci potrafią być mądrzejsze od dorosłych.

44,231

Cayenne81 napisał/a:

JA nie wiem,przecież to takie proste wpisać w wyszukiwarkę chociażby Szydło,uchodźcy.

Lena-może Natalia ma jakoś inaczej ustawioną wyszukiwarkę niż wszyscy tu obecni? smile

Przecież tak jest ze WSZYSTKIM co Natka tu rzuca.Napisze o tym,że w Niemczech jest inny kalendarz szczepień niż u nas-ktoś wrzuci jej info,że się myli.To akurat z ostatnich newsów Natki pamiętam.Ale jakby prześledzić to na KAŻDEJ stronie kafejki cuś takiego wyskoczy co napisała...

44,232

Cayenne81 napisał/a:
agnesitas napisał/a:

Lena

Tak.Na koniec semestru z instrumentu jest egzamin.Uczeń ma do zagrania trzy utwory.Ocena z egzaminu to ocena semestralna z przedmiotu.

44,233 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 17:58:11)

gojka102 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Lena-może Natalia ma jakoś inaczej ustawioną wyszukiwarkę niż wszyscy tu obecni? smile.

Taaa, i za chwilę wpadnie z kolejnym newsem, że prasa internetowa kłamie, a wypowiedź pani premier do której dałam jej linka, nie jest wypowiedzią pani premier tylko jej sobowtóra. lol

44,234

Wiecie,głupota chodzących i głoszących ŚJ jest dla mnie niepojęta...
Jakieś prawie sześc lat temu zamieniłam się na mieszkania właśnie z jedną z członkiń rzeczonej sekty.Przez jakiś czas niemal codziennie wpadali do mnie ŚJ.Mówiłam za każdym razem,że nie mam ochoty rozmawiać i nigdy do domu ich nie wpuściłam.Od paru lat wizyty ograniczyli do niedzieli.W niedzielę,koło 11,kiedy nie mam nic innego w planach i chodzę sobie w piżamie dzwonią do drzwi.Dziś zadzwonili,włożyłam szlafrok i powiedziałam to co zwykle,że dziękuję,że niedziela to wolny dzień i chcę go poświęcić na bycie z rodziną.Na co pan zapytał:"No to może w tygodniu przyjdziemy".Więc mówię panu,że nie,że dziękuję,że nie mam ochoty z nimi rozmawiać w ŻADEN dzień w tygodniu.
Na to pan: "No to dlaczego mi pani nie powiedziała,my sobie to odnotujemy".Mówię do pana,że jeśli od lat NIGDY nie wyraziłam ochoty by ich wpuścić to wydawało mi się to zrozumiałe.A pan na to,że ja przecież wyraźnie nie powiedziałam,że nie chcę smile smile
A ich podobno z psychologii szkolą.Ech...
Ale jak za tydzień wpadną to sama im w tych notesikach odnotuję,że SOBIE NIE ŻYCZĘ smile

44,235

ŚJ dawno już u mnie nie było, nawet pomyślałam, że mają zakaz chodzenia po domach, bo przenieśli się na ulicę. Codziennie na głównej ulicy rozkładają stolik z broszurkami i zaczepiają przechodniów.
Za to od początku stycznia, jak kot z pęcherzem, ciekają kominiarze (za każdym razem inni), i wciskają kalendarze za które życzą sobie 5zł (taki kalendarz w kiosku kosztuje złotówkę). Prawdę mówiąc, myślałam, że ten zawód jest już na wymarciu, a tu okazuje się, że w moim mieście więcej jest kominiarzy niż kominów. wink A tak na poważnie, to zakładam, że większość z nich to zwykli przebierańcy.

Coś nam Natalia zamilkła hmm chociaż widziałam, że była zalogowana. wink

44,236

U mnie ŚJ rzadko chodzą.Jakoś dotąt b.natrętni się nie trafili.Powiedzą co mają powiedzieć i idą.
Natalka zamilkła bo nie wie co pisać.Jak jej pokazałaś że jednak Szydło chce przyjąć uchodźców.
I co teraz? Przecież nie napisze że ktoś z PISu coś źle robi.Nigdy w życiu ,choćby ją kroili.Argumentów też nie ma.
Swoją drogą ci zwolennicy Pisu to coś jak sekta.Niczym ich się nie przekona.

44,237

Niki nie trafiłaś, po prostu dziś źle się czuje..skutki uboczne leków.

Co do ŚJ strasznie są nachalni u mnie chodzą po domach,zawsze się im mówi że nie interesuje nas to i tak przychodzą.

44,238 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-17 20:00:38)

Gojka nawet jak odnotują sto razy że niechcesz widziec SJ to i tak w następną niedzielę zapukają do twoich drzwi. A nóż widelec może Cie oświeci i zechcesz do ich stadka dołączyc lol

U nas chodzą też,ale teraz rzadziej.Ostatnio zapewniali mnie że jak do nich dołączę to będę żyć wiecznie.

Miriam,no co Ty nie widzisz że w tym reportażu Szydło widac,ale wiesz ktos glos podlożyl i dlatego gada od rzeczy o uchodzcach big_smile lol

44,239 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 20:03:38)

Nutka 23 napisał/a:

Co do ŚJ strasznie są nachalni u mnie chodzą po domach,zawsze się im mówi że nie interesuje nas to i tak przychodzą.

Zostawmy na razie temat ŚJ,..
Co powiesz na temat wypowiedzi pani Szydło na temat uchodźców? Zdziwiłaś się trochę, co? tongue
Nie tego się po niej spodziewałaś, prawda?

44,240

Cayenne81 napisał/a:

Miriam,no co Ty nie widzisz że w tym reportażu Szydło widac,ale wiesz ktos glos podlożyl i dlatego gada od rzeczy o uchodzcach big_smile lol

Taak, tak... z pewnością wink Z tego samego powodu Natka przemilczała temat. big_smile

44,241

Miriam, ale chyba już każdy zauważył,  że Natka najpierw gada głupoty, a potem się zasłania złym samopoczuciem itp.

44,242

A proos uchodźców, to uważam,  że jest to bardzo zła i nie przemyślana decyzja. Polska narobi sobie biedy jak ich przyjmie.

44,243

Miriam a co cię tak boli co ja myślę, to moja sprawa i nie musze się Tobie tłumaczyć. Nie nie jestem zawiedziona co szydło mówiła,pożyjemy zobaczymy co dalej będzie.

44,244

natka a co z tym że Pis tyle naobiecywał;Obniżenie wieku emerytalnego,stawka minimalna 12 zł i co tam jeszcze .A teraz Duda powiedział że tego nie da się zrealizować. A przecież wielu ludzi  w związku z tymi obietnicami na nich głosowało.
Zamiast tego niszczą wizerunek Polski na arenie międzynarodowej,chcą  zadłużać.
Dla mnie Kaczyński to niebezpieczny człowiek ,sfrustrowany z kompleksami ,z manią wielkości i mściwy.
Ktoś kiedyś powiedział że jego nie obchodzi do czego doprowadzi kraj.Nie ma dzieci ,żadnej rodziny.Nie jest najmłodszy ,ile tego życia mu zostało?
Obchodzi go tylko jego chora ambicja .
Ja się obawiam że te podwyżki towarów,kredytów to jeszcze nic.On do czegoś gorszego jeszcze doprowadzi.

44,245

Nutka 23 napisał/a:

Miriam a co cię tak boli co ja myślę, to moja sprawa i nie musze się Tobie tłumaczyć. Nie nie jestem zawiedziona co szydło mówiła,pożyjemy zobaczymy co dalej będzie.

No pewnie,aleś się rozpisała.
Nikomu nie musisz się tłumaczyć.Ale jak coś napiszesz, to choć raz byś mogła  przedstawić argumenty,DLACZEGO uważasz tak czy tak.

44,246

Nutka 23 napisał/a:

Tłumaczyc sie nie musisz,ale jak juz dawno temu to zauważylam,gdy nie wiesz co masz napisac to urywasz temat.
W przypadku Szydlo tak jest,bo zostałas zaskoczona negatywnie tym co wyrabia Twoja kochana partia.

44,247

Nutka 23 napisał/a:

Nic mnie nie boli, zwyczajnie nabijam się z Twojej ciemnoty. lol
Najzabawniejsze, ale i najbardziej żałosne jest to, że najpierw piszesz bzdury, a potem nie potrafisz wyjść z tego z twarzą. big_smile

44,248

Tak za to PO tak rządziło  w Polsce że wszyscy mieli dobrze, tak to oni podwyższyli wiek emerytalny, to oni namieszali w przedszkolach/ szkołach i wiele afer.

Ja nie mówię że Kaczyński to jest super i tak dalej, widzę co wyrabia.
Ale wyborów między PO a PIS to już lepiej to drugie...

A co Po nie zadłużyło państwo,no ale tego nie widzą wyborcy PO..

44,249

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Nic mnie nie boli, zwyczajnie nabijam się z Twojej ciemnoty. lol
Najzabawniejsze, ale i najbardziej żałosne jest to, że najpierw piszesz bzdury, a potem nie potrafisz wyjść z tego z twarzą. big_smile

Cieszę się że masz rozrywkę big_smile:D

44,250

Cayenne81 napisał/a:

Tłumaczyc sie nie musisz,ale jak juz dawno temu to zauważylam,gdy nie wiesz co masz napisac to urywasz temat.
W przypadku Szydlo tak jest,bo zostałas zaskoczona negatywnie tym co wyrabia Twoja kochana partia.

Wtedy jest chora big_smile

44,251 Ostatnio edytowany przez agnesitas (2016-01-17 20:28:14)

Oj Natka, Natka, co Ty wypisujesz?
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jaka jesteś naiwna i zaślepiona.
Łykasz wszystko co PIS obiecuje, a oni bawią się takimi ludźmi jak Ty.

44,252

Oprócz  PO i PIS to jeszcze można było na kogoś innego głosować.
Za Po nie wszystko było dobrze ale teraz będzie o wiele gorzej.
Mnie jeszcze bawi ta afera z  sześciolatkami.Mój tak poszedł do  pierwszej klasy i jakoś od tego nie umarł.
Przecież te dzieci co by sobie nie dały rady i tak odraczali.
Ale na sianiu zbiorowej histerii przynajmniej Elbanowscy zapewnili sobie wygodne życie i ciepłe posadki.

44,253 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 20:30:14)

Wracając do Frankowiczów. Od czasu do czasu podczytuję ten wątek http://www.netkobiety.pl/p2733875.html#p2733875 i w dniu dzisiejszym zaciekawił mnie wpis użytkownika Paweło, który napisał, że to PiS zachęcał do brania kredytów we frankach yikes:

''Co do kredytów we frankach Kaczyński zachęcał by brać kredyty we Frankach razem z Zytą Gilowską. Śp Przemysław Gosiewski napisał list do komisji nadzoru bankowego (obecnie to KNF) w którym pisał m.in. o tym, że głównym skutkiem "Rekomendacji S" mającej ograniczyć kredytowanie w walutach obcych będzie zmniejszenie możliwości nabywania przez obywateli (szczególnie przez młode osoby) własnych mieszkań.''

Poszperałam w Internecie i okazuje się, że to jest prawda. Na stronach internetowych do wglądu jest oświadczenie klubu PiS z 2006 roku, a w nim wypowiedzi ówczesnego premiera Kazimierza Marcinkiewicza i Zyty Gilowskiej (minister finansów oraz wicepremier w rządach Jarosława Kaczyńskiego) zachęcające do brania kredytów we frankach.
Jest też informacja nt. listu jaki Śp Przemysław Gosiewski (wiceprezes Rady Ministrów w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, przewodniczący klubu parlamentarnego PiS) napisał w 2006r. do Komisji Nadzoru Bankowego, by nie ograniczać kredytów w walutach obcych, gdyż uniemożliwi to wielu osobom zaciągnięcie kredytu. hmm

44,254

Niki widzisz ciebie bawi to, ale nie wszyscy tak myślą. Nie każdy dziecko jest tak zdolne i sobie poradzi.

44,255

Nutka 23 napisał/a:

Niki widzisz ciebie bawi to, ale nie wszyscy tak myślą. Nie każdy dziecko jest tak zdolne i sobie poradzi.

Boże dziewczyno,a wiesz od czego są odroczenia?Ktore w ogole to łatwo jest załatwic.
Fakt trochę mi na rękę że ustawa sie zmienila,bo nie bede musiala za rok ganiac po poradniach,nie mniej jednak młody i tak od wrzesnia pójdzie do zerówki tyle że 2 razy ja zaliczy.

44,256

To przecież napisałam że te co sobie nie poradzą odraczali.
I nie chodzi o to że nie wszystkie są tak zdolne.  Raczej o to że nie wszystkie dzieci rozwijają się w jednakowym tempie.
Miriam to ładnie z tymi  frankowiczami.Że takie coś wygrzebałaś.Do sejmu byś się  nadawała!!!

44,257

niki71 napisał/a:

Oprócz  PO i PIS to jeszcze można było na kogoś innego głosować.
Za Po nie wszystko było dobrze ale teraz będzie o wiele gorzej.
Mnie jeszcze bawi ta afera z  sześciolatkami.Mój tak poszedł do  pierwszej klasy i jakoś od tego nie umarł.
Przecież te dzieci co by sobie nie dały rady i tak odraczali.
Ale na sianiu zbiorowej histerii przynajmniej Elbanowscy zapewnili sobie wygodne życie i ciepłe posadki.

Niki, mi się wydaje, że takie odraczanie jak ktoś sobie nie radzi i puszczanie tych co są lepsi, to jest trochę niesprawiedliwe, dla takiego dziecka, bo to odroczenie, będzie się ciągnęło za dzieckiem jak smród.
Dzieci w szkole potrafią być teraz bezlitosne.
Nie wiem, czy wiesz co mam na myśli?

44,258

Właśnie aga trafiłaś w dziesiątko. Dzieciaki będę wiedzieć ze ktoś został dłużej w zerówce czy tam w pierwszej klasie. A i będę dokuczać.

Lena ja wiem że łatwo załatwić odroczenia no ale po co? Jak może dłużej do przedszkola pochodzić. Co twój syn idzie już do zerówki?

44,259

Aga wiem o czym mówisz ale to chyba nie tak. Z tego co wiem to tych odroczonych dzieci było sporo.
Z tego co wiem od znajomych.Nawet jak dziecko ma drobne problemy z mówieniem to zostawało w zerówce.

44,260

niki71 napisał/a:

Aga wiem o czym mówisz ale to chyba nie tak. Z tego co wiem to tych odroczonych dzieci było sporo.
Z tego co wiem od znajomych.Nawet jak dziecko ma drobne problemy z mówieniem to zostawało w zerówce.

Niki, ale to taki nie fajny podział,  mądrzejsze dziecko i głupsze dziecko.
Uważam,  że te wszystkie zmiany, były niepotrzebne.
Czy nasz tok nauki był zły? Wyrosnęliśmy na niedouczonych ludzi? Mi się wydaje że nie.

44,261

U nas w szkole z tego co wiem po rozmowie z ludźmi to bardzo mało dzieci zostało w zerówce drugi raz.
To ja już nie wiem czy tak są zdolne dzieci,czy tak na sile przechodzą

44,262 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 21:43:27)

Dobra, to jeszcze jedna ciekawostka. wink

PiS bardzo krytycznie wypowiada się nt. gimnazjów, uznając je za największą porażkę reformy szkolnictwa i jest za ich likwidacją.
A wiecie kto jest odpowiedzialny za wprowadzenie gimnazjów w Polsce?
Sprawdziłam, to podzielę się z Wami tą informacją.
Autorem reformy gimnazjalnej z 1999 roku jest prof. Handke, minister edukacji w rządzie AWS-UW, będący członkiem AWS.
To teraz kolejne pytanie - z której partii wywodzi się najwięcej PiS-owców?
He, he.. właśnie z AWS. big_smile

No i żeby było jeszcze ciekawiej:
Portal "Gazeta.pl" postanowił sprawdzić, jak czołowi politycy PiS głosowali 17 lat temu, kiedy zapadała decyzja o powstaniu gimnazjów. Okazało się, że Jarosław Kaczyński, Antoni Macierewicz oraz Mariusz Kamiński głosowali "za" ich utworzeniem. lol

44,263

agnesitas napisał/a:
niki71 napisał/a:

Niki, ale to taki nie fajny podział,  mądrzejsze dziecko i głupsze dziecko.
Czy nasz tok nauki był zły? Wyrosnęliśmy na niedouczonych ludzi? Mi się wydaje że nie.

Aga nasz tok nauki  nie był zły.Ale teraz skoro już tyle lat jest inny po co to zmieniać? Robić zamieszanie,koszty?
Wszyscy się już przyzwyczaili do takiego systemu.
Miriam  ty się kobieto marnujesz. Do sejmu...
A tak na serio to wychodzi cała obłuda PISu.Chcą zmieniać coś co sami kiedyś popierali.

44,264 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-17 22:29:01)

agnesitas napisał/a:

Uważam, że te zmiany wcale nie były złe, ale my Polacy mamy taką tendencję do umartwiania się na wyrost a wręcz do narodowej histerii, w obawie przed nowym (duży w tym udział Elbanowskich, którzy na reformie sześciolatków zbili i zbijają nadal fortunę).
Wcześniejsze objęcie dzieci obowiązkiem edukacyjnym miało wiele plusów. Po pierwsze, jest to najlepszy sposób na wyrównanie szans edukacyjnych, bo nie wszystkich rodziców stać na to, by ich dziecko chodziło do przedszkola. Po drugie, małe dzieci mają ogromne możliwości intelektualne więc ze szkodą dla nich, jest tego nie wykorzystać. I po trzecie, u małych dzieci najłatwiej zapobiegać ewentualnym trudnościom w nauce, zawczasu wyłapując zaburzenia i zaniedbania środowiskowe. Niestety, dzieci nieuczęszczające do przedszkola najczęściej pozostawione są same sobie, a wszelkie nieprawidłowości i zaburzenia wyłapywane są dopiero na etapie szkoły.

Co się tak naprawdę zmieniło po tej reformie?
Przed reformą 5-cio letnie dziecko bawiło się w przedszkolu albo siedziało z mamą w domu, 6-cio letnie w przedszkolu uczyło się czytać i pisać, a w wieku 7 lat szło do szkoły umiejąc już czytać i pisać.
Co się zmieniło po reformie?
Poza budynkiem, nic. 5-lenie dziecko nadal  bawi się w przedszkolu, 6-cio letnie uczy się czytać i pisać tyle że w szkole, a 7 -letnie już jest czytające i piszące.

44,265

Miriam. Niby ma to sens co pisze o tej reformie 6 latków, ale niech to będzie decyzja rodzica czy posłać 5 latka do zerówki czy 6 latka.
A czytałaś że już nie będzie tych egzaminów na koniec 6 klasy.
Z jednej strony dobrze że nie będzie po co dzieciaki stresować jak i tak gimnazjum musi przyjąć ( jak jest jedno w mieście)
Ale z drugiej to dziecko zdolniejsze miało szanse dostać się do lepszego gimnazjum bo miało punkty, i jakoś te testy sprawdzały wiedzę uczniów

Posty [ 44,201 do 44,265 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 679 680 681 682 683 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024