Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 677 678 679 680 681 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,071 do 44,135 z 49,633 ]

44,071

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Miriam u mnie w mieście nie ma takich wypożyczalni..
Mogę maks 20 zł wydać.
Sukienkę ma to najwyżej może być księżniczka,ale ta moja nie chce. Wymyśliła sobie węża lub wilka

Zobacz podobne tematy :

44,072 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-13 18:57:54)

Nutka 23 napisał/a:

Mogę maks 20 zł wydać.
Sukienkę ma to najwyżej może być księżniczka,ale ta moja nie chce. Wymyśliła sobie węża lub wilka

To ubrałabym ją w siwą koszulkę, siwe leginsy. Do leginsów, agrafką, przypięłabym ogon, zrobiony z siwej pończochy, wypchanej szmatkami/watą lub przypięłabym jej szal z lisa, taki jak nosiły kiedyś nasze mamy. Do opaski na włosy albo cienkiej siwej czapki przymocowałabym uszy z białego papieru technicznego. Fajnie sprawdziłaby się tutaj czapeczka z daszkiem, bo do daszka mogłabyś przymocować (zszywaczem lub igłą i nitką) opadające na czoło młodej, zęby wilka, zrobione z białego papieru technicznego. Na ręce założyłabym jej siwe rękawiczki z doszytymi z białego papieru pazurami lub rękawiczki z odciętymi palcami - takie rękawiczki za 3zł.
Koszulkę i czapkę można zastąpić siwą bluzą z kapturem i do kaptura doszyć zęby i uszy.

Jeśli nie masz koszulki, leginsów w siwym kolorze, ubierz młodą na czarno, tylko wtedy wszystkie dodatki - czyli ogon, czapka, rękawiczki, też muszą być czarne.

44,073

Miriam dzięki wielkie.
Zaraz zobaczę co tam ma i coś zrobię smile do poniedziałku ma czas.

44,074

Zobacz, coś takiego...
http://miligoscie.pl/wp-content/uploads/2015/01/karnawal_wilk_dit2-574x478.jpg

44,075

Super bluza ale bluza się nie sprawdzi bo maja za gorąco w przedszkolu.

A może uda mi się stworzyć pszczółkę.
Mam sukienkę żółtą,kupię czarne rajstopy i opaskę z czółkami no i skrzydła od mamy wezmę i gotowe.

44,076

Natka pszczółka to też dobry pomysł.
U nas zawsze o tej porze jest pełno strojów w lumpeksach.Ceny naprawdę groszowe,4-10 zł.

44,077

Natka, mam pomysł na przebranie....
Przebranie jedyne w swoim rodzaju (bo pszczółek będzie od licha) i nie wymagające nakładów finansowych. wink

Ubierz młodą w worek po ziemniakach, niech będzie strachem na wróble. big_smile

44,078

Wczoraj tak popracowałam że padłam jak kawka
tutaj nie mam czasu na nic!
tam przegadałam całe dnie

44,079

niki71 napisał/a:

Ja byłam przedwczoraj u chirurga z wynikiem z tomografii.Zobaczył wynik i zaczął coś mętnie tłumaczyć.Kazał mi iść do gin. z tym wynikiem.
I teraz się martwię co mi powie.
Co to znaczy: ulgąjące patologicznemu wzmocnieniu kontrastowemu?

NIKI nie znam takiego terminu medycznego!

44,080

gojka102 napisał/a:

Tak,Cayenne,masz rację,oczywiście w mieście są też sk...syny co źle zwierzaki traktują.
Od małego dziecka powinno się tłuc do łebków czy na wsi czy w mieście,że pies/kot to czujące stworzenie,że które jesteśmy odpowiedzialni.
No i nawet mam pomysł by u mnie w szkole coś takiego zorganizować.A przyszło mi to do głowy gdy zobaczyłam psa piątki dzieciaków,za które jestem odpowiedzialna przy dowozie i odwozie.Ten ich pies,staruszek,nigdy z łańcucha nie spuszczany chyba(widać,że ma modzele),wyliniały,skołtuniony i brudny.Normalnie serce się ściska.Taki pies w błocie przy budzie...

Niki-na razie nie martw się na zapas.Ma być dobrze.

Dziś mam wolne i żeby sobie humor popsuć posłuchałam sobie wystąpienia pani Szydło w sejmie.Nosz kur...
Zasługa PISu,że na początku roku nie było kolejek do lekarzy!No takie bzdety to sobie może Natka gadać.
Przecież to poprzedni rząd podpisał ustawy z trzymiesięcznym wyprzedzeniem!
I nagle okazuje się,że jeszcze dwa miesiące temu to demokracja była w gruzach,państwo zrujnowane.A teraz-demokracja błyszczy,państwo działa idealnie.
I jeszcze Ziobro superprokurator....
Poproszę o azyl na Białorusi-wyjdzie na to samo.

nie słucham tych wyedukowanych ludzi,szkoda moich nerwów

44,081

gojka102 napisał/a:

No nie Niki-do specjalistów są.Ale bywało tak,że na początku roku trudno było się dostać do lekarza rodzinnego.I teraz PIS sobie przypisuje,że to dzięki nim nie ma.A co oni takiego zrobili,że nie ma? Ano,tajemnica.Pewnie siłą swojego autorytetu moralnego sprawili,że kolejek w tym roku nie było smile

Wiesz,co Terlikowskiego nie cierpię więc chyba sobie odpuszczę debila oglądać.

u nas w przychodni rodzinnej przyjęli 3 nowych lekarzy,takie kolejki były że szok
jak chciałam do swojej doktor to mąż musiał jechać na 5!
jak telefonicznie raczyli odebrać to tylko do lekarzy do których ludzie idą jak muszą

44,082

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Potrzepuję porady.
Jak tanio i ładnie przebrać moją mała na bal przebierańców. Nie ma praktycznie kasy by jej stroju kupić.

Skorzystaj z wypożyczalni strojów.
U mnie wypożyczenie stroju dla dziecka (wraz z dodatkami) to koszt od 15 do 25zł.
Więcej Cię wyniesie jak sama zaczniesz kompletować strój.

dobra rada,pózniej oddasz i się nie poniewiera w domu

44,083

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Mogę maks 20 zł wydać.

To ubrałabym ją w siwą koszulkę, siwe leginsy. Do leginsów, agrafką, przypięłabym ogon, zrobiony z siwej pończochy, wypchanej szmatkami/watą lub przypięłabym jej szal z lisa, taki jak nosiły kiedyś nasze mamy. Do opaski na włosy albo cienkiej siwej czapki przymocowałabym uszy z białego papieru technicznego. Fajnie sprawdziłaby się tutaj czapeczka z daszkiem, bo do daszka mogłabyś przymocować (zszywaczem lub igłą i nitką) opadające na czoło młodej, zęby wilka, zrobione z białego papieru technicznego. Na ręce założyłabym jej siwe rękawiczki z doszytymi z białego papieru pazurami lub rękawiczki z odciętymi palcami - takie rękawiczki za 3zł.
Koszulkę i czapkę można zastąpić siwą bluzą z kapturem i do kaptura doszyć zęby i uszy.

Jeśli nie masz koszulki, leginsów w siwym kolorze, ubierz młodą na czarno, tylko wtedy wszystkie dodatki - czyli ogon, czapka, rękawiczki, też muszą być czarne.

MIRIAM masz ty wyobraznie nie byle jaką!
u mnie jej brak

44,084

dziś i jutro mam wolne,jeszcze poleże,poczytam,potem posprzątam,obiad i luz

44,085

Miriam bardzo śmieszna..sama się tak przebież..

44,086

Natka przecież Miriam żartowała.Nie łapiesz ironii ani na żartach się nie znasz.
Swoją drogą jak ty byś wyrobiła przy drugim dziecku skoro teraz pieniędzy nie masz.
U męża w pracy już nie ma takich przestojów jak kiedyś po miesiącu więc chociaż o kasę nie muszę się martwić.
Ale i tak gdybym miała jeszcze jedno dziecko uczące się to bym się załamała.
Koleżanka namawia mnie na wyjazd do Belgii w lecie na 3 miesiące.Tylko teraz jak będę mieć operację to chyba muszę to odłożyć na przyszły rok.

44,087 Ostatnio edytowany przez niki71 (2016-01-14 09:23:47)

PIGWA napisał/a:
niki71 napisał/a:

Ja byłam przedwczoraj u chirurga z wynikiem z tomografii.Zobaczył wynik i zaczął coś mętnie tłumaczyć.Kazał mi iść do gin. z tym wynikiem.

Pigwa bo zjadłam e.Miało być ulegające.
Odpoczywaj jak masz wolne.
U nas wczoraj było na + a dzisiaj zamarzło.Wyszłam na podwórko i chciałam  sobie zęby wybić.Idę posypać piaskiem albo popiołem.

44,088

niki ale maż nie ma nad godzin i co tylko wypłatę ma,nawet nie chce wiedzieć ile zostało do 10. tak bo teraz ciężko jest. na nic prawie nie ma, małej muszę pokupować na wiosnę ciuchy a nie ma za co praktycznie.
już zaczynają się opłaty za auto i przyczepkę. coś tam maż odłożył na to..
jak pomyśle o tym że małej trzeba okulary nie ma pojęcia za co...

tylko czeka aż do tej pracy pójdę ale to jeszcze z tydzień, dopiero moja wypłata będzie pod koniec lutego.

44,089 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-14 10:44:52)

Natka do 10 tego? Przecież dopiero był 10,toż to jeszcze miesiąc.
A na małą wiesz skąd powinnaś wziąć pieniądze? Wiadomo szybko ich nie będzie ,ale ulgę na dziecko z podatku powinnaś w całości przeznaczyć na małą.
Powinnaś też się starać o rodzinne.
Co do przebrania strach na wróble to wcale głupi pomysł nie jest,oczywiście nie ubierać w worek na ziemniaki tylko cos innego smile

Pigwa to masz chociaż  z kim pogadać w ciągu dnia.

44,090

lena co ty gdzie ja i rodziny, maż za dużo zarabia niestety... maż by musiał na umowie mieć najniższa krajową by ja miała rodziny. a nie ma tak niestety
no wiem że był aż wstyd mówić ile zostało do następnego 10, niestety kredyt,przedszkole,opłaty a jeszcze za prąd nie przyszło..
te pięniedze z pitu pewnie na zycie pójdzie i małej ciuchy kupić sobie też bo aż wstyd mi do pracy chodzić tak ma mało ciuchów...

44,091

Natka ale teraz rodzinne może dostaniesz,zostanie pomniejszone o przekroczoną kwotę.
Składałaś chociaż raz? Wiesz na oko ile przekraczaliście zawsze ten próg dochodowy?

44,092

lena raczej nie bo jak wezmą cały rok dochodów to w życiu nie dostane, bo nadgodziny też ma na umie ma drugą...za dużo maż ma dochodu.

raz składałam na początku i też nie dostałam bo maż za dużo zarabiał na osobę, jak bym miała 3 dzieci to bym dostała..

44,093

Nie wiem ,ja bym na Twoim miejscu spróbowała.A przynajmniej wyliczyła ile przekraczam.

44,094 Ostatnio edytowany przez Smużka (2016-01-14 11:33:21)

lena na osobę nie może przekraczać 520 zł.. no to policz ile by maż musiał zarabiać..:\

a może ktoś wie jakie trzeba mieć dochód by dostać 500 zł na dziecko jak ma się jedno? czy raczaj nie ma szans

44,095 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-14 11:40:40)

Natka od listopada próg dochodowy to 674 zł.

Żeby dostać 500 zł na dziecko nie można przekroczyć 800 zł dochodu na osobę.
Co do tego 500 zł,ogólnie odnosze wrażenie że będzie odsuwane w czasie.

44,096

lene ten dochód to na jedna osobe czyli na nas trzech to 2400 zł tyle musi maż zarabiać byś my dostali,akurat tu się mieścimy..

44,097

Jak na razie nie ma w sejmie żadnego projektu  z ustaw które obiecał PIS,tzn;500+,kwota wolna od podatku, obniżenie wieku emerytalnego,minimalna stawka 12 zł. Tak że zobaczymy jak to będzie.
Natka gdyby twój mąż miał najniższą krajową to miałabyś rodzinne, ale w żadnym banku byście kredytu nie dostali.Żaden normalny bank nie da kredytu  jak jest najniższa krajowa na trzy osoby.  Już nie mówiąc o tym jaką się będzie miało emeryturę.

44,098

Nutka 23 napisał/a:

lene ten dochód to na jedna osobe czyli na nas trzech to 2400 zł tyle musi maż zarabiać byś my dostali,akurat tu się mieścimy..

Hola, hola... ten dochód 800zł jest kwotą brutto nie netto.
Netto na osobę nie możesz przekroczyć 656zł miesięcznie, na trzy osoby 1968zł.

Tak samo będzie z kwotą 500zł, którą otrzymają rodziny w ramach programu ''500 plus'' - zostanie ona pomniejszona o podatek 18%.

44,099

Te 500 zł będą odsuwać w czasie.Myślę jeśli wejdzie to będzie i tak chwilowe.

44,100

miriam no co ty....no to nic nie dostaniemy..a szkoda.

niki prawda nawet na raty by nie dali jak masz na umowie najniższa krajową...

44,101

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Hola, hola... ten dochód 800zł jest kwotą brutto nie netto.
Netto na osobę nie możesz przekroczyć 656zł miesięcznie, na trzy osoby 1968zł.

Tak samo będzie z kwotą 500zł, którą otrzymają rodziny w ramach programu ''500 plus'' - zostanie ona pomniejszona o podatek 18%.

natka liczyła chyba do tego 500 zł na dziecko ,nie do rodzinnego.

44,102

Nutka napisał/a:

Czy ja wiem?
Nie wiem na czym to polega, ale my bralismy na raty kilka razy tylko na podstawie nakazu płatniczego,który opiewa na kwotę 600 zł wink
A kredyt był czasem na ponad 5 tys.

44,103 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-14 14:58:03)

niki71 napisał/a:

Jak na razie nie ma w sejmie żadnego projektu  z ustaw które obiecał PIS,tzn;500+,kwota wolna od podatku, obniżenie wieku emerytalnego,minimalna stawka 12 zł. Tak że zobaczymy jak to będzie.

Minister finansów w rządzie Beaty Szydło wypowiedział się wczoraj w kwestii obniżenia wieku emerytalnego - ''Tego nie ma w projekcie budżetu (...) Nie ustalałem tego z prezydentem''.  Jednym słowem PiS-owcy z prezydenta zrobili durnia. big_smile
Kwota wolna od podatku, też już poszła w kosmos, tak jak i obietnice złożone frankowiczom.

Cayenne81 napisał/a:

natka liczyła chyba do tego 500 zł na dziecko ,nie do rodzinnego.

Ja wiem, i do tych 500zł się odniosłam. Kwoty podane w programie ''500 plus'' są kwotami brutto. No chyba, że się mylę, ale nie sądzę. Przecież przy zasiłkach, ulgach, kryteriach dochodowych operuje się kwotami brutto, nie netto.

44,104 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-14 14:59:26)

znalezione w necie:

8. Czy 500 zł to kwota netto czy brutto?

To kwota, od której nie będą odprowadzane żadne składki. To kwota bezpośrednio dla rodziny.

(Bankier pl)

44,105

Cayenne81 napisał/a:

znalezione w necie:

8. Czy 500 zł to kwota netto czy brutto?

To kwota, od której nie będą odprowadzane żadne składki. To kwota bezpośrednio dla rodziny.

(Bankier pl)

Faktycznie, netto. Jak czytałam o tym programie, zaraz gdy zaczęto o nim mówić, to kwota ta była podawana jako brutto.
No, co niektórzy odżyją finansowo, zwłaszcza ci, którzy dodatkowo przez cały rok będą brali co miesiąc 1000zł z tytułu narodzin dziecka.

44,106

Miriam kto by nie odżył jak by tyle kasy dostawał i to za nic.
to czyli jednak ma szanse na te 500 zł?

44,107

Powiem Ci u nas jest rodzina z 5 dzieci,dostanie lekko 2,5 tysiąca.
Tylko ja bym tych pieniędzy ,ani tych dzieci nie chciała mieć.
Ja obserwuję tą grupę 500 zł na dziecko na FB. Te baby tam co niektóre mało sraczki nie dostaną jeśli chodzi o tą kasę.

44,108

Nutka 23 napisał/a:

Nie umiesz sama sobie wyliczyć?
Tu Ci nikt nie odpowie bo nie wiemy jakie masz dokładnie dochody.

44,109

lena moja koleżanka rączki zaciera bo co miesiąc 1000 zł dostanie to i do pracy nie musi..
kase bym chciała,ale nie tyle dzieciaków.

44,110

Cayenne81 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

umiem liczyć.
no właśnie to będzie liczył się dochód za 2015/2014 rok? czy teraźniejszy? czy ten co jest na pit?

44,111

Niech zaciera.Ja tam w to uwierzę jak wejdzie.A nawet jak wejdzie to kolejny rząd to zniesie.

44,112

Cayenne81 napisał/a:

Niech zaciera.Ja tam w to uwierzę jak wejdzie.A nawet jak wejdzie to kolejny rząd to zniesie.

Albo to wejdzie na 1-2 lata albo wcale..

44,113

Nutka 23 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Albo to wejdzie na 1-2 lata albo wcale..

To wlasnie mówię tylko za rządów PiS.

44,114

Cayenne81 napisał/a:
Nutka napisał/a:

Czy ja wiem?
Nie wiem na czym to polega, ale my bralismy na raty kilka razy tylko na podstawie nakazu płatniczego,który opiewa na kwotę 600 zł wink

U rolników są inne kredyty.Nam nie chcieli dać kredytu ani wcześniej jak mieliśmy dochód,najniższą krajową,  na cztery osoby,ani teraz jak mamy na dwie.
Tzn.  w BS albo w PKO. Więc wzieliśmy tam gdzie wcześniej czyli w takim banku gdzie są duże odsetki.Ale co zrobić.Tak że Natka nie zazdrość że ktoś ma najniższą krajową.Nie ma czego a poza tym to nie zależy od pracownika.

44,115

Nutka 23 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

umiem liczyć.
no właśnie to będzie liczył się dochód za 2015/2014 rok? czy teraźniejszy? czy ten co jest na pit?

Natka poszukaj trochę sama czasem.Skąd my mamy wiedzieć.
Mnie się śmiać chce jak słyszę te rozmowy o 500 +,w busie ,w sklepie,wszędzie.
Jak to mówili dawniej:Jeszcze Maciek w d....ie,już mu kaszkę studzą.

44,116

niki71 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
Nutka napisał/a:

Czy ja wiem?

U rolników są inne kredyty.Nam nie chcieli dać kredytu ani wcześniej jak mieliśmy dochód,najniższą krajową,  na cztery osoby,ani teraz jak mamy na dwie.
Tzn.  w BS albo w PKO. Więc wzieliśmy tam gdzie wcześniej czyli w takim banku gdzie są duże odsetki.Ale co zrobić.Tak że Natka nie zazdrość że ktoś ma najniższą krajową.Nie ma czego a poza tym to nie zależy od pracownika.

Na najniższą krajową tez braliśmy,tylko wiadomo to zalezy od ilosci osób.U nas wtedy były tylko dwie.
Tylko to są kredyty brane w sklepach,w sumie na raty jak bralismy to przez Lukas,Santander i jakis jeden był jeszcze ale nie pamiętam.

Natka ja nie wiem pewnie za rok 2014 pit,przeciez za 2015 r jeszcze się nikt nie rozliczył.

44,117

Nutka 23 napisał/a:

Uważam, że nie dostaniesz, bo według mnie ta kwota 800zł jest kwotą brutto. Netto jest 500zł, które dostaną rodziny - to cytowała Lena.

44,118

Nutka 23 napisał/a:

Za 2015 rok i jeśli ktoś będzie się ubiegał o dodatek już na pierwsze dziecko to do wniosku trzeba będzie dołączyć zaświadczenie o dochodach z urzędu skarbowego.

44,119 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-14 16:06:15)

Cayenne81 napisał/a:

Powiem Ci u nas jest rodzina z 5 dzieci,dostanie lekko 2,5 tysiąca.

Dostaną 2 tyś., na pierwsze dziecko nie płacą. Płacą na drugie i kolejne.

Cayenne81 napisał/a:

Ja obserwuję tą grupę 500 zł na dziecko na FB. Te baby tam co niektóre mało sraczki nie dostaną jeśli chodzi o tą kasę.

Lena, daj linka, bo tych grup 500+ tyle się na FB potworzyło, że nie wiem w którą kliknąć.

44,120 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-14 16:10:14)

Miriam wyslę ci linka.
Dostaną na 5 dzieci bo nie mają dochodów.

jeszcze to znalazłam:
ma być pod uwagę dochód rodziny z 2014 r., oczywiście tylko w odniesieniu do ubiegających się o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko. Mogą na nie liczyć rodziny, w których na osobę przypada mniej niż 800 zł. Świadczenia na drugie dziecko i kolejne nie będzie już zależało od dochodu. Wysokość dochodu rodziny konieczna do ustalenia prawa do 500 zł na pierwsze dziecko za 2015 r. znana będzie dopiero w sierpniu 2016 r.

44,121

Nutka 23 napisał/a:

lena moja koleżanka rączki zaciera bo co miesiąc 1000 zł dostanie to i do pracy nie musi..
kase bym chciała,ale nie tyle dzieciaków.

To powiedz koleżance, że jakby była mądra to upiekłaby dwie pieczenie na jednym ogniu. To znaczy miałaby te 1000zł od Szydło i drugie tyle z pensji.

44,122 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-14 16:24:06)

Cayenne81 napisał/a:

Miriam wyslę ci linka.

Opieka obiady w szkole dzieciom opłaci. Przydział na węgiel dostaną. Jakieś pieniądze w formie zasiłków też się należą, jeszcze Caritas dopomoże i po co takiemu pracować jak wszyscy na niego pracują... roll

44,123

Cayenne81 napisał/a:
niki71 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Czy ja wiem?

Na najniższą krajową tez braliśmy,tylko wiadomo to zalezy od ilosci osób.U nas wtedy były tylko dwie.
Tylko to są kredyty brane w sklepach,w sumie na raty jak bralismy to przez Lukas,Santander i jakis jeden był jeszcze ale nie pamiętam.

Natka ja nie wiem pewnie za rok 2014 pit,przeciez za 2015 r jeszcze się nikt nie rozliczył.

Na raty inaczej patrzą niż jak się bierze gotówkę.
Teraz i tak jest lepiej bo narobiło się tych banków i muszą obniżać trochę odsetki żeby mieć chętnych.
Ostatnio słyszałam taki tekst,przypadkiem;
-Pani,a co to jest 500 złoty.Kupie dzieckom 2 pary spodni,i po piniondzach.

44,124

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Miriam wyslę ci linka.

Opieka obiady w szkole dzieciom opłaci. Przydział na węgiel dostaną. Jakieś pieniądze w formie zasiłków też się należą, jeszcze Caritas dopomoże i po co takiemu pracować jak wszyscy na niego pracują... roll

I takie osoby się cieszą, a człowiek uczciwie pracuje i nic się nie należy
a tak szuje jak ta koleżanka to im się wszystko należy, jeszcze chodzi i się śmieje z mopsu, aż nie raz ma ochtę zgłosić do mopsu,pewnie i tak to nic nie da.

szkoda że nie dostane tego 500 zł.
takie osoby co mają po 3+ wyżej dzieci to i na 1 dostana kasę

niki ja wiem że tobie nie dadzą w normalny banku tak samo jak moje teściowej i oni muszę brać w tych innych bankach gdzie % jest wysoki

44,125

niki71 napisał/a:
PIGWA napisał/a:
niki71 napisał/a:

Pigwa bo zjadłam e.Miało być ulegające.
Odpoczywaj jak masz wolne.
U nas wczoraj było na + a dzisiaj zamarzło.Wyszłam na podwórko i chciałam  sobie zęby wybić.Idę posypać piaskiem albo popiołem.

uważaj na ząbki bo dentysci się cenią.o złamanie też nie trudno

44,126

Nutka 23 napisał/a:
Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Miriam wyslę ci linka.

a tak szuje jak ta koleżanka to im się wszystko należy, jeszcze chodzi i się śmieje z mopsu, aż nie raz ma ochtę zgłosić do mopsu,pewnie i tak to nic nie da.

szkoda że nie dostane tego 500 zł.
takie osoby co mają po 3+ wyżej dzieci to i na 1 dostana kasę

niki ja wiem że tobie nie dadzą w normalny banku tak samo jak moje teściowej i oni muszę brać w tych innych bankach gdzie % jest wysoki

Natka zwisa mi to kto gdzie,ile weźmie.Nie trawię PISu i nawet gdyby mi obiecali 2000 pln za to że żyję i oddycham to bym na nich nie głosowała!!!!

44,127 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-14 18:59:52)

Mnie bardziej wkurza to, że pieniądze trafią również do takich osób jak np. pani Izabella Łukomska-Pyżalska, która jest milionerką (zawodowo prezes klubu sportowego Warta Poznań oraz prezes spółki Family), mama sześciorga dzieci. Nawiązałam właśnie do niej, bo w jednym z artykułów powiedziała, że nie zamierza rezygnować z tych pieniędzy. Z jednej strony słusznie, skoro pieniądze się należą. Z drugiej strony to pokazuje, że jakieś kryteria dochodowe powinny być, bo ta pani śpi na milionach a dostanie jeszcze więcej pieniędzy, a ktoś, kto minimalnie przekroczy dochód nie dostanie nic.

44,128

niki71 napisał/a:

-Pani,a co to jest 500 złoty.Kupie dzieckom 2 pary spodni,i po piniondzach.

Co za naród...  Ile by nie dał zawsze będzie mało... hmm

44,129

Nutka 23 napisał/a:

Podziękuj PiS-owi. wink

44,130

Właśnie Miriam to jest nie sprawiedliwe. Co tej pani da te pieniędzy jaka ma kilkanaście razy więcej.

Niki a czy Ja coś pisze na temat pisu ze Ty masz głosować?

44,131

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Podziękuj PiS-owi. wink

A co za PO bym kasa dostała,zapewne też nie. Bo ci co nie oszukują są uczci nic nie mają.

44,132 Ostatnio edytowany przez Miriam (2016-01-14 19:36:04)

Nutka 23 napisał/a:
Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Podziękuj PiS-owi. wink

A co za PO bym kasa dostała,zapewne też nie. Bo ci co nie oszukują są uczci nic nie mają.

Też byś nie dostała, ale byłoby sprawiedliwie, bo nikt by nie dostał, a tak będzie - tak jak napisałaś - niesprawiedliwie, bo dostaną również ci, którzy i tak już śpią na pieniądzach...
Zresztą w czym moje dziecko jest gorsze od np. lekarza, którego żona jest również lekarzem, mają dwoje dzieci i razem zarabiają takie pieniądze o jakich ja mogę sobie tylko pomarzyć i oni pieniądze dostaną? Czy jego dzieci mają inny żołądek niż mój syn? Dlatego program 500+ uważam za jeden wielki bubel.

Nutka 23 napisał/a:

Co tej pani da te pieniędzy jaka ma kilkanaście razy więcej.

Niewiele jej dadzą, ale skoro ktoś wymyślił, że wszystkim się należą, to dlaczego ma z nich nie skorzystać? Jak dają to się bierze... wink

44,133 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-14 19:46:28)

Miriam napisał/a:

Niewiele jej dadzą, ale skoro ktoś wymyślił, że wszystkim się należą, to dlaczego ma z nich nie skorzystać? Jak dają to się bierze

Miriam no co Ty? tongue Wszystkim się nie należą big_smile
Tak to jest że nikomu nie dogodzi.
W tym kraju są dzieci równe i równiejsze,cóż.
Te biedne dostaną i te dobrze sytuowane też o ile jest ich duzo w domu.A te po środku to taka gorsza kategoria,hmmm tylko jaka? hmm
Dać powinni na każde dziecko,albo nikomu ot takie proste rozwiązanie.
W końcu Miriam czy nie przydałoby Ci się pincet złoty? Miała byś np.na internat dla dziecka... wink

44,134

Właśnie tak ci co pośrodku są zawsze poszkodowani.

No ja bym miała rodzinę i tak dalej ale muszę mieć więcej dzieci..no ale nie wszyscy chcą mieć trójkę czy więcej.:/

44,135

Cayenne81 napisał/a:

Miriam no co Ty? tongue Wszystkim się nie należą big_smile

Wszystkim co mają dwoje i więcej dzieci. wink

Cayenne81 napisał/a:

W końcu Miriam czy nie przydałoby Ci się pincet złoty? Miała byś np.na internat dla dziecka... wink

No ba! Niektórzy na te 500 złotych muszą pół miesiąca zaiwaniać.

Cayenne81 napisał/a:

Miała byś np.na internat dla dziecka... wink

Dlaczego akurat na internat?
Moje dziecię o szkole z internatem nawet nie chce słyszeć, a z własnego doświadczenia wiem, że to dobra szkoła życia...
No dobra, ja też nie chcę żeby szedł do szkoły z internatem tongue , bo wtedy zostanę sama jak palec. Wystarczy, że już mężulek mieszka w internacie, dwójki poza domem bym nie zniosła. wink

Posty [ 44,071 do 44,135 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 677 678 679 680 681 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024