Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 676 677 678 679 680 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,006 do 44,070 z 49,633 ]

44,006

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)
Miriam napisał/a:
Bombelini napisał/a:

A kochana praca, ćwiczenia, kije, szkoła a teraz egzaminy na koniec semestru. A do tego dom, dzieci i zawirowania w życiu. Doba mogłaby być dłuższa.

Już jesteś po jakimś zaliczeniu czy dopiero wszystkie przed Tobą? I który przedmiot sprawia Ci najwięcej trudności, a który najmniej?
Egzaminy są pisemne czy ustne?

Bombelini napisał/a:

My mamy krem Mediderm.

Poczytałam troszkę na temat tego kremu i ma bardzo dobre opinie. Dodatkowym jego atutem jest ponoć to, że szybko się wchłania, nie brudzi odzieży i jest tani. Zakupię go sobie na dniach.

PIGWA napisał/a:

nagana dla wszystkich,nie ma co poczytać!

Do południa nie miałam czasu. Po południu też nie miałam czasu. A teraz robiłam gołąbki na jutrzejszy obiad i też nie miałam czasu. wink

ja tak tylko napisałam do żartu,kazdy ma swoje obowiązki i nie zasiądzie by pisać bo pigwa uczy się czytać

Zobacz podobne tematy :

44,007

Cayenne81 napisał/a:
Miriam napisał/a:

I co Lena, nie ma za bardzo co poczytać, nie? wink
A tak dobrze się zapowiadało... tongue

ano nima lol

Mówisz że gołąbki robiłas,hmmm w sumie zjadłabym ale niedawno były więc nie chce mi się robić.
tak myślę co na obiad tu jutro zrobić,hmmm.

Ostatnio robiłam piersi z kurczaka w zalewie z octem jak do ryby,pycha.

u nas wczoraj każdy jadł co innego,mąż z wnukiem schabowy z wczorajsza,dzieci bigos a ja karpia
nie ma czasu gotować!

44,008

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Mówisz że gołąbki robiłas,hmmm w sumie zjadłabym ale niedawno były więc nie chce mi się robić.
tak myślę co na obiad tu jutro zrobić,hmmm.

Ostatnio robiłam piersi z kurczaka w zalewie z octem jak do ryby,pycha.

Często robię gołąbki, bo lubimy. Dzisiaj miałam łazanki i krupnik. To znaczy młody jadł łazanki, ja jadłam krupnik. Na środę planuję barszcz czerwony, bo już za mną ''chodzi''. W tym celu zakupiłam dzisiaj buraki do tego tłuczone ziemniaki - mniam.

koniecznie by u nas zrobić barszczu czerwonego zabielanego z ziemniakami
muszą być ziemniaki dobrze okraszone boczkiem
ślinka mi poleciała

44,009

Bombelini napisał/a:

Lena miałam zęba rozwierconego żeby ropa zeszła ale nie zeszła do końca, ból nieziemski i dzisiaj się okazało że muszę mieć ropień nacięty.

Miriam testy już powoli lecą. Goegrafię mam z głowy już po pisemnym teście i pracy kontrolnej i na tym koniec. Z polskiego cząstkowy pisemny, czeka jeszcze jeden. Z angielskiego zaliczyłam pisemny na 5 mimo że mam z nim wiele problemów, jeszcze ustny a to już będzie gorzej. No i jeszcze kilka przedmiotów zostanie. Z niektórych tylko ustny a z niektórych tylko pisemny.

podziwiam CIĘ za twoje chęci ,dzieci dom ,mąż to już obowiązek do tego jeszcze nauka

44,010 Ostatnio edytowany przez Smużka (2016-01-12 06:40:19)

Witajcie.
To ty Miriam gotujesz barszcz czerwony jak mąż lubi,bo ja nie bardzo wole ziemniaki w zupie w kawałkach.

Lena daj przepis na takie piersi z kurczaka.

44,011 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-12 08:27:56)

Ja barszczyk czerwony lubię osobno z ziemniakami całymi okraszone cebulką,oczywiście lubie też ten czysty Wigilijny smile

Natka te piersi z kurczaka są łatwe do zrobienia.
Smażysz normalne kotlety jak na obiad,gotujesz zalewę jak do ryby.Jak wszystko wystygnie kroisz pierś na małe kawałki ,przekładasz na przemian z cebulką w słoiku,zalewasz i odstawiasz do lodówki niech przejdzie tak min.2 dni.

44,012

Witajcie

Masakra ta noc a jeszcze jedna taka z bólem przede mną.

Pigwa nie ma co podziwiać naprawdę. Nauka robię to dla siebie bo chcę, bo wiem że po zawodówce nie mam wiele perspektyw przed sobą a z kolei nie chcę całe życie stać "za ladą" bo to niezła harówka.

44,013

Bombelek współczuję tego bólu.

Masz rację za ladą zwłaszcza w spożywczym,mięsnym ,markecie to harówka w zwykły dzień co dopiero w okolicach świat.

44,014

lena to ty możesz gotować moje mężowi on by taki barszcz tylko jadł.

wszędzie jest ciężko tak samo na lince też jest harówka czy w innym miejscu pracy.

44,015

Natka na jakiej lince??

Ja nie mówię że nie ale bardziej męcząca jest praca w handlu niż np. na produkcji w fabryce. I nikt mi nie powie że jest inaczej bo parę lat w handlu robiłam a w zasadzie większość mojego stażu pracy.Przekonałam się na własnej skórze. Ze sklepu nigdy nie wyszłam o czasie a ma produkcji idę zrobię swoje 8 godz. wychodzę o czasie i mam głęboko w *****

44,016

Bombelku w fabryce wink

To prawda w sklepie nie wychodzisz punkt 14 czy 22.
Musisz posprzątać,rozłożyć towar,zrobić raport i mnóstwo innych rzeczy.

44,017

Dokładnie ceny wydrukować, zrobić, wprowadzić towar w komputer itd... Inwentaryzacja, pilnowanie cen i terminów
Mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Fakt w żabce połowy z tych rzeczy nie robiłam ale jak znam życie byłoby to do czasu. Dlatego wzięłam się za naukę j jak to skończę będę szła dalej. Lepiej późno niż wcale, nie mam zamiaru siedzieć i biadolić jak to mi źle i jakie to mam ciężkie życie. Wolę działać :-)

44,018

A ja te wszystkie rzeczy co pisałaś to robiłam w czasie pracy..

Wszystko ma swoje plusy i minusy...na lince w fabryce stoisz 8 godzin i robisz to samo i tak codziennie (może co jakiś czas zmieniasz miejsce)
wiem jak się pracuje w sklepie.

44,019

Miriam napisał/a:

Mam bardzo suche łokcie i kolana, skóra mi się w tych miejscach łuszczy i żadne kremy/balsamy nie pomagają.

Hej. Spróbuj tez kremu cerkoderm30 (30% mocznika) , ja to stosuje nawet na stopy/ pięty bo żadne kremy z drogerii nie sprawdzały się. Kupisz go w aptece.

44,020 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2016-01-12 10:23:58)

Nutka 23 napisał/a:

Wszystko ma swoje plusy i minusy...na lince w fabryce stoisz 8 godzin i robisz to samo i tak codziennie (może co jakiś czas zmieniasz miejsce)

Ale ja nie mówię o pracy w Żabce. Przecież napisałam że tam połowy rzeczy nie robiłam. Żabka to lajcik. Pracowałam w sklepie co wszystko było na mojej głowie, zamówienie, odebranie dostaw, wprowadzanie w komputer, nakładanie cen, rozłożyć to na półki, nowe ceny na kasę wysłać. Klienci do tego a towaru mialam co drugi dzień i wszystko sama. Więc nigdy równo o 14 nie wyszłam, zawsze predzej musiałam rano byc bo chleb przywiozą. A sklepik mały na osiedlu i ruch mega duży. Żabka to się chowa Natka do tego, w żabce to ja odpoczywałam.

44,021

Bombelini napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Ale ja nie mówię o pracy w Żabce. Przecież napisałam że tam połowy rzeczy nie robiłam. Żabka to lajcik. Pracowałam w sklepie co wszystko było na mojej głowie, zamówienie, odebranie dostaw, wprowadzanie w komputer, nakładanie cen, rozłożyć to na półki, nowe ceny na kasę wysłać. Klienci do tego a towaru mialam co drugi dzień i wszystko sama. Więc nigdy równo o 14 nie wyszłam, zawsze predzej musiałam rano byc bo chleb przywiozą. A sklepik mały na osiedlu i ruch mega duży. Żabka to się chowa Natka do tego, w żabce to ja odpoczywałam.

A no że chyba tak to rozumiem..inaczej jest jak jest dwie osoby na zmianie,tak ma być gdzie ja będę pracować

44,022

W dwie zawsze lepiej, w żabce też sama byłam ale tam dużo mniej roboty niż miałam w poprzednim sklepie i byłam sama. Ale nie powiem fajnie mi się tam pracowało mimo tylu zajęć.

44,023

Ja w żabce byłam sama na weekend, to nie powiem miała dużo pracy.

44,024

U nas w żabce i weekend i w tygodniu to samemu. Fakt w weekend było co robić bo piwa w promocji. Ale tak to połowę mniej roboty niż prędzej miałam.

44,025

dziewczyny dyskutujecie o pracy w sklepie
ciężkiej pracy to na pewno
a oglądałyscie wczoraj na 1film ,,Dzień Kobiet,, ?

44,026

Ja oglądałam ten film.Szkoda że w życiu rzadko tak jak w tym filmie wszystko kończy się pozytywnie.
Ogólnie myślę że dzisiaj nie ma co za bardzo wierzyć nikomu.Nie zwierzać się za bardzo .

44,027

a  o czym tyn film jest? nie oglądałam.

44,028

dopadło nas przeziębienie
ale nic musze leciec po starsza corke na przystanek

Natka film jest na faktach autentycznych, reżyserem jest Marysia Sadowska (2012 rok produkcja), występują świetni aktorzy a Kwiatkowska gra główną rolę kierowniczki sklepu ,,Motylek,, (biedronka) która wytacza proces swoim pracodawcom.

44,029

Nie widziałam. Szkoda ale poszukam i obejrzę.

44,030

W filmie sa ostre sceny wiec najlepiej oglądać gdy dzieciaki nie będą się kręcić w pobliżu. Moim zdaniem film dużo stracił przez takie pokazanie tej historii.

44,031

Ja tylko wieczorkiem jak już oglądam bo inaczej to jest ciagle mamo mamo :-)

44,032 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2016-01-12 16:53:08)

Bombel,nie gniewaj się ale sądzisz,że jak zrobisz średnie wykształcenie to znajdziesz lepszą pracę niż w sklepie?
Znam studentki i kilka polonistek i nauczycielek nauczania zintegrowanego,które w sklepach pracują...
Teraz o pracę trudno nawet po studiach...

Tata ma mieć biopsję w czwartek.Potem lekarz podejmie decyzję kiedy chemia...

Moderacja usunęła część mojego postu bo był obraźliwy smile Oczywiście nie był to post z kafejki smile

44,033 Ostatnio edytowany przez niki71 (2016-01-12 17:07:20)

gojka102 napisał/a:

Bombel,nie gniewaj się ale sądzisz,że jak zrobisz średnie wykształcenie to znajdziesz lepszą pracę niż w sklepie?
Znam studentki i kilka polonistek i nauczycielek nauczania zintegrowanego,które w sklepach pracują...

Moderacja usunęła część mojego postu bo był obraźliwy smile Oczywiście nie był to post z kafejki smile

Myślę to samo  o pracy,  ze średnim wykształceniem można iść tylko do sklepu.Tak samo jak po zawodówce.
Co do pracy na lince,jak to pisze Natka to i tak lepsza praca niż w sklepie.
Ja wysyłam cv do takiego zakładu wysyłam i g...o z tego.
Gojka domyślam się gdzie zamieściłaś ten post. Ja w ogóle zniechęciłam się do pisania na tym forum.
W sumie są inne ciekawsze.Nie ma sensu pisać tu o sobie ani w ogóle o czymkolwiek.
Najwyżej można poczytać jak ktoś się ośmiesza i tyle.

44,034

Bombel nie bierz tego co napisałam do siebie.Uczyć się zawsze warto.Pisałam jak jest tu gdzie mieszkam.

44,035

http://zalukaj.tv/zalukaj-film/18936/dz … 2012_.html tu jest ten film...

Gojka masz racje teraz studia nie gwarantują pracy. u męża w pracy pracuje inżynier jako spawacz i tak samo jak na lince czy sklepie też tak pracują.
po zawodówce można pracować w super pracy i więcej zarabiać niż po studiach, jak ktoś ma fach w ręce to i zawsze prace znajdzie.

44,036

Niki w jakimś temacie o zyciu na wsi czy coś takiego,Zjechała mnie panna,że mi się na wsi nie podoba i że jestem głupia "miastowa" co jej się we łbie przewróciło jak się do miasta przeprowadziła i dlatego tak miasto chwali smile
Nie chciało mi się dyskutować i napisałam,że jest kłótliwą babą smile

Ja tam leję co kto o mnie pisze . Ja piszę o sobie tyle ile uważam za stosowne smile

44,037

Nutka 23 napisał/a:

Gojka masz racje teraz studia nie gwarantują pracy. u męża w pracy pracuje inżynier jako spawacz i tak samo jak na lince czy sklepie też tak pracują.
po zawodówce można pracować w super pracy i więcej zarabiać niż po studiach, jak ktoś ma fach w ręce to i zawsze prace znajdzie.

Noo...mój mąż ma pracownika co układa płytki i potrafi ułożyć 200 metrów dziennie.Za ułożenie 200 m bierze 8 tysięcy:)

44,038

gojka102 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Noo...mój mąż ma pracownika co układa płytki i potrafi ułożyć 200 metrów dziennie.Za ułożenie 200 m bierze 8 tysięcy:)

O to nieźle big_smile

44,039

Bo  tu tak jak w prawdziwym życiu,są osoby które nie dadzą sobie nic powiedzieć.
W sumie jak ktoś chce wywalać tu swoje frustracje to kto mu zabroni.

44,040

gojka102 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

U nas biorą 50 zł za m2 .I jeszcze łaskę zrobią że przyjdą.
Dobrze zarabiają ale praca ciężka.

44,041

Ja wiem że tak jest. Z tym że mam dwie że tak powiem furtki do których potrzebne jest mi średnie wykształcenie. I bądź co bądź przyda mi się zawsze :-)

44,042

Bombelini napisał/a:

Ja wiem że tak jest. Z tym że mam dwie że tak powiem furtki do których potrzebne jest mi średnie wykształcenie. I bądź co bądź przyda mi się zawsze :-)

Pewnie że się przyda,zawsze to inaczej ewentualny pracodawca będzie patrzył.

Niki koleżanka z tamtego wątku chciała się bardzo dowartościować Twoim kosztem.

Gojka widzę że tamta panna została zbanowana.
Uważam nie ma co się licytować gdzie jest lepiej.
Ja sobie nie wyobrażam mieszkania w mieście,ktoś inny na wsi.
Miasto ma swoje zalety i wady,wieś tak samo.
Niech każdy mieszka tam gdzie się lepiej czuje,oczywiście jeśli ma taką możliwość.

44,043

Oczywiście Lena,że licytowanie się jest bez sensu.
Każdy żyje tam gdzie mu dobrze.I niech tak zostanie:)

44,044

Ja za to bardzo cenię sobie życie w moim małym miasteczku, nie zamieniłabym tego na życie w  wielkim mieście.

44,045

Bombelini napisał/a:

Witajcie

Masakra ta noc a jeszcze jedna taka z bólem przede mną.

Pigwa nie ma co podziwiać naprawdę. Nauka robię to dla siebie bo chcę, bo wiem że po zawodówce nie mam wiele perspektyw przed sobą a z kolei nie chcę całe życie stać "za ladą" bo to niezła harówka.

Masz rację że stanie za ladą to harówka,ja trochę odwykłam od dużej liczy kupujących,jak wróciłam coś tam zjadłam,obmyłam się  i do łóżka
od 8 do 18 to sporo godzin i nie ma czasu na siedzenie,jak się zrobi nalot to burdel wszędzie,pózniej układanie
dobry plus to mało palę,muszę opuszczać roletę ,zjechać na dół,to uciążliwe
ochroniarze dla jaj czasem mi blokują windę i lecę na około po schodach

44,046

Cayenne81 napisał/a:

Bombelek współczuję tego bólu.

Masz rację za ladą zwłaszcza w spożywczym,mięsnym ,markecie to harówka w zwykły dzień co dopiero w okolicach świat.

obok nas kolporter ma swoją siedzibę ,też tam mnóstwo osób się przewija
dobrze jest ,nie trzeba psuć,aby tak dalej i aby tylko mnie nie złożyło do łóżka

44,047

Bombelini napisał/a:

Natka na jakiej lince??

Ja nie mówię że nie ale bardziej męcząca jest praca w handlu niż np. na produkcji w fabryce. I nikt mi nie powie że jest inaczej bo parę lat w handlu robiłam a w zasadzie większość mojego stażu pracy.Przekonałam się na własnej skórze. Ze sklepu nigdy nie wyszłam o czasie a ma produkcji idę zrobię swoje 8 godz. wychodzę o czasie i mam głęboko w *****

nigdy nie pracowałam na produkcji to nie wiem jak to jest!
większość lat u siebie,nikt mną nie rządzi,nie nakazuje,to jest ten komfort
jeszcze tylko atmosfera,obok nas jest 1 boks do przetargu,tamten dyrektor unieważnił ,dał kolega 1500zł a my ponad 4 tys
jego żona pracuje w księgowosci,jak mu dadzą taki asortyment jak u nas to nie będzie dobrze
mąż był na tamtym przetargu i się sprzeciwił,dlatego dyrektor unieważnił
teraz ma startować zięć ,ten co startował i pewnie drugi kolega
obserwują co się dzieje u nas ,monia siada przy dyżurce i wszystko widzi
oni wzięli mały boks z zabawkami,i takimi duperelami,wcześniej mieli ciuchy
dziś albo pracuje albo mam wolne,mąż ma jechać po towar ,wczoraj tak sypał śnieg z deszczem że być może nie pojedzie jak jest ślizgawica

44,048

Bombelini napisał/a:

Dokładnie ceny wydrukować, zrobić, wprowadzić towar w komputer itd... Inwentaryzacja, pilnowanie cen i terminów
Mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Fakt w żabce połowy z tych rzeczy nie robiłam ale jak znam życie byłoby to do czasu. Dlatego wzięłam się za naukę j jak to skończę będę szła dalej. Lepiej późno niż wcale, nie mam zamiaru siedzieć i biadolić jak to mi źle i jakie to mam ciężkie życie. Wolę działać :-)

trzeba sobie w życiu wyznaczać cele

44,049

mariola856 napisał/a:

dziewczyny dyskutujecie o pracy w sklepie
ciężkiej pracy to na pewno
a oglądałyscie wczoraj na 1film ,,Dzień Kobiet,, ?

nic MARIOLA nie oglądałam,zaraz na necie obejrze wczorajsze zaległości
wczoraj ległam jak nie żywa

44,050

mariola856 napisał/a:

dopadło nas przeziębienie
ale nic musze leciec po starsza corke na przystanek

Natka film jest na faktach autentycznych, reżyserem jest Marysia Sadowska (2012 rok produkcja), występują świetni aktorzy a Kwiatkowska gra główną rolę kierowniczki sklepu ,,Motylek,, (biedronka) która wytacza proces swoim pracodawcom.

muszę poszukać i obejrzeć

44,051

gojka102 napisał/a:

GOJKA normalnie dostałaś nerwa i coś wywaliłaś z serducha na forum?
zdarza się,nie przejmuj się

44,052

Nutka 23 napisał/a:

teraz w zawodach,slusarz,spawacz,hydraulik,informatyk,stolarz,tylko dobrzy fachowcy,super zarabiają

44,053

gojka102 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

to jest właśnie super fucha

44,054

niki71 napisał/a:
gojka102 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

U nas biorą 50 zł za m2 .I jeszcze łaskę zrobią że przyjdą.
Dobrze zarabiają ale praca ciężka.

lepiej płytki układać niż tynkować albo robić gładzie

44,055

agnesitas napisał/a:

Ja za to bardzo cenię sobie życie w moim małym miasteczku, nie zamieniłabym tego na życie w  wielkim mieście.

AGA nareszcie się odezwałaś!
pisz co słychać?

44,056

Hejka.
U mnie wczoraj caly dzień deszcz padał a w nocy mróz tak ślisko jest ledwo do przedszkola mała zaprowadziłam.

W piąte jadę do sanepidu po wyniki troche się boje że wyjdą pozytywne i nie będę mogła w sklepie pracować.

Oglądałam wczoraj film. Powiem tyle podobnie jest w żabkach ci ajentci tak cisną pracowników i jest dużo dźwigania.
Faktycznie przy dzieciach nie ma co oglądać pokazane są sceny seksu i przeklinają.

44,057

Ja byłam przedwczoraj u chirurga z wynikiem z tomografii.Zobaczył wynik i zaczął coś mętnie tłumaczyć.Kazał mi iść do gin. z tym wynikiem.
I teraz się martwię co mi powie.
Co to znaczy: ulgąjące patologicznemu wzmocnieniu kontrastowemu?

44,058 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-13 10:57:11)

Cześć Aga,co tam kobietko u Ciebie ? wink

Gojka każdy żyje gdzie mu dobrze,no prawie każdy smile
Ale wracając do zwierząt z tamtego wątku,cóż dużo wody upłynie zanim ludzie na wsi pójdą po rozum do głowy i zaczną kota czy psa traktować jak członka rodziny.
W mieście też takie przypadki się zdarzają gdzie pies jest traktowany powiedzmy że jak śmieć,tylko to się nie rzuca tak w oczy.
Nie mniej jednak każdego właściciela psa który go wiąże na łańcuchu i każe spać na mrozie potraktowałabym tak samo.
Ja nie mówię że mamy te zwierzaki brać do domu,sama mam koty i psa które na ogół w domu nie siedzą.Ale mają porządne legowiska i nie marzną pod gołym niebem.
Sama długo walczyłam z tesciami o to że pies nie może być uwiązany na łańcuchu,dopiero gadanie że straż miejska będzie chodzić i mandaty wlepiała zmobilizowało tescia do tego aby wybudować porządny kojec dla psa.
Dlatego zimą jeśli nie ma możliwości trzymania zwierząt w domu,powinno się im zapewnić jakiś cieplejszy kąt w garażu,nie wiem kurniku czy gdziekolwiek.

Pogoda fajna,szaro,buro i ponuro.

Niki  ja nie wiem co to znaczy,ale w ogóle że co jest patologicznie wzmocnione kontrastowo? Czy jak to tam ma byc hmm

44,059 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2016-01-13 11:12:52)

czesc Agnieszka:)
Natka jak tam ze staraniem się o dzidziusia?
Niki nie mam pojęcia..

44,060 Ostatnio edytowany przez Smużka (2016-01-13 12:17:15)

niki to idz do gina nie ma co czekać, a co wynik znaczy nie wiem.
poczytałam w necie nie za ciekawie to jest...

mariola bez zmian,zresztą ja nie wierze że leki zadziałają.

44,061

Natka no ale jeszcze wiesz żeby coś wyszło to trzeba odpowiednio współżyć.To nie po złosci ,chodzi mi wiesz o co chyba?

44,062

lena wiem doskonale o co ci chodzi smile
co 2-3 dni. jak biorę ten lek od 5 do 10 dnia cyklu później od 15 jedna tabletkę progeteronu.
zaczełam w grudniu to w styczniu przyszedł mi okres, w końcu sam bez wywoływanie.
do gina idę 21 ciekawe co mi powie

44,063

Nutka 23 napisał/a:

poczytałam w necie nie za ciekawie to jest...

Niki nie czytaj tego co piszą w necie, bo każdy przypadek jest inny.

Wracając do Twojego pytania Niki, patologicznemu wzmocnieniu kontrastowemu (czyli po podaniu kontrastu) ulegają te zmiany, które są dobrze unaczynione. Taką zmianą dobrze unaczynioną, owszem, może być guz, ale również może być mięśniak i torbiel (mięśniaki są wyjątkowo dobrze unaczynione). Skoro Tobie lekarz zalecił wizytę u ginekologa, to najprawdopodobniej jakieś nieprawidłowości w przepływie kontrastu pojawiły się u Ciebie w obrębie miednicy a tym samym narządów rodnych, stąd zalecenie konsultacji ginekologicznej.

44,064

Tak,Cayenne,masz rację,oczywiście w mieście są też sk...syny co źle zwierzaki traktują.
Od małego dziecka powinno się tłuc do łebków czy na wsi czy w mieście,że pies/kot to czujące stworzenie,że które jesteśmy odpowiedzialni.
No i nawet mam pomysł by u mnie w szkole coś takiego zorganizować.A przyszło mi to do głowy gdy zobaczyłam psa piątki dzieciaków,za które jestem odpowiedzialna przy dowozie i odwozie.Ten ich pies,staruszek,nigdy z łańcucha nie spuszczany chyba(widać,że ma modzele),wyliniały,skołtuniony i brudny.Normalnie serce się ściska.Taki pies w błocie przy budzie...

Niki-na razie nie martw się na zapas.Ma być dobrze.

Dziś mam wolne i żeby sobie humor popsuć posłuchałam sobie wystąpienia pani Szydło w sejmie.Nosz kur...
Zasługa PISu,że na początku roku nie było kolejek do lekarzy!No takie bzdety to sobie może Natka gadać.
Przecież to poprzedni rząd podpisał ustawy z trzymiesięcznym wyprzedzeniem!
I nagle okazuje się,że jeszcze dwa miesiące temu to demokracja była w gruzach,państwo zrujnowane.A teraz-demokracja błyszczy,państwo działa idealnie.
I jeszcze Ziobro superprokurator....
Poproszę o azyl na Białorusi-wyjdzie na to samo.

44,065

Miriam ja nic w necie nie czytałam,to Natka.
Do gin .idę za dwa tygodnie.Tyle się czeka prywatnie u tej pani doktor.Zawsze do niej chodziłam to nie będę zmieniać.
Na nfz półtora miesiąca.
U nas jeden pies siedzi w domu.Podwórkowy ma budę i lata luzem po podwórku ale jak teraz były mrozy to spał w domu.W ogóle wieczorem go wpuszczam do domu żeby sobie z nami posiedział i żeby mu nudno nie było.
Ludzie co źle traktują zwierzęta są wszędzie.Moja koleżanka która mieszka w mieście szła kiedyś w Boże Narodzenie ze swoim psem na spacer.I znalazła w śmietniku wyrzuconego szczeniaka.Wzieła go do domu ,ogrzała trochę potem zasuwała z nim 4 km. do schroniska.
Jakim trzeba być sk....em żeby takie maleństwo wywalić na mróz.
Gojka poczytaj sobie co Terlikowski mówił o zwierzętach.Nie mam linka ale wystarczy wpisać na fb .Terlikowski i zwierzęta.Wyświetli się.
Wkurzysz się jeszcze bardziej.Ja już nawet wiadomości nie oglądam bo nie chcę się stresować. Jak zobaczę Beatkę to mnie trafia.
Nie ma kolejek do lekarzy? Dobre.W poniedziałek u chirurga byłam o 6 rano a weszłam o  13.

44,066

No nie Niki-do specjalistów są.Ale bywało tak,że na początku roku trudno było się dostać do lekarza rodzinnego.I teraz PIS sobie przypisuje,że to dzięki nim nie ma.A co oni takiego zrobili,że nie ma? Ano,tajemnica.Pewnie siłą swojego autorytetu moralnego sprawili,że kolejek w tym roku nie było smile

Wiesz,co Terlikowskiego nie cierpię więc chyba sobie odpuszczę debila oglądać.

44,067 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-01-13 15:36:31)

Niki nie martw się na zapas.Zobaczysz co ginekolog powie.

Ja już kiedyś pisałam,nie mam szacunku do ludzi którzy znęcają się nad zwierzetami,którzy zabijają szczeniaki itd.
Powinni być odpowiednio karani.
Ostatnio znajoma opowiadała mi jak jej znajomemu podrzucił ktoś kota.Gość postanowił zawieźć kota do schroniska,więc zadzwonił tam najpierw.
A tam mu powiedzili że oni kota nie wezmą,że przyjmują tylko zwierzęta po wypadkach,nosz śmiechu warte.
Gościu nie odpuścił,stracił pół dnia,zaangażował trochę ludzi ale kota w końcu wzięli w tym schronisku.
Mnie to nie dziwi,ostatnio tez dali popis ze schroniska,ale też i inne słuźby które 3 godziny jechały do powieszonego kota na bramie.
Kot w końcu zanim dotarli to pożegnał ten świat.Fakt ludzie którzy to zgłaszali tez trochę nie w porządku się zachowali bo nic w sumie nie zrobili,a mogli sami pomóc temu biednemu zwierzęciu.

A co polityki,to ja już przestałam oglądać i słuchać bo rzygać mi się już chce tym Pisem. sorki za słówka big_smile

44,068

gojka102 napisał/a:

Terlikowskiego nie cierpię więc chyba sobie odpuszczę debila oglądać

Terlikowski,działacz katolicki, redaktor naczelny Telewizji Republika. Tej samej telewizji, w której Radzie Nadzorczej zasiada Rafał Ziemkiewicz (nie mający według Natalii nic z kościołem wspólnego roll ). Nie trawię obu.
Włącz sobie lepiej komedię, wyjdzie Ci na zdrowie. wink

gojka102 napisał/a:

Dziś mam wolne i żeby sobie humor popsuć posłuchałam sobie wystąpienia pani Szydło w sejmie.Nosz kur...
I jeszcze Ziobro superprokurator....

Dołożę cegiełkę. wink

Pamiętacie obietnice wyborcze Dudy? roll
Obniżenie wieku emerytalnego i podniesienia kwoty wolnej od podatku były najważniejszymi obietnicami wyborczymi Dudy, a zmiany miały zostać wprowadzone od początku tego roku. No właśnie , miały... roll

Minister finansów w rządzie Beaty Szydło powiedział dzisiaj, że ''Tego nie ma w projekcie budżetu (...) Nie ustalałem tego z prezydentem''. 
Znaczy to tyle, że z wiekiem emerytalnym będzie jak z kwotą wolną od podatku... może kiedyś... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif

Duda nie spełnił jeszcze jednej obietnicy. Tej, którą złożył frankowiczom podczas kampani wyborczej. Obiecał wtedy, że w ciągu trzech miesięcy od objęcia stanowiska wniesie do Sejmu projekt pomocy frankowiczom. Tymczasem jako prezydent urzęduje już prawie pół roku, a dokument jeszcze nie trafił do parlamentu i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie w ogóle trafił.

Cisza jest też w temacie bezpłatnych przedszkoli, a takowe podczas kampani wyborczej obiecała Szydło.

44,069

Potrzepuję porady.
Jak tanio i ładnie przebrać moją mała na bal przebierańców. Nie ma praktycznie kasy by jej stroju kupić.

44,070

Nutka 23 napisał/a:

Potrzepuję porady.
Jak tanio i ładnie przebrać moją mała na bal przebierańców. Nie ma praktycznie kasy by jej stroju kupić.

Skorzystaj z wypożyczalni strojów.
U mnie wypożyczenie stroju dla dziecka (wraz z dodatkami) to koszt od 15 do 25zł.
Więcej Cię wyniesie jak sama zaczniesz kompletować strój.

Posty [ 44,006 do 44,070 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 676 677 678 679 680 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024