Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 664 665 666 667 668 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43,226 do 43,290 z 49,633 ]

43,226

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Miriam nie pamiętam, nie musze pamiętać. Ta już widzę jak przyjeżdża do mnie, tylko z tego powodu co pisze,pisałam na forum..

Zobacz podobne tematy :

43,227

Nutka 23 napisał/a:

Miriam nie pamiętam, nie musze pamiętać. Ta już widzę jak przyjeżdża do mnie, tylko z tego powodu co pisze,pisałam na forum..

Myslisz że to nie było by dowodem w sprawie?
Pewnie byś się zdziwiła bardzo.

Ja ubieram żywą choinkę,taka ma jednak swój urok.

43,228

Zapewne... Jakoś  tak nie realne to wszystko że prze wpisy na forum..

43,229 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 14:51:15)

Cayenne81 napisał/a:

Lepszego nie trzeba! Czarno na białym!

Nutka 23 napisał/a:

Nic nie zrozumiałaś...
Nie chodzi oto, że ''tylko'' piszesz'', chodzi oto, że wbrew temu co sądzisz, instytucje społeczne nie reagują tylko wtedy gdy w domu jest przemoc fizyczna, gdy jest brudno i biednie. Instytucje te zajmują się również takimi rodzinami jak Twoja, czyli rodzinami, w których nie ma przemocy fizycznej, ale jest przemoc psychiczna, ekonomiczna, a rodzina jest ewidentnie dysfunkcyjna i w tym wszystkim jest dziecko, które patologiczne relację między rodzicami chłonie jak gąbka. I wystarczyłby jeden  telefon sąsiadki, teściowej czy też pani w przedszkolu, której córka pożaliłaby się jak tata traktuje mamę, i instytucje społeczne z urzędu muszą zareagować.

43,230

Nutka 23 napisał/a:

Zapewne... Jakoś  tak nie realne to wszystko że prze wpisy na forum..

Bardzo realne .
Jak myslisz dlaczego komputery przestepców i innych którzy coś zrobili sa sprawdzane?
Bo mozna tam znaleźć wiele ciekawych wiadomosci itp.
To że Ty piszesz w necie pod jakims tam nikiem ,nie znaczy że jesteś anonimowa.
Są ludzie którzy po takich wpisach dojdą kto,co,gdzie i kiedy pisał.

43,231

Cayenne81 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Ja ubieram żywą choinkę,taka ma jednak swój urok.

moja będzie stała do wielkanocy,żywa to moment i opada

43,232

PIGWA napisał/a:

mąż przyszedł z dołu i mówi że róże i magnolie mają pąki!
dwa dni ciepła i zakwitną

Szaleństwo! hmm

Widzieliście co się dzisiaj działo na ulicach dużych miast?
Długo PiS nie porządziło, a już ludzie wyszli na ulice. Dawno takich manifestów nie było.
Jak podają media przez stolicę przeszło 50 tysięcy manifestantów, tysiące poznaniaków zebrało się na pl. Wolności, niewiele mniej w Bielsku-Białej i innych miastach, i wszyscy w jednym celu, by zamanifestować swój sprzeciw przeciwko łamaniu prawa przez prezydenta Dudę. A to zapewne dopiero początek...
Piękne jest to, jak Polacy w sprawach ważnych dla Polski potrafią się zjednoczyć !

43,233

Miriam..jakoś ja w szkole sie skrzyłam pani nauczyciel i co i nic...to raczej tak nie działa..

Tak wiem przestępców spraszają,ale ja nim nie jestem..
Wiem że w necie nie ma ludzi anonimowych. Ale jakoś mi się wydaje że nikt mnie nie znajdzie..

Ja uważam że PIS dobrze rządzi w końcu porządek zrobi.
Sami ludzi wybrali a teraz protestują.

43,234

Miriam gdzies mi tam te protesty o uszy się obiły.

Natka Tobie pis pasuje bo zrobi porządek np.Z In vitro nie patrząc na to jaką ludziom krzywdę wyrządza.
Zaczął juz porządki robić np.w urzędach itp gdzie już trochę ludzi poleciało ze swoich stanowisk.

Mi tam z praktycznie niczym nie pasuje,no może jedynie z ustawą dotyczącą 6 latków.

NAtka to żeby Cię znaleźć wystarczy tylko Twój adres IP.

43,235 Ostatnio edytowany przez Smużka (2015-12-12 18:25:15)

Po Lena dobrze że w urzędach robi porządek, czas najwyższy.

To od tego roku od września nie musza 5 latki do szkoły iść?

No to gdzie ci ludzie byli w czasie wyborów? Przecież maja prawo wyboru, to niech wybierają kogo im pasuje a nie że nie idą i później narzekają hmm

Lena ja wiem że po IP..ja często z telefonu pisze..

43,236 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 18:28:07)

Nutka 23 napisał/a:

Ja uważam że PIS dobrze rządzi

Ja też big_smile
Bo, dzięki PiS-wi budżetówka ma zapewnioną 6% podwyżkę, wojsko, które ostatnią podwyżkę miało za prezydentury Lecha Kaczyńskiego oprócz podwyżki od stycznia dostanie również 300zł więcej do pensji zasadniczej. Dla mnie bajka! Tylko, że tych grup zawodowych, którym obiecano wzrost wynagrodzeń jest znacznie więcej. Tylko pielęgniarki mają mieć wzrost pensji o 400zł co roku przez kolejne trzy lata, a jak doda się do tego górników, nauczycieli, 500zł na drugie i kolejne dziecko i 1000zł becikowego przez cały rok to nasuwa się pytanie skąd oni na to wszystko wezmą pieniądze, skoro pieniędzy nie ma? Najprawdopodobniej, poprzez podatki, sięgną do kieszeni prywatnych pracodawców, a wtedy ''po kieszeni dostaną'' przede wszystkim osoby pracujące w sektorze prywatnych, czyli np. Twój mąż.

43,237 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-12 18:31:14)

To co z tego że z telefonu piszesz? Przecież tam IP też jest.

Jak ustawa ta wejdzie to 5 latki nie będą musiały iść do szkoły.

Tak niech to wszystko wejdzie,wszyscy dostaną po dupie zwłaszcza jak opodatkują jeszcze do tego markety.Ceny za żywność pójdą od razu w górę.

43,238

Nutka 23 napisał/a:

No to gdzie ci ludzie byli w czasie wyborów?

Głosowali na PiS, a głosując nie sądzili, że prezydent posunie się do tego, by łamać Konstytucję. Na TVN24 jest zarejestrowana wypowiedź kobiety, która powiedziała, że '' Przed laty nosiłam opaskę Solidarności i tamtą solidarność pamiętam, i dzisiaj musimy robić to samo'', a to świadczy o tym, że wśród manifestujących byli/są zarówno przeciwnicy PiS jak i zwolennicy, którym nie podoba się łamanie prawa przez rządzących.

43,239

Miriam ja oglądałam i żałuję że tak daleko od większego miasta mieszkam.
Ale i tak cieszę się że ludzie potrafią się zorganizować.
Natka po tobie widać jakich PIS ma wyborców.
Co nawet jednego zdania składnie nie napiszą. A do pracy wstyd iść, bo niezgodna z ich wykształceniem.

43,240

Cayenne81 napisał/a:

Tak niech to wszystko wejdzie,wszyscy dostaną po dupie zwłaszcza jak opodatkują jeszcze do tego markety.Ceny za żywność pójdą od razu w górę.

Markety, usługi bankowe i cholera wie co jeszcze.... A kto na tym straci? Każdy z nas!

43,241

Już dwie zasłużone osoby nie chcą odznaczenia z ręki prezydenta.

43,242

To dobrze. To może mała nie będzie musiała tak szybko do szkoły.

A niech ktoś mi wytłumaczy co to jest ten próg podatkowy? Bo nie wiem.

Lena a te tysiące przez caly rok to nie jest wymyśl PO?

43,243

niki71 napisał/a:

Miriam ja oglądałam i żałuję że tak daleko od większego miasta mieszkam.
Ale i tak cieszę się że ludzie potrafią się zorganizować.

Ja też żałuję, że nie mieszkam bliżej, ale cieszę się i dumna jestem z Polaków, że gdy wymaga tego sytuacja, potrafią się zjednoczyć, bez względu na wiek i przynależność do partii politycznej.

niki71 napisał/a:

Już dwie zasłużone osoby nie chcą odznaczenia z ręki prezydenta.

To też o czymś świadczy, prawda?

43,244

Nutka 23 napisał/a:

A niech ktoś mi wytłumaczy co to jest ten próg podatkowy? Bo nie wiem.

Są dwa progi podatkowe. Pierwszy 18% jest dla osób, których roczne dochody nie przekraczają 85.528 zł. Drugi stopień podatkowy 32%  obowiązuje po przekroczeniu tej kwoty.
1000zł przez cały rok to prezent od PO, ale przez kolejne cztery lata, płacić będzie musiał PiS.

43,245

Natka napisz mi  dlaczego głosowałaś na PIS?
Tak prosto,w dwóch zdaniach.

43,246

niki71 napisał/a:

Bo to najbardziej kościołowa partia w tym kraju? wink

43,247

No tak.I żeby głosować na kogoś innego to trzeba trochę pomyśleć. A to takie ciężkie.
Oglądałam filmik z mięsięcznicy,jak starsze panie atakują reportera.
Skąd w tych  ludziach tyle agresji i nienawiści, w tym wieku.

43,248

Bo polityka nie powinna mieć NIC wspólnego z kościołem,religią itd.W końcu Polska nie składa się tylko z samych katolików.

43,249

A Lena nie zgadłaś..

Bo miała dosyć rządów PO.
Bo właśnie miałam nadzieje że 6 latki nie pójdą do szkoły.
Bo obiecał ma drugie dziecko 500 zł
I jeszcze inych rzeczy.

43,250

Każdy miał  dosyć rządów PO,ale spaść z deszczu pod rynnę,to na to samo wychodzi.
Brakuje jeszcze tego żeby w każdym domu podsłuchy załozyli,a najlepiej monitoring.

43,251 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 19:35:12)

Nutka 23 napisał/a:

500 zł to był chwyt wyborczy na który dała się złapać większość głosujących na PiS. Gdyby nie te 500zł, PiS by nie wygrał wyborów.

niki71 napisał/a:

To jest miłość do bliźniego rozumiana nieco inaczej. wink

Niki, a ten moherowy berecik widziałaś? big_smile

43,252

Dopiero co zaczęli rządzić niech się wykażą.
Zobaczymy co nowy rok przyniesie a może lepiej będzie.. Ludzie się cieszą na kasę. Koleżanka zaciera rączki bo i więcej z pitu dostanie to i co miesiąc 500 zł plus rodziny plus coś tam,jeszcze jej mąż będzie więcej zarabiał bo najniższe krajową zarabia a maja podnieść minimalną stwake na godzinę 12 zł..

43,253

Boże Natka możesz w końcu przed wysłaniem swojego posta,najpierw go przeczytać?
Ja czasami się zastanawiam o co Ci chodzi bo tak zdanie jest sklecone.
Nie pisz że to z powodu pisania na telefonie,bo na telefonie błędy też idzie poprawić.

Ludzie nie rozumieją że te 500 zł z nieba nie spadnie,że zostanie zabrane komuś.
Kolezanka się cieszy,a co koleżanka mysli że dostanie 500 zł,do tego rodzinne i inne pomoce? Nie tak nie będzie. Jak wejdzie 500 zł to zniknie rodzinne i inne zapomogi.Również się nie zdziwię jak zniknie ulga na dzieci.

43,254

Lena to nie będzie tak że te 500 zł plus rodziny plus ten tysiąc z Pitu..
Lena staram się pisać zrozumiale..

43,255 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 20:37:18)

Nutka 23 napisał/a:

Dopiero co zaczęli rządzić niech się wykażą.

Oni już mieli swoje pięć minut. Po roku rządzenia, w roku 2007, rząd Jarosława Kaczyńskiego musiał się podać do dymisji, bo korupcja zjadła ich od środka.

Nutka 23 napisał/a:

Zobaczymy co nowy rok przyniesie a może lepiej będzie.. Ludzie się cieszą na kasę. Koleżanka zaciera rączki bo i więcej z pitu dostanie to i co miesiąc 500 zł plus rodziny plus coś tam,jeszcze jej mąż będzie więcej zarabiał bo najniższe krajową zarabia a maja podnieść minimalną stawke na godzinę 12 zł..

Z kasy to i ja powinnam się cieszyć i wychwalać PiS pod niebiosa, bo tylko mój mąż ma mieć ponad 200zł więcej co miesiąc od stycznia, a oprócz tego pensja zasadnicza ma mu wzrosnąć o 300zł. Normalnie bajka! Tylko wiesz, ja widzę troszkę więcej niż własne podwórko, bo mam świadomość, że budżet tego nie wytrzyma i wrócimy do tych czasów gdy na sklepowych półkach był tylko ocet, z tą różnicą, że teraz półki będą się uginały od towaru, a ludzie nie będą mieli pieniędzy na jego kupno. Ty tych czasów nie znasz, bo nie było Cię jeszcze wtedy na świecie, ja z perspektywy dziecka pamiętam je doskonale.
Tak samo Lena, generalnie powinna napisać, że cieszy się z rządów PiS-u, bo być może (zależy gdzie pobierać będzie rodzinne) dostanie pieniążki na dzieci, ale jakoś nie widać żeby emanowała z niej euforia nad PiS-em, a wiesz dlaczego? Bo potrafi przewidywać i liczyć się z konsekwencjami takiej decyzji rządzących.

43,256

Nutka 23 napisał/a:

Lena to nie będzie tak że te 500 zł plus rodziny plus ten tysiąc z Pitu...

Będzie tysiąc przez rok plus 500 na drugie i kolejne dziecko plus rodzinne. Nie wiem tylko czy pieniążki te będą opodatkowane, bo PiS-owcy pytani o tę kwestię rozmijają się w odpowiedziach.

43,257

Cayenne81 napisał/a:

Jak wejdzie 500 zł to zniknie rodzinne i inne zapomogi.Również się nie zdziwię jak zniknie ulga na dzieci.

Ja słyszałam, że rodzinne zostaje, zabrane zostaną natomiast dopłaty do mieszkać, zasiłki stałe i okresowe w sytuacji gdy będą przekraczać dochody.

43,258 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-12 20:07:57)

Nutka 23 napisał/a:

Nie nie bedzie.Chyba juz całkiem w dupach by się co niektórym poprzewracało.

Mało tego jak wejdzie 500 zł,to wzrośnie bezrobocie. Niektórym mając 3 lub więcej dzieci będzie się bardziej opłacało nie pracować.
Tylko tacy ludzie nie myślą co będzie za 5- 10 lat,że te 500 zł jak szybko przyszło tak szybko może się skończyć.

Pewnie fajnie dostać 500 zł,ale tu mi zabiorą ,tam mi dołożą i w sumie wyjdzie na to jak by tych pieniędzy wcale nie było.

Miriam a to nie za dużo? rodzinne plus 500 zł ? Chyba raczej nierealne to jest.

43,259

Cayenne81 napisał/a:

Mało tego jak wejdzie 500 zł,to wzrośnie bezrobocie. Niektórym mając 3 lub więcej dzieci będzie się bardziej opłacało nie pracować.

Masz rację, sama się o tym przekonałam kilka dni temu.
Pisałam Wam jakiś czas temu, że znam rodzinę, która ma 10 dzieci, żona nie pracuje, a mąż ima się różnych nisko płatnych prac, ale z tych prac ciągle jest wyrzucany za pijaństwo. No więc miałam okazję kilka dni temu rozmawiać z tym panem i ten pan z rozbrajającym uśmiechem powiedział mi, że jak tylko ustawa wejdzie w życie i dostanie 5 tyś. to on rzuca robotę, bo takich pieniędzy jakie dostanie na dzieci,  to on jeszcze nigdy w życiu w ręku nie trzymał.

43,260

Miriam widziałam  ten filmik już kiedyś.
Natka ty 500 zł nie dostaniesz bo masz jedno dziecko.A chyba nie masz  poniżej 800 zł na osobę?
A ulgę na dzieci podobną mają zabrać.Zresztą wiadomo że budżet długo nie wytrzyma tych obciążeń.
Zresztą mnie żadne obietnice  nie zmusiły by do głosowania na PIS. Za długo już żyję żeby wierzyć w takie bajki.
Natka już zaczęli rządzić i się wykazali. I to jak!
A jak miałaś dosyć PO to były inne partie na które można było głosować.
Ale jak piszesz może będzie lepiej.

43,261

przerażające Miriam ale wierze

43,262

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Pisałam Wam jakiś czas temu, że znam rodzinę, która ma 10 dzieci, żona nie pracuje, a mąż ima się różnych nisko płatnych prac, ale z tych prac ciągle jest wyrzucany za pijaństwo. No więc miałam okazję kilka dni temu rozmawiać z tym panem i ten pan z rozbrajającym uśmiechem powiedział mi, że jak tylko ustawa wejdzie w życie i dostanie 5 tyś. to on rzuca robotę, bo takich pieniędzy jakie dostanie na dzieci,  to on jeszcze nigdy w życiu w ręku nie trzymał.

Ja też takich znam.Istny raj się szykuje.Tylko ciekawe jak długo.
Większość tych co na nich głosowała to tacy co liczą na DUŻĄ kasę.

43,263 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 20:32:47)

Cayenne81 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Nie nie bedzie.Chyba juz całkiem w dupach by się co niektórym poprzewracało.

Chyba właśnie będzie:
''Szef klubu parlamentarnego PiS zapewnia rodziców: Dostaniesz 500 zł i nie zabiorą ci zasiłku
Prawo i Sprawiedliwość chce zmienić zasady przyznawania 500 zł dodatku na dziecko! Skorzystać mają na tym najbiedniejsze rodziny. Do tej pory dużej części z nich groziło, że na flagowym programie nowego rządu stracą inne zasiłki. Ale PiS zapewnia, że będą mieć możliwość jednoczesnego pobierania zasiłków i pieniędzy na dzieci.''

Teraz role się odwrócą i ci którzy byli w miarę sytuaowani staną się biednymi, a ci którzy byli biedni bo bez pracy ale za to z gromadką dzieci, staną się bogaci. Jaki ten los bywa przewrotny... wink

43,264

Wow.To dopiero będzie.
Tylko ciekawe skąd to się będzie brać.Bo jak wiadomo z pustego i Salomon nie naleje.
Ale bądźmy dobrej myśli. Wystarczy się pomodlić i zagłosować na PIS i manna spadnie z nieba.

43,265

Przeżyję bez tych 500 zł.Dałam radę bez rodzinnego to i dalej się da wink

Gość weźmie na tą 10 dzieci kupę kasy,ale co on myśli że od tak dostanie i nikt tego nie będzie kontrolował?

43,266

Cayenne81 napisał/a:

Wariatka! wink Jak dają to się bierze i na lokatę.

43,267

Miriam jak dotąd się komuś chciało coś robić to takiej wielkiej biedy nie było.Bez przesady.A zasiłki i tak były rodzinne ,stypendium ,dodatek mieszkaniowy.
Bez rewelacji ale nie było źle.Tylko teraz właśnie tak będzie że co niektórzy już nic nie będą robić. Bo po co?

43,268

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Wariatka! wink Jak dają to się bierze i na lokatę.

Widzisz na razie czekam na lepsze pieniądze z Niemiec big_smile

43,269

Cayenne81 napisał/a:

Gość weźmie na tą 10 dzieci kupę kasy,ale co on myśli że od tak dostanie i nikt tego nie będzie kontrolował?

Lena, jakaś kontrola będzie, ale jeśli będzie ona tak wyglądała jak dotychczas w MOPS-ach, to o jakiej kontroli my tu mówimy?
Kto na dzień dzisiejszy dostaje z MOPS-u najwięcej? Pijaczki (renta pijacka, bony, zasiłki) i ci, którzy mają gębę od ucha do ucha.

43,270

Cayenne81 napisał/a:

Lena dostaniesz pięćset zł. jak przyniesiesz zaświadczenie od proboszcza że uczestniczysz w mszy św. i korzystasz z sakramentów.
I ślub kościelny musisz wziąść.

43,271 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 20:43:43)

Cayenne81 napisał/a:

Aaa to zmienia postać rzeczy, trzeba sięgać tam, gdzie dają więcej.

43,272

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Aaa to zmienia postać rzeczy, trzeba sięgać tam, gdzie dają więcej.

Oczywiście wink
Jak się uda to będzie ponad 1,5 tyś.
Ale jeszcze trochę to potrwa.

Niki tak już lecę do proboszcza,błagać go o zaświadczenie,może nawróci mnie przy okazji big_smile

43,273 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-12-12 20:52:04)

niki71 napisał/a:

Miriam jak dotąd się komuś chciało coś robić to takiej wielkiej biedy nie było.Bez przesady.A zasiłki i tak były rodzinne ,stypendium ,dodatek mieszkaniowy.
Bez rewelacji ale nie było źle.Tylko teraz właśnie tak będzie że co niektórzy już nic nie będą robić. Bo po co?

Wiem, wiem. Jakby nie było, państwo wspiera te rodziny, którym ta pomoc jest potrzebna jak i te, którym tą pomocą robi krzywdę. I może w rodzinach  tych luksusów nie ma, ale na chleb i coś do chleba nie brakuje. Poza tym dzieci dożywiane są w szkołach (obiady), są też rożnego rodzaju dofinansowania chociażby do czynszu, paczki żywnościowe. Nie są ci ludzie pozostawieni sami sobie.

43,274

No to tylko dzieci rodzić i kasa będzie big_smile

Oczywiście żartuje

Ktoś z was podał przykład rodziny z 10 dzieci że dostaną 5 tysięcy..pomyśleć ile oni codziennie chleba jedzą czy ziemniaków.. A jakie maja rachunki za wodę,prąd to i te 5 tysięcy będzie mało.

43,275

Natka żartujesz chyba?

43,276

Nutka 23 napisał/a:

Ktoś z was podał przykład rodziny z 10 dzieci że dostaną 5 tysięcy..pomyśleć ile oni codziennie chleba jedzą czy ziemniaków.. A jakie maja rachunki za wodę,prąd to i te 5 tysięcy będzie mało.

Widzisz, Ty twierdzisz, że 5 tyś. na tak liczną rodzinę to mało, a pan (znaczy głowa głowa tej rodziny), stwierdził, że jest to wystarczająco dużo, by on nie musiał już pracować.

43,277

Przeglądam w necie komentarze polityków i osób znanych na temat dzisiejszych manifestacji i trudno się nie zgodzić z opiniami, że trzeba być wyjątkowo "wielkim strategiem", aby po miesiącu rządów doprowadzić do tak masowych protestów przeciwko sobie. lol lol lol

43,278

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Widzisz, Ty twierdzisz, że 5 tyś. na tak liczną rodzinę to mało, a pan (znaczy głowa głowa tej rodziny), stwierdził, że jest to wystarczająco dużo, by on nie musiał już pracować.

Bo mieć moze 2 tyś jak dobrze pójdzie,a mieć 5 tyś to wielka różnica.

43,279

Miriam napisał/a:

Przeglądam w necie komentarze polityków i osób znanych na temat dzisiejszych manifestacji i trudno się nie zgodzić z opiniami, że trzeba być wyjątkowo "wielkim strategiem", aby po miesiącu rządów doprowadzić do tak masowych protestów przeciwko sobie. lol lol lol

To było do przewidzenia. czego można było oczekiwać?
Dla mnie najgorsi są ci co wcale nie poszli głosować bo im się nie chciało d...y ruszyć a teraz mają pretensje.

43,280

Nutka 23 napisał/a:

No to tylko dzieci rodzić i kasa będzie big_smile

Oczywiście żartuje

Natka to oni mają tylko dzieci robić,jeść i kąpać się a reszta ma się na nich składać?

43,281

niki oczywiście ze nie..jak ktoś decyduje się na tak liczną rodzinę to chyba musi sobie zdawać sprawę ile ona kosztuję..

jeszcze tak do tej polityki wróce..
czemu PO jest tak przeciwne by tą uchwale z Czerwca unieważnić? czemu im tak zależy by w TK sami sędziowie byli z PO? czemu nie może być 5 sędziów z innej parit?

43,282

Miriam napisał/a:
PIGWA napisał/a:

mąż przyszedł z dołu i mówi że róże i magnolie mają pąki!
dwa dni ciepła i zakwitną

Szaleństwo! hmm

Widzieliście co się dzisiaj działo na ulicach dużych miast?
Długo PiS nie porządziło, a już ludzie wyszli na ulice. Dawno takich manifestów nie było.
Jak podają media przez stolicę przeszło 50 tysięcy manifestantów, tysiące poznaniaków zebrało się na pl. Wolności, niewiele mniej w Bielsku-Białej i innych miastach, i wszyscy w jednym celu, by zamanifestować swój sprzeciw przeciwko łamaniu prawa przez prezydenta Dudę. A to zapewne dopiero początek...
Piękne jest to, jak Polacy w sprawach ważnych dla Polski potrafią się zjednoczyć !

MIRIAM wczoraj byliśmy na domowej imprezce,ktoś poruszył ten temat
mój tak jest zaślepiony tym PISem i ojcem rydzykiem że wywiązała się krzykliwa dyskusja
nie cierpię takich imprez z polityką i religią jako temat główny
sama jestem ciekawa jak długo ten rząd przetrwa?
tacy bogobojni pieniacze,nawet złamali konstytucję~!

43,283

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Ja uważam że PIS dobrze rządzi

Ja też big_smile
Bo, dzięki PiS-wi budżetówka ma zapewnioną 6% podwyżkę, wojsko, które ostatnią podwyżkę miało za prezydentury Lecha Kaczyńskiego oprócz podwyżki od stycznia dostanie również 300zł więcej do pensji zasadniczej. Dla mnie bajka! Tylko, że tych grup zawodowych, którym obiecano wzrost wynagrodzeń jest znacznie więcej. Tylko pielęgniarki mają mieć wzrost pensji o 400zł co roku przez kolejne trzy lata, a jak doda się do tego górników, nauczycieli, 500zł na drugie i kolejne dziecko i 1000zł becikowego przez cały rok to nasuwa się pytanie skąd oni na to wszystko wezmą pieniądze, skoro pieniędzy nie ma? Najprawdopodobniej, poprzez podatki, sięgną do kieszeni prywatnych pracodawców, a wtedy ''po kieszeni dostaną'' przede wszystkim osoby pracujące w sektorze prywatnych, czyli np. Twój mąż.

oni żyją chwilą,jakoś to będzie!
będzie bałagan w kraju że hej!!!!!

43,284

Cayenne81 napisał/a:

To co z tego że z telefonu piszesz? Przecież tam IP też jest.

Jak ustawa ta wejdzie to 5 latki nie będą musiały iść do szkoły.

LENA jestem z opodatkowaniem marketów,banków
to nie nasze instytucje,niech zarobi polak który tu pracuje i płaci podatki

43,285

Cayenne81 napisał/a:
niki71 napisał/a:

Bo to najbardziej kościołowa partia w tym kraju? wink

zakłamana!!!!!!!!!!!!!!!!

43,286

niki71 napisał/a:

No tak.I żeby głosować na kogoś innego to trzeba trochę pomyśleć. A to takie ciężkie.

one mają siłę i moc jak herkules!!!!
tylko w autobusie i kosciele muszą mieć miejsca siedzące!

43,287

Miriam napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

500 zł to był chwyt wyborczy na który dała się złapać większość głosujących na PiS. Gdyby nie te 500zł, PiS by nie wygrał wyborów.

niki71 napisał/a:

To jest miłość do bliźniego rozumiana nieco inaczej. wink

Niki, a ten moherowy berecik widziałaś? big_smile

za nic nie wiem jak pisać mocher?
teraz mi podkresliło na czerwono a nie zawsze tak jest! pytałam mojego mądrego męża,powiedział że przez ch powinno się pisać!
nie pasuje mi ten wyraz przez ch!

43,288

Miriam napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

to jest myślenie ludzi takiego pokroju,po co pracować?
ci normalnie myślący i pracujący stracą a nieroby,dziecioroby zyskają

43,289

niki71 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Lena dostaniesz pięćset zł. jak przyniesiesz zaświadczenie od proboszcza że uczestniczysz w mszy św. i korzystasz z sakramentów.
I ślub kościelny musisz wziąść.

NIKI dobra jesteś!
smieje się sama do lapka

43,290

niki71 napisał/a:
Miriam napisał/a:

To było do przewidzenia. czego można było oczekiwać?
Dla mnie najgorsi są ci co wcale nie poszli głosować bo im się nie chciało d...y ruszyć a teraz mają pretensje.

nie byłam i na nic pewnie mój głos by się nie przydał!

Posty [ 43,226 do 43,290 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 664 665 666 667 668 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024