Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 656 657 658 659 660 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42,706 do 42,770 z 49,633 ]

42,706

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

lena właśnie chyba tak, bo wiesz jak jest..gdbym nie moja choroba to by może jeszcze inaczej było.. tylko jak mi gin powiedziała że to moja ostania szansa to tak jakoś zaczełam myśleć,myśleć i nie wiem już..

Ania maż nie chce drugiego dziecka nic go nie przekona nawet to że jak będe czekać rok,dwa,trze to już nie zajdę w ciąze..

fajnie jest nowe mieszkanko urządzać smile

Zobacz podobne tematy :

42,707 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2015-11-30 12:49:51)

Natka abslutnie sama nie decyduj. Porozmawawiaj z mężem jak tu z nami i zdecydujecie razem.

42,708

mariola856 napisał/a:

Natka abslutnie sama nie decyduj. Porozmawawiaj z mężem jak tu z nami i zdecydujecie razem.

Będę musiała,ale ja znam odpowiedz męża..

42,709

Lena, to fajnie, że święta spędzicie razem smile
Będziemy wreszcie na swoim, chociaż mam trochę obawy, bo tu gdzie mieszkamy jest nas dużo. Zawsze ktoś mi przypilnuje dzieciaków jak muszę gdzieś wyskoczyć a tam będę sama 40 km od rodziny. Ale jakoś muszę dać radę smile

Natka to ja nie rozumiem jak Ty sama możesz planować ciążę. Przecież jesteście rodziną i to musi być wspólna decyzjs. Możesz albo spróbować męża przekonać powiedzieć jak Ci na tym zależy, że ciąża może Ci w pomóc albo zapomnieć o ciąży. A nie kombinować jak wrobić go w dziecko.

42,710

Alkoholizm to niestety powszechna "przypadłość" w Polsce. Nie ma chyba rodziny, która by się z nim nie zetknęła.

42,711

Ania ja nie planuje tylko mi gin przepisała by jajniki zaczęły pracować. Ja już wiem że mąż nie chce od 3 lat próbuje namówić i nic..na początku się złościła,płakałam,pożniej miałam faze że jednak nie chce, tak do tego czwartku ciągle myśle.
może to jedyna szansa by w ciąze zajść nic męzowi nie mówić,nawet jak zajdę, chodź w to trudno mi uwierzyć że lek za działa, i nic mu nie powie że bralam lek..no nie wiem po prostu nie wiem..

42,712

Nutka 23 napisał/a:

w ciąze zajść nic męzowi nie mówić,nawet jak zajdę..

a tak sie da?☺

42,713

mariola856 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

w ciąze zajść nic męzowi nie mówić,nawet jak zajdę..

a tak sie da?☺

no nie da się,chodziło że nie powie że leki brałam..

42,714

wiem ze o to ci chodzilo,
on caly czas myśli ze w ciążę nie zajdziesz i nie zabezpieczacie sie?

42,715

Natka biorąc pod uwagę Wasze problemy finansowe,a głównie problemy między Wami ja tam miejsca na kolejne dziecko nie widzę.
jak go oszukasz i wpadniesz to wiesz że będziesz miała wesoło...

42,716 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2015-11-30 13:22:56)

bo jesli nie zabezpieczacie sie to zawsze jest szansa na ciążę i on na to sie godzi mimo twoich problemów zdrowotnych
ale to wasza sprawa mysle bardzo osobista i czy do mowienia o niej tutaj na forum gdzie duzo osob czyta to dla rozrywki i śmiechu?

42,717

mariola856 napisał/a:

wiem ze o to ci chodzilo,
on caly czas myśli ze w ciążę nie zajdziesz i nie zabezpieczacie sie?

tak myśli.
Dobra koniec,mariola masz racja za dużo ludzi czyta...jak chce to mogę na priv popisać

42,718

W sumie Natka Ty i tak zrobisz po swojemu,więc w czym mamy Ci doradzić?
Może najpierw przeprowadz szczerą i spokojną z mężem i nie od razu na temat  ciąży tylko o Twoich problemach zdrowotnych.

42,719

Natka ja myślę tak jak reszta.Pogadaj z nim.A jak nie będzie chciał to trudno.
Powiedz mu jak jest że później możesz w ciąże nie zajść.Ja bym ci odradzała,bo nie za dobrze między wami jest.
Ale zrobisz jak chcesz.
Ania ja myślałam że w tym nowym mieszkaniu już mieszkacie. A tu dopiero ma być przeprowadzka.
A ja mam propozycję; od dziś jak ktoś napiszę coś prywatnego to pod koniec dnia edytować.Kto z nas  ma przeczytać to przeczyta.
A po co potem ktoś ma czytać i wywlekać jakieś posty sprzed pół roku.
I wylewać tu jakieś swoje chore frustracje.
Po ostatniej burzy przekonałam się że niektórzy co to czytają są pop......ni.
Ja tak będę robić od dziś.

42,720

Niki wiesz niektórzy czytają bo mają niezłą lekturę i okazję do polewki czasem.
Ale że ostatnio chyba sie oberwało niektórym to jakiś czas spokój będzie.
Bo jak jest aferka to widzowie się znajduja szybko.

42,721

Cayenne81 napisał/a:

Jak w telenoweli coś się dzieje to moja matka do telewizora gada

42,722

Lena to ja już im nie dam satysfakcji.Edytowałam prawie wszystko co dziś napisałam.
Choć w sumie to dziś to nic takiego nie było.Ale i tak....

42,723

Martainn napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

A mój ojciec jak żył i oglądał politykę to też gadał do telewizora.
A ile naubliżał co niektórym.

42,724

Martainn napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

To jeszcze nic,moja teściowa ogólnie smam do siebie gada.Siedzę nieraz u siebie i słysze jak ona nawija coś tam big_smile

Niki a niech sobie czytają.
Ja tam ogólnie mało co czytam już inne tematy,czasem zerknę co tam Luda znowu wymysliła,albo np.Kammis.

42,725

niektorzy lecza tu swoje frustracje
a osoba ktora mnie krytykuje najbardziej pisze o eks zonach ze maja ptasie mozdzki
a to dlatego ze sama jest macocha i druga zona

takze nie warto się spierać
mogby ten spokoj na dłużej t zagościc

42,726

Ja wątek o macochach trochę czytałam,w końcu tez mam poniekąd macochę.Ale ogólnie odechciało mi się tego czytania przez mądrości właśnie co niektórych tam.

42,727

Moja też czasem gada do siebie:D Ale jak to mówią. Czasami dobrze sobie z mądrym pogadać.

42,728

A wszystkie dzieci z poprzedniego związku to wredne bachory....
Ja też rzadko czytam pozostałe wątki ale ten akurat trochę poczytałam.

42,729

niki71 napisał/a:

A wszystkie dzieci z poprzedniego związku to wredne bachory....
Ja też rzadko czytam pozostałe wątki ale ten akurat trochę poczytałam.

Ja byłam wredna na początku big_smile
Oj dałam popalić babie mojego taty.
Awanturę na pół wsi jej zrobiłam.
No ale było,minęło,pogadałyśmy o tym i owym,przeprosiłysmy się i teraz prawie 10 lat jest dobrze.

Ogólnie uważam że nie nalezy ttaktować dzieci z poprzedniego związku jak wrogów,bo one najwięcej tracą i w zasadzie najwięcej obrywają.

42,730

lena ja czasem do siebie mówię jak sama jestem..:)
oby było już tu spokojnie..

42,731

A jednak pije. Trudno. Tak wybrał.

42,732

Martainn napisał/a:

A jednak pije. Trudno. Tak wybrał.

Wiem że to przykre i do dupy ale nic nie zrobisz.
Szkoda tylko twoich rodziców.

42,733

Marcin. Szkoda brata..myślałam że się opamięta..

42,734

Nutka 23 napisał/a:

Szkoda jego rodziców którzy przeżywają to co syn wyprawia.

42,735

Cayenne81 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Szkoda jego rodziców którzy przeżywają to co syn wyprawia.

też,szkoda brata bo zdrowie niższy,rodzice się denerwują a pewnie mają swoje lata..

42,736

niki71 napisał/a:

Pigwa z tą flaszką to mnie tak rozbawiłaś.Dobrze że mimo choroby masz tyle energii i humoru.

NIKI chciałabyś zobaczyć jej minę! bezcenna

42,737

PIGWA napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Własnie o to samo mi chodzi,ja martwię się ze względu na tatę.Widzę jak to przeżywa i szlag mnie trafia że moja siostra po kliku akcjach dalej wniosków nie wyciągnęła.

LENA współczuje wam w tej przykrej sytuacji!
dziewczyna sobie życie marnuje,zdrowie

masz rację MARCIN,jego głowa nie myśli,rodzice myslą trzezwo!

42,738

Cayenne81 napisał/a:

Natka problem moralny? Pewnie coś się kłóci z Twoimi zasadami.

Niki Tak Pigwie niejedna młodsza kobieta mogłaby pozazdrościć humoru i energii.Dla Pigwy to działa na korzyść.

o tak,tak kochane kobietki
wczoraj do 20 robiliśmy pierogi i uszka

42,739

niki71 napisał/a:
Martainn napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

A mój ojciec jak żył i oglądał politykę to też gadał do telewizora.
A ile naubliżał co niektórym.

mój mąż to samo robi!

42,740

Martainn napisał/a:

Moja też czasem gada do siebie:D Ale jak to mówią. Czasami dobrze sobie z mądrym pogadać.

od dziś będe sobie gadała z sobą! a co?

42,741

Pigwa spać nie możesz?
Chyba z wiekiem tak się robi bo ja też coraz wcześniej wstaje.
Marcin to przykre z bratem.Pewnie rodzice się cieszyli jak nie pił.Więc jednak to prawda że jak ktoś po wyjściu z nałogu złapie za kieliszek to popłynie.Natka szkoda rodziców.Alkoholik sam sobie wybiera i nie patrzy że inni przez to cierpią.
Młody jednak rezygnuje.Ma poprawić maturę z polskiego i spróbować na UJ jeszcze raz.A jak nie to  DO L.
Babka zbulwersowana .Dzwoni ciągle do męża żeby go przekonał  żeby nie rezygnował.
Wiem o co jej chodzi.Jak ją ktoś spyta  to będzie musiała powiedzieć że wnuczek już nie studiuje.Jeszcze ktoś pomyśli że sobie nie dał rady!
Znam ją dobrze ,ona uwielbia się chwalić.A wyznacznik życiowy: co powiedzą na to inni.
Do mnie nie dzwoni bo bym ją opier....a.
Trudno jakoś będzie musiała to przeżyć.

42,742

Niki nie przejmuj się tym co ludzie powiedzą.
Niech syn zrobi jak chce.
A babcia niech się zajmie swoim życiem wink

42,743

niki71 napisał/a:

Pigwa spać nie możesz?
Chyba z wiekiem tak się robi bo ja też coraz wcześniej wstaje.
Marcin to przykre z bratem.Pewnie rodzice się cieszyli jak nie pił.Więc jednak to prawda że jak ktoś po wyjściu z nałogu złapie za kieliszek to popłynie.Natka szkoda rodziców.Alkoholik sam sobie wybiera i nie patrzy że inni przez to cierpią.
Młody jednak rezygnuje.Ma poprawić maturę z polskiego i spróbować na UJ jeszcze raz.A jak nie to  DO L.
Babka zbulwersowana .Dzwoni ciągle do męża żeby go przekonał  żeby nie rezygnował.
Wiem o co jej chodzi.Jak ją ktoś spyta  to będzie musiała powiedzieć że wnuczek już nie studiuje.Jeszcze ktoś pomyśli że sobie nie dał rady!
Znam ją dobrze ,ona uwielbia się chwalić.A wyznacznik życiowy: co powiedzą na to inni.
Do mnie nie dzwoni bo bym ją opier....a.
Trudno jakoś będzie musiała to przeżyć.

niki dziś wstałam pięć po drugiej,kuzwa starość
niech syn wybierze co dla niego najlepsze,jak mu się sprzeciwicie to pózniej jakby coś nie wyszło będzie wasza wina

42,744

pigwa ja też nie moge rano spać dziś o 5 rano wstała i po spaniu a wieczorem maks do 21 wytrzymuje to dopiero tragedia i ma już tego dosyć dłuzej nie wysiedze same oczy się zamykaja...

Ale u mnie wieje,ledwo do przedszkola mała zawiozłam...

42,745

Niki młody wie co robi. Jeśli faktycznie tam jest kiepski poziom to nie ma sensu tracić czasu i faktycznie spróbować poprawić tę maturę.
Tak. Alkoholik ma w dupie innych. Ja mu wczoraj powiedziałem, że może przyjść ale jak będzie trzeźwy. Teraz wara ode mnie i od rodziców. Jak nie szanuje pomocy jaką dostał i wybrał alkohol to jego sprawa.

42,746 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-01 10:53:27)

Marcin jak wpadnie w ciąg to mało go będzie obchodziło że mu pomagaliście.
Do tych ludzi w ogóle nie dociera sens tych słów ani sens pomocy.
Brat widocznie mało dostał po du*ie.

42,747

Marcin nawet jak nie  uda mu się matury poprawić to i tak może złożyć na lepszą uczelnię niz tutaj.
W sumie to głupio to było zrobione,było najpierw poczytać opinie o uczelni ,popatrzeć jak jest w rankingu.
A nie napalać się że tu fajnie no i blisko.
Ale mnie np. się zdawało że wszystkie państwowe mają ten sam poziom.A tak nie jest.
To teraz trzeba to naprawić,świat się nie zawali przez ten rok.
Masz rację,alkoholik ma w dupie innych.I w pewnym momencie trzeba się odciąć.
Ja miałam tak że ojciec mieszkał z bratem.Brat ostro pił,ojciec też popijał choć mu wolno nie było.
A obaj byli blisko.I ciągłe zadręczanie mnie ich problemami,kłótniami.
W pewnym momencie wydawało mi się że zwariuje.Zauważyłam że przestałam żyć swoim życiem, tylko ich.Ciągle ich picie,ich kłótnie.
Teraz z bratem zerwałam kontakt.A co do ojca wytłumaczyłam sobie że wolał pić niż przeżyć coś jeszcze.
I ja nic na to nie mogłam poradzić. Zrobiłam co mogłam.
I nie ma żadnego usprawiedliwiania że ktoś pije bo to czy tamto mu nie wyszło,bo się zdenerwował.
Ogólnie to ciężki temat.Nieraz czytałam że wiele osób  pijących nie radzi sobie z rzeczywistością,że są zbyt wrażliwi.Może tak jest.
Ale jak ktoś jest taki  wrażliwy to czemu nie widzi w pewnym momencie ludzi wokół, tylko brnie dalej.

42,748

Niki każda pomoc z zewnątrz nie ważne czy od rodziny czy innych to zła pomoc dla alkoholika.Takiemu się wydaje że wszyscy chca źle dla niego.
Dlatego w pewnym momencie trzeba takiego zostawić niech sam sobie radzi.A jak to już jego sprawa.

42,749

Lena pomoc  nie jest zła.Ale tylko do pewnego momentu.
Później trzeba odpuścić.

42,750

Właśnie do pewnego momentu.
Np w przypadku mojej siostry było to 3 razy,na więcej nie mam siły ani ochoty .
Niech sobie niszczy życie alkoholem,a także z kimś kto do tego doprowadził że ona pije.

42,751

No właśnie. Mam tylko nadzieję, że tym razem moja mama zrozumie, że pomoc alkoholikowi to brak pomocy "materialnej". Bo to na przepicie pójdzie. Zresztą co on sobie myślał? Że przyjdę i zobaczę jak pije to mu dołożę do picia i jeszcze po główce pogłaszczę?

42,752

oj trudna sytuacja Marcin twoja i twoich rodziców..

A ja już podjęłam decyzje..

42,753

Cześć.

Marcin wiesz, jak przeczytałam że sięgnął po kieliszek jak wrócił to pierwsza moja myśl była taka że zaczyna od nowa. Ja nie wierzę że alkoholik bo abstynencji sięga po kieliszek "ten ostatni raz, ten jedyny raz". Przykre to bardzo,że się złamał...

42,754

poly, a jak dziadek...cały czas myślę o tobie jak się trzymasz...?

42,755

Dziadek walczy ze śmiercią ile się da.. chce umrzeć w domu przy babci która nie odstępuje go na krok. Już kilka razy w nocy tracił przytomność, było pogotowie i mówili że on umiera, każdy w środku nocy tam leciał, ale on kolejny raz się ocknął, leży w domu pod tlenem i kroplówkami. Jestem tam codziennie i pomimo że jest półprzytomny już to za każdym razem mnie poznaje, tuli tak mocno i całuje.. on jest taki kochany w tych swoich ostatnich chwilach. Wie że odchodzi, jest tego świadomy. Dzisiaj w nocy znów pogotowie było bo tak strasznie  jęczał  z bólu, ani plastry ani morfina nie pomagają już. W każdej chwili może odejść, dla mnie najukochańszy człowiek na świecie.

42,756

Marcin matka wiesz jak to matka.
Moja babcia najpierw z mężem alkoholikiem się męczyła.Potem wzięła pod swój dach syna alkoholika,mimo że jej sprawił masę przykrości,okradł wielokrotnie to nie umiała go wywalić z domu.Babcia zmarłą,a ten dalej chla,ot życie.

Natka Ty podjęłaś czy razem podjeliście decyzję?

42,757

56 lat przeżyli z babcią i on jak ma siłę coś powiedzieć to ciągle to wspomina że tak szybko to zleciało,że  ona jest najważniejszą osobą w jego życiu. Razem śpią, razem płaczą, przytulają się, całują.. ten widok mi uświadamia czym jest taka prawdziwa miłość.

42,758

Poly trzymaj się.Jak coś to wiesz gdzie mnie szukać.

42,759

Wiem wiem, Lenko smile

42,760

poly28 napisał/a:

56 lat przeżyli z babcią i on jak ma siłę coś powiedzieć to ciągle to wspomina że tak szybko to zleciało,że  ona jest najważniejszą osobą w jego życiu. Razem śpią, razem płaczą, przytulają się, całują.. ten widok mi uświadamia czym jest taka prawdziwa miłość.

Oj dożyć takich lat i w takiej miłości to dla terazniejszych młodych ludzi będzie mega wyzwaniem.

To piękne że było im dane przeżyć tyle lat ze sobą,z miłością która nigdy nie osłabła.

42,761

Tak nigdy nie osłabła choć nikt nie był ideałem, a teraz to jeszcze ta miłość urosła do granic możliwości, tak to widać.

42,762

poly bardzo przykro,trzymaj się.. wiem jak twój dziadek cierpi. Jest jeszcze silniejszy lek od morfiny nie pamiętam nazwy...

lena ja sam bo maż dalej zdanie nie zmienił...

42,763

Natka rozumiem że rzucasz się na głęboką wodę i sama udźwigniesz wszelkie konsekwencje swojej decyzji?
No chyba że podjęłaś zupełnie odwrotną.

42,764

Cayenne81 napisał/a:

Natka rozumiem że rzucasz się na głęboką wodę i sama udźwigniesz wszelkie konsekwencje swojej decyzji?
No chyba że podjęłaś zupełnie odwrotną.

Tak..bo wiem że zostało mi mało czasu jak nie teraz to już wcale, chodź nie wierze że lek zadziała..

42,765

Poly to przykre, że dziadek już odchodzi. Przykre jest też, że teraz jest bardzo mało takich związków jak Twojego dziadka.
Cayenne ja już mamie zapowiedziałem, że jak przyjmie go pod dach i on będzie pił to Marcelina nie będzie ich odwiedzać.

42,766 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-01 13:45:45)

Marcin to żeś zaszantażował mamę,ale to może jedyny sposób żeby też zrozumiała,że pomagając  działa mu na szkodę.

42,767

Tyle, że to nie jest szantaż a prawda. Jak on tam będzie mieszkał i będzie pijany, to nie będę z nią przychodził. Jak będzie chciała ją zobaczyć to tylko u mnie.

42,768

Hej ludzie!
Poniedziałek i wtorek to dla mnie najcięższe dni więc wtedy zazwyczaj nie wchodzę na forum.
Marcin-szkoda człowieka.Mój dziadek był alkoholikem.Ja nie pamiętam go ja pił.Był zegarmistrzem,naprawiała antyczne zegarki na dewizki,miał sporo kasy.
Pod koniec życia znów wrócił do alkoholu ale pił tylko whiskey i koniak.
Kiedy zmarł wszyscy w rodzinie myśleli,że zostawił duży majątek.A nie było nic prócz antycznych mebli bo on wszystkie te swoje złote zegarki przepił.
Musiał śmiać się zza grobu:)
Tak się mówi-musi zmądrzeć,musi sam chcieć.Ale widzieć bliskiego człowieka w takim stanie jest potwornie dołujące...

Poly-Twój dziadek się musi bardzo męczyć skoro jęczy z bólu.Myślę,że on chciałby odejść....Miał na pewno dobre życie i pewnie jest tego świadomy.

Mam za sobą hospitację-wyszła bardzo dobrze.I dyro zgodził się na mój tygodniowy wyjazd.
Dostałam właśnie potwierdzenie rezerwacji,więc właściwie już jedną nogą jestem w Val di Sole smile

42,769

niki71 napisał/a:

Marcin nawet jak nie  uda mu się matury poprawić to i tak może złożyć na lepszą uczelnię niz tutaj.

A co jeśli się nie dostanie? Braliście taką opcję pod uwagę?

Marcin, myślę, że gdyby brat miał inną kobietę (niepijącą, umiejącą uszanować to, że brat wyjechał do pracy również po to, by i jej było lżej finansowo), to ta cała sytuacja z jaką teraz przyszło i jemu i Wam się zmierzyć, nie miałaby miejsca.

Dziecię moje jutro, w czwartek i w piątek pisze próbny egzamin gimnazjalny. Eh, dopiero zaczynał naukę w gimnazjum, a lada moment będzie kończył. Zleciało nie wiem kiedy. Zresztą ten czas w ogóle biegnie jak szalony.

42,770

Jak wam mija wieczór...

Miriam teraz gimnazjaliście mają trudne egazaminy. Ja to jeszcze byłam ostatnim rocznikiem co nie zdawał języka obcego.

Posty [ 42,706 do 42,770 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 656 657 658 659 660 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024