Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Strony Poprzednia 1 632 633 634 635 636 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41,146 do 41,210 z 49,633 ]

41,146

Odp: Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

właśnie o dziwo moja mała pije tą herbatkę i lepiej jej się kaszlę...
napisz cię w prost to nie będę się udzielać.
mała też mi na razie przestała płakać ale co będzie w poniedziałek nie wiem.

Zobacz podobne tematy :

41,147

poly28 napisał/a:

Jak nie miał wątek wokół czego się toczyć to toczył się wokół problemów Natki.. Bo czasem tematów tu brak a ten jest jedyny.

Cayenne, no zauważyłam że mały chętniej idzie do przedszkola i tam zostaje i już nie płacze, a ostatnio jak ona przyjdzie i ja wychodzę to ryk jak cholera.

Pigwa a Ty się nie tłumacz ze swoich błędów  bo nie jedna baba w Twoim wieku nie potrafi kompa włączyć. A jak widać piszesz lepiej niż nie jedna młódka.

Moja mama tez w życiu przed kompem nie siedziała a teraz w pracy mają im (w końcu) komputer postawić i jest panika.. Chodzi do nas na nauki smile, wnuczek ją uczy czasem ja trochę i w końcu coś łapie, widać postępy ale pisze powoli jak ślimak wink.

POLY podniosłaś mnie na duchu,dzięki
tu nie o sam wzrok chodzi,mam powiększone na 250
są inne przyczyny,błędy o ile robię to stylistyczne
czasem nacisnę by napisac z dużej litery,zapomnę i tak piszę dalej

41,148

Ba-Cha,
przede wszystkim nikt nie tłumaczy z polskiego na polski lecz z natkowego na polski.Natka nie zawsze pisze z telefonu.Ja także nieraz piszę za pomocą smartfona.I co? Różnica jest bardzo widoczna?
Natka nie tylko zjada litery ale także końcówki osobowe,zdania konstruuje tak karkołomnie,że nie wiadomo do kogo odnosi się orzeczenie i generalnie gubi się treść.
Przecież to nie jest jakiś niesamowity wyczyn pisać po polsku, jak się skończyło podstawówkę.

Co do pytania Miriam czy jest polonistką-proszę,nie zaniżaj.
Moja 10 latka wie,że nie z przysłówkiem piszemy łącznie.Więc są to wiadomości na poziomie 4 klasy.
Nie trzeba być polonistą by to wiedzieć,trzeba jednak mieć skończoną podstawówkę.

Mogę się teraz założyć,że Ba-Cha się już nie odezwie,ewentualnie przyśle tu swojego adwokata smile.
Ale miło by było się rozczarować...

41,149 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2015-10-14 12:15:31)

Cayenne81 napisał/a:
gojka102 napisał/a:
Nutka 23 napisał/a:

Miriam. Myślimy z koleżanka że ona to specjalnie zrobiła.
Czy ja się boje kablować nie tylko czy mi za to coś grozi np skarbówka i tak dalej bo nie zamiaru jeszcze im coś płacić.
Do tego że jestem zmiana to prawda niestety od zawsze tak miałam.. Jakoś tak ma.

Ktoś wie co ona napisała??Mógłby ktoś przetłumaczyć na polski?

Gojka to chyba będzie tak:
Czy ja się boję kablować? Nie.
Tylko czy mi za to coś grozi? Np.skarbówka itd,bo  nie mam zamiaru im (nie wiem Żabce?) płacić.
To prawda że jestem zmienna,niestety od zawsze tak miałam...Jakoś tak mam.

No to tak udało mi się przetłumaczyć.

Lena-ale o co z tą skarbówką chodzi?Że niby do czego ma się skarbówka przyczepić?

41,150 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-10-14 12:10:20)

Do nieodprowadzenia podatków od wypłaty:)

41,151 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-10-14 12:13:23)

Wyżej napisałam że zanim się WYŚLE to powinno się przeczytać swój tekst.
Kilka postów niżej Natka znowu pisze coś co musiałam przeczytać min. 3 razy żeby wiedzieć o co chodzi.

Natka  napisał/a:

napisz cię w prost to nie będę się udzielać.

Podczas gdy to zdanie powinno być napisane tak :
       "Napiszcie wprost to nie będę się udzielać."

Natka Ty tego nie odbierz jako przytyk,złośliwość itp.
Po prostu czytaj co piszesz i tyle.
Po za tym nikt Cię stąd nie wygania.

41,152

Cayenne81 napisał/a:

A ja tak z innej beczki Ba-Cha chce Ci się wklejać te obrazki?
Tak z ciekawości pytam,bo widzę że inne kafejki obklejone tym i tak myślę że Wam się chce. wink

A ja też innej - po co te wielokropki po każdym prawie słowie? Przecież wielokropek służy po to by zaznaczyć przerwaną wypowiedź albo by umieszczać go przed nieoczekiwanymi słowami.
Nie widzę ani jednego powodu by by go tak nadużywać.  Ja także polonistką nie jestem.A te wiadomości mam z podstawówki smile

41,153

Martainn napisał/a:

Do nieodprowadzenia podatków od wypłaty:)

To znaczy,Natka myśli,że skarbówka dobierze się nie niej czy do jej pracodawcy? smile

41,154 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-10-14 12:17:36)

gojka102 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Ktoś wie co ona napisała??Mógłby ktoś przetłumaczyć na polski?

Gojka to chyba będzie tak:
Czy ja się boję kablować? Nie.
Tylko czy mi za to coś grozi? Np.skarbówka itd,bo  nie mam zamiaru im (nie wiem Żabce?) płacić.
To prawda że jestem zmienna,niestety od zawsze tak miałam...Jakoś tak mam.

No to tak udało mi się przetłumaczyć.

Lena-ale o co z tą skarbówką chodzi?Że niby d czego ma się skarbówka przyczepić?

Marcin ci odpowiedział,ogólnie tak działają Żabki.
Tam potrzebna jest Inspekcja pracy,sanepid itd.
Ale przecież mamy państwo w państwie więc prawo nie wszystkich dotyczy.

Gojka Natka o siebie się raczej boi.

41,155

lena. właśnie tak.
chodzi mi o to,jak Ja zgłoszę do inspekcji pracy że tam pracują ludzie bez umowy ,na l4 ,16 letnia dziewczyna.
Czy mi coś grozi ze prawie miesiąc bez umowy pracowałam czyli bez składek do zusu i się boje że Urząd Skarbowy się przyczepi że się wzbogaciłam czy jakoś tak.

41,156

Ba-Cha napisał/a:

Miriam   no ! brawo ... brawo .... lol lol
znalazłaś u mnie błąd .... superaśnie  smile

Faktycznie masz powód do radości. Nic, tylko boki zwijać. hmm

Ba-Cha napisał/a:

a tak na marginesie jesteś polonistką .... ????

Nie

Ba-Cha napisał/a:

ale NIE ! piszę ze słownikiem ..... smile

To może czas zacząć pisać ze słownikiem, bo to wygląda trochę żałośnie jak ktoś komuś zwraca uwagę na błędy ortograficzne, a sam je robi... roll

Ba-Cha napisał/a:

literówki każdemu się zdarzają nawet Tobie .... lol

Jestem świadoma swoich niedoskonałości, dlatego daleka jestem od tego, aby zwracać komukolwiek uwagę na błędy w pisowni. Zresztą jak czytasz kafejkę to masz tego świadomość.

Ba-Cha napisał/a:

niektórzy mają taki styl pisania ....  bo te błędy bywają  "słodkie"  ....  lol

Faktycznie, bardzo słodkie, zwłaszcza jak czytasz ''męszczyzna'', ''wogóle'', co na tym forum nie jest rzadkością.

Cayenne81 napisał/a:

Tu nie chodzi o błędy ortograficzne,pisanie z małej litery itp.

Otóż to! Nie o błędy, a o sens wypowiedzi, która najczęściej tego sensu jest pozbawiona i trudno się domyślić, co autorka miała na myśli. A to, że Natka pisze z telefonu (zresztą nie ona jedna), nie jest żadnym usprawiedliwieniem  hmm Zresztą Gojka wyraźnie napisała, że nie rozumie tekstu, o błędach ortograficznych, literówkach, nawet słowem nie wspomniała.

PIGWA napisał/a:

MIRIAM jak napisze posta to jest taki wyrazisty ,dokładny dopracowany na każdym kroku

Ale za to z literówkami - miej to na uwadze! cool

Miałam dzisiaj zrobić wynik TSH, bo w sobotę mam wizytę u endokrynologa, i nie dałam rady. Laboratorium czynne tylko do 10, może jutro mi się uda.
Dzieci Wasze dzisiaj w szkole? Mój ma wolne, tylko nie wiem czy nie będą odrabiać?

41,157

No ale przecież pracownik nie ponosi żadnej odpowiedzialności za to,że pracuje na czarno.Nie byłaś zarejestrowana w UP.
Podpisanie umowy,zgłoszenie do ZUS jest obowiązkiem pracodawcy.

41,158

poly czy u ciebie w przedszkolu organizują pasowanie przedszkolaka?
Teraz tak dużo zapłaciłam za przedszkole. Bo dwa razy był teatrzyk u nich i raz jechali na przedstawienie.

41,159

Miriam mój miał tylko apel,od 11 w domu jest.
Na stronie gimnazjum nie pisze czy ten dzień jest do odrobienia?

Jutro czwartek to musisz zrobić wynik żeby był do soboty.
Moja teściowa czeka już 3 tydzień na wynik Hbs.

Natka nie wiem co Ci grozi.
16 latka może już pracować.

41,160

gojka102 napisał/a:

No ale przecież pracownik nie ponosi żadnej odpowiedzialności za to,że pracuje na czarno.Nie byłaś zarejestrowana w UP.
Podpisanie umowy,zgłoszenie do ZUS jest obowiązkiem pracodawcy.

O to dobrze. nie nie byłam w UP zarejestrowana.

41,161

Cayenne81 napisał/a:

owszem może jak ma praktyki zawodowe np. fryzjer. A nie jak tam ta dziewczyna rzuciła szkołę bo chce pracować.

41,162

Miriam-moja panna dziś w domu.I ja także mam wolne.Wykręciłam się sianem dzisiaj by nie jechać na apel z okazji wiadomej uroczystości:)
Najfajniej,że dwa dni muzyczna nieczynna:)
Ja dziś przed szóstą miałam lekkie niedocukrzenie,mąż się obudził i zrobił mi kanapkę i picie.A potem już nie chciało mi sie spać więc zrobiłam dla siebie i córki jajecznicę,pożarłyśmy i poszłyśmy spać.Wstałyśmy po 11:)

Ja też musżę sobie zrobić TSH i FT3 i FT4.
Coś ostatnio zupełnie bez powodu chudnę.I jestem ciągle nakręcona, co przy moim flegmatycznym charakterze jest dość zaskakujące:)

41,163

Cayenne81 napisał/a:

Pewnie nie trzeba będzie odrabiać.To jest z tzw. puli dni wolnych do dyspozycji dyrektora szkoły.

41,164 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-10-14 12:43:04)

Nutka 23 napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

owszem może jak ma praktyki zawodowe np. fryzjer. A nie jak tam ta dziewczyna rzuciła szkołę bo chce pracować.

Natka ogólnie obowiązek szkolny jest do 18 roku zycia.
Pracować można od 16 lat i mi nie chodzi o praktyki tylko ogólnie.
Oczywiście za zgodą rodziców i nie na pełny etat wink
W tym roku wolnego mało wypada.
1 listopada w niedzielę,11 listopada w środę to weekendu długiego nie będzie.
Dopiero przerwa świąteczna dłuższa.

41,165

W sobotę z okazji dzisiejszego święta dyro zaprasza nas do kina i na kolację.
Nie bardzo chce mi się iść bo miałam inne plany na weekend.Ale jak trza to trza:)

41,166

lena wiem o tym. Nawet mówiłam tej dziewczynie że musi do szkoły chodzić,bo kurator się zainteresuje. Jak dobrze pamiętam. To tylko się wzruszyła, ale co sie dziwić jak  tej dziewczyny ciotka ileś lat pracuje z tą szefową,to ta ma większą stawkę od nas i nie musi się z kasy rozliczać i miała więcej luzu niż my.
Nam nie wolno było usiąść, każde wyjscie do ubikacji meldowaliśmy szefowej jak była i tak dalej. Najgorszemu wrogowi nie życzę tam pracować. a dziś jechałam do przedszkola to kartka wisiała że szuka pracowników..

41,167

Cayenne81 napisał/a:

u nas w szkołach dziś dzieci mają wolne,wczoraj była akademia po lekcjach

41,168

gojka102 napisał/a:

W sobotę z okazji dzisiejszego święta dyro zaprasza nas do kina i na kolację.
Nie bardzo chce mi się iść bo miałam inne plany na weekend.Ale jak trza to trza:)

jak zapraszają to idz i się baw
dyrektorowi się nie odmawia !

41,169

mój syn też dziś ma wolne.. chyba tak wszędzie jest a przynajmniej powinno.

Mały będzie miał pasowanie na przedszkolaka pod koniec miesiąca, muszę się z pracy szybciej zwolnić. O Gojka, to hojny ten Twój dyrektor smile

41,170

Nie wiem czy to od pogody ale mam totalnego lenia dzisiaj.
Miałam wziąć się za porządne sprzątanie ale nie idzie mi wcale dzisiaj.

Natka pisałam Ci gdy zaczynałaś tam pracować,jak to będzie wyglądało.Nie myliłam się wcale.
Z tamtym szefem miałaś dobrze bo robiłaś co chciałaś,jego nie było.Ale tacy się rzadko trafiają , pamiętaj o tym.

41,171

lena ja też jeszcze coś mnie w kościach łamie. bo ciągle musiały być otwarte drzwi w sklepie.
prawda co pisałaś ale na początku nie wierzyłam,ale teraz sama się przekonałam na własne skórze.

41,172

Nutka 23 napisał/a:

lena wiem o tym. Nawet mówiłam tej dziewczynie że musi do szkoły chodzić,bo kurator się zainteresuje. Jak dobrze pamiętam. To tylko się wzruszyła, ale co sie dziwić jak  tej dziewczyny ciotka ileś lat pracuje z tą szefową,to ta ma większą stawkę od nas i nie musi się z kasy rozliczać i miała więcej luzu niż my.
Nam nie wolno było usiąść, każde wyjscie do ubikacji meldowaliśmy szefowej jak była i tak dalej. Najgorszemu wrogowi nie życzę tam pracować. a dziś jechałam do przedszkola to kartka wisiała że szuka pracowników..

No i jak tu się nie śmiać? Choć to taki śmiech przez łzy bo Natka pretenduje do miana porażki polskiej edukacji polonistycznej smile

41,173

poly28 napisał/a:

Mały będzie miał pasowanie na przedszkolaka pod koniec miesiąca, muszę się z pracy szybciej zwolnić. O Gojka, to hojny ten Twój dyrektor smile

Poly,
w każdej szkole jest tzw fundusz socjalny.Wydaje się go na takie rzeczy.Kiedyś,jak się nie korzystało z np różnych wycieczek,wyjazdów,z takich imprez to można było dostać zamiast tego kasę.Z tego co wiem to teraz to zwyczajnie przepada jak nie skorzystasz.
Dyro raczej nie ma z tym nic wspólnego,hehe:)

Ja nie lubię przymusu imprezowania z ludźmi z pracy.Czasem wtedy z całkiem porządnego człowieka wychodzi taka łachudra.
Nie zapomnę nigdy takiego wyjazdu integracyjnego w jednej szkole.Akurat zaczęłam tam pracować,więc wyposażyłam się w jakiś alkohol by postawić.
Ale jak już dojechaliśmy to większość nauczycieli po prostu z autokaru wypadła.Jeden poszedł się odlać pod oknami pensjonatu, w którym mieliśmy mieszkać,drugi zaczął łapać za tyłki nauczycielki.Żenada.I potem ten lejący pod oknami kandydował na dyrektora.
Nie chcę oglądać takich rzeczy ani o nich wiedzieć.Tak lepiej będzie dla mnie:)
Toteż jadę na kolację z mężem:)

41,174 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-10-14 13:35:09)

Cayenne81 napisał/a:

Nie, więc może faktycznie będzie tak jak pisze Gojka, że będzie to dzień wolny od nauki, w ramach tzw. dni dyrektorskich.

PIGWA napisał/a:

dzięki MIRIAM za wyrozumiałość!
BASIA dobrze wie na co choruje i dlaczego tak piszę a nie inaczej,jest mi przykro!

To tym bardziej nie fair postąpiła.

poly28 napisał/a:

Pigwa a Ty się nie tłumacz ze swoich błędów  bo nie jedna baba w Twoim wieku nie potrafi kompa włączyć. A jak widać piszesz lepiej niż nie jedna młódka.

O tym samym pomyślałam. roll

poly28 napisał/a:

Moja mama tez w życiu przed kompem nie siedziała a teraz w pracy mają im (w końcu) komputer postawić i jest panika...

Moi rodzice dużo czasu spędzają przy komputerze (każdy ma swojego laptopa), ale o pisaniu na forum nie mam mowy. Wbrew pozorom, to wcale nie jest taka prosta sprawa ''wbić'' się w grono osób, które piszą ze sobą od dłuższego czasu. Nie każdy tak potrafi. Tobie Pigwa udało się to bez problemu, a niewątpliwie miałaś utrudnione zadanie, bo weszłaś między młodych.

gojka102 napisał/a:

Mogę się teraz założyć,że Ba-Cha się już nie odezwie,ewentualnie przyśle tu swojego adwokata smile.
Ale miło by było się rozczarować...

Prowokujesz, prowokujesz... big_smile

Cayenne81 napisał/a:

Wiem, wiem, bo bez wyniku nie mam co się pokazywać u endokrynologa. A jak wizyta by mi przepadła, to następna dopiero za rok, takie są kolejki. Wiosną miałam robioną biopsję (mam guzy na tarczycy), w sobotę będę miała robione USG, a na wiosnę znowu biopsję i tak w kółko. Jeśli wynik zrobię jutro, to jeszcze tego samego dnia będzie do odbioru.

gojka102 napisał/a:

Ja dziś przed szóstą miałam lekkie niedocukrzenie

Nie lubię tego uczucia. sad

Cayenne81 napisał/a:

Z tamtym szefem miałaś dobrze bo robiłaś co chciałaś,jego nie było.Ale tacy się rzadko trafiają , pamiętaj o tym.

Rzadko się trafiają i fatalnie kończą. wink

41,175 Ostatnio edytowany przez Dolly85 (2015-10-14 13:41:33)

gojka102 napisał/a:
poly28 napisał/a:

Poly,
w każdej szkole jest tzw fundusz socjalny.Wydaje się go na takie rzeczy.Kiedyś,jak się nie korzystało z np różnych wycieczek,wyjazdów,z takich imprez to można było dostać zamiast tego kasę.Z tego co wiem to teraz to zwyczajnie przepada jak nie skorzystasz.

Ja nie lubię przymusu imprezowania z ludźmi z pracy.Czasem wtedy z całkiem porządnego człowieka wychodzi taka łachudra.
Nie zapomnę nigdy takiego wyjazdu integracyjnego w jednej szkole.Akurat zaczęłam tam pracować,więc wyposażyłam się w jakiś alkohol by postawić.
Ale jak już dojechaliśmy to większość nauczycieli po prostu z autokaru wypadła.Jeden poszedł się odlać pod oknami pensjonatu, w którym mieliśmy mieszkać,drugi zaczął łapać za tyłki nauczycielki.Żenada.I potem ten lejący pod oknami kandydował na dyrektora.

Gojka źle się wyraziłam , bo oczywistym jest  że z jego kieszeni to nie idzie. Może zamiast hojny bardziej pasuje pomysłowy.. równie dobrze mógłby jakąś małą premię każdemu dorzucić i z głowy.

Mnie takie imprezy "pracownicze" też nigdy nie kręciły, no może w pierwszej pracy gdzie poznałam mojego męża to jeszcze, ale to głównie ze względu na niego. Ale to co piszesz o nauczycielach mnie zaskakuje smile myślałam że chociaż przed sobą będą trzymać fason.A tu zonk, hehe.

41,176 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-10-14 13:47:59)

Ja jakiś czas temu widziałam wytaczających się nauczycieli  z autobusu big_smile W biały dzień około 16 wink
W swojej miejscowości do tego.
No cóż jesteśmy tylko ludźmi big_smile

Pamiętam jak chodziłam do podstawówki to były organizowane dyskoteki.
Zawsze musiało być min.2 opiekunów,nasz wychowawca pod koniec zawsze przychodził nabzdryngolony.
Tak kiedyś wyglądała opieka,dzieci się bawili,nauczyciele też... ale w pokoju nauczycielskim z butelką wódki.

41,177

przecież nauczyciel to też człowiek i ma prawo czasem popić smile

41,178

Hej.

Ja tylko na chwilę bo czas mnie dzisiaj nagli.

U nas dzieci szły do szkoły na 9 do 11.30. Były z Panią w klasie a na 10.30 było małe przedstawienie dla nauczycieli. Moja mała z tych lekcji zwolniona była bo występowała i szłyśmy na 10.15. Ale do szkoły przychodziły dzieci od 1 - 3. Reszta klas miała wolne.

Dobra lece bo robota nagli.

41,179

Nutka 23 napisał/a:

przecież nauczyciel to też człowiek i ma prawo czasem popić smile

Oczywiście ale nie gdy ma pod opieką min.50 nieletnich ludzi.
Wiem wtedy były inne czasy,dzisiaj za takie coś wyleciałby z pracy dyscyplinarnie i pewnie policję miałby na głowie.

Pokazywanie się publicznie w samo południe ledwie trzymając się na nogach nie przystaje nikomu,a tym bardziej nauczycielowi.

Bombelku coś taka zalatana?

41,180

Pewnie że ma prawo popić ale odrobinę dyskretniej niekoniecznie "wypadając" z autobusu.

41,181

heyyy lol

ale o co kaman ???? he ????
dlaczego Gojka
mam się nie odezwać ..... lol

tylko Pigwa  - może być na mnie zła - bo do niej bezpośrednio się zwróciłam .... 

Miriam   - ile razy dzisiaj się upewniłaś czy popełniłaś jakiegoś byka hiiiiiiiiiiiiii ?????

Cayenne uwielbiam wklejać obrazki  ....    a co nie wolno ???

http://imgup.pl/di/FQXJ/fp-zps4b93dd28.gif      pozdrawiam ....  smile

41,182 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-10-14 14:36:47)

A skoro już tutaj mowa o pisowni to tak dla smiechu coś Wam wstawię big_smile

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-0/p235x350/12122803_887882497957351_5976767253057304611_n.jpg?oh=7e3bdd6fe629d6d3a7a461ec840a23a8&oe=56C6BDFF

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12088511_887804561298478_3378054095715169437_n.jpg?oh=fa8ecac4382c72bbf05a3aeef129d265&oe=568BE1D4

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12088149_887020694710198_7737152830954641377_n.jpg?oh=ddb39658467c01804f519fb8b7a426fd&oe=56859F7C

To tak wstawiam pośmiać się,ale nasz język u niektórych leży totalnie.

Edit:
Jak tu się wstawia te cholerne fotki,bo już któryś raz próbuję i nic z tego nie wychodzi.

Sorki że takie duże wkleiłam wink

41,183

Ba-Cha napisał/a:

heyyy lol

ale o co kaman ???? he ????
dlaczego Gojka
mam się nie odezwać ..... lol

tylko Pigwa  - może być na mnie zła - bo do niej bezpośrednio się zwróciłam .... 

Miriam   - ile razy dzisiaj się upewniłaś czy popełniłaś jakiegoś byka hiiiiiiiiiiiiii ?????

Cayenne uwielbiam wklejać obrazki  ....    a co nie wolno ???

http://imgup.pl/di/FQXJ/fp-zps4b93dd28.gif      pozdrawiam ....  smile

Ja Się nie pytałam czy wolno wink
  Ale skoro już wklejasz to powiedz jak,bo po tej aferze z hakerem nie umiem nic tu wkleić.

41,184

No właśnie podziel się czymś pożytecznym Ba-Cha.

41,185 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2015-10-14 18:39:06)

poly28 napisał/a:

Pewnie że ma prawo popić ale odrobinę dyskretniej niekoniecznie "wypadając" z autobusu.

Otóż to.Sorry,ja jeszcze przymknę oko jak na jakiejś imprezie integracyjnej ktoś się narąbie i zaśnie.Ale jak przyszły dyrektor wytacza się z autokaru a następnie idzie się odlać pod hotelowe okna,na oczach dzieci właściciela przybytku,albo jak łapie za tyłki koleżanki z pracy...noo to dla mnie jest niedopuszczalne.
Poly-nauczyciele potrafią chlać na umór,panie nauczycielki tulą się do kolegów z pracy albo robią striptease na stole.
Kurczę,takie małe bydełko wychodzi z nich po wódzie...Oczywiście nie z każdego:)

O nic nie kaman Ba-Cho.Tak sobie pomyślałam,że focha strzelisz.
A Ty nadal rozkosznie się chichasz.

41,186 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2015-10-14 14:17:21)

Lena byłam dzisiaj w szkole na tym przedstawieniu. Później zakupy, sprzątanie po małego zaraz muszę i obiad zrobić. Mam jeszcze koleżanki córę bo z młodszą do szpitala pojechała i dziewuszka zostanie chyba u nas noc, bo malutką na oddział kładą.
A teraz wracam do sprzątania bo gość ma do nas przyjść :-)

41,187

Rozpusta się szerzy!! wink W każdym zawodzie jak widać. Zresztą wyjazdy integracyjne najczęściej mają charakter rozpustny i niektórym morze alkoholu pomaga całkowicie pozbyć się hamulców.

41,188 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-10-14 15:03:17)

Ba-Cha napisał/a:

W przeciwieństwie do Ciebie.....hiiiiiiiiiiiiii lol upewniać się nie muszę..... hiiiiiiiiiiiiii lol,
gdyż.....hiiiiiiiiiiiiii lol piszę poprawną polszczyzną..... hiiiiiiiiiiiiii lol,
ale jeśli nawet hiiiiiiiiiiiiii lol zdarzy mi się błąd .....hiiiiiiiiiiiiii lol to nikt mi za to głowy nie urwie..... hiiiiiiiiiiiiii lol
Teraz.....hiiiiiiiiiiiiii lol powinnam wkleić obrazek na pół strony .....hiiiiiiiiiiiiii lol, a może..... dwa obrazki..... hiiiiiiiiiiiiii lol ???????

gojka102 napisał/a:

Nie tylko ''rozkosznie się chicha'', ale i zasypuje nas ''cudownymi obrazkami'' hiiiiiiiiiiiiii lol

41,189

gojka102 napisał/a:
poly28 napisał/a:

Poly,

GOJKA tak jest na tych wyjazdach integracyjnych,córka była cały tamten tydzień
ludzie z całej polski,rozpasanie na całego

41,190

ja nie polonistka,żadnych literówek nie widzę!

41,191

Miriam napisał/a:
Ba-Cha napisał/a:

W przeciwieństwie do Ciebie.....hiiiiiiiiiiiiii lol upewniać się nie muszę..... hiiiiiiiiiiiiii lol,
gdyż.....hiiiiiiiiiiiiii lol piszę poprawną polszczyzną..... hiiiiiiiiiiiiii lol,
ale jeśli nawet hiiiiiiiiiiiiii lol zdarzy mi się błąd .....hiiiiiiiiiiiiii lol to nikt mi za to głowy nie urwie..... hiiiiiiiiiiiiii lol
Teraz.....hiiiiiiiiiiiiii lol powinnam wkleić obrazek na pół strony .....hiiiiiiiiiiiiii lol, a może..... dwa obrazki..... hiiiiiiiiiiiiii lol ???????

smile smile
I czkawki dostałam przez Ciebie big_smile

41,192

Hhehehe mnie też to rozbawiło smile

41,193 Ostatnio edytowany przez LUSILJU (2015-10-14 15:36:49)

Miriam napisał/a:
Ba-Cha napisał/a:

gojka102 napisał/a:

Nie tylko ''rozkosznie się chicha'', ale i zasypuje nas ''cudownymi obrazkami'' hiiiiiiiiiiiiii lol

Miriam o czymś zapomniałaś,powinnaś wkleić jakiś obrazek moze Alfa ,albo inna oczoje..ną durnote ,
hii hii hii
nie zapomnij o kubku kawy ze 4 razy dziennie

BA-HA  ja natomiast podczytuje wasza kafejke,powiem tak nigdy przedtem nie spotkalam sie z TAKIM NAGROMADZENIEM INFANTYLIZMU NA CM KWADRATOWY ,CHODZI O OBRAZKI

41,194

Tobie Pigwa udało się to bez problemu, a niewątpliwie miałaś utrudnione zadanie, bo weszłaś między młodych.

ja kocham przebywać z młodymi ,a jak poczytałam co piszecie i jak pozwoliłam sobie dołączyć do kafejki
tu nie ma jakiś wymuszonych uprzejmośći,powitań,pożegnań!
jak trzeba to jest ostro,mi tu się bardzo podoba
jakbyście mnie znali z dawnym obyciem słownictwem to by było wesoło!
niestety choroba to choroba!
nie wiem czy MIRIAM pamięta jak pisałam na początku?
wtedy to była porażka,ja zupełnie nie mogłam dobrać słów,lekarz mi zalecił dużo czytać pisać by się nie cofac w rozwoju
mnie bardzo pomaga to pisanie i czuje że teraz idzie mi dużo lepiej

41,195

Pigwa,
i mnie to cieszy,że nie stroisz focha jak np. napisałam o tym pomyśle dopuszczenia suczki.
Chorujesz może na SM?

Lusilju,wydaje mi się,że to bierze się z faktu,że tak naprawdę ci ludzie nie mają o czym rozmawiać,że nie mają wiele do powiedzenia/napisania:) ergo-może są nudni?
Ja podczytywać nie zamierzam.Szkoda mi czasu:)
Z kultury obrazkowej to już wolę komiksy:)

41,196

Bombelini napisał/a:

Lena byłam dzisiaj w szkole na tym przedstawieniu. Później zakupy, sprzątanie po małego zaraz muszę i obiad zrobić. Mam jeszcze koleżanki córę bo z młodszą do szpitala pojechała i dziewuszka zostanie chyba u nas noc, bo malutką na oddział kładą.

BOMBELKU nie pracujesz a i tak jesteś ciągle w biegu!

41,197

poly28 napisał/a:

Rozpusta się szerzy!! wink W każdym zawodzie jak widać. Zresztą wyjazdy integracyjne najczęściej mają charakter rozpustny i niektórym morze alkoholu pomaga całkowicie pozbyć się hamulców.

mojego chrześniaka żona poleciała na 2 miesiące do stanów,on w tym czasie był na takim wyjezdzie
takim sposobem z nową panią mają córeczkę
z byłą żoną byli 3 lata po ślubie i 8 przed ślubem!
była żona utrudnia mu rozwód,wcale jej się nie dziwię,szkoda mi jej bardzo,taka wielka miłość była

41,198

gojka102 napisał/a:

Pigwa,
i mnie to cieszy,że nie stroisz focha jak np. napisałam o tym pomyśle dopuszczenia suczki.
Chorujesz może na SM?

Lusilju,wydaje mi się,że to bierze się z faktu,że tak naprawdę ci ludzie nie mają o czym rozmawiać,że nie mają wiele do powiedzenia/napisania:) ergo-może są nudni?

GOJKA to jest demencja!
w historii choroby wpisane postępujące zmiany demizacjalne,zle napisałam

41,199

Miriam napisał/a:
Ba-Cha napisał/a:

gojka102 napisał/a:

Miriam jakże się ciesze,że spodobało Ci się moje chichranie .... lol
powinnaś częściej używać ....  mojego hiiiiiiiiiii           i tyle w Twoim temacie smile   amen

Gojka bo ja wesoła jestem lol  nie wchodzę na Netki by mącić .... ale czasami się odzywam ...
okey .... okey .... już pisać nie będę hiiiiiii          obiecuje lol

INFANTYLIZM na cm kwadratowy    obrazkowy .....      lol    ciekawe podsumowanie  smile

41,200 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2015-10-14 15:58:22)

PIGWA napisał/a:
Bombelini napisał/a:

BOMBELKU nie pracujesz a i tak jesteś ciągle w biegu!

Dokładnie. Ale ja tak zawsze, muszę być w ruchu inaczej nie potrafię i jak jest dzień że, ja nie mam co robić, sama sobie jakąś robotę wynajduję. Szkoda tylko że dzisiaj nie mam kiedy poćwiczyć ani iść na kijki, ale jutro sobie odbije :-)

41,201

Ba-Cha napisał/a:
Miriam napisał/a:
Ba-Cha napisał/a:

gojka102 napisał/a:

Miriam jakże się ciesze,że spodobało Ci się moje chichranie .... lol
powinnaś częściej używać ....  mojego hiiiiiiiiiii           i tyle w Twoim temacie smile   amen

Gojka bo ja wesoła jestem lol  nie wchodzę na Netki by mącić .... ale czasami się odzywam ...
okey .... okey .... już pisać nie będę hiiiiiii          obiecuje lol

INFANTYLIZM na cm kwadratowy    obrazkowy .....      lol    ciekawe podsumowanie  smile

A myślałam,że będziemy mieli chociaż pożytek z tego jak wklejasz owe obrazki... a tu lipa. Pożytku nie ma żadnego.

41,202 Ostatnio edytowany przez Miriam (2015-10-14 16:11:07)

PIGWA napisał/a:

ja nie polonistka,żadnych literówek nie widzę!

Ja też wink lol

poly28 napisał/a:
gojka102 napisał/a:
Miriam napisał/a:

smile smile
I czkawki dostałam przez Ciebie big_smile

Hhehehe mnie też to rozbawiło smile

Przyznacie, że czyta się to tragicznie, prawda?

LUSILJU napisał/a:

Miriam o czymś zapomniałaś,powinnaś wkleić jakiś obrazek moze Alfa ,albo inna oczoje..ną durnote ,
hii hii hii

Nie zapomniałam, nie chciałam drażnić dziewczyn, które całkiem niedawno bardzo krytycznie wypowiadały się na temat wklejania obrazków.

LUSILJU napisał/a:

nie zapomnij o kubku kawy ze 4 razy dziennie

Mówisz i masz lol
http://www.tapeta-filizanka-ziarna-kawa.na-telefon.org/tapety/filizanka-ziarna-kawa.jpeg
Kolejnych kubków kawy nie będzie, gdyż nadmiar kawy szkodzi zdrowiu wink

Powiem Ci Ba-cha, a w zasadzie napiszę, że jakbyś miała choć odrobinę samokrytyki i honoru, to zamiast pisać dyrdymały przez kolejnych pięć postów, przyznałabyś, że zagalopowałaś  się z krytyką Pigwy (bo skrytykowałaś ją za błędy, które sama popełniasz), a następnie przeprosiłabyś Pigwę, i byłoby po sprawie. Ty, jednak wolisz dalej się ośmieszać, próbując z całej sytuacji nieudolnie wyjść z twarz. Nie tędy droga!

41,203

gojka102 napisał/a:

Pigwa,
Chorujesz może na SM?

GOJKA ja bym się miała gniewać o psa?
TY na pieskach się znasz,ja nie umiałam napisać jaka to rasa ,a TY od razu napisałaś o co chodzi
jak napisałam ,nie mój pies i ja nie będę im nakazywać czy też zakazywać co mają robić

41,204 Ostatnio edytowany przez PIGWA (2015-10-14 16:27:40)

MIRIAM tyle przeżyłam to i to przeżyje,abym tylko  życiu dalej miała takie problemy
BACHA dziękuje że mnie potrafiłaś tak sprowadzić do parteru i ośmieszyć!
BACHA tyle godzin przegadanych przez telefon,zwierzeń,nigdy bym się tego po tobie nie spodziewała
co ci złego zrobiłam?
to że napisałam że nie chciałbym męża araba,ruskiego,cygana i górala!
mam prawo decydować kogo ja chcę czy nie chcę
tyle moich łez poleciało,abyś nigdy TY nie musiała płakać przez taką głupotę
ja CI życzę jak najlepiej,ja nie jestem zawzięta
boli bo ciebie najbardziej lubiłam

41,205

córka przyniosła mi teraz opinię lekarzy ,psychologów  zachowań wnuczka w kierunku autyzmu i aspargera
wszystkie wyniki i opinie są super
psycholog powiedział że ten brak integracji może potrwać bardzo długo
on ma tylko wybrane dzieci i z tymi się bawi,dla niego rozmowa z dorosłymi na porządku dziennym
jest bardzo mądry ,inteligentny,pięknie pisze,na każdy temat ma coś do powiedzenia i to mnie cieszy bardzo a nie durne błędy
raz w tygodniu ma psychologa,uważam że przyjdzie czas i zintegruje się ze wszystkimi

41,206

Kurczę trochę się sprawy pokomplikowały.
Już piszę o co chodzi..tak jak wczoraj pisałam niby ma tej szefowej przynieść 42,42 zł bo tyle jej jeszcze brakło kasy w kasie, bo zabraniu mojej co u niej zarobiłam.
No ja niby powiedziałam że przyniosę jak będę mieć bo co miałam powiedzieć,a tak naprawdę nie miałam zamiaru...
No i dziś cały dzień dzwoni do mnie Ja nie odbieram to mi napisała sms że ma NATYCHMIAST PRZYNIEŚĆ JAK NIE TO DZWONI NA POLICJĘ.

41,207

Nutka 23 napisał/a:

Już piszę o co chodzi..tak jak wczoraj pisałam niby ma tej szefowej przynieść 42,42 zł bo tyle jej jeszcze brakło kasy w kasie, bo zabraniu mojej co u niej zarobiłam.
No ja niby powiedziałam że przyniosę jak będę mieć bo co miałam powiedzieć,a tak naprawdę nie miałam zamiaru...
No i dziś cały dzień dzwoni do mnie Ja nie odbieram to mi napisała sms że ma NATYCHMIAST PRZYNIEŚĆ JAK NIE TO DZWONI NA POLICJĘ.

To niech dzwoni,sama na siebie bata ukręci?

Pigwa szkoda że się zawiodłaś na forumowej koleżance.
Ale za to ciesz się że z wnukiem jest dobrze wink

Mnie te kafejki obrazkowe szczerze mówiąc jakoś odrzucają.Co wejdę w taką to nic w oczy się nie rzuca tylko te  obrazki.W sumie jaki to ma sens?
Więcej obrazków niż tekstu.

41,208

PIGWA napisał/a:

BACHA tyle godzin przegadanych przez telefon,zwierzeń,nigdy bym się tego po tobie nie spodziewała
co ci złego zrobiłam?

Nie smutaj Pigwa, ludzie są podli i zawistni, a setki przegadanych godzin to często za mało, by poznać ich prawdziwe oblicze.

PIGWA napisał/a:

córka przyniosła mi teraz opinię lekarzy ,psychologów  zachowań wnuczka w kierunku autyzmu i aspargera
wszystkie wyniki i opinie są super

Widzisz, masz powód do ogromnej radości, nie pozwól więc, żeby jakaś tam Ba-cha popsuła Ci ten dzień. Olej temat i tyle!

Nutka 23 napisał/a:

No ja niby powiedziałam że przyniosę jak będę mieć bo co miałam powiedzieć

Słowo się rzekło http://emoty.blox.pl/resource/icon_rolleyes.gif

41,209

Lena niby tak,ale wiesz stres jest.
a zresztą ona nawet nie zna mojego nazwiska,nawet nie zna adresu..
Miriam a co miałam powiedzieć?

41,210 Ostatnio edytowany przez LUSILJU (2015-10-14 17:27:05)

PIGWA napisał/a:

MIRIAM tyle przeżyłam to i to przeżyje,abym tylko  życiu dalej miała takie problemy
co ci złego zrobiłam?
to że napisałam że nie chciałbym męża araba,ruskiego,cygana i górala!
mam prawo decydować kogo ja chcę czy nie chcę
tyle moich łez poleciało,abyś nigdy TY nie musiała płakać przez taką głupotę
ja CI życzę jak najlepiej,ja nie jestem zawzięta
boli bo ciebie najbardziej lubiłam

PIGWA OPANUJ SIE ,PRZEZ JAKAS BABE Z INTERNETU PŁAKAC,NIECH SIE GONI ,przegadalas godziny pewnie sie jeszcze jej zwierzałaś  ,wyrazilas swoje zdanie w kwestii partnera i tu pewnie jest pies pogrzebany,urazilas jaśnie pania od obrazków

ale czy warto tym sie aż tak przejmować,to tylko wirtulandia,tak to traktuj

Posty [ 41,146 do 41,210 z 49,633 ]

Strony Poprzednia 1 632 633 634 635 636 764 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024