Polecam książkę "Bez Zasłon" Wojciecha Malinowskiego,
naprawdę warto przeczytać!
131 2010-10-16 14:00:03 Ostatnio edytowany przez RomaJ (2010-10-16 14:04:24)
132 2010-10-17 14:40:55 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-10-17 14:44:48)
przeczytałam sporo fajnych książek , ale kurczę,nigdy nie pamiętam tytułów
11 minut jak ktoś wspomniał całkiem ok,aczkolwiek książki Coelho mnie nie porywają,choć przyznam są fajnie napisane.
Dziennik Anny Frank -13letniej żydówki,|| wojna św.
Ostatnio czytałam Dlaczego mężczyźni kochają zołzy ,jak dla mnie dość ciekawa.
P.s tamira na początku przeczytałam : hiszpański języczek i pomyślałam oo to musi być ciekawe hehe
tamira a o czym to?
"Pod koniec XIX wieku w miasteczku Campo Seco rodzi się chłopiec. Nikt jeszcze nie przeczuwa, że wkrótce zostanie okrzyknięty królem smyczka i największym wiolonczelistą w historii Hiszpanii. Tymczasem dwór królewski w Madrycie, pełen intryg i zepsucia, chyli się powoli ku upadkowi. Chmury gromadzą się również nad resztą Europy, zwiastując nadejście nowej, okrutnej epoki. Po dojściu do władzy faszystów życie genialnego muzyka staje się nieustającym wyborem pomiędzy osobistym szczęściem a nienawiścią do reżimu. Jego miłość do pięknej żydowskiej skrzypaczki jest zagrożona, podobnie jak stary ład na kontynencie, a ratowanie najbliższych wiąże się ze zhańbieniem własnego nazwiska..."
W tym momencie zaczynam kolejną część Cukierni pod Amorem. Tym razem Cieślakowie
Polecam gorąco z całego serca książkę "Spotkajmy się pod drzewem Ombu" Wzruszająca opowieść o losach rodziny. W sadzie można podpiąć to pod sagę. Przy lekturze nie zabraknie łez jak i momentów napięcia. Mnie osobiście za każdym razem w tym samym momencie ksiązki przechodzą dreszcze... POLECAM!!
Polecam ,tym którzy lubią przenosić się w czasie -NOAHA GORGONA
MEDICUS-MEDICUS Z SARAGOSSY-SZAMAN
świetnie pisane-powołanie,miłość,współczucie-na twarzy czuć tchnienie hisorii jak żywej różnic kulturowech i niezmienności ludzkich przeżyć-
ja się zakochałam od pierwszego czytania
ja równiez polecam Paulo Coelho - Weronika postanawia umrzeć. Ksiazka bardzo mnie wciagneła no i daje duzo do myslenia jak warte jest zycie. Obecnie rozgladam sie za jakimś romansidłem bo wkoncu jesien mamy wiec trzeba wczuc sie w ta atmosfere
137 2010-10-29 12:45:28 Ostatnio edytowany przez GORKA (2010-10-29 12:46:08)
Skończyłam właśnie "W habicie" Genowefa Czubakówna. Dość fajna i ciekawa.
Tak zachwalacie tego P. Coello że lecę do biblioteki.
Ja osobiście nie lubię P.Coelho. Pomysły i wątki na prawdę ciekawe ale jeśli chodzi o formę i styl trochę gorzej. Nie odpowiada mi sposób jego pisania. Książki nie wciągają tak, jak wiem, że mogą wciągać. Słyszałam dużo dobrych opinii o książce 11 minut i zamierzam ją przeczytać już od dłuższego czasu ale niestety nie mogę jej nigdzie dorwać.
aa ja ostatnio duzo slyszalam o ksiazce ,,Coś pożyczonego" -Emily Giffin ... coś że jakas panna idzie do łózka z narzeczonym swojej przyjaciołki:D moze byc ciekawa ksiazka i pewnie beda na nią polować
11 MINUT nie dostałam ale czytam teraz K.Grocholę "Serce na temblaku"-polecam!!!
'Klejnot Medyny' oraz 'Filary ziemi' - jak dla mnie świetne książki.
Widze,ze mam podobne gusta i spostrzezenia,co niektore z Was. Bardzo mi milo z tego powodu.
Jonathan Caroll pisze faktycznie dosc w ciekawy sposob.
Jesli chodzi o kryminaly, to Chmielewska jest dobra,aczkolwiek jestem szczerze oddana Agacie Christie:) Sa takze ksiazki polskiego autora o pseudonimie Joe Alex,ale nie sa porywajace,troche kopiuje Christie.
Czytalam takze Kwiat pustyni i zdecydowanie warta polecenia ksiazka kazdej kobiecie,mozemy dzieki niej,dowiedziec sie o egzotycznych,okrutnych praktykach ludów koczowniczych.
Naami,tez jestem pod wrazeniem literatury obozowej, wiele przeczytalam o tym pozycji, miedzy innymi takze Grudzinskiego, Borowskiego a takze "nieznanych autorow". W tym temacie polecam takze raporty Pilewskiego,sa dostepne w internecie,sa to raporty jednego z zolnierzy AK,ktory udal sie do obozu,aby opisac warunki panujace w tamtym miejscu. Niesamowite jest to,jak przebywanie w takich miejscach zmienia istote czlowieczenstwa w niektorych. Polecam takze Tobie,ale nietylko:P, zbior eseji "Przed Nieznanym Trybunalem" -Szczepanskiego.
Jesli chodzi o Coelho,przeczytalam "na brzegu rzeki Piedry", "Alchemika"- coz nie jest to w moim guscie,wydaje mi sie,ze w istocie sprawy wciaz wraca do tych samych kwestii.
To moze na tyle w moim pierwszym poscie odnosnie literatury:)
Zdecydowanie warta polecenia jest ksiazka Kasi Miszczuk "Ja, diablica", pelna fajnego humoru i groooozy z piekła rodem . Fanki "Zmierzchu" beda mialy z ta ksiazka kupe uciechy:)
jak dla mnie pozycja obowiązkowa to Dziedzictwo Mroku autorstwa Bree Despain. Czytałam już jakiś czas temu w angielskojęzycznej wersji - The Dark Divine i ostatnio ku mojemu zaskoczeniu odkryłam, że wydali już po polsku. Jak dla mnie super i każdemu polecę
Lubię książki Johna Irvinga, odkryłam ostatnio prozę Iris Murdoch - polecam tych autorów. Zauważyłam, że wiek ma ogromne znaczenie w fascynacjach literackich. Będąc licealistką byłam pod ogromnym wpływem pisarstwa E. Stachury, Mistrza i Małgorzaty Bulhakova. Czytałam ostatnio mistrza i to juz nie było to samo...Zaczynam się wgryzac w fantastykę, polecam klasykę: Sapkowskiego, Tolkiena, Ph. k. Dicka, F. Herberta. Fakt jest taki, ze bez względu na rodzaj literatury juz dawno nie trafiłam na nic takiego, co wywarło by na mnie porażające wrażenie, choć czytam dość dużo.
Polecam książki Joanny Chmielewskiej jeżeli ktoś lubi kryminały z poczuciem humoru, a także książki Browna jak "Kod da Vinci"
polecam książkę Biały Oleander bardzo przypadła mi do gustu:)
Ja ostatnio czytałam Millenium Stiega Larssona i muszę przyznać, że bardzo mi się ta książka spodobała. Jest bardzo długa i składa się aż z trzech tomów, ale szybko się ja czyta. Poza tym ostatnio dostałam książkę W 80 dni dookoła świata Michaela Palina i jak na razie zapowiada się również ciekawie.
Ja sobie odświeżyłam Grę Endera. MEGA książka. Prócz tego polecam Tam gdzie spadają anioły.
150 2010-12-30 13:18:59 Ostatnio edytowany przez cindy (2010-12-30 13:19:17)
aa ja ostatnio duzo slyszalam o ksiazce ,,Coś pożyczonego" -Emily Giffin ... coś że jakas panna idzie do łózka z narzeczonym swojej przyjaciołki:D moze byc ciekawa ksiazka i pewnie beda na nią polować
Bardzo fajna
I jeszcze druga część "Coś niebieskiego" pisana z perspektywy tej drugiej.
dla nie rewelacją jest "pięć osób które spotykamy w niebie"Mitcha Ablom'a jest też film (o tym samym tytule),na podstawie książki.dla mnie bardzo dobra.
Mój ukochany "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa oraz wszystkie części "Tatiana i Aleksander" Paulliny Simons polecam!
dziewczyny, chciałabym polecić wszystkim kobietkom lubiącym tzw. powieści sagi, książkę Kate Morton Zapomniany Ogród, to długa, wielopokoleniowa powieść, z tajemniczym wątkiem, akcja toczy się w 19 wieku, a także w latach 70 i w roku 2005, niezwykle wciągająca powieść raczkującej pisarki, ktora moim zdaniem zasługuje na największe laury za tę pozycję, polecam, zaczęcam
będzie wam ciężko odłożyć książkę na półkę
"Dom sióstr" Charlotte Link, polecam.
A ja polecę coś z zupełnie innej beczki:) "Póki pies nas nie rozłączy" Romualda Pawlaka. To autor, który do niedawna pisał przede wszystkim powieści z gatunku fantasy... a tutaj dla odmiany napisał sobie taką śmieszną, lekką powieść dla kobiet:) I wyszło mu to świetnie!
Ja polecam ksiażki Carlosa Ruiza Zafona. Ksiązki dla osób z dużą wyobraźnią
a ja nie wiem czy ktoś już pisał, ale ja polecam książki Cecelii Ahern, mimo, że mam ochotę ją sprać. Poza tym Nieznośnego Karolka; Małgorzatę Musierowicz; a kiedyś to lubiałam czytać Pippi Pończoszankę i Mary Poppins:)
Ogólnie mam taki mały problemik z pamęcią, więc często nie pamiętam co już czytałam:) Luzik...
Słyszałyście może o książce Jakuba Małeckiego "Dżozef"? To jakaś nowość na rynku, czytałam parę recenzji i wszystkie są pozytywne:) Zaintrygowało mnie w tej książce sformułowanie "połączenie realizmu magicznego i powieści dresiarskiej". Zastanawiam się nad jej kupnem, ale najpierw chciałbym zasięgnąć Waszej opinii...Słyszeliście o tej książce?
"Jedz,módl się, kochaj" Elizabeth Gilbert
Słyszałyście może o książce Jakuba Małeckiego "Dżozef"? To jakaś nowość na rynku, czytałam parę recenzji i wszystkie są pozytywne:) Zaintrygowało mnie w tej książce sformułowanie "połączenie realizmu magicznego i powieści dresiarskiej". Zastanawiam się nad jej kupnem, ale najpierw chciałbym zasięgnąć Waszej opinii...Słyszeliście o tej książce?
Do przeczytania tej książki skłoniła mnie uwaga kolegi, że jest to "świetna alternatywa dla Masłowskiej". I muszę przyznać, że warto - trochę surrealistyczna, lecz momentami bardzo dosadna. Tak właściwie takie książki trudno opisać - je trzeba przeczytać:)
A wracając do głównego tematu, ze swojej strony chcę polecić "Mój Afganistan" Małgorzaty Władkowskiej. Jeszcze nigdy wcześniej temat wojny w Afganistanie nie stał mi się tak bliski, jak po lekturze tej właśnie pozycji (ba, przed przeczytaniem jedyne co wiedziałam o tym kraju to to, gdzie leży;/). Autorka opisuje tu swoje przeżycia po wysłaniu na misję (a raczej po dobrowolnym zgłoszeniu się na nią) i to, jak to tam wszystko tak naprawdę wygląda, bez bawienia się w polityczne dociekania racji. Ta pozycja pozwoliła mi wyrobić sobie własną - niezależną od tego co podają media - opinię na temat tego konfliktu i osób, które decydują się na wyjazd, narażając swoje życie... Dlaczego walczą? O co? Czy warto? Z pewnością warto przeczytać i się przekonać;)
Dziewczyny 23 lutego ukaże się książka Lauren Oliver "7 razy dziś". Czekam niecierpliwie, bo w Stanach i UK już szaleją na punkcie tej książki. W ogóle to znajduje się na liście bestsellerów New Yorka Timesa. Książka opowiada o Sam Kingston, młodej Amerykance, lekceważącej wszystkich ludzi, których spotyka na swojej drodze. Ma cudownego chłopka, trzy wierne przyjaciółki i cały świat w nosie. Dopiero poranek po pewnej imprezie zmienia jej życie. Kiedy budzi się rano zaczyna przeżywać na nowo ubiegły dzień.
Przeglądałam co polecacie, stwierdzam że nikt jeszcze nie napisał czegoś więcej o literaturze latynoskiej - a przecież warta jest wspomnienia.
Przeczytałam ostatnio najlepszą książkę jaka wpadła mi w ręce do tej pory, warta uwagi dla tych z Was, które lubią dobrą literaturę z wyższej półki.
Julio Cortazar "Opowiadania tom I" - zbiór opowiadań argentyńskiego pisarza, wspaniałego twórcy opowiadań o drugim dnie. Nad każdym opowiadaniem należy się zastanowić, pisze metaforycznie, łączy realne z nierealnym, a koniec zawsze zależy od nas jak go zinterpretujemy. Czyta się długo, ale nie mozolnie. Po prostu rozkoszuje się językiem jakim pisze. Jestem ogromnie usatysfakcjonowana po przeczytaniu.
Opowiadania i wszystkie książki Cortazara wydane są przez Media seria Muza, bardzo piękne wydanie - skusiłam się na zakupienie większej ilości książek z tej serii. Już nie jego autorstwa, stwierdziłam, że chcę poznać literaturę latynoską. Przeczytałam Mayoral "Smutny to oręż co nie broni się słowem" - leciutka króciutka opowieść, ale brakowało mi w niej języka Cortazara więc dostała ode mnie niską ocenę na Biblionetce.
Obecnie czytam Somozę "Szczegół. Trzy krótkie opowieści" - to już bardziej przypadło mi do gustu.
A tak poza latino, dla każdej kobiety szczególna książeczka:
"Wieża z klocków" Kotowskiej Katarzyny
Dla wieczornych chwil z wciągającą książka:
Archer Jeffrey - opowieści, w których zakończenie zawsze nas zaskoczy!
Dan Brown - dla mnie "Anioły i demony" czytając książkę bez oglądania filmu, bo książka rewelacja a film - hmmm.
Jeśli chodzi o lekką sentencję o życiu:
Coelho (bez dwóch zdań) wiele się człowiek nie namęczy czytając, a znajdzie prawdy najprawdziwsze. Przeczytałam prawie wszystkie książki, oprócz weroniki polecam "Demon i panna prym".
Aby poczuć się w kręgu magii:
Harry Potter - stara jestem ale podobał mi się
Mój mąż poleca S. Kinga - nie tylko horror ale i zwykłe opowiadania.
Dla chętnych poczytania o naszej egzystencji, religii i etyce:
Tischner!!! Wymaga skupienia - ale pięknie pisał.
A z kanonu lektur szkolnych:
"Zbrodnia i kara"
Z polskiej literatury:
Jerzy Pilch - dla tych co lubią cięty język
Chyba tyle ode mnie.
Trafiłam tu na forum , ponieważ sama dziś wyruszam do biblioteki i mam ochotę poczytać, już spisałam tytuły bo niektóre mnie zaciekawiły ,dzięki:)
Ja również polecam "11minut"
Polecam także "Pamiętnik narkomanki" Barbara Rosiek , bardzo dobra książka warta przeczytania.
Z takich może bardziej dla nastolatek ale dobrze mi się ją czytało to "Panna Nikt" Tomek Tryzna
Polecam również kryminał "Mesjasz" bardzo dobra książka,ciekaw i wciagająca , do końca nie spodziewałam się kto jest mordercą, polecam bardzo:)
Jeśli znacie jeszcze jakieś dobre kryminały to piszcie z chcęcią poczytam:)
164 2011-02-16 17:31:11 Ostatnio edytowany przez comete (2011-02-16 17:31:39)
Wczoraj, skończyłam czytać "Sztuka podróżowania" (Alain de Botton) Urzeka wdziękiem, z jakim autor przygląda się ulotnym szczegółom naszej codziennej egzystencji. To opowieść o wiecznym niepokoju, który każe nam przemierzać kontynenty, niecierpliwie wertować książki, wpatrywać się w twarze nieznajomych.
"Włóczędzy" (nie pamiętam autorki)- pięknie napisana powieść o tym, co wydarzyło się przed masakrą na Placu Tiananmen. Porusza prostota i wyważony styl, w jakim autorka opisuje tragiczne wydarzenia.
"Upadek Gigantów" (Ken Follett)- pierwsza część epickiej opowieści rozgrywającej się na tle burzliwych wydarzeń początku XX wieku.
"Radykalna ewolucja" (Joel Garreau)- książka o technologicznych perspektywach ludzkości.
"Nieznośna lekkość bytu" (Kundera Milan)
"Świat Diabła" (Jerofiejew Wiktor)- mój ulubiony pisarz .
"Bliźnięta Fahrenheit" (Faber Michel)
"Siedem lat później" (Giffin Emily)
"The Devil's Star" (Nesbo Jo)
"Headhunter" (Nesbo Jo)
...i, mnóstwo innych
Czytam właśnie książkę "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" Wendelin Van Draanen i muszę przyznać, że książka jest świetna;-).
Juli kocha się w Brysie, on początkowo jej nie chce, ale potem, po kilku latach, nie może przestać o niej myśleć i tęskni za nią...Polecam, miło się czyta;-)
A propos Lauren Oliver i ksiązki "7 razy dziś", obejrzałam filmik promujący. Jest kilka części. jeśli byłybyście zainteresowane to podaje link: http://www.youtube.com/watch?v=StzjsD977uE
Polecam ksiazki Grishama i Kinga
"Jedz,módl się, kochaj" Elizabeth Gilbert
To mój numer 1! Bardzo mądra książka dobra dla wszystkich dziewczyn i kobiet, które chcą poukładać swoje życie i uwierzyć w siebie. Lektura tej książki naprawdę dużo mi dała, więc jak jest wam smutno, a życie daje wam w kość, to polecam!
"Niebieskie migdały" - Katarzyna Zyskowska Ignaciak
Bardzo fajna, ciepła opowieść o samotnej, młodej matce, która stara się pookładać sobie życie
NIELEGALNE ZWIĄZKI
BIERKI- to sa ksiazki które ostatnio czytałam i jestem na tak
"Dziwny przypadek psa nocną porą". Może nie należy do literatury lekkiej, ale można z niej dużo dowiedzieć się o autyzmie, poza tym bardzo dobrze się czyta.
Polecam.
NIELEGALNE ZWIĄZKI
BIERKI- to sa ksiazki które ostatnio czytałam i jestem na tak
Ja właśnie skończyłam Berka. Też dobry.
A ja historycznie ostatnio
Romualda Romańskiego polecam wszystkim lubiącym historię. A dla zainteresowanych militariami, ostatnio czytam Grom- siła i honor. Świeta książka, Polecam
i oczywiście nieśmiertelna Chmielewska;)
W końcu "7 razy dziś" Lauren Oliver przeczytałam. Książka jest super, co tu więcej pleść:) Sam Kingston naprawdę nie ma żadnego jutra. Musi ciągle przeżywać wydarzenia felernego piątku 12 lutego. Sam nauczy się jednak akceptacji dla ludzi i nie będzie już nimi pogardzać. Ta książka to prawdziwe katharsis dla zabieganego świata zapatrzonego w wieczny pęd i zważanie tylko na siebie. To tyle ode mnie, bo obiecałam, że napiszę jak skończę.
Z nowości polecam "Dlaczego nie jestem ateistą" Lipskiego. Książka nietypowa, jak na tę kategorię, czyli poruszająca kwestię wiary i niewiary. Dobra, bo napisana w stylu : "lekki - sympatyczny- poruszający" Sama pewnie nie sięgnęłabym po pozycje o takim tytule, ale po namowie siostry przeczytałam kilka stron, no i się wciągnęłam:) Polecam naprawdę wszystkim bez względu na poglądy, bo celem książki nie jest rozprawa nad poglądami innych, krytyka, czy próba nakłonienia do wiary, ale opis przeżyć i przemyśleń własnych autora zawartych w ciekawej opowieści.
Chmielewska jest świetna. "Klin" wciąga niesamowicie.
A ostatnio zaczytuje się w ksiązkach Emily Giffin, każda z nicha jest bardzo dobra.
Z nowości polecam "Dlaczego nie jestem ateistą" Lipskiego. Książka nietypowa, jak na tę kategorię, czyli poruszająca kwestię wiary i niewiary. Dobra, bo napisana w stylu : "lekki - sympatyczny- poruszający" Sama pewnie nie sięgnęłabym po pozycje o takim tytule, ale po namowie siostry przeczytałam kilka stron, no i się wciągnęłam:) Polecam naprawdę wszystkim bez względu na poglądy, bo celem książki nie jest rozprawa nad poglądami innych, krytyka, czy próba nakłonienia do wiary, ale opis przeżyć i przemyśleń własnych autora zawartych w ciekawej opowieści.
Też czytałam! Również pozytywnie się zaskoczyłam. Mnie, jako absolwentce psychologii, bardzo podobały się wszystkie opisy z zakresu psychologii społecznej. Czytając książkę Lipskiego, od razu widać, że jest on dobrym specjalistą z zakresu wywierania wpływu. Na pewno jeszcze kiedyś wrócę do "Dlaczego nie jestem ateistą", bo książka daje dużo do myślenia i sprawia, że czytelnik bardziej zaczyna się zastanawiać nad sensem swojego życia.
a ja polecam "Pokalanie" Czerwińskiego:) podobna proza do Hłaski jeśli ktoś lubi
Ja szczerze proponuje ksiazke fredericka forsytha,,szepczacy wiatr"piekna wzruszajaca opowiesc o dozgonnej milosci.naprawde warto przeczytac
a tak z ciekawości zapytam-gdzie kupujecie książki?
181 2011-04-07 20:51:24 Ostatnio edytowany przez kasia1208 (2011-04-07 20:54:42)
a tak z ciekawości zapytam-gdzie kupujecie książki?
gdzie się tylko da,ale najczęściej na allegro najtaniej,często też sprzedaję książki aby móc kupić nowe
a żeby wrócić do tematu aktualnie przeczytałam"Dlaczego nie jestem ateistą"Lipskiego"Trzepot skrzydeł"Grocholi Polecam obie
Dzisiaj zabieram się za Martę Fox"Coraz mniej milczenia"
no ja odkryłam, że w wiekszości przypadków selkar jest bezkonkurencyjny. ceny maja duzo nizsze:)
Ja polecam ostatnio przeczytaną książkę "Dzisiaj narysujemy śmierć". Bardzo mocna, ale tzreba wiedzieć, zdawać sobie sprawę z rzeczy, w niej opisanych.
H. Hessego - Narcyz i złotousty, Demian, Wilk stepowy, Sidharta
J.L.Borgesa - Powszechna historia nikczemności
W.Whartona -Franky Furbo
R.Tagore - Dom i świat
A.Huxleya - Nowy wspaniały świat
...
185 2011-05-09 11:17:48 Ostatnio edytowany przez Janos (2011-05-09 11:19:57)
Info o książkach na stronach internetowch Wydawnictwa Znak
Czysta jak łza i
Czyste szaleństwo
Nowa seria kryminalna Charlaine Harris, autorki serii o Sookie Stackhouse, na podstawie której powstał serial Czysta krew
Premiera serii 18 maja
Kolejne tomy w czerwcu, sierpniu i listopadzie
Niedługo wystartuje strona lilybard.pl
I już rusza profil bohaterki na fb
Ja zaczęłam czytać teraz "Samotność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego. Znajoma która mi ją pożyczyła, gorąco mi ją poleca i ciągle pyta czy już zaczęłam czytać. Ciekawa jestem czy na prawdę jest taka bestsellerowa jak mówi moja znajoma. Może któraś z Was ją czytała?
Ja zaczęłam czytać teraz "Samotność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego...
...Może któraś z Was ją czytała?
Czytałam i jak najbardziej ją polecam. Nie jest łatwa w czytaniu, ale jak najbardziej na czasie, bo to o miłości z internetu. Na podstawie tej książki jest film pod tym samym tytułem, z Magdaleną Cielecką w roli głównej -ale nie oglądałam go.
To mój ulubiony autor. Polecam inną jego książkę " Los powtórzony"
188 2011-05-09 20:09:50 Ostatnio edytowany przez kasia1208 (2011-05-09 20:10:25)
CupraFR napisał/a:Ja zaczęłam czytać teraz "Samotność w sieci" Janusza L. Wiśniewskiego...
...Może któraś z Was ją czytała?Czytałam i jak najbardziej ją polecam. Nie jest łatwa w czytaniu, ale jak najbardziej na czasie, bo to o miłości z internetu. Na podstawie tej książki jest film pod tym samym tytułem, z Magdaleną Cielecką w roli głównej -ale nie oglądałam go.
To mój ulubiony autor. Polecam inną jego książkę " Los powtórzony"
oczywiście czytałam bardzo mnie wciągnęła ma wiele wątków, dlatego można ją przeczytać ponownie.... choć czasem zbyt wiele wywodów naukowych choćby dotyczących DNA
Obecnie przeczytałam "Ono" Doroty Terakowskiej gorąco polecam
Jedna z moich ulubionych - "Wilk stepowy".............
Polecam książki Joli Picoult - dla wszystkich którzy lubią życiową literaturę.
Dla tych którzy lubią troszkę fantastyki ale w umiarkowanej ilości świetna książka ,,Anielscy obrońcy''
No i naturalnie Zafon ,,Cień wiatru'' oraz ''Gra Anioła''.
Warta przeczytania jest na pewno nowa seria Charlaine Harris
Czysta jak łza
Czyste szaleństwo
Nowa seria kryminalna Charlaine Harris, autorki serii o Sookie Stackhouse, na podstawie której powstał serial Czysta krew
Premiera serii 18 maja
Kolejne tomy w czerwcu, sierpniu i listopadzie
Niedługo wystartuje strona lilybard . pl
I już rusza profil bohaterki na fb
Polecam Świętą księgę wilkołaka - Wiktora Pielewina
193 2011-05-15 19:57:58 Ostatnio edytowany przez bu (2011-05-15 19:59:27)
Książką godną uwagi jest MILLENNIUM, autor: Stieg Larsson. Są to 3 powieści kryminalne (niestety autor nie zdążył napisać nic więcej ponieważ zmarł na atak serca przed ukazaniem się 1 części trylogii).
Nigdy nie czytałam lepszej książki, jest pełna niespodzianek i - chociaż każda część ma ok 600-800 stron (co odstrasza większość ludzi ) czyta się ją bardzo szybko, ponieważ strasznie wkręca. Nie da się od niej odejść - dosłownie.
POLECAM!!!
Harlan coben-nie mow nikomu.niewinny.jedyna szansa i obiecaj mi -najbardziej mnie wiciagły ale oczywiscie reszta tez super:P
Jeżeli chodzi o literaturę fantasy, to bardzo gorąco polecam książkę Trudi Canavan "Łotr" ;-)