Niski wzrost ;/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niski wzrost ;/

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 168 ]

Temat: Niski wzrost ;/

Hej, jestem Iza.. Mam 20 lat i niestety jestem bardzo niska i bardzo szczupła, nie wyglądam na swój wiek i bardzo mnie to drażni bo każdy uważa że wyglądam na 15/16 lat. Jak to zmienić? Jak nabrać kobiecych kształtów i wyglądać na swój wiek? Proszę o porady to dla mnie bardzo ważne !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niski wzrost ;/

A ile masz wzrostu?

3

Za kilka lat to co teraz Ci przeszkadza będzie Twoim atutem smile Teraz masz lat 20 i wyglądanie na 5 lat młodszą może być uciążliwe, ale później ... smile

4

Mam 155 cm jest to zdecydowanie za mało, waże 41kg jak gimnazjalistka.. Chciałabym zmienić coś i wyglądać na starszą niż mi mówią.. Jest dla mnie bardzo uciążliwe gdy ciagle ktoś porównuje mnie do nastolatek..

5

Ojej, to nic tylko nosić na rękach wink Mam powyżej 180 cm i wolę kobiety 155 cm niż 175 cm. Chyba większość facetów woli filigranowe panny.

6

ja mam jeszcze mniej i często mnie odmładzają  wink za dzieciaka trochę mi to przeszkadzało ale teraz big_smile
za kilka lat będziesz się z tego smiała smile ja teraz mam 27lat a niedawno kasjerka poprosiła mnie o dowód big_smile

7

Kochana,nie masz się czym martwić,serio ! smile Ja mam prawie 23 lata,też mam taki wzrost i ważę gdzieś ok 47 kg. Kiedyś w czasach podstawówki i gimnazjum strasznie przeszkadzało mi to że jestem niska i denerwowało mnie kiedy ktoś mówił do mnie "mała".A teraz? Teraz w ogóle mi to nie wadzi,a nawet mogę powiedzieć że uważam to za mój plus-mój facet powtarza mi że małe jest piękne smile Naprawdę od czasów szkoły średniej i teraz na studiach spotkałam mnóstwo dziewczyn które są prawie albo i nawet mojego wzrostu i jakoś już dawno nie spotkałam się z wytykaniem mi tego że jestem mała czy coś.Z pesrpektywy czasu gdybym miała teraz wybierać to za nic w świecie nie chciałabym być wyższa smile Szukam plusów bycia niską i nie przejmuję się że mam tyle wzrostu ile mam smile Czasem może irytuje mnie to,że jestem proszona o dowód w sklepie ale w sumie jest to nawet zabawne jak daję dowód i mówię że mam już 23 lata smile Także teraz to może nas irytować,ale za kilka lat to odmładzanie będzie dla nas wielkim komplementem,także głowa do góry i nie przejmuj się tym że jesteś niska wink

8

Doraźnie- wysokie obcasy lub koturny, bo wygodniejsze.

Znam dziewczynę Twojego wzrostu, chodząca anoreksja, ma 23 lata i wiesz co???jest mega pewna siebie, maluje usta na czerwono, wkłada czarny okular, buty na mega ocasie i uwierz-ma powodzenie, nie ginie w tłumie. A młodość?- to jedynie atut!

9 Ostatnio edytowany przez brzydulla (2013-07-16 18:40:44)

No jednak jest to problem.

Po pierwsze, jesli wyglądasz na 15/16 lat to trudniej jest ci cokolwiek załatwić bo cię zbywają jak dziecko.
Po  drugie, faceci w wieku 20 kilku lat raczej nie będą zwracać na ciebie uwagi bo 15-latka to dla nich siksa.

Do tej pory jak gdzieś jestem z wyższą koleżanką to każdy rozmawia z koleżanką a ja jestem jak mlodsza siostra którą niestety trzeba było zabrać.

Trudniej sięgnąć coś z wyższej półki.

Ciężko coś kupić do ubrania bo spódnice maxi i spodnie ciągną się po ziemi, mini sięgają za kolano a w działach dziecięcych głownie różowe i z falbankami a w pewnym wieku już tak nie uchodzi.

A wysokie obcasy są strasznie niewygodne! i głupio wyglądają np do stroju sportowego wink

10

Iiiii tam.... mnóstwo znanych kobiet jest niska i nikt im seksapilu nie odmawia wink wszystkie te Cichopek, Herbuś, Kozidrak, Madonna, K. Minoque, Longoria, ( i Danny DeVito! ; ))  i mnóstwo, mnóstwo innych znanych kobiet jest niska ... i piękna tongue
Podpatrz na ich zdjęciach w czym im dobrze, w jakiej długości sukienek, spodni, fasonach, kolorystyce i kombinuj! wink

11 Ostatnio edytowany przez brzydulla (2013-07-16 19:25:57)

Te osoby są popularne, tego im na pewno odmówić nie można...
Niski wzrost jest przeszkodą,nie atutem. Bo jeśli nie to możesz mi wytłumaczyć dlaczego np. projektanci mody takich nie zatrudniają???

Co za róznica w czym im dobrze (co nie znaczy że mi też by było!) - takich rzeczy nie ma sklepach. Szukałam ostatnio sukienki na wesele koleżanki i kicha, właściwie wszystko musiałabym skracać(= dodatkowy koszt i często rzecz traci fason)

ostatnio apropo koleżanka powiedziała że jestem 'z metra cięta', raczej nie brzmiało to jak 'sliczna kobieta'

12

Projektanci takich nie zatrudniają bo kiedyś, w zamierzchłych czasach techniki, kamery miały to do siebie, że bardzo skracały obraz optycznie - stąd wysokie i chude kobiety wyglądały naturalnie, a te naturalne - na lekko zaokrąglone.
Technika poszła naprzód a preferencje zostały smile

13

A nie dlatego że krasnalki na krótkich nóżkach (wszak nogi to ważny element urody kobiety smile ) wyglądają po prostu nieatrakcyjnie?

Bo jak inaczej wytłumaczyć te 'preferencje'?

14

Znaczy chcesz za wszelka cenę udowodnić, że masz gorzej? tongue
No to niestety nie masz big_smile bo ty ostatecznie możesz założyć obcasy i te 10 cm urosnąć, natomiast bardzo wysoka kobieta nie utnie sobie nóg, żeby nie przerastać o pół głowy otoczenia tongue

Poza tym pomyśl jak zwiększają się twoje możliwości wśród facetów - wszak cała rzesza z nich nie znosi, kiedy partnerkaa ich przerasta - a ty proszę - jak z obrazka!

(wiem, nie pocieszylam cię, ale dosłownie przed kilkoma dniami rozmawialam ze znajoma, która udowadniala mi, ze ludzie wyśmiewają się ze zbyt chudych kobiet ( ona jest średniego wzrostu (172) a wazy tyle co ty prawdopodobnie;)

Którą opcję siebie wolisz 155cm i 45kg czy 172cm i 47kg? I żeby do ciebie ludzie zamiast "dziewczynko" mówili "chlopcze"? wink
Głowa do góry, zawsze możesz udowodnić, że jesteś kobietą odpowiednim dekoltem big_smile

15

Dziękuje wam:) Podniosłyście mnie na duchu i macie racje.. wink
Nie takie ludzie mają problemy, otworzyłyście mi oczy na wiele rzeczy;) Tego mi było trzeba! Pozdrawiam bardzo gorąco :*

16

A czy ty kiedyś chodziłaś na obcasach 10cm? Tak przez cały dzień np? Jak max zniosę 7-8 cm i po kilku godzinach czuję się gorzej niż gdybym przeszła 50 km na płaskim obcasie.
Czy na obcasach 10 cm wybieramy sie na grilla? na wycieczkę do lasu?

Oczywiście żebym wybrała 172 cm i 47 kg, przynajmniej można wcinać wszystko i śmiać się z tych co zjadają 2 kiełki na sniadanie.

Dekoltem? Mała i z cyckami na wierzchu, naprawdę niesmaczne.

Wiesz żyję już prawie 40 lat i jedyna sytuacja kiedy wzrost był zaletą to podczas długiej podróży samolotem lub autokarem (czego większośc z nas na co dzień nie robi). Za to stojąc w grupie osób 170 cm zazwyczaj czuję się bardzo niezręcznie,ja zawsze łeb muszę w górę...

17

Ja też jestem niska, zawsze strasznie na to narzekałam. I do tej pory wyglądam jak dzieciak, który dopiero co z podstawówki wyszedł, ale teraz jest mi z tym dobrze. Co prawda dużo spodni jest kilka cm za długich, ale da się znaleźć. Mogę nosić szpilki do nieba, mimo że nie lubię ich.
Wyobraź sobie, że Aguilera jest nieco niższa od Ciebie, a wygląda dobrze. Nie ma co się przejmować. Wiem, łatwo powiedzieć, ale da się.
Poza tym dużo facetów lubi takie maluszki jak my. ;-)

18

Brzydulla - Ty naprawdę idąc na grilla do znajomych zastanawiasz się nad tym ile masz wzrostu? Slyszysz z ich strony krytykę? Ktoś z nich cię obraża lub wyśmiewa z powodu Twojego wzrostu? Rozmyslasz nad swoim wyglądem idąc do lasu?
Rozumiem, że masz kompleks, rozumiem, że każda kobieta (ja też) ma w swojej głowie swoją wizje doskonałej siebie, ale takie nieakceptowanie siebie to zakrawa na jakąś wzrosto-reksję.
Rozumiem problemy z doborem ubrania, z robieniem zakupów w supermarkecie no ale do licha nie spotkałam się (oprócz kilku zawodów gdzie wzrost i/lub siła fizyczna są potrzebne) by ktoś był dyskryminowany z powodu tego że jest niski.
A ze ludzie czasem pozwalają sobie na docinki i złośliwości? Robią to też w stosunku do ludzi otyłych, chudych, rudych, łysych, wysokich, leworecznych, gąrbatych, niepełnosprawnych, Murzynów, Żydów, albinosów itd... A jak im braknie powodu to ich wyśmieją bo sa zbyt ładni tongue

19

No różnie bywa - na grillu czasem też bywa głupawo jak sięgasz wszystkim do pachy.

Chcę tylko powiedzieć że maluchy mają już na starcie w plecy bo do wszystkiego muszą się wspinać sad

Ja zauważam to szczególnie bo do tego jestem jeszcze nieśmiała i niski wzrost nie pomaga mi nabrać pewności siebie.

20

To fakt, że osoby niskie mają czasami problem z tego tytułu. Wiem to z autopsji. Ale czy to jest problem nie do przeskoczenia? Nie wydaje mi się.
Miałam kompleksy z tego powodu, były docinki, ale teraz mam to w nosie. Już wolę mieć swoje 160cm wzrostu, niż 180.

Teraz też słyszę jakieś komentarze z tego tytułu, ale żartobliwe i sama się z tego śmieję. I jest mi lepiej.

21

Ja kiedyś na chwilę wyskoczyłem do sklepu, przechodziłem pędem przez działy i taka niska fajna laska zatrzymała mnie i poprosiła mnie o sięgniecie z wyższej półki. Jak to robiłem to się uśmiechnąłem, bardziej z jej aparatu na zęby (które dodają uroku!:) niż z jej wzrostu, ale ona myślała, że z jej wzrostu...:) Dzięki temu zaczęliśmy rozmawiać i okazało się, że wynajmowała mieszkanie w klatce obok na tym samym poziomie, studiowała mój poprzedni kierunek (z którego uciekłem;) i później z tej znajomości było kilka obopólnych korzyści (bez podtekstów). Gdybym wtedy nie był w udanym związku to na pewno próbowałbym rozwinąć tamtą znajomość - była grzechu warta:)

To Wasze wspinanie się, które czasami utrudnia Wam życie, to często taki naturalny sposób na zagadanie w podobnych sytuacjach, a prawdziwemu mężczyźnie duma rozpiera piersi, że może pomóc kobiecie:)

22

no proszę Cię - mnie za kobietę nawet nigdy w życiu nikt nie uważał

co innego moją koleżankę (176 cm)

23

...I tak wkoło panie Macieju...

Za niska, za wysoka, za małe cycki, za duże cycki, za gruba, za chuda, koślawa , garbata itd.

Ciekawe, czy nadejdzie w końcu taki dzień, gdy wszyscy zaczną akceptowac samych siebie.

Nawet nie wiecie co tracicie, wtedy i świat wydaje się piękniejszy wink

24

nustablo napisał/a:

To Wasze wspinanie się, które czasami utrudnia Wam życie, to często taki naturalny sposób na zagadanie w podobnych sytuacjach, a prawdziwemu mężczyźnie duma rozpiera piersi, że może pomóc kobiecie:)

przypomniała mi się reklama z Aniston big_smile

25

Ojj znam te wszystkie sytuacje, dyskryminacja mocne słowo, ale w normalnej pracy, w której niby wzrost nie ma znaczenia i tak jest ciężko, bo nie uznają oni naszego autorytetu, nie odbierają nas poważnie .. zdarzyło mi się mieć z tego powodu problemy w pracy. No ale cóż, nic na to nie poradzę jak wyglądam, mogę sobie za to super nick na forum sprawić haha ;D kwestia akceptacji. A jeśli chodzi o sprawy damsko-męskie to jest idealnie, mnóstwo facetów kocha niskie dziewczyny, na powodzenie narzekać nie mogę, wciąż od nich słyszę na każdym kroku "małe jest piękne" (na prawdę od wielu facetów, starych kumpli jak i obcych mężczyzn) i wtedy rosnę, ale z dumy hehe ;D często pomykam w sportowych cichobiegach na płaskim, ale od jakiegoś czasu gdy mam ochotę to zakładam szpilki (max 10 cm) i też jest fajnie. Mam jakieś 156cm i mimo 23 lat wyglądam na 15. Na imprezy od 16lat sprawdzali mi dowód. Przeważnie miałam starszych od siebie chłopaków, którym to wcale nie przeszkadzało a raczej właśnie podobało się wink Pewność siebie jest w tym wszystkim zbawieniem więc ją polecam wink

26 Ostatnio edytowany przez Tango dla dwojga (2013-07-17 03:11:48)

Izo,

teraz już jestem stary dziad ;) więc nie musisz mnie słuchać, ale...znam wielu facetów, którzy wręcz szaleją na punkcie dziewczyn o Twoim wzroście. Znam, bo sam takie uwielbiam :)

To zabrzmi może infantylnie, ale facet musi (!) czuć, że zapewnia kobiecie z którą jest bezpieczeństwo. Że się o Nią troszczy, opiekuje, że o Nią dba.
A wiesz o ile prościej to robić, gdy dziewczyna jest mniejsza od niego? :)

Co mi tam po jakiejś szałowej lasce metr dziewięćdziesiąt o nogach do nieba, jak ja będę musiał podskakiwać by spojrzeć Jej w oczy i móc wyszeptać - Kocham Cię...
(zresztą, o jakim szeptaniu tutaj mowa, jak ja bym musiał krzyczeć, bo odległość moich ust od Jej uszu byłaby zbyt przerażająco daleka :)

A łóżko? A co jesteśmy dorośli, pogadajmy o łóżku...
Wiesz jak bardzo musiałbym się napracować, by zaczynając od karczku móc taką wysoką dziewoję porządnie...wymasować?
Toż zanim doszedłbym ;) ....od owej szyi do bioder już bym się zasapał, a gdzie tu w ogóle mówić o tak uroczo-erogennie-czułych miejscach jak wewnętrzna strona ud czy paluszki u Jej stópek?
Wieki całe i zaczynając w tej sposób zanim przemierzyłbym drogę Jej ciała dochodząc do dołu, góra już zapomniałaby o tym, że w ogóle Jej dotykałem...

I tak w koło Macieju :)

A ktoś tak ślicznie ukształtowany jak Ty? I ja mogę przytulić (nie obawiając się, że jak złapię za tyłek, to nie dosięgnę ust) i Ty możesz się ufnie wtulić we mnie, I mogę Cię spokojnie podrzucać i bujać w swych ramionach i przenosić przez próg bez obawy że połamię sobie kręgosłup (a rentę teraz dostać to nie takie hop-siup no i to grosze są) i mogę czuć zapach Twoich włosów gdy idziesz obok mnie i...i wreszcie last, but not least - wiesz jaką frajdę daje seks gdy oparta o ścianę plecami oplatasz tego jedynego biodrami? :)

Kurcze, dziewczyno, a jak już słyszę, że narzekasz na to, że młodo wyglądasz...
99% użytkowniczek tego forum pakt z diabłem by podpisało, żeby tylko kilka lat młodziej wyglądać...
Wiesz jaką frajdę mi sprawiało, kiedy stojąc obok grupy swoich studentów praktycznie się od nich nie odróżniałem?
Poczekaj jeszcze trochę, a ta "wada" stanie się jedną z Twoich największych zalet :)

Doświadczenie i niewinna twarz aniołka? O, faceci marzą wręcz o czymś takim :)))
Facet Ci to mówi ;)

Ps: Mam nadzieję, że nie uraziłem wysokich dziewczyn ;)

27

Jakież to słudziutkie!!!

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/27554/000_505666317.jpeg

Pewnie faceci uwielbiają partnerki którym można napluć na głowę.

Ja zawsze odstawałam wzrostem i nawet w podstawówce na dyskotek koledzy nigdy mnie do tańca nie prosili!

Pomóc kobiecie? Jak jestem z wysoką koleżanką to faceci rzucają się żeby pomóc jej bo ja dla nich to nie kobieta!

28

ja na dyskotekach w podstawówce i ogólnie przez cały tamten czas nie czułam się jakoś hm no nie powiem że kobieco bo byłam wtedy mała dziewczynką ale no miałam wrażenie że koledzy nie zwracali na mnie uwagi.ale teraz? teraz jest zupełnie na odwrót.Może niektórym facetom przeszkadza niska dziewczyna,ale myślę że większość mężczyzn lubi takie kobietki bo może otoczyć je ramieniem i opieką,mój facet nigdy nie wytyka mi tego że mam tyle cm a nie więcej.
W ogóle przypomniała mi się sytuacja z przed bodajże tygodnia.Ktoś zadzwonił do drzwi,ja otwieram a tam jakiś facet roznosiła kalendarze czy coś i pyta czy jest ktoś z rodziców ;D (a ja mieszkam z chłopakiem),no,także tak chciało mi się śmiać,no ale cóż,taka już nasza uroda,ale małe jest piękne smile

29

Brzydulla, nic nie widze okropnego w tym zdjeciu- sliczna kobietka obok bardzo wysokiego faceta. Sama jestem mala i kazdemu musze patrzec "od dolu", ale nigdy mi to w zyciu nie przeszkadzalo. Wrecz przeciwnie! Wyglada sie mlodziej, faceci chca sie opiekowac, nieba , nie tylko puszke z gornej polki, przychylic wink I to nieprawda, ze sie nie jest traktowana powaznie w pracy czy na uniwerku; jak sie jest kompetentna, wzrost nie ma zadnego znaczenia.

Co do modelek, sa one super wysokie, bo inaczej ich by na wybiegu nie bylo widac. Modelka to wieszak na ubranie, a nie ideal kobiecosci.

30

zgadzam się z moją przedmówczynią-modelki to zazwyczaj nie jest ideał kobiecości a wieszak na ubrania.Powiem wprost-ani tyłka,ani cycka,a tylko wystające kości.I nawet jak jest mega wysoka to co z tego?Ja wolę być niska ale mieć proporcje i swoje atuty niż być wysoka i wychudzona.
Ja np nie spotkałam się z tym żeby np na uczelni jakiś wykładowca potraktował mnie inaczej bo jestem niska.Nic takiego nie miało miejsca,no ja niczego takiego nie zaobserwowałam.Także naprawdę nie ma co szukać problemu tam gdzie go nie ma.

31 Ostatnio edytowany przez igla16 (2013-07-17 12:18:21)

brzydulla, bez obrazy, ale myślę, że wymyślasz już sobie problemy. Fakt, niski wzrost czasami przeszkadza, ale czy nie mamy większych problemów niż 155cm? Wiem, śmiesznie wyglądamy przy wysokich ludziach, nie wszystkie ubrania na nas pasują, nie wszyscy traktują nas poważnie... Ale trochę dystansu do siebie. ;-)
Nie masz czasami problemów z niską samooceną? Bo na coś takiego mi wygląda Twoje narzekanie na wzrost.

Będąc w Holandii widywałam same wysokie kobiety. 175cm i więcej. Te to dopiero mają problem.
Mam znajomą, 186cm wzrostu. Żadnych normalnych ciuchów nie może sobie znaleźć. Butów tak samo. A jak założy buty na małym obcasie przewyższa większość facetów.

Każdy wzrost ma swoje plusy i minusy. Ale najważniejsze jest, by zaakceptować się takim, jakim się jest. Jak będziesz wiecznie pokazywała swoje niezadowolenie niskim wzrostem - uwierz mi, ludzie będą to widzieli i traktowali Cię tak jak Ty sama siebie. Czyli niekoniecznie poważnie.

32

ale jakich odpowiedzi spodziewać się przeczytawszy sygnaturę? może brzydulla najwyższy czas spróbować podejść inaczej? lepiej zacząć w wieku 39 lat niż wcale. życzę Ci aby Twoje podejście do życia się zmieniło. dużo dobrego.
cholera tyle fajnych chwil mozna przeżyć nawet będąc samotną osobą, nie mając faceta ani oddanych przyjaciół. coś o tym wiem.

33

Ogien, odsylam do Jestem brzydka i Nieudacznikiem byc- jasno mozna zrozumiec dlaczego Brzydulla znajduje problem w swoim wzroscie.

34

Ja sama co prawda na swój wzrost nie mam prawa narzekać, ale pozwolę sobie zabrać głos. Mam 173 cm wzrostu, lubię te swoje centymetry, ale... z kupnem ciuchów też wcale nie mam kolorowo - jak już znajdę coś, co mi się naprawdę spodoba, to zwykle albo mam za krótkie rękawy, albo w spodniach nogawki, albo pas wychodzi sporo za wysoko. Z kolei kiedy założę buty na 10 cm obcasach, to jestem kilka centymetórw wyższa od męża (nie szkodzi, i tak zakładam tongue).

Nigdy, przenigdy nie spotkałam się z żadnymi kąśliwymi uwagami czy dyskryminującym potraktowaniem moich niskich koleżanek. Inna rzecz, że gusta są bardzo różne, mój mąż na przykład uwielbia wysokie kobiety, ale znam grom mężczyzn, którzy wolą takie właśnie filigranowe kobietki wink. Nie ma ludzi, którzy byliby w typie wszystkich, a nasze kompleksy są w naszej głowie - co z nimi zrobimy zależy wyłącznie od nas. Mało tego, przy odrobinie włożonego wysiłku z pozornej wady można uczynić swój największy atut smile.

35

Tez lubie wysokie kobiety zawsze jak wybieram partnerke to do 1,67cm

36

brzydulla napisał/a:

no proszę Cię - mnie za kobietę nawet nigdy w życiu nikt nie uważał

co innego moją koleżankę (176 cm)

A sama się za nią uważasz, jeśli sama nie widzisz w sobie kobiety, trudno żeby zobaczył ją kto inny.

37

Odpowiadając na posta autorki - mnie się podobają dziewczyny które są niskie ( od powiedzmy 150 cm choćby gdybym trafił na cudowną a byłaby jeszcze niższa to też wątpię by akurat TO było dla mnie problemem ) i te które są średniego wzrostu ( te 170 cm powiedzmy ). One są przeurocze. wink Kobieta nie zawsze musi mieć krągłą pupę, zgrabny biust i długie nogi by być atrakcyjna dla faceta. To tylko stereotypy i frazesy jakimi karmią nas media i otoczenie. A wyglądanie na młodszą ma swoje zalety czasami. smile

Nie wiem, jestem tylko facetem tongue ale wydaje mi się, że powinnaś pokombinować głównie ze stylizacją ubrań i makijażem.

38

Znam mnóstwo dziewczyn, które maja 155, a nawet mniej. Sama mam 160 i ważę 44 kg.

39

Patrycja1990 napisał/a:

ja na dyskotekach w podstawówce i ogólnie przez cały tamten czas nie czułam się jakoś hm no nie powiem że kobieco bo byłam wtedy mała dziewczynką ale no miałam wrażenie że koledzy nie zwracali na mnie uwagi.ale teraz? teraz jest zupełnie na odwrót.Może niektórym facetom przeszkadza niska dziewczyna,ale myślę że większość mężczyzn lubi takie kobietki bo może otoczyć je ramieniem i opieką,mój facet nigdy nie wytyka mi tego że mam tyle cm a nie więcej.
W ogóle przypomniała mi się sytuacja z przed bodajże tygodnia.Ktoś zadzwonił do drzwi,ja otwieram a tam jakiś facet roznosiła kalendarze czy coś i pyta czy jest ktoś z rodziców ;D (a ja mieszkam z chłopakiem),no,także tak chciało mi się śmiać,no ale cóż,taka już nasza uroda,ale małe jest piękne smile

A mądrzy ludzie żyją w brudzie.

To że ktoś wymyślił jakies powiedzenie żeby uzasadnić swoje postępowanie albo się pocieszyć nie znaczy jeszcze że tak jest.

Niski wzrost w niczym nie pomaga a jesli się jest do tego np nieśmiałym lub/i niezbyt urodziwym to przechlapane.

40

Brzydulla, Ty dopiero nieugiete frazesy prawisz! Wzrost ma sie nijak do powodzenia, szacunku w pracy, czy generalnie zycia. Mam 158cm wzrostu i nigdynie bylam dyskryminowana, ani nie mialam problemow z plcia przeciwna.

Uzywasz wzrost jako jedna z wymowek swoich niepowodzen.

41

no brzyduli jednak nie da się niczego wytłumaczyć,jak ktoś na siłę chce kreować się na ofiarę losu no to już jego sprawa.
ja wiem co mówię o wzroście bo sama jestem niska i widzę jak byłam i jak jestem teraz postrzegana w społeczeństwie,więc nie są to jakieś suche fakty,a moje własne doświadczenia i przeżycia.tyle:)

42

no a moje są zupelnie inne i trwają trochę dłużej niż Twoje...

43

to ze ja mam 23 lata a ty więcej nie znaczy że ja nie mogę nic wiedzieć na ten temat bo wiem,i widzę co się zmieniło a zmieniło się sporo:) Brzydulko,naprawdę nie można na siłę wpędzać się w kompleksy bo to dołowanie się na własne życzenie prowadzi tylko do rozwijania się np depresji.ja sama miałam kiedyś więcej kompleksów,ale stwierdziłam że wyolbrzymianie ich i mówienie ciągle o nich wcale m nie pomoże a stanie się moją udręką.tak więc staram się może nie olewać to co jest we mnie nie tak,ale jeżeli mam taką możliwość to walczyć z nimi lub po prostu się do nich przyzwyczaić smile

44

no wokół mnie się nie zmieniło...

wciąż słyszę:
maluchu!
koleżanka z metra cięta
to ile ty masz wzrostu? tylko 160?

nie że to obraźliwe ale atrakcyjniejsza się z tego powodu nie czuję
ani jak stoję obok kolegi i sięgam mu pod pachę

45

Ja mam 180 cm,  moje rodzeństwo podobnie, nasze dzieci znacznie nas przerosły, zwłaszcza męska część. Na szkolnych dyskotekach byłam wyższa prawie od wszystkich chłopaków, jak ja zazdrościłam niskim dziewczynom. W sklepie patrzę tęsknym wzrokiem na szpilki, które na nogach wyglądają tak seksowne i idę szukać  tych najbardziej płaskich. Mimo, że mam tyle lat nadal czuję się skrępowana gdy stoję w jakimś towarzystwie i góruję nad większością wzrostem. Nie mówię już o tym, gdy na jakieś zabawie sylwestrowej czy karnawałowej jestem proszona do tańca przez faceta, którego głowa kończy się na wysokości mojego biustu. Co dziwne facetom jakoś nie przeszkadza mój wzrost:) Nadal myślę o tym jak to fajnie być taką malutką kobietką, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego:)

46

po prostu ignoruj te docinki,naprawdę gdy pokażesz komuś że masz jego słowa w d.... to w końcu albo tej osobie znudzi się takie gadanie albo nawet jak tak dalej będą cię nazywali to ciebie nie będzie to obchodziło.naprawdę warto puszczać mimo uszu takie dogadywanie,poza tym jeżeli tak wołają na ciebie ludzie w twoim wieku,dojrzali-to świadczy to tylko właśnie nie o ich dojrzałości,a o tym że pozostali chyba jeszcze w czasach podstawówki.

powiem ci,że na studniówce byłam z kolegą który był mega wysoki i pewnie zabawnie przy nim wyglądałam,ale żeby się tym dołować?nawet o tym nie pomyślałam przez chwilę.teraz mój chłopak też jest ode mnie wyższy,ale ani jemu ani tym bardziej mi to nie przeszkadza:)
także kompleks niskiego wzrostu tkwi myślę w tym że za bardzo to wyolbrzymiamy,a jak nauczymy się z tym żyć i zamieniać to w plusy to życie jest o wiele łatwiejsze smile
ale zresztą-w życiu miewamy tyle poważniejszych problemów,że niektórzy pewnie wiele by dali żeby mieć na głowie tylko to ze ktoś jest za niski czy za wysoki...

47

To jest jakas paranoja, Brzydulla. Nigdy nikt mnie nie osmieszal, ze mala jestem (a nizsza niz Ty!). Wymyslasz sobie problem.

48

Gocha42 napisał/a:

Ja mam 180 cm,  moje rodzeństwo podobnie, nasze dzieci znacznie nas przerosły, zwłaszcza męska część. Na szkolnych dyskotekach byłam wyższa prawie od wszystkich chłopaków, jak ja zazdrościłam niskim dziewczynom. W sklepie patrzę tęsknym wzrokiem na szpilki, które na nogach wyglądają tak seksowne i idę szukać  tych najbardziej płaskich. Mimo, że mam tyle lat nadal czuję się skrępowana gdy stoję w jakimś towarzystwie i góruję nad większością wzrostem. Nie mówię już o tym, gdy na jakieś zabawie sylwestrowej czy karnawałowej jestem proszona do tańca przez faceta, którego głowa kończy się na wysokości mojego biustu. Co dziwne facetom jakoś nie przeszkadza mój wzrost:) Nadal myślę o tym jak to fajnie być taką malutką kobietką, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego:)

Długie nogi we wszystkim wyglądają ładnie. Kaczuszkowate we wszystkim wygladają źle. Szpilki troche poprawią sytuację ale ile może w tym cholerstwie chodzić ( o ile w ogóle mozna chodzić a nie tylko siedzieć z załozoną nogą na nogę).
Na zabawach nikt mnie do tańca nie prosi.

To co takiego fajnego w byciu malutką kobietką? Poza tymże nikt cię nie traktuje poważnie?

49 Ostatnio edytowany przez AdrianDąbrowski (2013-07-17 20:49:24)

U dziewczyn to nie jest żaden problem ale u mężczyzn owszem.
Mój znajomy ma 163 i mimo inteligencji, wykształcenia poczucia humoru, dobrej sylwetki od 7 lat bezskutecznie ubiega się o dziewczyny.
Niestety robią mu fałszywe nadzieję co go bardziej boli niż powiedzenie wprost.
Teraz bliski jest całkowitego załamania choć zwykle był pewny siebie bo działał jak tylko mógł.

50

brzydula,nogi niskiej dziewczyny wcale nie wyglądają źle we wszystkim-to jest absurd.ja np uwielbiam chodzić w szortach,lubię spódniczki,sukienki-i wcale nie uważam że wyglądam w tym jak kaczka.mojemu facetowi też się to podoba więc myślę że jest ok.naprawdę na siłę robisz z siebie cierpiętnicę,gdyby każda niska dziewczyna tak robiła to połowa społeczeństwa miałaby ze sobą problem...

i właśnie,niska dziewczyna to nic,za to niski facet może mieć jakieś kompleksy...

51

brzydulla napisał/a:

Długie nogi we wszystkim wyglądają ładnie.

to zalezy czy sa zgrabne i nie za chude

52

patrycja, jak jesteś niska i nieśmiała to po prostu nie istniejesz

53

brzydula hoho,ja o nieśmiałości mogę dużo powiedzieć.jestem nieśmiałą osobą,często się peszę i czasem nie wiem jak się zachować,odezwać itp. teraz na studiach to się może trochę zmieniło ale dawniej byłam mega nieśmiała i niepewna siebie.niski wzrost a nieśmiałość nie mają nic do siebie smile

54

mają
bo myslę że gdybym była chociaż z wyglądu normalna to byłoby mi latwiej w zyciu

jak jesteś nieśmiała to skąd masz faceta?

55

no nie wiem,moim zdaniem to nie ma znaczenia-nieśmiałość a wzrost,no ale może to moje postrzeganie,chociaż no ja i jestem niska i jestem nieśmiała,a mimo to szczęśliwa smile
a czy nieśmiałe osoby są skazane na samotność?:) to jest gdzieś wpisane?

56

no ja nawet teraz a już na pewno w Twoim wieku uciekłabym w popłochu gdyby nawet jakiś spróbował się ze mną umówić więc coś mi się w tą Twoją 'mega nieśmialość' nie chce wierzyć

mówię że ani niski wzrost ani nieśmiałość punktów w zyciu nie nabijają więc jak się ma jedno i drugie to ma się w zyciu dwa razy bardziej stromo niż bedąc wysokim i odważnym

57

nie chcesz to nie wierz,nie załamię się z tego powodu smile ale piszę jak jest,po prostu nie mam potrzeby żeby kłamać.nie jestem mega nieśmiała,że to mi paraliżuje życie-jestem po prostu nieśmiała smile a faceta mam,niedługo mamy rocznicę,mieszkamy razem i wszystko jest ok:)

o jejku,taak niska osoba to jest skazana na wieczne cierpienie,potępienie i ogólny brak szacunku bla bla bla... naprawdę kreujesz swój wizerunek tak jakby na świecie nie było żadnych innych-ważniejszych problemów.

58

no pisałaś że możesz dużo o nieśmiałości powiedzieć... a ja ośmielam się w to wątpić

powiedziałam swoje zdanie na temat niskiego wzrostu, tak się składa że mam inne niż większość no i niestety z własnego doświadczenia, zdaję sobie sprawę że pewnie wzrost najmniej się przyczynia do tego jakie jest moje życie ale i nie pomaga
no i niestety ale kanony piękna promują wzrost wysoki, nie ma się co oszukiwać

59

daj spokój jesteś filigranowa wink a nie niska wink, dużo znam niskich dziewczyn / kobiet szczerze nie przeszkadza mi to ;)i są super, choć wiadomo to nie wyznacznik,  po prostu drobna Kobietka i tyle wink, nie zadręczaj się tym, to nie warte bo to nic złego wink

60

mogę powiedzieć bo w czasach podstawówki i gimnazjum byłam szarą myszką i byłam bardziej nieśmiała niż jestem teraz:) a ty możesz w to wątpić,przecież nie wpłynę na twoje zdanie.
kanony piękna to wychudzone wieszaki na ubrania-chciałąbyś być taka?wystające kości,chodząca anoreksja...sory ale ja już wolę być niska i mieć kształty niż być wysoka i nie mieć ani tyłka ani biustu.

61

Patrycja1990 napisał/a:

kanony piękna to wychudzone wieszaki na ubrania-chciałąbyś być taka?wystające kości,chodząca anoreksja...sory ale ja już wolę być niska i mieć kształty niż być wysoka i nie mieć ani tyłka ani biustu.

przesadzasz
ładna dziewczyna 170+ zwraca uwagę
no i obiektywnie mówiąc ładnie wygląda o ile nie ma za dużo nadprogramowych kilogramów

pisałam już na innym wątku że podziwiam z jaką swobodą kilkunastoletni syn mojej koleżanki mówi do mnie 'cześć ciocia', ja odważyłam się tak do cioci powiedzieć jak byłam po 30tce i do tej pory nie robię tego z taką swobodą jak on... to jest dopiero niesmiałość

62

dziewczyna która ma 150 cm też zwraca uwagę facetów,wiem co mówię
ja już nawet nie wiem co pisać,do ciebie nie da się przemówić.

63

no w moim otoczeniu nie zwraca
ogólnie koleżanki 165+ mają mężów lub spotykają się z facetami niższe raczej rzadko ( i nie mówię tylko o sobie bo ja mam też inne problemy)

64

no to w dziwnym otoczeniu żyjesz tyle ci powiem.
jesteś niska-robisz z tego problem,byłabyś wysoka,też byś narzekała.ludziom nie da się dogodzić naprawdę.
ja kiedyś narzekałam na wzrost-z wiekiem mi to przeszło i teraz to nawet nie myślę o tym.

65

Dziewczyny! Ja mam 1,60 wzrostu, ważę 46 kg. Jestem drobna i wyglądam na 10 lat młodszą, ale zawsze miałam ogromne powodzenie u facetów. I szczerze powiedziawszy, właśnie często u bardzo wysokich. Byłam z jednym, który miał 1,95. Inny zaś miał 2,02 m. big_smile To właśnie oni mówili mi, że uwielbiają drobne dziewczyny, że lubią je nosić jak piórko, tulić jak kruszynkę, że jest to przesłodkie. I może rzeczywiście, idąc za ręce, wyglądaliśmy dość ciekawie, ale mi się to podobało.
Ktoś to już wyżej podkreślił - nieważne ile macie wzrostu, ważne jak się czujecie ze sobą. Wzrost nigdy nie był moim kompleksem, zawsze go uwielbiałam - mogę mieć i wysokiego faceta, i niskiego, mogę nosić szpilki bez skrępowania, a w wieku 50 lat będę wyglądać na 35. smile Moje koleżanki, które mają ponad 1,70, zazdroszczą mi, a jak ktoś mi mówi, że jestem niska/mała, ja to odbieram jako komplement. Sama często żartuję z tego, że "jestem kieszonkowa". smile
Dziewczyny, pewności siebie!!!

Posty [ 1 do 65 z 168 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niski wzrost ;/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024