pielęgnacja stóp - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » pielęgnacja stóp

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 115 z 115 ]

66

Odp: pielęgnacja stóp

Ja polecam jednak wizytę u kosmetyczki. Sprawna pedikiurzystka (a jeszcze lepiej- podolog)  usunie twardą skórę skalpelem (nożyk z żyletką wink ) i wykona cały zabieg wraz z nawilzaniem. Jak już stopy będą cacy,to można zadbać o nie samodzielnie.

Nie polecam żadnych ścinaków do skóry! yikes Tarka albo pumeks i to na SUCHO! Moczenie stóp nie jest w ogóle zalecane przy usuwaniu zrogowaceń wg najnowszych badań kosmetycznych. Powoduje tylko macerację naskórka i nadbudowywanie warstwy rogowej.
Chyba, że chodzi o masaż.

Bielenda ma fajną linię, nazywa się "Happy End" w pomarańczowych tubkach. Ja mam peeling gruboziarnisty i krem z mocznikiem. Ale np peeling każda z nas sobie może zrobić mieszając sól z balsamem do kąpieli.

No i chyba wszystkie znamy sztuczkę z kremem i skarpetkami na noc smile Są też dostępne skarpetki złuszczające do stóp z silnym koncentratem kwasu bodajze mlekowego. Ja polecam:)

Ale na nic zdadzą się nasze zabiegi, jeśli na codzień będziemy pomykały w chińskim, nieprzewiewny obuwiu na wysokim obcasie smile

Zobacz podobne tematy :

67

No ja właśnie zawsze używam pumeksu, a później dokładnie myję stopy, grubo smaruję kremem i zakładam grube skarpety - i tak idę spać, a stopy są rano dużo bardziej gładkie. Jednak zimą usuwanie zrogowaceń jest zdecydowanie trudniejsze. Z metalowych tarek w ogóle nie korzystam bo jakoś odnoszę wrażenie, że w ogóle nie ścierają skóry albo że zrobię sobie nimi krzywdę.
A ta mechaniczna tarka to właśnie taki pilnik czy bardziej pumeks? Jak to działa? Bo jeszcze nie widziałam w sklepach.

68

czesc dziewczynki, ja uzywam zwyklej witaminy A w masci, kosztuje ok 5 zl i najlepiej zmiekcza skore stop-polecila kosmetyczka-to do dziela!!!!

69

Ja mam pilnik elektroniczny scholl, fajny gadżet, jeśli ktoś nie lubi machać zwykłą tarka czy pumeksem wink Raz na tydzień - dwa całe stopy nim traktuję, potem jakiś tłusty krem, albo serum do stóp i skóra jest ładna i miękka smile

70

yacha napisał/a:

Ja mam pilnik elektroniczny scholl, fajny gadżet, jeśli ktoś nie lubi machać zwykłą tarka czy pumeksem wink Raz na tydzień - dwa całe stopy nim traktuję, potem jakiś tłusty krem, albo serum do stóp i skóra jest ładna i miękka smile

To ta mechaniczna tarka tak? Jak działa, łatwo jej używać? No i przede wszystkim - czy na długo starcza? Bo jeśli dość szybko się zużywa to nie wiem czy warto tyle płacić, a sama się już zastanawiam czy nie nabyć takiego cacka...

71

Zagatka napisał/a:

To ta mechaniczna tarka tak? Jak działa, łatwo jej używać? No i przede wszystkim - czy na długo starcza? Bo jeśli dość szybko się zużywa to nie wiem czy warto tyle płacić, a sama się już zastanawiam czy nie nabyć takiego cacka...

W użyciu jest mega latwa, bo jedynie przykładasz do stóp, a ona robi reszte za Ciebie tongue Ta głowica co się obraca jest  wymienna i kosztuje na necie około 45zł. Ja mam tarkę od niedawna i używałam kilka razy, a nie widzę na niej w ogóle śladow zużycia. Myślę, że akurat jej wydajność jest na ogromny plus.

72

McMiodek napisał/a:

Ja polecam jednak wizytę u kosmetyczki. Sprawna pedikiurzystka (a jeszcze lepiej- podolog)  usunie twardą skórę skalpelem (nożyk z żyletką wink ) i wykona cały zabieg wraz z nawilzaniem. Jak już stopy będą cacy,to można zadbać o nie samodzielnie.

Nie polecam żadnych ścinaków do skóry! yikes Tarka albo pumeks i to na SUCHO! Moczenie stóp nie jest w ogóle zalecane przy usuwaniu zrogowaceń wg najnowszych badań kosmetycznych. Powoduje tylko macerację naskórka i nadbudowywanie warstwy rogowej.
Chyba, że chodzi o masaż.

Bielenda ma fajną linię, nazywa się "Happy End" w pomarańczowych tubkach. Ja mam peeling gruboziarnisty i krem z mocznikiem. Ale np peeling każda z nas sobie może zrobić mieszając sól z balsamem do kąpieli.

No i chyba wszystkie znamy sztuczkę z kremem i skarpetkami na noc smile Są też dostępne skarpetki złuszczające do stóp z silnym koncentratem kwasu bodajze mlekowego. Ja polecam:)

Ale na nic zdadzą się nasze zabiegi, jeśli na codzień będziemy pomykały w chińskim, nieprzewiewny obuwiu na wysokim obcasie smile

Czytałam dobre opinie tego kremu Bielendy, o którym piszesz, muszę kupić smile
Podobno dobre jest też Fuss wohl z Rossmana.
Ja na suchą skórę stosuję np tarkę, tam w środku zbiera się naskórek, a potem wyrzuca. Dobrze ściera i nie sądzę, by zrobiło mi krzywdę. Ja mam dużo do ścierania, a na kosmetyczkę na razie mnie nie stać. Potem kupię ten krem Bielendy i będę nakładać, co da na pewno dużo lepsze efekty. No bo na razie mam jeszcze ten No 36, ale jest przeciętny, do moich wymagających stóp, które bardzo szybko się wysuszają i szybko mi się robi straszna skorupa, dla moich jest za słaby.

73

Ach te stopy, to jest koszmar jakiś. ja ogólnie mam bardzo szorstkie pięty, a nie mam czasu godzinami pumeksem się bawić, żeby chociaż pumeks porządnie wyszorował sad

74

A ta elektroniczna tarka to ile kosztuje? Działa równie dobrze jak pumeks? Też mam problem z piętami, zwłaszcza w zimie. Niedługo wiosna i zacznę nosić klapki, a wtedy pięty odkryte...

75

pumeks naturalny to super sprawa !

76

bluepearl napisał/a:

A ta elektroniczna tarka to ile kosztuje? Działa równie dobrze jak pumeks?

Przedział cenowy jest bardzo różny. Ja szukałam w necie - znalazłam cenę za 130 zł. Moja koleżanka ma i poleca.

77

Ja wczoraj poczytałam o tym i jak będę mieć kasę to kupię tę tarkę elektroniczną. Ja akurat znalazłam za 100 zł i podobno bardzo dobra, więc chyba jak będę kupować to tą. Czytałam też np o tarce Scholla i ona napisane, że niezła, ale ma średnią moc podobno, dlatego wolę tamtą. Wiecie, ja mam duży problem z rogowaceniem, bardzo szybko mi rogowaceją, robią się białe i nieestetyczne, pumeks trochę pomaga i moja tarka, ale jeszcze nie to jest taki stan ładnych, zadbanych pięt, dlatego myślę, że elektroniczna tarka sobie z tym poradzi i będą już ładne, bez rogowaceń albo będą się rzadziej pojawiać, a nie że codziennie mam mimo stosowania tarki. Zawsze ta elektroniczna jest szybsza, raczej skuteczniejsza smile

78

truskaweczka19 napisał/a:

Czytałam też np o tarce Scholla i ona napisane, że niezła, ale ma średnią moc podobno, dlatego wolę tamtą. Wiecie, ja mam duży problem z rogowaceniem, bardzo szybko mi rogowaceją, robią się białe i nieestetyczne, pumeks trochę pomaga i moja tarka, ale jeszcze nie to jest taki stan ładnych, zadbanych pięt, dlatego myślę, że elektroniczna tarka sobie z tym poradzi i będą już ładne, bez rogowaceń albo będą się rzadziej pojawiać, a nie że codziennie mam mimo stosowania tarki. Zawsze ta elektroniczna jest szybsza, raczej skuteczniejsza smile

Ja pisałam o tarce scholla właśnie. Z koleżanką nie mamy uprzedzeń pozwoliła mi skorzystać. Zresztą przy korzystaniu z tarki na sucho to zupełnie inna higiena. Ja mam rogowaciejący naskórek na stopach i mogę powiedzieć z czystym sumieniem że tarka świetnie podziałała mimo moich "upierdliwych" stóp. Koleżanka stwierdziła, że najbardziej męczyła stopy przy pierwszym stosowaniu dalej to już kwestia utrzymania efektu w zasadzie. A efekt jak po wyjściu od kosmetyczki.

79

Chochlik napisał/a:

Czytałam też np o tarce Scholla i ona napisane, że niezła, ale ma średnią moc podobno, dlatego wolę tamtą. Wiecie, ja mam duży problem z rogowaceniem, bardzo szybko mi rogowaceją, robią się białe i nieestetyczne, pumeks trochę pomaga i moja tarka, ale jeszcze nie to jest taki stan ładnych, zadbanych pięt, dlatego myślę, że elektroniczna tarka sobie z tym poradzi i będą już ładne, bez rogowaceń albo będą się rzadziej pojawiać, a nie że codziennie mam mimo stosowania tarki. Zawsze ta elektroniczna jest szybsza, raczej skuteczniejsza smile

Ja pisałam o tarce scholla właśnie. Z koleżanką nie mamy uprzedzeń pozwoliła mi skorzystać. Zresztą przy korzystaniu z tarki na sucho to zupełnie inna higiena. Ja mam rogowaciejący naskórek na stopach i mogę powiedzieć z czystym sumieniem że tarka świetnie podziałała mimo moich "upierdliwych" stóp. Koleżanka stwierdziła, że najbardziej męczyła stopy przy pierwszym stosowaniu dalej to już kwestia utrzymania efektu w zasadzie. A efekt jak po wyjściu od kosmetyczki.

Rozumiem, to super smile Ja jednak chyba kupię tamtą co znalazłam, bo jest tańsza- 100 zł, a scholl ok 140 zł (bo Tobie chodzi o tę tarkę elektryczną?) , a też bardzo skuteczna i ma chyba nawet większą moc. Nazywa się InnoEssentials Micro Pedi- urządzenie elektryczne do pedicure. Pewnie nie jest dostępna stacjonarnie, więć zamówię przez Internet z ceneo wybiorę jakiś sklep internetowy gdzie jest i już.

80

Scholl od zawsze wydawał mi się najbardziej sprawdzoną marką na rynku jeśli chodzi o stopy i jak już kupować jakieś urządzenia to jednak wole dopłacić te 40zł i czuć się pewniej. Nie słyszałam o tej innej tarce o której piszesz, więc postawilam na sprawdzoną jednak. Po kolejnym trzecim już użyciu czuje się jakbym faktycznie była u kosmetyczki, więc sprzęt wart jest swojej ceny.

81

W rosmannie jest własnie promocja na ten pilnik sholla jakby co wink Ja polecam, u mnie się sprawdza, zastanawiam się tylko na ile użyć wystarczy mi ta głowica wink

82

Mya napisał/a:

Scholl od zawsze wydawał mi się najbardziej sprawdzoną marką na rynku jeśli chodzi o stopy i jak już kupować jakieś urządzenia to jednak wole dopłacić te 40zł i czuć się pewniej. Nie słyszałam o tej innej tarce o której piszesz, więc postawilam na sprawdzoną jednak. Po kolejnym trzecim już użyciu czuje się jakbym faktycznie była u kosmetyczki, więc sprzęt wart jest swojej ceny.

Ja też jej nie znałam i nie słyszałam wcześniej o tej tarce, ale wpisałam tarki te elektryczne i znalazłam. Wiem, ale mnie to nie przeszadza, że tamta firma mało znana. Wystarczą mi opinie np na blogach jakie przeczytałam. Dlatego kupię wkrótce i też napiszę recenzję swoją oczywiście. Do Scholla nie jestem przekonana po kremie na pękające pięty, dla mnie średni, nie mówię, że jest zły, ale po prostu wolę zainwestować w tamtą tarkę, co Wam napisałam smile

83

Ja też jej nie znałam i nie słyszałam wcześniej o tej tarce, ale wpisałam tarki te elektryczne i znalazłam. Wiem, ale mnie to nie przeszadza, że tamta firma mało znana. Wystarczą mi opinie np na blogach jakie przeczytałam. Dlatego kupię wkrótce i też napiszę recenzję swoją oczywiście. Do Scholla nie jestem przekonana po kremie na pękające pięty, dla mnie średni, nie mówię, że jest zły, ale po prostu wolę zainwestować w tamtą tarkę, co Wam napisałam smile

Chętnie się dowiem jak przetestujesz jak wypadła. Bo efekty po tej Scholla śmiało mogę porównać do tego jaki dała mi wizyta u kosmetyczki.

84

Rozumiem, to super smile Ja jednak chyba kupię tamtą co znalazłam, bo jest tańsza- 100 zł, a scholl ok 140 zł (bo Tobie chodzi o tę tarkę elektryczną?) , a też bardzo skuteczna i ma chyba nawet większą moc.

Wiesz co, jak ja wzięłam do reki tarkę scholla to byłam przerażona jak mam to przyłożyć do stopy. Mając w ręku tarkę z jeszcze większą mocą chyba padłabym na zawał..

85

Chochlik napisał/a:

Rozumiem, to super smile Ja jednak chyba kupię tamtą co znalazłam, bo jest tańsza- 100 zł, a scholl ok 140 zł (bo Tobie chodzi o tę tarkę elektryczną?) , a też bardzo skuteczna i ma chyba nawet większą moc.

Wiesz co, jak ja wzięłam do reki tarkę scholla to byłam przerażona jak mam to przyłożyć do stopy. Mając w ręku tarkę z jeszcze większą mocą chyba padłabym na zawał..

Hehe, tzn nie jestem pewna czy ma większą moc, ale przy tarce scholla czytałam, że trzeba się namachać itp, a przy tamtej, że nawet najbardziej suche stopy bardzo szybko są super wygładzone- a opinii tych było dużo, tylko zagranicznych, bo u nas właśnie nie jest popularna, tzn mało osób zna, ale też była opinia jakieś dziewczyny- to akurat Polka i też pisała, że super. A o scholla nie było jednak takich samych pozytywów, tzn są pozytywy, ale jednak wymieniają, że czasem ma jakieś wady, a ja wolę po prostu do moich stóp coś mega super, bo są bardzo wymagające. Teraz używałam taką tarkę ręczną do stóp, ale u mnie to powodowało to co piszą o takich tarkach w Internecie- skóra potem odrasta jeszcze twardsza i sucha, nie jest to więc zbyt dobre hmm No i trzeba się mocno namachać tak naprawdę, a efekt też nie jakaś rewelacja jak na tarkę, nożyki szybko się ścierają i dlatego. Natomiast, co do tych tarek elektrycznych jak Scholl czy ta co znalazłam i mam zamiar kupić- to one akurat używane z umiarem chyba nie są niezdrowe dla stóp, więc spokojnie można używać smile A tę tarkę co ja mam ręczną, to nawet od czasu do czasu lepiuej nie używać, niezdrowa jest, ale nie wiedziałam wcześniej.

Niedługo zamówię, więc tę tarkę elektryczną i na pewno będzie to dobre i zdrowsze dla moich stóp, jak będę jej używać, a nie tej do ręki co teraz. Używam też np no 36 pharma, ale dla mnie przeciętne, to jest tylko na małe problemy, a ja to wzięłam wtedy spontanicznie i to był mój błąd. Mam też Scholla, ale też rewelacja, natłuszcza, ale efekty mizerne na moich piętach... Potem też poczytałam opinie o Schollu i faktycznie, wiele osób  ma tak jak ja, że jak skłonność do mocno popękanych pięt jak ja mam, to niezbyt pomaga, u mnie po prostu są bardzo popękane, ja mam do tego skłonność, do tego twarda skorupa. Czasem mi na to pomógł peeling w saszetkach Bielendy, tzn, że miałam mniej tej nieładnej i twardej skorupy smile Tyle, że muszę zamówić tę tarkę elektryczną, bo jak pisałam jest lepsza od tej co mam teraz niezdrowej no i lepiej ściera, bo moja to żadna rewelacja i jak miałam popękane pięty taki mam i ona rzadko mi w tym pomagała, czasem coś tam nie najgorzej złuściła, ale też nie super i jak pisałam potem ta skóra jeszcze grubsza się nadbudowuje, bo ta tarka to badziewie i tak robi niestety sad No, ale to moja mama kiedyś ją kupiła, nie ja tongue Poczytałam też o kremach drogeryjnych do stóp i chyba kupię Fuss wohl, ma jedne z lepszych opinii i bardzo tani. Tak że zamówię niedługo tę tarkę elektryczną, co pisałam, kupię krem Fuss wohl do stóp, a potem opiszę efekty smile Mam nadzieję, że w końcu to pomoże na moje stopy smile Mam też pumeks, ale on też nie daje mi tak dużo, ja po prostu mam strasznie wymagającą i twardą oraz bardzo popękaną skórę stóp, nie wiem czemu tak mam, ale od zawsze mam takie skłonności. Sądzę, że dopiero ta tarka elektryczna mi pomoże, bo faktycznie pisali, że nawet osoby, którym wcześniej nie pomagały żadne kremy itp, to jednak zastosowanie tej tarki elektrycznej im pomogło smile Pewnie Scholl też jest bardzo fajny, ale jednak zamówię tamten, co pisałam- jestem do niego bardziej przekonana smile A i oprócz tego kupię maść z witaminą A,  podobno też może zmiękczyć dobrze stopy, nawilżyć tę moją suchą bardzo skórę i twardą na stopach. Tak o niej czytałam. Dlatego na pewno też kupię. Z kremów do stóp miałam kupić Bielendy Happy end, ale jednak po przeczytaniu opinii doszłam do wniosku, że Fuss wohl chyba lepszy dla takich bardzo wymagających stóp jak moje, więc kupię Fuu wohl smile

86

Ja regularnie stosuje pumex i następnie nawilżam . Rewelacja , polecam .

87

Pumeks jest niehigieniczny, na sucho nic nie daje, a jak na mokro używasz to wszędzie gromadzi się naskórek, do końca to nigdy nie wyschnie i rozwijają się bakterie, a umyć też się nie da.

88

yacha napisał/a:

Pumeks jest niehigieniczny, na sucho nic nie daje, a jak na mokro używasz to wszędzie gromadzi się naskórek, do końca to nigdy nie wyschnie i rozwijają się bakterie, a umyć też się nie da.

Ja stosuje pumex w każdy dzień w trakcie kąpieli i póżniej  smaruje stopy gliceryną i zakładam skarpetę na chwilę .Od dwudziestu lat tak robię i nigdy nie miałam żadnej bakterii i nie mam .

89

Może miałas po prostu dużo szczęścia? Wiele kobiet korzystało z niego latami, ale pojawiają się nowe metody. W tym wypadku tarka scholla jest wygodniejsze, daje lepsze efekty, bardziej higieniczne i co ważne nie trzeba z niej korzystać codziennie, bo efekt utrzymuje się  wiele dni. Ale to oczywiście kto skorzysta to kwestia indywidualna. Cena też nie jest wygórowana jak za taki komfort.

90

Ja nie muszę mieć bakterii, żeby z czegoś zrezygnować, po prostu brzydzę się tym i nie używam. Tarkę stosuje się na sucho, to do mnie bardziej przemawia, no i akurat w moim przypadku jest znacznie skuteczniejszym rozwiązaniem. Analogiczna dla mnie sytuacja to np. gąbka do mycia, wolę myjki.

91

Ja jeszcze wspomnę czemu nie chcę Scholla, tylko zamówię tę inną tarkę elektryczną, o której pisałam. Po prostu czytałam, że przy bardzo wymagających piętach może sobie nie poradzić- takie opinie, a przy tamtym są opinie, że nawet przy najbardziej wymagających, gdzie nie pomagało nic pomagał. A ja mam bardzo wymagające pięty i praktycznie nic im nie pomaga tak naprawdę.  Dlatego zamówię tamten.

Ostatnio zrobiłam cudaczny peeling, sama wymyśliłam, dałam z 3 łyżki stołowe soli i z 2 stołowe cukru, trochę miodu, soku z cytryny trochę i nawet soku z limonki, bo miałam limonkę tongue Wiem, bardzo cudaczne, odbiło mi tongue Wzięłam stopy i były fajniejsze, nadal była na nich biała skóra, twarda, ale w mniejszym stopniu. Zacznę cześciej robić peeling, bo ścieranie pilnikami, smarowanie kremem to dla moich za mało o wiele. Potem wzięłam peelingu na ciało, ale to gorzej, bo potem miałam bardzo okropną warstwę na skórze. Taka delikatna warstewka mi nie przeszkadza, ale ta była bardzo mocna, no cóż, za dużo dałam tej soli, cukru i wszystkiego, następnym razem mniej dam o wiele. Przez to krople wody zatrzymywały się na mojej skórze i wszędzie na ciele miałam małe kropelki wody, śmiesznie to wyglądało tongue

Tak że mój cel, to częściej będę stosować taki peeling nawet domowy na stopy, regularnie wcieram krem, ale kupię ten Fuss wohl, bo raczej będzie dla mnie lepszy, ten wiele mi nie daje, jak pisałam- tzn te kremy, bo mam Scholla i No 36, ale właśnie prawie nic mi nie dają, dla mnie za słabe, no ścieram pumeksem, ale delikatnie na sucho i wkrótce, jak tylko będę miała kaskę zamówię tę tarkę elektryczną, o której też Wam pisałam smile A, i pumeks wiem, że niehigieniczny i że jak już, to lepiej sucho i tak robię. Wprawdzie na sucho, to tym bardziej niewiele mi daje, ale jak mam wybór, na razie skoro nie mam tej elektrycznej tarki, to robić coś ze stopami, choć nieco zetrzeć czy nie zetrzeć niż, to wybieram jakieś, choć maleńkie starcie, dlatego używam jeszcze pumeksu, dokąd nie mam tej tarki jeszcze. Jak będę miała, to zrezygnuję raczej, bo i po co, na pewno efekty będą dużo lepsze smile

92

Czy ja wiem.. ja mam bardzo wymagające, a jednak poradził sobie smile Ile osób tyle opinii, najlepiej przekonać się na sobie. smile

93 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-25 23:56:43)

ja znalazłam świetne, bezproblemowe i szybkie rozwiązanie ostatnio czyli spam do stóp smile ona jest złuszczająca i w ciągu tygodnia od nałożenia sama "ściąga" ze stóp cały nagromadzony suchy naskórek. po tygodniu ma stopy jak marzenie

94 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-30 21:38:48)

a uzywalas parafiny? ja uzywam maski parafinowej. nadaje sie do stóp i do rak. smaruje tym stopy wieczorem ( najlepiej po peelingu albo po wymoczeniu stop), zakladam skarpety i klade sie w nich spac. rano mam miekkie stopy i idealnie wygładzone. polecam!

95 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-05 12:35:21)

Ja też niestety miałam problem ze stopami. Czy to lato, czy zima pękała i schodziła mi z nich straszliwie skóra. Dopiero moja ciotka zafundowała mi taki fajny zabieg w  takiej klinice [spam], która zajmuje się tak jakby upiększaniem ciała. W sumie to więcej kasy wydałam na różne kremy, maski, tarki i itp. niż na ten zabieg. Poszłam tam może z 2, 3 razy, dostosowałam się do ich porad, poddałam ich cudownym rękom i maszyną i pomogło mi. Nie wiem, jak oni to robią Chyba jeszcze raz do nich tam pójdę tak kontrolnie. Polecam [nieregulaminowy link]

96

Ja tez kiedys bylam w tej kliniece skopia, za caly zabieg podologiczny zaplacilam 120 zl i na dlugo nic nie musialam robic i cieszylam sie delikatnoscia i gladkoscia smile Teraz namawiam mame, bo ma problem ze stopa cukrzycowa, a wiem ze i tym sie tam zajmuja.

97

ja na razie darłam stopy pumexem ale zaczeły mi pękać pięty i nie wiem czy przesadziłam czy coś, boli to strasznie. sad kupiłam wynalazek bielendy na pękające pięty, takie skarpety z mocznikiem, stosowałyście to już? Pomaga czy "lipa"?

98

partisu napisał/a:

ja na razie darłam stopy pumexem ale zaczeły mi pękać pięty i nie wiem czy przesadziłam czy coś, boli to strasznie. sad kupiłam wynalazek bielendy na pękające pięty, takie skarpety z mocznikiem, stosowałyście to już? Pomaga czy "lipa"?

Ja stosowalam ten "wynalazek" tongue Generalnie niecierpie pumeksu wiec skarpety zmiekczajace to u mnie podstawa, a problem z popekanymi pietami mam od niewygodnych butow w pracy i dlugiego stania. Skarpetki na popekane piety z bielendy byly dla mnie zbawieniem, mega ulga, skora ukojona, wygladzona i przede wszystkim zabieg ten zapobiega kolejnym problemom. No i oczywiscie warto tez codziennie pielegnowac stopy kremem nawilzajacym.

99

ciepłą woda + sól morska = pełen relaks smile

100

Ja jeszcze do takiej kąpieli stóp dodaję olejek lawendowy. Wtedy działanie relaksacyjne jest podwójne.

101

Ja zamiast kremu używam do stóp sprayu, który fajnie nawilża, ale szybko się wchłania smile

102

A jaki dokładnie to sprawy? Nie słyszałam jeszcze o takim, który by nawilżał.

Z Bielendy jest bardzo dobry krem- maska na zrogowacenia stóp. Powiem wam to mi dopiero pomogło. Z serii Comfort, dokładna nazwa Krem MASKA przeciw zrogowaceniom z efektem eksfoliującym

104

Najlepszy krem do stóp jaki miałam to był chyba z schoola, i z niemieckiego dm...

105

Kiedyś miałam ten sam problem i moczyłam nogi w różnych solach i potem jeszcze dorzucałam Gehwol Classic peeling pielęgnujący do stóp z proszkiem perłowym. Dopiero po peelingu naskórek stał miększy i pumexem go" dobilam" smile.

106

Gehwol ma bardzo dobry krem do zrogowaciałej skóry na piętach, może to pomoże.

107

No to jak dziewczyny napisały, moczenie nóg, kremy, od siebie polecę frezarkę, czy pilnik elektryczny do pięt. Występuje pod różnymi nazwami. Taka rolka super szlifuje zrogowaciałą skórkę. Tylko nie kupuj najtańszych badziew z allegro, które sprowadzają z chin.

108

Jeśli twoje stopy nadmiernie się przesuszają, a skóra łuszczy się i pęka, staraj się je natłuszczać przynajmniej raz dziennie. Możesz do tego celu stosować gotowe maseczki i kremy lub smarować stopy maścią z witaminą A+E. Przynajmniej raz w tygodniu przygotuj kąpiel dla stóp w letniej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, a następnie wykonaj porządny, dokładny peeling.

109

Dobre kosmetyki do pielegnacji stóp znajdziecie z Bielendy Foot Remedy, polecam

110

daggab napisał/a:

Dobre kosmetyki do pielegnacji stóp znajdziecie z Bielendy Foot Remedy, polecam

Ale wiesz, że Twoje spamerskie polecenie nie ma właściwie żadnej wartości?
Mało tego, bardziej zniechęca do zakupu niż do niego nakłania.

111

And that's an excellent idea too.
Then share your feet condition after the treatments and what they recommend!

112

And that's an excellent idea too.
Then share your feet condition after the treatments and what they recommend!
Dgcustomerfirst blog helps take surveys if you purchase footwear from dollar general.

113

Please share with us your foot condition and the Best remedy to recover fastly.

114

Beciak28 napisał/a:

No to jak dziewczyny napisały, moczenie nóg, kremy, od siebie polecę frezarkę, czy pilnik elektryczny do pięt. Występuje pod różnymi nazwami. Taka rolka super szlifuje zrogowaciałą skórkę. Tylko nie kupuj najtańszych badziew z allegro, które sprowadzają z chin.

Podobny efekt mam po tarce cudo. Jakoś wolę, żeby kosmetyczka obchodziła się frezarką, sama się boję, że za bardzo zetnę skórę i będzie potem ból przy chodzeniu. Moje stopy, a szczególnie pięty traktuję masłem shea, bo zauważyłam, że lepiej się u mnie sprawdza niż krem z mocznikiem.

115

We don't care much about the foot, but we should consider every part of the body like our faces

Posty [ 66 do 115 z 115 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » pielęgnacja stóp

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024