Wifciu droga jak ci tam jest ?
Całusek ci zostawiam.
51,871 2015-07-20 21:57:06
51,872 2015-07-20 22:01:02
A jakie pralki macie dziewczynki ?
Czytko ja mam właśnie pralkę Bosch.
Chociaż latek ma sporo, bo aż 16, czyli od ślubu.
Ledwo już zipie, ale jeszcze chodzi.
Zresztą na razie lepiej będzie jak jeszcze pociepie.
Prawie nie wkładałam w nią pieniędzy, oprócz wymiany szczotek, czy pokrętła.
Teraz to też jest tak z tymi pralkami, że działają często do gwarancji, a po gwarancji już po pralce.
51,873 2015-07-20 22:03:19
A to Wifcia wyjechała?
Udanych wakacji Wifciu ![]()
A gdzie Lucynka?
51,874 2015-07-20 22:03:31
Hej dziewczynki , a więc po kolei:
Basia , dla Ciebie w sprawie oddefekowania
ten obrazek, ale cieszę się że odpisałaś i buziole również Ci posyłam.

[b] Strzałko , nie poddawaj się , walcz do końca a przed Tobą długa może być droga ale nie darowuj ZUS - owi, gdzie znajdziesz pracę w której rękawów sobie nie oberwiesz?
Sąd Pracy a póżniej dalej, ale na sądzie pracy można swoje wywalczyć, za każdym razem gdy do niego trafiałam gdy grupę mi obniżyli to w sądzie zawsze z powrotem ją odzyskiwałam. Nie masz nic do stracenia a czas masz więc walcz.! ![]()
Nanusia zadziwiasz mnie że nie masz ogromnej zamrażary, przecież Ty lubisz piec i gotować a zamrozić można wszystko włącznie z ozorem mena , hi, hi
w galarecie z chrzanikiem jest nawet niezły ![]()
W okolicach Czytuni powiało ale że ona w czepku urodzona to na pewno tornada u niej nie było. W Poznaniu a to blisko mnie było okrutne a u mnie taka sobie spokojna burza.
Dzisiaj w tv , kobieta mówiła że wczoraj w kościele modlili się o deszcz a jak tornado powalił im domy i deszcz zalał ich to dzisiaj modlą się o słońce. Moc modlitw ma jednak swoją siłę ![]()
DOBRANOC DZIEWCZYNKI, śpijcie ładnie a jeszcze ładniej śnijcie.
51,875 2015-07-20 22:12:13
Jak miło że weszłaś Czytuniu, witam Cię serdecznie
Odnośnie pralki to nie kupuj czasami takiej jak ja mam INDESID , jestem z niej bardzo niezadowolona, jest głośna i byle jak pierze a do tego długo , jak skracam program to jest pranie niedoprane i niedopłukane o czym lojalnie w instrukcji ostrzegają.
Natomiast zmywarkę mam BOSCH i jest moją największą przyjaciółką, wspaniale cichutko myje naczynia i wyręcza mnie jak może ![]()
Strzałko Wifcia dzisiaj wyjechała i miała pisać bo lapka wzięła ale jak znam życie to musi odpocząć po przebytej drodze a póżniej nabrać siły na zwiedzanie i za kilka dni będzie z nami, szczęśliwa że wróciła. ![]()
51,876 2015-07-20 22:25:40
Klaudynko ja. Miałam kiedyś indesit ,prała wspaniałe
Teraz mam elektrolux od gory otwierana ,pierwszy raz mam od gory otwierana ,bo inna nie wejdzie hi hi
Sprzęt trzeba wymieniać ,bo duzo prądu stary pobiera
Strzała nie znam sprawy z zusem ,ale jestem za tym zeby jednak z nimi sie dogadać ,mnie zabrali ,poszłam na zasiłek ,pózniej złożyłam i dostałam rentę ,teraz mam spokój jestem. Na emeryturze 3. Lata
51,877 2015-07-20 22:28:32
Dzisiaj byłam na targu po bober ,ale jakiś nie dobry ,moze chiński hi hi
W aptekach tych tanich zmieniają producentów ,i nie maja tych orginałów
Widocznie taniej kupują hi hi
51,878 2015-07-20 23:00:20 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-07-20 23:04:36)
Morawko moja pralka ma dopiero rok czasu a więc nie jest stara i wymieniać ją będę jak mnie mocno zeżli.
Leków nie pozwalam wymieniać na podróby zastępcze bo to zupełnie coś innego. Niby wszystko to samo a nie działa jak orginały. Dzisiaj pobierałam na recepty męża leki i w tamtym miesiącu płaciłam za nie dużo mniej a co 2 miesiące zmieniają listy leków refundowanych i ceny biorą z kosmosu. Nie dziwi już mnie że w aptekach u mnie pustki, osiedle na którym dużo emerytów a nagle wszyscy ozdrowieli i nie wykupują leków , znowu w tv pokażą ile ton leków muszą spalić ale nie wolno dać biednym , hospicjom i domom paskudnej starości.
Kiedyś to stałam w kolejce długiej za lekami a teraz wchodzę i zawsze jestem jedyna chętna do życia, to jest po prostu eutanazja , emerytury niskie, leki drogie więc krócej będą obijali się emeryci na tej ziemi i ZUS zubożali.
Ostatnio na targu kupiłam bóbr i był nie tylko niedobry ale w gotowaniu i jedzeniu śmierdział jak kał (gówno) , coś obrzydliwego. Męża już długo nie będę mogła namówić na jedzenie bobu a sama bardzo lubię ale ten dobry , nie twardy i nie cuchnący.
51,879 2015-07-20 23:22:05
Dobry wieczór.
W pierwszej kolejności: witaj Klaudynko - zauważam Cię zawsze ![]()
Strzałko witaj po powrocie.
Basiu - trzeba będzie to jakoś z Twoją Mam załatwić ![]()
Nanusiu - coś czuję, że zamrożone były by przede wszystkim sosy ![]()
Czytko - mam pralkę Elektroluksa, jak większość moich sprzętów AGD. Bardzo lubię tę markę.
Wifa - czemu nie nadajesz jeszcze z wybrzeża? ![]()
51,880 2015-07-21 01:33:48
51,881 2015-07-21 01:34:53
Kurcze, ale jak ja nie mam czegoś na głowie, to nie usnę ![]()
51,882 2015-07-21 06:24:50
Dzien. Dobry
Klaudynko święta racja ,bober był śmierdzący ,moj powiedział ze nie bedzie jadł ,ja zjadłam trochę resztę wyrzuciłam ,klaudynko nie znam twojej sytuacji ,masz męża chorego
Strzała nie martw sie tylko działaj ,jak już złożyłaś odwołanie to trzeba czekać
Mnie jak zabrali zadzwoniłam do zusu i pytam panią ,a ona niech pani nie myśli o sadzie ,tylko idzie do urzędu pracy ,i załatwia zasiłek ,a pózniej stanie pani ponownie i tak zrobiłam pół roku brałam kasę większa hi hi
Teraz nie znam przepisów
51,883 2015-07-21 07:19:55

Witajcie!!!
Kawę podano.
51,884 2015-07-21 10:06:28 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-07-21 10:14:32)

Witajcie pięknie dziewczynki Pogoda u mnie zachmurzona ale jakoś chce mi się dzisiaj działać tylko nie wiem od czego zacząć? a może od niczego? ![]()
Strzałka Ty nie uśniesz jak nie masz czegoś na głowie? no to ja będę dobra koleżanką i na głowę wsadzę Ci tonę moich problemów
hi, hi usypiać będziesz przywalona nimi ![]()
Basia rozumiem Ciebie , a sama doszłam do wniosku że jak mnie chwyta chandra to najlepiej jak wycofam się z wszelkich działań , bo człowiek wtedy inaczej rozumuje i odbiera rzeczywistość. Więc jak mnie jakiś czas nie widać to znaczy że na osobności kłócę się sama ze sobą i tak do zwycięstwa ![]()
Lucynko , ja nie nakrywam głowy kołdrą bo śpię pod puchową, 3 noce spałam pod lekką i było mi za chłodno
widocznie już stygnę powoli. ![]()
Może Wifcia dzisiaj da nam znać jak jej leci a może z piknym mają ten czas tylko dla siebie? To też fajne i Czaruś jest pod ręką no to Wifci niczego już nie brakuje ![]()
Miłego dnia dziewczynki

51,885 2015-07-21 10:27:35
hey witajcie - wchodze na zapodaną kawencje i fajnie .... ![]()
wróciłam - dom cały ![]()
jak wyjeżdżałam o 7.30 to MAM jeszcze chrapała ...
Strzałka należy się odwoływać ....
czekasz na komisje odwoławczą ? przygotuj się ,że potraktują Cię jak śmiecia -
dosłownie
:/
wiem - bo przeżyłam taką przyjemność dwa razy
potem się skarży ZUS do sądu - czeka się dość trochę
apiat od nowa : orzecznik ! ale ten nie jest powiązany z ZUS-em
właśnie dzisiaj byłam na komisji o przedłużenie renty ...
tym razem nie wiem jaki wynik - do tygodnia ma być odpowiedź ...
byleby mi nie zmniejszyła o grupę ... lepiej niech odbierze w moim wypadku ...
jestem już wiekowo
pod ochroną ....
Klaudynka chiiiba stygniesz po woli ....
:lol:
pozdrawiam Morawkę - Czytkę ... do potem ...
51,886 2015-07-21 10:59:50 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2015-07-21 11:03:07)
Witam Stokrotki
Nie jest zimno,ale słońce takie słabe gdzieś zza chmur.
Czekam ,żeby było mocniejsze.
Luc
Nie zostaje nigdy sos ,bo cały wypijam-zjadam.To mięso zostaje,ale hołota nim się zajmuje ![]()
Jak tak zaczęłyście pisać o rentach,to uswiadomiłam sobie,że tylko chyba Luc,Czytunia i ja nie znaja tego tematu.Reszta ,to kandydatki do renty,obecne i byłe rencistki.
Statystycznie ładnie schorowane towarzystwo hi hi.
Kiedyś też po onkologii ,chciano mnie wysłać na rentę ,bo szło się na nią jakby z urzędu,ale pomimo,ze jestem bardzo leniwa,to zrezygnowałam.
Patrzę na te zniszczenia po nawałnicy.
Straszne,jak w kilka minut domy stają sie ruinami.
Jeśli chodzi o sprzet AGD,to Elektroluxa mam odkurzacz i lodówkę.Z lodówki nie jestem zadowolona ,bo prawa strona chłodzi dużo mocniej.
Pralkę mam tą samą od 20 lat Zanussi i nie zepsuła się jeszcze ani razu.
W tym czasie mam już trzecią zmywarkę.
Jeśli chodzi o bób,to u nas jest jakaś nowa moda i sprzedają go z wody.
Faktycznie jest wtedy smaczniejszy ,niz ten już w woreczkach.
Kiedyś był luzem na wagę,ale na targowiskach.Teraz nie wiem ,jak go sprzedają na targowiskach.
Najpyszniejszy w życiu ,jadłam w ubiegłym roku i był to mój z ogódka.
Po prostu nie wiedziałam,jak duże strąki muszą być i oberwałam takie z maleńkimi ziarenkami.Nie trzeba było go obierać,bo rozpływał się w ustach.
Basiu
Co to oznacza być wiekowo pod ochroną?
Wiem,że pracownika nie można zwolnić od pewnego wieku,ale Ty przecież nie pracujesz?
Pozdrawiam pozostałe Stokrotki.
Klaudynkę też ![]()
Aha
Wify nie pozdrawiam,bo się nie odezwała ,mimo obiecanek hi hi
,ale posądzam,że w tym apartamencie,o ile nie jest to apartament hotelowy,to może nie mieć Wi-Fi.
51,887 2015-07-21 13:08:22
Wróciłam ze spaceru hi hi
Fryzjer zaliczony obcięła mnie i uczesała ,mowię ze nie idę na wesele ,ale niech bedzie 20zl
Chociaz szczotka uformowała mi fryz
Nanusia ja zachorowałam na serce ,i miałam zakaz pracy ,dali mi rentę
Tu tez nie chodzi o sama rentę ,ale tez o pieniądze ,zawsze jakieś sa własne ,jeśli ktoś nie moze pracowac w danym zawodzie ,jest takie coś jak wypalenie zawodowe
Basiu to jednak nie jest złe ,mama dała sobie radę
Dostaniesz rentę nie martw sie ,jeśli chodzi o grupę to wiesz jak jest ,sami regulują jak chcą ,miejmy nadzieje ze bedzie dobrze
Nanusia jak mi wiadomo to czytunia jest na rencie
Luc to inna sprawa kobieta pracująca i młodsza od nas hi hi
51,888 2015-07-21 13:29:21
hi Morawko MAM dała sobie radę ....
bo pewnikiem spała do 9 albo lepiej - jak przyjechałam to dopiero była po śniadaniu ...
i pyta zdziwiona : już przyjechaliście ??? ![]()
Nanusia - wiekowo pod ochroną ... ???
mam prawo do zasiłku przedemerytalnego ?
należy zarejestrować się w Urzędzie Pracy w ciągu 30 dni - od dnia ustania prawa do renty
z tytułu niezdolności do pracy pobieranej nieprzerwanie przez okres co najmniej 5 lat
oraz do dnia w którym ustało prawo do renty
ukończyła co najmniej 55 lat ( kobieta) ... ( 56 - zacznę we wrześniu )
świadczenie przedemerytalne od 1 marca 2015 roku wynosi 1.027,39 brutto
netto ponoć ponad 8 stówek
u mnie się chmura .... do potem...
51,889 2015-07-21 14:27:41

Jak mi miło jak Basia, Lucynka, Nanusia witają się ze mną pięknie hi, hi ![]()
No to ja jestem chyba najdłuższą rencistką z Was wszystkich bo na rencie byłam 25 lat i miałam iść do ZUS -u z szampanem żeby to oblać ale wyrzucili mnie na emeryturę, nawet przepić ze mną nie chcieli ![]()
A na emeryturze jestem trzeci rok i przeszłam na nią w wieku 60 lat. i tak sobie myślę że czas leci a ja stale młoda
. Niestety nie miałam nic do gadania , musiałam przejść na rentę bo lekarz nie podpisał mi prawa powrotu do pracy, kiedyś nie było takich doskonałych leków na astmę i leżało się bardzo często w szpitalu pod kroplówkami i tlenem a lekarze patrzyli tylko czy pacjentka jeszcze dycha
O rety , ciasto mi się cyba pali, uciekam ...
51,890 2015-07-21 14:33:22
Morawko
Oczywiście ,że renta ,to są to jakieś pieniądze,o ile się nie będzie pracowało.
Ludzie z wysokimi zarobkami nawet nie chcą przechodzić na rentę i robią wszystko,żeby mieć jak najdłużej zdolność do pracy.
Basiu
A czy według tych nowych przepisów z emeryturą kapitałową dzieloną na pozostałe miesiące życia,to ten zasiłek przedemerytalny ,nie będzie odliczony od kapitału,i przez to sama emerytura nie będzie niższa?
Kiedyś nawet jakieś wyliczenie widziałam,ale nie wiem ,czy odnosiło się to akurat do takiego świadczenia.
Zrobił się już upał i słońce ![]()
51,891 2015-07-21 17:13:08 Ostatnio edytowany przez morawa (2015-07-21 17:15:39)
Klaudynko ja byłam. Na rencie od 1991roku i 3 lata temu przeszłam na emeryturę hi hi
Basiu zastanów sie ,ale czekasz na decyzje ,to chyba już przemyślałas
Oj nie wiedziałam ze już jestes taka babcia Basiu hi hi
Nanusia oczywiście ,ja miałam wysokie zarobki bo miałam swoją działalność ,ale musiałam zrezygnować ,na stan zdrowia ,duże pieniądze nie wszystko jak nie ma zdrowia ,nawet żebym na głowie stawała hi hi
51,892 2015-07-21 19:55:34
Witajcie Stokrotki i Klaudynko hi, hi.
uswiadomiłam sobie,że tylko chyba Luc,Czytunia i ja nie znaja tego tematu.Reszta ,to kandydatki do renty ,obecne i byłe rencistki.
Hi, hi.
Myślisz, ze nie jesteśmy w przyszłości kandydatkami ![]()
Zrobił się już upał i słońce
U mnie teraz jest 29 stopni.
51,893 2015-07-21 20:49:24 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-07-21 21:38:27)
LUCynka u mnie też upał jest do tej pory ... w kuchni mam 27 stp. i nie ma wiaterku ....
Nanusia na pewno jest jakiś haczyk - bo to coś za "fajny" przepis .... ![]()
Morawko z tydzień muszę czekać na decyzję
potem uruchomie swoje znajomości w ZUS-ie i PUP-ie
popytam dokładnie ....
Anusi zepsuł się laptek ... nie mam towarzystwa do robienia fajek ...buuu
Klaudynka no i co ???? sfajczyło się ciasto ????? hiiii
Wifka miała dać znać wieczorkami i jej coś nie ma ???
parę petów muszę skręcić ....

na mojej starej ulicy - akuratnie w mieszkaniu tej mojej Italianki - wynajmują Włosi
on - taki sobie taki zwykły italianiec ale ta jego kobitka jest urocza
włoszką to ona nie jest - wygląda na jakąś azjatkę - śliczniutka - drobniutka
a najwięcej to na te włosy kruczo-czarne nie mogę się napatrzeć
mają synka - takiego 6 latka - wykapana mamusia
...
w drugiej klatce też wynajmuje włoska para - ale to typowi młodzi italiance ....
zmykam z Netu 
51,894 2015-07-21 21:52:30
kandydatki do renty
Hi, hi.
Myślisz, ze nie jesteśmy w przyszłości kandydatkami
Jakoś nie słyszałam ,żeby Ci gdzieś strzykało hi hi.
Dlatego nie widzę Ciebie na rencie,jeżeli już, to na emeryturze ![]()
U mnie było wieczorem trochę deszczu i wilgotność jest tak straszna, w mieszkaniu mam 75%,że szyby parują.
Takie trochę zimniejsze tropiki.
Jutro jak będzie w cieniu 30 stopni,to dopiero przy tej wilgotności będą tropiki.
Basiu
Pogadać możesz z Anusią telefonicznie,tyle że nie będziecie mogły nic produkować,o ile nie umiecie tego robić jedną ręką hi hi.
Wifę Czaruś zjadł ![]()
A może Neptun porwał?
51,895 2015-07-21 22:21:42
Basia , ciasto nie sfajczyło się ale i tak za długo piekło, jak nic nie robię to czas wolno sobie idzie a jak za coś się wezmę to czas leci jak oszalały. ![]()
Nanusia Wifcia ma tydzień miodowy dlatego nie pisze, gdy byli młodzi to miewali miesiące miodowe a teraz tydzień w sam raz wystarczy.
Lucynko , nawet nie szykuj się na rentę ani na emeryturę, to nie dla Ciebie atrakcja , pracuj dużo i baw się ostro to przepis na życie z fantazją. ![]()
Morawka , to my obie powinnyśmy dostać dyplom za długoletnie pożycie z ZUS -em, hi, hi
a może jakiś krzyż zasługi ? ![]()
51,896 2015-07-21 22:51:37 Ostatnio edytowany przez strzała (2015-07-21 22:53:17)
Siema Stokrotki ![]()
Morawko, co do działania Zusu to teraz są procedury chyba tak, jak i kiedyś.
Chociaż podobno kiedyś było łatwiej.
Mam jeszcze za mało lat na rentę i wychodzi jeszcze teraz na to, że nie potrzebnie chyba skończyłam szkołę. Gdybym miała zawodówke, to nie mieli by podstaw, żeby wysłac mnie do lekkiej, siedzącej pracy.
Zresztą wkurzam się już, bo od powrotu z Mazur zaczynam odczuwac lekkie na razie bóle w górze kręgosłupa.
A może byc przecież tak, że jeszcze trochę i całkiem się załatwię, bo przecież pracowac gdzieś muszę.
I co powie na to Zus? Mają to gdzieś, czy za kilka lat będę jeszcze chodzic, czy nie.
Strzałka należy się odwoływać ....
czekasz na komisje odwoławczą ? przygotuj się ,że potraktują Cię jak śmiecia -dosłownie
Ja też mam swoje nerwy, ale do czasu.
Strzałka Ty nie uśniesz jak nie masz czegoś na głowie? no to ja będę dobra koleżanką i na głowę wsadzę Ci tonę moich problemów
hi, hi usypiać będziesz przywalona nimi
Oj Klaudynka pod toną problemów to ja nie mogę spac ![]()
Muszę miec zawsze przykrytą czymś głowę, bo inaczej ciężko mi usnąc.
Mogę spac prawie bez kołdry, aby tylko głowa była przykryta nawet kocem ![]()
Miłego wieczorku ![]()
51,897 2015-07-21 23:02:00
Ja mam z głowy rentę ,ile ja zdrowia straciłam szkoda gadać
Dziewczyny róbcie co możecie ,bo teraz do pracy tez trudno ,to za stare to nie te kwalifikacje i tak wkołko ,a jeszcze nie z każda dolegliwością mozna pracowac fizycznie złe ,umysłowo kręgosłup boli i coś jeszcze takie to zycie byc chorym ,ale tez jak nic nie dolega po 50 to podejrzane hi hi
Anusia ma tablet ale niechce sie nauczyć zeby włączyć skyp
51,898 2015-07-21 23:23:27 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-07-21 23:31:11)
Strzałka , nie wyobrażam sobie spania z przykrytą głową , wszystko muszę mieć zakryte a głowa musi być na wolności ![]()
Morawka ja mam rentę i emeryturę i spokój. Ale apteki na mnie robią dobry interes i zawsze jest coś za coś. Ale dobrze piszesz żeby dziewczyny walczyły o rentę bo choroba potrafi wyssać z człowieka wszystkie siły i jak wtedy żyć? Powinnam pracować jeszcze 5 lat hi, hi ale nie wyobrażam sobie nawet tego , padłabym jak betka , praca lubi młodych, zdrowych i silnych ![]()
Dzisiaj w radio mówili że w ostatnim roku w Polsce przybyło najwięcej milionerów a zwłaszcza w Świętokrzyskim, ciekawe dlaczego tam jest taka dobra pogoda dla wielkiej kasy? A tak w ogóle to w Kraju mamy najszybszy przyrost milionerów , więc tylko się cieszyć bo wychodzi na to że kaska rośnie u nas na drzewach tylko trzeba po nią sięgnąć
.

DOBRANOC!
51,899 2015-07-22 06:06:40
Dzien dobry
Unas dzisiaj ma byc upalnie ,jutro żar z nieba
Klaudynko moja babcia chorowała całe zycie na astmę ,jak ja dusiło ,lekarz orzecznik kazał isc jej do domu rentę pani dostanie ,nawet jej nie badał przeżyła 88 lat ,ale dopiero przestało ja dusić ,jak jakiś lekarz zapisał jej malutki zastrzyk raz na tydzień ,tak cały czas tylko inhalator używała ,pózniej nic nie brała ,jak miało ja dusić dostała zastrzyk i spokój
Już drugi tydzień stoją lilie ,nic tylko kwitną ,a w mieszkaniu pachnie piękne
51,900 2015-07-22 06:43:50

Witam!!!
Kawa na stole, zapraszam.
Hej Morawko
Mojemu tacie chorującemu na astmę też dawali zastrzyk taki raz na tydzień.
I wciąż tak było, odkąd pamiętam.
Na koniec i te zastrzyki mało pomagały.
51,901 2015-07-22 06:47:04
Od rana można chodzić nago, tak jest gorąco.
A co będzie w dzień ? Aż się boję.
Klaudynko uśmiałam się z tego obrazku, który wstawiłaś nocą.
Dobre przywitanie rodziców hihi
A co w tym świętokrzyskim jest taka plaga na milionerów ?
U nas to chyba epidemia biedaków.
51,902 2015-07-22 07:37:41
....bry Czytka i Morawka
dosiadam się do caffy

normalnie mnie te upały wykończą .... 
trzymajcie się chłodniutko ![]()
51,903 2015-07-22 08:53:32
hi Strzałko teraz doczytałam Twój wpis wieczorny ![]()
piszesz : też mam swoje nerwy ale do czasu ....
no to uzbrój się w czas i brak nerwów - włącz tryb olewający ....
przecież wiadomo,że na tej komisji odwoławczej nie zostanie Ci renta przyznana ... ![]()
walkę należy dopiero rozpocząć
przed sądem ... !!!
ludzie po takich komisjach rezygnują !! - bo tak Cię "wdeptają do ziemii "
i poniżą Ci Bogowie orzecznicy od siedmiu boleści
jest ich co najmniej 3 ! wyoglądają Cię ze wszystkich stron ... dodając głupie i prymitywne komentarze ![]()
każdy ma dość po takich przejściach ..... i robi duuuuży błąd nie podejmując walki dalej
51,904 2015-07-22 09:44:23

Witajcie dziewczynki
Czytunia i Morawko, ten zastrzyk to silny steryd, teraz często zakazany w stosowaniu ja byłam na nim kilkanaście lat a skutków ubocznych lekarze nie znali tyle tylko ze powodował zrzeszotowienie kości, zawsze jest coś , kosztem czegoś. Teraz są jeszcze silniejsze sterydy ale mnie już tak nie dusi , bardzo mi się poprawiło, byłam na najsilniejszych lekach i może teraz przez to mam spokój , ale spotykam na ulicach duszących się astmatyków bo leczenie zależy od lekarza specjalisty.
Basiu , ta prośka jest wprost urocza hi, hi
, u mnie teraz słoneczko świeci , jest cieplutko ale nie gorąco bo jest rześkie powietrze, machnę dobrze mopem to do Ciebie doleci. Gdy pierwszy raz stanęłam na komisje rentową to renty nie dostałam ale tez pozwolenia na powrót do pracy również nie dostałam i pół roku wisiałam, ni pies , ni wydra. Sąd pracy dopiero sprawę rozstrzygnął i jeszcze dziwili się ze doszło do takiej sytuacji.
Czytunia , widocznie w Świętokrzyskim wpadli na pomyślunek jak zarobić a się nie narobić hi, hi jak u Fredka Kiepskiego. Mnie tylko dziwi że przemysłu nie ma, wszystkie gałęzie Gospodarki leżą pogrzebane a dochód narodowy zwyżkuje, ciekawe jak to robią ale to już jest nowa ekonomia a ja niedouk myślę po starej ekonomii że jak nie zarobisz to i nie masz hi, hi ![]()
Morawko , ja też muszę żyć tyle lat co Twoja Babcia i już się zapieram bo Lakusia nie mogę zostawić w obcych rękach , nie chcem a muszem !!!
jakby powiedział klasyk tego powiedzenia przeze mnie nie do strawienia.
Ależ piękna pogoda, zrywam moich i pędzimy na spacer, do potem...
51,905 2015-07-22 12:50:25
Dzień dobry Stokrotki.
Trzymajcie się chłodno w te upały.
51,906 2015-07-22 16:30:04
Witam Stokrotki
Klaudynki nie pomijając ![]()
Cieszę się tym ciepełkiem,które jest dzisiaj,bo w nocy ,albo nad ranem znowu będzie padało i się znacznie oziębi.
Nareszcie znalazłam czas na oberwanie fasolki,mam tyczkową tzw bułgarską.
ZNOWU JEST JAK Z POMIDORAMI,ŻE SMAK ZUPEŁNIE INNY NIŻ ZE SKLEPU.
Znudziła mi się zupa wiśniowa ,to teraz jest wieloowocowa hi hi.
Cały czas przeprowadzam śledztwo ,skąd takie duże zużycie wody u mnie w domu.
Spłuczka,z której oba przyciski dają jednakowo dużo wody ,to jedno,a pralka ,której zawsze włączam dodatkowe płukania ,to drugie.
Zmywarka jest oszczędna ,bo to jedno spłukanie w WC.
Wanny na prysznic nie zamienię,ale żeby za wodę płacić więcej niż za prąd,to chyba coś nie tak.
Ogród leci na innej wodzie,czyli ze studni z pompą.
Wnioski na razie ,przy spłuczce trzeba pomajstrować ,a praniu musi wystarczyć programowe płukanie.
Klaudynko
Może w tym Świetokrzyskiem prowadza taką samą kreatywną księgowość ,jak niedawno w Grecji?
51,907 2015-07-22 16:52:09
witam Cię Nanusiu cieplutko
, oj jeszcze jak cieplutko ![]()
Woda jest jednak droga bo płaci się za zużycie zimnej wody i ścieki jej,ciepłej wody i ścieki, a do tego różnica w cenach jest bardzo duża. Ja za tamten kwartał musiałam dopłacić 140 zł. Prąd wychodzi taniej.
Warzywa i owoce z własnej uprawy Nanusiu zawsze mają lepszy smak i zapach, te z marketu nie pachną ani nie smakują , ja kupuję na targu od ludzi z własnej uprawy, bo jak trafi się na towar z hurtu to tak jak z marketu do niczego. W markecie nie kupuję warzyw ani owoców.
Nasi politycy pieprzą jak nakręceni , koniecznie chcą nas przekonać że żyjemy w luksusie i jeśli w Świętokrzyskiem mogli to i w innych regionach mogą.
51,908 2015-07-22 16:55:43
Jak skończyłam tu pisać,to przekierowało mnie na netki na taki wątek.
http://www.netkobiety.pl/t86329.html
Nóż mi się w kieszeni otwierał,ale nie napisałam tam nic.
Młode dziewczyny czepiają się ,że seniorzy nie mają zainteresowań.
Dla jednej to wiek 40+,to starość hi hi.
Dziwią się ,że nie mamy pasji,a to młodzi teraz jej nie mają.
One będą nas pouczać,jak mamy żyć.
Mamy skakać ,biegać ,tańczyć,szydełkować,gotować,zwiedzać i ogólnie podbijać świat. ![]()
Zabronione jest oglądanie telewizji,patrzenie przez okno,albo siedzenie na balkonie i absolutnie zakazane jest interesowanie się życiem własnych dzieci ,albo wnuków ![]()
Nie dozwolone jest też udzielanie młodszym rad,bo oni wszystko wiedzą najlepiej hi hi.
Aha,najważniejsze.
Szkoda, że nie korzystamy z internetu,bo jesteśmy za stare i na naukę tak trudnej rzeczy hi hi ,jest dla nas za późno ![]()
Powinny jeszcze napisać,że jak nie ma nas na FB,to nie istniejemy.
Lepiej,żeby się nami nie interesowały,bo im się mózgi zlasują od tego wymyślania,jak nas uszczęśliwić na siłę.
51,909 2015-07-22 17:00:34
Kupiłam warzywa, pokroiłam i posoliłam.
Jutro będę robić sałatkę.
Nanusiu to ile zapłaciłaś za wodę ?
Już ci powiem ile my płacimy.
Wczoraj był pan i spisał licznik.
Wodę używamy tylko z wodociągu.
A więc po dwie zmywarki, dwa kibelki, dwie wanny, dwie pralki i ...
cała obora zwierząt.
Za trzy miesiące zapłaciłam 400 złotych.
Sama woda, bo my nie płacimy za ścieki.
Tylko zimna woda.
Podobno u nas jest tanio.
51,910 2015-07-22 17:11:46 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2015-07-22 17:17:31)
Czytuniu
najpierw odpowiem.
Zawsze płaciłam za 3 miesiące średno 360 zł,ale teraz przekroczyłam 500.
Krówki pewnie dużo piją ,bo nie szklankami,tylko wiaderkami hi hi.
U nas ścieki są droższe niż woda.Dodatkowo jest mała opłata ok 10 zł comiesięczna ,czyli 30 zł za rachunek .
Ale mając wszystko na prąd ,płacę latem maksimum 400 zł za 2 miesiące.
U nas aktualnie metr sześcienny wody i ścieków jest 10,72 zł.
Przeliczyłam Twoje 400 zł ,to u nas ze ściekami byłoby przeszło 1tys,czyli na pół ,to po 500 zł.
Ale po pierwsze U Ciebie są 2 rodziny-dlatego podzieliłam na pół,a po drugie ja nie mam krówek,a moja hołota woli wodę z deszczu ,albo ze studni hi hi.
Domową pije ,jak nie ma innej.
Musi być wyjątkowo smaczna,że nawet hołota jej nie chce pić hi hi ![]()
51,911 2015-07-22 17:48:03
hey witam i ja ..... ja się topię .... a jak Wy ????
Nanusia byłam na tamtym wątku o seniorach ....
dżises tak jesteśmy postrzegane ???
mając te 20 lat - to osoba przed 30-stką jest już stara ....
a My po 50 tce .... to nam tylko kościółek zostaje .... może się nawrócimy ????? ![]()
u mnie woda i kanalizacja kosztuje : 9.64
najlepiej ma Anusia darmową wode prosto ze źródełka ![]()
Czytka jutro będziesz robić sałatkę ???
taką do słoików ??? na zimę ????
Klaudynka w bloku płacisz za wodę kwartalnie czy tylko takie rozliczenie przyszło ???
pozdrawiam resztę STOKROT ![]()
51,912 2015-07-22 18:40:19
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2564312#p2564312
dziewczyny, ja nie mogłam się oprzeć i odpisałam tym inteligentnym inaczej.
51,913 2015-07-22 18:51:51
Basiu za wodę płacę kwartalnie jako zaliczkę a raz na pól roku przychodzi rozliczenie za ogólne zużycie wody tj. podlewanie trawników i woda która gdzieś tam idzie na boki i wtedy dopłacamy.
51,914 2015-07-22 19:50:34
Bardzo ci dziękuję Nanusiu za odpowiedż.
Drogo płacisz za wodę ze ściekami.
Basiczku tak. To będzie sałatka na zimę w słoikach.
Robię tylko tą sałatkę.
Jeszcze kilka słoików ogórków korniszonów zrobię i nic więcej.
Klaudynko zajrzałam na ten wątek.
Fajnie tam napisałaś.
Wifciu ? Pozdrawiamy.....
51,915 2015-07-22 20:11:35
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2564312#p2564312
dziewczyny, ja nie mogłam się oprzeć i odpisałam tym inteligentnym inaczej.
Brawo Klaudynko ![]()
Czytuniu
napisz proszę, przy okazji ,albo i bez hi hi,jaką sałatkę robisz na zimę .
51,916 2015-07-22 21:01:31
Nanusiu skład sałatki :
ogórki {nie duże}, pomidory zielone z krzaka, marchewka, kalafior, cebula, papryka żółta i czerwona [ja daję jej mało bo nie lubię, ale ładnie w słoiku wygląda]
Ogórki obieram, marchewkę też, pomidorom obcinam czubki, kalafior na malutkie różyczki rozrywam, cebulę obieram,
To wszystko kroję maszynką elektryczną na plasterki. Mam dokupioną dostawkę do maszynki [ty pewnie też ją masz]
Tylko paprykę kroję w małe paseczki.
Wszystko wrzucam do jednej miski , posypuję dwoma garściami soli i mieszam.
Odstawiam na noc.
Rano wszystko dobrze wyciskam w rękach.
Robię zalewę :
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 i pół szklanki wody
Wrzucam pokrojony koperek, czosnek, chrzan, listek laurowy, ziele angielskie i gorczycę
Zalewę zagotowuję i wrzucam tą sałatkę.
Oczywiście tej zalewy trzeba dużo więcej niż ta jedna porcja, jeśli sałatki jest więcej.
Sałatkę gotuję w zalewie, aż warzywa będą chrupkie, nie twarde , ale i nie miękkie.
Zmniejszam gaz i wkładam do słoików sałatkę, żeby zalewa ją pokrywała.
Słoik zakręcam i odstawiam do góry dnem.
Gotowe
Sałatka jest bardzo dobra, polecam
Ty akurat masz zielone pomidory, więc możesz zrobić.
51,917 2015-07-22 21:41:47 Ostatnio edytowany przez luc (2015-07-22 21:42:39)
Zawsze płaciłam za 3 miesiące średno 360 zł,ale teraz przekroczyłam 500.
U nas aktualnie metr sześcienny wody i ścieków jest 10,72 zł.
Nanusiu faktycznie dużo płacisz za wodę. Jak Ty to robisz? ![]()
My płacimy ok. 200 zł kwartalnie (poza latem).
51,918 2015-07-22 21:49:01
wpadam tylko powiedzieć Dobranoc
dzisiaj mi stuknęlo 6 lat jak siedzę na NETKACH ... dżises kawał czasu
![]()
?????
zmykam ...
bo mi tyłek do stołka przyrośnie
mam też przepis na sałatkę z 3 kg papryki i reszty .... fajnie się w zimie wyciąga
ale mam lenia .... nie robię żadnych zapraw ....
51,919 2015-07-22 21:55:09

dobranoc dziewczynki, miłych snów
Teraz też nie robię żadnych przetworów od kiedy skończyłam hecę z działką a cały rok można kupić wszelkie warzywa i owoce . ![]()
51,920 2015-07-22 21:57:46
dzisiaj mi stuknęlo 6 lat jak siedzę na NETKACH [/b] ... dżises kawał czasu
![]()
No wiesz, taka okazja, a Ty od razu się ulatniasz??? ![]()
51,921 2015-07-22 22:05:29 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-07-22 22:11:05)

sześć latek na netkach minęło
Ba-cha więc mnie się rymnęło
buziaków worek Ci daję
bo Twoje wpisy są rajem.
Nie tylko kawką nas witasz
ale co słychać zapytasz
obrazki hecne nam wklejasz
żart na kilometr w nich miewasz.
Więc ja Ci życzę Basieńko
co dzień uśmiechu serdeńko
rentę niech płacą Ci w euro
radości wiele Ty perło! ![]()

Imprezę dla Basi robię, należy się jej po tych 6 latach, jak rano się obudzi to stół nakryty już czeka na nią i na dziewczyny
51,922 2015-07-22 22:11:23
51,923 2015-07-22 22:12:07
Siema Stokrotki ![]()
hi Strzałko teraz doczytałam Twój wpis wieczorny
piszesz : też mam swoje nerwy ale do czasu ....no to uzbrój się w czas i brak nerwów - włącz tryb olewający ....
![]()
przecież wiadomo,że na tej komisji odwoławczej nie zostanie Ci renta przyznana ...walkę należy dopiero rozpocząć
przed sądem ... !!!
ludzie po takich komisjach rezygnują !! - bo tak Cię "wdeptają do ziemii "
i poniżą Ci Bogowie orzecznicy od siedmiu boleści![]()
jest ich co najmniej 3 ! wyoglądają Cię ze wszystkich stron ... dodając głupie i prymitywne komentarze
każdy ma dość po takich przejściach ..... i robi duuuuży błąd nie podejmując walki dalej:/
Basiu, szkoda słów dalej gadac o tym Zusie.
Co będzie, to będzie, po co mam się martwic na zapas.
Tylko mnie wkurza, że o wszystko trzeba się prawie bic z nimi.
Póki co, to jutro jadę zarejestrowac się do rzędu pracy i zobaczymy co dalej.
Nanusiu faktycznie dużo płacisz za wodę. Jak Ty to robisz?
My płacimy ok. 200 zł kwartalnie (poza latem).
To u nas ok 400 kwartalnie, ale to są 3 rodziny.
51,924 2015-07-22 22:18:12
To ja też dorzucam kwiatki dla naszej Basi ![]()

51,925 2015-07-22 23:01:17
To jeszcze puścimy ulubioną piosenkę Basi ![]()
51,926 2015-07-23 06:55:05
Dzień dobry
Baśku a ja podaję dla ciebie kawę z samego rana.
Za to, że jesteś z nami tyle lat

51,927 2015-07-23 07:05:31
No !
Strzałko - po raz enty z przyjemnością wysłuchałam Ryśka
zapraszam na kawencje Pipencje 
senks za cwietki Klaudynce- LUCynce i Strzałce
a Klaudynce za wierszyk miły

dżises kto by pił w taki upał ??? no ale do takiej zaserwowanej uczty
na lepsze trawienie
... po jednym łyczku
wstałam i już mi gorąco - czekam na burze
tylko NIE! na nawałnicę jakąś
trzymajcie się chłodniutko ![]()
51,928 2015-07-23 07:54:52
ojjjj Czytka - senks
słucham teraz tvn24 - reklamowany jest ten artykuł w dzisiejszej WYBORCZEJ
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,146229,18401367,oddzial-chorych-ze-strachu.html
tej p. ordynator - zastosowałabym karę .... taką samą jak stosowała pacjentom ![]()
51,929 2015-07-23 09:16:55

51,930 2015-07-23 10:17:25
Dzień dobry
Bobasek mył okna od 6 rana i już mam czyściutkie
Ja prasowałam pościel uprawna wczoraj
Bo była zmiana na czyściutka hi hi
Upał niesamowity ,dlatego rano wszystko porobiliśmy
Wczoraj tez rano bylismy na spacerze ,odwiedziłam stare śmiecie ,ale wole tutaj mieszkać ,mam ogromny balkon ,zero samochodów i śmietnika pod oknem hi hi
51,931 2015-07-23 10:27:47
Strzała bedzie wszystko dobrze
Basiu ty tez sie nie martw
Dziewczyny szkoda zdrowia za pare groszy tak sie stresować
Ja taka mądra jestem teraz wiem co to znaczy ,dlatego mowię ze szkoda sie stresować ,to i tak niezależne od nas
Ja na prąd w bloku wydaje po 150zl miesięcznie ,telewizory dwa ,pralka ,lodówka ,komórki ,i iPade
Czajnik elektryczny ,czy duzo napewno rachunki przychodzą raz na pół roku ,teraz miałam dwa na zaś po 300zl i wcześniejsze zużycie 232zl
Teraz dochodzi wiatrak ,bo gorąco
51,932 2015-07-23 10:30:15
Mam dylemat co ugotować ,bo pusto w lodowce
Mam śląskie mrożone ,i serdelowa kiełbasę ,
Małż mówi co sie przejmujesz zjemy to i pomidorki hi hi
Jutro coś sie wymyśli ,zamrażalka pełna hi hi
51,933 2015-07-23 10:32:28 Ostatnio edytowany przez morawa (2015-07-23 10:36:33)
basiu razem siedzimy tyle lat ,ale z nas zdolniachy
Śmiać mi sie. Chce jak mi wypłacili z zusu 8 zł
Czytam w tinie jak namawiają do przeliczenia emerytury
Unas najbardziej gorąco hi hi
51,934 2015-07-23 13:38:20
no tak Morawciu - My najstarsze NETKI hi hi
u mnie zachmurane .... czy z tego burza będzie tego nie wie nikt ???
wiatr teraz ustał
ale przed chwilą musiałam zamknąć okna na uchył ( z jednej strony ) ... bo je wiatr z impetem zamykał .... ![]()
do potem...
51,935 2015-07-23 17:32:37 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2015-07-23 17:33:02)
Basiu

Ode mnie dla Ciebie ![]()
Dopiero wróciłam do domu.
Potem napiszę więcej.