Witam Stokrotki
No i zaczęło się lato.
Tylko niech żadna teraz nie narzeka,że jej za gorąco.
Choć sama jestem ciekawa ,jak to będzie w niedzielę ,jak temperatura dojdzie do 38 stopni w cieniu.
Wczoraj byłam u rodzinnej i się wnerwiłam,choć jestem wyjątkowo spokojna.
Byłam zapisana na 11 .Nie było żadnego pacjenta.
Pani doktor,akurat układała sobie karty przy otwartych drzwiach i nie przyjmowała.
Przyszła następna pacjentka,więc poprosiłam ,żeby mi dała karteczkę ,na EKG,które miałam zrobić przed wizytą.
Otworzyła nie tą kartotekę i wmawiała mi ,że robiłam miesiąc temu i coś wymyślam.
Mnie tam na żadnym badaniu nie zależało ,tylko na receptach,więc powiedziałam głośno do tej pacjentki,ze lekarka dzisiaj coś nie w humorze.
Na co tamta jeszcze głośniej,że swoje humory to może w domu pokazywać a nie w przychodni.
okazało się ,ze pomyliła kartoteki,przeprosiła mnie i dała karteczkę.
Myślałam ,że po krzyku.
Wypisywała mi przekaz na badania krwi i moczu,więc poprosiłam ją o TSH i Cholesterol.
Usłyszałam ,że TSH ,to moze mi dać ,a nie musi,bo powinien endokrynolog ,ale dała,
Przecież nie mogłam jej powiedzieć ,że ostatni raz byłam u takowego 4 lata temu.
A na cholesterol daje mi ostatni raz,bo jak nie biorę leków na zbicie,to badania mi sie nie należą ,bo robi się je nie dla zaspokojenia ciekawości,ale dla diagnostyki w leczeniu.
Muszę napisać maila do Ministerstwa Zdrowia z zapytaniem,czy lekarz może odmówić wypisania skierowania na badanie.
Znajoma często tam pisze i dostaje odpowiedzi w ciagu 2 tygodni.
Wynalazła mi obrzęk nóg ,który mam od lat i dała skierowanie do chirurga naczyniowego,uprzedzając ,ze pewno na ten rok sie nie załapię.
Dzisiaj zadzwoniłam do najblizszej przychodni w której takowy lekarz przyjmuje na NFOZ i nie dosyć ,że zarejestrowałam się na 13 sierpnia,to na dodatek do jakiegoś profesora.
Pewnie mnie wywali,jak zobaczy ten mały obrzęk,ale ,co mi tam.
Tak mało chodzę do lekarzy ,że coś nowego zobaczę hi hi.
Tym sposobem dołączyłam do stokrotek łażących po lekarzach.
Morawko
Pisz,pisz
Mądrze prawisz.
Czytuniu
Przecież u Ciebie krowy zapładnia inseminator,to chyba po tym wiadomo,która jest ewentualnie ciężarna i która to mogła poronić.
Często zdarzają się bliźniaki?
Sandro
Morawka ma rację.Faceci nie lubią kobiet mądrzejszych od siebie.
Nie można im tego pokazać. I na tym polega nasz mądrość.