STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 788 789 790 791 792 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 51,286 do 51,350 z 102,609 ]

51,286

Odp: STOKROTKA-CAFE

ojjj Czytka   lol
do specjalisty - dostajesz osobne skierowania na badania - i wynik jest u NIEJ lol
od rodzinnego - jest też w gabinecie smile ale tak jest od niedawna - przynajmniej u mnie ... i są to DWA inne labolatoria smile

teraz zapiszę na kartce i podam w recepcji - o skierowanie na cholesterol - przejdę się z ochotą do lekarza lol

51,287 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2015-06-26 22:27:08)

Baśku toż każdy z nas wie, że do specjalisty ze skierowaniem.
Nanusia mówiła o dostępności wyników dla pacjenta i ja jej o tym pisałam.
Nie pisałam o skierowaniu do specjalisty, tylko skierowaniu  na wyniki.
Coś u was w tej przychodni jest nie tak.
Wyniki, na które skierowanie wypisał lekarz pierwszego kontaktu odbiera pacjent.
Jeśli skierowanie wydał specjalista- wyników nie dostaniesz do ręki.
Odda ci je specjalista ale w gabinecie przy następnej wizycie.
A wizyta może być za kilka miesięcy.
Więc jaki sens jest robienie tych wyników.
Pacjent szybciej umrze, niż doczeka się leczenia.

51,288 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2015-06-26 23:23:11)

Czytuniu
U mnie obojętnie kto wypisuje skierowanie,to badanie odbywa się w Laboratorium Diagnostyka ( jest to mój wybór,bo jest niedaleko),które ma podpisaną umowę z NFZ.
Wyniki  i z jednych badan ,jak i z drugich są,po zalogowaniu sie w internecie.
Ja je sobie drukuję i idę z nimi do lekarza.
Nie odbieram ich osobiście w tym laboratorium.
Może te wyniki idą jakąś drogą też do specjalisty,ale ja je mam tego samego dnia ok godz. 16:00.
Synowa robi cały czas badania na skierowanie od ginekologa w takim samym laboratorium,tyle że w innej dzielnicy i też odczytuje je w internecie.

Morawka ostatnio wspominała ,że taka duża kolejka była u niej na badania.
U nas o godz dziewiątej ,czy dziesiątej,jak ja idę ,a laboratorium jest czynne do jedenastej,to jest puściutko.Ta sama pani ,która przyjmuje skierowanie i mocz, potem w innym pokoju pobiera krew.

Niestety przychodnia rodzinna,jest dalej niereformowalna i nie mozna zostawić żadnej karteczki na leki ,ani badania.Na dodatek rodzinna wypisuje leki tylko na 3 miesiące.
Z kolei co 6 miesięcy jest obowiązkowe ,dla osób w moim wieku,EKG i badanie na cukier.To wszystko na miejscu.

Czytuniu
Już kiedyś pytałam,ale mi nie odpowiedziałaś ,
Czy córka też ma robione USG 3D.Chodzi mi o te 3D.
Moi dzisiaj byli,ale dzidzia zakrywała buzię rączkami.
Śmiałam się ,że pewnie podobna jest do syna i woli się nie pokazywać.

51,289

Witajcie nocą.
Odkąd nie produkują już moich ulubionych perfum, to nie jestem wierna jednej marce. Różne zdarza się kupować.
Chanel raczej nie dla mnie. Wolę bardziej zdecydowane.

Ba-Cha napisał/a:

byłam u konowała a raczej Konowalicy przez duże K
byłam u niej po wynikach TSH i coś tam jeszcze
mówi tak : no tak przy Hashimotoooo ???  ma pani całkiem dobre wyniki - ale tu widzę ,że jest stwierdzoną Graves-Basedowa
to też ok !

Basiu podeślij mi na maila swoje wyniki. Pokażę przyjaciółce - endokrynologowi.

51,290

Siemka smile

Ja na razie na szczęście  mam wolne od lekarzy i badań.
Neurologa mam dopiero 13 lipca.

Mam tylko często niskie ciśnienie. Chyba muszę wreszcie nauczyc się pic kawę.
Tylko to pewnie musiałby byc już nałóg smile

Czytko na forum wszystkie maile są zablokowane.
Mogę podac swój adres tj. strzala@wp.eu

Mamy wakacje smile
Rano synek wyjeżdza na dwa dni nad Bug.
Muszę rano go wyszykowac i wyściskac smile

A córka też rano jedzie do parku linowego z grupą biegaczy.

Mąż mi wyemigruje do pracy, a ja chyba się położę i będę odpoczywac smile

Chata prawie ogarnięta tongue

Albo po tej, albo po następnej niedzieli, będziemy miec krzyż w domu.

51,291

Muszę zmykac, bo rano trzeba wstac smile

Miłych snów smile

51,292

Dzien dobry
Smaruje tym masłem kokosowym pod piersiami ,i wszystko sie goi
Wczesniej wzięłam jodyna ale mnie piekło ludzie
Włożyłam stanik poszłam na spacer i już czerwone i bolało
Strzała jeśli masz niskie cisnienie napij sie wody z sola ,ja tez mam niskie ,teraz miałam 106 /61/65
Tylko ze w ciagu dnia mi skacze ,mam skaczące pod wpływem emocji ,a przecież ja jestem szatan ,jak idę to wiatr wieje hi hi

51,293

Jeśli chodzi o wyniki  to robię rano i na 14,30 sa gotowe
Pani dr rodzinna spisuje i mnie zostawia
Jeszcze żaden specjalista mi nie zabierał albo nie oddał
Unas w szpit wojsk nie ma takich procedur
Basiu jedz moze owoce mango ,melon okrągły w paski
Zmień na miesiąc żywienie i zobaczysz ,oczywiście u siebie

51,294

Wybuch gazu w Szczecinie w mieszkaniu ludzie

51,295

...bry Mychy ... witaj Morawko ....
wstałam i dalej śpię ....  na caffe zapraszam....  http://imgup.pl/di/US5D/tumblr-mbupfqxrbv1ro3tldo1-500.gif

Strzałka dżises - ta piosenkę wysłuchuje po raz enty lol

LUCynka bardzo Ci dziękuje za zdeklarowaną pomoc .... lol
ale uwierzysz ,że wczoraj potargałam tą kartkę co miałam zapisane na szybcika TSH.T4 i T3
nawet teraz przekopałam kosz na śmieci .... nie do odzyskania tak drobno potargałam ....

z tego co pamiętam to półtora miesiąca temu miałam TSH : 0.245  reszty nie pamiętam
mam niedoczynność - Graves- Basedowa - i co istotne wszędzie to piszą jestem po jodzie radioaktywnym  J 131
to ustrojstwo zażywałam 20 lat temu smile
ponoć mam tak wypalone guzki ,które miałam, że tarczyca jest wielkości wisienki zasuszonej ...
jak mi dziewczyny napiszą - jak internetowo odczytać wyniki - może się dokopię
to wtenczas na meila Ci podeślę ...oki smile
mówiłam  tej lekarce - że teraz brakło mi euthyroxu - zażywałam te co miałam - dzieliłam i w końcu
zażywałam 100  a ona mi przepisała 125 ....   

http://imgup.pl/di/THPV/maz-powiedzial-ze-nocowal-u-kolegi-2014-04-23-21-23-55.jpg

Morawko masz masło kokosowe czy olej ????

51,296

Sobota!!!!Witajcie

Kawusię zaraz podam.

http://g.wieszjak.polki.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/625000/fotolia_44612116_subscription_xxl.jpg

Dodam jeszcze do poczytania gazetki

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVkJ6zSz_PE4eLd8-iSAHFvMIVyLlE5AE5WIQqHWC5iPE_XRNIrg

51,297

Cześć Morawko i Basiczku

http://treasure.diylol.com/uploads/post/image/658291/resized_grandma-finds-the-internet-meme-generator-czesc-jestem-basia-mam-18-lat-blond-wosy-ec5d23.jpg

51,298 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2015-06-27 08:07:42)

Nanusiu dziękuję za obszerne wyjaśnienia odnośnie skierowań i wyników.
U nas nie ma wyników w internecie.

A co do usg.
Córka widziała dzidziusia w3D, ale lekarz jej nie drukuje.
Na każdej wizycie widzi dzidziusi w 3D..
Dodatkowo lekarz  pokazuje jeszcze w 4D, czyli coś takiego jak film.
To znaczy pokazuje lekarz to wszystko co w danej chwili w brzuchu się dzieje.

Strzałeczko zajrzyj na pocztę

51,299

witaj Czytka  hiiiiiiiiiii gdzie wypatrzyłaś "moją i swoją fotkę jak i Klaudynki he ????? lol:lol:

http://imgup.pl/di/220N/tak-to-jest-2015-01-27-18-41-32.jpg

http://imgup.pl/di/1CBB/na-ksiecia-mozesz-czekac-2015-02-28-00-59-30.jpg

zmykam z Netu ....

51,300

http://3.bp.blogspot.com/-rMCGuHdTFO8/VHdZNFGkj3I/AAAAAAAABqs/5pIlVrXT7Cs/s1600/myszka-miki-z-bukietem-pomara%C5%84czowych-r%C3%B3%C5%BC,-k%C5%82aniam-si%C4%99,-herbaciane-r%C3%B3%C5%BCe-dla-dam,-kawa-na-dzie%C5%84-dobry-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82,-%C5%BCyczenia-na-weekend.png

Witam Was dziewczynki

Na razie jestem jeszcze w niemocy, jak póżniej wpadnę to popiszę , Basiu a ja nie zażywałam jodu a tarczycę dawno mam w zaniku, to prawdopodobnie po jakimś stanie zapalnym.

Basia, Czytka i Ja , jesteśmy urocze blondynki jakby nas tak z farby odskrobać big_smile big_smile big_smile

Miłego dnia i dużo słoneczka Życzę wszystkim. big_smile

51,301

Witam Stokrotki
To podobno ostatnie dni chłodne,przed upałami.
Według TV ma dużo padać,a w/g chmur,dopiero późnym popołudniem przelotnie.

strzała napisał/a:

A co się stanie?
U nas na wszelkie utrapienia mówi się krzyż pański.

Czytuniu
U nas chyba nie wszystkie laboratoria mają wyniki w necie.
Ta Diagnostyka ,jest bardzo popularna i jak trzeba zrobić jakieś dodatkowe badanie płatne,jest stosunkowo tania.
Wszystkie laboratoria powinny mieć wyniki w necie,bo to olbrzymie ułatwienie.
Nie trzeba jeździć po odbiór wyników i robić niepotrzebnego tłoku.
Moi jeszcze nie mieli 4D.
Jak ta technika medyczna idzie do przodu.
Ja nie przypominam sobie nawet USG.Jedynie KTG i to wtedy,gdy coś niepokojącego się działo.
Dzisiaj na Onecie jest artykuł,jak rolnicy dostają grosze za mleko.
Woda mineralna będzie droższa od mleka,bo różne napoje już są.
W sklepach też zauważyłam znaczny spadek cen na wyroby mleczarskie.
Były dni,że mój ukochany twarożek grani z Krasnegostawu ,był po 0,88 gr.
Przecież to jest koszt pudełeczka i transportu.
Wcale mnie ta niska cena nie cieszyła,bo przestanie sie opłacać jego produkcja i będę głodna chodziła.

Ta babcia z fotki,to chyba pisze na portalu randkowym  hi hi.

51,302

Hej babeczki.  U nas dziś gorąco. 
Mam "wolne" bo kręgosłup nie daje rady.  Poszłam ma zwolnienie.  Dwa tygodnie walczylam ale branie leków i ciężka praca jednocześnie to się mija z celem.

Nanusiu.  Pytałaś o mojego partnera.  Poznam jego rodzinę jeździmy często nawet co tydzień jak czas pozwala. A on swojego nie ma mieszkania ale należy mu się to po rodzicach ale tata niech sobie spokojnie tam mieszka.  Poza tym musze mieć rezerwę dla siebie bo przecież walczę w Gdańsku o swoje mieszkanie a  wprowadzając się do innego miasta nie będę mogła już o nic walczyć.  A tu mam prace.  Bez sensu byliby dojeżdżać dwie godziny do pracy.

51,303

Wróciłam ze spaceru hi hi
Nanusia u synowej tez nie mozna było zobaczyć płeć dziecka ,urodziła córkę hi hi
Najlepiej było kiedyś nikt nic nie wiedział ,ja urodziłam dwóch synów jeden 3300 drugi 5 kilo hi hi
Teraz rożne badania 3d ludzie i co to daje więcej nerwów,dziewczyny sie stresuja
Tego nie mozna jesc tamtego nie mozna
Pierwszym synem mało jadłam ,po urodzeniu zemdlałam dawali mi krew
Za 5 lat urodziłam drugiego jadłam ,i urodziłam kolosa zdrowego hi hi

51,304

Sandra ważne ze facet zna sie na rzeczy ,jest uczciwy ,opiekuńczy ,i oczywiście pracuje ,reszta sie ułoży ,bo samej ci cieżko ,trudno tez znaleść faceta ,mając dwoje dzieci
Wiec ciesz sie z tego co teraz
Zycze ci zdrowka

51,305

No ciesze się.  Mam święty spokój i komfort psychiczny.

Zdrowie się przyda bordo emerytury daleko a kręgosłup musi odpocząć . Mam nadzieje ze nie wywala mnie z pracy za kilka dni zwolnienia.

51,306

Moj szykuje obiad ,wiec ja muszę byc z dala hi hi
Sandra przecież chory pracownik ,jest nie wydajny
Moj wysyłał pracownika na zwolnienie ,a on niechcial ,dostał zapalenie  pluc i znalazł sie w szpitalu
Wiec mądry pracodawca wie ze tak jest
Oglądam na planecie fajny film dokumentalny o Dania

51,307 Ostatnio edytowany przez luc (2015-06-27 16:07:16)

Witajcie sobotnio Stokrotki.
Weekend szykuje mi się solo.
Mąż pojechał na rocznicę matury.
Młoda odsypia po powrocie z Portugalii i dwóch imprezach.
Słoik jeszcze walczy z sesją egzaminacyjną w stolicy.
Zabrałam się za pracę zawodową, ale niesporo mi idzie lol
Wezmę się chyba za porządki w szufladach z bielizną. Wczoraj kupiłam 3 biustonosze i 2 stroje kąpielowe. Czas chyba "stare" powyrzucać. Tylko zagracają szuflady.

Nanusia napisał/a:

To podobno ostatnie dni chłodne,przed upałami.

Najwyższy czas.

51,308

Ja czekam na słonko codziennie i tak jak dziś było tak się schowalo. 
Luc to masz sporo roboty. 
Nie lubię układania w szafach i segregacji. Bo tak naprawdę musiałabym wyrzucić 90 procent ubrań bo niby szkoda wyrzucić  i tak nie noszę

51,309

Cześć Sandro.

sandra.sandra napisał/a:

Luc to masz sporo roboty. 
Nie lubię układania w szafach i segregacji. Bo tak naprawdę musiałabym wyrzucić 90 procent ubrań bo niby szkoda wyrzucić  i tak nie noszę

Też niezbyt lubię, ale czasem trzeba to zrobić. Natomiast dawno przestało już mi być żal ubrań, których nie noszę. Kiedyś je zostawiałam "jeszcze się przydadzą", ale kiedy mąż mi subtelnie wink zwrócił uwagę, że właściwie to już go wypchnęłam z garderoby (tzn. jego ubrania), to w końcu uznałam, że ma rację. Pozbywam się teraz ubrań, których nie miałam na sobie przez dwa lata, a mężowi....kupiłam osobną szafę lol Żeby na przyszłość nie marudził wink
Ostatnią segregację ubrań robiłam chyba trzy lata temu. Wydałam z domu chyba z dziesięć dużych worków ubrań.

51,310 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-27 18:10:55)

Hejka dziewczyny.

Miałam dzień rozrywkowy,
byliśmy z wnuczką w małym ZOO,
a potem szaleństwa.
Dopiero mąż ja odwozi do domu.
U nas ciepło i pogodnie tak, że wycieczka udana.

Kto ma problemy ze stawami niech przeczyta.
http://sekrety-zdrowia.org/jak-usmierzyc-bole-stawow-plecow-nog-w-zaledwie-7-dni/

51,311

hey - witam i JA lol STOKROTKOWO lol

cholercia Wifka przeczytałam ten artykuł - na pewno ta galareta do wypicia pomoże
bo stare sposoby są najlepsze .... tylko wypić takie cóś to już majstersztyk  .... blee

przeszłam na inną stronkę    http://sekrety-zdrowia.org/plaski-i-jedrny-brzuch-bez-cwiczen/#comment-4434
tą cytrynę z wodą jeszcze mogę pić - o zielonej herbacie muszę sobie przypomnieć smile

LUCynka rozbawiłaś mnie tą dodatkową szafą dla małża .... a niech chłopak ma lol:lol:

Sandra choćby Ci złote góry - obiecywał ... to nie rezygnuj z możliwości załatwienia mieszkania ... lol
fajnie,że sobie znalazłaś Mena
a łOn z odzysku ????? - czy kawaler ???? i jak traktuje Twoje dzieci a ONE jego ????

u mnie cały dzień się "kisiło" cały dzień zachmurane ale NIE padało ....

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ..... buziolki ... do wieczorka  .... lol

51,312

Ja dzisiaj jak hrabianka ,moj dzisiaj ,sniadanie ,obiad i kolacje robił hi hi
Podał do stołu
Przespałam sie ,bo byłam padnięta od 5 rano na nogach hi hi
Ja mam pół szafy ,a moj ma pół i osobna w sypialni hi hi do czego to doszło hi hi
Mamy szafę we wnęce ,wiec wchodzę w nią hi hi fajnie
Unas jutro 26 stopni w cieniu ,ja nie lubię gorąca ,wiec mnie nie przeszkadza jak jest chłodniej ,na plażach nie leżę ,do rzek ,basenów ,morza ,nie wchodzę ,mam to już za sobą hi hi

51,313

Wifa ja nie chodzę do zoo ,bo unas nie ma ,tak myśle jakby mnie spotkali w zoo ,to zwierzęta by uciekały hi hi
Mamy zoo 80 km od naszego miasta ,jak chłopcy byli mali jeździliśmy ,bardzo duzo jeździliśmy
Zwiedzali Polskę ,Mazury znam ,tam sie urodziłam ,wiec często jeździliśmy ,w Poznaniu byłam ,w kurniku hi hi

51,314 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2015-06-27 20:39:38)

A ja zawiozlam dzieci i juz dwa tygodnie będę sama.  Nie lubię tych ich podróży dopóki tam nie dojadą ale to dopiero jutro.

Basiu.  Men mój to i kawaler i z odzysku.  Czyli cos jak ja ino bez slubu. Dzieci go lubią bardzo a i on ma nad nimi władze co mi pomaga w trzymaniu fasonu zwłaszcza w wychowaniu syna.  Liczą się z jego zdaniem ale tez lubią z nim przebywać.  Moja córka jest ciężka w relacjach ale co do Niego to szok!! Polubiła go i otworzyła się od pierwszego dnia.  Robią sobie psikusy i jest naprawdę na poziomie i bez stresu i buntu.
Oby nie zachowalic. 

Dzieci wyjechaly przydałoby się poczytać jakaś lekka książkę
Może powieść ? Coś o miłości i historii.  A nawet starożytność. .. tylko coooo

51,315

Basiu         
                    jak ma pomóc to łykam bez problemów.
Popiję wodą i po kłopocie.

Sandro
                no cóż mogę napisać, życzę powodzenia.
Pamiętaj dzieci są najważniejsze.

Morawko
             ja mam szafy zabudowane u siebie, na korytarzu /kurtki zimowe/
i w salonie.
Pikny ma u siebie komodę, więc z szafy w salonie korzysta tylko na rzeczy wiszące.
Poza tym letnie rzeczy zostawiam tutaj, nie przewożę do domu.

51,316

Sandra no to dobrze trafiłaś - że ma takie dobre układy z Twoimi dziećmi - tj. najważniejsze lol

zmykam Mychy - oglądam kabaret lol lol

Wifka tam pisało,że można coś tam dodać - ja bym dołożyła cytrynę - zmieniłaby się konsystencja lol
takich glutów ..... bleeee   za żadne skarby lol

http://imgup.pl/di/N9IO/fc3.gif

mam teraz wszędzie pustki w szafach .... wypierdzieliłam mnóstwo rzeczy ... lol 

spadam.....  do jutra lol

51,317

Siema smile

Ja nie mogę tongue
Basiu, no gdzie żeś taki obrazek wstawiła smile

Nanusia napisał/a:

.

strzała napisał/a:

A co się stanie?
U nas na wszelkie utrapienia mówi się krzyż pański.

Nanusiu, ależ nic takiego się nie stanie tongue
A u nas też się mówi krzyż pański, jak ktoś ma z kimś ciężkie życie.

Ale to chodzi o coś innego teraz.
W naszej parafii wędruje po domach krzyż. Oczywiście kto ma życzenie to przyjmuje, a jak nie ma to nie przyjmuje.
Krzyż będzie w domu cały dzień i noc, a następnego dnia bierze następna rodzina.
Po prostu jest adoracja, modlitwa, najlepiej wspólnie całą rodziną, albo jak kto woli to i sam.

Ogłaszam, że chata już gotowa na mój przyjazd smile
Nawet autko sobie umyłam. Chociaż wczoraj chciał umyc wieczorem mąż, ale stwierdziłam, żeby nie mył na razie.
Więc głupia dzisiaj sama myłam, bo mąż dopiero wrócił z pracy.

Uciekam na razie wykąpac się smile

Miłego wieczorku smile

51,318 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-27 22:10:34)

Strzałko
              nie znam takich zwyczajów z krzyżem, a w kościele nie może być?

Basia wklejka fajowa hihihi lol

http://imgup.pl/di/6R36/dobranocka-bali.jpg

51,319

wifa napisał/a:

Basia wklejka fajowa hihihi lol

Fajowa, ale ciut...brutalna lol

51,320

Unas jest taki zwyczaj ze obraz jest przynoszony
Ładnie dekoruje koło obrazu kwiatami swiezymi i jak ktoś ma rodzine blisko przyjeżdzają ,mogą przyjść sąsiedzi ,śpiewają ,modlimy sie

51,321

Basiu ja tez ,zrobiłam takie gruntowne porządki ,ze mieszczę sie w połowie szafy w salonie
Anusia jak twoje korzonki ,już lepiej ,moze jak ciepło wygrzewaj sie na huśtawce
Klaudynko masz Stresa
Moj ogłada boks hi hi

51,322

Nanusia unas w Polsce jest tak pięknie ,ze nie ma potrzeby ,wyjeżdżać do niebezpiecznych miejsc zagranice ,tym bardziej Tunezji ,Egiptu ,syri ,Jerozolimy itd
Ale to już każdego indywidualna sprawa

51,323

witam wieczorkiem Wszystkie dziewczyny
pozno juz ale ja mam jeszcze mase roboty,,ciasto sie piecze ,,,szarlotka ,,,z pianka ,,
sloiki z jablkami przesmazonymi tez teraz dopiero wstawilam na piec i zagotowuje ,dzis mam bardzo pracowity dzien ,,
Morawko -zapomnialam dzis ze cos mnie boli ,jak sie rozchodze to dobrze ,,najgorzej jest rano ,a pzniej ,,jakos,jakos ,,,,to leci
mialam wczesniej wejsc na Kafejke ale jak tylko weszlam zapalila sie lampka na skypie i weszla siostra mena z mama tzn,,macocha(ne lubie tego slowa)i pogadalysmy sobie dosyc dlugo,,bardzo lubue jej mame ,,dobry z niej czlowiek,,zawsze traktowala nas jak swoje dzieci,,potem moja A nia na skype sie przyplatala i tak mi zeszlo,,jeszcze mnie czeka rozlozenie lozka ,a tak mi sie nie chce ,,jestem zmeczona,,
jutro leze caly dzien,,ale kto mi obiad ugotuje,,jednak nie poleze ,,
dobranoc dziewczyny

51,324

morawa napisał/a:

Ładnie dekoruje koło obrazu kwiatami swiezymi i jak ktoś ma rodzine blisko przyjeżdzają ,mogą przyjść sąsiedzi ,śpiewają ,modlimy sie

To taka msza bez księdza w domu?

Nie za bardzo ten zwyczaj ,jak i ten z krzyżem rozumiem.
To jak kościoła w pobliżu nie ma ,żeby się pomodlić?

Wifa
U nas chyba nic takiego nie ma.
Przynajmniej ja nie słyszałam.
A Ty?

Anusia
Że Ty masz zdrowie  hi hi jeszcze na pieczenie.
Z jakich jabłek gotujesz te słoiki?
U nas jeszcze nie widziałam papierówek.

Jutro zajrzę do południa,bo potem jadę na urodziny i imieniny.

51,325

Nanusia napisał/a:
morawa napisał/a:

To taka msza bez księdza w domu?

Nie za bardzo ten zwyczaj ,jak i ten z krzyżem rozumiem.
To jak kościoła w pobliżu nie ma ,żeby się pomodlić?

Raz na ileś lat jest też i obraz u nas, a teraz jest krzyż.
To jest tzw peregrynacja krzyża.

Kościół mamy pod nosem. Ale tutaj chodzi o to, żeby modlic się całymi rodzinami w domu.
To nie msza, to modlitwy (adoracje).

51,326

hey ...niedzielnie srana 
  na kawencje zapraszam    http://imgup.pl/di/UPL9/shuttersto.jpg lol

u mnie to normalka ,że w weekend wstaje wcześniej.....  a w tygodniu śpię dłużej ....

komu jak komu ale STOKROTKOM zawsze podobają się zbereźne gify lol:lol::lol:

http://imgup.pl/di/SRJK/piles-nie-jedz-2015-01-27-09-50-47.jpg

http://imgup.pl/di/OGS3/czym-sie-rozni-policjant-od-ksiedza-2015-05-16-20-04-51.jpg   

miłej spokojnej niedzieli >>>  słonecznej  lol

51,327

Witam

Dzięki Baśku za kawusię, właśnie piję.
Zaraz przyjedzie Zosieńka, bo jej mama ma na 8.
Jeszcze jutro pójdzie do tej pracy, a we wtorek już będzie przedszkolanką.

Nanusiu my też z mężem jedziemy dzisiaj na obiad imieninowy.
Muszę jeszcze wskoczyć do miasta i kupić prezent solenizantce.

Nie wiem od czego i gdzie, ale jestem mocno przeziębiona i boli mnie gardło.

Anusiu no właśnie : z jakich jabłek robiłaś te przeciery ?
My mamy drzewo papierówkę, ale to jeszcze za wcześnie na jabłka.

Mamy natomiast już czereśnie ze swojego drzewka.

51,328 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2015-06-28 07:17:04)

Tak jak napisała Strzałka u nas też raz na ileś lat po domach
;chodzi; obraz. Modlimy się wtedy przy nim całą rodziną.

My kościół parafialny mamy dość daleko.
Chyba jesteśmy tą miejscowością, która jest najdalej oddalona od kościoła.
A w niedzielę jeżdzimy do kościoła innego, w mieście.
Tam mamy bliżej. Tam jest lepiej dojechać.

Wifciu fajne i pakowne są te szafy.
Moja córka  (ta z góry) mają taką szafę na całą ścianę.
Ależ ona jest pojemna.
A wczoraj zięć składał drugą , w drugim pokoju.
Córka stwierdziła, że ciuszki dla dzidziusia będzie w niej trzymać.
To są akurat szafy nie zabudowane.

Musimy i my z mężem taką szafę sobie zamówić.
Marzy mi się taka szafa na całą ścianę i taką musimy kupić.
Wtedy pokój skróci się nam, bo mamy taki podłużny.
Tylko nie wiem, gdzie położę różne bibeloty, które teraz trzymam w regale za szkłem.
Pewnie większość znajdzie swoje miejsce w pojemniku na śmieci.

51,329

Dzien dobry
Mszy wysłuchałam
Ksiądz powiedział ze najważniejsza jest miłość
Unas pogoda ma byc ciepło ,narażanie mam balkon otwarty fajnie chłodno
Pozdrawiam

51,330

Smaruje sie tym olejem kokosowym wszystko sie goi
Anusia to jakieś święto w domu ,ze pieczesz ciasto ,czy tylko dla karolci
Nanusia wszędzie jest tak samo ,krzyż czy obraz jest przynoszony do mieszkań ,oczywiście do katolików
Oczywiście wczesniej sie pytają ,czy przyjmiesz

51,331

http://vpx.pl/i/2013/10/05/bez-kawy-gif-gifvoOkcW6EuD.gif

Witajcie dziewczynki

Morawko masz rację , jestem oklapnięta i do niczego, ja nie doganiam tych zmian pogody, teraz u mnie leje aż ciemno.
Wszystkim Wam życzę udanej niedzieli i dobrych humorów. smile

51,332 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-28 12:52:45)

Nanusia napisał/a:

Wifa
U nas chyba nic takiego nie ma.
Przynajmniej ja nie słyszałam.
A Ty?

Hejka dziewczyny

Nanusiu
               nie słyszałam i nie widziałam,
a poza tym nie chciałabym mieć krzyża z sąsiadami w domu .:)
Wszędzie są inne zwyczaje.

Ba-Cha napisał/a:

komu jak komu ale STOKROTKOM zawsze podobają się zbereźne gify lol:lol::lol

Basiu
                masz rację, zawsze Twoje wklejki wywołują u mnie uśmiech.:)

czytelniczka51 napisał/a:

Musimy i my z mężem taką szafę sobie zamówić.
Marzy mi się taka szafa na całą ścianę i taką musimy kupić.

Czytuniu
              ja mam zabudowana ścianę u siebie i na całej szerokości  w salonie.
Ekstra sprawa.

Klaudynko
             u mnie ciemno, chociaz nie leje.
Od środy ma być piękna pogoda, tylko nie wiadomo której.

Robię kurczaka w potrawce wrrrrrr na prośbę piknego,
ale ten obiad to nie moja bajka. sad

Miłego dnia.

51,333

Wróciłam z wycieczki ,pochodzilam nad woda ,popatrzyłam ,kupiliśmy truskawki po 7zl koszyczek 2'5 kilo było hi hi
Obiad zjedzony deser czeka
Pogoda unas piękna ,gorąco tylko jak dla mnietrzymajcie sie cieplutko

51,334

Klaudynko nic dziwnego pogoda marna to samopoczucie do d......hi hi
Wifa Umnie był obraz ale bylismy tylko oboje ,nie ma mowy o sąsiadach ,moj by mnie zabił
Jeśli idę do kościoła tez tylko sama ,albo jak syn przyjedzie ,ja zawsze latałam z chłopakami ,albo sama
Musza byc jakieś uroczystości śluby itp

51,335

Witam Stokrotki

rzutem na taśmę zdążyłam do Was ,przed wyjazdem.
Powoli szykuję się ,jak co najmniej na czerwony dywan.

Ostatnie podrygi zimna u Nas.

Dobrze,że nie muszę robić potrawki ,bo już na sam jej widok ...
Żebym jeszcze nie musiała gotować kaszy,której nawet zapachu nie znoszę.

Dzisiaj po raz ostatni będę się obżerać.
Postanawiam trochę schudnąć.

Do jutra Dziewczynki.

Aha
tych sąsiadów na modlitwy,to chyba specjalnie się zaprasza,bo nie wyobrażam sobie ,żeby przychodzili bez zaproszenia.

W różnych częściach Polski ,są różne zwyczaje.
Do dzisiaj pamietam,jak jako dziecko pojechałam na pogrzeb cioci i po wejściu do jej domu,zobaczyłam otwartą trumnę z jej zwłokami.
Został mi taki uraz ,że nigdy już potem nie mogłam widzieć nikogo zmarłego, nawet z najbliższej mi rodziny.

51,336 Ostatnio edytowany przez ANUSIA50+ (2015-06-28 15:35:31)

musze cos napisac bo Basia znow zaserwuje mi kopa,,,,zartowalam i tak mialam napisac,,
witam Was Stokrotki  popoludniowo juz po obiedzie pozmywalam posprzatalam o tyle o ile -zeby sie nazywalo ze jest czysto i mam teraz czas i  ochote na klikanie
Nanusia Czytko,,jablka dostalam --skrzynke -dla Karolki z jakiejs fundacji,,,sasiedzi przywiezli sobie i dali dla tez Karolki
bardzo dobre ,slodziutkie ,ale nie powiem Wam jaki gatunek ,bo sama nie wiem,,ale wiem ze musialam cos z nimi zrobic bo mi zaczely sie psuc ,,wiec  przebralam je   przesmazylam i zrobilam szarlotke i mam jeszcze 8 sloikow gotowych  na szarlotke ..nie przesmazalam ich na mus -sa w nich kawalki jablek ,,takie wole ,,
ale szybko je zuzyje jak siebie znam
Klaudynko --na mnie ta pogoda fatalna tez dziwnie dziala ,,raz sie czuje jak pekniety balon ,,na drugi dzien gonie jak sarna ,,
u mnie tez ponuro i pada deszcz ,,dopoludnia nie bylo deszczu,,ale jest wzglednie cieplo
Morawko -Karolka nie przepada za ciastem -ale ja zawsze pieke na niedziele czasem czesciej
Wifa -ja tez uznaje ze to glupi pomysl z tym krzyzem w domach,,nie chcialabym aby sasiedzi do mnie przychodzili modlic sie ,,kiedys u nas na wsi  -chodzil obraz Matki Boskiej-cala wies chodzila od domu do domu i modlili sie co wieczor,,ale to inna bajka
MILEGO POPOLUDNIA WAM ZYCZE

51,337 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-28 17:35:39)

Anusiu
              czy z krzyżem, czy z obrazem to nie chciałabym takich imprez.
No cóż to nie moja bajka.

Nanusia napisał/a:

Dobrze,że nie muszę robić potrawki ,bo już na sam jej widok ...
Żebym jeszcze nie musiała gotować kaszy,której nawet zapachu nie znoszę.

Nanusiu
              powiedziałam ostatni raz.

Sosy białe wyszły mi czubkiem głowy
po miesięcznym pobycie w szpitalu.
Chorowałam na żółtaczkę
i wszystko dostawaliśmy gotowane. sad

Zaczyna mnie dopadać lekka depresja,
bo ile można siedzieć w domu i patrzeć na to ponure.

Zadrzemałam się po obiedzie i śniły mi się super rzeczy.
Pierwsze, że zdałam na prawo jazdy,
a drugie, że mam długie włosy.
Oj szkoda, że sny nie staja się rzeczywistością,
naturalnie te dobre.

51,338

jejku ,,ale paskudnie sie zrobilo na polku lub dworze --jak kto woli--pochmurno ciemno ,deszcz leje i to dosyc mocno,brrrr,,az mnie otrzepalo z zimna ,
ogladalam z corcia film o tornadzie ,,obydwie lubimy takie filmy.fajny byl,przynajmniej nie zerkalam na pole,,teraz cos zrobie na kolacje ..bo 18 minela ,,a jak wiecie Karola ma zegar w brzuchu,
wszystkie Stokrotki pewnie sobie drzemke uciely ,bo zadna sie nie pokazuje
Wifa,,fajnie jak sie cos milego sni ,,a ja mam sny koszmarne ,,dzis w nocy mialam sen ,,
ze mam guza mozgu i temu mnie glowa boli,,,,mysle ze mnie w nocy bolala glowa ,tylko ze mocno spalami nie obudzilam sie ,,no i przysnil mi sie guz ,,,o nazwie ,,,cos -afrykanista-- dobra nazwa ,,co????????  i skad sie wziela
Boze co za glupota z tymi moimi snami
cholerka --ale Karolka sie wypachnila ,,az mi duszno i w nosie kreci,,

51,339 Ostatnio edytowany przez morawa (2015-06-28 18:43:29)

Oj nanusia ja miałam tak ze swoim tata ,mama mnie namówiła chodź zobacz ,weszłam przy szpitalnej chłodni ,pózniej za kilka dni obok leżał w trumnie w kościółku
Tak to przeżyłam ,ze zachorowałam na serce
Moj nie oglądał swoich rodziców ,a zmarli oboje w jednym miesiącu
Zawsze mi mówi trzeba zapamietać ludzi żywych

51,340

Jutro święto Piotra i Pawła
Anusia przecież robiłaś rezonans magnetyczny na głowę
Mojemu lekarz powiedział tak ,zeby badać najpierw płuca ,głowę i kręgosłup
Nowotwór jeśli ma tendencje  do przerzutów ,to wlasnie tam płuca sa pierwsze
Moj ma zdiagnozowany nie wiadomego pochodzenia

51,341 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-28 20:53:26)

Morawko
                   jak ma nas dopaść ten co chodzi do tyłu, to nie wiadomo gdzie i kiedy.
Nie ma co myśleć na zapas.
Poza tym skąd  skierowania na te badania, jak trudno dostać na podstawowe.

Anusiu
              też miałam sny koszmarki, ale raczej nie o chorobach.

51,342

hey wieczorkiem Mychy lol

u mnie pogoda była cały dzień do doopy - padało parę razy mocno ...

na obiedzie -  miałam dzieci lol

odpaliłam fejsa - i Synowa próbowała mi skasować wszystkie obrazki z osi czasu smile
nie ma takiej opcji - trzeba każdy obrazek kasować pojedynczo - a nie cały "album " jednym pyknięciem wrrrr
przez te 3-4 lata uzbierało się tego ojjj uzbierało ... lol .
jak wchodzę na FB - to mi chodzi taki zamulony .... postanowiłam to wykasować ...
ale takim tempem - to mi chyba ze 3 miechy na tym zejdzie ....   
albo skasować profil i od nowa zakładać .... smile  ale to też podobno trwa
nie ma tak PYK - i nie ma profilu ... ( podobno  smile)

zmykam  bo mam DPDK lol:lol:
tłumaczę : Doopa Przyrosła Do Krzesła .... smile    http://imgup.pl/di/U5PH/3986.jpg

51,343

Basiu
             swojego czasu próbowałam się wyrejestrować z fejsbuka,
to jest raczej niemożliwe.:(
Nawet zawiesić nie jest prosto.

http://s28.postimg.org/nwq8hk0rh/dobranocka_bali.jpg

51,344 Ostatnio edytowany przez morawa (2015-06-29 11:15:37)

Dzien dobry
Pogoda chmurna hi hi ciepło
Basiu szybko idzie likwidowanie obrazków ,ja kiedyś uparłam sie i wyczyścilam wszystko po 4 godzinach hi hi
Teraz mam lepiej naciskam na obrazek ,zdjęcie znaczek usuń i tyle po kilka naraz idzie
Bateria słaba muszę naładować iPade hi hi

51,345

heyyyyy  http://imgup.pl/di/62LX/eb2b031af4e6.jpg caffa zapodana ....

tylko cholercia - gdzie WAS wczoraj wywiało ???? he ????

migusiem się logujemy i potwierdzamy swoją obecność  http://imgup.pl/di/Z094/21761c6ed35f.jpg ale jazda lol

Wifka z tym FB - to ponoć jest tak -że jak chcesz skasować profil
to przez 2 tygodnie przysyłają meila - czy dobrze się zastanowiłaś hiiiiiiiiii
tak mówiła Synowa lol

http://imgup.pl/di/Z5TH/f0ff2-dziendobrywyciagnijrowerek.gif
wczoraj został wystawiony mój rower na sprzedaż smile
na klatce nie mogę go trzymać - niby sąsiedzi nie mają nic przeciwko temu ....
ale w ciągu tygodnia by zniknął - bo tak byłby widoczny z ulicy ....
ja go do piwnicy nie zniosę - nawet jakby mi Syncio dechy położył ,żeby go na hamulcu sprowadzać
do piwnicy są tak krótkie - nierówne i spadziste schody .... ,że spadłabym razem z rowerem smile
mam swój kultowy " karat " czterdziestoletni smile chodzi jak strzała lol i jest lżejszy ....
tyle co ja jeżdżę - to mi wystarczy ... lol

miłego dnia i tygodnia ...

51,346

Hej Basiu i Morawko

U nas ponuro, z nieba leci.
Chyba mnie chandra dopadnie. sad
Jedynie ogród w pełnym rozkwicie.

Basiu
             problem tkwi w szczegółach.
Podają literki/ bardzo niewyraźne/ przepisujesz,
jesteś pewna, ze dobrze, a pojawia się ciągle komunikat "zły wpis".
Ja na fejsbuku dodałam do ulubionych gazety i teraz wszystko się blokuje.

51,347

Ba-Cha napisał/a:

migusiem się logujemy i potwierdzamy swoją obecność

Grzecznie się melduję.
Dzień dobry, ale niezbyt ciepły, pochmurny i w ogóle nie pasuje do lata hmm
Mam urwanie głowy, bo przed urlopem trzeba wszystkie sprawy zawodowe zapiąć na ostatni guzik.

51,348

http://i.pinger.pl/pgr11/7e60f30e0027af164e19f6dc/herbata-mietowa.jpg

Witajcie dziewczynki

Dzisiaj jestem póżniej bo Wifcia kazała iść mi do lekarza, a jak ona każe to ja słucham. Ostatnio stale śpię, ledwo włączę komputer i czekam jak mi się zaloguje ale nie doczekam się bo zasypiam na pniu i Wifcia stwierdziła ze mam wziąć kierunek na lekarza , no więc byłam dzisiaj, pani doktor stwierdziła że ładnie wyglądam , jestem uśmiechnięta i na pewno nic mi nie jest ale wymusiłam na niej skierowanie na podstawowe badania, jutro rano zrobię je i napiszę co mi wyszło, według lekarki to jestem chodzący okaz zdrowia, hi, hi. big_smile

Lucynko , u mnie dzień pochmurny ale ciepły a rano nawet duszno było i spociłam się okrutnie a w samej bluzce bez rękawów byłam, teraz jest tak samo ale bez duchoty. Nic z nieba nie kapie.

Miłego dnia dziewczynki , Lucynka szykuj się na wyjazd ale nie zapomnij o aparacie fotograficznym, jego pierwszy przejrzyj dokładnie i zapakuj smile

[b] Wifciu a ja nadal nie lubię fb, tak już mam że jak czegoś nie lubię to zaprzę się i nadal nie lubię  smile

51,349

Klaudyna59 napisał/a:

Wifciu a ja nadal nie lubię fb, tak już mam że jak czegoś nie lubię to zaprzę się i nadal nie lubię  smile

Klaudynko
                  stwierdziłam, że tez nie lubię.
Takie myszmasz.
Za fajkowałam parę gazet to się pogubiłam w tym wszystkim.
Dzisiaj robiłam na fejsbuku porządek.
Będę wchodzić sporadycznie.

51,350

hEJ

No i u mnie teraz pada deszcz.
Zrobiło się ciemno i gdzieś daleko grzmi.
Jak tylko pokaże się słońce będziemy kosić trawę, żeby ususzyć na siano.
A zapowiadają upały.

Posty [ 51,286 do 51,350 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 788 789 790 791 792 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024