STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 781 782 783 784 785 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50,831 do 50,895 z 102,609 ]

50,831

Odp: STOKROTKA-CAFE

Czytuniu
to najlepsza obroża.
Dobrze,ze widać poprawę zdrowia Bąbelka.

A u nas nie ma upału i idzie wielka burza.
W tej chwili jest 14 km od mojego domu.
Cały czas sprawdzam ,czy nie zmieni kierunku,ale jak na razie twardo się zbliża.
Choć rozłazi się na boki od Stęszewa po Kurnik.

50,832 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-12 14:05:14)

czytelniczka51 napisał/a:

Ma już obrożę przeciw kleszczom FORESTO
Jest bardzo słaby.

Czytuniu
            ca od trzech lat kupujemy te obrożę i się nie zawiodłam.
Przytul Bąbelka od ciotki Wify.
Serce mi się kraje, jak czytam co piszesz. sad

Nanusia napisał/a:

A u nas nie ma upału i idzie wielka burza.
W tej chwili jest 14 km od mojego domu.
Cały czas sprawdzam ,czy nie zmieni kierunku,ale jak na razie twardo się zbliża.
Choć rozłazi się na boki od Stęszewa po Kurnik.

Nanusia
                    burza i po burzy, kapuśniaczek spadł i koniec. sad

50,833

Wifciu, Nanusiu czy oprócz tej obroży przeciw kleszczom wasze pieski noszą
zwykłą obrożę do smyczy ?
W tej chwili Bąbelek ma dwie.
Ale jak mi doradzicie to tak zrobię.

No popatrzcie u was burza prawie bezdeszczowa, a u nas placki można piec, tak gorąco.
Już mężowi powiedziałam, że u was burza, bo wiem gdzie mieszkacie.
Jak piszecie o pogodzie mnie to bardzo interesuje, bo
od was ta pogoda przychodzi do nas.
Możemy zatem planować opryski na polu, albo koszenie trawy.
Więc proszę was, zawsze piszcie o pogodzie.
Z góry za te informacje dziękuję.

50,834

Witajcie dziewczyny

U mnie cały dzień jest zachmurzony i ciężkie duszne powietrze, nie jest gorąco ale ciepło.

Czytunia co za pech czepił się Ciebie ? co za cholera? bardzo współczuję Ci choroby Bąbelka , kiedyś tak miałam ze spanielką i leczył ją weterynarz wojskowy niekonwencjonalnymi metodami bo to było w czasach kiedy weterynarzy tak dużo nie było, nie dawał żadnej szansy ale udało się, więc i Bąbelek z tego wyjdzie bo teraz weterynarzy mamy sporo i nieżle wykształconych.
Przytul Bąbelka również ode mnie i od Lakusia. smile

Nanusia zgadzam się z Tobą w sprawie afery taśmowej i każdej innej , politycy wykorzystują wszelkie afery dla swoich korzyści a wszystkie partie polityczne mają dupy umaczane w aferach i wyciągają je po zmanipulowaniu na światło dzienne a zwłaszcza przed wyborami. A najgorsze w tym wszystkim jest to że żadna partia polityczna nie ma żadnego planu odnośnie przyszłości , po prostu jest tylko brudna walka o władzę i kasę. Ale to jest moje zdanie.

Dzisiaj kupiłam w dwóch miejscach truskawki po 5.50 i 6.00 ale te po 6.00 były bardzo słodkie i smakowite, póżniej żałowałam że nie zapytałam się jaka to odmiana bo kupowałam na targu.

Wifciu , nie wiem skąd masz tyle deszczu , bo u mnie susza w dalszym ciągu a tyle co wczoraj popadało to w sam raz po wierzchu, ale wypoczywaj i podjadaj truskaweczki .

50,835 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-12 16:37:21)

Czaruś ma obrożę Foresto i szelki.
Ja chodzę bez smyczy, a pikny boi się, bo go nie słucha.
Cieszę się, że Bąbelek wraca do zdrowia.
Nawet opowiedziałam  piknemu co się przytrafiło Bąbelkowi. sad

Czytuniu, Klaudynko
                u nas była burza i lało, zobaczymy co dalej.

50,836 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2015-06-12 16:53:13)

wifa napisał/a:

Móje obroże na wyjście traktuja ,jako ubiór i zakładaja tylko jak wychodzą i zdejmują po przyjściu.
Foresto noszą na okrągło,nawet do spania  hi hi.

Czytuniu, Klaudynko
                u nas była burza i lało, zobaczymy co dalej.

A gdzie Ty miałaś pioruny ?
Grzmiać z oddali grzmiało ,tyle ,że trochę popadało.
Zresztą cały czas słychać ,jak grzmi.
Prawdziwa burza jest wtedy,jak ze strachu siedzisz albo na sroczu ,albo pod stołem,  pies pod łóżkiem a kot w szafie  hi hi. big_smile

Czytuniu
Burze to tu
http://burze.dzis.net/?page=mapa

Klaudynko
Tak samo ,jak nigdy nie poprawi się Państwowa służba zdrowia,bo nie dopuszczą do tego sami lekarze.
Kto by się leczył prywatnie?
Chyba,że za pacjenta w przychodni ,będą dostawali tyle samo pieniędzy ,co prywatnie i poświęcą mu tyle samo czasu i troski,bo on pójdzie do innej przychodni.

50,837

Nanusia napisał/a:

Foresto noszą na okrągło,nawet do spania  hi hi.

Czytuniu
                     Czaruś też obrożę nosi 24 godziny.

Nanusia, jak telewizor czkał to znaczy była burza,
bo satelita się trzęsła.:lol:

50,838

wifa napisał/a:

Nanusia, jak telewizor czkał to znaczy była burza,
bo satelita się trzęsła.:lol:

A u Mnie zupełnie nic się nie działo,bo mi kabel od anteny poszedł już rano i teraz czekam na przyjazd magika  hi hi  tongue

Upiekłam sernik z brzoskwiniami na kruszonce,takiej jaką kładzie sie na wierzch placka,a bitą śmietanę dołożyłam do sera.
Zobaczymy ,czy mi się udał,bo jadłam u znajomych i był pycha.

50,839

Nanusia , ależ mi smaka narobiłaś tym sernikiem z brzoskwiniami i kruszonką, uwielbiam takie rozkosze podniebienia, ja dzisiaj upiekłam ciasto z truskawkami w nowym piekarniku , pierwszy raz, na razie nie jadłam bo nie moja pora na jedzenie ale piknego nakarmiłam na próbę i o dziwo ! żyje i nawet zajadał się chwaląc big_smile big_smile

Wifciu u mnie leje teraz na całego, grzmiało i błyskało , a mnie od tej zwariowanej pogody łeb napinkala drugi dzień i żadne przeciwbólowce nie pomagają , ech do doopy z tymi pogodami.

Czytuniu pisz na bieżąco co z Bąbelkiem i krówkami, martwię się i kciuki trzymam. Lakuś nosi dwie obróżki, Foresto i swoja zwykłą , foresto po używaniu a więc jesienią trzeba schować w woreczku foliowym i będzie na przyszły rok, wiosną trzeba ją umyć w wodzie i płynie do naczyń , naciągnąć wyginając i założyć pieskowi. Dwa lata działa jak nic.

50,840 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-12 20:07:22)

Klaudyna59 napisał/a:

foresto po używaniu a więc jesienią trzeba schować w woreczku foliowym i będzie na przyszły rok, wiosną trzeba ją umyć w wodzie i płynie do naczyń , naciągnąć wyginając i założyć pieskowi. Dwa lata działa jak nic.

Klaudynko
                 nie działa na dwa lata.
Co roku kupuję nową, wole nie ryzykować.

50,841 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-06-12 20:29:00)

heYYka  Mychy - co jest na tapecie hiii ????

Nanusia - napisz jak ten torcik zrobiłaś ?????  konkretnie która bita śmietana .... ??

ojjjj Klaudynka znowu Cię głowa boli bidulko ??   echhh

u mnie nadal gorąco     lol   bez kropli deszczu ....      jeszcze zakukam .....

50,842 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-12 20:37:07)

Hej Mycha
               wysil się trochę , jak już piszesz
http://s17.rimg.info/26ebc7723f1eefb9ad458bd2ac366f0b.gif

50,843

Witajcie wieczorkiem.
Skwar dziś niesamowity. Wczoraj podlewałam ogród, dziś pewno też to zrobię, bo matka natura nie chce mnie wyręczyć wink
Nawet kropla nie spadła.

Czytko - Bąbelek już lepiej? A jak krowa?

Sandro - odzywaj się częściej.

Ba-Cha napisał/a:

LUCynka ten leżaczek z LM zamówiłaś dla siebie ????? tak ????
a ten wiszący hamak dla małża hiiiiiiiiiiiiii  tak ???? lol

Coś Ty? Oba dla mnie lol
Ale nie będę nieużyta, czasem dam mu poleżeć hi, hi.Właśnie zaległ na hamaku. Fotel wiszący przywieźliśmy przed chwilą, ale montować będziemy dopiero jutro, bo dziś małżonek montował hamak i kosił trawę. Jak wróciłam z pracy, to już hamak wisiał na dębie.
Kupiłam 3 rodzaje lodów "Grycan" i się teraz opychamy.

50,844 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-12 20:37:46)

Lucynko
               nie mogę ostatnio na niczym siedzieć, leżeć co się buja,
bo przychodzę do domu kładę się na tapczan, a wyrko nadal ze mną lata.

50,845

ojjj tam Wifka czy ja zawsze muszę tak pitolić 3 po 3 ???? lol

LUCynka a Ty bujałaś się na hamaku ???
lody GRYCAN  ????  to od tychhhhh Grycanek  ????
w sumie nie wiem od czego te "pulchniutkie kobitki"  zostały celebrytkami hiiiiiiiii

zmykam z Netu     http://imgup.pl/di/FFUF/1013391-667845373231164-48559330-n.jpg

do jutra ...

50,846

http://image1.obrazki.org/dobranoc_nBlH2.JPEG

Dobranoc dziewczyny

50,847

http://s20.rimg.info/a24e64d5ddc81a790ac712f48a7a3093.gifDobrej nocki do jutra

50,848

I ja przyszłam powiedzieć

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7Axf4ago0hW9CJDqKXQIxvpPOBMwXHJo8U6m3ZDRsVyYlngRxcQ

50,849 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-06-12 23:07:21)

http://twoje-seriale.pl/wp-content/uploads/2011/02/chichot-losu.jpg

CHICHOT LOSU

Z przymrużeniem oka
los daje nadzieję
wciąż z nami się bawi
i w kułak się śmieje.

Błędne podsuwa wybory
bo ma zły nastrój , jest chory
płata figle i psoty
na pomoc , nie przejawia ochoty.

Nieraz kpi i żartuje
szczęście obiecuje
a jak mu zaufasz
na gorące dmuchasz
to i tak się sparzysz
wszystko może się zdarzyć.

Więc weż swój los w ręce
miej wrażliwe serce
wciąż życie swe budujesz
drogi  poszukujesz.

No to ja dam jeszcze wierszyk na dobranoc, świeżo napisany, jeszcze ciepły big_smile

50,850

Po żartobliwym acz filozoficznym wierszyku pora wypełnić obowiązki
http://s2.rimg.info/90c5afd7eecf7e9af1aa687cf8c45cb6.gif

Miłego i spokojnego weekendu wszystkim.

50,851

...bry  lol STOKROTY ....

zapraszam na kawencje Pipencje

do "mojego" ogrodu    http://imgup.pl/di/UT28/532262-588298181205190-498759890-n.png

LUCynka poszłaś spełnić teeeeeeeee obowiązki ????? lol hmm hm ???? smile

Klaudynka wiersz ładniutki ... ale smutny cosik smile

http://imgup.pl/di/VS0N/tryb-weekendowy-2015-04-18-10-29-50.jpg dziś przy tych zapowiadanych upałach
tylko w takiej pozycji trza sobotę spędzić lol

http://imgup.pl/di/VWO4/m64y.gif  .... lol

50,852

Dzien dobry stokrotki
Hej Basiu
Nie lubię upałów ,jest mi bardzo a to bardzo gorąco ,i nic mi sie niechce hi hi
Oblewa mnie tylko pot
Wstałam o 5 otworzyłam balkon ,bo okna już za mało tak gorąco
Kwiatuszki na balkonie posłałam ,unas deszczu nie ma ,upał

50,853

Czytuniu i dlatego niechce już żadna zwierzęcia w domu
Ja bardzo cierpię z tego powodu ,do mnie co drugi dzien karetka przyjeżdzała
Dwa psy miałam i wystarczy
Trzymaj sie cieplutko
Ja żadnych Bujaków ,hamakow tak jak Wifa nie moge bo świat mi wiruje
Sandra to jest problem ,uzależniający ,ze samej to ja sobie nie poradzę ,to tez jest błąd ,my kobiety go popełniamy ,trzymamy sie rekami ,nogami facetów ,a pózniej wariujemy ,bo tak jakby nas już nie było stać na samodzielność ,ja sie wcale tobie nie dziwie ,przeszłaś bolesne rozstanie ,i napewno przydałby sie ktoś ,kto bedzie dobry dla ciebie i dzieci
Ale wiedz jedno nie mozna brac pierwszego lepszego ,tylko po to zeby był ,ważne zeby facet był życiowy ,nie musi byc piękny ,i nie pokazuj ze tak ci na nim zalezy ,bo inaczej odejdzie ,faceci musza kochać nas więcej ,niż my ,wtedy bedzie ok
Ale jestem mądra hi hi

50,854

hi hi witaj Morawko każdy wpis jest na wagę złota lol lol

http://imgup.pl/di/UBQG/na-pieska-2015-05-19-19-49-09.jpg >>> lol

upały ponoć tylko do jutra lol:lol:      http://imgup.pl/di/ELLO/nie-wkurzaj-sie-2014-04-25-09-31-12.jpg

50,855

Witajcie sobotnio.
Piję poranną kawę i męża już "nosi" do pracy. Żeby tylko sam chciał pracować... ale jak on pracuje, to ciągle mnie woła. A ja mogę pracować wtedy kiedy...no kiedy mi się zachce lol
Niemniej jednak zaplanowaliśmy sporo rzeczy na dziś, więc raczej się przyłączę wink
Przyjaciołom się pochrzaniło. Mieli do nas przyjechać (grill, karty) i zapomnieli że dziś mają coś innego wcześniej zaplanowane.
Wygląda na to, że będzie więcej czasu na prace ogrodowe. Nie wiem czy mnie to cieszy lol
Upał zanosi się niezły. Przydałby się basen...

Ba-Cha napisał/a:

LUCynka [/b] poszłaś spełnić teeeeeeeee obowiązki ????? lol hmm hm ???? smile

Hi, hi. Miałam na myśli obowiązki "łączkowe" czyli gaszenie światła!
A Ty o czym myślałaś? tongue

Miłej soboty.

50,856

Powróciliśmy z targu
Truskawki kupiłam ,ziemniaki ,duże pęczki kopru pokoje zaraz ,pieczywo ,paszteciki ,ciasto ,to na dwie osoby hi hi
Zaszłam do ciucha trafiłam spodnie i tunikę hi hi
Moj luc jak cośrobi zawsze muszę brac w tym udział ,ludzie ,ja robię nikogo nie wołam hi hi
Teraz siedzenie w domciu ,bo gorąco ,ale ja nie moge siedziec ,bo moj jak w domu to zaraz wyszukuje robotę hi hi

50,857 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-13 12:33:47)

Hejka dziewczyny

Basiu Ty nasza  poetko, dziekuję za wiersz.

Mój pikny też musi mieć pomagiera, chyba to wszystkie chłopy mają.

U nas teraz upał, więc idę pod śliwkę.

Miłego dnia.

50,858 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-06-13 14:09:14)

http://img196.imageshack.us/img196/4246/331w.png

Witam Stokrotkowe, caluśkie bez wyjątku  :D

Wifciu za dziękuje nic się nie kupuje, dawaj buziaka za wiersz  :D  :D

Basiu w wierszu nie ma smutku a jest raczej mój szatański humorek, bo los nas nie rozpieszcza tylko jak w wierszu , kpi z nas i zęby szczerzy :D

Morawko , a gdzie Ty dziewczyno upychasz te ciuchy? ło matko nie kupuj tyle bo niedługo Cię zawala, ja kupuję na bieżąco to co potrzebne a i tak mam zapchane półki, zabieram się za uporządkowanie tego jak sroka za morze i jak ona , wybrać się nie mogę. Tego żal wyrzucić a tego szkoda, będę wyrzucała do wora chyba przy zamkniętych oczach.

Lucynko , to w sumie dobrze że niespodziewanie plany się zmieniły, pomyśl sobie może dzisiaj o lenistwie, czas tylko dla siebie a zwłaszcza w taki upał, miłego dnia.:)

A co to dzisiaj? buziek nie ma , chyba wysuszyły się na tym słoneczku :D

50,859 Ostatnio edytowany przez ANUSIA50+ (2015-06-13 14:41:36)

witam w upalna sobote
Wszystkie dziewczyny..
Luc ,,zaczne od Ciebie bo Ty zaczelas pracowicie sobote ,,gasilas lampy w ogrodzie ,,
Przyjemnej pracy w ogrodzie Luc
Basiu na kawe sie troche spoznilam ,,juz jedna wylalam bo ostygla a teraz pewnie zrobie to z druga ,,tez zimna ,cos mi dzis nie podchodzi picie kawy
Morawko ,wiem ze u Ciebie mialo byc dzis najbardziej goraco ,ale u nas tez ,,ja mam w domu chlodno ,raczej zimno ,,wiec temu pewnie zlapalam kater..
tez meczy mnie upal i wole siedziec w domu ,,.wszystko wyotwierane ,okna drzwi ,,da sie wytrzymac -byle nie na polku
za to Karolka siedzi caly czas na polu ,,powynosila swoje ,,klamoty ,,i tam urzeduje ,,ale ma hustawke ,parasol rozlozony,,stolik sobie wyniosla,,i zapomniala o lezaku,,ale nic nie mowie bo pewnie by wyniosla
Wifa ,,ja tez chce sliwke !!!!!!!!!!
a u mnie w ogrodzie  zadnych sliw nie bylo
Klaudynko,,wiersz fajny ,,masz racje ,,zycie nas nie rozpieszcza ,,myslalam ze tylko mnie ale widze ze nas wiecej takich ,,kobietek,,
rzeczywiscie dzis jest ciezko zabrac sie do czegos,,,ja od rana prubuje cos robic i jaki bajzel byl rano taki jest teraz,,
w koncu siadlam i powiedzialam ze nie ruszam sie dwie godziny,,ze mnie nie ma
Karolka dostala od sasiadki truskawki cos ze 2 litry--w takim garnku--i przyniosla mi do kuchni
ja pytam skad je masz a ona mi mowi ,,muu,muuu.
juz wiedzialam ktora jej dala ,,sasiadka od ktorej bierzemy mleko
i tak sie z moja Perelka dogadam

50,860

heyyy witajcie upalnie - jeszcze żyjecie ?????
bo ja ledwo ledwo .....
         zapraszam na leżaczek  http://imgup.pl/di/WS45/0-0-0-1503466747-middle.jpg >> lol

Klaudynko .... czy czasem dni Ci się nie popitoliły ???? lol

LUCynka - myślałam o hmm hm lol
no ale kto by doopał w taki upał .. hiiiiiiiiiiiiiiii   no chyba,żeeee lol

pozdrawiam wszyściutkie STOKROTY ....

czekam aż się troszkę ochłodzi ...

50,861

Klaudynko jakbyś zobaczyła moja szafę ,to mam bardzo mało 5 par spodni czarnych ,dwie wizytowe ,jedne jasne letnie ,reszta to podkoszulki ,i bluzki ,tuniki i tyle ciuchów ,oprócz żakietów których mam 5 szt i 2pary spodni jeans nie mam nawalone ciuchów ,jak moj mówi ale masz mało ciuchów ,powyrzucalas hi hi
Tak doszłam do wniosku ,ze wszystko w pojemnikach miałam pochowane i było małe ,nie będę tego trzymać ,kupiłam sobie znowu wieszaki w biedronce na spodnie ,zeby nie spadały ,bluzki powiesiłam na wieszaki co wczesniej kupiłam różowe zielone ,mam idealny porządek ,torebki tylko 4szt
Dzisiaj kupiłam spodnie typu jeans ale ciemny fiolet hi hi do tego fajna tuniczka hi hi

50,862

Jak będę jadła truskawki to w żadne nie wejdę spodnie ,tak mi brzuch wysadza hi hi
Moj pojechał po piwonie hi hi

50,863

Anusia karolcia ma teraz fajnie ,nie to ci w bloku
Jak twój pan i władca sie czuje

50,864

Morawko-Karolka ma sie super ,,dalam jej przed chwilka lody ,,zjadla podziekowala i zwiala na pole
ja dalej w domu siedze ale za chwilke musze wyjsc bo pranie piore ,,musze powiesic ,
pan i wladca ,czuje sie lepiej ale slabo mu co chwile ,,kladzie sie .polezy ,i znow cos robi ,,nawet nie mowie zeby dal spokuj z tym robieniem czegos ,,bo pewnie uslyszalabym jakies mile slowko ,,,,ktore by mnie dobilo..wole dac sobie spokuj..,dalej bierze leki i widze ze lepiej ,,no ale przeciez nie wyzdrowieje sie od razu,,
a ja mam cicho,,
Basiu ..przyjdz do mnie ,,posiedzimy w chlodku,,i poklachamy,,jejku jeszcze musze zadzwonic do Niuni ,,zabieram sie juz od tygodnia i tak mi  umyka

50,865

Witam Stokrotki

Pogoda piękna i chyba upalna,choć w domu mimo otwartych okien tego nie czuję.
Pochwaliłam się kuzynce pysznym sernikiem i przyjechała do mnie zaraz po śniadaniu.
Jak pojechała,to szybko wzięłam się za obiad,bo zaplanowałam leczo ,a że ja obieram paprykę ze skórki,to trochę mi zeszło na ugotowanie jej i obranie.

Potem dzieciaki zadzwoniły,że są nad morzem,to znowu pogadałam.

morawa napisał/a:

Ale wiedz jedno nie mozna brac pierwszego lepszego ,tylko po to zeby był ,ważne zeby facet był życiowy ,nie musi byc piękny ,i nie pokazuj ze tak ci na nim zalezy ,bo inaczej odejdzie ,faceci musza kochać nas więcej ,niż my ,wtedy bedzie ok
Ale jestem mądra hi hi

Jesteś bardzo mądra życiowo Morawko.
Szkoda,że  Twoje zdrowie nie idzie z tym w parze .

Mój ex też nic nie umiał beze mnie zrobić.
Byłam przynieś,wynieś i przytrzymaj.
Teraz jestem albo od odbioru technicznego ,albo ,jak się nie da czegoś zrobić.
Bo ja zawsze powtarzam.
Nie da się tylko otworzyć parasola w doopie,a tak wszystko da się zrobić.

Morawko
Czy ja Ciebie dobrze zrozumiałam,że Ty masz samych czarnych spodni 5 par?
To ja wszystkich mam chyba z 8 par.
Czarne ,brązowe i granatowe z kantem,beżowe ,białe i niebieskie letnie i 2 pary dżinsów.

Anusiu
Teraz Perełka ma swój świat ogrodowy i jest na pewno bardzo szczęśliwa.
Dobry zakup zrobiłaś do ogrodu.

Zjadłam 2 bulionówki tego leczo.
Jak mi przeleci przez żołądek ,to zrobię sobie truskawki zmiksowane ze śmietaną.Tylko w takiej postaci lubię.
Wiem ,że z jogurtem jest zdrowiej,ale juz tak nie smakują  hi hi.

50,866

Nanusia moje zdrowie od początku było kiepskie ,jeszcze prżed ślubem
A pózniej zycie samo zycie ,jestem taki dobry żuczek ,doradzam innym ,a sama sie dołuje ,wszystko wiem a G....wiem hi hi

50,867

Nanusia 5 par czarnych na kanty hi hi
Czy to duzo czy mało nie zastanawiałam sie na tym ,bo jedne sa cienkie ,drugie grubsze ,bardziej. Na jesień ,tez mam zimowe z wełny

50,868

Anusia to dobrze ze masz troszke spokoju
Muszę kupic coś do prania ,zamiast proszku ,mam uczulenie ,a chyba plyn ,bo żelki maja nieraz problem z rozpuszczeniem hi hi

50,869

Nanusia--tez bym zjakla dobrego sernika ,,mam nadzieje ze kuzynka  zostawila Ci troche ..
ja dzis nie pieke ,,
boli mnie biodro ,,kurcze,,nie moge sie rozchodzic jak sobie usiade ,,
teraz wieszalam pranie ,to Karolcia podawala mi i ciuchy i spinacze ,,
przyszlam do domu zazylam dwie tabletk  iprzeciwbolowe ,jak mi bol --znieczula--to przetre podlogi,,
chyba mam rwe kulszowa ,,bo tak boli jak przy rwie.a juz mialam nieraz ,najgorzej to jest wstac i sie rozejsc ,a pozniej to juz z ,,gorki,,nie boli tak
Morawko -ja piore rzadko w proszku ,,kupuje kapsulki ,,dzis kupilam plyn do bialego i do kolorow ,,ale tak naprawde to osobiscie wole proszek ,,pranie wydaje mi sie lepiej wyprane

50,870

Witajcie popołudniowo.
Skwar niesamowity. W ogóle wiatru nie ma. Gdyby choć trochę było, to byłoby całkiem przyjemnie.

Anusiu - dobrze, że choć trochę masz spokoju od swojego.
A Karolcia to ma tam u Was raj. Gdyby była w bloku, to by się męczyła, albo Ciebie angażowała. A tak, sama się czasem może sobą zająć.
Buziaki dla Ciebie i Karolci.
Muszę Cię kiedyś, może z Basią odwiedzić.

morawa napisał/a:

Moj luc jak cośrobi zawsze muszę brac w tym udział ,ludzie ,ja robię nikogo nie wołam hi hi

Właśnie tego nie znoszę. Chyba wszyscy faceci tacy są. Mój jest bardzo pracowity. Jak mnie nie ma, to zasuwa sam. Jak jestem na widoku, to bez przerwy coś ode mnie chce.

Klaudyna59 napisał/a:

Lucynko , to w sumie dobrze że niespodziewanie plany się zmieniły, pomyśl sobie może dzisiaj o lenistwie, czas tylko dla siebie a zwłaszcza w taki upał, miłego dnia.:)

Tak jak pisałam, goście odwołali wizytę, to zabraliśmy się za prace. Przerywaną, bo wpadli inni znajomi na kawę.
Zmontowaliśmy ten fotel (bardziej leżankę) wiszący. Trochę czasu to nam zabrało, bo jak zwykle instrukcja była do kitu, ale muszę stwierdzić, że to jest właśnie to czego chciałam. Właśnie sobie na tym leżę, kiwa się troszkę - w sam raz (można rozbujać bardziej jak ktoś chce). Obok postawiłam stolik, małżonek doniósł mi kawę. Laptop na brzuchu, kawa i papieros. Tu mi dobrze, tu się będę rozmnażać lol
O, wiaterek zaczął dmuchać. Jest bosko. Gdyby nie to, że mąż przymierza się (czyli też będzie chciał mnie zaangażować) do kolejnej roboty. Już zerka. Pitolę, nie ruszam się.

50,871 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-13 17:47:48)

ANUSIA50+ napisał/a:

Wifa ,,ja tez chce sliwke !!!!!!!!!!
a u mnie w ogrodzie  zadnych sliw nie bylo

Anusiu
                    kiedyś mięliśmy 22 drzewa, a teraz to są nowe nasadzenia.
Młode drzewka rodzą mało, ale tak musi być, trzeba odmłodzić ogród.

luc napisał/a:

Tu mi dobrze, tu się będę rozmnażać lol

Lucynko
                na bujaku rozmnażać, to przecie dzieci urodzą się pijane.:P:P:P

Tak jak pisała Nanusia jest upał, ale w domu przyjemnie.

Jutro jadę na imprezkę do siostrzenicy
i zaczęłam się zastanawiać co ubrać na ten upał.
Ponieważ jestem niezdecydowana,
to odświeżam w pralce prawie wszystkie spodnie.
Mam pralkę na 6 kg  prania i załadowałam całą. lol
Bluzki zostały odświeżone prędzej.

50,872 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-06-13 17:45:30)

Ło matko , masz rację Basiu, Ty jedna zauważyłaś że u mnie jest już niedziela hi, hi od ranka tak mam. Ale za to będę miała dwie niedziele, bo jeszcze jutro ! big_smile

Lucynko szybko zamknij oko i chrap , coby wokół się rozlegało to mąż nie będzie mógł Ciebie ruszyć, olej wszystkie prace niekonieczne.

Wifciu Ty też wyłóż swoje wdzięki na leżaczek i spokojniutko oddychaj pociągając od czasu do czasu peta. big_smile

50,873

Mecz Gruzja Polska ludzie ale narodu 55tysiecy
W Warszawie grają piłka nożna hi hi

50,874

Moj przyniósł mi piwonie ,i tak latam z nimi ,stare postawiłam w sypialni ,świeże w salonie hi hi
Pranie jedno wyschło ,teraz białe powiesiłam na balkon ,miało padać ,a tu slonce hi hi
Klaudynko jak sie czujesz ,uwas upał leżysz
Luc ale ci dobrze ,ja moge tylko poleżeć na balkonie
Wifa ty tez masz fajnie na działce ,napewno chłodniej niż w bloku
Jabym chciała miec domek nad woda hi hi

50,875

Basiu ty chyba leżysz ,taki upał
Anusia tak mi sie wydaje ze proszek jest lepszy do ręczników ,pościeli ,ścierek itp
Bluzki ,spodnie letnie to w płynie
Kupie dla dzieci specjalny

50,876

morawa napisał/a:

Ja też...
Najlepiej nad ciepłym morzem, zaraz przy plaży.
W ostateczności nad jeziorem.
A tak, to musimy się zadowalać tym co mamy hi, hi.
Jakbym jeszcze raz budowała dom, to zrobiłabym sobie w ogrodzie mały basenik, albo chociaż jaccuzi.
Ale też już tego nie zrobię.

50,877 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-13 18:29:06)

Klaudyna59 napisał/a:

Wifciu Ty też wyłóż swoje wdzięki na leżaczek i spokojniutko oddychaj pociągając od czasu do czasu peta. big_smile

Klaudynko
        o dziwo na leżakach różnistych nie lubię leżeć i siedzieć.
Siedze na normalnym ogródkowym krześle, które widziałaś na fotce.

morawa napisał/a:

Wifa ty tez masz fajnie na działce ,napewno chłodniej niż w bloku

U mnie w domu jest chłodniej, niż na działce.
Morawko
              przydałby się taki jak nasz, blisko do domu i możesz tu pół roku mieszkać,
a jak chcesz to cały rok.

luc napisał/a:

Najlepiej nad ciepłym morzem, zaraz przy plaży.
W ostateczności nad jeziorem.

Lucynko
             do jeziora mamy 10 minut drogi, ale to znane kąpielisko poznańskie to ludzi,
jak mrówków.:P
Pikny wieczorkiem jedzie się kapać.

50,878

dziewczyny,,
mialam odpisac kazdej z Was ..ale nic z tego ,,,,,streszczam sie
pranie wyschlo ,,szybko pozbieralam z Perelka ,,pomoglam jej zniesc klamoty ,ona w rewazu mnie kwiaty poznosila do domu--dzis wynioslam i wszystkie pomylam na polu polewaczka ,,,men usunal parasol i hostawke ,,
zbliza sie burza ,,grzmi bardzo mocno i chmury ciezkie ida ,,
Karolka boi sie burzy,,na szczescie ja nie ,,wiec ma poczucie bezpieczenstwa przy mnie..
spadam ,,musze wylaczyc kompa i telefon ,,bo znow mi uszkodzi modem i bede  bez lacznosci ze swiatem

50,879

Wifcia jak długo można wysiedzieć na krześle? ja już tak mam że siedzę z nogami podkurczonymi albo wyciągnięte w górę, tak najlepiej mi się odpoczywa a przy stole na krześle siedzieć to dla mnie męka. Na działce miałam leżak półleżąco i półsiedząco to najlepiej w nim mi się siedziało i czytało, nie umiem tylko leżeć a opalanie się nie wchodzi w grę.

Anusia , to powietrze po burzy będziesz miała super , a burzy też się nie boję , nawet gdy waliło koło mnie w lesie , lubię te letnie grzmoty i deszcze.

Lucynka trochę poczekasz a dzieci będą domy kupowali z basenem to będziesz ich częściej w lecie odwiedzała smile

50,880

Klaudyna59 napisał/a:

Wifcia jak długo można wysiedzieć na krześle?

Klaudynko
               ja się ciągle ruszam, więc to nie jest nasiadówka.

50,881

Hej

Ledwie przeżyłam ten dzień, taki był upał.
Większość dnia w domu spędziłam.
Jeszcze się mury nie nagrzały, bo jest chłodno.

Rano córka była z Bąbelkiem u lekarza.
Jest lepiej, znaczna poprawa.
Moje szczęście już wskoczy do mnie na łóżko.
Bąbelek jest na specjalnej diecie, bo od leków wątroba i żołądek zrobiły się drażliwe.
Tak mówiła lekarka.

Ja z kolei znów byłam u innego lekarza weterynarza.
Kolejna krowa chora.

Chyba limit kłopotów i nieszczęść już wyczerpaliśmy.

50,882

W nocy u nas była burza.
A ja nic nie słyszałam.
Jak zasnę to śpię kamiennym snem.

Anusia to pole, na które wychodzisz to jest podwórko ?
Karolka nie bawi się na polu tylko na podwórku przed domem ?

Lucynka podoba mi się ten leżak , leżanka.
Gdzie go powiesiliście ?
Czy nisko nad ziemią ?

Wifciu zawsze jest dylemat przed wyjściem , w co się ubrać ?
Ja też zawsze przygotowuję kilka wersji ubioru.

50,883

Morawko chyba w tym sklepie z ciuchami codziennie jest dostawa ?
Wciąż coś kupisz sobie coś ciekawego.

50,884

Wiecie co ?
Tak sobie myślę, że nie umiałabym żyć w mieszkaniu w bloku.
Mieć tylko balkon, na który można wyjść ?
Nie , to nie dla mnie.
Ja potrzebuję przestrzeni.
Bardzo pochwalam sposób Wifci
Własny domek na lato.
To jest to.

50,885

hey wieczorkiem

ludzie deszczu mi dajcie   http://imgup.pl/di/Z1TE/020.gif

Czytka  My tzn. Anusia - LUCynka i Ja bywamy na polu  lol:lol:   .... tak się u nas na południu mówi ...

gadałam przed chwilką z Anusią
u niej tylko postraszyło burzą a już miałam nadzieję,że się ochłodzi
pod wieczór u mnie przeważnie jest bez wiaterku ....
łyknęłam zwyczajowo herbatkę   .....i myślałam,że spłonę
musiałam zaliczyc 3 prysznic ...

a przy okazji - co pijecie podczas takich upałów ????
najlepiej się napiję ciepłą herbatką ...
teraz pije i pije wodę ... i  dalej pić mi się chce ....

Morawko pytałaś czy leżę przez dzień ? ..... NIE ! bo jest za gorąco ....

zmykam - nie mam siły siedzieć .....  jeszcze jutro taki upał ....ponoć 33 stp. dżises ....

http://imgup.pl/di/M6X2/0-0-0-1205483128-middle.jpg  jadę tam ... hiii

pozdrawiam wszystkie Pindulinki lol

50,886 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-06-13 22:07:02)

Czytuniu a co weterynarze mówią na to że po kolei krowy chorują? czy jest diagnoza? Może jakiś wirus z jednej na drugą przechodzi? Już nie wiem jak Ciebie Kochana pocieszać, w głowie się nie mieści ażeby tak nagle Wam się waliło. Dobrze chociaż że Bąbelek do siebie dochodzi, a czy ten kleszcz to na pewno był przyczyna choroby Bąbelka? Bo dziwna ta choroba krów i Bąbelka w jednym czasie , miałabym wątpliwości czy weterynarze postawili dobrą diagnozę.
Czy już kiedyś tak mieliście z krowami? a jak cielaczek? czy wyzdrowiał?  Ojej i zarzuciłam Cię Czytuniu pytaniami  ale jak będziesz mogła to odpowiedz , na pewno wszystkie dziewczyny to interesuje bo bardzo Ciebie lubimy i staramy się wspierać.

Basia , musiałabyś mieszkać u mnie bo w południe owszem było gorąco, ale nie upalnie a rano i wieczór chłodno , więc na razie nie chce mi się pić a jak mocno się zachce to mam zawsze pod ręką wodę mineralną niegazowaną albo wodę przegotowaną, żadnych słodzonych napoi i kolorowych. Nadal śpię pod puchową kołderką, a może mój wewnętrzny termometr mi się poprzestawiał?

50,887 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-06-13 22:16:56)

Czytuniu
               podpisuję się pod  postem Klaudynki

Basiu
               tysz się chichramy z tych waszych pól.:lol:

Bardzo pochwalam sposób Wifci
Własny domek na lato.
To jest to.

Czytuniu
               tak mamy od 34 lat.
Najpierw był domek parterowy,
potem wzmocniliśmy mury ociepliliśmy i powstało pięterko.

Klaudyna59 napisał/a:

Basia , musiałabyś mieszkać u mnie bo w południe owszem było gorąco, ale nie upalnie a rano i wieczór chłodno ,

Klaudynko
              to tak, jak u nas.:D

Wiadomości z ostatniej chwili, pada...pada deszczyk.

http://imgup.pl/di/YO9V/1d.jpg

50,888

http://s8.postimg.org/9hdym0145/2353.gif

Wifciu, u mnie deszczyk nie pada , ale jest chłodno

Dobranoc dziewczynki

50,889

Czytuniu ja jestem w tym sklepie raz w miesiącu ,chyba ze moj pójdzie zemna popołudniu hi hi
To nie znaczy ze zawsze coś kupie,lubię tam chodzić bo maja tanio ,i nowki ,a to ważne ,a tez przyzwyczajenie ,tam jest mięsny ,piekarnia ,to tak przy okazji wdepne hi hi 
Ludzie co z tymi krowami moze jakaś epidemia ,z pieskiem dobrze jest zrobic usg brzucha ,wtedy wiadomo ze tam wszystko w porządku ,bo ja tak mialam ze swoim ,dopiero jak było gorzej zrobili ,ale to już nic nie pomogło ,bo rak śledziony
Basiu ja nie biorę tak często prysznica ,bo gorzej mi gorąco ,zamiast tego smaruje pod pachami cytryna oczywiście po umyciu pach ,kark i jakoś chłodniej i świeżo ,za to twarz mi sie poci hi hi
Mówią ze po dezodorantach ,perfumach jest bardziej gorąco
Miało padać i nic hi hi

50,890

Dobranoc stokrotki
Pranie wyschło ,wiatrak chodzi bo upał hi hi
Czytuniu odnośnie mieszkania w bloku ,przyzwyczaiłam sie 40 lat mieszkamy z bobaskiem ,wczesniej w domku mieszkałam u teściów ,a wychowałam sie tez na wsi w domku

50,891

Klaudyna59 napisał/a:

Lucynko szybko zamknij oko i chrap , coby wokół się rozlegało to mąż nie będzie mógł Ciebie ruszyć, olej wszystkie prace niekonieczne.

Nic to nie dało sad
Okazało się, że kolejna rzecz, którą dzielnie małżonek sam montował, nie ma wszystkich pasujących części. I trzeba było pojechać z reklamacją do sklepu. Pojechać musiałam, bo mąż już wypił dwa piwka.
I tak się skończył wieczorny odpoczynek hi, hi.

50,892

Lucynka podoba mi się ten leżak , leżanka.
Gdzie go powiesiliście ?
Czy nisko nad ziemią ?

Leżanka jest ekstra. Polecam.
Powiesiliśmy nisko, tak aby można było spokojnie usiąść z ziemi. To zwłaszcza dla mnie jest konieczne hi, hi.

50,893

Wypełniam obowiązek. Dla Basi wyraźnie: obowiązek gaszenia światła tongue
http://s2.rimg.info/90c5afd7eecf7e9af1aa687cf8c45cb6.gif

Dobranoc.
Miłej niedzieli.

50,894

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmOKRrJWAhQNe5s6h1OUVhQav9y4vpTzaCXYTra8iNPilUGZZX

Dzień dobry.
Jest piękna, słoneczna, upalna niedziela.
Po cichutku stawiam kawę.
Jak któraś oko otworzy to kawusia gotowa.

50,895

Lucynka wysłałaś do gaszenia światła jakiegoś pseudo- elektryka.
Niby żarówka zgasła, ale jego prąd kopnął.

Posty [ 50,831 do 50,895 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 781 782 783 784 785 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024