dobry wieczór
kurcze, od czwartku nie miałam czasu tu na dłużej zajrzeć
w czwartek po pracy pojechaliśmy z mężem na "akcję"
koleżanka miała porąbanych lokatorów, którzy nie dość, że poniszczyli, to jeszcze nie chcieli się wyprowadzić
no więc 3 facetów i ja poszliśmy delikwentów wyeksmitować
mój, bo kiedyś trenował kickboxing i karate (i nawet miał sukcesy), drugi pan bo trenował boks (też z efektami), trzeci, bo swego czasu zajmował się uspokajaniem gangsterów (cokolwiek pod tym rozumiecie hihi), a ja... no bo nikt nie startuje w mojej wadze (nie ma tak wysokiej kategorii wagowej hihi)
lokatorzy nie bardzo chcieli się wynieść, mimo, że czas wypowiedzenia się skończył, ale po kilku mocnych zdaniach i zapewne po przeliczeniu swoich szans, grzecznie się zmyli
hehe trochę szkoda, wszyscy się nakręciliśmy na ustawkę, żądza krwi się odezwała, instynkty zwierzęce brały górę a tu... NIC
i dobrze 
z tym napalaniem się na ustawkę to żart oczywiście
takie wyjście to najgorsze rozwiązanie, ale... byliśmy przygotowani na wyprowadzenie panów drzwiami, a ich rzeczy... oknem
a ja byłam głównie po to, żeby uspokajać koleżankę
w piątek wróciłam z pracy z takim bólem głowy, że ledwo na oczy widziałam, więc od razu poszłam do wyrka
dziś rano trzeba było ogarnąć chatę, potem przeszłam się z koleżanką po sklepach charity i innych second handach
efekt: miniaturowy talerzyk z kotkami i rymowanką o nich, taki malutki, że będzie z niego magnes na lodówkę
i 6 książek, 5 z szablonami i wzorami do malowania, a jedna z technikami malowania na szkle
wszystko za bezcen
w niedzielę jak się uda, to wybierzemy się do sowiarni, po powrocie zrobię wreszcie fotki ogrodu
wiecie co? mam ochotę poszukać gdzieś drugiego kotka, jeszcze nie teraz, ale przydałby się kolega(koleżanka) dla naszego wampirka, z tym, że ten drugi musi być cały biały, nie będzie łatwo takiego znaleźć...
jak skończyłam to pisać, to u Was już się niedziela zrobiła
więc miłej niedzieli
i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet 
z tej okazji goździki i rajstopy (z wkładką hihi)