Witam Stokrotki
Chyba u nas zimy już nie będzie ,bo do 13 marca w dzień cały czas plusowa temperatura.jedynie będzie mało słonka a dużo opadów.
Wczoraj byłam kilka godzin w Ikei z dzieciakami.
A że cały dzień łaziłam,to na końcu siadałam na dziecięcych stołeczkach,bo mnie kręgosłup zaczynał boleć.
I co ja kupiłam?
Kupiłam spieniacz do mleczka ,żeby robić sobie kawę latte.
Otwieracz do konserw,bo zaden co mam dobrze nie otwiera,choć nie wiem ,czy ten będzie dobry.
Wyciskarkę do czosnku,bo mam niby dobrą niemiecką,ale z plastiku twardego i ciągle się boję,że może pęknąć.
Wszystkie te 3 przedmioty są made in China.
Kupiłam jeszcze pojemnik na siatki ,takie sklepowe jednorazówki,które teraz będą u mnie wielorazówki hi hi.
Byłam wcześniej w biurze paszportowym,bo skończył mi się paszport,no i wyszła ze mnie cała moja głupota.
U nas koniec ferii i całe biuro zapchane dzieciarnią w różnym wieku ,wraz z obojgiem rodziców.
Nie mam dzieci w tym wieku,to i polazłam w najgorszy dzień.
Nie chciałam już się wycofywać ,bo i tak cudem znalazłam miejsce na małym parkingu ,bo na tym dużym podziemnym jeszcze nie byłam.
A dlaczego potrzebuję paszport?
No własnie ,to długa historia ,która też mi zajęła ostatnio dużo czasu.
TTeściowa syna chciała,żeby jej znaleźć w necie ,jakieś fajne spa,żeby mogła po Wielkanocy jechać wypocząć.
To ja jej mówię ,że za tysiąc złotych,to niech lepiej pojedzie gdzieś ,gdzie będzie miała ładną pogodę.
Poszukałam jej fajne oferty,to zadała pytanie ,czy nie pojechałabym z nią,bo samej za granicę ,to się boi.
Powiedziałam,że jedynie mogę jechać na tydzień do Turcji,bo do Egiptu więcej nie pojadę.
Uzgodniłyśmy termin na 12 kwietnia ,hotel 3* z wyżywieniem,ale płatną plażą i bez all inclusive.
Jak zaczęłam liczyć,to wyszłoby drożej na miejscu ,niż hotel all.in.
To na nowo szukanie.Znalazłam odpowiedni,to synowa mówi,że kwiecień na kapanie ,to za zimno i mamy jechać w połowie maja.
To znowu szukam na maj.Jak jej mąż obejrzał ,gdzie chcemy jechać,to stwierdził ,że on też jedzie.
To już z tego zrobił sie hotel 4* All in. z osobnym pokojem na jedną osobę.
Znowu szukanie,żebym ja nie zapłaciła przeszło 3 tys za taki pokój,bo to bez sensu.
W końcu wszystko znalazłam,zarezerwowałam i zapłaciłam.
I takim to przypadkiem jadę na tydzień do Turcji.
Gratuluję każdej Stokrotce,która czyta te słowa,bo to znaczy ,że dobrnęła nie zasnąwszy wcześniej ,do końca mojej opowieść 
Ponieważ nigdy w życiu nie mieszkałam w bloku,to sobie choć przez tydzień w nim pomieszkam hi hi .Zawsze to jakaś dodatkowa atrakcja 
Bo tak wygląda ten hotel do którego jadę.

Przed następnymi newsami ,dam Wam odpocząć hi hi.