STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 727 728 729 730 731 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47,321 do 47,385 z 102,609 ]

47,321 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-01-20 19:00:44)

Odp: STOKROTKA-CAFE

LUCynka  - serwuje Ci ciasteczko wirtualne  http://fotozrzut.pl/zdjecia/d83ca37218.jpg   bo babka jeszcze gorąca i dochodzi w piekarniku lol

Nanusia dzisiaj skończyliśmy babkę do kawci poobiedniej  lol
ona szybko idzie - bo jest dobra
a przede wszystkim mała - robię ją w takiej starej kamionkowej formie lol  taka prawdziwa baba z wyglądu smile

teraz byli Ci co kupili nasze mieszkanko
przyprowadzili Ojca i hydraulika od wody - wszystko uzgadniają na rozpierduchę ....   lol
aż żall ,że tak wszystko rozwalają - naszą pracę ...
wg. mnie powinni lepiej zrobić ogrzewanie lepsze własne : gazowe
przedłużają łazienkę na tą logge - jak zapłacą za ogrzewanie za jeden miesiąc - to się opamiętają smile
no ale to już  nie nasza brocha smile

zmykam na serial smile

47,322 Ostatnio edytowany przez strzała (2015-01-20 19:20:01)

Siemka Stokrotki smile

Dzięki Basiu za piosenki smile
Zawsze trafiasz w mój gust.

Nanusia napisał/a:

Strzało
Mojej koleżanki wnuczka kończy w tym roku podstawówkę .Ona twierdzi,że teraz dzieci mają tyle nauki,jak kiedyś do matury.Po 2 sprawdziany codziennie.Mówi,że jej wnuczka poza wyjściem 2 razy w tygodniu na basen,nie ma czasu absolutnie na nic,że musi sie uczyć nawet w sobotę i niedzielę.
Zastanawiam się ,czy to faktycznie nastały takie czasy ,że ilość materiału do opanowania jest na krawędzi rozsądku,czy ona ma zbyt ambitnych rodziców,którzy naukę przekładają ponad wszystko.
Pytam Ciebie co sadzisz ,bo masz córke ,która przeszła w ubiegłym roku do gimnazjum.Czy też było tak ciężko?

Nanusiu, chyba trochę przesady jest w tym wszystkim, albo co szkoła to inny poziom.
Moja córka uczy się w miarę dobrze, średnia ocen na koniec 6 kl to była coś 4 ileś.
I nie siedziała godzinami nad lekcjami. Ona jakoś znajdowała sobie czas na wszystko.
Wtedy też chodziła dodatkowo na niemiecki, zajęcia muz.-teatr., świetlicę, chór.
Był taki czas, że w okresie wiosennym prawie co tydzień też była na czyichś urodzinach. I również na co dzień wychodziła do koleżanek,lub one do nas. Czasem w piątek jeszcze nocowały u siebie. Także już w piątek po szkole praktycznie mało się uczyła. Dopiero zaczynała w niedzielę po południu.
A jeśli chodzi o sprawdziany to pierwsze słyszę, żeby w 6 kl były one codziennie i to jeszcze po 2. Jest przecież jakiś wymóg co do ilości.
Może rzeczywiście rodzice tej dziewczynki są bardzo ambitni i wkółko naganiają małą do nauki.
Moim zdaniem czasem co za dużo to też nie zdrowo.

Chociaż podam też inną sytuację, jeśli chodzi o mojego syna.
Mały jest w 3 kl szk podst. Jeśli ma coś zadane, to tej nauki jest na góra pół godz.
Mojego brat syn też chodzi do 3 kl tylko do innej szkoły. I oni mają tyle zawsze zadane, że to głowa pęka. Mają po kilka stron czytania, pisania itd.
Z tym, że np mój syn od pierwszej klasy nie musi się uczy czytac, bo on od razu umie. Niektóre dzieci muszą siedziec dłużej, żeby czytac płynnie.

Ostatnio mały przychodzi do mnie zadowolony i mówi, żebym zgadła co dostał z klasówki z angielskiego. Ja taka zdziwiona, że była klasówka, bo poprzedniego dnia nie powiedział ani słowa i nie uczył się tego nawet 5 min.
Dostał 6 smile
W marcu będzie startował w konkursie matematycznym ''Kangurek''.

Mam nadzieję, że nie będę uznana za osobę nie kulturalną, ale muszę zaraz zmykac, bo jadę do babci smile

47,323 Ostatnio edytowany przez ewadejowa (2015-01-20 20:18:18)

Masakra trzecie podejście i jak mam wysłac zanika.Dostanę zaraz ku.....icy.Powiedziałam sobie ,że jak nie uda sie tym razem ,dzisiaj juz nie tknę kompa.[quote  Ba-Cha]Ewa ??? w jakiej dzielnicy mieszkasz ?????
uwielbiam Trójmiasto lol  chociaż Gdynię to znam najmniej ...
najwięcej bywałam na Witominie smile i w Orłowie ...
pamiętam w centrum Gdyni - tą gł. ulicę ze sklepami ( na pewno teraz jest inaczej)
kupiłam tam sobie w Komisie lol białe rajtuzy ażurkowe - odjazdowe były ... lol
z południa Polski - obie z koleżanką pojechałyśmy na JEDEN dzień smile - do jej chłopaka[/qoute]

Więc tak,-od 2001 roku mieszkam w Gdyni -Suchy Dwór.Jest to dzielnica której początki siegają koncówki lat 90 XXw.Dzielnica domków jednorodzinnych.Przedtem mieszkałam na Obłużu i Pogórzu.Obłuże to mój dom rodzinny .Pogórze to małżenstwo.Wszystkie trzy osiedla sa bardzo blisko siebie.Do mamy na Obłuże jest samochodem 10/12min.
Ulica o której piszesz zapewne to świętojańska.Prestiżowa ulica mojej Gdyni.Masz racje Basiu ze mogłaś tam kupić rajstopki.Kiedyś była to ulica pełna komisów i tz sklepów kolonialnych,gdzie marynarze przywozili ciuchy z rejsów,.......Tam było wszystko.Od gatek po futra z Norek.
Teraz po tamtej Świętojańskiej nie ma śladu teraz jest to ulica pełna Banków ,restauracji i drogich sklepów, które zmieniają się jak w kalejdoskopie.
Orłowo to piękna dzielnica .Metr kwadratowy ziemi kosztuje.......bagatelka 50tyś wzwyż .Są  tam też tz kondominia.Strzezone osiedla gdzie mieszkania kosztują ! 1000 000 albo lepiej.W Orłowie po powrocie do Gdyni mieszkała Ania Przybylska.Jej mama mieszka niedaleko mnie na Oksywiu,gdzie Ania sie wychowała i gdzie jest pochowana
Witomino jest bardzo blisko centrum fajna dzielnica.Chyba dostatecznie opisałam.jak kochana coś jeszcze  to pytaj.
b][Nanusia

Ja bardzo rzadko chodze w sukienkach.Latem tak ale zimą to raczej w domu w święta.Nie lubie szpilek kozakow a i nogi nie za bardzo.Mysle ze na tarasie jak wiało wywaliła sie donica .Tak jak byłam w domu wyszłam posprzątać.......myśle że wtedy mnie dopadły choróbska.Kto nie ma oleju w głowie to potem  stęka.
strzałeczko
To prawda z ta nauką.Moja Sara (wnuczka) w tym roku konczy podstawówkę.To jest chore.Ta dziewczynka nie ma czasu na nic tylko nauka.Jutro Dzień Babci przyjechała dzisiaj bo jutro ma trzy sprawdziany a o 16 musi jechać na egzamin z jezyka angielskiego.To jest horror co oni wyprawiają z tymi dziećmi.
Moja wnuczka jest chora teraz na tydzień znowu idzie do Akademii Medycznej i wierz o co ona sie martiwi.....nie o zdrowie a o to ze bedzie mieć zaległości MASAKRA.Męczą te dzieciaki ,młodzież po to aby póżniej nie miały pracy i za chlebem  wybywały z tego kraju.Tak to wygląda.
Ale sie rozbujałam.
Te Stokrotki do których nie napisałam Przepraszam big_smilebig_smile:D=D;D=D....Ale musze sie wyprostowac i dołożyć do kominka bo gaśnie Pa

http://wgrajo.pl/img/qryp21.gif

Edyeowałam bo nie wiem co żle zrobiłam że nie wyodrębniło mi jak zacytowałam Basie.Nie umię tego naprawić

http://wgrajo.pl/img/nadzybezmi.jpg

47,324 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-01-20 22:09:39)

a pro po szkoły   

w "mieście kobiet" kiedyś był temat - o zajęciach dodatkowych popołudniowych
niektórzy przesadzają .....   więcej nic nie piszę - bo nie jestem w temacie ...

Strzałko no to się cieszę,że trafiam w Twoje młode smile gusta hiii
prosta rzecz - każda piosenka która wklejasz - podoba mi się  ...
mniej więcej idzie wyczuć co lubisz lol     te smile co lecą najczęściej w radio smile ... ale nie tylko
bo od córci chyba też łapiesz muzykę   ....

a tą piosenkę   kiedyś tak na full wysłuchałam u Bratanka lol 
tak można ja podpiąć pod te wyjazdy młodych
nie wiem - ale u mnie dużo powróciło z saksów smile

Ewa no tak to ul.ŚWIĘTOJAŃSKA - chyba w każdym mieście
ulica czy rynek st.miasta był usłany sklepikami - a teraz sa wszędzie tylko Banki wrrrr
te wszystkie GALERIE - wykończyły malutkie sklepiki ...
tam gdzie mieszkasz - w ogóle nie kojarzę dzielnicy

no tak wszystkie Mychy świecące - siedzą na "pogaduszkach "
też dopiero zlazłam  stamtąd      http://fotozrzut.pl/zdjecia/a311b63127.jpg

ojjj wcisnęłam edycje w tekst - ale już nie poprawiam lol

do jutra PINDULINKI  smile

bywałam tam w latach 75 -do 2000 -cznego ....  ubiegłego wieku hiiiii jak to brzmi ...
- hiii tj. ostanie zdanko - do tematu Gdyni hiiiiiiiiiiiiii          pstryk smile

47,325

Dziewczyny na temat szkoły się nie wypowiadam, bo nikogo nie znam co chodzi.

Dobranoc dziewczyny, spijcie dobrze

47,326

Basiuo Marii Peszek nie słyszałam.

Jakoś nie mam nastroju już dzisiaj do niczego.

Czasem tak bywa.

Już znikam.

>>>>>>>>>> <<<<<<<<<<<<<<<

Dobranoc.

47,327 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-01-21 07:01:20)

Dzien dobry Dziewczęta smile Ja Was czasem podglądam. A skoro w różnistym wieku tu się Piękności kręcą, to też sie dzis ośmieliłam smile

Wszystkim babuniom i Agniesiuniom jak najwięcej słoneczka. I tak jak Strzała w swojej sygnaturze, życzę nam, by żyć tak jakby każdy dzień był cudem. Bo przecież my wszyscy Cudem jesteśmy smile

Upiekę ciasto w ciągu dnia i wieczorem podrzucę, dobrze? Mogę? Nie wychodzi mi coś z rana wklejanie obrazków. Się tak wk...... iłam, że hej. Zmęczyłam się

47,328

hey STOKROTKI    http://fotozrzut.pl/zdjecia/dbe928b36e.jpg

witaj SPONI lol - jak tam Twoja kuchnia orginalna  ????- jak możesz to wstaw fotkę
jak idzie z jej budowaniem hiiii

Strzałko a myślisz,że ja wcześniej tą Marię - gdzieś słyszałam ???? - pierwszy raz w tej piosence lol
potem jak weszłam na YT - ma więcej ...  różne,że tak powiem ... nie koniecznie w moich gustach ... smile
ale fryzurkę ma super lol:lol: lol nie lol

metaliki - nie lubię  lol
ale GUNs N' Roses - już tak - bombowy ma ten głos - ten lider zespołu ...

sama liczba wyświetleń 338 milionów smile prawie - to mówi samo za siebie lol

a tą piosenkę - lubię posłuchać 

miłej srody wszyściutkim....  lol

47,329 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-01-21 08:18:32)

Ba Cha... A skąd.... Widziałaś?

Jestem duzo dalej, ale to jeszcze chwilke potrwa. Obiecalam, ze zdjęcie wstawię. A w zasadzie dwa. I tylko sie tu ze mnie nie smiać smile

Poradzę sobie z nią, choć czasem powątpiewam. Gdybym nie chodziła i nie bywała zmęczona, no i tego forum by nie było, to pewnie szybciej uwinęłabym sie z ta moją wymarzoną kuchenką.

Jak Wy wstawiacie z YT te kawałki? Mnie nie wychodzi sad

47,330

Sponi - odkąd się zarejestrowałaś na NETKACH
Twój Nick - mówi wiele smile smile ....  więc zaitrygowana zaczęłam Cię czasami czytać ... smile
lubię czytac Twoje wypowiedzi lol  - chociaż częściej pisałaś na smutno hmm
ale od pierwszego postu - piszesz o ludzkich prostych sprawach ....  co Cię boli hmm
zadomowiłaś się na "czterdziestkach" i bardzo fajnie lol - bo zaczynasz pisać nie tylko na smutno smile i tj . TO lol:lol:

do Stokrotek oczywiści serdecznie Cię zapraszamy  lol:lol:

kuchnie widziałam - orginalną fotkę co Cię zainspirowała ....
jak i tą - Twojego zlewu dopiero co obudowanego .......  hiii super lol

47,331

Witaj Basiu i Sponiewierana

Basiu
              kawka jest to zaczął się dzień.

Sponiewierana
                zapraszamy, ale co do piosenek to nie podpowiem,
bo nie wiem jak to dziewczyny robią.

Jeszcze jestem zamulona, więc odezwę się później.

Miłego dnia.

47,332 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-01-21 12:13:19)

http://s28.postimg.org/jn5n0vqi5/images.jpg

Witam wszystkie Babcie i Niebabcie big_smile

Babcia z Dziadkiem
dziś Świętują
wnusie tortem obdarują
uśmiech z twarzy,
im nie schodzi
dziadek z synem się pogodzi.

Dzieci dziadków
niech się uczą
bo czas leci
będą wnusie.
I pamięcią sobie sięgną
do rodziców , myślą biegną.

Przyjdzie na nich czas dziadkować
dzieci swoje poszanować
wnuki kochać wzorem Mamy
Ojcu również nie dać plamy.:D

Koło życia wciąż się kręci
nieraz w zaułek  nas znęci
ale przyszłość mamy w wnukach
od nich również jest nauka. smile

Miłego dnia wszystkim i mile spędzonego Święta z wnusiami big_smile

47,333 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-01-21 14:21:20)

hey popołudniowo STOKROTY lol

nie mam bryli smile musiałam pożyczyć eksowi - bo jemu bardziej tam potrzebne - przed 15-stą będę mieć spowrotem...
powiększyłam sobie bukwy - ale i tak żle się czyta i pisze ...

Sponi - chyba dopiero wieczorkiem Ci napiszę
jak się wkleja cokolwiek  z YT smile

chociaz może spróbuje
wybierasz dana piosenkę na YT smile
pykasz na nią - potem na górze na paseczku jest link czy adres do skopiowania - taki cieniutki od WEB... się zaczyna
najeżdżasz - prawym klikiem robisz
zaznacz wszystko
kopiuj - przechodzisz na cafejkę
wklej   zaczynając pisać od [   

bez żadnych odstępów  - ta kreseczka na końcu [/youtube]
jest ważna .... hiii
najlepiej sobie zacytuj mój post
i zobacz jak wkleiłam tą piosenkę lol
tj. proste lol
teraz na YT - nie mam powiększonych liter = wszystko robię na pamięć smile

do potem.....   jak będę widząca hiiii

47,334

Witam Stokrotki
oraz
Sponiewieraną

Mam nadzieje ,że ten nick,nie jest odzwierciedleniem rzeczywistości.
Też czekam na fotki o których pisze Basia.

Pogoda chyba nijaka.

luc napisał/a:

Na nic nie liczyłam od Pyrki
Moja wypowiedź była bezinteresowna.

http://s16.rimg.info/f7f13443a45038492cc3288c13d61c90.gif

Basiu
To Twojego exa ,nawet nie stać na bryle,że musisz mu swoje pożyczać?
Może specjalnie nie kupuje ,żeby tej swojej nowej nie widzieć  hi hi.

Dnia babci nie obchodzę,bo jestem jeszcze za młoda na babcię  big_smile
Idę dzisiaj na Zumbę,więc dziwnie by było być tam jedyną babcią ,jak większość nawet mamami nie jest.

47,335

Siemka smile

Klaudynce dziękuję za piękny wierszyk, chociaż babcią jeszcze nie jestem smile

Witam nową koleżankę Sponiewieraną smile Rozgośc się i czuj się jak u siebie w domu smile
U nas jest bardzo miło smile
Tylko jakbyś mogła, to podaj jak się do Ciebie zwracac smile

I jeśli nie do końca zrozumiałaś jak wstawiac piosenkę, to jeszcze raz tłumaczę.
Zaczynasz od tego wpisu [.......tutaj wstawiasz skopiowany link strony z youtube...[/youtube] i gotowe smile
Próbuj smile

Basiu, owszem fryzurka u Marii Peszek bardzo odważna smile
Aż mi przypomniałaś o fryzjerze. Muszę iśc, bo mi zeszły pasemka i trochę mi włosy odrosły.
Ja ostatnio w sumie mam jedną fyzurkę, irokezik smile Ale całkiem, całkiem, nie taki jak kogut smile
Do tego boki wygolone, ale nie na łyso, jakieś 6 lub 9 mm. To też fryzurka dla odważnych smile

Metallici na ogół nie słucham, podoba mi sie tylko ten kawałek, co wstawiłam smile

Lubię te piosenki radiowe, zwłaszcza jak jadę autem, muza na full i chciałoby sie leciec czasem do nieba smile
Ale najbardziej lubię piosenki rapowe, chociaż ostatnio mi się trochę przejadły i nie mogę znalezc nowości.
A nawet jak znajdę, to nie lubię jak są w nich jakieś przekleństwa co drugie słowo. Lubię takie o życiu, ale bez przesady, żeby nie było za dużo niecenzuralnych słow.

Piosenki zawsze były moim życiem. Kiedyś z bratem, gdy mięliśmy po naście lat , to wystawialiśmy głośniki na parapety i muza była na całą wieś.
Chociaż dzisiaj to myślę, że wielu osobom szarpaliśmy przez to nerwy.

Jest setki piosenek, z którymi kojarzę przeszłośc.

Wifcia, odmuliłaś się już wink

Nanusiu, wszystko przed Tobą jeszcze, na babcię przyjdzie czas;)

Zrywam się zaraz, bo wczoraj zostawiłam małego u prababci, a dzisiaj musimy jechac do babci.
A jedno dziecko mi od rana lata po mieście, teraz muszę je pozbierac tongue

47,336

Wybaczcie, zaraz zgłoszę, o usunięcie tego co niepotrzebne.
To przez to, że podałam całe hasło youtube.

47,337

Strzałko
            nie jest to mój dobry dzień.

47,338 Ostatnio edytowany przez strzała (2015-01-21 16:56:23)

wifa napisał/a:

Strzałko
            nie jest to mój dobry dzień.

Wifciu, czy nie mogę nic zrobic dla Ciebie, żeby było lepiej?

47,339 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-21 17:09:33)

strzała napisał/a:

Wifciu, czy nie mogę nic zrobic dla Ciebie, żeby było lepiej?

Wiatr z głowy należałoby wypędzić, nawet nie mam ochoty pisać.
Pozdrowienia.

47,340

Witam wszystkie Stokrotki i bardzo serdecznie witam Sponiewieraną.Czuj sie tutaj tak jakbyś była z nami od zawsze

http://wgrajo.pl/img/pobrane3.jpg

Wszystkim babcią wszystkiego najlepszego.Zdrowia i uśmiech na co dzień
.
http://wgrajo.pl/img/187453732n.jpg

A ja wbiłam się we wrotki .Zabrałam majdan i jade do wnuków hihi

47,341

hey witajcie  .... lol
Nanusia -
eks zapomniał okularów z domu .... lol
poszłam przed 15- stą i okazało się ,że miał zachaczone do bluzy
też się nie kapnęłam  ... może pomyślałam,że to ochronne  hiiiii ...

Ewa zapitalaj na tych łyżwo-rolkach smile do wnuków lol a dlaczego TY a nie one ????
pewnie jeszcze maleństwa ???? czy jak ????

Strzałko potrójnie widzę ...... hiiii
wystarczy jak wejdziesz i edytujesz ... użyj "backspace" i po ptokach smile

Sponiewierana  ma skrócony nick przez "40" właśnie na SPONI ..  smile

Klaudynka masz szczęście ,że wierszyk zatytuowałaś też dla  NIEBABĆ lol:lol: lol

Wifka źle się czujesz .... a jakie dzisiaj ciśnienie na polu ????

ale się nafuczałam - przez ten brzuch schylać się za bardzo nie mogę
zmyłam w pokoikach po malarzach - niby nic -ale musiałam szpachelką zdrapywać grunt czy gładź
myślałam,że ducha wyzione lol:lol: 

do mojej MAM przyjedzie - wnuk z familią  .... 
a jak zwykle będą siedziec u mnie .... lol
rankiem Syncio - przyjechał z krokusikiem dla Babusi
piała z zachwytu jak zawsze ... jak się jej cwietka da lol
Syncio - mówi to Twoje święto .... nie załapała ...
potem jak przenosiła kwiOOtka do siebie
czyta co tam było napisane na czerwonym serduszku
( troszkę,się zdziwiłam,że czyta i nic nie mówi smile)
czytam ja po czasie - a tam pisze "kocham Cię dziadziusiu " hiiiiiiiiiiiiiii
ona dalej nie kuma - czemu Bratanek ma przyjechać  lol ...  nawet nie zapyta smile smile

47,342

Witam wieczorkiem wszystkie Stokrotki
Sponiewierana i ewadejowa  dobrze ze wpadlyscie -piszcie jak najwiecej
JA WOGULE NIE POTRAFIE WKLEJAC OBRAZKOW ,,chociaz dziewczyny nieraz probowaly mi pomoc ,,ale ja tak naprawde nie mialam checi ani sily na to wklejanie.
Basiu -mysle ze bryle juz masz Klaudynko -jak zwykle wiersz jest piekny,,jak Ty to robisz?Strzalko,,ja nie lubie w samochodzie piosenek ale pewnie temu ze moj men puszcza tylko slaskie przyspiewki,,nie cierpie ichteraz jak wsiadam do auta -on szybko wylancza radio,ale za to lubie jak jedziemy w dalsza trase jak radio jest wlaczone ,troche wiadomosci troche muzyki ,,ale cicho
Nanusia ,,mieszkam 50-60 metrow od glownej ulicy
,, wchodze w boczna  uliczke ,mijam jeden dom i drugi jest moj ,,,po przeciwnej stronie jest tak samo ,,dalej za mna w odleglosci 100 metrow sa jeszcze
dwa domy ,i to wszystko ,dalej nastepna uliczka i znow kilka domow
nie pusto ale tez nie ma tloku i jest cisza ,,jest fajnie
Wifa wspolczuje Ci zlego samopoczucia ---ja wczoraj tak sie zle czulam az w koncu poszlam spac i cale popoludnie przespalam wstalam jeszcze w gorszym stanie az sie zaczelam bac co ze mna jest ,,
dzis sie dobrze czuje ale jestem zla jak osa ,,az mnie ponosi ,,nie wiem czemu ,jestem tak nabuzowana ze malo brakuje zebym wybuchla ,,pewnie men to czuje i jest taki milutki jak malo kiedy

47,343

Ba-ChaPytasz kochana o wnuków.mam dwoje Sara -12 lati Sebastian 2 latka.Byłam dzisiaj u wnuków,jak co roku.Synowa u nich w domu robi Dzień Babci  z tego powodu ,jest nas 4 Ja moja mama mama synowej i babcia synowej.Wiec jej z tym wózkiem(Nie ma prawa jazdy i nie chce zrobić prawka) jechac od babci do prababci jest uciążliwe.tym bardziej że kazda z nas mieszka w innym miejscu.dlatego takie Swieto organizuje Synowa w swoim domku...........Dlatego popylałam na tych wrotkach hihihi

47,344

Witajcie Stokrotki wieczornie smile

Sponiewierana - witaj na łączce http://s17.rimg.info/a41b368e7b44a40a1429f3b123ac8c52.gif

47,345 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-21 20:20:09)

Basiu, Aniu, Ewo, Nanusiu, Lucynko
              dzisiaj zdecydowanie mam dzień do doooopy.:P:P:P
Żyję, ale co to za życie.:(

47,346

wifa napisał/a:

dzisiaj zdecydowanie mam dzień do doooopy.:P:P:P

Ale co konkretnie? Psychicznie siadasz czy fizycznie?

47,347 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-21 20:33:05)

luc napisał/a:

Ale co konkretnie? Psychicznie siadasz czy fizycznie?

Psychicznie oki, fizycznie jestem taka zamulona, a w głowie mam dzięciołki i wiatr. sad

47,348

wifa napisał/a:

Psychicznie oki, fizycznie jestem taka zamulona, a w głowie mam dzięciołki i wiatr. sad

Już się bałam, że psychicznie siadasz sad
To co Ci się dzieje, to pewno za sprawą pogody. Minie.

47,349 Ostatnio edytowany przez ewadejowa (2015-01-21 20:45:37)

Wifa kochana niech Tobie te dzięcioły wyfruną z główki ,i wiatr przestanie hulać.Myśle ,że to sprawka aury.Przynajmniej ja mam takie dupowate samopoczucie jak jest zmiana pogody.Trzymaj się wifa.http://wgrajo.pl/img/qryp21flf.gif

47,350

Lucynko, Ewko
               przejdzie, jutro będzie lepiej.
Może jakbym piła kawę, to nie miałabym tych dolegliwości, ale za to inne.:P:P

47,351

wifa napisał/a:

Może jakbym piła kawę,

To może zacznij lol
Ja bez kawy nie funkcjonuję.

47,352

Cześć

Wifcia ja też zdycham od rana.
Tylko jak wstałam z łóżka wiedziałam. że coś się dzieje z pogodą.
Głowa mi mało nie pękła.
Oczywiście ciśnienie miałam za wysokie.

Klaudynka bardzo dziękuję za wierszyk.
Jestem babcią 9 miesięcy i bardzo się z tego cieszę.

Ewa dobry pomysł- dzień babci u synowej.
Dziewczyna  na odwiedziny czterech babć musiałaby przeznaczyć cały dzień.

Lucynka ja wypiłam dwie kawy.
Ale dzisiaj ona nie skutkuje.

Sponi witam cię serdecznie.
Ja też koniecznie muszę zobaczyć twoją kuchnię.
Będę czekała na zdjęcia.
A właśnie!!!! wieczorem miał być placek?
Nie widzę go.

Basiu twoja mama chora, więc nie ma się co dziwić jej zachowaniu.
Trzeba przymknąć na to oko.
Starość nie udała się Panu Bogu.

Anusiu czyli twoja miejscowość to wieś.
Prawda, że fajnie się mieszka w takim miejscu?

Nanusiafaktycznie!!!!nie wypada na zumbę babciom chodzić hihi
Ale ciebie to przecież nie dotyczy.
Nie przeforsuj się dzisiaj.

Strzałeczko dla ciebie

http://s17.rimg.info/3cd8198cd8e7047f2f2a033b33fabe43.gif

47,353 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-21 21:52:16)

czytelniczka51 napisał/a:

Czytuniu
           ja mam  niskie ciśnienie, ale faktycznie nie mierzyłam.
Rzadko mnie boli głowa, ale dzisiaj to nawet na cofki mi się ma. sad

47,354

o tej porze ? to wiadomo ,że z Dobranocką wpadam lol

http://fotozrzut.pl/zdjecia/35aa9b0a69.gif

jak mi się chce poleżakować - co zaraz zrobię ...

było miło - był Bratanek ze swoim Synciem i z nową swoją miłością lol
likierek dobry - przyniósł - musiałam wyciagnąć już schowane kielonki  .... ..
mały w pewnym momencie się obraził - bo poczuł,że nie jest w centrum zainteresowania   hiiiiiiiiiiii
ale z niego mądrala i gaduła lol
lubię Go wypytywać - np. jakie mają plany na ten rok na wakacje
wszystko wypepla   .....   już nie jest taki mały -bo chodzi do 1 klasy smile 

jego Matka i Babka - nie odwiedzają Go wcale ..... echhh brak słów  ....  hmm hmm

zmykam ... do jutra ....

47,355

Ba-Cha napisał/a:

jego Matka i Babka - nie odwiedzają Go wcale ..... echhh brak słów  ....  hmm hmm

Basiu
       to smutne, co piszesz.

Dobranoc, śpij dobrze ostatni tydzień.

47,356

Basiu wierz mi w każdym domu jest ukryta puszka Pandory i lepiej aby pozostała zamknięta.Bo jak ją otworzymy wylecą wszystkie niedobre rzeczy,(u mnie równiez jest taka schowana).

A tweraz powiem krótko ..........Miłych snów.Dobranoc.
http://wgrajo.pl/img/867d4cfc5e.jpg

47,357

Anusiu
Dziękuję za wyjaśnienia.
nareszcie wiem gdzie mieszkasz,bo odnosiłam wrażenie ,że gdzieś na zupełnym odludziu.
Wiem dlaczego tak myślałam.
Jak pisałaś ,że kotek poleciał na pole ,to zamiast sobie to pole przetłumaczyć na nasze ,to ja sobie wyobrażałam te hektary dookoła i ani żywego ducha  hi hi.
Zobacz,jeden wyraz ,a tak może człowiekowi w głowie przekręcić obraz.

Wifa
Za moich i pewnie Twoich czasów ,to bociana w głowie miało się po ciężkim przepiciu.
Może bierzesz jakieś kropelki na alkoholu? tongue
Wyjdzie słońce ,to Ci się polepszy.

Ewo
Fajne takie spotkanie wszystkich babć ,o ile się wszystkie lubicie ,co nie zawsze się zdarza.
Znam takie babcie ,co z musu się razem widują na urodzinach wnuczka ,a i tak tam ze sobą nie rozmawiają.
Kiedyś się młodzi kłócili ,to i mamusie się przy tym pokłóciły.

Jutro muszę wstać w środku nocy,bo o 6 rano.
Jak pomyślę ,to już mnie trzęsie.

47,358 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-21 23:26:15)

Nanusia napisał/a:

wiekowi w głowie przekręcić obraz.

Wifa
Za moich i pewnie Twoich czasów ,to bociana w głowie miało się po ciężkim przepiciu.

Buuuuuuuuuuu Nanusia
                    ja miałam dzięcioła, a nie bociana hihihihi. tongue:P:P:P

.........................Dobranoc dziewczynyhttp://s17.rimg.info/26ebc7723f1eefb9ad458bd2ac366f0b.gif

47,359

Cześć

Tylko jak wstałam z łóżka wiedziałam. że coś się dzieje z pogodą.
Głowa mi mało nie pękła.

Klaudynka bardzo dziękuję za wierszyk.
Jestem babcią 9 miesięcy i bardzo się z tego cieszę.

Ewa dobry pomysł- dzień babci u synowej.
Dziewczyna  na odwiedziny czterech babć musiałaby przeznaczyć cały dzień.

Lucynka ja wypiłam dwie kawy.
Ale dzisiaj ona nie skutkuje.

Sponi witam cię serdecznie.
Ja też koniecznie muszę zobaczyć twoją kuchnię.
Będę czekała na zdjęcia.
A właśnie!!!! wieczorem miał być placek?
Nie widzę go.

Basiu twoja mama chora, więc nie ma się co dziwić jej zachowaniu.
Trzeba przymknąć na to oko.
Starość nie udała się Panu Bogu.

Anusiu czyli twoja miejscowość to wieś.
Prawda, że fajnie się mieszka w takim miejscu?

Nanusiafaktycznie!!!!nie wypada na zumbę babciom chodzić hihi
Ale ciebie to przecież nie dotyczy.
Nie przeforsuj się dzisiaj.

Strzałeczko dla ciebie

http://s17.rimg.info/3cd8198cd8e7047f2f … fabe43.gif

O cholera:) Juz biore sie za pieczenie:)

47,360

Czytko, dzięki za...fruwającego kwiatka tongue

Macie rację, pogoda nie wiadomo jaka, to i choroby się czepiają

Zdrówka życzę wszystkim chorobzdzielom.

ewadejowa napisał/a:

Basiu wierz mi w każdym domu jest ukryta puszka Pandory i lepiej aby pozostała zamknięta.Bo jak ją otworzymy wylecą wszystkie niedobre rzeczy,(u mnie równiez jest taka schowana).

Ja uważam, że nie w każdym domu jest coś nie tak.
Skoro na świecie są dobrzy ludzie to znaczy, że są też ciepłe i kochające rodziny smile

Sponi migiem to ciasto tongue

47,361

http://www.siewie.pl/zdjecia/udekorowane-ciasto.jpg

Czy moze być? Jeszcze skocze po flaszke:) a co tam. Mam doła  sad

47,362

Ciasto oki smile Wygląda apetycznie smile
Flaszka, niech będzie, ale tylko dzisiaj, bo na doła pomaga chwilowo.
Jutro wraca rzeczywistośc.

Aż tak zle?

47,363

Sponiewierana napisał/a:

Czy moze być? Jeszcze skocze po flaszke:) a co tam. Mam doła  sad

Pychota smile
Flaszkę sobie odpuszczę wink

47,364

strzała napisał/a:

Ciasto oki smile Wygląda apetycznie smile
Flaszka, niech będzie, ale tylko dzisiaj, bo na doła pomaga chwilowo.
Jutro wraca rzeczywistośc.

Aż tak zle?

Dam radę. Jak zawsze. Ja się nie liczę. Nie potrafię pomóc innym. Czuje się taka bezradna sad
Może winko?

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWZVa9JPrLeT4io2olPPsFQvslYHMZ7xWaiZ89PswaCJsV9Db6

Starczy nam tyle? Boże...

47,365

Sponiewierana napisał/a:

Może winko?

Do jutra? Chyba wystarczy lol

Sponi - Ty masz chyba zbyt dobre serce. Wszystkim się nie da pomóc, a Ciebie to spala.

47,366

luc napisał/a:

Flaszkę sobie odpuszczę wink

To dla Lucynki łyczek szampana, oczywiście francuskiego.

http://s3.rimg.info/25169b5eb5a67d2718565781b60bacbd.gif

Sponi, po jednym całym takim winku, to już bym mogła nie chodzic tongue

Dlaczego piszesz, że się nie liczysz, komu chcesz pomóc?
Oczywiście, jeśli chcesz o tym pisac.

47,367

luc napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:

Może winko?

Do jutra? Chyba wystarczy lol

Sponi - Ty masz chyba zbyt dobre serce. Wszystkim się nie da pomóc, a Ciebie to spala.

Nie. Nie zgadzam sie. Musi mi starczyc, musi....

47,368

strzała napisał/a:

To dla Lucynki łyczek szampana, oczywiście francuskiego.

Takiego to rzeczywiście nie odmówię wink

Sponiewierana napisał/a:

Nie. Nie zgadzam sie. Musi mi starczyc, musi....

Nie chodzi o to żeby nie pomagać. Chodzi o to żeby w ten sposób nie zgubić siebie.

47,369 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2015-01-22 00:35:35)

http://pu.i.wp.pl/k,Njk4NDk4MjIsNDc5MDgxMTY=,f,imieniny.gif

dobranoc dziewczyny, miałam dzisiaj ciężki dzień więc teraz odpoczynek

Czytunia , dostałaś buzi od Zosieńki ? big_smile

47,370

wpadlam jeszcze na chwilke na laczke
dlugo dzis siedzialam na skypie z chlopcami ,,wnukami,,a pozniej z jeszcze z corka ,,
Czytko  ja uwielbiam wies ,,urodzilam sie w gorach w najdluzszej wsi w Polsce ,,w Gorcach ,,Pieninach,,dla mnie to najpiekniejsze tereny,,zaluje ze nie moge juz pochodzic po nich ,,ale widze kazda sciezynke ,,polanke ,,kolibe ,,tylko zamkne oczy i juz tam jestem..nienawidze tylko wspomnien o pasieniu owiec ,,,krowy spoko ,,ale owce nigdy ,,nigdy nie sluchaly czlowieka ,,paslismy po lesie krowy ,,mialy dzwonki powieszone na szyi ..lubilam psac krowy ,,odpoczywalam ,,a jak nie to trzeba bylo zasowac ,,i znosic na plecach koniczyne czy tez siano ,,nie wszedzie dalo sie wyjechac wozem,,ale dosc o tym,
znow mnie wzielo na wspominki,,
Nanusiu ,,mowie -kicia poszla na pole ,,wiem ze to brzmi dziwnie dla Was ale u nas sie tak mowi ,,dla mnie dziwnie brzmi ,,na dworze ,,,
a po goralsku nie pisze bo pewnie byscie mnie wysmialy ,,chociaz jak przyjezdzam do domu to natychmiast mowie tak jak tam,,nieraz moje dzieci mnie pytaly ,,czemu jak przyjezdamy do babci to mowisz tak jak ona mowi,,?/ ja sama nie wiem ale to tak odruchowo,
kobncze leb mi peka ide spac,,,,,,,,,,,,,,,,,, dobranoc Wszystkim

47,371

Ja już też zasypiam smile

http://s14.rimg.info/ae42f61387a2d80ce0d069690c8b9f1d.gif

Śpijcie dobrze smile

47,372

hey witajcie raniutko STOKROTY ....  lol

to co herbatka czy kawcia na DD ??? http://fotozrzut.pl/zdjecia/54e2371bea.jpg

wybudziłam się z bólem głowy - normalnie zaraziłam się od WAS ... smile

to ja jeszcze się machnę   .....   do potem.....

47,373

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWRfVOHfqm0BKQGTzEXigjamNZjGM56XSSyNB8KuAg7CoCWvCMlg

Witam Stokrotki dziś wyjątkowo wcześnie

Dosypiaj Basia bo dzień zapowiada się jak ostatnio marny i pochmurny, więc wszystkim troszkę słoneczka życzę big_smile

47,374

Witam Stokrotki

Głowa mnie nie boli,więc pracuję.
Właśnie wróciłam z rannej jazdy,bo musiałam zawieźć kierowcę po auto.
Coś zjem,chociaż nie wiem co ,bo mi twarożku grani zabrakło i jadę na zakupy.
Byłam już dzisiaj 10 minut w Centrum Handlowym,zaraz po otwarciu o 9 i było zupełnie pusto.Widziałam chyba ze 2 osoby.

Wifa
Źle napisałam ,bo po przepiciu ,to właśnie ma się dzięcioła w głowie a nie bociana.
Chyba że oprócz pijaństwa było coś jeszcze  hi hi.

Sponi
Tak Cię podobno nazywają.
Uszy do góry,pierś do przodu i do boju.
Z każdej sytuacji jest wyjście.

Nie wiem ,jak dzisiaj ten dzień przeżyję ,jak pracuję od środka nocy.

47,375

http://iv.pl/images/18656866022014113404.jpg

Uważajcie dziewczyny na nieznane e-maile.

Nanusia  z tego co wiem to na kaca dobra jest praca big_smile.

47,376 Ostatnio edytowany przez ewadejowa (2015-01-22 11:39:45)

Witam Piękne Stokrotki

Ewo
Fajne takie spotkanie wszystkich babć ,o ile się wszystkie lubicie ,co nie zawsze się zdarza.
Znam takie babcie ,co z musu się razem widują na urodzinach wnuczka ,a i tak tam ze sobą nie rozmawiają.
Kiedyś się młodzi kłócili ,to i mamusie się przy tym pokłóciły.

Namusia Z tym nie ma problemów.Widujemy sie sporadycznie.Ani jedna ,ani druga strona nie wtrącamy się doi młodych nawet jak maja wzajemne zale to my stoimy z boku.Chyba dlatego nasze wzajemne relacje sa ok.
Strzała

Ja uważam, że nie w każdym domu jest coś nie tak.
Skoro na świecie są dobrzy ludzie to znaczy, że są też ciepłe i kochające rodziny smile

Na pewno sa.Bo swiat nie jest z definicji zły.Ja nie znam takiego domu gdzie wszystko jest pięknei kolorowe i szczeście wylewa sie drzwiami i oknami.........Dlatego tak napisałam
Sponi To ciasto jest apetyczne,ze mimo tego iż nie jem ciast ,...tego nie dam rady odpuścić.Miam....Za winko podziekuje bo biore sterydy i hormony....a to nie idzie w phttp://wgrajo.pl/img/coffe2a.jpgarze z winkiem.

http://wgrajo.pl/img/babciapija.gif

47,377

Witajcie dziewczyny

Nanusia
           syndrom wczorajszego dnia mnie nie dotyczy,
za dużo zażywam produktów z apteki.

Ewko
          tez uważam ,ze w każdym domu są jakieś nieporozumienia,
raz większe, a raz mniejsze.

Klaudynko
        czytałam o tym wirusie.

Basiu
         to dzisiaj Ty masz dzięciołki.

U rana pracuję jak mrówka, upiekłam z ca 30 klopsów,
teraz odpoczynek.

Miłego dnia.

47,378

ale puchy w Stokrotkowie smile

byłam - chlipałam kawcię poobiednią tutaj - czytałam ..
ale głowy nie miałam do pisania czegokolwiek smile

na jutro umówiłam faceta do montażu tylko kabli z kablówki - u mnie muszą być przed wstawieniem mebli
dziś Syncio - idzie bidok smile na nockę - więc jutro będą robić dopiero od. 14 ...
przeszkadzał by tylko ten monter - więc prawie będzie przerwa w ich robocie ...
dziś do tego bajzlu przywieźli jeszcze wszystkie drzwi - nawet się miejsce znalazło hiiiiiiiiiiii

....

47,379

Ba-Cha napisał/a:

[/b] byłam - chlipałam kawcię poobiednią tutaj - czytałam ..
ale głowy nie miałam do pisania czegokolwiek smile

Basiu
           nie dziwię się, też nie miałabym ochoty na klikanie. tongue

47,380

Hej!!!!

Przytargałam kawę dla tych co piją po południu

http://s19.rimg.info/5f8eb9f27c19fc6321551803f3e983ba.gif

do tego deserek

http://s5.rimg.info/d21dcec4541e6c633b6ec481ce0aef56.gif

Klaudynko oczywiście, że dostałam buziaki od Zosiuni.
I swoje zdjęcie w ramce mi przywiozła.

Zosia bardzo cierpi.
Cały czas ma biegunkę.
Córka była z nią u lekarki.
Powiedziała, że to przez rosnące zęby, ale odwodniona jeszcze nie jest.
Trzeba bardzo uważać.
Nie chce spać, nie chce się bawić, jeść też prawie nie.
Stała się płaczliwa.

W oborze urodziło się kolejne cielątko.

Sponi.. dzięki za ciasto.
Wybornie smakuje.

Nanusia ty wstałaś w połowie nocy?
Ach ty łajdaku.
Toż 6 rano to mój czas wstawania.

Basiczku jesteś już zmęczona tym doglądaniem remontu, szukaniem wszystkiego.
Jeszcze nie widać końca.
Jak pomyślę o remoncie to gęsia skórka mi wychodzi.
Mnie to czeka za kilka miesięcy.

Wifcia podrzuć po jednym klopsiku mnie i mężowi.
Będziemy mieli na jutrzejszy obiad.
A może już zjedliście?

Anusia Lucynka Strzałka
Dla was coś słodkiego

http://s2.rimg.info/f7f534eaecb80678b86a3f18e3641a31.gif

47,381

chetnie sie poczestuje Czytko,,
ja tez mam dzis jakis kiepski dzien ,,to znaczy moge chodzic i robic ale nie moge siedziec ,,plecy mi pekaja z bolu..
doktor mnie pocieszyl ze po trzech miesiacach juz nie bede czula takiego bolu ,,i jak mam to zrobic??????
chcialam popisac troche ale musze pochodzic ,,bo mnie trafi,,moze pozniej mi sie uda, pozdrawiamwszystkie Stokrotki

47,382

Anusia współczuję i rozumiem.
Mnie też kręgosłup wciąż boli i boli.

47,383

Czytka to tylko siły Wam życzyć do uspakajania Zosi lol:lol:

zdradzę WAM - widziałam na skype jak Anusia - cierpi  hmm a masażystka Karola  - nogami jej masowała plecki

spadam na kolacyjkę i na tv ...     do wieczorka  ....

47,384 Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-22 20:30:50)

Wifcia podrzuć po jednym klopsiku mnie i mężowi.
Będziemy mieli na jutrzejszy obiad.
A może już zjedliście?

Upiekłam około 30, więc otwieraj okno rzucam 4 sztuki. tongue:P:P

Anusiu i Czytuniu
          odkąd zakupiłam za psie grosze kosmodisk, nie wiem co to kręgosłup.
Pacze i pacze wink i nikogo nie dostrzegam.:P

47,385

Witam
Pogoda okropna hi hi
Anusia mnie poprostu zmusiła do pisania ,nic mi sie niechce jestem połamana znużona ,przydałoby sie troszke słoneczka
Dzisiaj robiłam fasolkę po bretońsku
Auto cieknie ze skrzyni trzeba robic ludzie
Jutro moze jakoś dostaniemy sie do lekarza

Posty [ 47,321 do 47,385 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 727 728 729 730 731 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024