Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Może i za dużo nie zmieni,ale intencja Klaudynki i Wify była ,ażeby Stokrotki zastąpić nową kafejką ,bardziej wesołą i na luzie,która przyciągnie inne nowe osoby. Mnie tu wesołości było w sam raz.
Nanusia dla mnie też i ten skład mi odpowiadał, gdyby tylko dziewczyny między innymi Ty chciały pisać.:(
ewadejowa napisał/a:
Dom to nie miejsce, w którym mieszkasz, ale miejsce, gdzie ciebie rozumieją. Janusz Morgenstern, więcej...
Dlatego ja osobiście pozostane Stokrotką,może zwiędłą ale w domu.
Ewko juz sama nie wiem co pisać, aby przekonać, że chciałyśmy dobrze nikogo nie obrażając. Ewko to, że jesteś nowa nie ma żadnego znaczenia. Masz prawo mieć swoje zdanie. Pamietaj tylko, że są tutaj osoby, które piszą tylko na łączce, która kulała.
47,127Odpowiedź przez wifa2015-01-16 17:46:06Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-16 17:49:21)
Kurcze mam smutną wiadomość. Krowa po porodzie ciężko chora. Był lekarz i stwierdził tzw ochwat. Ten ochwat może być pokarmowy, ale tutaj prawdopodobnie jest poporodowy. To ciężka choroba, bo mało które zwierzę z tego wychodzi. Po południu zauważyliśmy, że krowa przestępuje z nogi na nogę i się chwieje. Póżniej padła i już nie wstała. Po lekach i kroplówkach ledwie wstała, ale cała się trzęsie. Jutro znów będzie lekarz. Może tak być, że położy się i już nie wstanie. Bo to tylko chwilowe, że wstała. Za chwilę pójdziemy doić. Tej krowy po kroplówkach nie można doić. Jest cielątko, a mleko od innej krowy to pewna biegunka. Mam dość.
47,132Odpowiedź przez wifa2015-01-16 18:19:29Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-16 18:20:54)
Czytunia, bardzo mi przykro że tak się stało z krówką , macie jednak problemy w hodowli i nigdy nie wiadomo jak poród przebiegnie a póżniej jaki będzie stan po porodzie. Stres niestety jest zawsze ale też to jest nieuniknione. Miejmy nadzieję ze jednak uda się ocalić krowę albo mąż znajdzie inne wyjście . I ja myślałam ze ten poród gładko przejdzie jak napisałaś ze ona sama sobie radzi.
47,136Odpowiedź przez wifa2015-01-16 18:24:23Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-16 18:26:17)
Dzięki dziewczyny. Tej choroby w naszej oborze jeszcze nie było. Zobaczymy co będzie. Opisałam wszystko, bo Klaudynka mówiłaś, że mało piszę o sprawach oborowych hihi
Klaudynka a i do zwierząt człowiek się przyzwyczai bardzo. Znamy je każde od małego. Wiemy jak się zachowują, jak jedzą, ile mleka dają itp. Masz rację przeżywa się każde niepowodzenie, każde potknięcie i chorobę. A nawet sprzedaż .
Czytuniu, nie tylko o sprawach oborowych mało piszesz ale też w ogóle mało piszesz, a Zosię polubiłyśmy a nie czytamy co u maleńkiej, no więc masz Czytuniu niejedno na sumieniu Dlatego Czytuniu nie nadawałabym się do prowadzenia hodowli ani w niej uczestniczenia, tego Ci nie zazdroszczę.
no to koniecznie przy tym wekeendzie trza pierdyknąć po lampeczce koniaczku z kulturką hiiiiiiiii za zdrowie Wifki i przy okazji wszyściutkich STOKROTEK
LUCynka ???? przeciEEEE nie siedzę non-stop przy kompie ... rzeczywiście dziś nie załapałam - bardziej patrzyłam na treść a tak naprawdę to bardziej rzuca mi się w oko ilość postów
no właśnie Czytka gdzie tam dopiero w listopadzie ???? ale niedługo będzie i u Ciebie uroczystość zobacz na ilość postów u siebie hiii
masz Ty los z tymi zwięrzętami :/ szkoda każdego nie ???
muszę załączyć tv - bo zaraz pora mojego serialu do wieczorka >>>
tej piosenki - ja nie słyszę - musiałam coś przycisnąć na YT ....
Czytunia a co będzie z cielaczkiem jak jego mama tak poważnie zachorowała?Kto bedzie przy nim. Ja bym nie mogła miec hodowli.Bym się zaryczała w takiej sytuacji.
Witam Ale zaskoczenie ze zmiana Myśle ze jest to dobre wyjście z kafejki ,ktorej nie wiadomo gdzie jest założycielka Babcia nas zostawiła ,nie wnikam z jakiego powodu ,każdy ma swojego mola W takim wypadku przechodzimy wszystkie odrazu ,decyzje zostawiam dziewczynom ,ja sie przystosuje hi hi
Witaj Morawko , i o to nam chodziło, a Ty pojęłaś w lot, nic dodać , nic ująć zapraszamy Ciebie jak i wszystkie pozostałe Stokrotki , może jednak dacie się przekonać.
no to koniecznie przy tym wekeendzie trza pierdyknąć po lampeczce koniaczku z kulturką hiiiiiiiii za zdrowie Wifki i przy okazji wszyściutkich STOKROTEK
Basia nie pożałowała, dobry trunek postawiła. Patrzcie Pyrki i uczcie się :P
Basia nie pożałowała, dobry trunek postawiła. Patrzcie Pyrki i uczcie się :P
ojjj tam ojj tam LUCynka - a że JA zawsze robię na odwyrtkę to wyciągam zastawę taką od wielkiego święta
hiiii pasuje ????
Morawko Ty się przystosuj i pisz więcej TU czy TU Syncio odfrunął - to już nie masz wymówki hi hi ....
Rany --dziewczyny --DZIEKUJE za zyczenia --spoznione ale szczere ,,mialam urodziny 15 pazdziernika ,,ale moge je przyjac teraz hihihi ,, ale sie ubawilam -dobre, nie wypilyscie dzis cos na rozgrzewke dziewczyny?
Kolezanki drogie --nie mam c zasu teraz pisac ale pozniej cos skrobne ,,dzis bylam w Bielsku i mam teraz troche jeszcze roboty , kilka dni mnie nie bylo ale mialam-- wstretokoputer---nawet go nie wlanczalam,nie moglam --ale Wy dzis dodalyscie mi werwy wlasciwie tak naprawde sily,, odwiedzilysmy dzis szkole Karolki ,ale nas wysciskaly nauczycielki ,,bylo tyle radosci z obydwu stron,, Karolka szczesliwa i to sie liczy,,pozniej wpadne
Wifa mam nowego skypa,,nie moglam wejsc na poprzedniego a skype zakladala mi taka kopnieta jak ja mlodziutka sasiadka ..i moze mi nawet lat ujela ,,kiedys wyslalam Ci zaproszenie na nowego skype ale nie doczekalam sie akceptacjii i wykasowalam..ale teraz jak bedziesz miala jakiegos dziwnego kogos do akceptacjii to bede ja
47,183Odpowiedź przez wifa2015-01-16 21:56:44Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-16 21:59:01)
WIfa --wyslalam zaproszenie .dziewczyny ,,za godzinke bede ,o ile bedziecie ,,Luc to wiem ze bedzie bo ona jest takim samym nocnym markiem jak ja -z ta roznica ze ja nocami czytam a ona lubi klikac ..dobra juz musze przygotowac na jutro golonko,,zeby mi troche posiedzialo w przyprawach w lodowce..
47,185Odpowiedź przez wifa2015-01-16 22:28:51Ostatnio edytowany przez wifa (2015-01-16 22:44:44)