Siemka Sokrotki 
To ja niestety jestem tą najbardziej spóznialską 
Ale serio jestem dzisiaj zarobiona. Dopiero co skończyłam robic lodowca na jutro dla dziewczyn. Mały mi dzielnie pomagał. Córka za to pozmywała i już wszystko gra 
Mąż mi natomiast wyemigrował z domu i pracuje do rana, czyli CHATA WOLNA
.
Tylko, gdzie Wy jesteście, że ja nie mam z kim dzisiaj już imprezowac 
Czytko,Sywestra na pieczarkach to już raczej nie polecam 
Trochę się grzyby pozarażały i niestety namnożyło się muszek, które wlatują wszędzie. Serio to nawet dzisiaj jedną połknęłam
O kurcze!. To taka sceneria nie pasowałaby mi na Sylwestra 
A dzisiaj było sporo zbierania. Miało byc ze 2,3 godzinki, a wyszło 6. Towarzystwo mam tam miłe, bo same panie w sumie po pięcdziesiątce. Lubię z nimi gadac i słuchac ich rozmów o życiu ( a nawet plotek
).
Jutro odmówiłam zbierania, bo nie jestem w stanie się już rozerwac.
Ale jutro to już rzeczywiście zostało im góra 3 godzinki 
Nanusiu córka nieraz jezdzi na zakupy z koleżankami do galerii, zwłaszcza teraz gdy nazbierała trochę kasy i na święta i na kolędowaniu 
Mamy podobne rozmiary, chociaż córka już mnie przerosła o 4 cm. Tylko ja jestem trochę cięższa od niej, a ona to sucha jak patyk, waży deko ponad 40 kg.
Z tymi ubraniami to jest tak, że czasem chce coś założyc, zaglądam do mojej szafy, a tu nie ma tego co chcę , o wrrr 
Postanowienia noworoczne? Hm...Jestem zawsze tylko ciekawa, co przyniesie kolejny rok 
Basiu kuchnia bardzo ładna, sama bym taką chciała 
Spokojnie, nie martw się, wszystko pójdzie dobrze 
Anusiu, bieda z tymi naszymi kręgosłupami . Ja mam niestety podobny opis do Twojego, doliczyc tylko jeszcze trzeba skoliozę . W nocy ciężko spac, zle z poduszką i zle bez poduszki.
Ja mam zaraz w styczniu wizytę w poradni rehabilitacyjnej, pewnie zaraz będę miała znowu rehabilitację. Pewnie znowu komora.
Wifciu to bieda, że Twój Czaruś tak się boi tych petard. A jemu nie można włożyc zatyczek do uszu?
Ale nic nie poradzisz, niektórzy ludzie lubią się bawic i tak sobie po prostu wiwatują.
Klaudynko pilnuj też swojego Lakusia. Niech te pieski będą przy Was, to mniej będą się bały.
I dziękuję za światełko 
Lucynko, ależ fioletowy kolor jest bardzo ładny
Sama również mam taki kolor w pokoju na ścianie. Dla mnie to najładniejszy kolor
Zresztą ja jestem taka, że lubię kolorowe rzeczy. Nawet jakbym miała tęczę w pokoju na ścianie, to byłabym jeszcze szczęśliwsza
Przekazałaś, jak prosiłam
?
Werciu, dzięki za życzenia i Tobie również -Szczęśliwegio Nowego Roku 
Oj się rozpisałam 
Jutro mam też zawalony dzień.
Jeszcze o 12 lekarza, potem 14.30 fryzjera, potem wywioze małego, pomogę córce, czekam na pojazd i jadę balowac 
Może uda mi się do Was również zajrzec