STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 660 661 662 663 664 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42,966 do 43,030 z 102,609 ]

42,966

Odp: STOKROTKA-CAFE

hellou środowo STOKROTKOWO lol
zapraszam na poranną kawcie Myszencje Pipencje  http://fotozrzut.pl/zdjecia/2fe92cdac0.jpg

Klaudynka  - STOKROTNE lol dzęki za wierszyk   http://fotozrzut.pl/zdjecia/869ae3ec67.gif
w którym jak zwykle smile trafnie wyłapałaś ostatnie wpisy Stokrotek  lol
kurde - faktycznie to aż się boję zostać sama z moją MAM
wymyśla takie głupoty - i jest święcie przekonana o tym...
no nic częsciej będę zamknięta w swoim pokoju i w Netkach szperać http://fotozrzut.pl/zdjecia/e7956b581c.gif
bo jak Oni mieszkali - to Ona trochę wyluzowała  ....  starość jest okropna i tyle ...:/:/

Wifka myślisz,że sobie nagrabię ???? hiiii
a o czym mam pisać .... ??? he????

pozdrawiam wszyściutkie STOKROTY .... miłego dnia ....

42,967

Dzień dobry cool

Jakoś tak dzisiaj mi się nie chce. Czytałam te wasze opowieści o zarazkach wszędzie i teraz cały czas o tym myślę. Chyba muszę od siostry pożyczyć urządzenie czyszczące parą i cały dom oblecieć yikes.

42,968 Ostatnio edytowany przez poprostumagda (2014-10-08 08:39:47)

wifa napisał/a:

Madziu
zobacz co te baby Cię uczą.

lol:lol::lol:
Istna demoralizacja "młodzieży".

42,969 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2014-10-08 09:29:07)

Madzia wrzuć sobie na luz z tymi zarazkami, masz je wszędzie, na klamkach od różnych drzwi, u koleżanki w jej mieszkaniu, na wszystkich produktach, na sobie a o pocałunkach miłych i przyjemnych musiałaby zapomnieć big_smile Z bakteriami żyjesz wszędzie za pan brat , tylko musisz się z tym oswoić. big_smile

Basiu , staraj się zdystansować i dbać o swój komfort psychiczny, wiem o czym piszę więc nie są to tylko puste słowa a za podziękowania i ja Ci dziękuję, bardzo lubię śmiech na Twoich obrazkach. big_smile

42,970 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 09:49:10)

Hejka dziewczyny

Klaudynko,
ale łagodnie nas potraktowałaś, same zalety.
Eeeeeeeeee my wad nie mamy. lol
Serdecznie dziękuję,
zaraz mam pysk uśmiechnięty od rana

Nanusia napisał/a:

Wifa
Nanusiu
tez jeszcze nie chowam pelargonii,bo po pierwsze ładnie kwitną ,
a po drugie nie grożą na razie przymrozki.

U mnie tez piękniej kwitną, niż latem.
Te tytki wieszasz, czy na coś wkładasz?

Ba-Cha napisał/a:

Wifka myślisz,że sobie nagrabię ???? hiiii
a o czym mam pisać .... ??? he????

Basiu
mało chodzisz na klachanie, hę?
Opisuj co tam w O.

poprostumagda napisał/a:

lol:lol::lol:
Istna demoralizacja "młodzieży".

Madziu
zgorszonego hihihi nie zgorszysz.:P:P:P:P

Z tym czyszczeniem daj sobie luzik,
jeszcze się w życiu narobisz.

Czarek idzie dziś do fryzjera, jestem cała zestresowana.

Miłego dnia.

42,971 Ostatnio edytowany przez poprostumagda (2014-10-08 09:57:15)

Klaudyna59 napisał/a:

Madzia wrzuć sobie na luz z tymi zarazkami, masz je wszędzie, na klamkach od różnych drzwi, u koleżanki w jej mieszkaniu, na wszystkich produktach, na sobie a o pocałunkach miłych i przyjemnych musiałaby zapomnieć big_smile Z bakteriami żyjesz wszędzie za pan brat , tylko musisz się z tym oswoić. big_smile

Oswoiłam się, przykładem może być mój pies leżący w pieleszach smile. Ale posprzątać parą nie zaszkodzi wink.

Wifa napisał/a:

Czarek idzie dziś do fryzjera, jestem cała zestresowana.

Czarek źle to znosi?

42,972

poprostumagda napisał/a:

Czarek źle to znosi?

Tak jest cały nerwowy, ja zresztą też.
Dzisiaj zawozi go pikny,
więc nie będę widzieć jego smutnych ocząt.

42,973 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2014-10-08 11:11:52)

Klaudynko
cudny wiersz
dziękuję
nie mogę nazwać kotki Muszką, bo kojarzy mi się to imię z cichym ale ruchliwym stworzeniem, a ona jak zacznie mruczeć, to w całym domu słychać warczenie jakby traktor pod domem stał wink w dodatku (przynajmniej jak do tej pory) jest bardzo ale to bardzo spokojna, nawet jak na kota

wstępnie postanowiliśmy, że oficjalne imię, jak pójdziemy z nią do veta, będzie Amber
w domu będzie Lalunia i Baja (na innym forum tak zaproponowano, bo uważają, że trafiła jak w bajce)
no i oczywiście Kociambra, Kotamała i Kiziora
ale to do każdego kota stosujemy więc to jakby przymiotniki: słodka, kochana itp
po prostu dopieszczacze imienne
no i Pindulinka to na cześć stokrotkowych cioć hihi

siedzę w domu dalej, może później opisze Wam jak wyglądała nasza przeprowadzka, bo obiecałam, a potem nie wywiązałam się z obietnicy

42,974 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 11:48:51)

ivoryvette napisał/a:

wstępnie postanowiliśmy, że oficjalne imię, jak pójdziemy z nią do veta, będzie Amber

Witaj Ivko
Iwko,
a nie może być Amberka to tak czulej?

Ivko
może ma uszkodzone struny głosowe,
jak tak jest pokiereszowana.:(

42,975 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 11:51:45)

Post wszedł 2x
                       http://i.ytimg.com/vi/1hLtIH5lnLk/0.jpg

42,976 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2014-10-08 11:14:16)

oczywiście że będzie Amberka ale w papierach będzie Amber
dostojniej, szlachetniej i łatwiej dla Anglików wink

w niedzielę obejrzy ją nasza koleżanka weterynarz, w przyszłym tygodniu pójdziemy do lecznicy

42,977

ivoryvette napisał/a:

oczywiście że będzie Amberka ale w papierach będzie Amber
dostojniej, szlachetniej i łatwiej dla Anglików wink

Rozumiem. Księżniczka AMBER. smile

42,978

wifa napisał/a:

Rozumiem. Księżniczka AMBER. smile

Princess Amber smile
ooo może tak damy jej oficjalnie na imię smile
wifciu jesteś moim natchnieniem smile

kotka nad ranem poleżała z nami w łóżku, nie spała, jeszcze była niespokojna ale chyba jej się podobało
nie przepada za sypialnią, bo tam na razie na podłodze różne przeszkody, myślę, że to się zmieni jak zapakujemy wszystko do szaf i komody
a przed chwilą wdrapała się na oparcie sofy i tam drzemie, czujnie, jak zawsze w miejscu w którym jeszcze nie siedziała ale chyba jej tam dobrze
potem wstawię fotki
robione pod światło ale kotencję widać wink

42,979

Iv imię będzie miała kotka królewskie. Koniecznie wstawiaj fotki:)

42,980

Hey Hi Hello Stokroty po południowo  http://fotozrzut.pl/zdjecia/4950ff14e6.gif

Ivory ładne to imię Amber  lol:lol:

Wifka mało chodzę bo moje sąsiadki bawią wnuków
ale dzisiaj będzie szansa wyjść na leżaki - poklachać

z tymi bakteriami nie ma co przesadzać lol
kiedyś oglądałam - jak kobita miała hooopla na tym  punkcie
za każdym razem co korzystała z wc - dezynfekowała sraczyk - klamkę u drzwi  itd smile

pozdrawiam TE STOKROTY co były na łączce i TE co dopiero wejdą     do potem....

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9bcc5fbe65.gif

42,981 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2014-10-08 14:18:40)

coś Wam opowiem smile

szczęście do kotów mamy oboje z mężem
zazwyczaj mieliśmy psy, ale jak się kot przyplątał, to też nie wzgardziliśmy futrzakiem
pierwsza angielska przygoda z kotem, to jak koleżanka jechała na urlop
wzięliśmy jej Mitzi na przechowanie i...
wredna kocica gryzła i drapała, nie dawała spać w nocy, bo miauczała wniebogłosy ale...
pewnej nocy budzą mnie dziwne dźwięki: hrrrrrr mrrrrr hrrrrrr mrrrrr i tak w kółko
słucham... dochodzą z poduszki obok
wytężam wzrok (środek lata, jasna angielska noc) i co widzę??
mąż śpi i chrapie hrrrrrr, a kocica owinęła się wokół jego łysej głowy jak rogal i co on chrapnie, to ona mrrrrrr
i tak sobie gadali
chciałam nagrać, ale gdy się poruszyłam, to kocica przestała mruczeć
mąż się obudził i mówi, że w głowę mu dziwnie ciepło, to mówię: to sprawdź, co się dzieje na twojej poduszce
on maca głowę zaspany i mówi: kurde... włosy mi urosły!!!

następny kot, a właściwie też kotka, to zwierzak sąsiadów
najpierw przychodziła na ogród, aż któregoś dnia weszła do domu i rozwaliła się na sofie jak na swojej
sąsiadka szuka kota, ja jej mówię, że Bella jest u nas
ona prosi, żeby ją przegonić, bo do domu nie wraca
przeganialiśmy
myślicie, że coś pomogło?
przychodziła dalej tyle że focha miała i krzywo patrzyła
w końcu i sąsiadka i my daliśmy za wygraną
za sąsiadki pozwoleniem dostawała u nas mleko, a na posiłki chodziła do siebie
jak się wyprowadzaliśmy, to najbardziej nam było żal kocicy
wracaliśmy kilka razy żeby posprzątać, oddać klucze itp, kocica wtedy przybiegała w podskokach i się łasiła
ale ostatni raz jak byliśmy, to już nie podeszła
focha miała potężnego sad nie dziwię się
jej człowieki ją zdradziły sad

żeby było ciekawiej... mąż ma alergię na koty
z tym, że jak kot dłużej w domu przebywa, to się uodparnia na tą konkretną sztukę

42,982

ivoryvette napisał/a:

wifciu jesteś moim natchnieniem smile

Ivko
a ja lubię czytać no nasza księżniczka porabia.:)

42,983

Witam łączkę

Dzisiaj miałam wizytę u dentysty, więc z porannego
wejścia do kafejki nici...

Klaudynko pięknie dziękuję za wiersz, który mówi wszystko o nas.
Czytając posty jesteś bardzo spostrzegawcza i pamiętasz, o czym piszemy.

Ivka imię ładne dla kota.
Ja dzisiaj kupiłam kropelki do oczu dla małych kotków, bo
córka zauważyła że ropieją im oczęta.

Wifcia a nie za zimno teraz będzie Czarusiowi?

42,984

Ba-Cha napisał/a:

za każdym razem co korzystała z wc - dezynfekowała sraczyk - klamkę u drzwi  itd smile

Basiu
takie zachowanie to  już chyba należy zaliczyć do natręctw.

42,985 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 16:19:17)

ivoryvette napisał/a:

o mówię: to sprawdź, co się dzieje na twojej poduszce
on maca głowę zaspany i mówi: kurde... włosy mi urosły!!!

Ivko
hihihihi poryczałam się ze śmiechu.:P:P:P

42,986

czytelniczka51 napisał/a:

Ivka imię ładne dla kota.
Ja dzisiaj kupiłam kropelki do oczu dla małych kotków, bo
córka zauważyła że ropieją im oczęta.

Wifcia a nie za zimno teraz będzie Czarusiowi?

Czytuniu
jakie kupiła, bo Czarusiowi tez jedno jakby ropieje.

Czaruś nie chce nosić ubranka,
a jak jest zimno to  robi 20 metrów,
co trzeba i jest z powrotem w domu.
Cwana bestia.

Odwiedziła mnie dzisiaj synówka,
pośmiałyśmy się, obgadałyśmy piknym,
a teraz pojechała po cudaka do przedszkola.

42,987 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 14:41:52)

Jak wam się podoba taka fryzurka?
Tylko inny kolor włosów.
                                http://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Images/bardzo-krotkie-fryzury-na-chlopaka-57.jpg

42,988

Witajcie dziewczynki big_smile

Wifciu, fryzurka świetna tylko trzeba umieć co dzień ją czesać i utrwalać a włosy powinny być gęste.

Czytuniu cała przyjemność po mojej stronie, czytam Was zawsze z ciekawością. A kotki mają infekcje bo noce są zimne i się przeziębiają, jak na działce miałam kociaki to też tak chorowały  i leczyłam je , nie zawsze słabsze mogłam uratować.

Ivo to mąż miał wielkie nadzieje że we śnie włosy mu odrosły, hi, hi big_smile Miło mi Ivko że wiersz Ci się podobał, już weszło w zwyczaj że co jakiś czas piszę wierszem podsumowanie big_smile

Basia też widziałam ten film o natręctwach , ze wszystkim trzeba umieć żyć , z bakteriami również. big_smile

42,989 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 16:09:57)

Klaudyna59 napisał/a:

Witajcie dziewczynki big_smile
Wifciu, fryzurka świetna tylko trzeba umieć co dzień ją czesać i utrwalać a włosy powinny być gęste.

Klaudynko
to jest cięcie dla włosów cienkich.
Wyszukałam w necie.
Jeden włos jest krótki i podtrzymuje tez dłuższy.
Fryzurka jest na żel.
Kiedyś się tak obcinałam.

42,990 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2014-10-08 16:56:51)

Witam Stokrotki

Było wyjątkowo ciepło,ale się zachmurzyło.
Za godzinę idę na Zumbę.
Zapłacę z góry za 4 tygodnie,co by mi ochota nie przeszła  lol

Klaudynko
Bardzo dziękuję za wiersz i umieszczenie w nim mojej osoby.
Znalazłam za co bank mi zabrał te 55 zł.
Miałam przez rok bezpłatną usługę indywidualnej wymiany walut ,no i rok przeleciał,a ja zapomniałam.Taraz co miesiąc będzie mi zabierał.

Wifa
Stawiam te tytki w jak najbardziej odległy kąt w garażu,bo chyba przy nieocieplonej bramie jest jednak minusowa temperatura.
Czytałam,że można te krzaczki powiesić ,tak jak się suszy zioła,ale nie próbowałam.

Jeśli chodzi o tak krótką fryzurę,to ja jestem zdania,że jest ona dobra dla młodych i ładnych.Przy starszych rysach ,robi się trochę męska twarz.
A że Wifa ,jest piękna ,młoda i bogata,to w każdej fryzurze będzie jej do twarzy lol

Ivette
Mój jeden kot też tak głośno mruczy ,jak traktor.Nie potrafię się do tego przyzwyczaić .

Połasiłam sie na promocję i kupiłam lakier do włosów Pantene Prov.
Paskudztwo ,jakich mało.Nie mogę włosów rozczesać,choć tylko lekko spryskałam.

Wifa
Jak lubisz gruszki słodkie i bardzo soczyste,to teraz jest taka odmiana ,co nazywa się Konferencja.
Wygląda jak zielona,a jest już dojrzała.
Wrzuć w wujka ,bo może ją znasz ,tylko nie nazwę.

42,991 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 17:06:43)

Nanusia napisał/a:

A że Wifa ,jest piękna ,młoda i bogata,to w każdej fryzurze będzie jej do twarzy lol

Byłaś kopana, rozciągana i duszona, hę? tongue:P:P:

Tak się obetnę, jeno drukarka się zbuntowała.

Nanusia
jesteś mądra, bo Twoje włosy same się układają.

Nanusia napisał/a:

Wifa
Jak lubisz gruszki słodkie i bardzo soczyste,to teraz jest taka odmiana ,co nazywa się Konferencja.

Nanusiu
a kiedyś Klapsy.

"Grusza Faworytka, Klapsa ? odmiana uprawna (kultywar) gruszy należąca do grupy grusz zachodnich o wczesnej porze dojrzewania (odmiana jesienna)."

42,992

Nie wiem czy czytałyście ,jaka burza się rozpętała po tej wypowiedzi lekarza,który leczył Anne Przybylską .

Lekarz zwrócił uwagę na to, że z powodu swojego położenia przy kręgosłupie, nowotwory trzustki są ogólnie późno diagnozowane. "Nie da się tak łatwo rozpoznać czegoś, co jest bardzo, bardzo głęboko, i co jest ukryte przed naszymi oczami. Słyszałem dzisiaj wiele głosów na temat tego, że trzeba robić tomografię komputerową, ale proszę państwa, nie dajmy się zwariować. To była 35-letnia kobieta, której dawka promieniowania, dostarczana w każdym takim badaniu, mogła zaszkodzić. Ona chciała jeszcze mieć dzieci".

Też mnie dziwi ,jak można nie diagnozować,bo pacjentka ,która nie zdaje sobie sprawy z tego ,jaka choroba będzie mieć skutki ,bo ona chce mieć jeszcze czwarte dziecko.
Taki lekarz powinien jej wykrzyczeć,że ważne jest jej zycie dla tej trójki.która już ma,a nie mówić,że nie trzeba się zwariować,bo to młoda kobieta była i tomografia mogła jej przynieść więcej szkody .

42,993 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 18:56:21)

Nanusia napisał/a:

Taki lekarz powinien jej wykrzyczeć,że ważne jest jej zycie dla tej trójki.

Nanusia
a może podpisał klauzulę, hę?

42,994

Wróciłam z Zumby ,spocona jak jak mysz ,ale zadowolona.

Wifa
Ten lekarz ,to chyba jakiś oszołom,bo opowiada,że Ania była pod zmienionym nazwiskiem w szpitalu ,zeby zachować anonimowość a on teraz wszystkim rozgłasza o tym nawet, jak straszne miała bóle.
Tak, jakby nie było porządnych środków.
Zastanawia mnie jedno z jego wypowiedzi .
Albo tomografia nic nie daje ,albo jest tak szkodliwa,bo innej przyczyny ,że jej nie zrobiono ,to nie zrozumiem.

42,995

Nanusia napisał/a:

Albo tomografia nic nie daje ,albo jest tak szkodliwa,bo innej przyczyny ,że jej nie zrobiono ,to nie zrozumiem.

Nanusia
niesmaczne jest to co on wypisuje.
Jest lekarzem i takie rzeczy powinien zostawić dla siebie.
Pewnie dobra kasę za to dostał.
Miałam tomografie po wypadku, ale nikt mi nie mówił o szkodliwości.

42,996

Przez parę lat miałam tomografię komputerową głowy co pół roku lub rezonans komputerowy i nikt nie mówił że jest szkodliwy, wręcz przeciwnie że jest dokładny i najmniej szkodliwy. Ten lekarz chce zarobić dodatkową kasę więc objawienia głosi . W telewizji dzisiaj mówili ze wielu zarabia w ten sposób na śmierci ludzi znanych a więc i na Ani a ona takich nie znosiła.

42,997 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2014-10-08 20:48:59)

dziewczyny obiecywałam Wam opisać przeprowadzkę więc zrobię to teraz
klucze do domu mieliśmy odebrać 14.08. no i rano dowiedzieliśmy się, że klucze będą dzień później
jeden dzień urlopu poszedł się gonić
no ale ekipa gotowa więc chłopaki jadą po auto do przeprowadzki
kolega w miasteczku obok zostawił nam swojego mercedesa sprintera na polskich numerach więc nie będzie problemu kto tym jeździ
pojechali i... zaczęły się problemy
auto nie chciało odpalić, akumulator padł, odpalali na holu
wreszcie przyjechali
załadowali auto starymi gratami, w tym zniszczonymi przez pleśń meblami i pojechali na wysypisko (centrum recyklingu)
a tam przykra niespodzianka: pracownik zobaczył, że auto jest na polskich numerach i zabronił w brzydkich słowach wjazdu na wysypisko
wrócili wściekli, za każdym razem trzeba przecież odpalać auto na holu
w tym samym czasie zadzwonili z agencji, że możemy obejrzeć dom z agentem, czyli zgłosić ewentualne uwagi
biegniemy, bo to ważne, oglądamy, dowiadujemy się dobrych rzeczy: właściciel pozwala pomalować na kolory inne niż obowiązkowa magnolia, byle nie ciemne , wstawi nam mikro wentylacje w każdym pomieszczeniu, bo wie, że wychodzimy z zagrzybionego domu i boimy się wilgoci, pozwala zrobić z ogrodem co chcemy
tyle powiedział nam agent, a ja poskarżyłam się na faceta z wysypiska
więc jedziemy z nim do biura agencji i Dave dzwoni przy nas do urzędu miasta ze skargą (ja dzwoniłam wcześniej ale on dla poparcia jeszcze "poprawia") tam dają mu numer do szefa wysypisk w hrabstwie, rozmawia z nim
podaje mój numer i mam czekać co ten szef załatwi
wracamy biegiem do pakowania resztek, przy okazji wpada koleżanka Gocha z mamą i synem
przyjechali dwa dni wcześniej, syn już na stałe, babcia na trochę
no i... nasza koleżanka Gocha i nasz kolega Lopez... mięte poczuli
ludzie dosłownie widzieliśmy jak rodzi się miłość od pierwszego wejrzenia big_smile
zrobiła się impreza pożegnalna na starej chacie, w między czasie oczywiście wszyscy nam pomagali w sprzątaniu więc zamieszania było więcej niż ustawa przewiduje
na drugi dzień rano biegniemy po klucze i chłopaki jadą z pierwszym transportem, potem z drugim
w tym czasie telefon, dzwoni do mnie szef wysypiska, jest osobiście w Spalding, rozmawiał z tym typem i zapewnia nas, że możemy bez problemu wywieźć nasze graty, przeprasza, że taka sytuacja miała miejsce i mówi, że tamten człowiek otrzymał upomnienie, pouczenie i ostrzeżenie
chłopaki wracają i znów załadowują graty na śmietnik, tym razem wywożą bezproblemowo a facet, który był wczoraj taki niemiły dziś się im do D*** bez wazeliny pcha, o mało sam na grzbiet nie wziął lodówki, żeby zanieść do odpowiedniego kontenera
kolejny transport do nowego domu i... urywa się w aucie kierownica, jakoś naprawiają, bo to tylko śruba ale ja umieram ze strachu
w międzyczasie do mnie wpada Gośka z synem i pomagają powynosić worki i pudła na ogród, żeby chłopakom ułatwić przewożenie, oczywiście to nie jest główny powód dla którego Gośka przyszła, umówili się u nas z Lopezem! smile
chłopaki wracają szczęśliwie, auto cały czas na chodzie, żeby nie trzeba było odpalać na holu
na chwilę do auta wsiada Gośka i.... auto zdycha
chłopaki chcą ją udusić, ja też
Lopez na środku trawnika przed domami łapie ją w pół i obraca do góry nogami, ja leję po tyłku ile się da smile chłopaki dokładają swoje
kwik, pisk, Gośka ukarana, a Lopez szczęśliwy, bo się do niego tuli prosząc o ochronę
odpuszczamy, auto znów na holu odpala
dom już pusty, zostało tylko nasze łóżko, meble ogrodowe, jakieś graty... wszystko pojedzie rano... takie mamy plany
ostatnia noc w starym domu
rano przykra niespodzianka, łóżko od spodu i materac przeżarte przez pleśń podobnie jak meble
nie mam już sił
siedzę na ogrodzie i płaczę
cholera jasna, ten dom po prostu gnije
dobrze, że się wyprowadzamy
pukanie do drzwi, wchodzą sąsiedzi, jakby wyczuli, ze trzeba nam przyjaznego słowa
uściski, zapewnienia, że będą tęsknić, prezenty
my dajemy im magnesy na lodówkę, jeden z miastami, drugi ze sławnymi polakami i tu zaskoczenie
wiedzą, kto to Chopin, Kopernik... jedna z sąsiadek ma płyty z muzyką Chopina
przyjeżdża auto po resztę rzeczy, ostatnie uściski z sąsiadami, wymiana adresów
jedziemy na nowe i biegiem do agencji podpisać umowę, wczoraj nie było czasu
uuuufffffff, chwila odpoczynku,
jeszcze trzy tygodnie czekania na internet i zamawianie mebli, urządzanie się i powrót do normalności...
czy aby na pewno? smile

minęło już prawie dwa miesiące od przeprowadzki
Gocha i Lopez są razem, mówią do nas swatko i swacie, a przecież nic nie zrobiliśmy, oni sami się wyswatali
ale ponieważ są nam bliscy to im kibicujemy i cieszymy się ich szczęściem
w sumie to fajnie, że taka para wariatów jak oni odnalazła się w gąszczu ludzkim
no i fajnie, że są większymi wariatami od nas... ale czy aby na pewno? wink

42,998

sorki dziewczyny, że tak się wcięłam w rozmowę o Ani Przybylskiej
jak zaczęłam pisać mój elaborat nie widziałam jaki temat się tu rozwija

42,999 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 21:28:18)

ivoryvette napisał/a:

no i fajnie, że są większymi wariatami od nas... ale czy aby na pewno? wink

Ivko
przeczytałam jak  śmieszne opowiadanie.
Ale mieliście przygody nie dziwię się, że płakałaś.
Swoją drogą dobrze, że się wyprowadziliście z tego domu.
Ivko sama choruje na oskrzela,
wiec wiem jaki jest niebezpieczny grzyb.

Kwiatki ode mnie do nowej chałupki

http://s15.postimg.org/kr9bvxq17/image.jpg
post a picture

Przepraszam, ktoś ukradł.:P:P:P:P

43,000

wifciu
dziękuję za kwiatki, mam jakiś problem, bo się nie wyświetlają ale i tak dziękuję smile

43,001

hey Dobranockowo STOKROTY lol
Matko Boska - ja sobie nie wyobrażam przeprowadzki z MAM lol

cholercia brali dziś resztę - jeszcze i tak zostało parę rzeczy
z 20 minut temu zamknęłam za nimi drzwi smile
jaka błogosławiona cisza smile nastała

zaczeli późno przewozić - bo Syncio akurat był dzisiaj do 17-stej na tym kursie

a tu  zakupiona dziś lodówka  do wniesienia ... i reszta mebelków

co do Ani Przybylskiej - to dzisiaj rano czytałam tu na Netkach nowy wątek !! na jej temat
jak czytałam pierwsze posty a właściwie post autorki
to mnie ponosiło lol żeby się odezwać - może napiszę a może nie
troszkę tam prawdy napisała
ja mam tylko nadzieję ,że jutro w dniu pogrzebu media i paparazzi - dadzą im cholerny spokój hmm:/
niech nie robią z tego show reality hmm:/

ludzie dla mamony zrobią wszystko - to co się dziwić lekarzowi smile

spadam      http://fotozrzut.pl/zdjecia/77c3b98cf4.jpg

43,002 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-08 21:36:09)

Ba-Cha napisał/a:

lol [/b]
cholercia brali dziś resztę - jeszcze i tak zostało parę rzeczy
z 20 minut temu zamknęłam za nimi drzwi smile
jaka błogosławiona cisza smile nastała

Basia
odpoczywaj z nogami w górze.:P:P:P:P

Dziewczyny poszły na seks party.:P:P:P

Dobranoc, do jutra

43,003

Wifciu, Basiu, Ivciu, buziaki dobranockowe dla Was ale znikam , bo łeb pęka mi z bólu jak widać na obrazku a takich leków to ja nie chcę, dobranoc Miluchy big_smile

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSE5OBHawjqoMiEN8v4X4ymbTcuXPRzq8122b8kFv7dvD7Za8b_

43,004 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2014-10-08 23:20:00)

Jeszcze zajrzałam, bo i tak spać nie mogę a nie mam z kim pogadać , a może sama ze sobą poklacham jak Basia mówi big_smile?

Basia , Ty szybko odpoczywaj , żebyś zdążyła sił nabrać przed następnymi niespodziankami jakie Mam ci dostarczy, samo życie.

Ivciu, kwiatki Ci się nie wyświetlają a są naprawdę piękne , ładnie postarała się Wifcia ale ona też w naszym imieniu Ci je dała stąd takie urodziwe big_smile
http://s15.postimg.org/kr9bvxq17/image.jpg

może ode mnie kwiatki Wifci Ci się wyświetlą.

43,005

Tylko się przywitam i życzę wszystkim dobrej nocy.

43,006

hey witam STOKROTY   http://fotozrzut.pl/zdjecia/545b78b975.gif pobudka lol

Klaudynka Ty sobie nawet nie żartuj z tą moją MAM hmm
przed 6 -stą zrobiła mi pobudkę - bawiła się światłami na przedpokoju
mamy tam 3 kontakty oświetleniowe - i tak sobie pstrykała hmm
w końcu wstałam - ale jakie rewelacje mi obwieściła !! - to już zostawię dla siebie hmm
teraz się pierdykła i będzie pewnie spać do 11-stej ....

no nic na kawcię zapraszam      http://fotozrzut.pl/zdjecia/9fb5ab1c62.jpg

miłego czwartku wszyściutkim lol:lol:

43,007 Ostatnio edytowany przez strzała (2014-10-09 07:00:26)

Siemka Basiu.

To ja też stawiam dla Was kawkę.

http://i2.pinger.pl/pgr392/2db17dcc00299ca34b3c5bf8/dziendobry.JPG

Zaraz zmykam spac, właśnie się kolacjuje.

Miłego dnia życzę wszystkim Stokrotkom.

43,008

siemka Strzałko lol:lol: witaj ...

Ivory teraz poczytałam opowieść o Twojej przeprowadzce lol
miałaś powód, żeby płakać
dobrze,że masz już domek suchy !??  lol

http://fotozrzut.pl/zdjecia/3bdcb88ca8.jpg hii

43,009

Czołem dziewczyny

Basiu
tez wzięła by mnie cholera jasna,
jakby pikny o szóstej bawił się światłami.
Teraz będzie Ci dokuczać jak nie ma hamulca w postaci synowej,
ale dasz radę.

Klaudynko
piszesz w nocy, że nie miałaś z kim klikać,
a zobacz Twój poprzedni post.
Pożegnałaś się i mówiłaś,że boli Cię głowa.

Strzałko
wyśpij się.:)
Cholerka co jak co, ale na nocki nie mogłabym chodzić do pracy.

Lucynko
buuuuuuuu nie napisałaś co z tatą. sad

U nas ciepło, ale pochmurnie.
Nie wiem co jeszcze będę robić,
bo jak dotychczas to w piżamie siedzę i klikam.:lol:

Miłego dnia dziołszki.

43,010

Cześć

Informacja pogodowa

Ciepło, słonecznie i jeszcze raz ciepło.

Wifciu te kropelki do oczu są i dla kotków i dla Bąbelka.
Nazywają sięDicortineff_Vet

43,011

Basiczku twoje ranne wklejki rozśmieszyły mnie do łez.
DZIĘKUJĘ

43,012

Już pierwszy arkusz blachy znajduje się na dachu garażu.
Ale to jeszcze nie tak szybko.
Dłużej będzie trwać końcowa obróka blachą.
Mam nadzieję, że przed śniegiem wstawię samochodzik do garażu.
Będą jeszcze potrzebne drzwi i okna, ale to na końcu.

Teraz przygotowuję śniadanie dla panów.
Jednocześnie doprawiam udka na obiad.
Ale Nanusiu udka myłam pod bieżącą wodą.
I to porządną kąpiel im zrobiłam.
A niech tam zarazki i bakterie się roznoszą.
Udka są czyste.
Jakieś maleńkie mikroby wyparzy z nich piekarnik.
A z pomieszczenia też wszelka zaraza ucieknie, bo już
otwieram w całej chałupie okna.

43,013 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2014-10-09 08:54:09)

dzień dobry dziewczyny
dziękuję za obrazki smile
teraz w domku nie ma wilgoci, a w dodatku jest wspaniała wentylacja, więc jestem spokojna
kota wieczorem koło 23 zaczyna miauczeć i kręcić się nerwowo
uspokaja się dopiero jak idziemy do łóżka, a ona na podusię
wygląda to tak, jakby zaganiała nas do spania hihi niańka nam się trafiła
rano wstałam wziąć antybiotyk, mąż wyszedł zapalić a kotka pod krzaczek
po powrocie wlazła do sypialni, wdrapała się na łóżko, ona się wdrapuje, nie wskakuje, może dlatego, że niedowidzi, zwinęła się w węzełek i zaczęła warczeć, no i już mieliśmy po spaniu smile
niedługo fotki smile

Teraz przygotowuję śniadanie dla panów.
Jednocześnie doprawiam udka na obiad.
Ale Nanusiu udka myłam pod bieżącą wodą.
I to porządną kąpiel im zrobiłam.
A niech tam zarazki i bakterie się roznoszą.
Udka są czyste.
Jakieś maleńkie mikroby wyparzy z nich piekarnik.
A z pomieszczenia też wszelka zaraza ucieknie, bo już
otwieram w całej chałupie okna.

po myciu mięsa myję zlew i okolice wodą z domestosem ,czy innym wybielaczem i cześć
pracuję w rzeźni, miałam kilka szkoleń na temat tych zarazków, nie lubią chloru, detergentów, gorącej wody
ważne aby po obróbce surowego mięsa wszystko dokładnie umyć i wytrzeć

a z dezynfekcją nie przesadzajmy, większość alergii i chorób bierze się ze zbyt sterylnych warunków, organizm traci odpornosć

43,014

Wifciu te kropelki do oczu są i dla kotków i dla Bąbelka.
Nazywają sięDicortineff_Vet

Witaj Czytuniu
Dziękuje za informacje,
podałam piknemu karteczkę jedzie do apteki to kupi.

43,015 Ostatnio edytowany przez poprostumagda (2014-10-09 09:20:40)

Hej dziewuszki smile
Ivory ale miałaś przygód z przeprowadzką, ale komuś ona na szczęście wyszła smile. Fajnie patrzeć na rodzącą się miłość.
Tak opowiadasz o kotku, że sama chętnie bym takiego przygarnęła. Tylko moja Pepsi tego by raczej nie zaakceptowała.

Wifa jak Czarek przeżył fryzjera?

Czytelniczka ani się obejrzysz i garaż będzie gotowy.

43,016

ivoryvette napisał/a:

wdrapała się na łóżko, ona się wdrapuje, nie wskakuje, może dlatego, że niedowidzi, zwinęła się w węzełek i zaczęła warczeć, no i już mieliśmy po spaniu smile
niedługo fotki smile

a z dezynfekcją nie przesadzajmy, większość alergii i chorób bierze się ze zbyt sterylnych warunków, organizm traci odpornosć

Witaj Ivko
pierwsze jak się czujesz?
Co do Laluniu to zobacz jaka cwaniara.
Udała się kotka. tongue:P:P

Co do czystości to faktycznie chorują Ci co za bardzo jej przestrzegają.
Idzie to zauważyć wśród dzieci.

43,017

poprostumagda napisał/a:

Wifa jak Czarek przeżył fryzjera?

Dobrek Madziu
Ojjjjjjjjjjjj miał fochy, ale dzisiaj już mu przeszło.
Pepsi to piesek rasowy, czy myśliciel?

43,018

wifa napisał/a:

Witaj Ivko
pierwsze jak się czujesz?
Co do Laluniu to zobacz jaka cwaniara.
Udała się kotka. tongue:P:P

Co do czystości to faktycznie chorują Ci co za bardzo jej przestrzegają.
Idzie to zauważyć wśród dzieci.

dzisiaj lepiej
noc przespałam bez kaszelków ale teraz mnie dusi
piję syropki, saszetki i grzecznie łykam antybiotyk
powoli się odbudowuję zdrowotnie

43,019

ivoryvette napisał/a:

ale teraz mnie dusi
piję syropki, saszetki i grzecznie łykam antybiotyk
powoli się odbudowuję zdrowotnie

Ivko
to duszenie może być spowodowane warunkami w jakich mieszkaliście.
Oby tak się nie stało, czego z całego serca Tobie życzę.

43,020 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2014-10-09 10:32:25)

Witajcie Stokrotki big_smile

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGp5zwB2yHTuwSd2koUzGndEy-d55oHyb1MoxU8YCcPXHb2sR6

No to i ja po kolei dopiszę swoje rewelacje. big_smile

Basia i mnie ubawiłaś niesamowicie tym obrazkiem przeprowadzkowym , o kurcze kiedyś tak ludzie naprawdę się przeprowadzali, oczywiście że nie taki telewizor i pralka, bo najwyżej radio-Szmaragd i pralka -tara hi, hi ale też na takim samochodzie i sznurkiem związane, sama pamiętam z lat dzieciństwa bo mieszkałam na pierwszym powojennym osiedlu które budowało się 20 lat i miałam okazję podziwiać takie przeprowadzki.
A co do Mam to nie dajesz jej tabletek po których by spała do rana spokojnie? bez tego się nie obejdzie bo będzie w ciebie waliła rewelacjami i różnymi niespodziankami, mam duże doświadczenie w tej materii , więc Ci współczuje, za dobrze to znam.

Wifciu znasz mnie i wiesz ze nieraz kilka razy wieczorem się pożegnałam, a jak głowa mocno mnie boli to nie mogę się położyć, ani siedzieć, więc kombinuję jakby tu najszybciej zasnąć ażeby nie cierpieć, więc przed północą już śpię, ale jeszcze lazikuję po necie.

Ivo [b] no i masz wspaniałą kotkę , mój Lakuś też lubi jak wszyscy polożymy się spac, a ponieważ ja jeszcze przy lapku siedzę to on kładzie się na moim posłaniu i czeka na mnie i grzeje, co jakiś czas okiem spogląda w moją stronę jakby wołal i niecierpliwił się. big_smile

[b] Czytunia ja również mięso porządnie myję , wieprzowe i wołowe myję pod bieżącą wodą a kurczaki wprost kąpie i wodę odlewam dosyć długo bo mięso z kurczaków przyjmuje wszelkie antybiotyki, hormony i sterydy a że mają szybki i krótki tucz to są nimi nawalone. Powiem Wam że mój Lakuś nie chce jeść mięsa z kurcząt , więc kupuje mu pręgę cielęcą, zdrową i chętnie ją zjada. On jest malutki więc taka pręga to na 2 tygodnie starcza. Własne kurczaki jakie na pewno ma Czytunia mają inny smak i wartość a te kupowane w sklepach to są jakie są.

43,021 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-09 10:17:22)

Klaudyna59 napisał/a:

ale jeszcze łazikuję po necie.

Ale skąd ja mam to wiedzieć, hę królewno.
Też jeszcze jak się pożegnam, a telewizjon pokazuje gewno,
to czytam wiadomości na wp.pl, albo gram jak wygrywam.
Dziwne, że jest dzień patrzę na szachownicę
i widzę wszystkie dobre ruchy,
a drugi raz popełniam podstawowe błędy,
ale się wtedy na siebie wkurzam.
Wyzywam siebie od różnych i różnistych. tongue:P:P:P

Miłego dnia.

43,022

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBAYLmqoLo6FOFY2dzkLtaduoUD-qetmn6hvxdX8aaK7jw6XcwXA

hi, hi  big_smile big_smile Wifciu, pamiętaj że wygrana w trzech ruchach nie daje satysfakcji seksualnej big_smile big_smile big_smile

43,023

obiecane fotki kotki
http://u.jimdo.com/www70/o/secf596dfd6b3dd87/img/iee53569cd7760877/1412845969/std/image.jpg
http://u.jimdo.com/www70/o/secf596dfd6b3dd87/img/i9b6149312c37c2ec/1412845959/std/image.jpg
http://u.jimdo.com/www70/o/secf596dfd6b3dd87/img/i6c0df0da42d071f6/1412845943/std/image.jpg
http://u.jimdo.com/www70/o/secf596dfd6b3dd87/img/i0e4efb042403a978/1412845900/std/image.jpg

43,024

Wifa Pepsi to rasówka smile West. Ma trzy lata, ale zachowuje się jakby miała z pół roku. Kotów niestety nie cierpi.

Iv Lalunia lubi obserwować wszystko z góry. Widzę też, że ma psiego przyjaciela smile.

43,025 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-10-09 11:52:12)

Ivko
fajny i widać, że się u was dobrze czuje.

43,026

Dzień dobry.

wifa napisał/a:

[Lucynko[/b]
buuuuuuuu nie napisałaś co z tatą. sad

Wifciu - dzięki za pamięć.
Na razie nic nie wiadomo - czekamy na wyniki.
Ale na szczęście czuje się w miarę dobrze.

U mnie piękny dzień.
Buziaki dla wszystkich.

43,027

hey kukam po południowo Mychy lol
u mnie jest lato lol:lol:
nie mam kompletnie weny do pisania - i tak sobie teraz czytałam inne wątki
zeszłam na dól forum ogólnego - patrzę się jestem zalogowana lol:lol:
ale kiedy to zrobiłam .... chyba automatycznie hiiiiiiiii

no nic pozdrawiam     i do potem....

dziś powinni zabrac już wszystko lol    zmykam

43,028

tez kotów nie cierpie mam niechęc od dziecka.z rana padało u nas teraz w miare się ociepliło a ja wczoraj za dużo łąziłąm a dziś w plecach mnie bolino i ten kaszel niechce mi przejść całkiem no cóz wszyscy wkoło kaszla smarkaja więc co się dziwic .miłego popołudnia ,chyba pójde się przejść . pa.

43,029

co do fyzurki ja mam taka tylko ciemny kolor włosów wifka. nie układam umyje suszarka wysuszę i to wszystko same się układaj amma geste włosy i grube.chyba tylko to mi się w sobie podoba dziś .nic po za tym .

43,030

Pogoda u nas przepiękna.
Krótki rękawek to aż za dużo.
Spojrzałam na siebie - mam bluzkę bez rękawka.

Klaudynko nie mam swoich kurczaków.
Są tylko 4 kury kilkuletnie.
To mama się nimi opiekuje.
One chodzą, gdzie im się podoba.
I wyrządzają szkody.

A ja nie jestem młoda, ani piękna, ale taką fryzurkę
jak na zdjęciu mam.
Zawsze mam krótko obcięte włosy.
Jeśli mi trochę wystają za ucho, bardzo mi to przeszkadza.
Właściwie noszę się krócej od męża.
On ma włosy dłuższe ode mnie.
Jedna z córek ma takie włosy jak moje.
Czyli bardzo gęste.
Kiedy fryzjerka upinała jej włosy do ślubu, powiedziała że nie ma gdzie już ich wpinać,
bo jest ich za dużo.
Ja też mam ich pełno.
Szkoda mi tych ludzi, którzy mają rzadkie i słabe włosy.
Tak się raz zdarzyło, że siedziałam u fryzjera na jednym fotelu, a
na drugim inna pani.
Obie byłyśmy do czesania włosów na jakąś imprezę.
I u mnie i u tej pani fryzjerka robiła pazurki.
No i wyszło w żartach na to, że ja powinnam zapłacić podwójnie, bo
mam dwa razy więcej włosów na głowie.
Tamta pani powiedziała, że zazdrości mi .

Posty [ 42,966 do 43,030 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 660 661 662 663 664 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024