Siema Stokrotki 
Jak ja wpadam to Wy jak zwykle uciekacie 
Ale nie mogłam wcześniej, bo znowu mam drugą zmianę niestety. I w pracy panuje totalny bałagan, z dnia na dzień dowiadujemy się czy pracujemy, czy przymusowe wolne. Doszło do tego, że każdy obecnie martwi się teraz o własny tyłek, co dla mnie jest zaskoczeniem, bo myślałam, że jeśli w pracy relacje z kimś są w porządku, to nic tego nie zmieni. A teraz jedni wkopują drugich, aby tylko utrzymac się w pracy. Normalnie mam dośc mojej zmiany i nie wiem już gdzie niby są ludzie którym można wierzyc, bo na pewno nie wokół nas. To czemu niektórzy wciskają kit, że można miec blisko kogoś, komu można ufac. Nie wierzę, bo mam oczy i widzę! Nie chce mi się już w ogóle z nimi gadac.
Ewka, przyznaję, że Galindia to taki inny świat, takie oderwanie od rzeczywistości 
Oczywiście na tronie zdjęcie mamy rodzinne
, wiedzmy też fotografowałam
, żabki także
i drzewa potwory 
I specjalnie wołałam męża do zdjęcie przy rzezbach gołych kobiet, nawet szepnęłam, żeby jedną potrzymał za cycki
( tak tylko do zdjęcia
)
Fajne było to wielkie drzewo na którym oparte było drugie cienkie drzewo, oczywiście w kształcie ludzika
I również wiele jeszcze innych 
Kiedyś widziałam Twoje zdjęcie w kafejce, ale teraz to jakby inna osoba była. Wtedy miałaś krótkie włosy 
Nanusiu, jakoś tak wyszło, że tylko ja mam prawko. Kiedyś mąż nie podszedł z powodów zdrowotnych, a teraz to ja głównie jeżdżę samochodem.Na dwa auta nie byłoby nas stac. Zresztą ja ma do pracy 15 km, a mąż 3. Więc ja autem, a mąż rowerem 
Chociaż wspominał, że w końcu by zrobił teraz.
Basia, ode mnie też przyjmij najlepsze życzenia z okazji 5 lat pobytu w kafejce 
Masz tutaj swoje miejsce, w którym jesteś najbardziej widoczna i zapewne tutaj masz też swoich przyjaciół.

A mąż mi nie podpadł, z piłką różnie bywa 
Do mojego syna podczas turnieju był wzywany lekarz, bo dostał strzał w brzuch, taki, że go zatkało. Gola obronił.
Nie wiem ,czy słyszałaś o takim zawodniku, jak Pele. On potrafił tak strzelac, że poprzeczki wyginały się od uderzenia.
Lucynko wreszcie chyba możesz trochę odpoczywac 
Cieszę się, że Twój synuś ''dochodzi do siebie"
I nigdy nie napisałaś (chyba), jakie książki lubisz czytac. Bo teraz to kryminał, bo wakacje.
Ale jakie najbardziej? O czym? Jaka tematyka?
Ja teraz zaczynam ''Bez przebaczenia'' Łoniewskiej, ale ogólnie najbardziej lubię psychologiczne, coś mądrego o życiu i ludziach.
Pozdrówka dla całej reszty Stokrotek : Wify, Pigwy, Klaudynki, Sandry, Czytki, Iworet i dla panówPiotrusia
i Marcina.