STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 586 587 588 589 590 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38,156 do 38,220 z 102,609 ]

38,156 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2014-07-13 13:19:43)

Odp: STOKROTKA-CAFE

Klaudynko
Też się cieszę,że was widzę  lol

Nie wyobrażam sobie ,zebym nie miała prawa jazdy i nie mogła sama prowadzić.
W wielu domach był jeden samochód i automatycznie kobiety nawet jak miały prawo jazdy ,to nie doskonaliły umiejętności i przy coraz bardziej wzmożonym ruchu,nie dawały sobie rady.
Miałam to szczęście ,że prawko miałam od zawsze  hi hi i swoje auto też.

Jaki zwiazek lepszy,ze ślubem ,czy bez.
Byłam w ślubnym związku 21 lat,teraz w wolnym już 19.
I wiem jedno.
To nie ma znaczenia.
Najważniejsza ,jest niezależność kobiety ,a zwłaszcza finansowa.
Jak wie ,że poradzi sobie sama dobrze z dnia ,na dzień i do tego psychicznie nie ucierpi,to w każdym związku jej dobrze.
Ale jak mąż lepiej zarabia,a nie daj Boże ona nie pracuje.
Jak mieszkanie jest małe i wspólne,to aż strach myśleć o rozwodzie.

Kiedyś była taka piosenka
Nie je wazne ,czyje ,co je ,
ważne to je, co je moje.

I tego sie trzeba trzymać,bo wszystko może sie zdarzyć z dnia na dzień.

Wifa
Wiesz czemu Basia pisała ,że błogosławieństwo jest do płaczu?
Bo u nich orkiestra gra "Serdeczna Matko ".

Zabieram sie za obiad.
Mój przepisuje na komputerze na czysto moje brudnopisy do ubezpieczyciela.

38,157

Ewka58 napisał/a:

Ostatecznie to przecież będą "Dni i noce Szczytna.

Te dni,jak dni,ale te NOCE lol

38,158

Nanusia napisał/a:

Piotrek
pigwa rzucała w sprawie młodych, a nie męża.
Masz rację,że kleszcz długo moze siedzieć ,jak zdechnie,bo jak się opije i urosnie ,to sam odpada.
mam duży zwierzyniec zwany hołotą i kleszcze mimo specjalnych obróżek są na porządku dziennym.

NANUSIA nawet lekarze się znają,mąż powiedział że w niedziele,lekarze że jakby to było w niedziele to już by odpadł
w piątek mąż był w lesie po kije do wędzenia kiełbasy i wtedy musiał mu wlezc i lekarz to potwierdził

38,159

Ewka58 napisał/a:
PIGWA napisał/a:

EWA dawaj do mnie wypijemy granatowej i wszystko co chcesz inne bo czeka na wesele

No nie Pigwa, my jesteśmy kulturalne kobiety. Przepuść chociaż przez chleb żeby miało przyzwoity kolor smile

Spadam do pracy. sad Wiem, że dziś niedziela, ale chcę we wtorek bryknąć na parę dni do Szczytna smile, no i dlatego muszę dziś odrobinę potyrać. Ale za to od wtorku pełen luzik http://i58.tinypic.com/v8e7ip.gif a od piątku do niedzieli imprezuję http://i60.tinypic.com/10ftjtg.gif . Ostatecznie to przecież będą "Dni i noce Szczytna.

Do potem ... http://i61.tinypic.com/2zqebv5.gif

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lg4jp … o1_500.gif

masz racje EWA baw się uzywaj swiata dopóki zdrowie pozwala
ciekawe czy dam radę tanczyc w szpilkach,nadal czuje ból sródstopia
zła jestem że się wybrałam na te tance,pózniej prawie w każda sobotę mamy wesele
w ostatnią sobote brat cioteczny zabiera nas z firmy na KADZIELNIE KOŁO KIELC
tam jest wielka feta,brat zapisał męża że najlepszy hydraulik i musi tam byc
ostatnio jak mieli imprezę był ANDRZEJ PIASECZNY a prowadził IBISZ
mozecie wejsc na stronę DEFRO=imprezy

38,160

własciciele tej firmy młodzi ludzi ale przesympatyczni,oni każdego witają i nie tylko podanie ręki,buziaki
są tacy bogaci ale nie zmanierowani i liczą się z kazdym

38,161

hey po południowo lol
dopiero wylazłam z kuchni
dziś na obiad miałyśmy z MAM racuchy z jabłkami
młodzi pojechali - gdzieś za Kraków
upiekłam też karpatkę tylko Karpaty mi nie wyrosły  smile- ale i tak się wchrzani smile

Nanusia co TY chcesz smile jak mieszkam na PIPIDÓWIE  to i ceny małe
każdy i tak chce sprzedać dobrze MY też  smile  a może będzie zamiana ??? smile  amen hi

PIGWA u mnie też orkiestra wchodzi do domu panny młodej
i jak zagrają tą melodię "serdeczna Matko" chiiiiba tak to się nazywa - no to wszyscy beczą '
ja miałam taki moment kilkusekundowy smile potem się opanowałam
młodzi u Nas jadą razem do kościoła -u mnie grał organista podczas ślubu smile a orkiestra jest dopiero - jest jak rodzice witają młodych chlebem i gorzałką ??? smile

Ivory do jej ŻABNICY / ŻYWCA - to najbliżej ma Anusia i potem Niunia Anusia mieszka od Żywca - 8 km smile
tereny ładniutkie - kiedyś tam jeździłam co niedzielę z Teściami smile na lody - najczęściej  jezioro ŻYWIECKIE  objechaliśmy naobkoło smile
by nie znależć miejsca - i wracaliśmy do domu hii ...

Ewka kiedy jedziesz na to nocne szczytowanie ??? lol

pozdrawiam wszyściutkich - wybieram się na rower     do potem....

38,162

U nas orkiestra gra marsza weselnego i w tym czasie młodzi wychodzą
nie spotkałam się by grały SERDECZNA MATKO!
Jak pamiętam to rano grali kiedy ranne wstają zorze a wszyscy wypici ostro dawali wokal

38,163

Basiu zamilknij z tym mieszkaniem ,bedzie to dopiero wszystko opiszesz hi hi
Tak czy. Inaczej myśl o sobie pamiętaj
Bobasek podał obiad ,który razem zrobiliśmy hi hi
Barszcz ukraiński
Ziemniaki kuleczki drobiowe i mizeria

38,164

Cześć niedzielnie!!!

Po południu i u nas wyjrzało słońce.
Od wczoraj nie było ciepłej wody , bo słońca nie było i solary nie grzały.
Ale teraz już jest.

Pigwunia to twoja synowa z rodzicami stawiają mnie na niższym szczeblu,
bo ja jestem ze wsi.
Niech odwiedzi wieś. Ludzie są tacy sami jak w mieście.
Nie zgodzę się z większością.
Bez muzyki przy wychodzeniu z domu jest jak na pogrzebie.
Jeśli synowa nie chce muzyki w domu to może i na sali weselnej jej nie potrzeba.
Zupełnie inaczej, gdy muzyka zagra.
Nie grają Serdeczna Matko, ale zazwyczaj coś pięknego.
Byłam na takim weselu, kiedy młodzi sobie nie życzyli muzyki w domu.
Po wszystkim okazało się, że bardzo tego żałowali.
Było cicho, smutno i ponuro.

Piotrk gdybyś nie był u córki to gdzie oglądał byś mecz?
Piszesz, że komputer tobie, a bardziej żonie nie jest potrzebny.
Jeśli dobrze doczytałam, telewizor też wam zbędny.
Twoja żona chyba trzyma cię krótko, skoro sprawdza cię.
No bez przesady, nikt cię nie uwiedzie.
Nie widzimy się na żywo.

38,165

czy ja mogę jechać na rower ???? lol

Pigwa na tym filmiku jest dokładnie przed 3 minutą  - i jaka to melodia ??? smile

np. takiego wykupowania  panny młodej   u nas nie ma smile

Morawciu masz racje .... lol

38,166

Morawko dlaczego każesz Basi zamilknąć na temat mieszkania?
Nie rozumiem cię, przeszkadza ci to, że Basia pisze?
Pisz Basiu pisz.
Jestem bardzo ciekawa jaką opcję wybierzecie i kibicuję wam serdecznie.

38,167 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2014-07-13 15:48:51)

Już po obiedzie.
Zrobiłam jak Morawka mizerię ,zresztą nie wiem ,czy to mizeria ,bo to ogórki pokrojone w plasterki z sola ,cukrem,koperkiem i octem.Bez śmietany.
ostatnio zrobiłam z 1/2 kg i do obiadu nie było sladu,więc dzisiaj zrobiłam z 1 kg i tez nie doczekały obiadu.

Czytuniu
Mówiąc w obecnych czasach wiocha,to nie jest obrażanie czy Broń Boże poniżanie ludzi mieszkajacych na wsi ,tylko określenie niektórych zwyczajów ,które nigdy nie przyjęły się w miastach,a są nadal w tradycji wiejskiej i to nie znaczy ,że są gorsze.
Po prostu są inne.
Albo czegoś ,co nigdy nie miało miejsca na wsi a chyba własnie w mieście a jest wyśmiewane wszędzie

Np. noszenie skarpetek do sandałów.
Przypuszczam,że na wsi nigdy sie tak nie nosiło a i w mieście i na wsi pewnie tak samo się mówi,że to wiocha.

W moim miescie nigdy nie spotkałam takiego błogosławieństwa z orkiestrą i tłumem ludzi.
Jak już jest ,to odbywa sie tylko w kręgu rodziców i młodych.

Morawka ,chyba nie chce ,żeby Basia zapeszyła to mieszkanie .

[b] Basiu  [b]
pierwsze nuty to z pewnością "Bolesna Matko ",ale dalej już jakaś improwizacja grającego.

38,168

Witajcie. Wczoraj urodziny dzieci i gdyby nie to, ze moja matka obrazila sie i wyszla przed rozpoczeciem, zanim ktokolwiek przyszedl, to mozna by powiedziec, ze impreza byla udana.

Co do grania przy domu panstwa mlodych, jeszcze przed slubem, to ja jestem za.
Moj slub byl cichy, tez uwazalam, ze prostota, skromnosc wyjdzie nam na dobre.
I potem zalowalam. Uwazam, ze wesele, takie prawdziwe ma sie raz w zyciu.
Z tym, ze u nas nie bylo stac na nic dodatkowego, a ja mieszkalam na drugim koncu miasta i ta podroz orkiestry bylaby kosztowna.

Wczesniej bylam na weselu u szwagierki i tam sie jechalo dwoma autami, byla orkiestra pod domem pana mlodego, potem jechalismy do panny mlodej i muzyka hucznie grala pod jej domem. Nie bylo zadnych przyspiewek, ani koscielnych utworow. Grali jakas skoczna muzyke.
Mi sie bardzo podobalo. Orkiestra chyba od poludnia, jak nie wczesniej, pod domem pana mlodego witala gosci - kazdego z osobna :-)

To i sie bardzo podobalo.

A jakies dwa lata temu idac przez Dluga, z dala slyszalam jakies instrumenty dente.
A to szla sobie przez starowke para mloda, szli do lokalu w towarzystwie muzykantow i gosci. Przy okazji wszyscy sie zatrzymywali, nawet ja :-)

Pod Neptunem sie orkiestra i mlodzi zatrzymali i gosci oraz gapiow czestowali szampanem. Mozna bylo zaspiewac sto lat. :-)

Wiec jestem na Tak.

Jedynie co powiem - to w stu procentach powinna byc decyzja tylko i wylacznie mlodych, bo strasznie denerwuje, jak sie wchodzi w dorosle zycie, a to matka lub tesciowa juz nam ustawiaja zycie. To tak nie jest, ale tak sie to odbiera, wiec trzeba uszanowac to co chca i bedzie dobrze.

38,169

Basia, objaśnij mnie czy Ty z Mam chcecie osobne mieć mieszkanie a syn z synową swoje?, czy wspólnie razem w domku rodzinnym? Pisz , pisz bo ja kciuki trzymam i może mi już zostać tak na zawsze big_smile

Widzę że Czytunia nie zgadza się z większością z nas odnośnie wesela, ależ Czytuniu masz takie prawo,  a to ze mieszkasz na wsi to przecież nie ma większego znaczenia, może tylko więcej przestrzegają tam ludzie tradycji , każdy ma prawo żyć jak lubi.

Nanusiu, wydaje mi się że ludzie jak żyją bez ślubu to bardziej się starają, na niektórych glejt daje fory i przestają się starać, a w związku całe życie trzeba nosić wysoko poprzeczkę i dbać jedno o drugie , nie czarujmy się nie wszystkie związki są udane a tak naprawdę to człowiek zmienia charakter i ciało co parę lat i nie zawsze jeszcze chce mu się chcieć dbać o związek i rodzinę.

38,170 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 16:19:22)

czytelniczka51 napisał/a:

Pigwunia
Niech odwiedzi wieś. Ludzie są tacy sami jak w mieście.

Czytuniu
                ja napisałam wiocha, ale to ni jak ma się do ludzi ze wsi.
Nanusia wytłumaczyła, kiedy się tak mówi.

Jeżeli Ciebie obraziłam przepraszam,
bo nie taki miałam zamiar.

38,171 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-13 16:48:55)

hii  - wypie*doliłam się na rowerze - wsiadając z lewej nogi - kolanko mam zdarte buuuuuuuuuuuu  lol
chyba od 30 lat upadek lol:lol:

Czytko - Morawka miała to na myśli   - przynajmniej ja tak zrozumiałam,że jak będzie zaklepane to dopiero pisać hi
też sama od siebie zamykam gębule -żeby nie zapeszyć     chociaż jak widać i tak klepie smile
teraz byłam się przejechać pod adres - zobaczyć tylko blok - tj. mieszkanie na I piętrze z balkonem smile
dzisiaj wieczorkiem jak przyjadą - to idą tam oglądać - i może będzie właśnie to .... lol

Klaudynka szukamy DWÓCH  mieszkań,żeby się rozdzielić - domu juz nie szukamy ! nie w tym wcieleniu - przynajmniej moim 
są TRZY opcje :
-kupić to mieszanie - młodzi tam pójdą na razie mieszkać - potem to mieszkanie będzie dla mnie - a My z MAM będziemy na razie mieszkać w tym dotychczasowym mieszkaniu smile
-maja chętnych na zamianę + dokładają mamonę( tamci ! smile ) + kupienie dla nas smile
-są też chętni z poza miasta  na kupienie naszego mieszkania

i chyba pierwsza opcja będzie najlepsza lol  trzeba znaleźć dobrego kupca na nasze mieszkanie smile  spoko - przecież to nie kupowanie chleba smile

38,172 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 16:56:14)

Ba-Cha napisał/a:

i chyba pierwsza opcja będzie najlepsza lol  trzeba znaleźć dobrego kupca na nasze mieszkanie smile  spoko - przecież to nie kupowanie chleba smile

Basiu pisz..............
              trzymamy kciuki i kibicujemy.
Życzymy, abyś  wybrała najlepsze.

Kolarz bez upadku to nie rowerzysta.:P:P:P:P.
Co do ślubu i obrządków moich wpisów nie będzie.
Lubie prostotę, bez udziwnia, ale to mój gust.

Nanusia
            nie zalało mnie i rynny wytrzymały.

38,173

Czytka przewrażliwiona jesteś lol lol  http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/13/311PicsArt1369832614686.jpg
tak jak piszą Mychy to nie jest obrażanie co do zamieszkiwania na wsi smile bo teraz już nie jest ta wieś co kiedyś ...

było też takie powiedzenie co do miastowych tych ledwo co zamieszkałych :
patrz : jaka dama a słoma jej z butów wystaje   smile:):)
to nie są tamte czasy - teraz jest moda na mieszkanie poza miastem smile
kto ma kase to wieje z miasta smile

pomyśl - jesteś jedna jedyna Stokrotka smile - która ma gospodarstwo i każda z nas wie,że zapierdzielasz tam równo ...
ale też masz inne ciekawe i spokojne życie - jesz lepiej od nas - bo swojszczyznę lol:lol::lol:
no i KTO???? ma lepiej hii

38,174

Ba-Cha napisał/a:

pomyśl - jesteś jedna jedyna Stokrotka smile - która ma gospodarstwo i każda z nas wie,że zapierdzielasz tam równo ...
ale też masz inne ciekawe i spokojne życie - jesz lepiej od nas - bo swojszczyznę lol:lol::lol:
no i KTO???? ma lepiej hii

Czytuniu popieram Basi wpis w całości
              chociaz zacytowałam tylko fragment. smile

38,175

Witam po drzemce ,czekam na mecz
Moim zdaniem hi hi
Wesela śluby powinny byc skromne i tyle na temu temat
Basia wie ze gadanie gadanie nic nie daje
Czy to. Mieszkanie ,czy praca. Zeby nie zapeszać
Ja tez tak miałam ,wiec gębe na kłódkę i nic nie mówiłam,bo jak gadałam ,to jeszcze miałam doradców ,nic. Nie rób,siedź tu ,a te nie tamte nie ,a co ona tak cię gania oglądać i tak wkoło ,nic wam z tego nie przyjdzie  zamknęłam sie,i sama działalam ,w ciszy hi hi i załatwiłam
Ale to sa moje przeżycia

38,176

Ale stokrotki dzisiejsze czasy ,to nie wieś kiedyś ,dzisiaj to. Mięso i wędliny nie te co kiedyś ,nawet jak samemu sie robi ,bo zwierzęta sa już inne ,więcej chorób ukrytych czy to świnia czy krowa
Geny nie te ,to już nie wróci ,dzisiaj ludzie więcej chorują na wsi
Ja tez mam rodzine ze wsi ,babcia cała jej rodzina ,moj bobasek ,ale to była wieś
Dzisiaj nawet powietrze inne ,no ale takie jest zycie idziemy z postępem hi hi

38,177

morawa napisał/a:

,bo jak gadałam ,to jeszcze miałam doradców ,nic.

Morawko
              mądre rady lubię wysłuchać, czy to będzie po mojej  czy nie myśli.

38,178

morawa napisał/a:

Geny nie te ,to już nie wróci ,dzisiaj ludzie więcej chorują na wsi

Morawko
            dzisiejsze kobiety ze wsi to już nie nasze babcie.
W wieku 60 lat bardziej zadbane, niż ich koleżanki z miasta.
Poza tym pamiętam moją babcię chorowała  przed 60 laty cały czas na żołądek.
Tak było i jest, ale chcemy pamiętać tylko dobre.

38,179

DZIEWCZYNY WIDZIAŁAM DOMEK!!!
widzieliśmy go wreszcie i jest lepszy od obecnego
jutro zgłaszam w agencji, że go chcemy
opiszę wszystko co i jak jak pójdą goście, bo po drodze zwinęliśmy koleżankę, a potem przyplątał się kumpel

co do "Serdeczna Matko".... na tą samą melodię jest "Boże coś Polskę" więc nie aż tak łzawo smile

38,180

Dziewczyny, witam późnym popołudniem:)
Czytko, ja nie oglądam telewizji, ale nigdzie nie napisałem, że nie posiadam telewizora.
Mecz bym oglądał, tak jak oglądam programy przyrodnicze, które uwielbiam, ale ostatnio też trafiam na powtórki.
W okresie wakacji telewizor też może mieć urlop.
My nie marnujemy czasu na patrzenie w telewizor, a mamy tylko jeden, więc każdy musiałby lubić to samo, co reszta, a tak nie jest.
Lubimy rozmawiać ze sobą, dzieci też nie przesiadują przed telewizorem, bo mają zbyt dużo zajęć i nas, którzy też bez przerwy nadają, nie pobierając abonamentu.
Lubimy spacery, małe wypady na łono natury i wyjścia do przyjaciół, których zebrała się spora gromadka. To koleżanki i koledzy z naszych zakładów pracy, gdzie zżyliśmy się przez długie lata wspólnej niedoli i szczęścia.
Od czasu do czasu kino, albo dobry film na płycie DVD z odtwarzacza.
Czytko, żyjemy jak za Króla Ćwieczka i dobrze nam z tym.

A co do "uwiedzenia" przez internet, to moja Anka jest spokojna.
Ona zna mnie lepiej niż ja siebie.
Przecież nie będzie codziennie latała do siostry, aby się ze mną zobaczyć w okienku,
bo by szwagierka się z nas śmiała ruski rok.

38,181

Nanusia napisał/a:

Np. noszenie skarpetek do sandałów.
Przypuszczam,że na wsi nigdy sie tak nie nosiło a i w mieście i na wsi pewnie tak samo się mówi,że to wiocha.

hii ile sie naszukałam tej fotki  http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/13/fotod359783c732791de741fe2dab7900ed5MKCjG.jpg
ponoć jest nasza duma narodowa lol:lol: po tym rozpoznają Polaków zagranicą lol
w kabaretach też z tego się wyśmiewają lol:lol:

a najlepsza moda taka męska - to spodnie 3/4 + skarpety i klapki czy sandały - widać tylko 2-3 cm gołej  nogi lol:lol:

Ivory to kuj żelazo puki gorące lol    i zapychaj jutro do tej agencji

Piotrek jednym zdaniem - jesteście ze sobą szczęśliwi - moje gratki szczere smile:)      do potem....

38,182

Ba-Cha napisał/a:

czy ja mogę jechać na rower ???? lol

Pigwa na tym filmiku jest dokładnie przed 3 minutą  - i jaka to melodia ??? smile

np. takiego wykupowania  panny młodej   u nas nie ma smile

Morawciu masz racje .... lol

BASIU najpierw był PIASEK pózniej byle jak grany albo zle nagrany marsz,potem,BOŻE COS POLSKĘ,nie wiem co to ma do błogosławienstwa!!!!!!!
u nas też nie ma takiego wykupowania
zamiast BOŻE COS POLSKĘ już lepiej pasuje CHOCIAZ TEŻ NIE BARDZO SERDECZNA MATKO

38,183

CZYTUNIA niech nas mocno pocałują w wiejskie doopy miastowe damy
jestem na pierwszym weselu i to syna gdzie na wyprowadzenie nie ma marsza!!!!!!!

38,184

na panienskim widzę że była też przyszłą tesciowa,siedzi obok synowej,kto ma mojego FB to może sobie zobaczyc a jak nie to BASIA niezastępiona pokieruje

38,185

hii  - wypie*doliłam się na rowerze - wsiadając z lewej nogi - kolanko mam zdarte buuuuuuuuuuuu 
BASIA ryje ze smiechu!

38,186

PIGWA napisał/a:

na panienskim widzę że była też przyszłą tesciowa,siedzi obok synowej,kto ma mojego FB to może sobie zobaczyc a jak nie to BASIA niezastępiona pokieruje

Jak wyślesz mi na maila swoje namiary na FB to chętnie popatrzę.

38,187 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 18:39:27)

Ivko trzymam kciuki, a klikam nogami.smile

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/13/unod.jpg

38,188 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2014-07-13 18:43:14)

Ba-Cha napisał/a:

Ewka kiedy jedziesz na to nocne szczytowanie ??? lol

Impreza trwa od piątku do niedzieli. Także już wiesz Bacha kiedy będzie nocne szczytowanie w Szczytnie smile

38,189

nasza córka nie chciała isc z orkiestrą do koscioła ale w domu i przed grali
przecież to wesele,tłum gosci przed domem do koscioła 3min drogi
widzę że czasem idą sluby z orkiestrą,ludzie wychodzą,pozdrawiają i jest to bardzo miłe
nasza córka nawet nie zgodziła się by policjanci poprowadziły orszak na salę,miała zgodę komendanta
stali w trzech miejscach wstrzymywali ruch by goscie mogli przejechac
a jak pięknie brama i ogrodzenie wzdłuż domu były przystrojone,teraz będzie po miastowemu

38,190

tak dumam że SERDECZNA MATKO to nie pasuje na błogosławinstwo
SERDECZNA MATKO OPIEKUNKO LUDZI,NIECH CIĘ PŁACZ SIEROT DO LITOSCI WZBUDZI
WYGNANCY EWY DO CIEBIE WOŁAMY ZLITUJ SIĘ ZLITUJ NIECH SIĘ NIE TUŁAMY
u nas tylko marsz ewentualnie cos skocznego

38,191

Pigwa
na Twoim FB nic nie ma ,za to na Twojego syna znalazłam fajną wklejkę
https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10325770_241115959420355_9175620782284010001_n.jpg

38,192

CZYTUNIA ja też jestem ze wsi i mi to lata co kto powie ,stwierdzenie że takie rzeczy robi tylko wiocha troszkę mnie zakłuło
co jeszcze najlepsze,nie lubie jak za bardzo przesadzają z tymi zabawmi ,konkursami,zabierają dużo wesela,synowa stwierdziła że to musi byc,jednak wiocha bedzie na weselu

38,193

ja jestem daleka od wtrącania się i tego nie robię,zwierzam się tylko wam a tam niech robią jak chcą

38,194

PIGWA napisał/a:

CZYTUNIA ja też jestem ze wsi i mi to lata co kto powie ,stwierdzenie że takie rzeczy robi tylko wiocha troszkę mnie zakłuło

Pigwuniu
              przeczytaj nasze posty tłumaczące pojecie "wiocha"

38,195

PIGWA napisał/a:

ja jestem daleka od wtrącania się i tego nie robię,zwierzam się tylko wam a tam niech robią jak chcą

Pigwuniu
            nie denerwuj się, wszystko będzie oki.
Z muzyką, czy bez.

38,196 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2014-07-13 19:13:20)

PIGWA napisał/a:

co jeszcze najlepsze,nie lubie jak za bardzo przesadzają z tymi zabawmi ,konkursami,zabierają dużo wesela,synowa stwierdziła że to musi byc,jednak wiocha bedzie na weselu

Pigwuś
Nie ,że takie rzeczy robi wiocha
tylko,że to wiocha
a to dwie rózne rzeczy
Sama piszesz ,że będzie wiocha,czyli siara

Jak ta Twoja synowa ma na imię ,to moze na jej FB znajdę te zdjęcia,bo na Twoim nic nie ma.

To ja powinnam sie obrażać,jak ktoś się śmieje z blondynek?
Sama jak nieraz gdzieś dzwonię a nie za bardzo rozumiem,co do mnie mówią,to informuję ,że jestem blondynką i proszę jaśniej tłumaczyć  lol

38,197

Piotrek czyli zaufanie do drugiej osoby w waszym
małżeństwie jest górą.
I to jest najważniejsze.

Wifcia to nie ty pisałaś, tylko Pigwunia mówiła,
że jej przyszła synowa tak uważa.
Wiem, że wy  tak nie myślicie.
Podkreślałyście mi to wielokrotnie.

Baśku jak napisałaś, że mieszkanie, które
obejrzycie jest na 1 piętrze, aż się ucieszyłam.

Morawko nie wierz w przesądy.
Co ma być to będzie.
Losu nie zawrócisz.
A z dobrych i złych rad można wybrać te, które nam pomogą.

Pigwunia myślisz podobnie jak ja w kwestii
wesela, muzyki.

Ivko trzymam kciuki za pomyślne podpisanie umowy.

38,198

Dziewczyny, jestem wk.....ny.
Przeczytałem wątek i po co mi to było.
Odpowiedziałem kulturnie, chociaż chciałem jobów posłać, alem niespotykanie spokojny człowiek, więc zamknąłem gębę i ręce schowałem do kieszeni.
Idę ochłonąć, możecie poczytać, polecam:(

38,199

PiotrekGSG napisał/a:

Dziewczyny, jestem wk.....ny.
Przeczytałem wątek i po co mi to było.
Odpowiedziałem kulturnie, chociaż chciałem jobów posłać, alem niespotykanie spokojny człowiek, więc zamknąłem gębę i ręce schowałem do kieszeni.
Idę ochłonąć, możecie poczytać, polecam:(

Jak jeszcze powiesz jaki wątek , to już wszystko będziemy wiedziały.

38,200

Piotrek
Tu co kawałek[ mam na myśli watki na netkach} są takie kwiatki,że nóż sam sie otwiera w kieszeni.
lepiej tam się nie odzywać, i tym samym nie wkur...ać.

Ewka
Wejdź w Piotrka posty

38,201

Ewka podaję link

http://www.netkobiety.pl/search.php?search_id=1447078173

38,202

Nanusia napisał/a:

.

Ewka
Wejdź w Piotrka posty

No popatrz, nie pomyślałam. Też kiedyś byłam blondynką http://i60.tinypic.com/9bdjep.jpg

38,203 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 19:30:34)

Wiem, że wy  tak nie myślicie.
Podkreślałyście mi to wielokrotnie.

Czytuniu
                dzięki, że nie nasze wypowiedzi spowodowały Twój wpis.
Koffam Cię i ostatnią rzeczą jaką chciałabym to abyś się na nas obraziła.

Piotruś
               a nie mówiłyśmy, trzymaj się Stokrotek i łączki. tongue:P:P

38,204 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2014-07-13 19:39:51)

Szczerze ? To jakieś pojeb**e forum https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xaf1/t1.0-1/417431_10151021887914753_1144969761_n.jpg

Chyba Peterku zbłądziłeś. Wifa ma rację - trzymaj się stokrotkowej łączki

http://obraz.pixmac.pl/4/stokrotki-na-ce-blossom-pixmac-obraz-80954703.jpg

38,205

Powiedzcie jakie to forum, bo
link mi się nie otwiera

38,206

link mi się nie otwiera

"Miłość, związki, partnerstwo" Temat: Żona komornika/bandziora.

38,207

Ochłonąłem, Dusia poszalała, no i dobra nasza.
Czekamy na mecz.
Czytko, nie wchodź w ten wątek, bo nie warto.
Ewo! Forum, to całość, wszystkie wątki.
A to ten gość ma jakieś problemy, szuka wsparcia, aby jeszcze ktoś wsiadł na komorników, bo pewnie ma o coś do nich żal.

38,208

Dzięki Ewcia

38,209 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 19:46:58)

link mi się nie otwiera

Nasze, na netkach tylko inna kafejka.

Piotr
weszłam kiedyś do kafejki "mężowie za kratkami" czy jakoś podobnie.
Włos mi się zjeżył.

Piotr jak na nowego forumowicza cosik za bardzo znasz język forum.
Hihihihi podejrzane.:P:P:P:P

38,210 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-13 19:47:11)

Pigwa Ty się tak nie obrażaj lol:lol:
u każdego w rejonie są inne zwyczje   a to młoda para nie chce tego marszu i orkiestry ???? jak tak to trzeba uszanować Pipko lol

u mnie Syn - nie życzył sobie tego "cyrku" jak to określa - cichutko wyszedł z domu do auta - bo tak chciał
( sąsiedzi spóźnili się z bramą   a moje sąsiadki były na pogrzebie sąsiada    ot życie )
natomiast u Synowej było wszystko wg. tradycji - i przeżył to smile
i na weselu była tylko jedna zabawa przed oczepinami

u mnie ta pieśn jest zawsze  - to podobno jest żałobna i grana na pogrzebach też lol
przy błogosławieństwie - to gra tylko jeden grajek smile tak ciszej - przecież nikt by się nie słyszał hi

będzie aalagancko - nie nakręcaj się lol

Czytko też się cieszę smile    z tego I piętra  oby oby smile

uwaga włażę na PIEEEEETRKA hi  - poczytam    ...

38,211

Ba-Cha, ja nie mogę, złaź ze mnie, bo jeszcze ktoś nas zobaczy:)

38,212 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-13 19:51:45)

Ba-Cha napisał/a:

uwaga włażę na PIEEEEETRKA hi  - poczytam    ...

Basiu
         to tylko jedna strona.

Mój syn jakbym chciała orkiestrę,
to powiedziałby, że zdurniałam.:lol:
Nie wtrącałam się, bo to ich ślub.

38,213

Piotrek już się wycofałam.
Nie masz co się denerwować- nie warto.

38,214

wifa napisał/a:
PIGWA napisał/a:

Pigwuniu
              przeczytaj nasze posty tłumaczące pojecie "wiocha"

WIFA przecież was to nie dotyczy

38,215

PiotrekGSG napisał/a:

Ewo! Forum, to całość, wszystkie wątki.
A to ten gość ma jakieś problemy, szuka wsparcia, aby jeszcze ktoś wsiadł na komorników, bo pewnie ma o coś do nich żal.

Z punktu widzenia psychologicznego ludzie słabi, którzy nie potrafią przyznać się do własnych błędów, obarczają za te swoje pomyłki wszystkich innych. Nigdy siebie. Mało tego. Szukają również sprzymierzeńców. Niestety, tych popierających go znajdują w grupie podobnych od siebie. "To, że coś narozrabiałem i zainteresował się tym np. komornik, to przecież nie moja wina". A jeśli znajdą drugą osobę o tych samych "poglądach" są w pełni przekonani o swojej racji.
Ot i cała filozofia.

38,216

PIGWA napisał/a:

WIFA przecież was to nie dotyczy

Pigwuniu
             pomyśl, eeeee co mi tam niech robią co chcą,
a ja się będę świetnie bawić.

38,217 Ostatnio edytowany przez PiotrekGSG (2014-07-13 20:18:53)

Czytko, dzięki, że wróciłaś i nie zajęłaś żadnego stanowiska.
Mnie poruszyło część zdania: " (charakter wygląd - typ wiejski) "
dlatego odpowiedziałem.
Już nie wchodzę do żadnej innej kafejki, bo mi ciśnienie jeszcze skoczy i nie oglądnę Mistrzów piłki.
Tak bardzo bym chciał, aby wygrali Argentyńczycy, ale to już nie zależy ode mnie:(

38,218

PiotrekGSG napisał/a:

Tak bardzo bym chciał, aby wygrali Argentyńczycy, ale to już nie zależy ode mnie:(

Piotrek
              niech wygra lepszy.:)

38,219

Pewnie, ze wygra ten, co będzie lepszy lub ten, co będzie miał więcej szczęścia.

38,220

NANUSIA synowa to ANITA
szukaj jej u mnie i mimi że jestes blondynką znajdziesz
PIETREK jakis nawalony typ pewnie z długami wywala swoje frustracje na forum
synowa na jednej fotce jest w welonie obok niej jej mama

Posty [ 38,156 do 38,220 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 586 587 588 589 590 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności