STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 582 583 584 585 586 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37,896 do 37,960 z 102,609 ]

37,896

Odp: STOKROTKA-CAFE

WITAM STOKROTKI
zaczyna się znów piękny dzionek,wstawac z łóżek i zażywac kąpieli słonecznych
BASIA dla mnie okulista też weterynarz,nie bij przetłumacz
miłego dnia

37,897

http://static.fishki.pl/static/posts/73/73395/foto_28d5aa975b055e12863f3ed0868534c1.gif

37,898 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-08 06:44:30)

Hey Smerfetka - Klaudynka i reszta Stokrotek  lol
kawka na cafejce już paruje - to ja stoliczka użyczam  http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/08/6264e1ba-gif.gif

Ivory - lol na Stokrotach nie jest TWA smile  ( Towarzystwo Wzajemnej Adoracji   smile )
jak się cosik podoba - to piszemy i jest ok smile

tą muzykę relaksakcyjną posłucham po południu  - zrobię sobie muzykoterapię lol

na 9.30 idziemy oglądać - to pierwsze mieszkanie lol
wczoraj tam byłam - poogladać w którym bloku i jakie widoki - dopiero byśmy miały wszystko pod kontrolą hiiiiiiii
drugie jest w tym samym bloku - ale już mi nie odpowiadaja sąsiedzi - obok drzwi - na tym samym piętrze hmm
mieszkaja tam rodzice mojego życiowego wroga hmm hmm    kurde - dylemat okropecny ...

Pigwa witaj lol

37,899

http://static.fishki.pl/static/posts/72/72791/foto_db86a6be7e451d8c5f362d9cebcd8605.jpg
pupilom,jesc i pic proszę dac

37,900 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2014-07-08 06:50:10)

Ja rowniez dolaczam sie do Dzien Dobry. Obudzilam sie o 6 jak zwykle z bolem glowy. Tak juz mam boli tylko z 1 strony.
W nocy dxieci chyns otworzyly balkon. Parno jest, slonce na razie za wierzowcem. Tak mysle ze chyba w okno powiesze przescieradlo, bo mam rolety, ale za ciemne.

Zostal mi tydzien urlopu, zawsze malo.

Potem od nowa pytanie, co z dziecmi.

U nas od lipca potezne remonty na dxielnicy, ruch wstrzymany, zadnego auta, ale za to fo centrum jedzie sie z przesiadkami. Ja zamiast jezdzic chodze pieszo -lubie. Gorzej z siatkami spowrotem. Mamie nie bedzie sie chcialo - juz zapowiedziala.
Niech ten tydzien trwa w nieskonczonosc.

Ludzie zamykaja sklepy, bo ruchu nie ma.

Iv, dziekuje za linki. Tego drugiego nie otwiera, bo mam tableta. Troche jakbym sie przeniosla w tajemniczy swiat. Boje sie to dotrwac do konca, bo jak pisalas moga wystapic emocje. Zafunduje sobie wieczorem.

37,901

witaj Sandra poranny skowronku smile

co do wczorajszego wyjścia rankiem po żółty ser ...
mogłabyś się wstydzić jakbyś szła po jabczaka lub piwo na kaca ...
to oni Ci sprzedawcy czy klienci są mocno nie zdiagnozowani hiiiiiiiiiiiiiiiiii

( wczoraj miałam Ci to napisać hiii  )

37,902 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2014-07-08 07:49:09)

No poszlam po ten ser i byly komentarze. Ale tak jak mi pisalyscie nie bede sie przejmowac. Ale z drugiej strony wiem jak to jest, jak czasami otwieramy 10 minut przed 6 rano, bo widzimy ludzi ktorzy czekaja na otwarcie. I 3/4 skreca do monopolowego.

Eeee tam... Mysle ze moglabym i tam zajsc, w koncu mam urlop.

A teraz siedze i susze wlosy. Z czarnego porzeszlam do blond i koncowki mam wiecznie napuszone. Juz kupilam odzywke i serum ale ciagle slabo.

Dzis duzo lepiej sie czuje. Chyba za malo zagladam na laczke.

Wczoraj na spacerku po 21 spotkalam klienta, ktory zawsze jest sympatyczny. Tak sobie pomyslalam, ze rudzi nie maja latwo, ale ten czlowiek jest zawsze delikatny i z humorem.
Tak pomyslalam, ze taki sasiad sprawi wiecej radosci, niz niektory chlop w domu, bo marudzi...msrudzi.

Mam brzydki kawal

Perfekcyjna kobieta
Kobieta wstała wczesnym rankiem, posprzątała dom, wydoiła krowę, wygnała na pastwisko, zbudziła dzieci, nakarmiła i wyprawiła je do szkoły, naostrzyła kosę, poszła na łąkę, nakosiła trawy, narąbała drewna, przygotowała obiad, nakarmiła dzieci, zrobiła pranie, po czym znów poszła w pole, kosiła do zmierzchu, przygnała krowę do obory, wydoiła, przygotowała kolację, nakarmiła dzieci, wykąpała i położyła je spać, sama się wykąpała, przekąsiła kromkę chleba, zmówiła pacierz i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku położyła się spać.
Nagle zrywa się:
- O kurwa, przecie chłop niewyru......y od rana !!!

37,903

Doberek dziewczyny

Basiu
      patrz, które lepsze, a nie kto mieszka.
Nie musisz z sąsiadami utrzymywać kontaktów.
Trzymam kciuki.

Sandro
             poplułam się przez kawał, fajny.

Ivko
            tak jak pisze Basia to nie TWA.
Co najwyżej jak się nie podoba można post ominąć,
bo też nie o to chodzi, aby się kłócić.

Smerfetko
            też często rano mam ugotowany obiad.

Strzałko
             przyjdź na łączkę, u nas nie ma dołów, więc nie wpadniesz.

Nanusia
              powodzenia w załatwianiu.

Klaudynko
              jesteś baba jak tur tongue,
więc te obowiązki to dla Ciebie piwko.

Posprzątałam, zmyłam podłogi, a teraz luzik.

Miłego dnia.

37,904

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/08/rqxxz.gif

Witajcie Stokrotki big_smile

Ależ mam dzisiaj ganianego, kupę roboty, po drodze w sklepie opintoliłam  sklepową, mamy sklep w którym pracują panie w średnim wieku i one rządzą, jest masakrycznie, staram się kupować w innych sklepach gdzie jest porządek i miła obsługa ale ten mam najbliżej i jak muszę tam iść bo się śpieszę to daję im popalić. Można stać kilka minut w sklepie i nikt mnie nie widzi, jedna towar układa, druga z trzecią z koleżanką gada, a klient to zło konieczne. Zrobiły dwa stanowiska i nigdy nie wiadomo przy którym obsługują bo zawsze powiedzą że nie przy tym stoję. Cholera, musiałam ponarzekać sobie , więc jak widzisz Iwo to my jesteśmy babki z jajami a nie TWA hi, hi big_smile big_smile

Wifciu Ty paskudo jedna... big_smile big_smile big_smile ja baba jak tur???? big_smile toc ja delikatna kobitka, wiatr mnie przewraca, deszcz mnie zmywa z ulicy, sama delikatność big_smile

Ej dziewczyny, wszystkie Was serdecznie pozdrawiam, mam dzisiaj galopadę , jak się uda to wieczorem zajrzę a teraz spadam big_smile

37,905

ale zmęczona przyjechaąłm byłam w 2 miastach alez ruch trzeba mieć oczy naokoło głowy.popopłcałąm co miałam u nas burzowo i deszczowo ale ciepło a rankiem myslłąm ze padne tak duszno . syn skombinował od kolego książki nie wszystkie ale połowa jest najważniejsze no 120 zł dałam reszte 12 z ćwiczeniami dokupić trzeba n,boze tyle książek do gimnazjum? obłed ale już większa połowa jest.reszte zamówię w księgarni w przyszłym miesiącu.w lidlu kupiłam trochę ciuchów dla siebie . takie drobnostki .zjadłąm zupę kakos z apetytem dziś.teraz się prześpię pod wieczór maz pojedzie na fuche bo obiecał to ja będę prasowac bo mam już pełęn kosz ,cholera nie cierpie prasowania alez u mnie nikt wygniecionego nie ubierze .no cóż mięłego popołudnia. sandro odpisz proszę meila.

37,906

Hey witajcie po południowo

Wifka  - to mieszkanie co dziś oglądaliśmy - jest lepsze od tamtego
wiem,że dla tych co mają własne domy - to nie wybrażalne jest mieszkać na takiej małej powierzchni
zapewniam ,że są jeszcze mniejsze ....

raczej na 90% - będziemy zainteresowani tym mieszkaniem
widok z balkonu - jest na kościół i na nowe fontanny  lol - tj.  centrum osiedla
lokalizacja bije wszystkie mieszkania smile
odpowiedź i na umowę wstępną - damy babeczce do środy przyszłej
tam trzeba odnowić ściany - drzwi wejściowe można by zmienić
łazienka ładniejsza niż na ofercie była - mieszkanie jest ustawne i pakowne     

muszę dac lapka synciowi   to nara

37,907

Dzień dobry Stokrotki.
Rano duchota, teraz leje. I dobrze, byle niedługo przestało (ogród już się podlał wink).

Klaudyna59 napisał/a:

ja baba jak tur???? big_smile toc ja delikatna kobitka, wiatr mnie przewraca, deszcz mnie zmywa z ulicy, sama delikatność big_smile
[/b]

Hi, hi.

Basia - czyli nadal trzymamy kciuki.
Mieszkanie koło rodziców wroga? Uchowaj boże.

37,908

u mnie grzmi - to długo nie popiszę smile

Smerfetko a co konkretnie kupiłas w Lidlu ????
te ciuchy z firmy "esmara " są konkretne smile
z dwa tygodnie temu kupiłam dwa podkoszulki takie z haftem  na naramkach lol:lol: pyrkowych
w kolorze granatu i niebieskim
a w tamtym tygodniu leginnsy do kolan granatowe
no ! i czekała jedna bluzka : granatowa z emblematem marynarskim za 12.99 smile 

Klaudynko w sumie to wolę sklep - jak ekspedientki NIE  są nachalne ....

zmykam - bo jak mi pierdyknie ............ smile

37,909 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-08 16:20:47)

Ba-Cha napisał/a:

Hey witajcie po południowo

Wifka  - to mieszkanie co dziś oglądaliśmy - jest lepsze od tamtego
wiem,że dla tych co mają własne domy - to nie wyobrażalne jest mieszkać na takiej małej powierzchni
zapewniam ,że są jeszcze mniejsze ....

Bachna
             dziecko wiem, że można mieszkać.
Moje pierwsze mieszkanie miało 38,8, drugie 49,8,
teraz mam ca 70 m,
ale jakbym przypadkiem została sama
to marzę o pokoju z kuchnią.

Basiu
nigdy nie chciałam swoje domu.
Na działce mamy domek około ca 70/80 m2.

Basiu
dla dwóch osób, to wystarczająca powierzchnia.
Nie chcę pisać o mojej siostrze, jak wybudowali dom wielopokoleniowy, zostali sami,
a po śmierci szwagra sama siostra.
Sprzedała dom z wyposażaniem, pięknym ogrodem
+ warsztat za bezcen.

37,910

Hej hej z upalnego wschodu

Dziewczyny jak u nas gorąco, duszno, parno.
Przegońcie ten deszcz do mnie.
Może ociupinkę się ochłodzi.

Odebrałam dzisiaj wyniki, byłam z nimi u lekarza.
Test na tolerancję glukozy wyszedł żle.
Glukoza na czczo dobrze.
Jednym słowem to jeszcze nie cukrzyca, a stan przed cukrzycą {nie mylić ze stanem przedcukrzycowym}
Właśnie tak powiedziała mi lekarka, a jest wyjątkowo dobrym lekarzem.
Za wcześnie, aby wprowadzać jakieś leki.
Zastosować dietę, czyli unikać słodkości.
Robię to od jakiegoś miesiąca.
Zauważyłam, że waga drgnęła w dół, no i normy cukru we krwi obniżyły się.

Ivko a u ciebie jak jest z tym cukrem?
Znacznie wyższy od normy?
Bierzesz jakieś leki, czy stosujesz dietę?
Ślicznie nam opisałaś o swoich problemach, życiu i kłopotach, które cię trapią.
Nie prosisz o współczucie.
Wcale tego ci nie potrzeba, czytając twoje posty.
Jesteś silną osobowością i żadna burza ci nie straszna.
Piszesz o swojej depresji lękowej.
Też ją mam i radzę sobie z nią.
Tylko sobie tak myślę........
Ty przeżyłaś wiele i nadal nie masz łatwo.
Ja mam to szczęście, że mam dobrą sytuację mieszkaniową, finansową, wspaniałą rodzinę.
Wydawać by się mogło, jakim prawem dopadła mnie depresja?
A jednak.....
Ta choroba atakuje niezależnie od płci, wieku, stanowiska itp.
Za to, jak z wielkim optymizmem patrzysz w przyszłość Szacun dla ciebie

37,911

Sandro już się bałam, że obrazisz się na mnie za
wczorajszy post.
Ale uwierz mi, napisałam go z myślą o tym, byś się otrząsnęła.
To, że widzisz błędy w swoim zachowaniu i piszesz o tym to już bardzo dużo.
Musi minąć trochę czasu, byś wcielała to w życie.
Wyjdziesz na prostą.
Uwierzysz w siebie.
Docenisz swoje zalety.
Wyjdziesz z tego dołka.
Trzymam za ciebie kciuki
Powodzenia

37,912

Baśku nie pisałam, ale trzymam kciuki za pomyślny wybór mieszkania.
Trochę przeraża mnie to trzecie piętro.
Bo musisz się liczyć z tym, że teraz ciężko będzie wchodzić twojej mamie.
Ale za kilkanaście lat to my będziemy w takim wieku, jak nasi rodzice.

37,913

Ciąg dalszy nastąpi......
Idę doić krowy

37,914 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-08 18:05:02)

czytelniczka51 napisał/a:

Ta choroba atakuje niezależnie od płci, wieku, stanowiska itp.

Masz rację Czytuniu.
Do tego jest bardzo podstępna. sad

37,915

cześć dziewczyny
o cukrze dowiedziałam się niedawno
krzywa wyszła nie taka jak powinna, po 2 godzinach miałam ciągle za wysoki poziom glukozy
w wynikach było to opisane jako nietolerancja glukozy, a nie jako cukrzyca
w sumie... możliwe, ze wyniki były przekłamane, byłam po dwóch imprezach dzień po dniu, torty ciasta, żarełko, winko czy drineczki... to mogło mi trochę zapaćkać obraz, no ale trzeba uważać
staram się zamiast cukru używać stewii, biorę preparaty, które wspomagają trzustkę,
lekarka orzekła, ze na razie nie ma paniki... więc nie panikuję
staram się jedynie odżywiać zdrowo i rozumnie
wyrzuciłam już dawno wszystkie margaryny, bo to trucizna
wolę dusić niż smażyć
jemu dużo warzyw, używam ziół
na razie na więcej nie mam głowy
może jak kiedyś znów wrócę do swojego bloga kulinarnego, to poszaleję, ze zdrowym jedzeniem hihi, teraz zapuściłam bloga gorzej niż ogród hihi

kurczę blade niepieczone... powinnam zacząć ogarniać pakowanie ale mam gościa- Niechcieja hihi
rozsiadł się i rozpanoszył i od dwóch dni nawet niczego nie kopnęłam
wczoraj dzwonili do mnie z agencji, że w piątek dadzą znać, kiedy będzie można obejrzeć domek
do piątku to chyba jajko zniosę - sadzone na dodatek
w niedzielę widzieliśmy co prawda zdjęcia, wiem jaka jest kuchenka, jak wygląda cała kuchnia i łazienka, ale to zdjęcia do umowy najmu, więc nie za dokładnie pokazują cały dom, skupiają się na ścianach i sufitach i ewentualnych usterkach wink

to zdjęcie domu
http://www.rightmove.co.uk/property-to- … toIndex=0#

37,916 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-08 19:25:04)

Ivko
          domek śliczny.
Jaki metraż, bo wygląda na okazały.

37,917

kupiłam leginsy właśnie z esmara
mkrókie za kolana tuniki 2 tez fajne,mezowi koszulke i chłopakowi mojemu tez koszulki2. alez boli mnie głowa dziś całąy czas pada teraz drobny deszcz.kolana mnie rwa i nogi .chciaąłm prasowac nie mogę boli mnie wszystko ,jest chłodniej, córka pojechaął z rodzina na kilka dni na mazury ale nic nie piszani nie dzwonią czy dojechali nie wiem?my w tym roku nie wiem czy w ogóle gdzies skoczymy ale w przyszłym roku na pewno w góry tylko nie wiem czy w biweszczady? bo trzeba wtedy poszukać noclegów nie drogich i zarezezerwowac.ale to jeszcze ma czas,wezme prysznic zrobie synowi kolacje mój maz jak wróci to sam se zrobi i położe się może jutro lepiej się poczuję .na razie .

37,918

smerfetka52 napisał/a:

położę się może jutro lepiej się poczuję.
Na razie .

Smerfetko
                   życzę polepszenia i dobrego nastroju.

37,919

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/08/przesilenielimangoblog.jpg

Iwko, mnie też podoba się domek , ciekawe jak w środku wygląda.

Wifciu ja myślę że na starość pokój z kuchnią to za mało nawet na jedną osobę, 2 pokoje to w sam raz, bo w jednym sypialnia, żeby wyrka nie trzeba było ścielić a w drugim salonik do przyjmowania Klaudynki na kawę big_smile

Basiu, trzymam kciuki , cieszę się też za Ciebie ale zastanów się jeszcze z tym 3 piętrem, Mam nie wdrapie się na nie, a niedługo bo za najbliższe 20 lat Ty też będziesz uwięziona w domu, chyba że planujesz być zawsze młoda  i sprawna big_smile

Czytuniu dam Ci trochę deszczu bo u mnie teraz się chmurzy i na pewno będzie taka burza jak wczoraj a za dnia świeciło słońce, żar walił z nieba i deszcz lał, szłam pod parasolką jak w saunie, ogromna wilgoć.

Miłego wieczorka dziewczyny, w każdej chwili może walnąć więc na wszelki wypadek już życzę Wam dobranoc. big_smile

37,920

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/q71/s480x480/10455866_705317552837475_9175490457107630448_n.jpg

37,921

Klaudyna59 napisał/a:

w drugim salonik do przyjmowania Klaudynki na kawę big_smile

Hihihi Klaudynko
            przyjmę Cie w kibziku. Chłodno i przytulnie.

37,922

Hey Mychy Dobranockowo  http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/08/9bcaf79d8cf7a0d1918c21a86b17b138.jpg

LUCynka i reszta STOKROT - uprzejmie proszę o trzymanie tych kciuków smile  do wtorku - środy ..to zleci lol
LUC - smile   
  masz racje z daleka od takich ludzi ( chociaż niby wyższa inteligencja smile )
wystarczy jak ich widzę jak przechodza moją ulicą - to nóż w kieszeni nadal mi sie otwiera hmm

przeciEEEE pisałam,że minusem jest to III piętro  ale to jedyny minus uwierzcie lol
to nie są takie typowe bloki - co okno koło okna
mieszkanie jest wysokie na 2,7 m   i od wschodu - to słońce jest tylko do południa smile

wczoraj gadałam z MAM i  jak ona się uśmiecha - i na wszystko się godzi tj. ok smile
ona z domu by w ogóle nie wychodziła - a tam będzie wsród swoich znajomych
więc ten jeden raz ! jak to ma w zwyczaju - po drzemce poobiedniej wychodzi na 2-3 godziny ...
we wrześniu czy w połowie października - już  nosa z domu nie wyściubi

a dla mnie trochę gimnastyki przy wychodzeniu nie zaszkodzi smile  dobra - dość tego tematu lol

Ivory domej superaśny - jak to domki na wyspie smile smile      zmykam paaaaaaaaaaa smile

37,923

Hej, wieczorkiem.
Czytko, ja wiem, ze chcialas dobrze i wcale sie nie obrazilam. Nie bylo o co.
Ja jestem swiadoma jak przykro sie na mnie patrzy z boku, bo tez mi byloby szkoda np. Siostry, gdyby tak dala soba pomiatac.
Wiem, ze jestescie wszystkie kobietami, jedne mniej inne bardziej silne.
Ja sobie nie radze, jestem malo stanowcza, a to lek przed samotnoscia chyba i brak wiary w siebie.
Nikt mi tej slabosci nie ofiarowal  teraz, to bylo wpajane przez lata.

Wiesz jak to jest? Dzis np. Matka mowi - daj sobie z nim spokoj, bo cie poniewiera. przykro patrzec.
A potem, za dzien za dwa ona sie nie odzywa, a on dzwoni i pisze,...przepraszam, zalezy mi na tobie....bla bla bla.

Od matki, babki... Nie uslyszalam nigdy kocham, jestes fajna...u nas nie bylo wcale okazywania uczuc a nawet radosci, wiec takie slowa, to dla mnie jak cukierek dla dziecka.
Czuje, ze przed nim miekne i dzwonie do matki. Ona nie odbiera, nie odbiera i zdaza sie, ze jak odbierze, to jest niemila, daje do zrozuminia, ze jest jej to obojetne, co bedzie ze mna, bo przeciez ona nie jest szczesliwa to dlaczego ma mnie wspierac, albo mowi, ze nie ma czasu rozmawiac, o akurat pije z kolega i mam jej nie przeszkadzac. I wtedy ja ulegam ...jemu...

Od was tu na laczce dostaje wiecej niz od matki. Wiem, mowilyscie mi, ze powinnam przestac na nia liczyc. Ale to jest matka i za kazdym razem ludze sie, ze w koncu okaze jakies matczyne gesty.

Moja kolezanka prowadzi coaching... Zaprosila mnie na sesje. Cwicze z nia odpychanie zlych mysli, wspomnien.'idzie mi mozolnie, ale probuje. Raz, jedyny raz umowila sie ze mna. Ciezko nam zgrac terminy. Poprosilam matke o popilnowanie dzieci. Uslyszalam...na chu... Tam idziesz. Jakies g..wno mi czas zajmuje, a ja wyrodna matka dzieci opuszczam. Postraszyla mnie, ze zglosi tu i owdzie i mi dzieci zabiora. Wytlumaczylam, ze to dla mnie wazne. Z bolem serca sie zgodzila.
Pompowrocie, za namowa kolezanki od coachingu wudusilam z siebie...dziekuje mamo, ze popilnowalas mi dzieci, to bylo dla mnie bardzo wazne...
Matka nie odezwala sie, tylko odburknela...bierzich i jedzcie bo jestem zmeczona. Zameczysz siebie, dzieci i mnie.

A celem moich podziekowan wg kolezanki mialo byc okazanie matce wdziecznosci i wyciagniecie reki w strone uczuc corka-matka. Ta kolezanka zna moja matke i spodziewala sie takiej reakcji, ale chciala sprawdzic, czy niezbyt sympatyczne zachowania mojej matki leza po mojej winie, bo jej nie okazuje, ze jest mi potrzebna jako matka.

Babki, pojechalismy dzis na plaze o 16 bo wczesniej balam sie. Dopiero wrocilismy. Ludzi mnostwo.

37,924

Hej, wieczorkiem.
Czytko, ja wiem, ze chcialas dobrze i wcale sie nie obrazilam. Nie bylo o co.
Ja jestem swiadoma jak przykro sie na mnie patrzy z boku, bo tez mi byloby szkoda np. Siostry, gdyby tak dala soba pomiatac.
Wiem, ze jestescie wszystkie kobietami, jedne mniej inne bardziej silne.
Ja sobie nie radze, jestem malo stanowcza, a to lek przed samotnoscia chyba i brak wiary w siebie.
Nikt mi tej slabosci nie ofiarowal  teraz, to bylo wpajane przez lata.

Wiesz jak to jest? Dzis np. Matka mowi - daj sobie z nim spokoj, bo cie poniewiera. przykro patrzec.
A potem, za dzien za dwa ona sie nie odzywa, a on dzwoni i pisze,...przepraszam, zalezy mi na tobie....bla bla bla.

Od matki, babki... Nie uslyszalam nigdy kocham, jestes fajna...u nas nie bylo wcale okazywania uczuc a nawet radosci, wiec takie slowa, to dla mnie jak cukierek dla dziecka.
Czuje, ze przed nim miekne i dzwonie do matki. Ona nie odbiera, nie odbiera i zdaza sie, ze jak odbierze, to jest niemila, daje do zrozuminia, ze jest jej to obojetne, co bedzie ze mna, bo przeciez ona nie jest szczesliwa to dlaczego ma mnie wspierac, albo mowi, ze nie ma czasu rozmawiac, o akurat pije z kolega i mam jej nie przeszkadzac. I wtedy ja ulegam ...jemu...

Od was tu na laczce dostaje wiecej niz od matki. Wiem, mowilyscie mi, ze powinnam przestac na nia liczyc. Ale to jest matka i za kazdym razem ludze sie, ze w koncu okaze jakies matczyne gesty.

Moja kolezanka prowadzi coaching... Zaprosila mnie na sesje. Cwicze z nia odpychanie zlych mysli, wspomnien.'idzie mi mozolnie, ale probuje. Raz, jedyny raz umowila sie ze mna. Ciezko nam zgrac terminy. Poprosilam matke o popilnowanie dzieci. Uslyszalam...na chu... Tam idziesz. Jakies g..wno mi czas zajmuje, a ja wyrodna matka dzieci opuszczam. Postraszyla mnie, ze zglosi tu i owdzie i mi dzieci zabiora. Wytlumaczylam, ze to dla mnie wazne. Z bolem serca sie zgodzila.
Pompowrocie, za namowa kolezanki od coachingu wudusilam z siebie...dziekuje mamo, ze popilnowalas mi dzieci, to bylo dla mnie bardzo wazne...
Matka nie odezwala sie, tylko odburknela...bierzich i jedzcie bo jestem zmeczona. Zameczysz siebie, dzieci i mnie.

A celem moich podziekowan wg kolezanki mialo byc okazanie matce wdziecznosci i wyciagniecie reki w strone uczuc corka-matka. Ta kolezanka zna moja matke i spodziewala sie takiej reakcji, ale chciala sprawdzic, czy niezbyt sympatyczne zachowania mojej matki leza po mojej winie, bo jej nie okazuje, ze jest mi potrzebna jako matka.

Babki, pojechalismy dzis na plaze o 16 bo wczesniej balam sie. Dopiero wrocilismy. Ludzi mnostwo.

37,925

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/08/caluj-mnie.jpg

Dobranoc dziewczyny, śnijcie o chłodku i deszczyku big_smile

37,926

Sandro
             matki, człowieka nie zmienisz.
Szkoda Twojego zachodu.
Dzieci jeszcze trochę i będą prawie dorosłe.

Dobranoc dziewczyny

37,927

Witajcie wieczorkiem.
Ogród podlany siłami natury solidnie.
Wieczór u przyjaciół, z okazji rodzin przyjaciółki. W kameralnym gronie.
Synuś zrobił dziś tomograf szczęki (prywatnie oczywiście, bo jak się dowiadywałam to na NFZ czekalibyśmy ok. 2 lat!!!!).
Niestety czeka go zabieg chirurgiczno-szczękowy (przeszczep kości na początek) w piątek. Potem reżim szpitalny (leżenie) przez 2-3 tygodnie. Już czuję jak będzie marudził.

wifa napisał/a:

nigdy nie chciałam swoje domu.

Ja zawsze chciałam mieć swój dom. Wychowałam się w bloku (choć nie na blokowisku) i marzyłam o własnym kącie i jeszcze bardziej o ogrodzie. Mam świadomość, że dom dla nas dwojga będzie za duży, gdy już dzieci całkiem się wyniosą. Ale nie chcę się przenosić do mieszkania. Myślę raczej o małym domku. Nam by jeden pokój nie wystarczył. Same książki zajmują jeden duży pokój.

Klaudynko - oczywiście, że muszę mieć dodatkowy pokój żeby Cię ugościć oraz pozostałe Stokrotki smile

Sandro - zawsze z przykrością czytam o takich relacjach z rodzicami, jak Twoje. To ma olbrzymi wpływ na przyszłe życie.

37,928 Ostatnio edytowany przez luc (2014-07-09 01:03:58)

Dziś gaszę bez przypomnienia tongue

Dobranoc.

Po namyśle postanowiłam zostawić małe światełko, jakby jakaś nocna maruda wpadła. Np. Strzałka smile

37,929

Nocna maruda tongue ?
To jestem , jestem. Tylko ja już tez muszę zaraz zmykac, bo rano muszę wybrac się na zakupy z córką.
Córka wyjeżdża w niedzielę na Mazury i trzeba pokupywac jeszcze trochę rzeczy.

Wifa, rzeczywiście na łączce nie ma dołów, jest miło i fajnie smile

Czyli mam zaszczyt zgaszenia całkiem światła? Wow, to gaszę smile

Śpijcie dobrze Stokrotki smile

37,930 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-09 06:17:20)

... ja pierdziu smile
normalnie logowałam się chyba 7 razy - Netki chodzą jak ślimaki - o hostingu nie ma mowy smile

to co kawcię zapodaje    .... [__]?   ...

a ja zawsze chciałabym mieć dom  a mojego Syncia to marzenie.. lol:lol:
ale nie sztuka wziąć kredyt -a potem spłacać przez tyle lat smile

LUCynka taki gabineto smile z samymi książkami + kominkiem ... to moje marzenie też
ogród .... rankiem kawencja w nim - w taką pogodę jak teraz ... echhhhhhhhhhhh smile:)

miłego dnia smile

37,931

http://www.tapetus.pl/obrazki/n/73534_filizanka-kawy-parujacej-ziarenka.jpg

Dzień dobry!!!!!
Skoro Basia nie mogła wstawić kawy ja spróbuję.
Proszę, proszę, panie się częstują.
Na dworze4 upał.
A u Lucynki padał deszcz.
Ja się tak nie bawię.
Ja też chcę deszczu i chłodu.

37,932

Lucynko a dlaczego operacja ?
Co się dzieje ?
Oj nacierpi się chłopak, a ty razem z nim.

37,933

Jeśli mowa o domach i mieszkaniach.
Mieszkając na wsi, gdzie mam dużo przestrzeni
nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku.
Tam czuła bym się jak ptak zamknięty w klatce.
Mój domek jest dwurodzinny.
Nie chcę większego, ani mniejszego.
Wystarczy mi sprzątania, mam swoje miejsce, gdzie piję kawę i czytam.
Gdziekolwiek jestem z radością wracam do siebie.

A pamiętam taki czas, gdy mieszkałam obok w dużym drewnianym domu.
Teraz mieszka tam moja mama.
Mieszkaliśmy razem z rodzicami.
W ciągu roku postawiliśmy ten obecny dom.
Położyliśmy tynki, założyliśmy centralne i....wprowadziliśmy się do niego.
Ja po przebudzeniu w nowym domu ubierałam się i szybciutko biegłam do starego.
Długo trwało, zanim przyzwyczaiłam się do nowego lokum.
Nie akceptowałam go, nie lubiłam, nie czułam się w nim dobrze.
Ale czas robi swoje.
Teraz to mój azyl, moje schronienie, moje miejsce na ziemi.

Doskonale rozumiem starszych ludzi, kiedy nie chcą opuszczać swojego miejsca zamieszkania.
I słynne powiedzenie, że starych drzew się nie przesadza.

37,934

Może lody dla ochłody

http://www.farmacjapraktyczna.pl/wp-content/uploads/2014/02/lody-lody-dla-ochlody.jpg

37,935

Witam :-)
U mnie pogoda sliczna, zaraz jedziemy na plaze. Tam latem, co tydzien w piatek sa wystepy disco polo polaczone z dyskoteka. Nie mam z kim zostawic dzieci. Bo bym pojechala z kolezanka lub siostra. Ale mama nam nie popilnuje.

Jesli chodzi o jieszkania w domku to sa dobre i zle strony. Dla mnie dobrym jest lato. Mozna kolo domu chodzic w stroju, jak sie ma maly ogrodek, to mozna jakies kwiatki, taka praca w ziemii jestbardzo odprezajaca.

Szczerz - tesknie za tym domkiem, gdzie mieszkalam u tesciowej, ten kontakt z przyroda, gdy mozna kawke wypic na trawce.....super.
Ale zima - jestem szczesliwa, ze nie musze juz odsniezac...palic w pipecu...

Choc tam zima widoki byly piekne. W miescie czarno i chlapa, a tam sliczne, biale drzewka...a jak orzyszla wiosna - zapach igliwia z lasu...

Domek tak - ale nie calkim za miastem. Tak po srodku :-)

37,936

ja zawsze marzyłąm o domu o ogrodzie ,własnym podwórku ale cóz jestem w bloku i też musi być dobrze,myślałąm o zamianie ale nie na blok a na wies mało kto chce iśc do bloku i na 2 piętro ,ciężko dla mnie to już wysiłek a co później nie wiem?u nas upał . obiad przygotowany ale nie robie jeszcze nie chce mi się jesc ,mój nastolatek zjadł i poszedł pojezdzicskuterkiem z kolega a ja mam spokój na razie.

37,937

Witam stokrotki
Jestem ale chora ,musiałam iść na  ratunkowy ,wczoraj ,zbadała zapalenie ucha napewno jajniki zatoki ,okropny bol gardła w niedziele miałam 38'5 nie do życia ,dobrze ze odprowadziłam syna na busik do Warszawy ,ale wczoraj zaczęło mi serce walić ,zrobiła ekg ,z tego przeziębienia,no ale myślałam ze metody babcine i przejdzie hi hi
Od wczoraj biorę antybiotyk 3 razy dziennie amotaks,lakcid forte ,dużo picia i leczenie
Już wcześniej mnie brało przed przyjazdem syna ,ale co tam przejdzie a to guzik
Latalam. Z synem po kawiarniach ,sklepach itd wszędzie przeciągi w domu tez i tak. Mam hi hi
Pozdrawiam

37,938

Ja tez mieszkam w bloku smerfetko na drugim pietrze ,mam ładny widok park dużo drzew
Mogłam mieć dom ,wybrałam blok ,my już za starzy i za dużo chorób ,żeby to wszystko ogarniać
Ważne zeby człowiek był zadowolony z tego co wybrał ,a. Nie to co. Ktoś ma
Ludzie sa samotni tez w domkach ,zostają sami i co ,latać po sąsiadach ,jak człowiek chory i. Nie moze ,wyrzuty sumienia i męczenie mózgu ,ze ktoś ma to czy tamto ,wszystkiego napewno nie ma bo tak nie ma ,coś zawsze jest nie tak
Cieszmy sie to co mamy ,bo każdy musi przeżyć swoje życie tak zeby byc wolnym od rożnych problemów,taki co jabymmogla mieć ,unas. Taka mentalność
Napewno jestes smerfetko fajna dziewczyna  masz wszystko co ci potrzeba do życia i ciesz sie tym
idź sobie kup krem czy plyn do kąpieli czy prysznica pachnący i już bedzie lepiej hi hi pozdrawiam smerfetko

37,939

Basienko na przeciwko kościoła zastanów sie ,pomalutku  unas to najtańsze mieszkania
Noi feng mówi tragedia ,to oczywiście moje zdanie
Ja tez szukałam znalazłam na przeciwko kościoła ,wyszłam na balkon i zaczęło mi serce bić ,i chciałam uciekać z tego mieszkania ,ale i tak wyszłam ,co mi mówiło ,tonie dla ciebie
Musisz wejscdomieszkania i czuć to bedzie moje ,ty będziesz tam mieszkać  przemysł wszystko dokladnie

37,940

Witajcie dziewczyny big_smile

Od rana biegam i różne sprawy załatwiam a teraz dopiero mogłam wejść tutaj.
Poczytałam jakie macie marzenia o miejscu zamieszkania i przychylam się do tego co napisała Morawka, masz rację tam jest dobrze gdzie czujemy się dobrze i to nieważne czy mieszkamy w bloku czy w domu, ważne żebyśmy lubiły nasze mieszkanie i otoczenie i żebyśmy dobrze w nim się czuły.
Wiem jak ważne jest jak wysoko się mieszka, moja siostra ma ukochane mieszkanie ale ona teraz jest bardzo chora i nie może wdrapać się na 4 piętro. Na jej piętrze mieszkają sami starsi i chorzy ludzie, 3 mieszkania i 3 wdowy, wszystkie chore i problemy z wdrapaniem się na to wysokie piętro. A więc w naszym wieku trzeba patrzeć nie tylko na młodych i zdrowych ale wszyscy się starzejemy i czeka nas niepełnosprawność.

Lucynko   , dzięki ze o przyjęciu mnie na salonie myślisz big_smile Ty musisz mieć obszerne mieszkanie bo nie tylko pokój na książki ale też na zdjęcia bo na pewno masz ich mnóstwo i różne pamiątki z podróży.  Kuzyn mojego męża miał taki dom gdzie książki zajmowały dwa duże pokoje, on miał własną drukarnię, wiec jak do niego pojechaliśmy to myślałam że oszaleję z radości, nie wiem co gdzie miał , tylko książki mnie zauroczyły, taka ich masa a wszystkie pięknie wydane i oprawione, dał mi kilka z końca 18-go wieku. No i mam pamiątkę z podróży.

Na razie znikam , zajrzę póżniej, miłego popołudnia, u mnie skwar smile

37,941 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-09 18:41:50)

Witam dziewczyny

Eeeeee poczytałam i stwierdziłam, że ja mam dobrze.
Latem swój domek, taras, ogród, owoce.
Zimą mieszkanie w tzw. szeregowcu.
Nie muszę odśnieżać, ani palić.
Jest to mieszkanie na I pietrze,
a mieszkają tylko dwie rodziny./oprócz nas/
Wspólna klatka schodowa.
O książkach już pisałam,
że w większościowi się pozbyłam.

Morawko
              masz rację , tam nasz dom, gdzie się dobrze czujemy.

Dostałam wreszcie zakupiony polar, spodnie, tunikę nietoperz.
Ze wszystkiego jestem zadowolona.
Polar super, bo jest za doooosko.

37,942

witam wieczorkiem
ja się wzięłam za pracę,umyłam okna na dole,firanki czyste już wiszą
tak się rozbujałam że na górze umyła 2 duże balkonowe,zostało mi jeszcze 7 na górze i na klatce ze dwa,córce nie myje nie mam siły
miłego wieczorku

37,943

PIGWA napisał/a:

tak się rozbujałam że na górze umyła 2 duże balkonowe

Pigwuniu
to się ładnie rozbujałaś.:P:P:P

37,944 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-09 20:27:39)

Hey Mychy lol wieczorkiem   http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/09/7b33e7dca845892de5958a98448456b2.gif

z tym przesadzaniem starych drzew - to macie racje  lol 
przeciEEEE ja też jestem tym drzewem - bo mieszkam na tym mieszkaniu od drugiego miesiąca życia
czuje do tego mieszkania sentyment - ale jestem za wyprowadzką smile:)  bezapelacyjnie smile

szkoda tamtego mieszkania odpuścić - bo byłoby dla nas super - tylko to pinkolone trzecie piętro smile:)

jeszcze może dużo się wydarzyć - przede wszystkim zależy jak narazie od TYCH co maja przyjść pod koniec tygodnia..
na ich mieszkanie poszliby młodzi a dla nas do kupienia - wszystko też zależy ile mamony zaoferują
zobaczymy ???? i nie ma się co napalać smile     amen hi hi

Wifka - faktycznie masz się dobrze
a ile m2 ma to mieszkanko "miastowe"?????

u mnie od po południa nie pada tylko lejeeeeee  bleee

ale ale Stokrotki - czy widzicie nr. stronki ??????  ciekawa jestem która otworzy dziś 1 000 -ną stronkę ??????
w lipcu minie też DWA LATA STOKROTKOWA lol:lol:

37,945 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-09 20:40:42)

Ba-Cha napisał/a:

Wifka - faktycznie masz się dobrze
a ile m2 ma to mieszkanko "miastowe"?????

ale ale Stokrotki - czy widzicie nr. stronki ??????  ciekawa jestem która otworzy dziś 1 000 -ną stronkę ??????
w lipcu minie też DWA LATA STOKROTKOWA lol:lol:

Basiu
              miastowe ma ca 70 m2 z tym,
że masz pomieszczenie gospodarcze na półpietrze
i korytarz do zagospodarowania.
U mnie stoi szafa na buty, kwiat i stołek,
abym nie wybiła sobie zymbów przy wkładaniu butów.
Do tego jest kawałek trawki na leżak i stolik,
ale korzystam.

Basiu to będzie wielkie
                     hihihihi chlanieeeeeeeee:P:P:P:P:P

37,946 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2014-07-09 20:49:05)

Wifka acha teraz sobie przypomniałam o Twoim KIBZIKU lol:lol:  tak ????

będzie ta stronka czy nie ????  http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/09/minionki08.gif >>> lol

byłam dzisiaj u optyka - brylki mam mieć na jutro smile
bo oprawki zostawiłam te same ...

Pigwa ???? dostałaś jobla smile smile  do roboty przed weselnego - ile jeszcze dni ????

37,947

jak znam życie netkowe - napiszę tego posta jeszcze na stronie 999 lol

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/09/d3047ececc2917a4eeb56b47bf360004.gif hiii

oglądam śmieszne i głupie filmiki pt. śmierć na 1000 sposobów  na TV6 ( tj. stacja po TTV smile )

wznoszę toast Dobranockowy    http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/09/75d7ab3f0caab9f93a89370761419119cuwNX.gif i zmykam >>>>> lol

37,948

Hej!!!!

A u nas tylko pokropiło.
A zapowiadało się na burzę.
Ciemne chmury i grzmiało.
Rozeszło się gdzieś dalej.

Miałam zawieżć Bąbelka do fryzjera.
Ale córka siedziała całe popołudnie i odcięła pięknie Bąbelka.
Robiła to z przerwami.
Miałyśmy maszynkę do obcinania włosów, bo inaczej by się nie dało.
Wygląda tak jakby wrócił z salonu.

37,949

Tak Baśku dobrze pomyślałaś.
Strona 999 nadal aktualna.

37,950 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-09 21:24:05)

Basiu
            pewnie w nocy Lucynka, Strzałka, albo Ivka wystukają.

Idę czytać. Mam interesująca książkę.

Dobranoc dziewczyny, do jutra

http://fotus.pl/zdjecia/2014/07/09/35k7sga7.png

37,951

No tak!!!!!!!!!!
Była Wifcia i ....poszła sobie.

37,952

Pigwuniu ciężko pracowałaś cały dzień.
Ale w taki upał myć okna?
Wiem, wiem wesele wkrótce.

Kiedy nasza Nanusia znajdzie dla nas czas.

A gdzie podziewa się Niunia

37,953

No tak!!!!!!!!!!
Była Wifcia i ....poszła sobie.

Czytuniu jeszcze jestem, wkleiłam kaczora.

37,954 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-07-09 21:28:32)

A gdzie podziewa się Niunia

Niunia
               pewnie jest zajęta, u niej sezon.

U nas leje..........leje:) Wreszcie jest czym oddychać.

37,955

Klaudynka czy w twoim lesie są już grzyby?
Poszłabym sprawdzić, ale boję się kleszczy.
W tym roku jest ich podobno zatrzęsienie.
Jak grzyby już będą ubiorę się odpowiednio, żeby nic mi nie wlazło i pójdę do lasu.

37,956

Jak grzyby już będą ubiorę się odpowiednio, żeby nic mi nie wlazło i pójdę do lasu.

U nas grzyby to dopiero we wrześniu.

37,957

Wifciu kaczor jest super.
Ubrany stosownie do pogody, jaka jest u ciebie.
U nas też trochę się ochłodziło, chociaż bez deszczu.

37,958

E....to pewnie jakieś inne grzyby są u ciebie.
My zawsze chodzimy w lipcu i sierpniu.
Ale u nas podobno ich jeszcze nie ma.

37,959

E....to pewnie jakieś inne grzyby są u ciebie.

Kupiłam swojego czasu kurki, ale to nie była Wielkopolska.

37,960

U nas kurek nie ma.
Są kozaki i prawdziwki.

Posty [ 37,896 do 37,960 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 582 583 584 585 586 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024