STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 … 558 559 560 561 562 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36,336 do 36,400 z 102,609 ]

36,336

Odp: STOKROTKA-CAFE

Przerwa w pracach ogrodowych. "Nożycowania" ciąg dalszy. Małżonek szaleje z kosiarką i mówi, że ja się bawię. Chyba mu przydzwonię.
Musiałam jeszcze opryskać róże i 2 krzaki, bo mszyce je obsiadły.

wifa napisał/a:

Basiu
          super wklejka, ale ta Klaudia ma wiatry,
chyba jadła grochówkę tongue:P:P:P

A potem nam wciska, że to mąż zrobił przeciąg i te sadze rozdmuchał lol

36,337

Witam Stokrotki

Nie mam siły nawet mysleć.Moze bym i popisała,ale pewnie bez sensu.
Ważne ,że ogórki posadzone i przykryte.
Dobrze,ze przyjechał dzisiaj nowy stół ogrodowy,to robił za krawiecki ,bo cięłam na nim tą włókninę.

Jutro będę mieć mniej roboty ,to wpadnę.

36,338

hey wieczorkiem  STOKROTY lol - u mnie się ma na burzę - jako ogrodnik to fajnie - bo porządnie podleje
dziś dokończyłam obcinanie drugiego barwinka - normalnie mi się odcisk zrobił na paluszku buuuuuu
nie mam sekatora  - i obcinałam takim małym jak nożyczki sekatorkiem lol
większe gałązki wrzucałam do wiadra - a to co obleciało potem musiałam się pogimnastykować
bo też nie mam takich normalnych grabi  tylko takie na 70 cm długie ...  masakra z takim sprzętem smile

potem poszłam na klachanie ogródkowe lol ze dwie godziny mi zeszło ... wróciłam przed chwilką

poczytałam WAS smile ale zaraz muszę wyłączyc bo grzmi smile

hiii ta poranna wklejka - też mnie rozbawiła lol:lol: 

zmykam   do jutra Pinduliny lol    http://37.media.tumblr.com/017640e479491c3b9f4aa94b1461c8c2/tumblr_n5aupfWcLc1rcnsvjo1_500.gif

36,339

Witam Gwiazdy smile Po pracującej nocy w końcu wyspana. Po południu umówiłam się z córką i dopiero teraz dotarłam do domu. Na dworze cieplucho i chętnie poszłabym na spacer np. nad jezioro tongue Coraz częściej zastanawiam się na przeprowadzką na Mazury smile ale z drugiej strony to nie wiem, czy to nie jest trochę za wcześnie.

http://www.ziemiaszczycienska.pl/miasta/szczytno_z_wiezy_02.jpg

36,340

Ewka58 napisał/a:

czy to nie jest trochę za wcześnie.

W sensie związku?

36,341

Tak właśnie Luc.

36,342

A ile ten związek już trwa?

36,343

Rok z hakiem.

36,344

Witam wieczorkiem, wrocilam z pracy i odczytalam sms od siostry, ktora pilnowala dzieci, ze moj syn upadl z barierek na placu zabaw. Boli go kark i reka, nie potrafi sie swobodnie poruszac.
Zla jestem na nia, ze nie podeszla do mnie do pracy te glupie 200 metrow, albo nie zadzwonila po ojca dxieci, zeby z nim podjechac do szpitala.
Uznala ze jak sie wyspi to mu przejdzie i napisala mi tylko sms, a ja w pracy nie moge uzywac tekefonu.
A on sie krecil nerwowo i nie spal teraz jak przyszlam.
Pojechal dopiero do szpitala, niech sprawdza. Mam nadzieje ze to tylko stluczenie.
Oczywiscie nikt nie widzial z jakiej wysokosci spadl i na co upadl.
On sam placze jak go o to pytam.
Czekam na informacje, corka spi slodko.

Czemu mysle o ex mezu? Bo wiem jak sie o nia staral, a wiem, ze jest odoowiedzialny i widze jak ona to wykorzystuje. Taki mam charakter, jest mi go zal.
Wiem, ze nie powinnam, ale to samo tak dziala.

36,345

Witaj Ewka, nigdy nie wiadomo czy to jest dobry moment.
Ja spitykalam sie ponad rok, zanim okazalo sie w praniu, ze nie potrafimy zyc proza zycia. Randki byly przecudowne...ale zakres oboawiazkow go przerosl. Wystarczyl niecaly tydzien i orawdziwy charakter wyszedl na jaw (nie pisze tu o mezu).

36,346

sandra.sandra napisał/a:

Witaj Ewka, nigdy nie wiadomo czy to jest dobry moment.
Ja spitykalam sie ponad rok, zanim okazalo sie w praniu, ze nie potrafimy zyc proza zycia. Randki byly przecudowne...ale zakres oboawiazkow go przerosl. Wystarczyl niecaly tydzien i orawdziwy charakter wyszedl na jaw (nie pisze tu o mezu).

Jak już się do niego wybieram to nie jadę na dzień lub dwa. Ostatnio byliśmy ze sobą dwa tygodnie. Najpierw on przyjechał do mnie a potem pojechaliśmy na Mazury. Była ta "proza życia" . Wiadomo, że nie ma ludzi bez wad, jednak to co nas łączy do wzajemne kompromisy. Ja raczej nie należę do osób konfliktowych i pan Z. też nie.

36,347

Ewka - to już w sumie kawałek czasu.
Z drugiej strony to jednak ciągle związek na odległość, więc nigdy do końca nie wiadomo.
Z trzeciej strony (ciekawe ile mi jeszcze stron wyjdzie wink), jesteście już w.... odpowiednim wieku, więc trochę to inaczej wygląda niż kiedy jest się szczylem.
Z czwartej strony, to zmiana miejsca zamieszkania, zwłaszcza nie tak daleko, nie będzie chyba jakąś rewolucją.
A co wtedy z pracą?
Jak jesteś pewna jego, uczuć, to może warto zaryzykować, nie paląc jednak za sobą mostów.

sandra.sandra napisał/a:

wiem jak sie o nia staral,
jest mi go zal.

Sandra - kurza twarz!
O nią się starał! Nie o Ciebie !
Może Ci być żal, ale przestań to rozpamiętywać. Sam w to wszedł, krzywdząc Ciebie i dzieci.

Co z synkiem?

36,348

To wyglada na to, ze sprawdzony ;-)

Ja naleze do osob, ktore chyba sie nie wyprowadza na inne tereny. Musze miec blisko swoich bliskich.

Ale moze Ty bardziej jestes odwazna.

Ciezko doradzic. Wez go do siebie moze ?

36,349

Witaj Luc, nie wiem co z nim, bo dopiero pojechali niedawno.
Poruszal sie sam, ale mial problem zeby wstac, usiasc, zalozyc buty. Po prostu nie mogl bezbolesnie zginac karku, krecic glowa. Boli go. Mam nadzieje ze to tylko stluczenie.
Jestem zla na siostre, ze nie popchnela tematu szybciej. To sie stalo po 18, wiec do tej pory juz by moze go przeswietlili a taj dopiero pojechal.
Zadzwonilam do ojca dzieci, pojechal z nim, ja zostalam z corka.

36,350

Sandra on się w życiu nie przeprowadzi do Warszawy. To facet zakochany od zawsze w Mazurach. I tu wcale się jemu nie dziwię.
A co do pracy Luc to jego określenie typu Ewa, ty wcale nie musisz pracować nie zadawała mnie. Nie widzę siebie w roli "kury domowej" czekającej w domu na faceta z ugotowanym obiadem. Chyba pękłabym od nadmiaru energii, która mnie rozsadza.
W tamtym rejonie jest spore bezrobocie a ja dla pracodawców jestem raczej w wieku "do uśpienia".

36,351

Ewka58 napisał/a:

on się w życiu nie przeprowadzi do Warszawy. To facet zakochany od zawsze w Mazurach. I tu wcale się jemu nie dziwię.
Ewa, ty wcale nie musisz pracować nie zadawała mnie.

Rozumiem jego podejście co do miejsca zamieszkania. Tez wolałabym Mazury od Warszawy - bez urazy tongue
Co do pracy.
To jego stwierdzenie oznacza, że masz (wg niego) wybór: pracować lub nie, czy też wolałby abyś nie pracowała?
Też nie wyobrażam sobie braku pracy. Jeszcze nie teraz.
A swoją firmę mogłabyś prowadzić będąc na Mazurach?

36,352

Rozglądałam się w Szczytnie ale tam tak za bardzo nie budują. Na tą chwilę to raczej prywatnie, jednorodzinne domy. Pozostaje ewentualnie Olsztyn i następnym razem właśnie tam się wybiorę na jakiś rekonesans.
A co do pracy to on by wolał żebym nie pracowała. Sorry, wiem, że stać go na to, ale ... ja nigdy nie byłam finansowo zależna od żadnego faceta i nie zamierzam być.

36,353

Ewka58 napisał/a:

A co do pracy to on by wolał żebym nie pracowała. Sorry, wiem, że stać go na to, ale ... ja nigdy nie byłam finansowo zależna od żadnego faceta i nie zamierzam być.

Wolałby czy też tego od Ciebie oczekuje? To znaczy oczekuje, że zrezygnujesz z pracy?
Co do Twojej niezależności, to właśnie to miałam na myśli pisząc o nie paleniu mostów.

36,354

Wybór należy do mnie. To jest tylko jego propozycja. Nie podoba mu się, że od jakiegoś czasu stanowczo za dużo i za długo pracuję. I tu facet ma rację bo mnie to się też nie podoba, ale tego mu akurat nie powiem.

36,355

Ewka58 napisał/a:

Wybór należy do mnie. To jest tylko jego propozycja. Nie podoba mu się, że od jakiegoś czasu stanowczo za dużo i za długo pracuję. I tu facet ma rację bo mnie to się też nie podoba, ale tego mu akurat nie powiem.

Więc rozwiązaniem jest praca na Mazurach. jak sama piszesz - nie ma jej zbyt dużo wink

36,356

Żegnam się już, bo jutro trzeba wcześnie wstać sad

Dobranoc.

36,357

Spadam już spać bo podobno jutro idzie się do pracy sad

Życie jest tylko jedno, więc warto je przeżyć
Godnie i sprawiedliwie, w szacunku do ludzi,
Nigdy nie trwoniąc jego na złudne potrzeby,
Tego, co czas nam zabrał nie można wyłudzić.

Szczęścia i dobra nie da się kupić za złoto,
Trzeba rozważać czyny i żyć, jak wypada.
Żadne bogactwa świata nam też nie zastąpią
Tego, co w sercu człowiek powinien posiadać.

http://i2.pinger.pl/pgr204/292c12b40010540e519fcf0f/0143e38244e1ad520fa38606e8aba5a1.gif

36,358

hey srana STOKROTY lol witam  na kawkę zapraszam  http://2.bp.blogspot.com/-QnjTo1u08UM/TvXCsDJ2ksI/AAAAAAAAHKA/YH0JN4-idzo/s1600/_DSC5698.jpg >>> lol
ciut za wczas wstałam smile do tego z masakrycznym bólem oka i głowy hmm
po wychlipaniu kawci -przeszło mi lol   

Ewka no to masz życiowy dylemat ??? trudna decyzja smile smile

Sandro   pytanie moje : jakby Twój małż poprosił Cię o powrót do niego ??? wróciłabyś ????
do tego życia jakie tam miałaś ?????????

LUCynka z tymi wyliczonymi stronkami do Ewki rozbawiłaś mnie lol
                              http://pu.i.wp.pl/k,NjM4NjY3MzUsNDk3NzYwNTg=,f,225175__SBS2008_redirected__big.jpg

Smerfetko wkleiłaś tak "ogromną" fotkę sukienki,że nawet lupa nie pomaga hiiiiiiiiiiiiiii

dziś albo dostanę się do lekarza rodzinnego
z tym moim barkiem coraz gorzej hmm:/
albo załatwię do końca w ZUS-ie       do potem...

36,359

Dzien dobry stokrotki
Nie lubię upałów hi hi
Staram sie rozumieć kobiety ,ale jakoś mi nie wychodzi  dlaczego nie dać sobie pomoc
Dziwne muszę byc samodzielna ,pracować ludzie ,dlatego tyle kobiet jest samotnych ,mężczyźni nie maja co robić ,bo przecież w domu jeden wystarczy hi hi
Sandra jesteś wrażliwa o wszystkich myślisz ,znam to ,ale ludzie to wykorzystują

36,360

Doberek Morawko
ja tam lubię upały takie do 30 stp. smile:)
bo wreszcie mam ciepełko w domu
a jak wychodzę - to wszędzie wykorzystuje cień lol
wczoraj na przejażdżce rowerowej na ławce w słońcu wytrzymałam może 10 minut smile:)

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKIkfZfBg411ZUjlUWyvhZ2KCu_MSsiNXOGC4NCPtJU9BHUSlx   >> smile

36,361

witajcie dziewczyny tak wleiłam za małahehe ,ale nie umiałąm powiększyć.zapraszam również na kawe.http://www.iv.pl/images/61257405384062012216.gif miłego dnia.

36,362

Basiu upały lubisz hi hi
Ze mnie sie leje jak jest 30stopni
Telewizor myślałam ze wysiadł ,dzwonię do konsultanta pani wyłączy dekoder z prądu hi hi kabel nie chciał mi wyjść ludzie ,bobasek przyjechał hi hi zrobił mowię mogłeś po 15 to zrobić hi hi
Oglądam chłopaki do wzięcia na play Polsat ale mamy kawalerów hi hi
Ja mając 62 lata żadnego bym nie chciała młodzi i starzy bogaci i biedni ,chłop jak jest długo sam ,to dziwaczeje tak jak kobiety hi hi

36,363

Właściwie to ja nie mam problemów z przeprowadzaniem sie już 4razy zmienialam mieszkania hi hi
Przyzwyczajam sie do ludzi

36,364

Witam serdecznie

Wczoraj pracowaliśmy przy sianie.
Pod wieczór prace zatrzymał deszcz.
Dzisiaj od rana pogoda, więc znów będziemy trawę przewracać.
I znów oczekiwanie, czy już nadaje się na belowanie czy nie.
Ponadto cały dzień mieliśmy Zosię.
Córka miała lekarza i zostawiła ją u nas.

A dzisiaj?
Dzisiaj mam przepłakany dzień.
Płaczę od samego rana i nie widzę na oczy.
W nocy nasz 13 letni pies Szarik odszedł tam, gdzie nie ma bólu.
Już nie ma Szarika.
On nam służył wiernie tyle lat.
Był wspaniałym stróżem i przyjacielem.
Wspominam w3szystkie chwile z nim spędzone.
Pamiętam, jak pięknie mnie szukał, gdy się schowałam.
Pamiętam jak się uwielbiał kąpać w stawie.
Pamiętam, że zawsze dał znać, gdy ktoś obcy do nas przyszedł.
Pamiętam jak chciał się przytulić.
Pamiętam , że cierpiał, bo był już chory.
Wiem, że nie cierpi.
Ale tak trudno to zrozumieć, tak ciężko to przeżyć.
Łzy kapią mi na klawiaturę.
Została jego buda, jego miska .......tylko SZARIKA nie ma.
Żegnaj mój kochany przyjacielu.
Mąż wykopał dla niego grób w tym miejscu, w którym lubił leżeć.
Ja dokonałam pochówku..
Postawiłam mu kwiatki.
Boże jak mi ciężko.
I to piękne motto mi przyświeca:
DLA CAŁEGO ŚWIATA BYŁEŚ TYLKO PSEM
DLA MNIE BYŁEŚ CAŁYM ŚWIATEM

36,365

Dzien dobry.
Syn wrocil ok. 2.30.
Zrobili mu tk, nie widac krwiakow ani nic zlego, widac tylko stan zapalny ucha(?) - wiem ze na to uch kiedys duzo chorowal.
Dostal kolnierz na 5 dni, ma lezec do 2 dni i po 5 dniach do kontroli.

Basiu - czy bym wrocila do ex?
Do niego tak, ale nie do tego domu.
On jest zupelnie inny na gruncie neutralnym, a zupelnie inny jak ze mna rozmawia od siebie z domu.
A wiem jedno, ze tam on bedzie mieszkal, bo ten dom i matka to jego zycie. Boi sie zostawic matke jak na razie.
Ta dziewczyna jezdzi do siebie kilkaset km. Woli tam niz tutaj byc?...

U nas cieplo, kawusie w stokrotkowie popijam.

36,366

Czytuniu, jaki z Ciebie cieply i dobry czlowiek. O, jak mi sie marzy taki pobyt na wsi. Bardzo lubie ludzi ze wsi, mimo, ze na stale chyba nie chcialabym tam mieszkac. A taki kontakt z przyroda to cos pieknego. Relaks dla ciala i duszy.
Smutne to, ze stracilas Przyjaciela.
Na szczescie cierpiec nie bedzie, a Ty musisz zyc dalej.
Nasz pies tez kilka lat temu zmarl. Teraz syn ma jego zdjecie i pozostaja wspomnienia.

36,367

Dzięki Sandra.

Dobrze, że tylko tak się stało z twoim synem.
Że nic gorszego.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Wiem, że pamiętasz tylko dobre chwile z mężem.
Wiem, że to boli.
Ale musisz być dzielna.
Masz dla kogo żyć.

36,368

Nie wiem i nie rozumiem dlaczego taka jestem, ze nie pamietam zlego. W zyciu, w pracy...nie mam nienawisci, zlosci, tym bardziej sie nie mszcze...
Taka jestem i czesto znajomi na mnie krzycza.
Ide do szkoly z corka.

36,369 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2014-05-21 08:57:43)

Hej Stokrotki smile Wpadam tylko na chwilę z kawą

http://gosiastolarczyk.pl/wp-content/uploads/2014/04/176524_dwie_filizanki_kawy.jpg

i spadam do pracy. Muszę zobaczyć co robią moje dziewczynki smile Potem przyjadę do domu i z powrotem na nockę sad.

http://image1.obrazki.org/a-ja-zycze-milego-dnia-bo-prostota-jest.JPEG

36,370

Nie wiem i nie rozumiem dlaczego taka jestem, ze nie pamietam zlego. W zyciu, w pracy...nie mam nienawisci, zlosci, tym bardziej sie nie mszcze...
Taka jestem i czesto znajomi na mnie krzycza.
Ide do szkoly z corka.

36,371

Ups cos sie dzieje z netem, bo dwa razy ten sam post wszedl chyba.
Juz wrocilam ze szkoly.

36,372

Hey Stokroty popołudniowo lol
tak na szybcika przeleciałam Wasze wpisy dzisiejsze

Czytko przykro mi hmm:/
ale na jesieni czy wczas zimą pisałaś,że Szarik chory hmm  hmm

Klaudynka rozgądaj się dobrze - będzie przejeżdżała tamtedy do Bydgoszczy lol Pigwa
pomacha łapką .... lol:lol:
pozdrówa dla wszystkich STOKROTEK lol

jadę na rowerku między innymi do ZUS-u - pogoda super lol    do potem....

36,373

Witam Stokrotki
W ten letni dzień.

Czytuniu
Tak pieknie napisałaś o odejściu Szarika,i kim dla Ciebie był.
Też oczy mi się zaszkliły,tym bardziej rozumiem Twój ból.
Człowiek sięliczy ze śmiercią zwierzaczka,ale to i tak nie umniejsza naszej tęsknoty za nim.
Dlatego nie mam już ,tak jak i Ty jednego,bo łatwiej przez to przejść.
Serdecznie Ci współczuję.

Ewka i Sandra
Jesteście mimo dużej różnicy wieku ,w podobnej sytuacji.
Obie w poprzednich związkach trafiłyście na nic nie wartych chłopó.
Obu brakowało uczucia i doskwierała samotnośc.
Sandrze wydaje się,że ten jedyny,to mógłby być ex.
Przenigdy Sandro!
To nie jego mama była winna rozpadowi waszego związku,ani Ty.
Gdyby to był prawdziwy facet,kochający Ciebie ,to nigdy nie pozwoliłby się tak zmanipulować przez mamusię.
Tak bardzo chciałabyś normalnego związku,że zapominasz o krzywdach ,jakie Ci wyrządził.On coraz bardziej się od Ciebie oddala ,wiążąc sie z inną ,która oczekuje jego dziecka,a Ty wbrew rozsądkowi,chętnie byś znowu wpadła w jego ramiona.
Ewka
Ty najlepiej wiesz ,jak zimnymi draniami ,mogą się okazać faceci.
Jeżeli teraz jesteś w 100% pewna,że ten jest inny,to trzymaj się go ręcami i łapami hi hi.
Sama wiesz,że porządnych ,to ze świecą szukać ,zwłaszcza wolnych w tym wieku.
Ty jesteś pracowita ,jak mróweczka,więc lepszą ,czy gorszą pracę zawsze znajdziesz.
Jego wytrzymałość na takie rozłąki,pewnie ma granice,a i miejscowe babki na taki egzemplarz czekają.
Wiem,że dopiero co rozkręciłaś firmę,ale z tego co piszesz,to przy nim możesz tylko sobie dorabiać,żeby mieć swoje pieniądze,a nie się dorabiać do majątku.
Powiem prawde,boję sie ,że przy Twoim szczęściu,to musisz się zabezpieczyć na wszelkie możliwości,żeby znowu nie wyszło ,tak jak zawsze.

Żebym nie miała za dużo wolnego ,to wymyśliłam ,wymianę ogrodzenia.
To które jest ,to taka okryjbida,stawiana na samym początku budowy,żeby nie zabrakło pieniędzy na wykończenie wnętrz.
Teraz robię "doktorat " z ogrodzeń.
Już znam się na cegłach klinkierowych,gotowych prefabrykatach,wykopach i podmurówkach ale też i na cynkowaniu ogniowym,malowaniu proszkowym i masie innych rzeczy rzeczy,które są składnikami ogrodzenia.
Faceci od podmurówki wejdą po niedzieli,więc mam mało czasu na ukończenie tych studiów doktoranckich,a materiału od groma hi hi.

36,374

Dla Całego Świata Byłeś Tylko Psem
Dla Mnie Byłeś Całym Światem
JA TO WIEM....

Tylko nie płacz moja Pani Kochana
ja będę czuwał przy Tobie z wieczora i z rana
przy Tobie psie niebo wymarzone
psia dusza , radośnie wyśniona
pamięta zabawy z Panią w chowanego
kąpanie w stawie, chlapanie do upadłego
na straży domostwa zawsze pilnie czuwał
w nagrodę do Pani serdecznie się wtulał.

A teraz buda pusta
miska pusta stoi
po drugiej stronie tęczy
bólu Szarik już się nie boi
przy Tobie jego dusza została
i na spotkanie z Tobą kiedyś
jego dusza będzie wiernie czekała.

Czytuniu, bardzo Ci współczuję utraty wspaniałego przyjaciela.

36,375

Popatrz Nanusia jak Ty już znasz część mojego życiorysu big_smile

Wpadłam do domku i od razu hyc na łączkę smile Czytunia przykre to co piszesz. Współczuję Ci serdecznie.

Spadam dziewczynki do pracy na nockę i mam nadzieję, że to już moja ostatnia noc w tym miesiącu.

36,376

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfjQqLvs_s4eR_1UFm16Wasw3SDPxzN1GaQ7w3SktrTI2KDr1v

Witaj Pigwunia big_smile jak mnie z daleka nie widzisz to przyglądaj się po drodze lasom, ja siedzę pod chojakami i łapkę do Ciebie wyciągam  big_smile

Witam wszystkie dziewczyny, pogodę mam wspaniałą, sam środek lata na termometrze, na leżaczku pod drzewami  lezę i czytam książkę. uuuuuu jak mi dobrze....

36,377

czesc dziewczyny.dostaąłm moją sukienke ale za bardzo mi się nie podoba ,ale będę nosić .sandro pytałąm gdzie na pomorzu mieszkasz aty nic nie możesz powiedzieć? no cóż jest jak jest.nam tez kiedyś pies zdechł i musieliśmy pogrzeb dzieciakom zrobić dla psa był takim wiernym przyjacielem.miłego wieczoru dla wszystkich.no koncze ide kolacje robic .

36,378 Ostatnio edytowany przez wifa (2014-05-21 19:45:21)

Hejka dziewczyny

Czytuniu
            z całego serca współczuję.
Wiem jak to jest bo 7 lat temu odszedł Czaruś I,
szybko kupiłam drugiego, nazywając na pamiątkę Czarusiem II.
Po śmierci naszego myśliciela nie mogłam spokojnie przejść koło żadnego psa.

Sandro
          nie mam słów jak czytam to co piszesz o ex,
ale chyba i na szczęscie już nie masz u niego szans.
Założył druga rodzinę.

Ewko
        z doświadczenia wiem, że kobiety które były finansowo zależne od swoich mężów źle na tym wyszły.

Klaudynko
       tez dzisiaj wylegiwałam się z książką.

O 16,00 pojechałam do pulm. po leki,
potem odebrać nowe bryle.
Fajnie widzę, bez powiększania druku w kompie,
nie wspominając o czytaniu książek.
Okazało się, że to starzenie oczu zatrzymało się ,
bo mam takie same wartości jak ca rok temu.

36,379

Hej!!!!

Stokroteczki bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia.

Klaudynko taki piękny wierszyk o Szariku.
Dziękuję ci kochana.
Tak niedawno ty to przechodziłaś.

Chodząc po podwórku cały czas zerkałam na budę.
Ale buda pusta.
To szczekanie poznałabym wszędzie, ale już nie usłyszę.
Wiem, że już nie cierpi i to jest dla mnie pociechą.

Dzisiaj pracowaliśmy znów przy trawie.
Zrobiliśmy 40 bel.
Wczoraj dużo deszczu spadło i na trawie mokro.
Jutro powtórka, czyli dalszy ciąg belowania, zagrabiania.

Upał cały dzień był niemiłosierny.
Ograbiałam ciągnikiem, ale i tak gorąco.

Rano bociany robiły porządki w swojej chałupie.
Wyrzucały z gniazda wszystko co im niepotrzebne.
Aż miło było popatrzeć.

A mnie dzisiaj głowa pękała z bólu.
Ta pogoda taka zmienna.
Ciśnienie także mi dzisiaj wariowało.
Byłam dzisiaj już trzeci dzień na zabiegach.
Najbardziej zależy mi na masażu.
Z magnetronicu zrezygnowałam, bo ciśnienie leciało mi w górę.

Dziewczyny tak pięknie napisały co ma robić Sandra i Ewcia.
Nic już nie dodam, bo wszystko zostało napisane.

Buziaki dla wszystkich razem i każdej z osobna.

36,380 Ostatnio edytowany przez luc (2014-05-21 20:20:47)

Dobry wieczór.
Wróciłam o 18 urypana i padłam. Słyszałam tylko, jak przez sen, że mąż nadal szalał z kosiarką.
Ja już dziś nic nie robię.

Czytko - łączę się z Tobą w bólu po stracie psiaka.

BaCha - jak będziesz rozmawiała z Pigwa to ją pozdrów. Powiedz, że brakuje mi jej postów.

Nanusiu - jak idzie robienie doktoratu? wink

Zalegam....

36,381

wpadam Dobranockowo

LUCynka pozdrowię Pigwę od Ciebie smile  i wszystkich Pindulinek lol na zapas hiiiiiiiiiiiii

skapcaniałam teraz wieczorkiem smile  wyreczko rozebrane to tylko hoooop zrobię

zmykam do jutra  Mychy smile       http://s8.flog.pl/media/foto/5999784_-na-dobranoc-kolorowych-snow.jpg

36,382

Wifa

Jak zatrzymało Ci sie starzenie oczu,to może cała młodniejesz? lol
Dobrze,że nareszcie masz dobre okulary do czytania.
Nie będziesz się męczyć.
Tylko koleżanek z bliska przez nie nie oglądaj,bo się wystraszysz i jakiego zawału dostaniesz  hi hi.

Ewka
Jak można Ciebie nie znać,jak jesteś tu pięć lat.
Zanim weszłam,to czytałam o Twoich sercowych problemach i jak dziewczyny wyciągały Cię za uszy z tamtego związku.
I co, dobrze Ci radziły. Prawda?

Czytuniu
Jeszcze długo będziesz wspominać Szarika .
Tak jak dziewczyny pisały ,on teraz już nie cierpi i to musi być pociechą dla Ciebie.

Smerfetko
Co nie tak było z tą sukienką,bo nie doczytałam.
Dlaczego zamawiasz w neecie ,a nie kupujesz w sklepie?

Basiu
Ja ostatnio coś mało gramotna się zrobiłam.
Nie rozumiem,co kto pisze i muszę się dopytywać.
Jak ja piszę ,to Wy mnie nie rozumiecie.
Chodzi o tą pracę w ogrodzie.
To ,że sama nie robię,to oznaczało ,że i Luc i Ty i Klaudynka  i Wifa też cos tam robią.
Chyba większosć z nas ma kawałek ogródka.
Może poza MORWKĄ,ALE ZA TO CZYTUNIA MA NADMIAR lol

Luc
Mój doktorat ,idzie powoli do przodu.
Jak zwykle różne źródła podają różne fakty,które trzeba przeanalizować.
Co innego teoria ,a co innego praktyka.  big_smile
Jakbym była młodsza,to pewnie sama bym ten płot postawiła.
Wykopy robią specjalne maszynki,beton gotowy ,elementy kute też nie ameryka.
Może ze spawaniem byłby kłopot,ale ja się szybko uczę.
Uwierzysz,że sama wstawiałam szyby w dachu szklarni,wysokiej na 5,20 ,jak zimą jakaś wyleciała ,a w mrozie nie można było czekać na szklarza.
Byłam kobieta pracująca i żadnej pracy się nie bałam.do tego nawet matura była nie potrzebna  hi hi.
To już o wiele większe kłopoty mam z przyszyciem guzika.

36,383

Zapomniałam napisać specjalne podziękowanie dla Klaudynki ,za przepis na placek z owocami.
Szukałam tego na biszkopt,a znalazłam inny.
Wyszedł przepyszny placek z rabarbarem.
Twoje przepisy Klaudynko
są wyśmienite.

36,384 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2014-05-21 22:06:50)

Nanusia, dziękuję,  oj jak mi miło że Nanusia jednak do mnie napisała big_smile ja dzisiaj robiłam to ciasto z jabłkami bo rabarbar po ostatnim obcięciu wściekł się i nie odrósł.
E
Wifciu z łockami mam identycznie jak Ty, początki zaćmy, jeszcze nie pora na operację, patrzałki 3,5 od roku bez zmian.

Czytuniu ja wspominam wszystkie moje pieski i za wszystkimi tęsknię jednakowo a Lakuś ma swoje miejsce w naszych sercach , teraz szczęśliwy na działce.

Basiu mogłaś Pigwuni dać czerwoną chorągiew jako znak rozpoznawczy, to byśmy ją przyuważyli. big_smile

Ewka biedne te Twoje wyciągnięte uszy big_smile ale teraz niech je dopieszcza Mazur big_smile

Nanusia z tego co piszesz to Ty jesteś Herod-Baba, ło matko , możesz mieć i 5-ciu mężów z każdym byś sobie dała radę, jak roboty odwalasz za pięciu, skąd masz tyle zdrowia i energii, nie mogę wyjść z podziwu big_smile big_smile

36,385

Smerfetko, mieszkam w Gdansku.

Wifo, moze i na szczescie nie mam szans, ale to, co pisze, to jest niezalezne ode mnie. Ja nie potrafie nienawidziec.
Sama tego nie rozumiem i wiem, ze to mi utrudnia zycie.
Ale tak mam w kazdej kategorii.
Nie tylko co do ex...tez do matki, innych osob, ktore w dziecinstwie tak mnie skrzywdzily, ze miglyby isc do wiezienia.
A ja mowie im dxien dobry.
Nie potrafie zyc zlymi wspomniniami.
Byc moze dlatego, ze w takich momentach wracaja ataki nerwicy, i aby tego uniknac - odrzucam zle wspomninia.
Bo to sa osoby z jtorymi dzieliam nie tylko zle chwile.
Nie lubie ich za jedno a szanuje za drugie...

36,386 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2014-05-21 22:27:00)

http://fotus.pl/zdjecia/2014/05/21/images.jpg

Sandra, pozdrowionka dla Ciebie, bądź sobą dziewczyno ale też pamiętaj że dla siebie jesteś najważniejsza, nienawiść rujnuje człowieka, ale nie pozwól się krzywdzić. Wypieraj z pamięci złe rzeczy ale bądź ostrożna, bo najłatwiej samą siebie skrzywdzić i innym na to pozwolić. Włącz instynkt samozachowawczy, trzymaj się i nie daj.

36,387

http://fotus.pl/zdjecia/2014/05/21/40709936233993387171587273172n-jpg.png

Lucynko, gdzie Ty jesteś jak Ciebie nie ma ??? big_smile big_smile big_smile

36,388

Klaudynko - jestem.
Odłączyłam się bo wpadł kumpel. Opowiadał o swojej (jeszcze niezbyt pewnej) pracy w Ugandzie. Już się cieszę na myśl, że go tam odwiedzimy.

Za tygrysy - podziękowania smile

36,389

KLaudynko
                        piękny wiersz , wzruszająćy  do łez .
Dziękuję .
Przypomniałaś mi o moim wiernym wilczurze..był z nami 16 lat a nie żyje juz prawie drugie tyle.

36,390

Niunia  dziękuję Ci za ten wpis, a tak dawno Ciebie nie widziałam, o naszych przyjaciołach na czterech łapach zawsze będą pamiętali Ci co serce na swoim miejscu mają. Serdecznie pozdrawiam.

Lucynko z przyjemnością poczytamy to co napiszesz ze swego pobytu w Ugandzie i obejrzymy piękne zdjęcia, już się cieszę.

A teraz wszyściutkim dobranoc big_smile północ mnie do spania namawia. big_smile

36,391

Klaudyna59 napisał/a:

ze swego pobytu w Ugandzie i obejrzymy piękne zdjęcia, już się cieszę.

Jeszcze tej pracy nie dostał lol

Dobranoc Stokrotki.

36,392

hey raniutko STOKROTY  http://www.lolmania.pl/uploads/posts/t/l-2510.jpg

no to stawiam naoczną kawcie    http://www.czadersi.pl/upload/images/kawa_2014-02-14_08-10-39_middle.jpg hi

LUCynka Uganda Ugandą lol a fotki z urzekającej Madery - to co finnito ????  lol

Sandra no to pociągne Cię za język smile
a za co szanujesz eksa ???? i teściową ??????? 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTJQ3fzkRyUUc9diK9Je7QMazpkwj5WxfCFRdG3mlVdeoYY12-pMA >>> lol

36,393

http://www.iv.pl/images/74801414239900303233.gifzapraszam .sandro to całkiem blisko ponad 50 km odemnie.basiu dołaczam do kawki.naniusia pierwszy raz zamówiłam w internecie  i ostatni po prostu chciałąm sprawdzić jak wyglda nażywo ta sukienka a wyglda jak worek co prawda nie jestem już szczuplutka bo mam 50 roz. ale on afasonu nie ma koło domu dobra i nad jezioro czy na plaze nadaje się .wiec jej nie odsyłam jest to jest ale więcej nic nie zamówię,wole u nas w sklepach do ręki wziążc przymierzyć zobaczyć ,no cóz raz musi być ten pierwszy raz .pozdrawiam.

36,394

http://fotus.pl/zdjecia/2014/05/22/8627140b8a7c6d5bd483fe0717bfb6c3th2.jpg

Witajcie big_smile big_smile big_smile hi,hi, jako dobra kobita podaję Wam śniadanie wystawne, smacznego.

Smerfetka ja też próbowałam kupować przez net ale nie wyszło mi. Kupiłam w tamtym roku kurtkę na zimę, zamówiłam mój rozmiar i porównałam z tabelką a dostałam kurtkę za małą i ma od wewnątrz materiał który nie przepuszcza powietrza i wracam w niej mokra. Mój drugi zakup to była część do chłodzenia lapka, zapakowana podwójnie , musiałam namęczyć się żeby dostać się do niej a okazało się że była połamana w drobiazgi.
Wyleczyłam się z zakupów netowych.

Sandra przyłączam się do Basi i chętnie poczytam za co szanujesz exa i tęściową?

36,395

Witam w sloneczny poranek.

Super Smerfetko, ze tak blusko mieszkamy.
A Ty skad jestes?

Basiu - tesciowa za organizacje czegokolwiek - chrzest, komunia i za to ze zawsze ma czas dla moich dzieci, a meza za to, ze zawsze mi pomaga, duzo wiecej niz inni panowie na jego miejscu. Nawet fundnal mi tv, naprawia auto, to sa sprawy na biezaco.

36,396

Nanusia napisał/a:

Ewka
Jak można Ciebie nie znać,jak jesteś tu pięć lat.
Zanim weszłam,to czytałam o Twoich sercowych problemach i jak dziewczyny wyciągały Cię za uszy z tamtego związku.
I co, dobrze Ci radziły. Prawda?

Bardzo dobrze mi radziły big_smile Nanusia to ja tu jestem już pięć lat ? Strasznie szybko ten czas leci.

A w ogóle to wpadłam Wam powiedzieć dzień dobry i dobranoc. Właśnie przyszłam z nocki i idę spać.

36,397 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2014-05-22 09:50:08)

Witam Stokrotki

Ma być bardzo gorąco,ale na razie jest przyjemny wiaterek.
Własnie mi ekipa robi przymiarki barierki i cos tam wierci i przycina.

Ewka
Wbrew dacie Twojej rejestracji,to tak długo tu jesteś.
Basia,Niunia i Morawka były pierwsze,ale Ty byłaś grubo przede mną .
Niektórzy widzą starzenie się po dzieciach,albo wnukach,a my po pobycie na netkach.

No własnie Luc
A gdzie reszta Madery?
W Tobie jedyna szansa zobaczenia innego świata.
Ja na razie nigdzie sie nie wybieram,a Wifa nie wstawiła żadnej fotki ze swojego wyjazdu.

Pół placka w/g przepisu Klaudynki ,już zjedzone.

Smerfetko
Sieciówki w wiekszych rozmiarach nie szyją,to masz mniejszy wybór ciuchów.
Też w necie nie kupuję ,ale są babki ,co kupują i są zadowolone.

Sandro
To co piszesz ,jaki ,to Twój ex jest dobry ,to jest jego obowiązkiem.
On jest ojcem Twoich dzieci i musi Wam pomagać.
Przecież telewizor kupił nie dla Ciebie ,ale dla dzieci.
Autem wozisz dzieci,więc nie rób z niego ideału.
Pisałaś kiedyś,że on bardzo dobrze zarabia,to powinien Wam też finansowo pomagać,a nie tylko płacić alimenty.
Inni panowie ,jak już porównujesz,to zabierają dzieci na weekendy,odprowadzaja,albo odbierają dzieci ze szkoły ,wożą na dodatkowe zajęcia ,zabierają na wakacje .
Czyli zajmują się nimi po równo z matką.

Klaudynko
Nie jestem aż taka Herod baba i nie wygladam,jak Angela Merkel  hi hi.
Coraz mniej robię sama ,ale wszystkiego dopilnowuję i przeliczam.
Teraz zanim "majstrowie "mi wyliczą płot,tzn wymiary przęseł ,bram itp ,to ja już będę to miała opracowane i tylko ich sprawdzę,żeby potem jakieś kuchy nie wyszły.
A u mnie nie jest tak prosto,bo trzeba się dostosować ,do kostki brukowej,która nie pokrywa się z układem aktualnego ogrodzenia.

Idę poudawać,że pracuję.

36,398 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2014-05-22 10:33:43)

Witam, wrocilam z zakupow. U nas upal, ja zaraz zrobie watrobke.

Z bylego nie robie idealu, ale wsrod moich znajomych kobiet jestem jedyna, ktorej po rozwodzie maz pomaga. Inni nie placa alimentow, a jak sie umawiaja ze wezma dziecko, to robia to od...do... I ani minuty dluzej.  Czesto mezowie tez nie pomagaja. Kolezanki z pracy musza sie zwolnic z pracy, bo dziecko ma kaszel i trzeba isc do lekarza, a pan maz siedxi w domu i nie umie tego zrobic. O to mi chodzi.

Ide gotowac...

Dziewczyny, jest jakis dobry sposob jak wybielic stanik?
Mam taki z triumpha i poszarzal.

36,399 Ostatnio edytowany przez smerfetka52 (2014-05-22 11:12:54)

sandro mieszkam  w łebuni to wioska blisko leborka i Sierakowic.co do sssukienki mam nauczkę nic więcej nie zamówię bo trzeba przymierzyć dotknąć a tak na oko na kimś fajnie ale na mnie nie wygldam tylko miotłe mi dac hehe !no cóz jest jak jest . sama się smieję z siebie .http://www.iv.pl/images/61757145398761895433.gif

36,400

Sandra, przeczytałam co napisałaś i uważam że faceci to wałkonie, o prawa do dzieci domagają się wtedy gdy ich matce chcą przywalić , migają się od obowiązków a przecież mają prawa rodzicielskie na cale życie i obowiązki wobec dzieci jak i ich miłość. Nie przyrównuj exa do gorszych od niego a równaj do lepszych. To jest podobnie jak kiedyś kobiety mówiły że chłop dobry bo nie bije a wypić musi hi, hi mam taką koleżankę tyle że jej mąż wypił o jeden kieliszek za dużo i bryka po chmurkach.
U nas w Kraju jeszcze dużo musi się zmienić nie tylko z mentalnością facetów ale też kobiet, za mało chcą a dostają jeszcze mniej a Pan i Władca bryluje.

Posty [ 36,336 do 36,400 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 … 558 559 560 561 562 … 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024