STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,220 1,221 1,222 1,223 1,224 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 79,366 do 79,430 z 102,609 ]

79,366 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-01-09 13:30:43)

Odp: STOKROTKA-CAFE

Azbi- no, ma się rozumiec, ze ja w srodku sań. A na końcu- najmlodszy z pracownikow. Smigacz rozpedzal się do 25km/h. Ale on bez sań wyciaga do 60-tki.
Czytuś- tak, masz rację, zaraz bedzie sie dzialo. Poczatek żniw.
Bacha- Szeryf to zawsze cos zmontuje. Jak corka byla mala, to ciekawe zabawki jej skonstruowal-  wózki, male sztaplarki, traktorek itp.
Bacha- kawa ziarnista jest najbardziej aromatyczna.W domu piję z maszyny mielącej kawę, a do pracy sypankę zmieloną uprzednio w domciu- staram się miec zawsze świeżą. Ach, ten unoszący sie zapaszek hmm...
Luc- tak mi ucieklas na wlk. imprezę, ze nie zdazylam Ci życzyć udanej potancowki. A i Ciebie w kieckach nie zobaczylam.
Dzieki za fotki z letnich wojaży. Od razu ciepla dostarczylas, zagrzalismy się patrzac na piekne widoki. Czekamy na cd.
Pigwa- jak juz opanujesz do perfekcji cytowanie, to zostanę sama na horyzoncie
Kurna, wstyd- rumienią się me poliki.

79,367 Ostatnio edytowany przez ivoryvette (2017-01-09 14:59:04)

Mystique71 napisał/a:

Ivory--- delikatna sprawa z tym wspólnym pochówkiem rodziców.
Tato ożenił się powtórnie po śmierci mamy? Co na to jego druga żona? Żyje?

W Auchan przeceny ciuchów. Przebrane już większość, ale udało mi się kupić piżamę bawełnianą, idealną do pracy- z długim rękawem, długie spodnie, za jedyne 30 zł.

tak, Tato ożenił się kilka lat po śmierci Mamy, był z drugą żoną 8 lat, ona jest moją przyjaciółką, wsparciem i najlepszą osobą pod słońcem
te miejsca na cmentarzu o których pisałam należą do niej, po jednej stronie drzewa leży jej pierwszy mąż, jest miejsce dla niej, drzewo, mój Tato i miejsce dla mojej Mamy, ustalili to przed śmiercią Taty, to był jej pomysł, żeby byli pochowani wszyscy razem, bo jak powiedziała chce leżeć w dobrym towarzystwie, moja przybrana Mama odwiedza regularnie grób mojej Mamy, chociaż to w innym mieście, 40 minut samochodem, jest bardzo miła dla ciotek, one dla niej nie zawsze (stare moherowe panny), dużo zrobiła dla Taty, podróżowali, chodzili na koncerty, na filmy, pomogła mu w walce z cukrzycą, razem z nim przeszła na jakąś eksperymentalną dietę, dzięki której lekarz zmienił mu zastrzyki insulinowe na tabletki, dbała o niego bardzo,
nie wiem o co u ciotek taka zawiść, może dlatego, że są same?

Mysti piszesz  piżamce do pracy... chyba nie rozumiem...oświeć mnie proszę

gochnia napisał/a:

Czytuś- tak, masz rację, zaraz bedzie sie dzialo. Poczatek żniw.

Gochnia jaki początek żniw? zupełnie nie w temacie jestem
Ciebie też proszę o oświecenie smile

79,368

Ivory- zniwa trzcinowe. No, wiesz- trzcina sprzedawana jako pokrycie dachowe- glownie do Danii, ale u nas tez juz coraz wiecej knajp, restauracji stosuje tą b. wytrzymalą i ozdobną technikę. Ksiądz zabiera od nas na szopkę kilka snopkow hi.

79,369

gochnia napisał/a:

Ivory- zniwa trzcinowe. No, wiesz- trzcina sprzedawana jako pokrycie dachowe- glownie do Danii, ale u nas tez juz coraz wiecej knajp, restauracji stosuje tą b. wytrzymalą i ozdobną technikę. Ksiądz zabiera od nas na szopkę kilka snopkow hi.

aaaa to teraz już jestem oświecona smile dziękuję
tu w Anglii też jest sporo knajp a nawet domów krytych strzechą, ale nie wiem, czy to słoma, czy trzcina
blondynka jestem, małża spytam jak z pracy wróci big_smile
http://s0.geograph.org.uk/geophotos/02/57/39/2573971_3563c7e2.jpg
to najstarszy pub w naszym miasteczku, u góry dachu są nawet wzorki, a na niektórych domach są siatki ukształtowane jak kot, bażant czy paw i wypchane tym samym co pokrycie dachu, fajnie to wygląda

79,370 Ostatnio edytowany przez wifa (2017-01-09 14:00:52)

Hej dziewczyny

U nas coraz cieplej teraz na termometrze -1.
Co do smoga to można dostać chorery.
Wczoraj, jak otwarłam okno na noc to w pokoju sama spalenizna.
Nawet patrzyłam czy u mnie się nie pali.
U nas na osiedlu prawie same domki jednorodzinne,
więc palą czym sie da.
Dobrze, ze nie wychodzę z domu chociaż moje oskrzela nie dostają czadu.

Dziewczyny co wy z tym cytowaniem, to tak prosto jak świński.... big_smile

Podprowadzone od koleżanki.

http://hostmat.eu/images/14299723893869539862.jpg

Dwie szykowne kanarzyce
jadą bimbą na Jeżyce,
i sprawdzają tej, niestety
czy wiaruchna mo bilety!

Niby wiara przed kanarem,
czasem ździebko mo galare,
ale Biniu, Krzychu, Mietas
jadą bimbą na waleta!

Wszyskie bejmy już przepili,
więc biletów nie kupili,
a se chcieli dla wygody
bimbą skoczyć na Ogrody.

Krzychu zgolnął przy zologu,
jak sie dźwi otwarły z przodu,
Mietas uciyk bez dźwi tylne,
tak mni wiyncy kole Mylnej.

Ino Biniu rycht pierdoła,
zgolnąć z bimby już nie zdołał,
wetkoł w gacie swoje flepy
i udawoł, że jest ślepy!
lol

79,371

Wifciu to wiesz pyrowy?
Co to moze oznaczac...flepy???

Straszne to powietrze, az nie moge sobie wyobrazic.

Ivko to masz problem...ale tyle zalatwiasz w zyciu spraw, ze chyba nie ma rzeczy niemożliwych.

Ja jestem na etapie szukania pracy.
Mam dwie oferty jedna to by mi pasowała bez dzwigania tylko na kasie w lumpie...ale...dochod zbyt niski bym mogla oczekiwać na mieszkanie. .. dosłownie o 56 zl.
A facet nie powyższy, no bo to nie instytucja charytatywna.
Daje okreslona kwote do reki i tyle.
No ale mieszkanie jest dla mnie wazniejsze...

79,372

sandra.sandra napisał/a:

Wifciu to wiesz pyrowy?
Co to moze oznaczac...flepy???

Straszne to powietrze, az nie moge sobie wyobrazic.

Ivko to masz problem...ale tyle zalatwiasz w zyciu spraw, ze chyba nie ma rzeczy niemożliwych.

Ja jestem na etapie szukania pracy.
Mam dwie oferty jedna to by mi pasowała bez dzwigania tylko na kasie w lumpie...ale...dochod zbyt niski bym mogla oczekiwać na mieszkanie. .. dosłownie o 56 zl.
A facet nie powyższy, no bo to nie instytucja charytatywna.
Daje okreslona kwote do reki i tyle.
No ale mieszkanie jest dla mnie wazniejsze...

sandro a ta druga oferta?
rozejrzyj się, może jeszcze coś innego się trafi

masz rację, wiele spraw załatwiam ale ta nie do końca zależy ode mnie, zobaczymy, będę robić wszystko, żeby się udało

79,373 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-09 14:36:12)

Dzień dobry.
Nieco cieplej. "Tylko" -8 hi, hi.
Chyba się załatwiłam w Bieszczadach, bo prawie nie mówię. Małżonek się nawet cieszy lol Nie z choroby, tylko z braku możliwości mówienia wink
Załatwiłam co miałam dziś załatwić i wlazłam do łóżka. Muszę się szybko wykurować, bo praca nie poczeka.

Ba-Cha napisał/a:

a potem na sali przebrałaś się w sukienkę ????

Jasne, że się przebrałam i wyobraź sobie, że własnie w tę sukienkę ciemniejszą, którą sugerowałaś wink Na tę szafirową było zdecydowanie za zimno..

BaCha napisał/a:

mojemu Synciowi też wczoraj "dizel" nie odpalił
akumulator ma nowy od jesieni ....  dzisiaj podjedzie go reklamować ...

Basiu, mam nadzieję, że Twój syn jest pewien, że to wina akumulatora, bo diesle na mrozie mają problemy z rozruchem nie tylko z tego powodu. Bywa, że paliwo jest przyczyną. Na mrozie wytrąca się parafina, zatyka przewody i kicha. U nas własnie tak było. Wtedy trzeba ogrzać samochód od spodu.
Trzeba dolewać do ropy specjalne uszlachetniacze. Już to zrobiliśmy, a trzeba było przed wyjazdem hi, hi.

Ivoryvette - to masz zagwozdkę z pochówkiem.

79,374

hey Mychy ...

powiadacie ,że to smog ???? może ....  bo jakieś dziwne to powietrze

robiłyście racuchy na samym kefirze ???
chyba mąka nie teges ...    w ogóle nie chciały się smażyć
ja zjadłam jednego ... MAM - trzy ...

Wifka ten pyrkowy wiersz o bimbie ... jest nawet do zrozumienia smile smile

pozdrawiam ... i do potem...

79,375

LUCynka ewidentnie wina akumulatora
auto było na przeglądzie ....
dostał zastępczy akumulator ...  tamten poszedł do reklamacji

z tymi reklamacjami to było ich kilku ...   smile

79,376 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2017-01-09 14:57:58)

Witam Stokrotki

U nas ciepło ,tak ,jak Wifa pisała.
Jutro ma być piekna słoneczna pogoda,więc wybywam z domu  big_smile

W mojej dzielnicy nie czuję smogu,ale czytałam w necie ,że na 4 stacje badania zanieczyszczeń ,jedna pokazała wartości dobre.
Akurat na Ogrodach,czyli nie daleko mnie.
Codziennie chodziłam na spacery wieczorne i u nas nic nie śmierdzi,ale też mamy gaz.
No nie wszyscy,bo ja nie  hi hi.

morawa napisał/a:

Tak Elu postęp idzie w zastraszajacym tępie ,nawet w ludziach widać zmianę taka  nienawiść ,zazdrość ,zachłanność ,duzo klamstwa a moze to dyplomacja nie kłamstwa hi hi

Moze powinnaś zmienić znajomych.
ja tego zjawiska wśród moich znajomych nie dostrzegam,
Wręcz przeciwnie,wszyscy są bardzo uczynni i serdeczni.

Ivette
Zaraz odpowiem Ci za koleżankę.
Mysti jest organizatorką "Pijama Party " i jest to jej strój służbowy  hi hi.
Ale to ona sama Ci pewnie wyjaśni tongue

Flepy ,to dokumenty.

Wifa
Uwielbiam naszą gwarę,
Szkoda ,że nikt jej już nie używa.
Tamto pokolenie wymarło.
Jedynie pojedyncze słowa są jeszcze w użyciu,jak własnie flepy.

Luc
Ty się załatwiłas tymi śpiewami,o których wspomniałaś.
Chyba na codzień aż tyle nie śpiewasz i gardło nie przyzwyczajone jest do koncertów big_smile

Moje diesle odpaliły ,choć stały od Świąt,ale mają po 2 akumulatory i specjalne żarniki.

79,377

SANDRA  na onecie pisze o przekrętach i łapówkach
za załatwienie mieszkania komunalnego
poczytaj
AZBI możesz być spokojna,ja tępa do nauki!!

79,378 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2017-01-09 15:52:44)

Wpadłam tylko na chwileczkę,bo mimo strasznego smogu ptaszki mi doniosły,że dziś urodziny Sandry.
Prawda li to?

Sandruś na razie bez cwietka,bo na telefonie nie umiem.
Życzę Ci zdrowia przede wszystkim oraz spełnienia marzeń,samych radosnych dni,znalezienia super dochodowej pracy,super taniego mieszkania i oby nawrócenie Mena trwało na wieki

79,379

No to najlepszego Sandra!
http://www.pocztaikwiaty.pl/pol_pl_Bukiet-Niespodzianka-2269_1.jpg

79,380

Dzień dobry

Akurat wpadłam na urodziny Sandry
Biegnę więc do kwiaciarni

http://slodki-upominek.pl/565/bukiet-z-cukierkow-duza-mini.jpg

Sandruś życzę ci zdrowia.
Znalezienia dobrej pracy.
Wynajęcia taniego mieszkania.
Szczęścia w małżeństwie.
Samych radości z dzieci.

79,381

Ivka druga żona twojego taty jest wyjątkową osobą.
A siostry taty są bardzo zawistne.
Ty jako córka i żona taty powinnyście decydować o ekshumacji.
Siostry są w dalszej kolejności.
Bardzo dobrze pomyślany był ten pochówek, dwa małżeństwa obok siebie.
Przecież z tych dwu par małżeństw jest jeszcze jedno.
I wszyscy będą razem .
Nikt lepiej nie mógł wymyśleć.

Gochnia czy tą trzcinę sprzedajecie na mokro, zaraz po ścięciu ?
To kombajn ją ścina ? I w snopki wiąże ?
Ile lat może rosnąć jedno nasadzenie trzciny ?
Czy trzeba ją pielęgnować ?
Czy trzcina rośnie na terenach podmokłych ?
Nie są to ziemie drenowane ?
Ile hektarów tej trzciny macie ?
Czy oprócz kombajnu potrzebny jest do uprawy inny sprzęt ?
Czy sadzi się malutkie pojedyncze sadzonki ?
Twój mąż lubi tą pracę ?
Czy oprócz trzciny uprawiacie coś jeszcze ?
Czy macie jakieś zwierzęta ?

79,382

Sandra czego od rana się nie drzesz ,ze masz urodzinki i do tego 40-tkę ... lol

zamiast cwietków podsyłam Ci młodzieniaszka

http://imgup.pl/di/7NBB/vader.gif

życzę zdróweczka - znalezienia dobrej pracy i odpowiedniego faceta smile

79,383 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2017-01-09 16:48:35)

Morawka napisałaś, że smog  jest w Siedlcach.
To jakieś 45 km ode mnie.
Ale u nas czyste powietrze.
Czy ten smog powstał tylko z kominów ?
Należy chodzić w maseczkach.

79,384

Baśku tego młodzieniaszka kręgosłup nie boli prawda ?

79,385

hii LUCynka to jednak dobrze podsumowałam Twoje kiecki
i zaprezentowałaś się w "zimowej "  smile

pewnie tam były w sukienkach z krótkim rękawkiem ??? ...

79,386

Czytka nie boli smile
akuratnie by obudził Sandre do życia hii

79,387 Ostatnio edytowany przez luc (2017-01-09 19:58:15)

Sandra najlepsze życzenia. Przyłączam się do życzeń wcześniej wypowiedzianych przez dziewczyny.
A co do mena, to sama zdecyduj: życzę Ci nowego - świetnego, albo "starego" - nawróconego wink

Ba-Cha napisał/a:

pewnie tam były w sukienkach z krótkim rękawkiem ??? ...

Tylko jedna - panna młoda wink
Miała piękną sukienkę, ecru, wyszywane duże kwiaty, bez pleców hi, hi.
Sukienka przepiękna (podobno po babci), ale nie na zimową porę. W kościele się bidulka trzęsła (miała na wierzchu kożuszek), ale na imprezie nie widziałam żeby jej zimno było smile

Nanusiu - pewno od śpiewów hi, hi.
Z drugiej strony, wprawdzie na co dzień nie śpiewam, ale dużo gadam i to głośno. Wg męża za głośno wink

Czytko - aleś zadała Gochni pytań smile

79,388

czytelniczka51 napisał/a:

Ivka druga żona twojego taty jest wyjątkową osobą.
A siostry taty są bardzo zawistne.
Ty jako córka i żona taty powinnyście decydować o ekshumacji.
Siostry są w dalszej kolejności.
Bardzo dobrze pomyślany był ten pochówek, dwa małżeństwa obok siebie.
Przecież z tych dwu par małżeństw jest jeszcze jedno.
I wszyscy będą razem .
Nikt lepiej nie mógł wymyśleć.

Czytuniu to siostry Mamy i czasem myślę, że mają żal do Taty, że po śmierci Mamy nie ożenił się z którąś z nich, poza tym zawsze były jakoś krzywo nastawione do Taty (może też zazdrość, że wybrał Mamę, a nie którąś z nich?)
żona Taty niestety nie może decydować o niczym, wszystko jest na mojej głowie, bo oni wzięli tylko ślub kościelny (nie konkordatowy) i bez cywilnego, czyli w świetle prawa byli co najwyżej w konkubinacie, zrobili to, żeby ustrzec swoje i przyszywane dzieci przed zawiłościami prawnymi
ja jestem jedyną córką i odziedziczyłam wszystko po Tacie natomiast dzieci jego żony nie mają do tego żadnych praw, tak samo działa to w drugą stronę i ja nie należę do spadkobierców jego żony
a co do pochówku, wiesz... oni często mówili, że będą leżeć w doborowym towarzystwie i że będzie komplet do brydża...
chociaż mam nadzieję, że żona Taty jeszcze dłuuugo będzie na tym świecie
heh mój mąż wymyślił, ze skoro słowo macocha brzmi brzydko, a druga mama jakoś dziwnie to będziemy na nią mówić Para-Mama i Para-Teściowa, a my zostaliśmy Para-córką i Para-zięciem, hihi cała rodzina to podchwyciła i wszystkim pasuje, tylko czasem ludzie z zewnątrz mają wielkie oczy i trzeba im tłumaczyć, że "para" to z greki

79,389

Sandro najlepsze życzenia Urodzinowe !!! smile

79,390

SANDRO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
zdrowia byś mogła pracować i cieszyć się życiem
pociechy z dzieci
wynajmu taniego mieszkania
super faceta
ponieważ mój szlag trafił to dla ciebie SANDRO cos wkleję

79,391

Załatwiali mieszkania za łapówkę. Byli gdańscy urzędnicy przed sądem
Piotr Olejarczyk Dziennikarz Onetu

twitter

Pomorscy prokuratorzy kierują do sądu akt oskarżenia ws. korupcji w gdańskim magistracie. Zdaniem śledczych, kilkanaście mieszkań komunalnych w Gdańsku zostało przyznanych w zamian za korzyści majątkowe dla byłych już urzędników. W nielegalnym procederze brali też udział pośrednicy, inkasując setki tysięcy złotych za tak zwane załatwienie sprawy.
Udostępnij
0
Skomentuj
Komentarze
246
Załatwiali mieszkania za łapówkę. Byli gdańscy urzędnicy przed sądem
Foto: Shutterstock Załatwiali mieszkania za łapówkę. Byli gdańscy urzędnicy przed sądem

Śledczy przeanalizowali ponad dwa tysiące wniosków osób, które były zainteresowane lokalami komunalnymi w Gdańsku
    Prokuratorzy kierują do dwóch gdańskich sądów trzy akty oskarżenia przeciwko 43 osobom
    Nie ma dowodów, że o korupcji w gdańskim magistracie wiedzieli przełożeni oskarżanych urzędniczek

Śledztwo trwało ponad trzy lata. Początkowo prokuratura podejrzewała w tej sprawie trzy gdańskie urzędniczki. Jedna z nich, która jest już na emeryturze, miała przyjąć ponad 100 tysięcy złotych łapówki. W zamian za pieniądze obiecywała pomoc w otrzymaniu mieszkania komunalnego. Okazało się jednak, że w nielegalny proceder zamieszanych jest znacznie więcej ludzi w Gdańsku.

Teraz śledczy Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku skierowali do sądu akt oskarżenia przeciwko 43 osobom, w tym pięciu byłym urzędniczkom. Sześciu oskarżonym, w tym trzem byłym przedstawicielom magistratu, prokurator zarzucił działanie w zorganizowanej grupie przestępczej.
14 mieszkań przyznanych za łapówkę

Śledczy przeanalizowali ponad dwa tysiące wniosków osób, które były zainteresowane zawarciem umowy najmu mieszkania komunalnego w Gdańsku. Według prawa, by otrzymać taki lokal, trzeba spełniać określone warunki (m.in. dotyczące zarobków). Co ważne, w Gdańsku wciąż brakuje miejskich mieszkań dla potrzebujących, a to oznacza, że zainteresowani muszą czekać na swoją kolej.

Ustalenia prokuratury wykazały, że w 14 przypadkach (mowa o latach 2008-2010) takie mieszkania przyznawano poza kolejką, i to osobom, które nie spełniały zapisanych w uchwale gdańskiej Rady Miasta wymogów.

REKLAMA
Jak działał cały proceder? Osoby ubiegające się o lokal komunalny docierały do pośredników, którzy w zamian za pieniądze oferowali "załatwienie sprawy". Zainteresowani wręczali pośrednikom wskazane przez nich kwoty pieniędzy - od dwóch do 57 tysięcy złotych. - Kwoty łapówek uzależnione były od wielkości, usytuowania i stanu technicznego mieszkania, a także od stopnia zaawansowania formalności prawno-administracyjnych niezbędnych do zawarcia umowy najmu – informują przedstawiciele prokuratury.

Pośrednicy kontaktowali się z urzędniczkami Urzędu Miejskiego w Gdańsku i przekazywali im część zainkasowanych pieniędzy. - Śledztwo wykazało, że pośrednicy przyjęli nie mniej niż 925 tysięcy 600 złotych, z czego urzędnikom przekazano nie mniej niż 785 tysięcy 600 złotych – relacjonują prokuratorzy.
Nie ma dowodów, by o korupcji wiedzieli przełożeni

Śledczy nie znaleźli dowodów, które potwierdzałoby tezę, że o całym procederze wiedzieli gdańscy prezydenci czy dyrektor Wydziału Gospodarki Komunalnej. Oskarżone obecnie urzędniczki przyjmowały od pośredników pieniądze, a w zamian przygotowywały niezbędną dokumentację, która nie wzbudzała niczyich podejrzeń. Jednak niektóre z dokumentów, jak wykazało śledztwo, zostały podrobione, bądź poświadczały nieprawdę. Wnioski czekały na akceptację przełożonych, i po jej uzyskaniu, najemca podpisywał umowę z miastem, i nabywał prawo do lokalu komunalnego.

Oskarżonym grozi kara do 10 lat pozbawienia wolności, kara grzywny, a także przepadek równowartości korzyści majątkowych uzyskanych z popełnienia przestępstw. - Na poczet grożących kar i roszczeń finansowych zabezpieczono mienie oskarżonych o wartości 510 tysięcy złotych – podają śledczy.

Urząd Miejski w Gdańsku znalazł się pod lupą śledczych za sprawą podejrzeń, które dotyczą Wydziału Gospodarki Komunalnej. W 2013 roku do Centralnego Biura Śledczego Policji zgłosiły się dwie osoby, które opisały cały mechanizm korupcji w gdańskim Wydziale Komunalnym. Byli to pośrednicy w całym procederze, którzy zgodzili się zeznawać w zamian za uzyskanie klauzuli niekaralności.

(dp)

79,392

Mapa ze smogiem

http://tiny.pl/gd5nv

79,393

Sandro,
             zdrowia, mieszkania i wszystkiego czego sobie życzysz.

http://kartkolandia.pl/kartki/5/2/d/kartki-imienne-damskie-kartka-z-tulipanami-dla-sandry-2580.jpg

Luc, bardzo dziękuję smile Ze swej strony, także zapraszam do odwiedzin mojej skromnej biblioteczki. Posiadam w niej parę ciekawych książek naznaczonych upływem czasu. Szybkiego powrotu do stanu mówiącego smile
Sandro, Sretan Rodendan!

79,395

Dziękuję wszystkim za zyczenia. Bede sie starała,  zeby sie spelnily smile

Wielbicielu dziekuje za radosne rytmy i męski zespol.
O czym jest ta piosenka?

Ale dziekuje, bo brzmi radosnie.

Tak tak.mam 4 dychy na karku

79,396

Siemka smile

Sandro, wszystkiego najlepszego!!!

http://images45.fotosik.pl/1732/b9694d5daa4078f1.jpg

79,397

Ivory--świetnie, ze spytałaś Gochnię o te żniwa. Też byłam ciekawa, co to za zbiory w środku zimy wink
Moja praca wiąże się z mieszkaniem u obcych ludzi, a wtedy "zabudowana" piżamka jest wygodniejsza wink

Sandra-- dla Ciebie

http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/08/ba/42/image-1e18gne_jpg/thumb_800x600_10_w.jpg

79,398

Pigwo...znam ten temat korupcji.  Bylo wtedy Glosno.
Glupie baby (te z urzedu)

Co do smierci syna Walesy -Przemyslawa.

Pomylili go z tym Slawkiem (to on mial te wystepki), a na pirtalach pisali, ze zmarl ten od pomrocznosci.
Akurat mialam przyjemność znac jednego z nich osobiście przez dlugi okres. Prywatnie i sam Lech jak i syn bardzo pomocni, zyczliwi i bezinteresowni (i nie chodzi tu o pieniadze).

Zwyczajni ludzie tacy jak ja. Lubie i lubilam ich (nie mowie tu politycznie, ale po ludzku jako  ludzi, znajomych...).

Brzydko, ze redaktorzy smierc syna podpinaja pod polityke.
To tez sa ludzie, tez rodzice i tez dzieci.

79,399

Sandro wszystkiego najlepszego  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_tRDKKNe9_UYZSFWGP8OAYXJdo7N8gwfVuxDeK4SWVEJfYtQYTw

79,400 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-09 21:34:23)

Sandro... Wszystkiego Najlepszego kochana  w tym dniu .

http://images82.fotosik.pl/280/ae498b36c47749c1med.jpg

Nie żałuj sobie w życiu niczego,
                                                           Ani słodkiego, ani procentowego.
                                                   Jedz, pij i popuszczaj pasa!
                                               Niech ci się wiedzie jak za króla Sasa!
                                                Olej trudności, wszelkie zmartwienia,
                                           Przyjmij  ode mnie te oto najlepsze życzenia......

Życzę Tobie spełnienia wszystkich marzeń .

http://images81.fotosik.pl/280/9e171aac33812ac5med.jpg

Na imprezę dziś przybędę, Z całej siły śpiewać będę. Ta okazja raz jest w życiu, Więc nie trzymaj jej w ukryciu. To nie wstyd mieć lat czterdzieści, Życie jeszcze Cię rozpieści. Samym szczęściem obdaruje, Szare dni pokoloruje!

Koniec śmiechów, żartowania, I żadnego wygłupiania! Daleko już Ci do młodzieży, Więc powagę zachować należy! Ale jeszcze dziś na szaleństwa pozwolimy, Czterdziestkę Twoją hucznie uczcimy! Śpiewać będziemy i tańcować, A jutro mocno tego żałować!

79,401

Wracam do Was smile jeśli wrota otwarte.
Trochę najpierw sama chorowałam, także leżałam w łóżku przez kilka dni.
A potem net mi diabli wzięli.
Bywało, że dawali w dzień tylko na kilka godzin, akurat wtedy, gdy nie mogłam pisac.
Mówili, że to wszystko przez mrozy i obiecywali, że od jutro mają montowac jakieś specjalne grzałki.
Wkurzyłam się już na nich jak nie wiem, dzwoniłam znowu dzisiaj rano, przyjeżdżali i coś grzebali przy głównej antenie.
Już ich z rana ochrzaniłam przez telefon, bo co to za tłumaczenie, ze mrozy są, przecież powinni byc przygotowani na takie coś.
Abonament tak, czy siak przecież się płaci.
Ale już nie zapeszam, skoro na razie jest.

Marysiu, dzięki za pozdrowionka smile.
Ale dlaczego przyszłam Ci do głowy akurat wtedy, gdy oglądałaś program-''Twoja twarz brzmi znajomo''?

Sandro to jesteś tylko 2 dni młodsza od mojego męża smile
Mam nadzieję, ze pracę znajdziesz szybko.
Ja też szukam.

Lucynko, ja też mam diesla. Niby w garażu, ale garaż nieogrzewany.
Jak były te największe mrozy to mąż mój chodził do garażu i go coraz przepalał.
Ale odpukać, to jeszcze nam nie zdechł w tę zimę na szczęście.

I dobrze, że wzięłaś dwie sukienki i założyłaś cieplejszą.
Basia zawsze dobrze radzi smile

Grażynka, mam nadzieję, że jeszcze wpadnie.

U mnie w mieście też był smog, ale ja więcej jezdziłam autem.
Nikt nie chodził w maseczkach.

Witam Ivo po powrocie smile

Wifciu, u Ciebie -1 to jak w bajce smile

Gochnia, to zimą uprawia się trzcinę ?

Mysti , naleśniki zrobione, zjedzone ?
Też bym zjadła, jakby mi ktoś zrobił smile

Pigwa, nie martw się tym cytowaniem.
Z czasem to Stokrotki wszystkiego Cię nauczą smile
W razie czego Basia kopa zasadza wink

Pozdrówka dla wszystkich, tych wymienionych i tych niewymienionych .

79,402

Sandra wszystkiego najlepszego niech sie spełnia wszystkie twoje marzenia ,w milosci ,pracy i zdrowiu oraz zadowolenia z pociech buziaczki

79,403

Strzałka hii a dlaczego myślisz,że ja tylko kopy zasadzam ??? he ??? lol

oglądałyście gdzieś tam w wiadomościach
gimnastykę urzędników  w Korei Północnej  ???
lol  wszyscy jednakowi i wszyscy szczupli jak z katalogu

w Kraju KIMA nikt nie kima ...      masakra smile

http://imgup.pl/di/5PBU72VY/kartka-na-dobranoc-dla-przyjaci-koniec-dy-uru-laleczka-lekarz-pani-dok.jpg

zmykam ...poleniuchować ...   lol

79,404

Basiu, Ty tu trzymasz lejce wink
Pamiętam tę doopę co zawsze wstawiasz, jak chcesz którąś lać wink

79,405 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2017-01-10 00:49:50)

Dobry wieczór , witam wszystkich.

Korupcja była,jest i będzie.
Tego ''syfu wyplewić się nie da...
.
  .

A -propos  psa o którym już tutaj pisałam, sytuacja się powtarza.
   Podeszłam bliżej by się temu przyjrzeć, psinka stoi w zagrodzie nie ocieplonej, lodowatej .
       Już  postanowiłam że jutro znów zgłoszę.
  U mnie w nowym roku same wydatki,naprawy ,usterki .
     Dzisiaj oddałam na warsztat moje auto.
Miałam chyba sporo szczęścia że nie stało mi się podczas jazdy ... ktoś tam chyba nade mną czuwa.

Pozdrawiam was już wieczorowo.

79,406

Piosenka dla Sandry smile))

https://www.youtube.com/watch?v=VGj8SUZNa54

79,407

Dla Lucynki, bo przecież śpiewać już nie może wink

https://www.youtube.com/watch?v=Ueq-mXHviXo

79,408 Ostatnio edytowany przez strzała (2017-01-09 21:39:56)

Dla wszystkich ze Stokrotkowa smile

https://www.youtube.com/watch?v=fsBOt1XNoVg

Lecę na film, narka smile

79,409

Stzałko no właśnie  hihi  właśnie się domyśl ,dlaczego pomyślałam smile ????

http://images81.fotosik.pl/280/2852b269f197e08cmed.jpg

Spokojnej nocy,dobranoc.

79,410

dobrej nocy wszystkim
http://pu.i.wp.pl/k,NDQyMjc1MjEsNDg4NjgxNDE=,f,gif_Dobranoc_27.jpg

79,411

Dobry wieczór!
Tylko nie mówcie, źe juź wszystkie/scy śpicie?
SANDRA- całuski dla Ciebie i źyczonka, by wszystko ułoźyłoby Ci się po Twojej myśli,
spokoju w sercu i na duszy, tylko dobrych, udanych wyborów, sto lat w zdrowiu i pomyślności.
http://images81.fotosik.pl/281/376ab612c3562a85med.jpg

79,412

Jakie nie ma uprawnien???

79,413 Ostatnio edytowany przez gochnia (2017-01-10 10:11:48)

Ivory- pub wzorowo pokryty trzciną.
Strzała- źniwa trzcinowe są tylko zimą po wodzie, lodzie-lekki,pływający kombajn tnie ostrymi nożami b. twarde i ostre zdzbła trzciny.
Czytka- i ja mam to wszystko spamiętać? Hello!
Absolutnie sucha trzcina odjezdza tirem w dal. Czujniki sprawdzają wilgotność.Jeśli za mokra, schnie dalej.
Kombajn zrzuca na pole w luźne bele- ogromne stosy przykrywane są plandekami. Jesli daleko od domu- 100ha, to na bieźąco Szeryf zwozi na plac główny.
Nie moźe zostać, bo ukradną lub podpalą. Trzcina rośnie sama na terenach podmokłych. Jedyna ingerencja człowieka, to nawadnianie w upalne lato. Pompy tłoczą wodę
z jeziora. Maszyn sporo, kombajn nie wystarczy. Źadnych innych upraw prócz mojego ogródka i sadu. Źadnych zwierząt prócz psa/psów, kotów, jaskólek- komarów brak, a bylo ich mnóstwo- to ich naturalne srodowisko. Szeryf kocha to, co robi, duma go rozpiera. Gdyby nie był producentem "trawy", to pewnie konstruowałby maszyny rolnicze.
Dlaczego zimą? Wiosną trzcina wypuszcza młode pędy. Szybko rosną. Latem są zielone łodygi pokryte liśćmi. Jesienią wiatr odrywa niepotrzebne liscie. Pózną jesienią jest juz pałka prawie idealna, lecz gdzieniegdzie zalegaja liście. Dopiero zimą kombajn podejmuje orkę i świetnie sprawdza się w polu. Musi się spieszyc, by nie ugnieść juz nowo narodzonych pędow, a i nie przeszkodzic ptakom przy zakladaniu gniazd. Koszenie moze przedłuzyc się do wiosny, bywają cofki, wichury, sniezyce?
Kolejny etap po koszeniu, to oczyszczanie z chwastow i wiązanie snopkow sznurkiem. Cięźka praca w polu. Wózki ze snopkami wędrują do hali- trwa belowanie po 50szt.
Sprzedaź to wdzięczny etap- załadunek wlk. belek do "siodła"-tira. Tyle opowiesci jednej treści. Coś ominęłam?
Dobranoc.

79,414 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2017-01-10 02:11:32)

Sandro późno ,ale ze szczerego serca

http://e-kartki.net.pl/kartki/41/1/d/roze-na-urodziny.jpg

Przede wszystkim dużo zdrowia i pomyślnego poukładania swoich spraw

79,415

Dziewczyny jeszcze raz dziekuje wszystkim za zyczenia.

Strzalko dzieki za 40latka

79,416

Gochnia supet opowieść o pracach w polu przy trzcinie.

Jak wstawiam.emotki.to mi automatycznir ucina tekst w tym miejscu i juz dalej nic nie widać.

W poszukiwaniu pracy przeszkadza mi...

Mialam na poczcie moje CV. Poniewaz nie posiadam komputera, poprosilam kolezanke, by wydrukowala mi moje CV.
Wyslalam jej to CV i okazalo sie, ze ona nie odczytuje żadnego  (rozne formaty, wyslalam w koncu baaaardzi stare i tez nic).

Pojechalam do takiego centrum ,  gdzie można skorzystac z komputera (8km).

Tam moje CV udało sie wgrac oraz je zmodyfikować.
Wyslalam je spowrotem na poczte.

I okazalo sie, ze tego pliku znow nie da sie otworzyć.

Wydrukowalam 3 sztuki (3,25 zaplacilam).
No i to mam.

Ale sa oferty,  gdzie nalezy CV wysłać poczta.

I tak sobie myślę,  ze skoro mi nie odczytuje to i pracodawcy nigdy nie odczytywalo w przeszłości,  gdy wysylalam dotychczas (u mnie w telefonie odczytuje,  ale nie mozna zmodyfikować, a tam sa stare dane , nieaktualny nr tel itp).

Kombinuje jak to rozwiazac, by swobodnie wysylac te aplikacje

79,417

witam rankiem
SANDRO może będzie ci łatwiej dostać mieszkanie po tych zawieruchach!
teraz nie powinno być odważnych brania łapówek,bardzo ci życzę byś miała swój kąt!
STRZAŁKO jak będą się szykować kopniaki,uciekam do ciebie
miło CIĘ widzieć w kafejce!!

79,418

pewnie że ładnie wygląda fajnie post zacytowany w krateczce ale moje muszą muszą być bez krateczki
miłego dnia dla wszystkich

79,419

hey witam we wtorek

kawcie naoczną zapodaje

http://imgup.pl/di/5SJ2/378473-403101203093048-1402491301-n.jpg

Gocha bardzo ciekawie opisałaś uprawę i żniwa tej trzciny ... smile

Ivory wkleiła jak to przykrycie trzciną wygląda ... b. oryginalnie ...
pewnie to jest stara dobra metoda ...

Sandra- Strzałka zapodała "czterdziestolatka "  lol
i tak spojrzeć ... to w tamtym pokoleniu  40 -sto latki ... byli jacyś starzy ... kobitki w jakiś kokach .. smile
nie to co dzisiaj smile

Marysia zgłaszaj .... szkoda psiny ...

pozdrawiam resztę Mych ...

http://imgup.pl/di/6EJI/17796-3d68d35f1b82147d61a3756d05734e96.jpg

79,420

▄████▄ ░█▀▀▀▀█░ ▄█████▄
███░░▀ ░░░██░░░ ██░░░██
▀████▄ ░░░██░░░ ██░░░██
▄░░███ ░░░██░░░ ██░░░██
▀████▀ ░░▄██▄░░ ▀█████▀

……………….¤.……¤……¤……¤
……………….▌……▌……▌……▌
…………("v")("v")("v")("v")("v")("|
…………|'v'__'v'__'v'__'v'__'v'__'|
…………|.⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱|
…………|:":":":":":":":":":":":":":"|
…………۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩
……("v")("v")("v")("v")("v")("v")("v")|
……|'v'__'v'__'v'__'v'__'v__''v'__''v'_|
……|⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱⋱.'|
……|۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩۩|
….█████████████████████
………….____ .)█████(____
……. /████████████████\

██░░░ ░░▄█▀▀▀█▄░ ░█▀▀▀▀█
██░░░ ░░██░░░██░ ░░░██
██░░░ ░░██▀▀▀██░ ░░░██
██░░░▄ ░██░░░██░ ░░░██
▀████▀ ▄██▄░▄██▄░░ ▄██▄

Z okazji Urodzin,GOSIU
Składam Tobie szczere życzenia:
Aby się spełniły
Twoje najskrytsze marzenia.
.*´¨)
.•´,•*´¨)¸.
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` *
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!

79,421

hii Pigwa te życzonka miały być do Sandry ??? tak lol

79,422

Dzień dobry Stokrotkom

Jak zwykle
http://u.profitroom.pl/hotelduet.pl/thumb/1600x0/uploads/20120426-070318-280.jpg
Snacznego smile

Sandro spóźnione ,ale szczere życzenia urodzinowe - oby Ci się spełniły wszystkie marzenia,te duże i te malutkie.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6V28Vr3a7JyYPrXhabBejmkwcdvXtSk0tiUIJgrND3Jr5j11iFw

79,423

W mojej miejscowości wczoraj nad ranem był pożar - dwie osoby zginęły ,trzy w szpitalu. Wszystkie mi znane.

79,424

Babo takie tragedie są straszne  ... hmm

79,425

Kropek - dziś masz urodzinki  FB mi doniósł lol
tam nie mogę wkleić ... nic .... masz zablokowane czy co ???

http://imgup.pl/di/S2SB/580090-515435745160640-723769314-n.jpg

zdróweczka i więcej mamonki smile

79,426

Kropek wszystkiego najlepszego zdrowka
Basiu witaj
Baba ludzie co sie dzieje tyle pożarów ,czy to nie uwaga ludzi
Syn juz na miejscu długi lot od 17 wczoraj teraz unich po 12 jest 6 godzin do przodu hi hi
W nocy nie mogłam spac ,myślałam ,ale juz na miejscu w Bangkoku 26 stopni ciepła
W dzisiejszych czasach to tyle tych wypadkow pożary ,ataki terorystyczne szalony świat
Nanusia ja wiem ze nie mozna wszystkich do jednego worka ,sa ludzie i tacy i tacy zalezy od człowieka
Wczoraj pokazywali taki test jak dzieci kłamią ,bo zrobili badania ze 3 letnie nie kłamią tylko 4 letnie ,okazuje sie ze zalezy od dziecka jak rodzice postepuja tak dziecko tez hi hi bo 4 letnie tez nie kłamało a drugie kłamało hi hi

79,427

Dzień dobry

Kawa Basi i śniadanie Baby wspaniałe- dziękuję bardzo.

Bardzo dziękuję ci Gochnia za odpowiedzi.
Mam teraz jakieś wyobrażenie na temat trzciny.
Dotychczas byłam w tym temacie zielona.
Mimo maszyn to ciężka praca.

Czekam na pieczywo.

79,428

Babo to straszne.
Dwie osoby nie żyją.
To był pożar domu ?

79,429

Kropeczku zdrowia i wszystkiego najlepszego

https://kwiatowadostawa.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_9af5255c362e80d8960bbf98fbb5372e.jpg

79,430

Czytaniu to przekwalifikujesz sie na uprawę trzciny hi hi
Pozdrawiam wszystkie stokrotki

Posty [ 79,366 do 79,430 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,220 1,221 1,222 1,223 1,224 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024