Baśku Marysiu
to ja też do tych dziwnych należę ![]()
77,936 2016-12-17 21:05:16
77,937 2016-12-17 21:06:51
Marysiu to ja druga jestem dziwna hmm hmm
popieram Pigwe smile
ojjj nie piszę więcej .... bo czasami napiszę zbyt szczerze ... a po co .... mi to ???
przeczekam ...
spadam ....
Basia Mam to samo,wziełam na wstrzymanie .
Lubię chlapnąć juz tak mam- jestem szczera do bólu.
77,938 2016-12-17 21:09:33
Czytuniu nie ! nie jesteśmy aż takie Bardzo dziwne
Mamy prawo wyrażać swoje zdanie.....
77,939 2016-12-17 21:16:02
Sorry, jeżeli się wychyliłam.
Ale zrozumiałam, że Marysia nie wie, za co Grażyna dziękuje Stokrotkom. Stąd moje wyjaśnienie.
77,940 2016-12-17 21:23:13
Sorry, jeżeli się wychyliłam.
Ale zrozumiałam, że Marysia nie wie, za co Grażyna dziękuje Stokrotkom. Stąd moje wyjaśnienie.
Też miałam takie same wrażenie.
77,941 2016-12-17 21:36:09 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 22:02:12)
77,942 2016-12-17 21:41:40 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 21:47:30)
Dziewczyny
zobaczcie kto wkleił prywatną rozmowę z Fb?
Według mnie to Pigwa, a nie Grażynka.
PIGWA
Przyjaciółka Forum
"wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje dane
pozwoliłam sobie wkleić naszą rozmowe na fb"
77,943 2016-12-17 22:00:53
Ludzie z tego wszystkiego dziewczyna bedzie sie dołować ,po co to wszystko cytować
Nowa jest wrażliwa ,wiec kto chce niech wyślę i tyle bez komentarzy
Byłam dzisiaj w sklepach ,ot tak drobne zakupy kawa ,herbata ,fajki itd hi hi
Ludzi wszędzie pełno nawet w selgrosie ,kolejka za karpiami hi hi
Kupiliśmy mała choinkę sztuczna ,jutro bobasek bedzie ubierał
Żadnych przyjec nie robie ,pójdziemy na obiad do restauracji pogadamy i tyle hi hi
Myst u tych babek ktore wyjeżdżają i przyjeżdzają nikt walizek nie pomaga wkładać do busa ,musza same ,kierowcy mówili ze nie bedą dźwigać ,bo kręgosłupy im wysiadają ,babcie ledwo same chodzą i jeszcze jeżdżą do starszych ludzi ,jak same potrzebują pomocy
77,944 2016-12-17 22:01:41
Dziewczyny
Według mnie to Pigwa, a nie Grażynka.
Dla mnie to też było jasne, dlatego była ta moja riposta do Pigwy.
Ale nie ma co drążyć... ![]()
77,945 2016-12-17 22:16:10
Bry wieczór.
Jestem tak zapracowana, więc wybaczcie, że rzadko wpadam.
Morawko - gratulacje z okazji rocznicy ślubu.
Niech się Wam dalej wiedzie.
Mysti - witaj na polskiej ziemi ![]()
Luc twoje zycie usłane rozami ,to bardzo dobrze oby tak dalej
Nie wiem skąd taki wniosek hi, hi.
Nie narzekam, ale żeby aż różami ![]()
zrobiłam sobie siama
odrosty ... mam nadzieję,że nigdzie nie pominęłam siwych
to co Mychy ???? kiedy lepimy uszka ????
mam zamiar w niedzielę ...
To już się "wypiękniłaś" na święta hi, hi.
Ja już uszka i pierogi mam zamrożone.
Basiu - zdążą z tym remontem do świąt?
Czytko będziemy trzymać kciuki za operację córki.
77,946 2016-12-17 22:16:57
Witajcie moje Drogie Stokrotki:) Widzę ze przygotowania świąteczne biegną u większości z was pełna para, u mnie niestety nie. Ale ja to październikowa, a wiec leniwiec
.
Dzisiaj sobota miałam nadzieje na podciągniecie się trochę w przygotowaniach, ale nic nie wyszło. Wczoraj po pracy przyjechał kolega męża i rozpoczął malowanie kotłowni, w której mam pralkę i łazienki, wszystko wylądowało w przedpokoju, on nam malowanie, a my mu wyroby na święta, więc tym zajęliśmy się, ja i maż. Czyli robota za robotę, za mięso płacił on. My mu kupowaliśmy mięso i marynowaliśmy. Cały wieczór piątkowy wyrabialiśmy kiełbasę i nadziewaliśmy do osłonek, z samego rana mąż palił w wędzarniku i wędził tak do 10. Kolega skończył też malowanie do 10. Jednak nic robić nie mogłam, bo wczoraj dowiedzieliśmy się ze zmarł tata mojego przyszłego zięcia, dzisiaj był pogrzeb. Wprawdzie nie znaliśmy się jeszcze, bo spotkanie było umówione w święta, to czuliśmy się w obowiązku pojechać na pogrzeb, w końcu przyszły zięć to będzie niedługo dla nas rodzina, jak wszystko dobrze pójdzie. Nie wiem co teraz będzie z weselem, planowane i zarezerwowane wszystko było na maj. W święta mamy spotkać się teraz już tylko z mama przyszłego zięcia, będziemy o tym rozmawiać. z pogrzebu wróciliśmy tak koło 14, ściągnęłam firanki i zasłony i wrzuciłam do prania. Przemarzłam na cmentarzu i przeziębienie wróciło, a już jak by było lepiej . Mąż pojechał do swojej rodziny, takie spotkanie przedświąteczne, wróci jutro. Ja nie jeżdżę do nich od kilku lat, zerwałam z nimi stosunki i nie mam ochoty wracać. Dużo pisać, ale nigdy nie zaakceptowali mnie jako synowej i moich dzieci jako wnuki, nie to towarzystwo byłam, coś jak w Indiach, nie ta kasta. Przez wiele lat dążyli do naszego rozwodu, niszczyli mnie i swojego syna, jego bardziej nawet, bo podstępnie rozpijając go. Nie utrzymuje z nimi kontaktu i tak jest lepiej.
Czytuniu, jak tam protezka, ja swoja zrobiłam na wiosnę i od tego razu byłam 5 razy do poprawy i dalej nie koniec. pójdę w styczniu, wygląda że musza ja przerobić całą, bo poprawa nic nie daje, mam nadzieje ze twoja będzie dobrze dopasowana. Córka pewnie tez nie może doczekać się operacji łokcia, później trochę rehabilitacji i ręka jak nowa, strasznie długo to trwało, ale grunt ze dobrze się kończy
.
Mysti dobrze, że już wróciłaś, jak wiem ze ktoś jest w drodze to zawsze myślę o nim i o tym aby szczęśliwie przejechał
Pierniczki wypróbowane, bardzo dobre tylko trochę może korzenne za bardzo ale to tylko dlatego, że pomyślałam po co mi 300 ciasteczek, podzieliłam przepis na pół i tylko o połowie przyprawy korzennej zapomniałam dorzuciłam wg, przepisu na 300, ale i tak są bardzo dobre, Dzięki za przepis, będę z niego korzystać w przyszłości
. Teraz znowu podkradłam twój przepis ma przekładaniec, wypróbuję go niedługo. Córka pewnie ucieszyła się z powrotu mamy, ona też na pewno tęskniła za mama i domem, bo chyba mieszkała u dziadka z tego co pamiętam
Zamrażarka niech dobrze ci służy ![]()
Fajnie że robicie sobie prezenty, Mysti zamrażarkę, Marta telewizor, Morawka dywany, ja sobie w prezencie dzisiaj kupiłam
drabinę aluminiowa i zakazałam jej ruszać mężowi, bo mi jest potrzebna do wieszania firan, jedna już mi kiedyś zabrał
.
Wiwciu co to za grzejące wkłady do rękawiczek kupił ci maż? Fajnie wychowałaś syna, tez uważam że takie podstawowe czynności jak pranie, sprzątanie, gotowanie czy prasowanie to powinien umieć każdy. Mój mąż też wyniósł z domu przyzwyczajenie ( i za to mogę być wdzięczna teściowe i to z czystym sumieniem), że jak jedno sprząta, prasuje czy coś innego robi to on np. gotuje, oprócz tego jest techniczny i jak nie raz patrze na niego to mam wrażenie, że on z gwoździa jest wstanie zrobić traktor, to taki żart oczywiście
. To że twój syn nie jest techniczny to nie twoja wina on umie to co go ty nauczyłaś to raz, a dwa nie każdy człowiek musi być techniczny. Jeszcze wrócę do ten dziewczyny, dziewczyna ta uczyła się tak dobrze, że nikt jej nie dorównywał, a w życiu normalnym była słabiutka, bo jak słyszałam ze matka do 20 letniej dziewczyny dzwoni i mówi jak głodna jesteś to zalej sobie gorący kubek... tylko na rany boskie nie poparz się, przy czym tłumaczy jej przez telefon jak to należy zrobić, to oczy robiliśmy wielkie, bo dzieci w w piątej czy szóstej klasie szkoły podstawowej potrafią ugotować normalna zupę pomidorowa czy ogórkową. Nie pozwoliła sobie nic powiedzieć i zrobiła z dziewczyny, zdolnej i ślicznej z dużym potencjałem osobę zamknięta co nie potrafi sama zrobić zakupów, dziewczyna 30 - latka robi listę a matka 70 lat zasuwa po zakupy.
Ba-Cha ja jak pracowałam w tym sklepie to był rok 1982, to była wieś z tych co to o nich mówią "zabite dechami". Tam ludzie byli niewykształceni, coś na kształt chłopów z "Chłopi" Reymonta. Ci ludzie byli wulgarni, nie raz łapały się baby za włosy, bo ploty były okropne, tam mało kto coś czytał, byli jeszcze tacy ( to starsi) co to czytać nie potrafili, tam nawet nie w każdym domu był prąd, chodzili spać z kurami i wstawali świtem. Wiec jak otworzyli tam sklep, którego do tej pory nie było to, a w sklepie puste półki to ich przysłowiowy szlag trafiał i wyładowywali się na mnie, a milicjanci wtedy tez z takich chłopów pochodzili, dostali broń wiec im odbijała palma. Nie tak dawno znowu byłam w tamtych stronach, to powiem wam ze okolicy nie poznałam. Domy murowane, otynkowane, dookoła domów ogródki, trawniki, wyposażone sprzęty. Skok jak by stulecie przybyło co najmniej. To jest ta ściana wschodnia, głosująca na aktualnie rządzących w proteście przeciw poprzednikom i UE. Sama byłam zdziwiona bo postęp u nich widać, a to nie bierze się chyba bez pieniędzy, czyli pieniądze mają i maja czas, skoro maja wypielęgnowane ogródki. Aż dziw że im ciągle jest źle i że złorzeczą na Unię.
Klaudynko wierszem jak zawsze w samo sedno, oj ile my jeszcze w swoim życiu takich grudniowych nocy przeżyjemy. Przeważnie takie wydarzenia dzieją się w grudniu, to już nasza taka historia nawracająca. Dzisiaj po południu piorę firany, piekę ciastka i cały czas oglądam co się dzieje, bo to nie sztuka mówić, że mnie to nie obchodzi, to powinno wszystkich obchodzić, bez względu na wiek i płeć bo w innym przypadku będziemy mieć powrót z historii, a tam bym nie chciała wracać. Jak w Polsce zmieniło się w ostatnim 10 - leciu to najlepiej widać na wsiach, toż to prawie małe miasteczka amerykańskie, szkoda że nie umieją tego docenić.
Coś Sandra zamilkła, może przygotowania przed świąteczne, mam nadzieję, ze się nie obraziła za rady, ale one są jej dawane przeze mnie z czystego serca, bo dobrze jej życzę, tak jak i każdej z was ![]()
Pozdrawiam was i biorę się za jakąś robotę, bo mnie święta zastana w syfie ![]()
77,947 2016-12-17 22:34:05
To już czas, że chyba wszyscy myślą już o świętach.
Ja mam w oknie Mikołaja, a u córki też płatek śniegu. To wszystko świecące.
Córka przystroiła sobie pokój migoczącymi światełkami, ale okazały się jakąś tandetą, bo po kilku dniach przestały działac.
U mnie w domu jeszcze żadnych przygotowań nie zaczęliśmy z prozaicznego powodu - brak czasu. Przyszły tydzień też zapowiada się zapracowany. Jak wróci córka to coś porobi. Już się zadeklarowała, że wyręczy mnie w pieczeniu ciast i sama kilka upiecze.
Mam nadzieję, że też zajmie się przystrojeniem domu, bo panom wolałabym tego nie zlecać ![]()
Córka ma za to artystyczny zmysł.
czekam aż katar przestanie się lac, jak woda z nosa i oczu i gardło też drapie , no to sobie poodpoczywam przed Swiętami, jeszcze jest trochę czasu.
Teraz siedzę z nogami w takim kapciu ogrzewającym i masującym, niedawno kupiła taki Wifcia i na pewno jest zadowolona.
Klaudynko - zdrowiej ![]()
Jaka ja jestem przeziębiona.
Zatkane zatoki i cały nos.
Czytko - Ty także zdrowiej.
Ubralam choinkę, bigos konczę. Jutro planuję zrobic pierogi i uszka. Zakwas na barszcz pracuje, dopiero drugi dzień, więc jeszcze sporo mu brakuje. Nie mam za cieplo i byc moze termin fermentacji przedluzy się.
Pracuś z Ciebie ![]()
Odebrałam wyniki histopatologiczne i jestem cała heppy end,bo nie wykazały nic poważnego.
Świetna wiadomość.
Zrobiłam sobie prezent pod choinkę i kupiłam sobie telewizor.Wczoraj cały dzień próbowałam go uruchomić i niestety poległam.Technika mnie pokonała.Dzisiaj przybywają posiłki i mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
Super prezent. Działa już?
daje sobie spokój by ci pomóc...wpłace kase i nie wiem czy ty z tego skorzystasz! wyslę pare sms na chore dzieci i bede miała pewnosc że zrobiłam dobry uczynek....życzę powodzenia
dlaczego GRAŻYNKO wyciągasz nasze prywatne sprawy na forum?????
pozwoliłam sobie wkleić naszą rozmowe na fb
Pigwa - nie chcesz pomóc, nie pomagaj, ale nie musisz w taki, mało przyjemny sposób komentować. Na dodatek sama upubliczniasz Waszą rozmowę, a masz pretensje do Grażynki
Wiecie jak już spełni się moje marzenie i będę mieć wieczorek poetycki promujący Tomik 'Zacisze'
Grażynko - wierzę, że się spełni. Na pewno.
77,948 2016-12-17 22:38:41 Ostatnio edytowany przez luc (2016-12-17 22:39:01)
ja sobie w prezencie dzisiaj kupiłam
drabinę aluminiowa
![]()
Sandro - co z Tobą?
77,949 2016-12-17 22:42:35
Chyba nie chcemy drugi raz PRL.
Fakt, skoro twarzami protestu są Kalisz, Mazguła, Dukaczewski...
77,950 2016-12-17 22:43:27 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 22:58:35)
Lucynko
tylko te twarze widzisz, eeeeeee myslałam ,
że jesteś bardziej spostrzegawcza. ![]()
Sandra
żyje, ale nie ma czasu klikać.
77,951 2016-12-17 23:00:25 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-12-17 23:01:47)
Lucynko
że jesteś bardziej spostrzegawcza.Sandra
żyje, ale nie ma czasu klikać.
Sorki-pomyłka.
77,952 2016-12-17 23:02:37 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 23:06:57)
Marysiu
Inhalator tłokowy.
77,953 2016-12-17 23:12:04
Marysiu
Inhalator tłokowy.
ok . dziękuję.
77,954 2016-12-17 23:14:59
Pikny przywiózł gałązki z działki.
Pięknie wyglądają, ucięte z sosny koreańskiej
77,955 2016-12-17 23:26:22
Lucynko
że jesteś bardziej spostrzegawcza.
Spoko, widzę też inne, ale te jakoś mocno kłują w oczy ![]()
77,956 2016-12-17 23:30:29
Oglądam Szkiełko, więc czas na dobranockę.
77,957 2016-12-18 01:09:02 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-18 01:10:47)
Miłego wieczoru i dobrej spokojnej nocki życzę Wam kochane[ni].Dobranoc
77,958 2016-12-18 05:18:34
Marysia 1981 napisał/a:A co tu się dzieje???
Nie mogęostatnio się tylko podczytuje jak Grażka wszystkim dziękuję hmmm.
A może ja taka dziwna?Wyjaśnię
![]()
Grażyna zbiera pieniadze, by wydać tomik swoich wierszy.
Robi to przez specjalną stronę, do której link podaje w swoich postach.
Kilka z nas wpłaciło dla niej pieniążki i dlatego ona dziękujePIGWA napisał/a:dlaczego GRAŻYNKO wyciągasz nasze prywatne sprawy na forum?????
pytam jak mogłam wysłać kasę mając tylko nr konta
gdzie twoje i moje dane????
dla mnie to nie jest zrozumiałe!
wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje daneSorry, jako użytkownik publicznego forum mogę odpowiedzieć.
Przecież Grażyna nie wyciąga żadnych Waszych prywatnych spraw. O zbiórce pieniędzy "głośno" pisze od dłuższego czasu.Robiąc przelew wystarczy oprócz nr konta wpisać imię nazwisko i miejscowość adresata ,które znasz z FB i z linku, który Grażyna publicznie podaje. A swoje dane wpisujesz jako dane zleceniodawcy.
jako użytkownik forum odpowiadam
i nic więcej mam nie wpisac? twój adres mój adres ? mam na telefonie wpisac te numery i wysłać do ciebie? Grażynko ja jestem ciemna w tych sprawach\
Tak Gosiu tylko nr konta
taką dostałam odpowiedz!
77,959 2016-12-18 05:22:27
Pigwunia ma rację.
Po co wyciągać prywatne sprawy na forum publiczne.
Ty Grażynko nie masz nic przeciwko pisaniu tutaj, ale Pigwunia tego nie chciała.
Ja też poczułam niesmak po tym wpisie.
Nie dziwię się wcale Pigwie
CZYTUNIA zapytała wyraznie jak mam to zrobić?
oto odpowiedz
i nic więcej mam nie wpisac? twój adres mój adres ? mam na telefonie wpisac te numery i wysłać do ciebie? Grażynko ja jestem ciemna w tych sprawach\
Tak Gosiu tylko nr konta
było podac swoje dane czyli adres a nie pisać TAK GOSIU tylko numer konta
bądz tu mądry! dziękuje CZYTUNIA
77,960 2016-12-18 05:23:50
Marysia 1981 napisał/a:Witam.witam...
A co tu się dzieje???
Nie mogęostatnio się tylko podczytuje jak Grażka wszystkim dziękuję hmmm.
A może ja taka dziwna?Marysiu to ja druga jestem dziwna
![]()
![]()
popieram Pigwe![]()
ojjj nie piszę więcej .... bo czasami napiszę zbyt szczerze ... a po co .... mi to ???
przeczekam ...
spadam ....
BASIA nie dostaniesz podziękowań,dziękuje ja
77,961 2016-12-18 05:26:55
Dziewczyny
Według mnie to Pigwa, a nie Grażynka.PIGWA
Przyjaciółka Forum
"wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje danepozwoliłam sobie wkleić naszą rozmowe na fb"
cieszy cię to bardzo?
nie ja pierwsza wywlokłam na forum nasze prywatne rozmowy!!!!!!!!!!!!!
77,962 2016-12-18 05:29:03
Ludzie z tego wszystkiego dziewczyna bedzie sie dołować ,po co to wszystko cytować
Nowa jest wrażliwa ,wiec kto chce niech wyślę i tyle bez komentarzy
Byłam dzisiaj w sklepach ,ot tak drobne zakupy kawa ,herbata ,fajki itd hi hi
Ludzi wszędzie pełno nawet w selgrosie ,kolejka za karpiami hi hi
Żadnych przyjec nie robie ,pójdziemy na obiad do restauracji pogadamy i tyle hi hi
Myst u tych babek ktore wyjeżdżają i przyjeżdzają nikt walizek nie pomaga wkładać do busa ,musza same ,kierowcy mówili ze nie bedą dźwigać ,bo kręgosłupy im wysiadają ,babcie ledwo same chodzą i jeszcze jeżdżą do starszych ludzi ,jak same potrzebują pomocy
MORAWKO masz rację ,ja się dołuję i GRAŻYNA też
chciałam dobrze a że zle mi napisała to tak wyszło
77,963 2016-12-18 06:54:26
hey niedzielnie na kawkę zapraszam

Azbi podziwiam za pisanie tak długich postów ... bez edytowania ...

Sandra nie pitol ,że nie masz czasu
tylko napisz w czym rzecz ![]()
77,964 2016-12-18 07:14:57 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-12-18 07:19:04)
Wiecie jak już spełni się moje marzenie i będę mieć wieczorek poetycki promujący Tomik 'Zacisze' opowiem wszystkim o Was, o cudownych dziewczynach dzięki którym ta książka się ukazała i oczywiście chciałabym wymienić w podziękowaniu każdą z imienia i nazwiska.Tyle dla mnie robicie nie zapomnę nigdy cudownych chwil ,które razem spędzamy .Czuje się jak w ogromnej rodzinie.
Cieszę się że Was poznałam .Dziękuję że Jesteście!Oczywiście nie mam pretensji ani żalu do tych osób które się deklarowały a zrezygnowały .....
...Pigwuś kochana... uważałam że skoro możesz zrobić przelew tylko SMS a nie masz takiej opcji to podanie nr mojego konta 76 1320 1537 2787 8264 3000 0001 i przelanie z mojego konta 50.00 zł na Polak Potrafi "Zacisze "będzie najlepszym rozwiązaniem.Skoro jednak jak napisałaś rezygnujesz bo wolisz wesprzeć chore dzieci ,nie gniewam się .Pozdrawiam i z serca dziękuję za to że choć przez chwilę miałaś chęci.Ja wierzę że uzbieram tą sumę i spełnię swoje marzenie a każdej z Was podaruję pachnący ,świeżutki Tomik Poezji.Tak Jak mówiłam jeśli do 16 stycznia nie będzie uzbierana pełna kwota nic nie tracicie bo pieniądze do Was wracają.
dlaczego GRAŻYNKO wyciągasz nasze prywatne sprawy na forum?????
pytam jak mogłam wysłać kasę mając tylko nr konta
gdzie twoje i moje dane????
dla mnie to nie jest zrozumiałe!
wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje dane
hmmm odezwać się czy nie ????
Grażka czy mi też podziękujesz ?? jak napiszę ,że na początku przeleciała mi taka myśl - a prześlę
... na początku ![]()
potem miałam wrażenie,ze zrobisz wręcz listę która wpłaciła a która nie ... ![]()
miałam napisać jeszcze wiele .... ale po co ???
nie czytam Twoich wierszy ... bo są dla mnie za ciężkie ...
i co obraza będzie ??? trudno .....
ja nic nie muszę
i po co ( pierwsza ) napisałaś : Pigwuś nie gniewam się ... skoro wolisz wpłacić na dzieci ... ( bez komentarza )
no to Mychy możecie po mnie pojechać ...
77,965 2016-12-18 08:03:42
Witajcie w niedzielny poranek ..
sniezkiem nam popruszylo , wczoraj przymrozilo
77,966 2016-12-18 08:14:05
Cześć Basia i Pigwunia
Witajcie Stokrotki
Sama musiałam robić obrządki.
Męża mocno mignęło w plecach i już leży.
Wystarczy, że wiatr mu owieje plecy i już chodzi połamany.
Dostał leki, leży, nie marudzi.
Sytuacja z tomikiem wierszy Grażynki i te wpłaty bardzo mi przypominają
naszą parafię i byłego księdza.
Jak ktoś wpłacił na kościół to dostał podziękowanie i ksiądz
publicznie go wyczytał.
A niech słucha twój sąsiad ile dałeś, może dasz więcej.
Ja nie deklarowałam żadnych wpłat, bo
1. Dla mnie te wiersze są za trudne.
2.Można sobie dorobić , zarobić. Grażynko mieszkasz na wsi, więc praca zawsze się znajdzie.
A może jakieś chałupnictwo.
3.Za ciężko pracuję, by pieniądze wydawać na lewo i prawo.
Ja wstaję o 5 , by na nic mi nie brakowało.
Mimo chorób pracuję.
Uważam, że jeśli ktoś chce pracować, zawsze znajdzie pracę i będzie miał na swoje potrzeby.
77,967 2016-12-18 08:16:57
Mówicie, że Pigwa pierwsza opublikowała ich rozmowę.
Ale zauważyć trzeba, że to Grażynka pierwsza o wszystkim napisała.
Pigwuś nie gniewam się ... skoro wolisz wpłacić na dzieci
77,968 2016-12-18 08:24:01 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-12-18 08:24:58)
Dzień dobry niedzielnie
Azbi-- cieszę się, że pierniki się przyjęły.
Luc-- dziękuję za powitanie
BaCha-- czemu miałyby Mychy po Tobie pojechać? Każdy ma prawo do swojego zdania ![]()
Cześć Elu i Czytko ![]()
Napisałam długi post na temat tej sytuacji, ale oleję to.
77,969 2016-12-18 08:27:53
Jak już jestem, wyręczę Babę. Niech pośpi w niedzielę ![]()

77,970 2016-12-18 08:29:38
Lucynko rzadko wpadasz, ale bardzo uważnie czytasz wszystko.
Zauważyłaś, że moja córka idzie na operację, oraz, że ja mocno przeziębiona.
Dzięki ci za to.
Azbi protezkę noszę i chyba jest dobra.
Sama jeszcze nie wiem, bo ciężko się przyzwyczaić.
Piszesz, że w prezencie kupiłaś sobie drabinę hihi
Wypisz wymaluj mam taki sam problem.
Kupiłam drabinkę tylko do domu do wieszania i zdejmowania firan z okien.
Ale drabinka podobała się mężowi, bo w oborze żarówka się przepaliła
i trzeba było wymienić.
Sąsiedzi pożyczyli sobie, bo odnawiali mieszkanie.
No i ....drabinka nie nadaje się już do wniesienia do pokoju.
Muszę sobie kupić nową.
Przy tej nowej szafie do sufitu bez drabiny ani rusz.
To będzie po nowym roku pierwszy mój zakup.
77,971 2016-12-18 08:30:51
Witaj Elu, Mysti
Mysti jak się spało w swoim łóżku ?
77,972 2016-12-18 08:33:37
ja tez kiedys kupiłam sobie drabine do mycia oken czy zcierania kurzy z szaf bo wchodziłam na jedno krzesło kładłam drugie i tak szalalam ze scierka .
ale tez pozyczyłam sasiadce i wrociła brydna od farb cementu i nie nadaje sie do korzystania w domu
a teraz nawet nie wrociła do mnie
77,973 2016-12-18 08:35:28
Dzień dobry ![]()
Telewizor działa i jest wszystko ok.
Dziewczyny uważam,że czas skończyć z tym przekomarzaniem,kto i co powiedział lub nie powiedział,bo może zrobić się nieprzyjemnie A po co nam to?Cieszmy się,że nadchodzą święta i ma będzie przyjemnie, radośnie i wesoło
![]()
Życzę radosnej niedzieli ![]()
77,974 2016-12-18 08:57:12 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-12-18 08:58:47)
Mysti jak się spało w swoim łóżku ?
Dziękuję, super ![]()
Przebudzenia są jeszcze "trudne' ![]()
Wczoraj, po pierwszej nocy, nie wiedziałam gdzie jestem
A dziś- obudził mnie budzik córki z jakąś piosenką i moja myśl "Skąd u babki taka muzyka z rana?" ![]()
Azbi-- swoją drabiną przypomniałaś mi, że powinnam kupić sobie też chociażby malutką, bo z firankami nie daję rady ![]()
77,975 2016-12-18 09:45:33
Morawko - gratulacje z okazji Waszej tak pięknej Rocznicy i najlepsze życzenie na dalsze lata ![]()
77,976 2016-12-18 09:56:14
Morawko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

77,977 2016-12-18 10:11:30 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-12-18 15:16:34)
Morawko... przyjmij odemnie ... te oto życzenia.
Od lat wielu się kochacie,
dzieci dwójkę ładną macie,
wnuków dwoje całkiem liczne
i jak dotąd życie śliczne.
Czego więcej Wam potrzeba???????
Chyba tylko łaski Nieba,
aby w zdrowiu iść przez lata
i podziwiać piękno świata.
Najserdeczniejsze życzenia
z okazji 45. Rocznicy Ślubu.
77,978 2016-12-18 10:25:11 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-12-18 10:34:36)
Witam wszystkie panie/pana.

no to Mychy możecie po mnie pojechać ...
A niby dlaczego? za co ? przestań Barbaro !
Czytko podzielam Twoją osobistą wypowiedź..........
Niech ten ''cyrk'' już zakończy się i na tym poprzestańmy.
77,979 2016-12-18 10:53:11
Morawciu Kochana z okazji rocznicy wszystkiego co najlepsze
![]()
Życzę kolejnych szczęśliwych rocznic
77,980 2016-12-18 10:57:00

Witam niedzielnie wszystkie dziewczyny ![]()
Ojej, ale się narobiło ale mamy czas przedświąteczny, bieganie po sklepach i przygotowywanie menu na świąteczny stół , rozróbę w polityce więc nie dajmy porwać się niesnaskom na forum, to tylko tyle w temacie .
Zaraz pędzę po bukiet dla Morawki i Bobaska , 45 lat to niełatwa sprawa a za 5 lat ho, ho to dopiero będzie piękna rocznica a już blisko.
Nadal jestem przeziębiona, katar leci ze mnie wszystkimi szczelinami i już zgłupiałam jak się leczyć.
77,981 2016-12-18 11:07:43

Morawko, dla Ciebie i dla męża najpiękniejsze życzenia w dniu Waszego Święta
77,982 2016-12-18 11:29:49 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-18 11:30:22)
Hej
Morawko 45 lat to szmat czasu, ale Ty i pikny jesteście dla siebie stworzeni.
Życzę Wam wiele pięknych chwil w życiu i aby trwały, jak najdłużej

77,983 2016-12-18 11:47:45
Witam Psiasiółki .
Ostatnie słowo na temat mojego projektu "Zacisze " i rozpętanej afery wokół niego.Przepraszam jeśli uraziłam jakieś uczucia religijne ale na tym forum piszemy publicznie o tym co nas boli i dręczy,wylewamy swoje problemy żeby nam było lżej po to tu jesteśmy.Mój Krzysiu powiedział krótko cytuję :"Aby wyjść z twarzą i nie pomóc w projekcie ,po apelu jednej z Was najlepiej rozpętać piekło i zasłaniać się Bogiem".Tak robią niektóre Stokrotki na tym portalu, a które to wystarczy dobrze poczytać komentarze i cytaty..Jest mi przykro za słowa niektórych z Was.Miłej niedzieli a ja idę z mężem na pięterko.
77,984 2016-12-18 11:53:49 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-18 11:55:00)
Dziewczyny uważam,że czas skończyć z tym przekomarzaniem,kto i co powiedział lub nie powiedział,bo może zrobić się nieprzyjemnie A po co nam to?
Marto
podpisuję się pod Twoim postem.
Nie zapomnijcie klikać, to nic nie kosztuje.
77,985 2016-12-18 11:55:57
Witam Stokrotki
Chyba już z 10 raz zaczynam pisać .
Mam nadzieję,że znowu mi coś po kilku zdaniach nie przeszkodzi.
Morawko
Życzę Wam z Bobaskiem hi hi ,wiele lat wspólnego życia w zdrowiu,miłosci i zrozumieniu.
Ponieważ nie jestem romantyczką,to poza wierszami o Stokrotkach,nie interesuję się poezją.Nie rozumiem jej zupełnie.
Mysti
Jak dobrze,że już jesteś w domu.
Teraz wiele kobiet tak pracuje ,jak Ty.
Coś ,za coś.Ważne ,żeby być zadowolonym ze swojego wyboru.
Pigwuś
Jak już tu zajrzałaś,to napisz ,co u Ciebie nowego.
Nadal pracujecie z mężem? W objazdach,czy macie stałe miejsce ?
Syn z żoną nadal w Holandii ,szykuje się u nich jakieś powiększenie rodziny ?
Zakupy mam już poza mięsem i owocami zrobione.
Nie czekam do ostatniej chwili,bo nie chcę tego robić w tłoku,ani szukać czegoś po kilku sklepach.
Ja tak jak kiedyś pisała o Holendrach Jowita,kupuję produkty już mi znane i jednej firmy.
Ogórki konserwowe muszą być Urbanka,majonez Winiary,musztarda Pegaza,ketchup Pudliszki itd.
Barszcz taki na szybko,jak opisała Basia ,to robiła moja mama.
Ja robię zupełnie inny.
Już mam na Świeta w słoikach.
Gotuję z 3 kg buraków,ze 2 godziny aż sie buraki z rozumu wygotują.
Do tego dodaję grzyby,cebulę ,czosnek i też ...goździki i cynamon.
Słuchajcie.
Nie robiłam pierogów od chyba 30 lat.
Ponieważ miałam nadmiar mięsa,to postanowiłam 2 dni temu zrobić.
Pomijając ,że zanim włożyłam do gotowania,to mi się posklejały i musiałam te dziury łatać,to wyszły w kolorze szarym prawie takim ,jak kluski z surowych ziemniaków.
I pytanie ?
Dlaczego szare ? A nie białe ?
Ciasto robiłam z mąki tortowej. Dodałam tylko gorącej wody,ale takiej ,co nie parzyła,sól i łyżkę masła.
Któraś z Was pisała,że też tak jak ja i Morawka,nie umie zamieszczać tu fotek.
My z Morawką kiedyś zamieszczałyśmy fotki bez problemu,niestety od jakiegoś czasu,na tym forum nie możemy nic zamieścić.Jest jakaś blokada.
Luc i Strzałko
Jeszcze tej zimy nie skrobałam mojego auta.
Nie wiem ,jak to będzie np . przy minus 20,ale teraz wystarczy włączyć na minutę ogrzewanie auta ,niezależne od ciepłoty silnika.
I w aucie ciepło i szyby czyste.
77,986 2016-12-18 11:59:20 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-12-18 12:02:21)
Witam Psiasiółki ..Mój Krzysiu powiedział krótko cytuję :"Aby wyjść z twarzą i nie pomóc w projekcie ,po apelu jednej z Was najlepiej rozpętać piekło i zasłaniać się Bogiem".Tak robią niektóre Stokrotki na tym portalu, a które to wystarczy dobrze poczytać komentarze i cytaty..Jest mi przykro za słowa niektórych z Was.niedzieli
Nie chciałam się włączać do tej dyskusji,ale ta wypowiedź bardzo mi się nie podoba
i uważam jest krzywdząca nas Wszystkie.
Czy ta pomoc miała być obowiązkowa,że te ,co nie chciały wpłacić ,musiałyby szukać pretekstów,żeby wyjść z twarzą ?
77,987 2016-12-18 12:49:28
Dzień dobry niedzielnie.
Musiałam sprawdzić czy już składałam życzenia Morawce hi, hi. SKS nie boli.
nowa18 napisał/a:Witam Psiasiółki ..Mój Krzysiu powiedział krótko cytuję :"Aby wyjść z twarzą i nie pomóc w projekcie ,po apelu jednej z Was najlepiej rozpętać piekło i zasłaniać się Bogiem".Tak robią niektóre Stokrotki na tym portalu, a które to wystarczy dobrze poczytać komentarze i cytaty..Jest mi przykro za słowa niektórych z Was.niedzieli
Nie chciałam się włączać do tej dyskusji,ale ta wypowiedź bardzo mi się nie podoba
Czy ta pomoc miała być obowiązkowa,że te ,co nie chciały wpłacić ,musiałyby szukać pretekstów,żeby wyjść z twarzą ?
Mnie za to nie podoba się inna wypowiedź. Ta, w której pisze się właśnie o tym, że nie potrafi dokonać przelewu, to da na chore dzieci.
Nie, nie ma obowiązku pomagania, ale taka wypowiedź jak powyższa wygląda właśnie na próbę wyjścia z twarzą.
Inne, które nie miały zamiaru pomagać (z różnych przyczyn i to ich prawo), po prostu nic nie pisały i to jest w porządku.
A teraz przyłączam się do apelu aby zamknąć temat. Kto chce, to już wie jak to zrobić. Kto nie chce, nie robi.
77,988 2016-12-18 13:13:51 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-12-18 13:15:03)
Siemka wszystkim ![]()
Morawko, najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu.
Aby Bobasek zawsze Cię kochał i zawsze robił Ci ten pedicure i manicure ![]()

77,989 2016-12-18 13:20:12
Jestem chyba dzisiaj bardzo spostrzegawcza ![]()
Dla naszej Lucynki najlepsze życzenia za 15 tyś postów ![]()
Bądz zawsze tutaj z nami i ozdabiaj kafejkę swoimi wpisami ![]()
Podziękowania za całokształt.

77,990 2016-12-18 13:22:26
Dla rozluznienia atmosfery może pośpiewamy ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI
Pozdrówka dla wszystkich ![]()
77,991 2016-12-18 13:27:02
Dzień dobry niedzielnie.
Musiałam sprawdzić czy już składałam życzenia Morawce hi, hi. SKS nie boli.Nanusia napisał/a:nowa18 napisał/a:Witam Psiasiółki ..Mój Krzysiu powiedział krótko cytuję :"Aby wyjść z twarzą i nie pomóc w projekcie ,po apelu jednej z Was najlepiej rozpętać piekło i zasłaniać się Bogiem".Tak robią niektóre Stokrotki na tym portalu, a które to wystarczy dobrze poczytać komentarze i cytaty..Jest mi przykro za słowa niektórych z Was.niedzieli
Czy ta pomoc miała być obowiązkowa,że te ,co nie chciały wpłacić ,musiałyby szukać pretekstów,żeby wyjść z twarzą ?Mnie za to nie podoba się inna wypowiedź. Ta, w której pisze się właśnie o tym, że nie potrafi dokonać przelewu, to da na chore dzieci.
Nie, nie ma obowiązku pomagania, ale taka wypowiedź jak powyższa wygląda właśnie na próbę wyjścia z twarzą.
Inne, które nie miały zamiaru pomagać (z różnych przyczyn i to ich prawo), po prostu nic nie pisały i to jest w porządku.A teraz przyłączam się do apelu aby zamknąć temat. Kto chce, to już wie jak to zrobić. Kto nie chce, nie robi.
wydaje mi się że była to prywatna rozmowa na Fb i może niepotrzebnie przeniesiona tutaj bo właśnie od tego się zaczęło ....
77,992 2016-12-18 13:38:57
Lucynko to dla Ciebie,za 15 tyś.postów Moje gratulacje ![]()

77,993 2016-12-18 13:46:06 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-18 13:49:52)

Dla Ciebie Lucynko
te kwiaty dziś daję
niech łączka Ci pachnie
trawkami i majem
więc klikaj paluszkiem
w klawisze z sił całych
używaj najwięcej literek tych małych
bo małe literki od serca płynące
poskaczą po trawce, zatańczą na łące.

77,994 2016-12-18 14:05:08
DLA LUC za 15,002 postów
Świat Kobiet*
To z niebios ponad nami jasna gwiazda spada...
I w nieznane krainy odlatują ptaki...
Świat Kobiet nam zaśpiewa lub do nas zagada
I wciąż w swoim pięknie pozostaje jednaki...
On drogą gwiezdnych marzeń łączy ludzkie serca -
Otwarty dla Dobroci, Prawdy i Miłości...
Radość ci przynosi i w twą duszę się wwierca
Świat Kobiet, świat czułości i delikatności...
Zapamiętaj na zawsze najprawdziwsze słowa:
- Bez urzekającego cię wdzięku kobiety
Nie wiedziałbyś, że w szczęściu zakrąży ci głowa,
Bohater i poeta - twory jej podniety...
Rosa skrzy się w słońcu, rozpływają obłoki
I nowy dzień znów wkracza z jasnością obficie...
A Wszechświat może blask swój roztaczać szeroki,
Bo Świat Kobiet niezmiennie rodzi nowe życie...
Jan Buczkowski
* Tłumaczenie - parafraza wiersza rosyjskiego poety Pawła Kaszajewa
77,995 2016-12-18 14:05:42
Luc
Gratuluję nie tylko 15 tys postów ,ale treści w nich zawartych.
Dziękuję za cenne uwagi i wrażenia z podróży.
Nawet na zapas ,za zaległe z ostatniej ![]()
Pisałyście o drabinach.
Coś w tym musi być tzn jakieś licho,że zawsze nam je ktoś zabierze ,albo zniszczy i trzeba kupić nową.
U mnie to chyba jedyny przedmiot,z którym ciągle coś się dzieje.
Chyba też muszę kupić już czwartą z rzędu,zwłaszcza ,że planuję w nowym roku zrobić porządki w szafach ,zwłaszcza na tych półkach,gdzie nie sięgam bez krzesła ,czy drabiny.
77,996 2016-12-18 14:12:11
Serio nawet nie zauważyłam jak tyle mi stuknęło.
Bardzo wszystkim dziękuję. 
Nawet na zapas ,za zaległe z ostatniej
No pamiętam, pamiętam (czasami hi, hi). Może między świętami a Nowym Rokiem znajdę trochę czasu.
Pisałyście o drabinach.
Coś w tym musi być tzn jakieś licho,że zawsze nam je ktoś zabierze ,albo zniszczy i trzeba kupić nową.
U mnie to chyba jedyny przedmiot,z którym ciągle coś się dzieje.
Chyba też muszę kupić już czwartą z rzędu,zwłaszcza ,że planuję w nowym roku zrobić porządki w szafach ,zwłaszcza na tych półkach,gdzie nie sięgam bez krzesła ,czy drabiny.
Też sobie kupisz na prezent czy dla męża? ![]()
Ja kiedyś w prezencie kupiłam mężowi siekierę, taką z ekstra materiału, z dodatkowymi fragmentami do kruszenia kloców drewna. Powiedział, że to chyba na mnie ![]()
77,997 2016-12-18 14:14:56
A ja mam drabinkę i nawet już zdążyłam z niej zlecieć i rękę połamałam a teraz mam uraz i z niechęcią na nią włażę. Tam gdzie jest ostatni stopień na górze to powinna być wyższa barierka ażeby móc się przytrzymać jak już wisi się na firankach i je zapina .Przegięło mnie i poleciałam bez hamulca ![]()
77,998 2016-12-18 14:26:20
Morawko z okazji tak długiej rocznicy
to po pierwsze MEDAL za wytrzymałość hi hi
i kochajcie się nadal żarliwie
kłóćcie troszkę mniej zdróweczka

77,999 2016-12-18 14:29:02
Marysiu za PIĘCIOTYSIĘCZNIK w pościkach
należne cwietki
78,000 2016-12-18 14:29:19 Ostatnio edytowany przez niebieskikropek (2016-12-18 14:43:26)
Lucynko gratulacje tak pięknej okazji - piętnastotysięcznika !!! ![]()