Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 843 844 845 846 847 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,861 do 54,925 z 85,599 ]

54,861

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Bulinka, prezenty sa zawsze fajne, nawet jak tylko takie malutkie, wlasnorecznie zrobione smile

Moja saga z kaflarzem trwa. Dzis, DZIS, mial czelnosc mnie poinformowac, ze nie przyjdzie w ten tydzien, ale dopiero we wtorek! Umawialam sie z nim miesiac wczesniej, dobrze wiedzial kiedy demontuja kuchnie, a teraz nagle nie moze sie wyrobic z czasem. No, krew mnie normalnie zalala! hmm Tak to jest jak sie ufa "fachowcom". Chociaz, zeby bylo po sprawiedliwosci, hudraulik i monter sa bardzo slowni, w przeciwienstwie do tego fraglesa. I tak jednak wyjdzie na jedno: dwa tygodnie bez kuchni i pralki sad

Zobacz podobne tematy :

54,862

Szkoda Bey,że nie było Cię jak ja robiłam łazienkę.Przez półtorej miesiąca byliśmy bez kibelka,a trzy miesiące bez łazienki.Takiego faceta mi polecił PFRON.Dwa lata podłączał mi ogrzewacz wody gazowy.Robotę oczywiście spartolił.

54,863 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-16 14:53:44)

Wspoczuje sad

Nie wyobrazam sobie jakbym miala funkcjonowac tyle czasu bez lazienki. Sam fakt braku kuchni tylko przez kilka dni doprowadza mnie do szalu. Zreszta to nie tylko brak kuchni, ale takze zawalony czesciami do nowej kuchni salon. Normalnie, wchodzisz do domu, a tu jak na magazynie hmm

A tak z ciekawosci, jak jemu sie udalo montowac ta lazienke przez trzy miechy? Mial jakies pomyslowe usprawiedliwienia?

54,864

Wróciłam z miasta, z waznego spotkania, jestem umęczona psychicznie... mam ojca łobuza...straszne to jest, potworne, ale fakty mówią same za siebie i nie ma ale...za dużo tego jest, za długo przymykałam oczy.

54,865

Basia1973 napisał/a:

Co do prezentów to nikomu nie robię w rodzinie,tylko mąż i syn,Chyba że pojedziemy w któreś święto to daję kasę chrześniakowi ,mąż też i wszystko,i ewentualnie od siostrzenicy czy kuzynów paczki ze słodyczami,jeszcze warunek jak pojedziemy a rzadko się jeździ

Dorosłym nie robimy wcale. Co roku w wigilie jesteśmy u mojej mamy, w 1 lub 2 święto spotykamy się u teściowej, a tam cała rodzina z dzieciakami. Dzieci aż 9 sztuk. Teściowa i szwagierka stwierdziły, ze dzieciom będzie przykro jeśli nagle przestaniemy im robić prezenty, bo przyzwyczajone, że zawsze od wszystkich są pod choinką, to jak to tak (?) bez prezentów? Druga powiedziała, ze może i by mogła nie kupować cudzym dzieciom, bo w końcu żadne nie jest sierotą, ale wie, ze te dwie powyższe się nie wywiążą (i tutaj ma rację) i nadal będą kupowały. A wtedy jak to będzie wyglądać, że część kupuje, a część nie. Nasze dzieci dostaną od nich, a ich dzieciom nic nie kupimy? Takim sposobem wszystkim dzieciom należy kupić hmm , a głupio tak wyskoczyć ze słodyczem za 5 zł, skoro moja młoda dostanie od każdego najmniej po 50 zł. Chcąc nie chcąc ja muszę jakieś minimum zachować-trudno.

Fajne są spotkania rodzinne, ale w przypadku rodziny męża to jest lekka przesada wink . Oni mają kasę i nie pomyślą, że dla nas to może być spory problem. Żeby jeszcze dzieci dorosły i poszły, a tam się stale nowe rodzą big_smile ... w kółko jakieś dochodzą heh.
Generalnie, gdybym była kasiasta to bym problemu nie widziała. Lubię kupować prezenty i pakować. Jestem przeciwko torebkom ozdobnym. Chociaż brak u mnie zdolności manualnych, staram się zawsze sama zapakować i udekorować prezent.

54,866

Hey Mychy

Bey nie ma nic gorszego jak niesłowny fachman ...  wrr     iii tam wytrzymasz smile

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,867

Bey facet nabrał robotę i robił u wszystkich w tym samym czasie.Normalnie kicha.
Idę spać.Dobrej nocy.

54,868 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2017-11-16 23:21:12)

Cześć spicie już?Ja po Przyjaciółkach przyszłam się rozluźnić,ide polatam po forum co tam się dzieje.

54,869

Hej witam piątkowo!Weekendzik za pasem,więc humor lepszy.
Dziś praca,zakupy i do domku.Jutro jeszcze do córki do sklepu,ale tam to już pryszcz.
Pozdrawiam,telepatyczną kawę zostawiam i życzę miłego piąteczku.

54,870 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-17 07:11:35)

https://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201011/1288689328_by_pajak234_600.jpg

Zapodalabym kawe ale nie mam skad, wiec tylko zapodaje mema z rzeczywistosci domowej. Nastepny dzien chinszczyzny z takeawaya i chyba wybuchne. Od poniedzialku nie gralam na pianinie, nie cwiczylam (zapomnijcie o silowni, bo psa samego w domu nie mozna zostawic) i bylam doslownie zamknieta w sypialni. Szalenstwo. Czeka mnie dzis czyszczenie scian i podlogi by przygotowac je na malowanie i kafelkowanie. Widzicie ten brud? 15 lat brudu zza szafek? Boze, ta kobieta co tu wczesniej mieszkala chyba nigdy kuchni nie myla!

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23559808_10155831477309254_4903238773372092639_n.jpg?oh=da1d1d7d377fa266642c1d58a307dbad&oe=5AAA0584

Soniu, dlaczego Twoj ojciec to lobuz?

54,871 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-11-17 07:23:28)

hey Bulinka - Bey  i reszta Mych lol

http://g9.infor.pl/p/_files/82000/fotolia_20360168_subscription_xl_149088_3.jpg

Bey - 15 lat jak stały szafki ... to i brudno ... zawsze coś wlezie lol lol  a raczej spłynie za zlew smile

pozdrawiam milutko WSZYSTKIE .... od A do Z

54,872 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-11-17 10:02:07)

Dosiadam z kawą. Hey wszystkim smile
Witam pięknie nowe dziewczyny. smile
Mama z cyferkami smile przyjmij ciepłe słowo od drugiej mamuśki, po co Ci to wszystko co masz teraz?
Nie lepiej będzie bez dziada?
Już raz się zdecydowałaś...i nie pisz proszę, że nie masz siły, bo jak masz siłę na takie niszczące cię życie to na zmiany na lepsze siły się znajdą wink
Dlaczego pozwalasz żeby Cię oblech dotykał w ogóle, boisz się odejść?

Soniu smile a to, że ojciec nie w porządku w jakiś sposób dotyka Ciebie? Chodzi mi o to, czy masz przez niego jakieś problemy?

Beata smile masz oczywiście rację..docieramy się z Pawłem, a jesteśmy pomimo wspólnych zamiłowań, tak różni, że masakra.

Basiu smile cieszę się z Tobą na tę pracę, nawet toaścik zapodam sokiem żurawinowym " na szczęście, oby się Tobie dobrze pracowało, satysfakcję i kasiurę przynosiło" smile
Mykam domek ogarnąć.
Dzisiaj Paweł przyjedzie, jest chory, grypa go złapała, będę kurować smile

54,873

Heloł,
ja dziś mam wolne smile , przysługuje ustawowo za sobotę. Dzień wykorzystam więc do cna. Z samego rana był lekarz, zakupy, biblioteka, fotograf, szkoła młodej. Na pół godziny wpadłam do domu na herbatę i zmykam ponownie. Mam jeszcze 3 miejsca do oblatania. Ufff, ale się zmacham.

Beyon> po 15 latach to normalne. Szafek kuchennych  przecież się na co dzień nie odsuwa. Zawsze się tłuszcz osiądzie, choćby nie wiem co.

Udanego piątku życzę WSZYSTKIM. Mniej zabieganego niż u mnie wink .

54,874

Po roku jest brudne za szafkami,a co dopiero po tylu latach.Znajdź jeszcze dobry środek,żeby to doczyścić.Chyba sobie zrobię takie sprzątanko przed świętami.

54,875

Tajemnicza i Bulinka, to prawda, ze kurz i tluszcz sie zbiera, ale tu za szafkami bylo jak na smieciowisku. Doslownie pozamiatalam DWA worki kapsli, potluczonego szkla, papierow, pileczek do zabawy i tony innego badziewia. Troche mnie to nie dziwi, bo jak wprowadzilismy sie do tego nowo kupionego domu, to blaty sie KLEILY, a z polki na talerze mozna bylo zetrzec centymetrowa warstwe tlustego kurzu. Nie jestem jakas obsesyjno kompulsywna pedantka, ale taki poziom brudu, bo inaczej tego nie mozna nazwac, jest mega odrzucajacy. Juz sie nie moge doczekac kiedy bede miec swoja kuchnie i wszystko posprzatane smile

54,876

Witajcie kobitki .....
Melduje sie zyje jestem

54,877

Fajnie, Elzbieto smile

54,878

Witam sobotiowo ......
U nas zimno , a jeszcze ciemno .
pije kawke poranna .
u mnie wszystko ok.

54,879

witajcie DZIEWUSZKI sobotnio

https://potworek.com/sites/default/files/styles/obrazek/public/imagewithdesc/sw_87.jpeg?itok=nfWJhWs0

Ela witaj smile
kto jak kto ale Ty zasługujesz na wolną sobotę ... już z górki i skończy Ci się ta okropna robota smile

Bey na tym mieszkanku co teraz mieszkam ... przez lata było biuro nieruchomości ...
to wyobrażasz sobie co było w szafkach zabudowanych czy za zlewem ????  istny sajgon smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  ...

54,880

Witajcie sobotnio Kochane moje koleżanki!
Za oknem biało.Mróz przyozdobił drzewa i trawę,a nawet szosę pod domem.Na termometrze na piętrze zero stopni w tej chwili,ale niżej było na pewno więcej,bo jest naprawdę bialutko.
Mam dziś jednak wolne,bo zięciu ma też wolne i idzie za córkę do sklepu.Cieszę się z tego powodu,bo będę mogła zrobić coś w domu.
Życzę Wam miłej soboty!Regenerujcie siły na nowy tydzień.

54,881

Hejka,
ja wciąż się nie mogę do końca pozbierać, bo sprawach które odkryłam...
chociaz juz częsciowo sobie wytłumaczyłam...nie mam na to wpływu, szkoda moich nerwów i ojca się nie wybiera. Na marginesie... męza juz tak...a jakiego ma sie ojca takiego sie wybiera męża...stąd mój przemocowy związek, który folmalnie nie istnieje ...ale skutki wciąż odczuwam. To odkrycie zrobiłam dopiero po 40. Przez lata terapii brakowało mi jednego puzla...szukając przyczyny dlaczego w g...o sie wpakowałam. A to dlatego, że nie znałam ojca...szybko wyszłam z domu jako 20 latka. Ach...
Mamuska, tak wpływa... chodzi o mieszkanie które mam, i jest duze obawa, ze je strace...pokłosie działań mojego o.
Bey> nie mogę szczegółów pisać, są obrzydliwe i w swojej obrzydliwość wręcz niewiarygodne. Ale fakty nie kłamią.
Ela> fajnie, że jestes, odpoczywaj, należy Ci się.

Idą chatkę ogarnąc i polowanie na kartony będę rozbić w okolicznych sklepach.

54,882

Witajcie dziewczyny smile
Oj moja Soniu  życie nie pieściło Cię,  choć mnie samej ostatnio nie jest kolorowo to i tak sercem przytulam Cię .
Bey nie zły syf .. nie dziwię się że kur..ca człowieka bierze w czasie remontu , o 'fachowcach' nie wspomnę .
Elu  witaj , niebawem zastartujesz chyba ze stroikami .
Ja dzisiaj leniwa i powolna, nie wiem czy mam ochotę cokolwiek robić, zapachy mnie drażnią,kawa nie smakuje czyżby mój koniec się zbliżał ??
  i

54,883

Kaoma słońce Ty moje,ja dokładnie takie objawy miałam jak zaszłam w ciążę.Za każdym razem tak się czułam.
Soniu współczuję i tulę.Miałam też problemy z ojcem,ale z tego co zrozumiałam chyba trochę inne.

54,884

juz robie na szydełku ale czy uda mi sie .
mam juz zrobione troche sprzedane
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21617689_966070803531739_3407989727397967709_n.jpg?oh=229b575d98a59b18a95db2a3d3355985&oe=5A9798D7
w tym roku cos takiego jako stroik wymysliłam

54,885

Elu piękny ten stroik.Taki jest inny,wyjątkowy.Chciałabym umieć takie kule robić.

54,886

Hej hej.

Dzień mi leci pracowicie. Po obiedzie zabiorę się za smażenie chrustów, takich z prawdziwego zdarzenia- kruchych i suchych jak chrust wink . Naszła mnie na nie ochota.
U nas dziś strasznie gwiżdże wiatr. Temperatura zerowa, więc zimno.

Częstujcie się chrustami.
Udanej soboty smile .

https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_FB_S/przepisy-na-najlepsze-chrusty-327506.jpg

54,887

u nas wiatrzysko straszne . i zimno

54,888

U nas dopiero teraz zaczęło wiać okrutnie.Cały dzień było spokojnie.
Właśnie skończyłam myć podłogi.Idę zaraz kompać małą i siebie.Mąż miał dzisiaj wizytę u Hepatologa.Byłam z Nim i dzięki temu dowiedziałam,że jednak nie umiera,chociaż cały czas twierdził,że jest inaczej.

54,889

doberek niedzielnie

http://images2.bibsy.pl/Bcr9MaoK/garsc-ciekawostek-na-dzisiaj-kawa-turcja-polska-grenlandia-michael-jackson-freddie-mercury.jpeg

pozdrawiam WSZYSTKIE Dziewuszki lol

54,890

HEllo,
Witaj Bacha smile

podoba mi się to prawo tureckie.
podoba mi się -  to będą moje słowa na dzis smile
podoba mi się...
https://www.pocisk.org/upload/images/medium/2015/10/kawa_na_problemy_2015-10-23_17-10-32.jpg

54,891

witajcie w ten zimny wietrzy niedzielny poranek

54,892

Bachasiu,Soniu extra te Wasze obrazki.Kurcze,a ja sobie sama kawę kupuję....Muszę pomyśleć nad konsekwencjami hi...hi...
Pogoda oczywiście okrutna.Nie chce się z domu ruszać.
Miłej niedzieli w domowym ciepełku wszystkim życzę.

54,893

Elzbieta, cudowny ten stroik smile

Soniu, moj ojciec tez byl niezlym gagatkiem, chociaz raczej z takiego rodzaju o ktorym mozna publicznie pisac: skupiony na sobie egoista, malkontent, wiecznie "biedny zuczek", choleryk i tak pozbawiony empatii doopek, ze wrzucilby najblizsza osobe pod tramwaj jakby dzieki temu szybciej mogl przejsc przez ulice hmm Na szczescie nie zyje juz od prawie dekady. Ale sentyment rozumiem, bo tez sie zastanawialam latami co ja takiego zrobilam, ze zamiast normalnego taty mialam w domu takiego buca.

Dzis malujemy. Umylam cala podloge, co praktycznie rownalo sie dwom godzinom skrobania. Jakos tez pozamiatalam sciany z badziewia i przeczyscilam szmatka. Co moglam, to zrobilam. Farba bedzie teraz szla na gorna czesc scian, bo dolu nie ma co malowac- jego i tak nie bedzie widac.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam! smile

54,894 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-11-19 17:12:38)

Witam.

Elu> zdolna z Ciebie babeczka. Kiedyś próbowałam coś zrobić z młodą na festyn szkolny. Pochłonęło mi to mnóstwo czasu, a i tak się nie nadawało na sprzedaż wink .

Soniu> szkoda kubka na dziada tongue .

Beyon> ja tez z tych co o ojcach nie mogą dobrze powiedzieć. Mój był z klei utracjusz, alkoholik i terrorysta. Szkoda, że mama nie chciała od niego odejść. Skazywała nas na życie z takim typem, ponoć dla naszego dobra wink . Cóz... każdy ma inne pojecie dobra.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRuT5RRMCVe71ogBtCHr-0c-SdwzWP0V-bui9PHI9VPkyNI-lek
http://fifek.pl/upload/images/medium/2016/01/niedziela_2016-01-12_21-35-34.jpg

Wszystkim bez wyjątku serdecznie pozdrowionka big_smile .

54,895

Taja takie drzemki,to ja będę robiła,gdy będę babcią i wszystkie dzieci się wyprowadzą.Tylko,to prawdopodobnie nie nastąpi,bo mam dom trzykondygnacyjny przygotowany na trzy rodziny.Kurcze chciałabym.
Gdy tak mówicie o swoich ojcach,to powiem,że u nas był niedozwolony dotyk.Mama zmarła jak moje siostry miały 7,8i 9 lat.Ja miałam 21mieszkałam poza domem.Resztę możecie sobie dopowiedzieć.

54,896

taja ,,,, napisałam do ciebie i niewiem  czy dostałas.

54,897 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-11-19 20:51:35)

Living on the island - Żyjąc na wyspie smile

miła muzyczka ...podoba się Wam ?

54,898

https://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201205/1338058229_by_masazystka_600.jpg

54,899 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-11-19 21:10:05)

papużka na Dobranockę lol

https://www.youtube.com/watch?v=Clz7hLTDA68

i ten facio mnie rozwala

https://www.youtube.com/watch?v=Z2LR0TdoEUA

54,900

witam w śnieżny poranek smile

https://pbs.twimg.com/profile_images/803377023653675008/jGefSKac_400x400.jpg

miłego tygodnia ...  WSZYSTKIM  smile

54,901

Witam!
Bachasiu u nas nie ma śniegu.Na termometrze 3 stopnie,pada deszcz i wieje.
Wczoraj oglądałam pogodę w tele i od środy mamy wiosnę.Na razie do końca tygodnia.
Tak więc na przyszły weekend można planować.Będzie łatwiej przetrwać tydzień.Na razie jednak życzę miłego poniedziałku.Oby jak najmniej problemów.

54,902

Dobrego wszystkim na nowy tydzień.
Soniu smile więc decyzja o zmianie życia jedynie słuszna i jakaś szansa w końcu.
Cmokam i mykam do pracy.

54,903

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/946973014a352e3bced8da287778fcb7_th2.gif

54,904 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-11-20 15:50:04)

Dzień dobry się z Wami big_smile .

U nas zima od wczoraj: śnieg, mróz i wietrzycho. Zmarzłam paskudni, więc jutro zakładam zimową kurtkę.

Bacha> facio faktycznie zabawny. Nie ma przekleństw po angielsku wink ?

Soniu> ciekawa muzyczka, odprężająca.

Bulinko> nie przesadzaj z tą emeryturą smile . Masz już duże dzieci na wychowaniu, które za kilka lat będą samodzielne. Jako nastolatkowie nie będą wymagać biegania przy nich i już wtedy możesz sobie folgować. Wiem co piszę, mam nastkę w domu big_smile . Nawet jako dorosłe mieszkające wyżej. W końcu każdy ma swoje własne gospodarstwo domowe. Nie jesteś uziemiona do śmierci wink ... nooo chyba, ze sama tego chcesz tongue .

Wszystkie pozdrawiam cieplutko.

54,905

Tajunia dzieci pójdą,a wnuki przyjdą.Ja nie narzekam.Dobrze będzie jak wszyscy mnie nie oleją i nie zostanę sama.

54,906

Bry na wieczór
Żyję jak by co he he
Soniu miziam i tulam do serca,Bulinka a Ty jeszcze nie babcia hheee??
Mamuska dziękuję kasiura bydzie i na pewno będę zadowolona z pracy.
Bachasiu cmokam w czubeczek noseczka Twojego za to że tu jesteś big_smile rano kawusia Twoja mnie na nogi stawia i tak wytrzymuje do 22 big_smile

Markadia pozdrawiam

Taja nie zamarzłaś mi czasem tam?Jak dzisiaj pogoda?
Elu śliczny ten stroik,jestem ciekawa czy pamiętasz o mnie big_smile  Eluś chyba Ty solenizanta byłaś ?Wszystkiego Najlepszego w dniu imienin

https://images81.fotosik.pl/910/1eea7a17ac026916med.jpg

Beyondblackie do świąt bedziesz już ?Nie chyba nie co nie?

Kogo pominęłam?Przepraszam jeśli tak z tych aktywnych,
Kurcze ja czytam Was ale jak pisałam z telefonu a tam nie moge nic napisać bo nie znam hasła a w laptopie mam zapisane i co ja mam zrobić?A na laptopa wchodzę jak już mam czas ,może jakoś odzyskać hasło do netek?hhmm

54,907

http://fifek.pl/upload/images/large/2013/12/kawa_i_wino_2013-11-19_22-03-11.jpg

Zapodaje wszystkim cudownym kobietkom wino, bo po calym dniu dzisiaj, to jest jedyna rzecz, ktora jest w stanie przywrocic mnie do normalnosci yikes

Mialam dzis elektrykow. Od 8 do 5 po poludniu! Musieli przekalibrowac gniazdka i przewlec kable przez salon i korytarz, co znaczy, ze caly dzien bylam uziemiona na gorze. Wstalam o 6, psa wyprowadzilam o 7 rano, a potem to byla masakra nudy w czterech scianach (bez internetu, bo wylaczyli elektryke ze zrozumialych powodow). Jedyny plus byl taki, ze elektryk byl przystojny (jeden z nich) big_smile

Kaflarz przychodzi jutro i bedzie kaflowal przez nastepne dwa dni. Chyba zwariuje.

54,908

Witam!
Bey normalnie Ci współczuję.Nie cierpięremontów i tyle.
Basiu ja babcią?Prędzej chłopaki coś zbroją niż moja najstarsza.Nie dość,że jest bardzo rozważna,to jeszcze antydzieciata.

54,909

witaj Bulinka i reszta Dziewuszek

http://img1.obrazkionline.pl/ob/milego-dnia/milego-dnia_012.jpg

Basia   dzięki za miłe słowo lol
nasza Ela to w rzeczywistości JOLA lol

Sonia to jutro ruszasz na podbój GB smile
spakowana ??? i gotowa ??? smile

Bey no najgorsze w remoncie jest "nic nierobienie"
a najlepszy moment jak zamykasz drzwi za ostatnim fachmanem
i ta myśl : od czego tu zacząć .... lol    iiii tam przeżyjesz smile

pozdrawiam Markadię - Taję - Mamuśkę i resztę Mych

54,910 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-21 07:44:49)

http://jakzdrowozyc.pl/wp-content/uploads/2014/04/DSC09772.jpg

Dzis zapodaje tofucznice, bo strasznie mi brakuje kuchni i gotowania. Od ponad tygodnia zywie sie chinszczyzna i mi wybija. A taka piekna zolta tofucznica z kromka domowego chleba na zakwasie to jest czysta poezja smile

Bulinko, Ba-Cha, remonty sa straszne!!! Mam teraz dziury w scianach od kiedy elektrycy skonczyli wczoraj. Przychodza dzis montowac gniazdka i murowac, plus kaflarz wreszcie laskawie sie zjawia. A to nie koniec: w czwartek wstawiaja nam nowa kuchnie, potem wyrywaja lazienke na dole i beda wstawiac nowa umywalke, prysznic i kibelek, a na poczatku grudnia naprawiaja dach nad korytarzem (juz wyjasnilam wczesniej, ze nasz dom to tak naprawde dwa domy polaczone przejsciem). Zyje tylko i wylacznie wizja mojego przyszlego domu po tych wszystkich tarapatach hmm

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/howdens-howden-prod/web_content/content/image/6373-12873-2.jpg

54,911

smile
Dzień dobry się z Wami kawowo.
Soniu smile a skrobnij jak będziesz mogła jak Ci tam, jak pierwsze wrażenia He?
Zastanawiam się jak wykorzystać dzisiejszy dzionek przed nocką, na razie przewagę ma robienie farszu do pasztecików, zaraz za tym nieśmiertelne porządki smile

54,912 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2017-11-21 14:21:33)

Hej dziewczyny smile
Pracusie moje miałam dziś ochotę na ptasie mleczko, więc skoczyłam do marketu a tam zgroza, mleczka są, ceny niby niskie (średnio 8 zł) ale wagowo to już przesada ! pudełka kiedyś 500 g teraz 330,370,400 g, firm najbardziej wziętych ! a że wciągnęło mnie to, poczytałam większość art. które często się kupuje i  bingo niby ceny te same acz gramatura inna, orzesz w konia nas ładują

54,913

hey kukam

z propozycją oglądnięcia dobrego filmu

https://www.youtube.com/watch?v=pDcFQPaNaQk
tyle o nim kiedyś słyszałam w końcu go oglądnęłam

Kamoa tak nas pycą wszędzie ...

Bey szczerze hiiii   to śniadanko wygląda nieapetycznie oprócz  chlebka lol
wizja kuchni ekstra smile

Ursa wcięło Cię w tej Tajlandii ???? he lol
fotki plissssss  smile

Mamuśka i za co się wziełaś  ????

pozdrawiam resztę   ...

54,914 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-21 15:20:11)

Ba-Cha, kto nie posmakowal tofucznicy, nie zrozumie tofucznicy wink Pokruszone, smazone tofu z warzywkami, kurkuma, platkami drozdzowymi i sola kala namak jest BAJECZNE.

Jeszcze rok temu pukalabym sie w glowe na taka propozycje. Nic nie wiedzialam o kuchni weganskiej i myslalam, ze oni same badyle jedza. Dzis jednak mam za soba z 20 ksiazek weganskich, w tym wiele polskich, takich jak :Jadlonomia, Wegan Nerd, Wegenerat, Er Vegan, Zielenina Gora, i posmakowalam w przygotowywaniu warzyw, mlek roslinnych i tofu. Nie jestem weganka i nigdy nie bede, bo uwazam jedzenie miesa za naturalna, zdrowa rzecz, ale uwielbiam eksperymentowac w kuchni z nowymi smakami. Rok temu mialam w kuchni z piec przypraw, dzis mam szuflady pelne aromatycznych sloiczkow z ziolami z calego swiata i egzotycznymi sosami big_smile Nauczylam sie robic rzeczy niemozliwych jak puszysty biszkopt bez jajek, majonez z wody po ciecierzycy, brownie z fasoli, murzynka z burakiem, bezy z siemienia lnianego i nawet flaki z boczniakow big_smile Brzmi to wszystko niezwykle dziwnie, ale smakuje wysmienicie!

W tym roku planuje, oprocz normalnych potraw na Swieta, weganskie zamienniki i dodatki. I tak na wigilie poza tradycyjnym lososiem (Misiek nie trawi karpia sad ), ziemniaczkami, kapusta z grzybami i barszczem przygotowuje zupe grzybowa, boczniaki a la sledzik, seler po grecku i tatar z buraka. Na pierwszy dzien Swiat zas jako dodatek do indyka bedzie pieczen orzechowa z zurawina i kulebiak. Strasznie sie na to ciesze big_smile

Tak dla przykladu zapodaje tarte z brokulami i smietana z nerkowcow (z ksiazki Katzrzyny Gubaly "Zielenia gora"):

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22886073_10155785304774254_4883259560319674400_n.jpg?oh=2fcbd1c134445285c3b1732b8945223f&oe=5A96966F

54,915

Hej, hej.

Dziś ubrana byłam przyzwoicie czyli zimowo, więc nie zmarzłam. Rano o 6.30 były 4 stopnie mrozu.

Beyon> Śniadanie Twoje przypomina mi jajecznice jakie mama robiła w dzieciństwie. Więcej tam było dodatków niż jaj wink . Wrzucała co się dało: pieczarki, paprykę, cebule, szczypior, pomidory...  (nawet ikrę) co komu wyobraźnia podpowie tongue . Szkoda, że moja rodzina takowej nie lubi.
Podobnie z tartą pod postacią słodką i słoną, ja bardzo lubię, a rodzina nie hmm . I weź tu gotuj rodzinnie hmmm.
Za to kuchnia Beyon cudna będzie big_smile .

Bacha> film oglądnę z chęcią. Ostatnio szukam jakiś filmów w necie, bo na tv liczyć nie mogę  sad .

Brene> zachęciłaś mnie do tego drugiego konta na fb, teraz Cie nie ma, a chciałam się pochwalić. Wracaj smile .

Wszystkie pozdrawiam ciepło w ten mroźny dzień.

54,916

Niech te liście się już w końcu skończą,bo ja się wykończę.
Te nowe bloki,które przyjęliśmy są obrośniete drzewami liściastymi.

54,917

Bachaś smile farsz i małe porządki kuchenne. Mam fory (Paweł pali dziś w piecu wink )
Mykam, przed nocką zajadę do taty po kwiaty doniczkowe, tata wszystkie wydaje, bo wyjeżdża na pół roku, a ja wezmę dla mieszkańców DPS, będzie bardziej zielono w pracy

54,918

Bey powiedziałaś A to teraz dokończ B lol

w tym Twoim "nicnierobieniu"

zapodaj przepis na biszkopt bez jajek  - na murzynka z burakiem  i bezę z siemienia lnianego
tylko łopatologicznie lol

Taja film dobry
ostatnio oglądałam jeszcze : Ilo Ilo  ( pokazane życie przeciętnej rodziny w Singapurze) ... ciekawy smile
i film : przebacz ( polski )   troszkę brutalny   ale  wart oglądnięcia  ...

jak będziesz chciała - to sięgnę do swoich zapisków i podam tytuły  fajnych filmów polskich i nie tylko smile

Mamuśka ten Twój Paweł - na jakimś urlopiku ???

Bulinka przeciEEEE jest listopad - to i liście opadają  smile

54,919

Bachasiu ja to wiem,że jest listopad,ale chciałabym,żeby spadły wszystkie.Pograbiłoby się i byłby koniec problemu.Tymczasem to syzyfowa praca.
Zaraz idę spać,albo nie...winka się napiję.

54,920

Alez prosze bardzo.

Biszkopt weganski

1.5 szklanki maki tortowej
1 szklanka mleka sojowego
1 lyzka octu jablkowego
1 lyzeczka proszku do pieczenia
0.5 lyzeczki sody
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki oleju
szczypta soli

Wlej ocet do mleka i odstaw na 15 minut. Przesiej make, dodaj do niej proszek do pieczenia, sode i cukier, zrob dolek i wlej do niego mleko sojowe (powinno przypominac gesta maslanke). Zamieszaj szpatulka. Dodaj olej i szczypte soli. Wymieszaj dokladnie na gladkie ciasto. Przelej do formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-30 minut.

Robilam ten biszkopt wielokrotnie i zawsze wychodzi cudownie smile

54,921 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-11-21 22:18:28)

Hejka wieczornie
padam
jeszcze sie odprawie
Jutro mój mnie wiezie na lotnisko do Gdanska.
Synus,  poniewaz jest w Gdansku, wiec dojedzie sie pozegnac. Bardzo się cieszę na to spotkanie.
Mamuska>
Ostatnie maile odbieram z instrukcjami...i planem do 4 grudnia włącznie...oni  ci angole są jednak rozganizowani..trzeba im przyznać. I to w szczegółach...dobrze, ja to lubię. Mam rozpisane kto mnie odbierze z lotniska, mam numer taxi, gdzie mnie zawiezie dokładnie z kodem...a nie wiem czy wiecie kod w Anglii jest b wazny. Potem kto mnie przywita w hotelu, nawet godzine przyblizona podali...ok 23 smile Chyba biora poprawki na opóźniony lot. Kto będzie moim aniołem stróżem na pierwsze dni smile no po prostu odlot...jak ja ich lubię za to smile
No i kolejne dni rozpisane, kiedy lekarz, kiedy mundurki przymiarki, kiedy bank...dzien i godzina smile dokładnie i gdzie i kto odpowiedzialny i jaki transport w tą a jaki we wtą smile Są genialni...Jak dla mnie Mistrzowie organizacji !!!
Bey> to będziemy teraz sąsiadkami z tej samej wyspy wink

Teraz się tylko spakować smile smile smile z akcentem na tylko

54,922

Soniu, a dokad jedziesz w UK?

54,923

Bey, Wirral smile a gdzie Ty jesteś?

54,924

Dobry wieczór i dobranoc smile

54,925 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-22 00:39:47)

Soniu, my jestesmy na wschodnim poludniu w hrabstwie Kent, w miasteczku Sandwich. Bardzo daleko od Wirral i Liverpoolu, co znam dobrze bo rodzina Miska pochodzi z tamtych stron i zawsze jak jedziemy to jest to udreczone piec godzin w samochodzie.

Kaflarz jest chyba najgorszym Wieskiem jakiego widzialam. Mial przyjsc o osmej rano (jak glupia wstalam o szostej i wyprowadzilam psa) i nic. Jak do niego zadzwonilam, to powiedzial, ze przyjdzie o 11 (!!!). Jedenasta minela, wiec zadzwonilam ponownie. Rzekl, iz jest w drodze. Przyturlal sie okolo pierwszej, zabral do roboty...i odhaczyl o trzeciej po zrobieniu trzech metrow kwadratowych yikes Jestem wsciekla. Ja temu czlowiekowi place konkretne pieniadze. To nie jest darmowa przysluga, do jasnej ciasnej! W takim tempie, to nie wiem kiedy skonczymy sad Najbardziej frustrujace jest to, ze reszta specow jest niesamowicie punktualna, solidna i rzeczowa. Kocham tych ludzi. Od wyniesienia kuchni, hydrauliki po elektryke, chlopaki byli absolutnie mega cudowni. A ten jeden dupek bruzdzi calej operacji "kuchnia".

Posty [ 54,861 do 54,925 z 85,599 ]

Strony Poprzednia 1 843 844 845 846 847 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024