Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 842 843 844 845 846 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,796 do 54,860 z 85,599 ]

54,796

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
brenne napisał/a:

Tajemnicza-To moze miec związek z tym gdzie chcesz aby Twoja strona wyswietlala sie w sugestiach. Czy pyta cie o wybranie miejscowosci i promienia w kilometrach, w jakim regionie ma strona sie ukazywac?

Napisane jest : lokalizacja strony dla nakładek. Nie pyta o żadne miejsca itp. Moze samo automatycznie to robi. Możliwe, że o to chodzi. Dziękuję.
Konto założyłam, na razie nieudostępnione. Uczę się i kombinuję jak to zagospodarować. Wdrożę na publiczny gdy uruchomię projekt.

Dobrej nocy wszystkim.

Zobacz podobne tematy :

54,797

...bry DZIEWUSZKI

życzę
                         http://id.joe.pl/sub_images/pictures/72796300b99c8d03ee224d1a42796ad6_th2.gif

pozdrawiam....

54,798

http://2.bp.blogspot.com/-4lc3hOGV4I8/VNjvIXylzlI/AAAAAAAAB_U/lYwpJfMz3wk/s1600/%C5%BCyczenia-na-sobot%C4%99%2C-kartka-na-dzie%C5%84-dobry-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82%2C-bukiet-r%C3%B3%C5%BCowych-kwiat%C3%B3w%2C-gor%C4%85ca-kawa-dla-ciebie%2C-%C5%9Bmiej%C4%85cy-dzidziu%C5%9B%2C-pozdrowienia.jpg

54,799

Witam z domku.Spałam do 9-ej.Wyspana,wypoczęta,tylko coś brzuch nawala.Grypa chyba próbuje mnie zaatakować,ale się nie daję.

54,800

Witam wszystkich nowych i starszaków
O mamuniuuu pięć stron do czytania,ale zaległości miałam
Wszystko przeczytałam,i teraz pogubiłam się co komu odpisać big_smile
Moja tapeta

https://images84.fotosik.pl/896/d41bb0eda4add9a8med.jpg
U mnie dużo wydarzy się z Nowym Rokiem,a więc przede wszystkim NOWA PRACA tak tak idę do pracy,do końca roku mam rentę,dostałam wniosek o wypełnienie do dalszej kontynuacji bycia na rencie ale rezygnuję,ponieważ nie będę się błaźnić przed orzecznikiem,który i tak mnie szmacił przez ten czas co byłam rencistką ponieważ uważał że jestem zdrowa tylko trochę przeszkadza mi kołatanie serca i puls który wynosił 280,obecnie jestem już ponad 3 miesiące po zabiegu czuję się dobrze,wynik holter super więc udawać mam iść tam?O nie nie będę stresować mojego serca!.I w ogóle nie chcę zapeszać czuję się dobrze ja chcę  pracować,a praca popołudniami od 14 do 21 na kasie.A jak z powrotem moje serducho zacznie fikać bo profesor zaznaczył że wrócić może mi znowu ale nie jest to powiedziane więc będę się martwić wtedy big_smile
Mam problem ogólnie tylko z tarczycą plus w pakiecie Hashimoto i najbardziej dokucza mi  to że wszystko mnie boli ciężko mi si ę rano pozbierać sle myślę że praca wszystko zmieni
Miłego dnia dla wszystkich,uciekam obiad zapodać Hrabiemu big_smile

54,801

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoni1PmXEqYa0Uby8pSRTYcDX2GJm8hqhmkJ5daAd3eB-JceOCYQ

Właśnie tak! Zróbmy sobie wolny weekend, bez roboty, tylko dla przyjemności smile .

Basiu> ciesze się, że masz dobre samopoczucie i prace. Jeszcze więcej zdrowia życzę smile . Psiaki urocze, widać, że z Ciebie miłośniczka psów.

Pogoda u nas okropna. Moja młoda z kółkiem wolontariatu rozdawała dziś wstążki biało-czerwone. Strasznie zmarzła i przemokła.
Dla rozgrzania stawiam herbatę malinowa.

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/22499718_485824251793505_2377770985433595904_n.jpg
https://img3.dmty.pl//uploads/201011/1290769847_by_VBeXtream_600.jpg

54,802

Wolna sobota kurcze...u mnie się nie da.Mój mąż robił stajnię Majce.Właśnie skończył.Idzie do pracy,a mnie cały syf został.Jeszcze próbuje dziś bez środków przeciwbólowych.Wzięłam tylko Opokan,ale to kurcze nie działa na mnie.Nic trza du... ruszyć.Tylko herbatkę dopiję.

54,803

Dobry podwieczór wink .

Wpadłam na chwilę zerknąć co się dzieje... ale nic się nie dzieje. Moze i dobrze... znaczy to, że spędzacie czas z rodziną smile .
Do nas zima przyszła, mróz i śnieg.
Korzystając  z okazji coś Wam polecę, a raczej o coś poproszę. Moja koleżanka zbiera pieniądze na terapię dla syna. Nie mogę załączyć linku, ale jeśli ktoś zainteresowany to na fb co chwile leci udostępnienie na publicznej pt: "Na terapię dla Mateusza". Mozna tez wejść na stronę pomagam.pl.

Udanego wieczoru wszystkim big_smile .

54,804

hej wszystkim .....
u nas wietrznie i zimno ...

54,805

Taja nie żartuj,że śnieg pada u Ciebie.Nie...no proszę,ja nie chcę jeszcze śniegu.Powiedz,że mieszkasz w Rosji proszę.

54,806

Dosiadam z winem.
Przytulam się tu trochę.
Ciężko kiedy bliscy ranią, oj ciężko na serCu.
Do jutra jakoś wytrzymam, potem dzień i dzieci, ogarnę się, ale na razie ciężko.

54,807

hey raniutko DZIEWUSZKI ...

zapodaje kawcie niedzielną

https://tesco.pl/smaczna-strona/uploads/get/Przepis/445/1200/25/6050/kawa-winogronowa-z-rumem.jpeg

Basia dobrze,że idziesz do pracy
ojjjj Ci orzecznicy to człowieka poniżają na maksa hmm

Mamuśka coś z Pawłem nie teges ??? hmm

pozdrawiam .... miłej spokojnej niedzieli WSZYSTKIM ....

https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201609/1473178558_vcnuur_600.jpg

54,808 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2017-11-12 08:29:06)

Witam smile
Na św. Marcina jemy gęsina ,  wczoraj nie dało rady  za to dziś wyżerka wink
Basiu  no jak tu żyć ? big_smile big_smile  nie wiem jak w waszych rejonach ale u mnie dzieci na potęgę się rodzi ,w przedszkolach, żłobkach miejsc brak, i  niań już brak .
Mamuś przytulam .
Tajemko gdzież to ten śnieg spadł sad

54,809

Witaski w niedzielę smile

Bachasiu rozbawił mnie ten obrazek z hipermarketem big_smile

Kamoa z tego co wiem to na Pomorzu śnieg wczoraj padał bo dzwoniła córka mojego z Gdańska i mówiła,że pada.
A u mnie teraz słoneczko świeci smile

Milutkiej niedzieli smile

54,810

Witam niedzielnie!
U mnie też słoneczko.Majka ciągnie mnie na wystawę kotów,ale mnie się nie chce.Jestem zmęczona i obolała i chyba nie obronię się przed grypą,bo coraz gorzej jest.W nocy raz mi zimno było,a raz gorąco bardzo.Mąż Jej obiecał,a na mnie pewnie wszystko spadnie,bo On był w pracy i idzie na drugą nockę.Po co obiecywał?
Mamuśka tulę!

54,811 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-11-12 11:01:15)

Dzięki dziewczyny, dobrze mieć gdzie się schować w smutku .
Bachaś smile ano Paweł, sprawił mi dużą przykrość.
Mamy inny pogląd na kilka spraw. Opiekowanie się wg niego, to wg mnie ubezwłasnowalnianie...tak w skrócie.
Dobrego wszystkim w nowym dniu.

54,812

Cześć dziewczynki w piękną niedzielę,
Że co!Śnieg o nie jeszcze nie,robię krokiety dzisiaj a Wy co pichcicie dzisiaj?
Wszystkich ściskam co potrzebują dzisiaj i mykam do królestwa mojego,buziaczki

54,813

hej hej w niedziele ........
mamuska ciskam mocno ........
tak w gdansku padał snieg zima zima moj syn jak dzwonił to mowił .
u nas tylko deszcz i wiatr wiał a dzis tez zimno .
wczoraj odprawiłam syna na wyjazd szkolny a wegry.
sama bede trzy tygodnie , mam nadzieje , ze sie ogarne a moze bede sie zamartwiac .
miłej iedzieli

54,814

Witam.

Gdy gdzieś jest zimniej niż wszędzie, to musi być Pomorze wink . Całe wakacje do dupy, a teraz na domieszkę zima tak wcześnie przyszła.
Mnie dopadł chory migdał, wczoraj swędział i coś ewidentnie na nim przeszkadzało, a dziś boli i napuchł sad . Bez tabl. przeciwbólowych się nie obejdzie hmm .

Mamuska> Wy się jeszcze docieracie, nie martw się tak. Jeszcze jest wiele spraw, które musicie omówić, a są różnice. Najważniejsze, by znaleźć kompromis.

Bacha> świetny ten obrazek z marketem. Szczera prawda... tyle kasy do wydania heh.

Kamoa> gęsiny nigdy nie jemy, ja jedynie kupiłam pasztet z gęsi, tak eksperymentalnie. Mąż nawet nie chce spróbować, bo twierdzi, że gęsi nie lubi... ale czy kiedykolwiek jadł to nie wiem. Sama więc wcinam i  jest smaczny big_smile .

Bulinko> tak to jest z tymi obiecankami tatusiów hmm .

Basiu> u mnie też kotlety.

Ela> wolna chata!!! Co będziesz sama robić w pustej chałupie?

Wszystkie serdecznie i ciepło pozdrawiam.

http://www.kartki.tv/kartki/26/9/d/929.jpg

54,815

Tajuś he he krokiety nie kotlety  big_smile napiszę szczerze drugi raz w życiu to są moje krokiety,zawsze zamawiałam ale teraz sama robię bo mam i czas i ochotę big_smile
Byłam z psiurami na działce  chwilę ale ponuro na tej działce brrr liście jeszcze znowu pospadały trzeba jeszcze zgrabić bo tak nie ładnie wygląda.
Jutro będą pierogi bo farsz został big_smile

54,816 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-12 18:02:13)

Witam pod wieczorek.
Mąż się zreflektował po mojej interwencji i pojechał na tą wystawę.Strasznie nędzna było,bo chyba tylko trzy rasy.Na dodatek ludzi multum.
Ja za to obiadek zrobiłam na spokojno.Teraz siedzę i odpoczywam.Jeszcze muszę Majkę przepytać i parę rachunków wypisać,ale to już pryszcz.
Mamuśka czyli okres zauroczenia minął,a zaczął się czas docierania.Byłaś sama,a teraz się to ewidentnie zmienia.

54,817

hellou

https://www.xdpedia.com/obrazki/ale_jak_to_koniec_weekendu_7577.jpg

Mamuśka smutna wieść hmm

u mnie jutro śnieg z deszczem brrrr

u mnie też patologia rozmnaża się na potęgę ... nie pomyślą o przyszłości
tylko teraz liczy się "pińcet plus" ...  idą na ilość

pozdrawiam WSZYSTKIE ... lol

54,818

To prawda,że patologia też jest,ale jest też dużo rodzin dla których te 500+ jest wybawieniem.Jak miałam trójkę tych starszych,to długo żyliśmy w skrajnej biedzie.Gdyby wtedy było te +500,to byłoby to dla nas wybawieniem.Takich rodzin,które żyją z najniższej krajowej jest dużo.

54,819

Basia> hehe wink . Śmiesznie wyszło tongue .

Bacha> u nas pisali w gazecie, że tyle było urodzeń w gminie, ze nie nadążali z wydawaniem decyzji 500+ i przez to nie wywiązali się z wyznaczonego terminu. Ja też widzę wzrost w pracy. Co chwile komuś wypisuję macierzyński  wink .

Oby było tak jak zaplanował rząd, że te urodzone dzieci dorosną w kraju i będą pracować na nasze emerytury big_smile .

54,820

dobre .......
tylko gorzej jak zabiora to 500+ a dzieci zostana . i trza bedzie je wychowac i utrzymac.
ale to prawda , ze wzrosło urodzenie dzieci .
a w ciagu połrocz zywnosc poszła juz 60 procent w gore a to jeszcze nie koniec roku .

wiecie jak wzywali mie na te prace interwencyjne do uredu pracy to wiecie
ie chciało podjac prace z 80 osob ktore zostały wezwane 8 osob było gotowych podjac prace .

54,821

Bulinka rodziny wielodzietne podobają mi się ...   ale nie to pokolenie prawdziwych patoli , którzy żyją tylko z zasiłków ...

spróbuje coś wkleić... do poczytania

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc … rects=true

54,822 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-12 21:25:24)

Tak,to prawda,że ludzie chcą pracować,ale na czarno.Trudno o pracownika,ale jak go pracodawca znajdzie,to przynajmniej go ceni.
Bachasiu jest prawda w tym artykule.Co do +500na pierwsze dziecko to uważam,że ono też powinno tą kasę dostać.Wtedy problem pracowników na czarno może byłby mniejszy,a rodziny z jednym dzieckiem nie byłyby poszkodowane.

54,823

To prawda, kiedyś to zabiorą lub zmniejszą. Już się zastanawiają co by zrobić, że może na drugie 300, a od trzeciego 500. Brakuje kasy w budżecie. To jest moim zdaniem powód, że wszystko drożeje, że rynek tak szaleje.
Jednak ludziom to nie przeszkadza, mają np. 6 dzieci, tym samym 3000 zł, a dodatkowo jakiś dochód (bo jeden musi pracować). Tak więc im nie zależy i mogą drożej płacić. Teraz bieda się robi wśród bezdzietnych i jedynaków. To oni po tyłku dostają przez te ceny.  W pracy niedawno była jedna babeczka, która twierdziła, że rząd za mało dał, bo co to jest 500 zł... tacy chciwi są hmm .

54,824

no tak .
ja nie dostałam a dwoje bo ten skonczył osiemnascie i nie dostał a na drugiego tez juz koniec bo pełnoletni .

a dla 500+ to nie zdecydowałabym sie na wiecej dzieci
bo je trzeba wychowac kasa dzis je a jutro moze nie byc

54,825 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-12 22:46:23)

+500 to napewno miły dodatek,ale tak naprawdę kropla w morzu potrzeb dziecka.Tym bardziej,że kropla niepewna tak jak mówisz Elu.Też bym nie mogła dla tych pieniędzy mieć więcej dzieci.
Jutro ciężki dzień dla mnie,więc trzeba iść spać.Muszę swoją pracę i córki przerobić.Młodzi jadą do Berlina.Zięć wraca od 1-ego grudnia do pracy za granicą na razie z myślą,że na pół roku.Jedzie podpisać umowę.Dziś planowaliśmy,że teściowa z teściem przyjadą Go odwiedzić na wiosnę.Pierwszy raz byłabym za granicą.
Dobrej nocy życzę.

54,826

Witam i życzę pięknego dnia!Niech moc będzie z Wami i ze mną!

54,827

witaj Bulinka
witajcie Dziewuszki

https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201511/1446917275_ggblie_600.jpg
                                                                                 hii

no i obowiązkowa kawencja

http://www.kawatopodstawa.pl/wp-content/uploads/2016/03/12-goraca-i-aromatyczna-kawa-na-zimowy-wieczor.jpg

ten artykuł jest b. dobry smile
wspomniane jest o młodych ludziach po studiach z jednym dzieckiem ... kredytem i śmiesznymi zarobkami ... chore państwo smile wrrr

pozdrawiam - miłego tygodnia ...

54,828

Cześć  Wam wink
Dosiadam do kawencji , nie lubię poniedziałku na dodatek szaro , buro, brrr......
bulinko Berlin piękne miasto , jestem tam często i gęsto, w planie mam starość przeżyć tam.
pogodnego poniedziałku

54,829

Witam i ja smile

U nas prawdziwie listopadowa pogoda,zimno i mokro hmm

Bulinko pierwszy raz będziesz zagranicą? Do Czech też nie jeździłaś,ja jeździłam jeszcze jako dziecko z tatą,wtedy kiedy wszyscy u nas jeździli na zakupy wink

Mimo okropnej pogody miłego dzionka życzę smile

54,830

Bry bry jestem i ja a co tam,napaliłam w komineczku cieplutko w dupencję he he i biorę się za pierogi
Wszystkie pozdrawiam buziaki

54,831 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-13 14:26:56)

To prawda,nie byłam za granicą.Nawet Czechach nie byłam.Do Berlina jest od nas 400 km,to nawet jak u zięcia nie bedziemy mogli nocować,to będzie w samochodzie trzech kierowców.To jednak jeszcze tylko plany,które może zrealizujemy na wiosnę.

54,832

Hej, hej lasencje big_smile .

U nas w sobotę było mroźnie i śnieżnie, a to nie wróży dobrej zimy.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHt6WG0F1khi19HhGYITuChZioNUe0WQaWe2QykAbMqdjeFmfA

Dobrej pogody wszystkim, bo wróżą staropolskie przysłowia, że jaki listopad taki marzec .... czyli mokry i chłodny hmm .

54,833 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-13 15:57:44)

Witam wszystkich cieplo z pobojowiska kuchennego big_smile

https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23517479_10155823186714254_939067045156762357_n.jpg?oh=740a0bf6c261841c4a5db30b7afb0559&oe=5A9E6B7E

Kuchnia zostala zdekonstruowana dzisiaj, kuchenka odlaczona, zlew odlaczony i wszystko jest gotowe do wywiezienia. Wieczorem czeka na mnie zupka chinska wink

54,834

Hejka,
oj Beyond, nie zazdroszczę na tym etapie:) ale mówią, że żeby sie poskładało to najpierw trzeba rozpitolić
Mamuska> moze to tak ja dziewczyny piszą, że docieracie się...czy to nie do przeskoczenia?
Basiu> cieszysz się a pracę? długo byłas bez?

szykuje sie do wyjazdu...a jeszcze mojego szykuje na kilka dni na delegacje...
Dzisiaj mnie naszło jakos tak smutnawo i pesymistycznie...

54,835

Beyond,to masz urlop od gotowania.Tak szczerze,to nie zazdroszczę.

Soniu przejdzie Ci,dasz radę.Kto jak nie Ty.

Kupiłam bilety do kina na Listy do M3.Syn był z dziewczyną.Mówił,że fajny film.

54,836

Hej hej
Soniu ponad 7 lat na rencie byłam i bez oficjalnej pracy,ja chcę wręcz isć do pracy aż mnie nosi a fajną będę miała pracę,bo otwierają u Nas basen Delfinek i na kasie będę siedziała więc nie narobię a zarobię 2 koła na rękę do tego 13 w roku same przywileje,to budżetówka więc myślę że teraz praca mi odpłaci za moje wszystkie lata które zdrowie straciłam
Pieska mam chorego nie wiem co mu jest sad zaznaczę że weterynarz non -stop w kontakcie,badania wszystkie ogólnie dobre,objawy to 2 razy atak padaczki masakra widząc jak psiunia to przechodzi sad  serce mi pęka,:(

54,837 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-14 01:34:52)

Ciezki mialam dzien dziewczyny hmm Siedzialam w sypialni z psem i probowalam czytac adnotowana wersje krotkich opowiadan Edgara Allena Poe, ale za kazdym razem jak sie wciagnelam pan Wiesio (tak naprawde Jack) wolal mnie by cos sprawdzic. Nie mowiac o tym, ze zupelnie nie bylam w stanie pracowac nad niczym, nawet nad krotkim tlumaczeniem. Misio przyniosl kebaba i frytki wieczorem, co bylo fajne, bo lubie takie jedzenie, ale tesknie za wlasna kuchnia gdzie moge gotowac zdrowo i z pazurem (uwielbiam ostre smaki).

Pies nie jest zupelnie soba od kiedy odwiedzil psia opiekunke w sobote. Mysle, ze ma mi za zle, ze go tam zostawilam na dwie godziny, bo nie chce ze mna spac i ucieka wieczorem do Miska sad Jest mi przykro. Przynajmniej mam mniej siersci na dywanie, ale boli, cholerka, boli sad

To jest dziwne biorac pod uwage moje zainteresowanie czystoscia i porzadkiem, ale po prostu teksknie za moim psem. Przez cztery lata spalam z nim.

54,838

witam DZIEWUSZKI  raniutko

caffe zapodaje
                              http://4.bp.blogspot.com/-2FRyCD2HJG0/VpTJfwYwVeI/AAAAAAAAR9A/cfYHz9EGFbY/s1600/EcoBlik%252Cwegetarianizm%252Cvege%252CCocoa%252CFacet%2Bi%2BKuchnia%252CFiK%252CSzymon%2BKubicki%252Cbez%2Bglutenu%252Cherbata%2Bmagnacka%252Cherbaty%2Bzio%25C5%2582owe%2Bmgr%2B%252863%2529kasza%2Bjaglana%252C.JPG

Bey jakoś przeżyjesz ....  nie masz innego wyjścia lol

Basia praca w kasie na basenie oki lol

Sonia nie pękaj smile  będzie dobrze smile

oglądnijcie patologię przez duże P ....  masakra hmm

http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/na … 46146.html

pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyliczanki ...

54,839

Bachasia witaj i wszystkie dziewczyny po kolei bez wyliczanki.
Bey przeżyjesz,bo twarda kobita jesteś.Dobry kąsek Mu daj,wypieść i Mu przejdzie.
Dobrego dnia i niech moc będzie z Wami

54,840

u mnie coś humorzaście..... sad
dlatego pozdrawiam ciepło i zostawiam zabawną piosenkę dla kawoszy

54,841

Hej hej wink
Na kawkę popołudniową czas, chwila relaxu dobrze zrobi, a potem dalej ....
Bey masakryczny kulminacyjny moment, potem już ino lepszej i lepszej smile

54,842 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-11-14 18:03:27)

Cześć.

Soniu> będzie dobrze, ja w Ciebie wierzę smile .

Beyon> pies jak dziecko, obraził się i tyle. Przejdzie mu, daj czas.

Bacha> przykra taka patologia. Ładna dziewczyna, szkoda.

Basiu> fajnie masz z tą pracą. Budżetówka to dobra rzecz, powodzenia.

Uursa> co się przyczyniło do spadku Twojego nastroju?

Wszystkie kafejkowe pozdrawiam i przesyłam pozytywne fluidy potrzebującym.

54,843

Witam jak mija wieczur

54,844

Witam!
Moje drogie może  ktoś z was mi pomoże rozgryść problem który mam od kilku lat . Nie daję już rady spalam się i nie wiem co wybrać.
Mianowicie jestem mężatką od 19 lat mamy dwoje dzieci w wieku 18 i 16 lat maż od 10 lat jest alkoholikiem nie mam już siły walczyć z nim i jego nałogiem odeszłam raz od niego ale wróciłam bo obiecywał poprawę wierzyłam nagle zachorował na grużlice był spokój pół roku i znów zaczoł nie pracuje siedzi na świadczeniach rehabili i całymi dniami pije wypija 12 piw nic nie robi a przy tym wszystkim zrobił się natarczywy tz. ciągle by chciał tylko jednego a ja mam obrzydzenie i zawsze są o to awantury nie ma żadnego hamulca nie patrzy czy są dzieci czy nie czy matka jego tylko by ciągle mnie obmacywał a ja już nie mam siły czuję wstręt do niego i nie ma dnia żeby nie było awantury czy ktoś mi poradzi jak z nim walczyC.

54,845 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-15 07:26:51)

Witam o poranku!
Telepatyczną kawę stawiam,bo Basi jeszcze nie ma.
Witam nowe dziewczyny i zapraszam na dłużej.
Mama75 wg mnie to masz tylko dwa wyjścia : zostać i dalej to znosić,albo odejść.Ultimatum na początek:koniec picia i do pracy.Mój mąż ma pierwszą grupę inwalidzką i pracuje.Dzieci masz dorosłe.Myślę,że Cię poprą.

54,846

bry Dziewuszki
witaj  Bulinka

już kawcie zapodaje

https://img6.dmty.pl//uploads/201011/1289952642_by_mdwe_600.jpg

bulinka_1969 napisał/a:

Witam nowe dziewczyny i zapraszam na dłużej.
Mama75 wg mnie to masz tylko dwa wyjścia : zostać i dalej to znosić,albo odejść.Ultimatum na początek:koniec picia i do pracy.Mój mąż ma pierwszą grupę inwalidzką i pracuje.Dzieci masz dorosłe.Myślę,że Cię poprą.

tiiaaa DWA wyjścia - lepszym jest odejście hmm      masz gdzie się wyprowadzić ???
mój eks też był z tych co pił ...
tylko on usypiał .... nigdy z takim nachlanym nie poszłam do łóżka   ... never hmm hmm
uwierz mi na słowo ,że "dom trzeźwy" ... tj . coś fajnego ...
śpisz z nim w jednym pokoju ???? hmm   przenieś się na materac do pokoju dzieci  ... już są na tyle dorośli ,że możesz z im powiedzieć
zresztą pewnie widzą jego zachowanie ... wrrr
taki nałogowy alkoholik .... pójdzie bardziej na dno niż przestanie pić .... 

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,847

Hejka,
z kawusią dosiadam. Ciepełko komu potrzeba posyłam.

Mama75, specjaliści mówią, że trzeba zacząć od siebie...jesteś osoba współuzależnioną, dlatego potrzebujesz terapii, i dopiero jak Ty staniesz na nogi to możesz coś zrobić. Załóż temat na PSYCHOLOGII tam, myślę, że bardziej Cię ukierunkują.

Idę z Sunia bo popiskuje...dobrego dnia dziewczyny

54,848 Ostatnio edytowany przez brenne (2017-11-15 09:57:22)

Witajcie cieplutko dziewczyny.  Nie udzielam sie za duzo ale Was podczytuje wink .mam taki nawal pracy, ze szkoda gadac.
Mama75, bez terapii ani rusz. Polecam wątek Grupa Wsparcia dla Kobiet Kochajacych za bardzo.... duzo czytania- zajelo mi to dobrych kilka miesiecy.  Zrobiłaś pierwszy krok ...teraz czas na nastepny. Wygrzebywanie sie ze wspoluzaleznienia jest dlugie I meczace ale bardzo satysfakcjonujace.

54,849 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-15 14:29:15)

Zapodaje kawke i ciasteczko smile Wiadomo, tylko wirtualnie jakoze kuchni teraz nie mam.

Przywoza mi dzis kafelki, zamowilam farbe do kuchni i jakos sprawy sie turlaja do przodu. Ale Maly jest ciagle obrazony sad Probowalam smakolykow, probowalam ulubione zabawki- i nic. Chyba mamy sytuacje pt "Mama jest zla i jej pokaze". To faktycznie jak radzenie sobie z trzylatkiem big_smile

Zeby sobie poprawic nastroj, zaczelam planowac na swieta. Robie Miskowi sweter na drutach i zamowilam dwie ksiazki z nutami. Chce w tym roku sprobowac weganskich przepisow na boczniaki i marynowanego buraka. Zobaczymy jak wyjdzie.

54,850 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-11-15 15:08:37)

Heloł smile .

Izabela i mama75> witamy w kafejce.
Mamo75>  nie walcz, bo to walka z wiatrakami, on chce pić i będzie to robił. Nie zmienisz go. Jesteś współuzależniona, dlatego nie masz siły, by od niego odejść. Zapisz się do klubu al-anon (klub rodzin alkoholików). W każdej miejscowości powinno być coś takiego. Poszukaj gdzieś wsparcia, nabierz siły i pewności siebie i odejdź od niego. Polecam też byś zapisała się na terapię do psychologa, innej rady nie mam. To jedyna słuszna! Pisze to jako siostra i córka alkoholika.

Ja już wstępne zakupy gwiazdkowe mam za sobą. Pozostałe w planie.

Wszystkim posyłam dobre wibracje big_smile .
Pozdrowionka dla każdej z osobna.

54,851

Hej hej witam nowuśkie
Beyondblackie moje też się fochaja a zwłaszcza jak je kąpie,czeszę,ja o nie dbam a śpią z mężem,ale jak jedzonko to do Basi mendusie moje.
Ja Cię normalnie nie mogę,matka nie wie w jakim wieku są wnuki?Jedna pięć lat, druga  chyba sześć i chłopczyk też sześć lat yikes
Szkoda tej dziewczyny
Mykam odpocząć bo dziś sie nalatałam
Mama 75 cóż można doradzić,jak wyżej piszą dziewczyny ,innej rady chyba nie ma

54,852

Taja zazdroszczę tych zakupów prezentowych.Ja jeszcze nawet nie myślę.Wiem tylko,że w tym roku u nas zmiana,bo robimy losowanie komu prezent robimy.Mnie i tak wyjdzie zrobić trzy prezenty,bo Majka,mąż i ja z jednego portfela.Jednak gdyby było po staremu,to musiałabym robić siedem.

54,853 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-11-15 21:47:07)

Bulinko> a ja Ci bardzo zazdroszczę, że macie losowanie. ja wychodziłam 2 razy z propozycją losowania czy innego sposobu, by wszystkim nie robić. Oprócz mnie tylko jedna osoba była za... mój mąż wink . Wyszliśmy na sknery. Jedna wstrzymała się od głosu wink . Ja bym chciała zrobić 3 prezenty, a muszę aż 9!!!  Poniżej 50 zł nic normalnego nie kupie, a niestety i tak robię najtańsze prezenty z rodziny hmm . Dlatego bym się nie wyrobiła z gotówką w jednym m-cu. Musze rozłożyć na 2 m-ce. Nie ma czego zazdrościć kochana.

Dobrej nocy wszystkim smile .

54,854

Tajunia ja nie lubię kupować komuś prezenty.Ostatnio wybawiły mnie od tego karty podarunkowe.Niestety pod choinkę jakoś nie pasuje.Zresztą od górnie będzie,że ma ich nie być.Dlatego właśnie powiedziałam,że zazdroszczę.Moje zeszłoroczne prezenty,to były w większości zestawy kosmetyków.Też musiałam się ograniczać.W tym roku też zresztą wesoło nie będzie.

54,855 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2017-11-15 23:50:00)

Cześć dziewczynki śpicie?
Co do prezentów to nikomu nie robię w rodzinie,tylko mąż i syn,Chyba że pojedziemy w któreś święto to daję kasę chrześniakowi ,mąż też i wszystko,i ewentualnie od siostrzenicy czy kuzynów paczki ze słodyczami,jeszcze warunek jak pojedziemy a rzadko się jeździ bo niestety mąż ma dyżury przeważnie a wiecie jak to w święta za duże przeciążenie prądu i nie trudno pozbyć się go.Więc musi być w pogotowiu.
Kurcze aż się wierzyć nie chce jak ten rok zleciał,już za miesiąc można powiedzieć święta!Znowu szał ,dziwnie w tym roku bo w niedzielę Wigilia,jestem ciekawa jak sklepy będą w sobotę otwarte?Normalnie czy jak w soboty do 14?No i niedziela hhmmmm zastanawia mnie to..
Spokojnej nocy dobranoc

Edit> ha jaka jestem zdolna ustawiłam sobie aktualny czas( Włącz korekcję czasu letniego (przesunięcie o 1 godzinę do przodu) też tak zrobiłam i mam normalnie normalną godzinę juhuu

54,856

Witam wczesnym rankiem i życzę miłego dnia!

54,857

hey Dziewuszki

witaj Bulinka

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2017/08/b7a0f9b3d25201cc3bf4ce70419cd87f.jpg

http://pobierak.jeja.pl/images/a/2/b/349425_kawke.jpg

ustawiałam też czas smile ale muszę przestawić znowu do tyłu ...

pozdrawiam WSZYSTKIE ....

54,858

Hejka Dziewczyny smile

Wykrzesuje z siebie entuzjazm, moja koleżanka twierdzi, że w naszym wieku młodzieńczy entuzjazm został zastąpiony przez rozwagę, noooo.... ja tam wole na lekkim haju smile anglicy mówią na ten stan exited, po polsku podekscytowana...no jakoś nie do końca brzmi smile

Moje prezenty w 50 % zakupione
dobrego dnia

54,859 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-11-16 11:34:12)

https://d-nm.ppstatic.pl/kadr/k/r/33/41/5820d0ee21179_o,size,933x0,q,70,h,5dc1e2.jpg

Kawa i rogalik w ten zimny dzionek smile

Boze, jak mam dosc siedzenia w sypialni caly dzien i braku kuchni. Kazdego razu jak ide na dol i widze pusty pokoj to dostaje depresji sad Zielonego pojecia nie mam kiedy przychodzi kafelkarz. Dzis? Jutro? Czort go wie. Probowalam do niego wczoraj zadzwonic, ale wszystko szlo na sekretarke. Zostawilam mu wiadomosc.

Przynajmniej Malemu przeszlo. Odobrazil sie big_smile

Z prezentami to u nas jest tak, ze Miskowi zwykle robie nowy sweter, bo lubi miec taki porzadny welniany na zime i kupuje nowe nuty na pianino. Ja zwykle zas od niego dostaje ukochane perfumy Samsara, jakis nowy gadzet do kuchni i spory kupon do polskiej ksiegarni internetowej. Zawozimy tez prezent tesciowej i bratankom, jak odwiedzamy ich na Nowy Rok. Mojej matce wysylam tylko kartke z zyczeniami- to i tak duzo, bo w stosunkach jestesmy fatalnych. Z drobnych upominkow, to zwykle robie jakies pralinki, pierniczki, muffinki i zabieram ze soba na probe choru przed swietami.

W tym roku, chociaz tradycja sie nam raczej nie zmieni, to uwazam juz ta cala kuchnie i lazienke na dole za wystarczajacy prezent big_smile

54,860 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-11-16 12:31:14)

Normalnie zaczynacie mnie mobilizować do tych prezentów.Chyba zrobię te losy i jutro dam córce do losowania,bo będę się z Nią widzieć.Muszę też pogadać z teściową,czy się dołączy.Jak nie,to dojdzie mi jeszcze jeden prezent.

Posty [ 54,796 do 54,860 z 85,599 ]

Strony Poprzednia 1 842 843 844 845 846 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024