Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 837 838 839 840 841 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,471 do 54,535 z 85,597 ]

54,471 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-14 16:04:22)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Hejka

Bacha> nawet nie zauważyłam tych 3 tys. Dziękuję.

Bulinko> ja mam mozille, rozważam czy to nie jest przyczyna przeglądarki. Zajmę się tym jutro.

Sonia> Elka ma teraz pracę na pełen etat, więc rzadziej będzie pisać-tak myślę.

Zmykam na urodziny do teściowej, będę jutro.
Pozdrowionka dla wszystkich Netek i miłego wieczoru oraz udanej niedzieli.

Zobacz podobne tematy :

54,472

Dzień na wariackich papierach i to w domu.
Kupiłam 10 kg kapusty i dziś gotowałam bigos,kapustę z grochem,kapustę na przyjedzenie do ziemniaków.Ponad to sprzątałam,prałam i robię z dzieckiem projekt o Unii Europejskiej.Rano zjadłam śniadanie i właśnie trochę bigosu,bo mała wycina gwiazdki do flagi.
W sumie dobrze,bo nie myślę o tym guzku.Jutro muszę odwiedzić młodą,żeby zobaczyć jak Ona psychicznie.Ogólnie to wszystko bardzo przeżywa,więc aż się boję.Tak z życia w wzięte,to przeżyliśmy moje torbiele,męża torbiele,to przeżyjemy i guzek córki.Ja jestem raczej nastawiona pozytywnie,bo dzieci zawsze uczyłam,że nie można być pesymistą,bo sami sobie ściągamy na siebie nieszczęścia.Zaczynamy więc badania,bo jest jeszcze inny problem z nieodpowiednią odpowiedzią organizmu na insulinę.Jakoś to się tam nazywa,ale nie pamiętam.

54,473

hey DZIEWUSZKI

https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-iO4cT7XgyNM%2FUk3E6HazbvI%2FAAAAAAABJyY%2FVt_LbBQ2azg%2Fs1600%2Fniedziela%2Bkawa%2Bzapraszam1.gif&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

przed nami słoneczna niedziela     pozdrawiam

54,474

Witam sie w deszczowy niedzielny poranek ...
Dosiadam do Basiowej kawusi ....

Taja gradki za kolejny tysiecznik i tak trzymac
http://bi.gazeta.pl/im/e5/a5/13/z20602853Q,Barwny-dywan-z-pelnych-tulipanow--tzw--peoniowych-.jpg

Amnie głowa boli dzis , chyba przez ta paskudna pogode .
zrobiłam sobie kawe moze cos pomoze .
za oknem ciemno szaro buro i ponuro i deszcz .

chodze do pracy dojezdzam 7 km w  jedna strone do sasiedniej wsi .
sprzatamy w piatek tak mi wlazło w plecy ze jak wrociłam to juz nic mi sie niechciało .
w poniedziałek chyba nasmaruje se plecy
milej niedzieli

54,475

Witam!
U nas też pichmurnie.Jak się nie poprawi,to nie będzie zbyt miło.
Eluś odpoczywaj.Do pracy fizycznej nasz organizm musi się przyzwyczaić.Wiem coś o tym.

54,476

Dzień doberek smile

U mnie słoneczko i ciepło oby tak dalej,na jutro zapowiadają nawet 25 stopni lol

http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/59/1/d/12039.jpg

54,477

tak ale nie mam czasu na odpoczywanie ja stale w biegu .
wiem ze czas jest potrzebny na przyzwyczajenie .
mimo wszystko jestem przyzwyczajona do ciezkiej pracy , a zmiana
to jednak daje sie we znaki i da sie odczuc .
to prawda

54,478

Witajcie w słoneczną niedzielę,ponad dwadzieścia stopni,cieplutko normalnie,tak może być do wiosny big_smile

Kawusie wypiłam,rosołek gotuje i bedą dziś frytki schabowe i surówka Colesław ,i jedziemy na działeczkę
Miłej niedzieli wszystkim.

54,479

a u nas pada a miało tez byc pieknie i ladnie .

54,480

U nas dalej pochmurnie,ale ciepełko.Obiad zaraz wcinamy i jadę z małą do parku z mini ZOO i odwiedzimy starszą.Trzeba zbadać Jej samopoczucie.
U mnie też schabowe,ale z piersi kuraka,ziemniaki i kapusta dietetyczna.

54,481

Hejka.

U nas dziś słonecznie 18 st.C, wiatr jest, ale niezbyt chodny. Jak na połowę października jest pięknie.
Z pracą fizyczną jest tak, że w domu pracujemy ile chcemy, ale przerwy tez robimy kiedy chcemy, jakie długie chcemy i mamy swoje tempo, swój rytm. A w pracy każą 8 godzin zapierniczać z jedną krótką przerwą na szybkie śniadanie, nie odpoczywanie wink . To jednak jest coś innego, bardziej obciąża organizm.

Elu> trzymaj się mocno. Wiedz, że masz prawo iść na zwolnienie. Wprawdzie nie otrzymasz za nie wynagrodzenia, bo nie przepracowałaś nawet 1 m-ca, ale masz prawo zwolnienie wziąć. Gdyby Cię siekło w kręgosłupie zbyt mocno, to rozważ to. Wiem po sobie, że z kręgosłupem żartów nie ma... kto jak kto, ale ja to wiem doskonale. Dzięki za piękne wiosenne kwiaty.

Uporałam się z moimi kontami. Zrobiłam czyszczenie gruntowne ciasteczek, pamięci podręcznej itp. Zresetowałam i działa. Zastanawia mnie tylko, kto siedzi na tych infoliniach, skoro nikt mi nie mógł tego doradzić? To mi kazała babeczka wysłać sms-a za 6 zeta hmm , nic nie pomagającego. Zamiast od razu polecić czyszczenie lub zmianę przeglądarki. O czego oni tam są hę?

Wszystkim przesyłam moc pozytywnych myśli.

http://www.claudia.pl/media/cache/gallery_view/uploads/media/default/0001/08/daa0e1854fb5687b41f958b02a91786adb5000a9.jpeg

54,482

W parku było cudownie.Prawdziwa złota polska jesień wreszcie nam się ukazała.Do córy nie pojechałyśmy,bo była z mężem na meczu.Zięciu to zapalony piłkarz.
Teraz miły wieczorek przy lodach.

54,483

Cześć wszystkim kobitkom. Moze jeszcze nie jestem 40+. No ale za 2 miesiace. Kończe 40. Duzo mam do pisania wiec tak naprawdę nie wiem jak zacząć.  I czy chcecie wogole czytać.  W tym momencie mam taki straszny Dol odechciewa mi sie wszystkiego.

54,484

Cześć wszystkim, cmokam już niestety poniedziałkowo.
Kochana, a pisz co Ci tam na sercu leży, wygadaj się, będzie lżej smile
Też mam dzisiaj kiepski nastrój, po jednym klimacie zatem wink
Jak tylko masz ochotę cosik skrobnąć to serdecznie zapraszamy na kafejkową kawuś.
Dobrego dziewczyny.

54,485

Witam poniedziałkowo i telepatyczną kawę zostawiam.
Monia pisz ile masz ochotę.Ulży Ci trochę.

54,486

hey DZIEWUSZKI

https://img8.dmty.pl//uploads/201702/1486369580_iqd6ly_600.jpg

Monika pisz smile ... zawsze któraś odpisze ... 

Ela 14 km dziennie ...  to kawał drogi ... w tym porannym zimnie ..  hmm 

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE

54,487

Dzień doberek smile

U nas babiego lata ciąg dalszy,zaraz wybywam na zakupy ale oczywiście najpierw kawusia smile

Monika pisz śmiało co Ci w duszy gra smile

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_5gi0u8TLlTjrkT9QADXqpyxQKupn1H17.jpg

54,488 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2017-10-16 09:43:24)

Witam dziewczyny wink
Dosiadam do kawy, od dziś mam więcej luzu tak i więcej  kawy teraz z Wami wypiję , na razie to mam mysz może i dwie w domu yikes
miłego ciepłego dnia  życzę

54,489

Dzień doberek.
Piękny wiosenny dziś dzień. Gdyby nie te liście, uznałabym, że wiosna przyszła. Zresztą... chyba nie tylko ja tak poczułam, bo widziałam dziś komara big_smile .

Monia.janek> witamy w kafejce i zapraszamy na kawę smile .

Wszystkie pozdrawiam serdecznie. Udanego tygodnia.

54,490

Hej witam w nowym tygodniu

Ehhhh... Chciałabym się poradzić Was w prywatnej sprawie.
Jakiś czas temu użyczyłam poddasza pewnej młodej mieszkance wsi.Nie miała się gdzie podziać a noce już takie zimne.Na początku nie było żadnych zgrzytów bo całymi dniami jej nie widuję .Czasem tylko rano widziałam,że znów nic nie kupiła do jedzenia i częstowała się moim chlebem.
Ostatnio jednak odkryłam,że szperała mi w ubraniach.
Ma trochę wypaczone poczucie humoru bo lubi mnie zaskakiwać w nieoczekiwanych momentach i postraszyć.To też przeżyję.
Zaniepokoiłam się gdy już trzykrotnie przyłapałam ją jak podgląda mnie gdy nie zamknę drzwi od łazienki.No ok,nawet poczułam się dowartościowana,że ktoś patrzy na mnie z takim zainteresowaniem.
Ale dziś nad ranem trochę przegięła.Zimno było bardzo,więc włączyłam na trochę farelkę i postanowiłam jeszcze poleżeć trochę by obmyślić dzisiejszy plan dnia.
Nagle synek,który oczywiście śpi ze mną,zrywa się jak oparzony.
Odwracam się a ona stoi tuż obok naszego łóżka i się gapi.
No to już lekka przesada,moim zdaniem
Do tego zauważyłam,że się lekko zaokrągliła a że mało wiem o jej prowadzeniu się,mam obawy czy nie zaciążyła.A co to,to nie!
Ja jej bachorów nie będę niańczyć.
No ale przecież nie wyrzucę na zbity pysk na zimnicę,więc jestem w kropce.
I co zrobić Kochani?
Jej foto jest jest niżej żeby mi nie zarzuciła upubliczniania jej wizerunku.

http://i65.tinypic.com/2ikdw8p.jpg

https://images84.fotosik.pl/858/0ab93e28fe6c12damed.jpg

54,491

witajcie! 40 lat nie mam ale mam sporo znajomych po 40, po czym wnoszę że prawdopodobnie się dogadamy big_smile
widzę że gęsto tu się kawusiuje big_smile ja godzinę temu skończyłam swoją ale po zachętach w tym wątku to chyba zaraz sobie zrobię jeszcze jedną hihi

54,492

hello,
alez cudne cipeło na dworze.
Basia...myszka przednia smile

Witam Nowe dziołchy smile

Bulinka, jak córcia?

Biore sunię i idę na spacer

54,493

hejka  ,,,wieczorkiem
tak trening mam dobry oby nie padało i nie wiało to sie da .
do konca listopada tuz tuz ....
Taja wiem i jak co rozwazam to .
wiesz najnizsza krajowa to tez skromnie chociaz i dobre jest to ..
dzisiaj  hociaz ładna pogoda była

54,494 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-16 18:49:19)

Basiu> u mnie w pracy mówią, że kto chce za dobrze, ten sobie sam w kieszeń nasra. Wygląda, że właśnie sobie nasrałaś w kieszeń hmm . Moja ciocia wynajmująca innym pokój od lat, zawsze powtarzała, ze nigdy nie wynajmie młodej dziewczynie, bo jeśli zaciąży to nie może jej wyrzucić, a skoro tyle czasu będzie mieszkać, to musi zameldować ją, a potem dziecko, a wtedy już się ich nie pozbędzie na amen.
A na jakich zasadach ona u Ciebie jest? Macie spisane jakąś umowę użyczenia pokoju czy wynajmu? Postawiłaś jej jakieś warunki, coś ustaliłyście? Wiesz... są jeszcze domy dla bezdomnych kobiet i domy samotnych matek. Nie jesteś jedynym na świecie miejscem gdzie się może podziać bezdomna kobieta/samotna matka.

Ursa> witamy w kafejce i zapraszamy na pogawędki przy kawie.

54,495

Hahahaha Taja dałaś się wciągnąć hi hi przecież to o lokatorce myszce mowa,koleżanka na fb wstawiła taki tekst ja powiem dałam się wciągnąć też,przede wszystkim z synem już nie śpię bo ma 25 lat,ja z mężem legalnie śpię teraz od 25 lat.Przecież dałam zdjęcie lokatorki niżej w poście tongue

Cieplutko fajnie jest aż żyć sie chce ,
Witam nowych i starych również
Jakby co nie mam myszek w domu a skłonił mnie ten tekst bo Kamoa właśnie ma taką lokatorkę .Nie bój się cóż ona maleńka Ci zrobi tongue
Uciekam do miłego

54,496

Basia ojj Ti Ti     też dałam się nabrać  lol lol
ale Taja mądrze odpisała .....

Monika miałaś napisać ... no loguj się i pisz lol

witaj Uursa   lol

pogoda była u mnie też było pięknie .... lato normalnie i do tego te kolory na drzewach ...

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,497 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2017-10-16 20:19:35)

Cześć Lasie! big_smile
Cześć Siusiumajtki! :*

Mój Boże... juz nie jestem tutaj najmłodsza?! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glowawmur.gif
Czy to znaczy, że teraz, z okazji przyjęcia siusiumajtek, muszę stać się poważna, poprawna i stateczna oraz świecić oczami (bo przykładem już za późno)? Nie????! To cudownie, bo wcale nie mam na to ochoty big_smile

Tym bardziej, że u mnie to słońce i atmosfera siakaś taka gęsta wink

No to gramy tematycznie:

Basiu... -> Już chciałam się wymądrzać, aż tu myszę zobaczyłam. Uwielbiałam mojego szczura. Może się zaprzyjaźnicie?

No i co ja mam na siebie włożyć?!

54,498

Basia> brawo Ty, figlaro jedna, to nie prima aprilis wink . Brzmiało prawdo podobnie tongue . A ja myślałam, że to jakaś przenośnia z tą myszką.

Tak czy siak, rozśmieszyłaś mnie i fajnie się będzie zasypiało big_smile .

Dobranoc wszystkim.

54,499

Basiu ja też się nabrałam.Tak sobie myślałam,że horror będziesz mogła niedługo napisać.
Soniu z córką dopiero jutro się będę widziała.Idzie na badania,a ja za Nią do południa do pracy.

54,500

kurcze też się dałam wciągnąć w tą historyjkę, już chciałam pytać ... big_smile co do mojej lokatorki to odkryłam ze są dwie , nastawiłam 4 łapki i czekam na brzęk !

54,501 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2017-10-16 22:40:41)

Tym oto akcentem mówię dobranoc wszystkim big_smile    nie przejmujcie się też dałam sie w to wciągnąć

http://i63.tinypic.com/rbxw6q.jpg

54,502

hey DZIEWUSZKI  lol

poranna caffa czeka
                              http://4.bp.blogspot.com/-RUkkiZSPk0E/VgrLNpotU6I/AAAAAAAAAN4/A3op8PqPnxo/s1600/DSC_0434.JPG

miłego dnia

54,503

Witajcie!
Bachasiu dzięki za kawkę!Przyda się po tej mojej nocy.Normalnie tak mi się sny kręciły całą noc,że budzik był błogosławieństwem.Dawno nie miałam takich cudacznych,nerwowych snów.
Miłego dnia sobie i Wam wszystkim życzę!Żeby sny się nie sprawdziły hi...hi...

54,504

Dzien dobry,
Basia...ale powkręcałaś dziewczyny...mistrzyni !  smile
Ja w ogóle nie załapałam o czym Taja pisze,az wróciłam sie do tekstu Basi i zaczęłąm się śmiać.... bo tekst Basi odczytałam prawidłowo, że o myszce.

Bulinka dobre myśli przesyłam ...
Ja dzisiaj spacery mam w planie...i do biblioteki po drodze.

Dwa tygodnie przesuwa się wyjazd...troszkę mnie to zmartwiło, ale nie ma rady trzeba się dostosować i tyle.

Elu> masz sliczna pogodę do pracy na powietrzu ...mam nadzieję, ze trzymasz sie dzielnie.

Wszysciutkich ślicznie pozdrawiam smile

54,505

siuśmajtek hahahaha
może być, co mi tam.
na myszke Basi się nabrałam, ale ja się nabieram na wszystko, nawet na płaską ziemię (prawie). To jest tak, że gdy kogoś słucham/czytam to nawet mi przez myśl nie przechodzi by to podwarzać, wszak ludzkie doświadczenia i punkty widzenia są tak różnorodne. z powodu tej przypadłości, bliscy lubią sobie ze mnie żartować, celowo podając mi info z kosmosu. a jak jest z tym u was, dziewczyny? bliżej macie do naiwnego pelikana czy podejrzliwego inkwizytora?

54,506

Dzień doberek w słoneczny wtorek smile

Basiu ale Ci się udało z tą myszką też dałam się nabrać i wróciłam do tego tekstu do poście Ba-Chy ,żeby sie przekonać,że to żart lol

Zaraz wybywam do ortopedy więc wypijam kawkę i zmykam smile

Pa pa miłego dnia smile

54,507

Uursa ja to tak na pół,pomiędzy.Niestety mam w rodzinie nałogowego kłamcę.Jak się pomyli,to prawdę powie.Dlatego nauczyłam się być czujna.
Dziś znów piękna pogoda,aż się miło liście zamiatało pod blokami.Teraz siedzę u córy w sklepie.Już po badaniach,ale pojechała coś jeszcze załatwić.Martwię się o Nią,ale staram się myśleć pozytywnie.Chciałabym,żeby te wyniki biopsji już były,a badanie dopiero 8-ego.Córki koleżanka z klasy z podstawówki miała nowotwora złośliwego i wyszła z tego.Jest zdrowa,więc nie ma co panikować na zapas.Muszę to młodej wmawiać,bo przecież większe prawdopodobieństwo,że to zwykły guzek.
Dziewczyny korzystajcie z ciepełka i jak Sonia na spacerek wychodzić,bo niedługo będziemy znów narzekać na zimnisko.

54,508 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-17 18:13:40)

Sonia2012 napisał/a:

Dzien dobry,
Basia...ale powkręcałaś dziewczyny...mistrzyni !  smile
Ja w ogóle nie załapałam o czym Taja pisze,az wróciłam sie do tekstu Basi i zaczęłąm się śmiać.... bo tekst Basi odczytałam prawidłowo, że o myszce.

Przynajmniej jakiś ubaw mamy big_smile . Basia rozruszała towarzystwo, bo już nieco zasypiało przy kawie wink .

A tak w ogóle to cześć wszystkim smile .

Uursa> ja najczęściej podejrzliwa, ale jak widać nie do końca heh. Ale to dobrze, nie ma co być za poważnym, życie ma się jedno.

Bulinko>  kurcze ile się ostatnio o chorobach słyszy. Właśnie się dowiedziałam, że jedna moja koleżanka- rówieśnica będzie miała wyciętą macice. Druga nawet nie ma 40-tki, a już będą jej wszczepiać zastawkę. Dziś rano wstałam z uśmiechem dziękując Bogu, że mam dobre zdrowie. Grunt to dobre myśli i dbanie o siebie na ile to możliwe.

Co do myszek... to myśmy w pracy walczyły z dwiema. Jedna taka spryciula, że stale nie dawała się złapać. Wyżarła raz śniadanie koleżance, które położyła sobie na półkę pod biurkiem tongue . Tylko jej coś szeleściło i szeleściło, a nie domyślała się, że akurat ktoś jej śniadanie wyjada. Myszka nawet się nie bała. Patrząc się na nas,  z apetytem pochłaniała kanapkę z serem big_smile .

Pozytywne fluidy do Was WSZYSTKICH puszczam i miłego popołudnia.

54,509

hey DZIEWUSZKI  srana lol

https://previews.123rf.com/images/studiostoks/studiostoks1507/studiostoks150700011/42250985-Tuesday-girl-looks-at-smartphone-drinking-tea-or-coffee-Lunchtime--Stock-Photo.jpg

dziś  środa lol

https://us.123rf.com/450wm/studiostoks/studiostoks1604/studiostoks160400004/54771903-man-wants-ice-cream-pop-art-retro-style-hunger-and-food-man-looking-through-binoculars-heat-and-cool.jpg?ver=6

hmm lol

Bulinka fajnie napisałaś : niestety mam w rodzinie nałogowego kłamce - jak się pomyli to prawdę powie ... lol lol
nic dodać nic ująć ... smile

przyjemnego "letniego" dnia WSZYSTKIM ...

54,510

Witam!
Bachasiu prawda,że to stwierdzenie jest śmieszne.Żyj jednak z kimś takim na codzień.Nawet przekaz czegoś ważnego jest przebarwiony.
Ok.nowy dzień.Środa,środek tygodnia.Już popołudniu będzie bliżej niż dalej do weekendu.Tym optymistycznym akcentem pozdrawiam i życzę miłego dnia.

54,511 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-18 07:11:29)

hejka,
witaj Bacha i Bulinka, oj wiem cos o tym...notoryczne kłamstwa...cięzko się zyje i jeszcze manipulacja poziom expert

rozleniwiłam się na l4...ja mam się odleniwić ?
nie wiem

http://3.bp.blogspot.com/-ukUM4gTba_s/UccdB2yD8nI/AAAAAAAAA5g/63wHzP7NTHs/s640/helado-de-platano-thermomix.jpg

54,512

Witajcie w środku tygodnia smile

Ja wczoraj popołudniu przeżyłam koszmar sad
Schyliłam sie do torebki po telefon bo córka dzwoniła i zrobilo mi sie nagle ciemno przed oczami a serce zaczęło walić jak oszalałe.
Musiałam sie położyć,było mi słabo i zimno.
Teraz czuje się lepiej,nie wiem co to było,wyglądało na nagły spadek ciśnienia.ale jaka przyczyna..nie wiem,koszmar normalnie sad

Pogoda u nas przepięknie się zapowiada,taką jesień lubię smile

Pozdrawiam cieplutko smile

54,513

Hej hej w ten słoneczny dzień
Soniu nieodleniwiaj się wszak to pięknie jest smile

54,514 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-18 12:27:51)

Kamoa , moja Złota smile Wzięłam się smile mój dom zaczynał przypominać tabor cygański
Jest lepiej

https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201210/1349174641_mjveud_600.jpg

54,515

Markadia ja bym to skonsultowała z lekarzem.Lepiej dmuchać na zimno.
Soniu w taką pogodę,to bym na Twoim miejscu siedziała nad morzem.
Zaczynam już powoli szukać turnusu rehabilitacyjnego nad morzem.Trzeba już rezerwować miejsce,żeby znaleźć dobre zabiegi i fajne miejsce.Chciałabym tym razem jechać gdzieś niedaleko Trójmiasta.

54,516

Bulinka fajnie napisałaś : niestety mam w rodzinie nałogowego kłamce - jak się pomyli to prawdę powie ... lol lol
nic dodać nic ująć ... smile

dokładnie tak, podpisuję się pod tym big_smile

Bulinka ślę słowa otuchy i życzę Wam powodzenia w tej trudnej sytuacji zdrowotnej. Moja mama przeżyła guza mózgu. Wiem jak nielekkie bywa doświadczanie takiego procesu zarówno dla osoby z diagnozą jak i dla jej bliskich. trzymam kciuki!

54,517

Sonia2012 a lubisz być tak rozleniwiona? a czy odleniwienie jest konieczne czy może opcjonalne?
ja np.lubię się lenić a nawet nudzić bo ma to taką jakość buntowniczą i z tego powodu jest satysfakcjonujące hihi

54,518

UUrsa smile nie chce być rozleniwiona i może tu jest myk...a co do nudy moja Droga, to powiem Ci, że takie słowo nie istnieje w moim słowniku ...

dobrej nocy

54,519

hellouuuu DZIEWUSZKI czwartkowo lol

caffka do wyboru

https://1.bp.blogspot.com/-_SP9h5Zv7hI/WcFM-jU6d1I/AAAAAAAAB4Q/uCXWNW8Ob78YK2eIF0e0zQX-udWe0IhZQCLcBGAs/s1600/DSC_0554.JPG

pozdrawiam WSZYSTKIE ....

54,520

Witam!
Kawka już jest.Teraz trzeba się jakoś zebrać.Nie mogę się dospać.Śpię 7-8 godz.i jestem niewyspana.Po 16-stej najlepiej to walłabym się w kimono.

54,521

hejka,
witajcie Bacha i Bulinka smile

Bacha...jak zdrówko, podczytałam na Stokrotkach, że Ci chrupło...Czytam sąsiedzką kafejkę ze względu na cudne opisy, chyba Luc, z safari i z Afryki, babeczka ma pióro, mogłaby pomyśleć o wydaniu ksiazki...i  fotki przecudne

Bulinka, organizm sie dopomina o sen, to daj mu smile
Uursa, a skąd jesteś...tak z ciekawości podpytam smile

Dobrego dnia, zbieram się do lekarza

54,522

Cześć dziewczyny wink
Powiedzcie mi czy to normalne że mam strasznie wielkie parcie na słodycze ? cały rok stroniłam od nich, raz spróbowałam w sierpniu na weselu tortu i od tamtej pory codziennie muszę coś przekąsić, to uczucie do czekolady jest silniejsze od złota ! ja taka stara wiekowo wiem wszystko o dietach, jojo, psyche itp.. i tak się daję manipulować  kubkom smakowym że im ulegam, brrrrrr

54,523 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-10-19 09:47:04)

Dosiadam z kawą smile
Hej dziewczyny, dobrego czwartkowego smile
Ehhh ja bym tam chętnie uległa dzisiaj jakiej boskiej słodyczy wink

54,524

hey witam ...

Sonia - ojjj tak LUCynka daje super foty i opisy z każdej wyprawy ... lol

ano chrupło mi i wyleźć nie chce ... ,że też porwałam się na podnoszenie MAM ...
ona czuje się dobrze a ja obolała ...
naprawdę myślałam,że umiera hmm   

Kamoa też tak mam ... parę miesięcy nie piekłam
a teraz znowu sobie pozwalam....  najgorsze,że ja nie umiem sobie ukroić małego kawałka i to mnie gubi ..

Mamuśka będziesz mieć boską słodycz jak Paweł zjedzie hiiiiiiii 

Bulinka o 16stej to nie ale o 19stej to ja też chętnie bym wskoczyła do wyrka smile

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,525

Cześć dziewczyny smile
Trochę Was zaniedbuję, ale nie mam bardzo o czym pisać, codziennie prawie to samo i tak w koło macieju tongue
Jak jest pogoda to korzystam , jeżdzę sobie tu i tam na rowerze , a tak w ogóle zaczynam tęsknić do swojego domu hmm

Ale juz niedługo  wink, oby do przodu smile
Miłego dnia i pozdrawiam wszystkich od A-Z  smile

54,526

Witajcie w czwarteczek smile

Fajne rady znalazłam dla Nas smile

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22491870_1546733178699095_4942626381226253862_n.jpg?oh=10e32781104e24c6261d47cc01f5f66c&oe=5A789F5D

Miłego dzionka życzę smile

54,527

witajcie dziewczyny w kolejnym pięknym dniu!

Sonia pochodzę z Nowej Huty (Kraków) kilka lat temu wyjechałam z Polski. Obecnie podróżuję z narzeczonym po Azji, jestem teraz w Wietnamie. Może brzmieć to przepychem ale my tak raczej trochę po cygańsku, gdzie nas poniesie, z całym dobytkiem w plecaku. teraz mieszkam na 19stym piętrze i taki widok z okna:

http://fotoo.pl//out.php?i=1218774_22662651-2038744946362194-1707851127-o.jpg

kamoa wg mnie Twoja reakcja na słodycze jest normalna. jak już coś to słodycze są nienormalne. trafiłam jakiś czas temu na materiały wskazujące na fakt iż cukier i kokaina są substancjami niemal bliźniaczymi, nawet w chemiczyn rysunku łańcucha niewiele się różnią. z tego wysnuwam wniosek,że cukier uzależnia i jest narkotykiem nie lżejszym niż kokaina. zatem to nie kwestia słabej woli czy też złego charakteru kiedy człowieka ciągnie do słodkiego a raczej chemiczne właściwości cukrów. ponadto sporo ludzi ma candide, są to ponoć takie grzyby które pasą się na cukrach i w związgu z tym wywołują w człowieku nieodpartą ochotę na jedzenie słodyczy. a teraz jak już popisałam o słodkościach to mi się zachciało ich wielce.

pozdrawiam i życzę miłego czwartku

54,528

Witajcie ale się gwarno tu zrobiło aż miło poczytać Was smile
Na temat słodkiego ja sie lepiej nie wypowiadam jestem uzależniona a to straszne uzależnienie potrafi doprowadzić mnie do depresji sad
Obiecałam sobie ze juz nigdy przenigdy i co doopa!! silniejsze ode mnie sad Nie da rady wziąć kawałek do kawki bo potem już tylko płynę wiec u mnie raz pod górkę raz z górki ale nie poddaje się nałogowi.
Markadia ja tak miałam ponad 10 lat słabo serce chciało wylecieć z klaty jeszcze do tego ręce drętwiały puls jak pisałam wtedy 280 ,teraz jestem już 3 miesiące po zabiegu czuje się cudnie aż tak musze napisać,jedynie teraz to tarczyca z Hashimoto mnie rujnuje sad
Uciekam wszystkim miłego popołudnia bajj

54,529

Ursa mówisz uzależnienie jak narkotyk hmmmm..  może i  masz rację, byłam na odwyku raz spróbowałam i jest ciąg ! muszę popracować nad sobą wink
zazdroszczem życia cygańskiego , popisz więcej z czym się zderzyłaś, co wywarło największe wrażenie , jak się finansujesz ... widok piękny smile

54,530

Basia1973 napisał/a:

Witajcie ale się gwarno tu zrobiło aż miło poczytać Was smile
Na temat słodkiego ja sie lepiej nie wypowiadam jestem uzależniona a to straszne uzależnienie potrafi doprowadzić mnie do depresji sad
Obiecałam sobie ze juz nigdy przenigdy i co doopa!! silniejsze ode mnie sad Nie da rady wziąć kawałek do kawki bo potem już tylko płynę wiec u mnie raz pod górkę raz z górki ale nie poddaje się nałogowi.
Markadia ja tak miałam ponad 10 lat słabo serce chciało wylecieć z klaty jeszcze do tego ręce drętwiały puls jak pisałam wtedy 280 ,teraz jestem już 3 miesiące po zabiegu czuje się cudnie aż tak musze napisać,jedynie teraz to tarczyca z Hashimoto mnie rujnuje sad
Uciekam wszystkim miłego popołudnia bajj

Basiu i co u Ciebie zdiagnozowano w związku z tymi dolegliwościami,że aż zabieg musiałaś mieć?

54,531

hey

Ursa   no kochana lol  ... byłoby miło gdybyś porobiła foty takie z ulicy ... z życia Wietnamu ...
i opisała tak jak pyta Kamoa lol  ...

kofffam całą Azje ...   fotkami zrób nam ucztę oczną 

ta fota co wstawiłaś smile  tj. na bardziej biedną dzielnicę  ??? tak    widok super smile

pozdrawiam resztę DZIEWUSZEK

54,532

Markadia ja miałam częstoskurcz komorowy, nadkomorowy,migotanie przedsionka,tachykardia,robiło mi się słabo ciemno  ale raz tylko straciłam przytomność,a tak codziennie po kilka razy takie ataki miałam ,jestem już po 3 zabiegach dwa były nie udane,trzeci właśnie ten co teraz miałam w lipcu poważny dorwali mi się do lewego przedsionka od obojczyka i z dwu pachwin,przeżyłam bo to na żywca było 3i pół godziny leżałam bez ruszania się i po zabiegu 16 h plackiem leżałam nie mogłam nóg zgiąć ani przewrócić sie na bok,a tak poza tym to wszystko wzięło się od nie wyleczonych gryp,angin i wszystko odbiło sie na sercu i jeszcze komora powiększyła mi się ,dzisiaj mogę podziękować profesorowi Stec który na prawdę dokonał u mnie cudu i jestem mu bardzo wdzięczna zresztą cała ekipa która przy zabiegu asystowała jestem wdzięczna,teraz chce mi się żyć.

54,533

Basiu aleś mnie przeraziła tym co napisałaś,mi się tak ten jeden raz zrobiło i mam nadzieję,że na tym się skończyło,jeśli taka sytuacja się powtórzy pójdę z tym do lekarza smile

54,534

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/4e1537deb43d052bb256675f2a82ebdf_th2.gif

Uursa #muszlov napisał/a:

w ponadto sporo ludzi ma candide, są to ponoć takie grzyby które pasą się na cukrach i w związgu z tym wywołują w człowieku nieodpartą ochotę na jedzenie słodyczy.

Ja mam, od 3 lat leczę, nie jem cukru ani produktów z dodatkiem cukru.  Gadałyśmy o tym kiedyś w kafejce. Wystarczy kawałek czegoś mocno słodkiego, by chęć wróciła. Jak z nałogiem każdym innym wink . Czasem dam się skusić od święta, na weselu/chrzcinach/komunii. Potem mnie nieco ssie na słodkie, ale mam silną wolę i nie daję się. Postrzegam tę chęć jako pasożyta (grzyby to pasożyty i to obleśne), a ja takiemu żreć nie dam!!!

Dziewczyny mają rację, trzeba iść o lekarza. Moja koleżanka ma poważne problemy z serduchem. Mają jej zastawkę wszczepiać, a jest młodsza ode mnie. Tylko jej było duszno, coraz bardziej brakowało tchu i czasem słabła. Myślała, że z przepracowania i wcale nie szła do lekarza. Potem... krótko pisząc- cudem żyje.

Szykuję się do urodzin mojej 15-latki. Nigdzie nie mogłam dostać karmelu do 3-bita. Namówiła mnie ekspedientka do kajmaku twierdząc, że to w zasadzie to samo. Jednak w necie czytam, że jednak różnica w smaku i konsystencji hmm,  że bardziej przypomina krówkę, a tę kiedyś miałam i średnio smakuje.
Jadł ktoś kajmak waniliowy?
Nada się na 3-bita, czy jednak szukać dalej tego karmelu?

Pozdrowionka dla wszystkich i udanego popołudnia każdej z osobna big_smile  .

54,535

Bacha, Kamoa jasne big_smile chętnie się podzielę wrażeniami. jestem w mieście Hanoi, tak, w lokalnej, nieturystycznej, biedniejszej części. może najpierw wrzuce kilka zdjęć ulicznych a potem napiszę ciut więcej. w tych zielonych krzaczorach to ja ;D
http://fotoo.pl//out.php?i=1218818_22550052-1465662443541305-4282225108158065498-n.jpg http://fotoo.pl//out.php?i=1218817_22520121-2037763403127015-2683561183120706966-o.jpg http://fotoo.pl//out.php?i=1218816_22491525-1466335720140644-4101616616312249502-n.jpg
http://fotoo.pl//out.php?i=1218815_22449885-1465662310207985-727820648150515981-n.jpg http://fotoo.pl//out.php?i=1218814_22448577-1465662240207992-4436746344477170914-n.jpg http://fotoo.pl//out.php?i=1218813_22426379-2036955173207838-2683400956231832975-o.jpg
http://fotoo.pl//out.php?i=1218812_22279728-1459522477488635-1676947518985087550-n.jpg

Posty [ 54,471 do 54,535 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 837 838 839 840 841 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024