Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 835 836 837 838 839 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,341 do 54,405 z 85,597 ]

54,341

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dziewczyny,to mój nowy,inny rok życia uważam za otwarty.Dziś zapisałam małą do pierwszej komunii.Na początek trzy razy w tygodniu na różaniec.Czy uważam to za konieczne?Pozostawię bez komentarza.Chyba,że dyskusja się rozwinie,to odkryję swoje stanowisko.
Druga sprawa,to synuś miał rozpoczęcie pierwszego roku na uczelni.Jutro pierwsze zajęcia.Z tego co mówił i co się domyślam /chodziłam do medyka,a to są studia pielęgniarskie/,to jeżeli nie zmieni swojego dotychczasowego podejścia do nauki,to tego kierunku nie skończy.Mówiłam Mu to,gdy dowiedziałam się na jaki kierunek idzie,a teraz jestem tego bardziej pewna.Do zawodu się nadaje,ale tam trzeba kuć,a mój syn raczej od tego stroni.

Zobacz podobne tematy :

54,342

Bulinko> ja już dawno komunię dziecka mam za sobą i muszę przyznać, że w tej kwestii i tak byli wyrozumiali. A wtenczas wydawało mi się, że tez przesadzają, bo do kościoła daleko, a mi czasem zwyczajnie nie pasowało z nią chodzić taki kawał. Czasem byłam sama chora i musiałam wiecznie się ze wszystkiego tłumaczyć. Dzis muszę przyznać, ze wtedy to było pikuś. Teraz młoda się do bierzmowania przygotowuje. Tutaj nie ma już takiej tolerancji, nie ma zmiłuj się. Sa surowi i nieustępliwi wobec tych młodych ludzi. W ogóle ja uważam, że to bierzmowanie nie powinno być w roku, w którym młodzież się przygotowuje do egzaminu gimnazjalnego i szuka dobrej szkoły średniej. Najlepiej rok wcześniej albo później. Ja wiem... to jest dobrowolne, nikt nikogo nie zmusza, można rok później przystępować. Wcześniej niestety nie można, a moja młoda uważa, że to byłby najlepszy czas.
My mamy w związku z  tym dylemat: korepetycje czy spotkanie w kościele, bo oba są w podobnych godzinach i tego samego dnia. To trudne, stale korków się nie da przekładać.

54,343

Witam!
Taja u nas bierzmowanie co trzy lata.Teraz było dwa lata,ale obecnie ksiądz zapisuje z trzech roczników na nowe przygotowanie.Jeżeli chodzi o wymóg chodzenia do kościoła,to taki sam dla bierzmowanych i komunijnych.Za poprzednich księży było w październiku codziennie.Teraz jest trzy razy w tygodniu,więc i tak mniej.Dni są wyznaczone,ale jak komuś nie pasuje,to może któryś dzień sobie przełożyć.
Jakoś to przeżyjemy,bo młoda za dużo nauki jeszcze nie ma.

54,344

Heloł
Coś źle działa stronka- u Was też? Ledwie się zalogowała, a nie wiem nawet czy uda się wysłać. Tak czy siak... próbuje.

Stawiam więc spóźnioną kawę, bo o dziwo brak.

http://szafunia.pl/img/2016/10/45136.jpg

Swoje samopoczucie określiłabym tak:

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201012/1291898878_by_dziurawpatchworku_600.jpg
https://tomishop.cupsell.pl/index/image-created?img=https://data2.cupsell.pl/upload/generator/44576/640x420/2223397_print_1.png?resize=max_sizes&key=55f9a22768eed085006592c1174c0235&color=FFFFFF

Pozdrowionka wszystkim.

54,345

Cześć Lasie smile
A gdzie Bacha?
Tajem -> Mam się obrazić? wink

Ściskam wszystkich :*

54,346

Anno droga... obrazić? Ale o co? Ja tylko chciałam Bachę zastąpić i kawę postawić wink .

54,347

hey DZIEWUSZKI

caffe wczesno poranną zapodaje lol

http://img5.dmty.pl//uploads/201608/1472551369_isd1nn_600.jpg

wczoraj był ERROR na Netkach ... 

Taja - ANN na pewno NIE o caffe chodzi smile 

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,348 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-10-03 06:19:54)

Witajcie!
Bachasiu jak dobrze,że jesteś z tą kawą.Kurcze,jak źle się wstaje po ciemku.Przesuną ten czas w tym roku,czy nie?Coś tam krakali,że nie przesuną.
Za oknem leje...Ja chcę słoneczko spowrotem!
...ale jestem maruda!Po kawie może się zmieni.

54,349

Hello,
dosiadam z kawusią.

Taja< moje gratulacje, masz sponsorów ! bardzo się cieszę. Z przyjemnością poczytam Twoje wiersze.

Zrobiłam w weekend troszkę dachu...tzn mój papa pokrył...zobaczymy czy ida przecieki. Idę dzisiaj zdjąc szwy...jak mi nie zdejmą w przychodni chirurgicznej, bo słyszę, że tam sceny dantejskie odchodzą to idę na oddział do kolezanki....bożesz do czego to doszło, a może być jeszcze gorzej dziewczyny.

A chwale sie dalej...nie palę 8 doba smile

54,350

Soniu gratuluję,że dajesz radę.Zacznij do skarbonki odkładać to co wydawałaś na papierosy.Będzie dodatkowa motywacja.
Ja dziś w domu.Jakoś pogoda nie nastraja mnie do pracy.Normalnie mam lenia.

54,351

Bulinka, czasami tak jest, ze nam sie nie chce...daj sobie luz...Ty i tak jesteś pracuś nad pracusie smile

Za gratulacje dziękuję...powiem tak, lzej mi sie oddycha i jestem spokojniejsza...bez fajek. Wczoraj miałam wkurwa totalnego, az krzyczałam, a rzadkooo to mi sie zdarza...i tak wielka ochote na fajke...ale podniosłam z ziemi dwa kasztany i zaczełam je w dłoni przewracac...no musiałam ręce zająć czyms. To po ilu dniach mozena mówic o sukcesie w rzucenie ? Która paliła i rzuciła? Ciekawe czy się netki przyznają ...hihihi

54,352 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-10-03 10:40:47)

Paliłam paczkę dziennie. Od kilku lat nie palę. Rzucałam i zaczynałam palić z trzy razy chyba, aż w końcu się udało smile , ale kiedy można powiedzieć, że już się nie pali? Zabij, nie wiem.
Ucięło mi znowu posta /
I znowu...czwarty raz nie piszę hmm
Dobrego dziouchy.
Ann smile Oki, dobrze się dzieje.
Zalatanammmm, jak zwykle zresztą, z Pawłem fajnie się rozwija, skupiam się na dzieciach, bo cała trójka w tym roku w ważnych momentach edukacyjnych i w ogóle...

54,353

Cześc Dziewczyny smile

Dawno u Was nie pisałam,ale moze mi wybaczycie ??

Ja tez palę, jestem teraz na wyjezdzie, w innym miejscu znaczy w robocie jestem w De , jesli ktoraś tam pamięta smile

Jakoś nie mogę rzucić fajek , ale prawda jest taka ,że na razie nie chcę smile

Podczytywałam Was od czasu do czasu wink

Ps Soniu , gratulacje,trzymaj tak dalej smile

Miłego dnia życzę smile

54,354 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-10-03 13:17:37)

Alika witaj po Twoim nie bycie ...
od czasu do czasu zaglądałam za Tobą na innych cafejkach ...
powiedz co Cię tak wku*wiło  ??? lol na "40" ,że przestałaś pisać ???  hii  liczę na szczerą odpowiedź lol lol

Sonia tak jak Alika jestem nałogową palaczką     też   to lubię tak po prostu ...

najdłuższy ostatni okres ... to wytrzymałam 4 miesiące
im dłużej tym bardzie tęskniłam do dymka
papierosy mi się wręcz śniły  ....   z papierosami to podobny nałóg do alkoholizmu
wystarczy skusić się na jednego ....

ale tak sama od siebie rzuciłaś ??? smile czy wspomagasz się jakimś specyfikiem

Mamuśka gratki za rzucenie fajczenia    da się ??? da smile  tylko to w głowie musi taki plan się zadomowić  smile

Bulinka też mam lenia totalnego ... też potrzebny smile dla równowagi smile

pozdrawiam ...

54,355 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-03 17:20:07)

Dzień doberek.
U nas nadal pięknie. Troszkę mżyło z rana, ale teraz słonecznie smile .

Ba-Cha napisał/a:

Taja - ANN na pewno NIE o caffe chodzi smile

Hehe, domyśliłam się. Pewnie o to, że ona szalona, ja refleksyjne wiersze, i że niby się nie odnajdzie w moich smutasach wink .

Soniu> na razie jednego sponsora na 1/3 kwoty. To już coś, ale nadal większości brak. Zakładam projekt na polakpotrafi, ale to cholerstwo trudne hmm . Nie będę umiała nagrać filmiku, nie znam się na technicznych sprawach, a tam jakieś wstawki, prezentacje... to dla mnie kompletna magia. Bez pomocy kogoś obcykanego sobie nie poradzę.
Ja Tobie gratuluję niepalenia. Trzymam kciuki!!! Moja mama mówi, ze można mieć pewność, że się rzuciło, gdy nas w ogóle nie ciągnie, a nawet zaczyna nam przeszkadzać zapach i dym tytoniowy wink .... czyli kilka lat big_smile .

Bulinko> lenia każda czasem ma i to ponoć nawet zdrowy objaw, wiec wyluzuj big_smile .

Mamuska> fajnie, ze już nie palisz. Moi rodzice tez palili paczkę dziennie i to popularnych przez 30 lat. Mama rzuciła z dnia na dzień kiedy fajki drastycznie podrożały. Gdy w połowie m-ca już nie miała kasy na życie, wtedy uświadomiła sobie, ze przez jej palenie dzieci będą głodne chodzić. Ojciec też starał się ograniczać, ale całkiem nie rzucił. Taka to historia moich rodziców. Czasem nas coś musi przydusić.

Alika> wybaczymy wink .

Wszystkich pozdrawiam bez wyjątku, podczytujących w ukryciu także big_smile .

54,356 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-10-03 15:30:45)

Ba-Cha , hym  na Twoje pytanie odpowiem tak wink

A poza tym ja sentymentalna jestem tongue  wink tutaj stawiałam swoje pierwsze kroki na forum  wink  tongue
tutaj tez poznałam super ludzi,z ktorymi się widuję do dnia dzisiejszego w realu smile

Tajemnicza , dzięki  smile i gratulacje za tomik  wierszy , trzymam kciukasy oby się udało wydać smile

No to na razie tyle, trzymajcie się cieplutko smile

54,357

Nic nie zrobiłam dzisiaj.Tylko deklarację do ZUS wypełniłam i obiad.Tyle przez cały dzień.
Majka już śpi.Idę po lampkę wina.Jutro z małżem idymy na "Botoks"do kina.Syn powiedział,że film taki sobie,a córka,że nie mogła pół nocy spać.Trzeba iść sprawdzić,które bardziej do mnie podobne.

54,358

.... bry DZIEWUSZKI ...

caffa czeka

http://www.primocappuccino.pl/wp-content/uploads/2015/09/111-940x429.jpg

Alika odpowiedziałaś dyplomatycznie  lol

Bulinka i tak dużo zrobiłaś smile smile

dzisiaj powalczę z rozmrażaniem lodówki  wrr  ... obiad mam od wczoraj ...
to coś muszę wynaleźć do roboty ... 

pozdrawiam WSZYSTKIE od A do Z

http://pobierak.jeja.pl/images/4/9/8/254276_plusy-jesieni.jpg

54,359

Witajcie!
Cześć Bachasiu!
Mówisz obiad od wczoraj hm....też bym tak chciała.U mnie za duże żarłoki niestety.Muszę gotować codziennie.Dziś leczo,albo fasolka po bretońsku.Tylko do kina idziemy,to może jednak leczo lepsze hi...hi...
Alika może jednak częściej się odezwij mimo wszystko cio?
Pozdrawiam i miłego dnia!Dziś praca,ZUS i Starostwo.

54,360 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-04 08:30:58)

Hejka,
Matulu jak zimno
Kawkę parze... co by z Wami wypić
Alika!!! Sloneczko !!! Jak fajnie, że jesteś z nami smile Pyszczek mi się śmieje.

Mamuska, gratulacje.
Bacha- mi juz smierdzą fajki, jak mój zapali i mi zaleci to normalnie mnie odrzuca smile z czego sie bardzo cieszę.
Ale o odtrąbieniu sukcesu u mnie, myslę, ze za wcześnie- 11 doba.

Robię dzisiaj mleko migdałowe i kotlety z grochu.
Dziewczyny czy któraś z Was uzywa w kuchni płatków drożdżowych ?

54,361

Cześć  Dziewczyny smile

Postaram się coś tam skrobnąć od czasu do czasu wink

Soniu, wiesz ,że Ciebie lubię,troszkę nam się urwał kontakt, ale wszystko jest do nadrobienia smile , myślę wink

Miłego dnia życzę smile

Ps  BaCha, daleko mi do dyplomacji wink  smile

54,362

Soniu ja nie wiem nawet,że jest coś takiego jak płatki drożdżowe.Drożdże w proszku,to szczyt mojej wiedzy.
Ja już po pracy.Teraz trzeba się wziąć za gotowanie.Najpierw jednak kawka.

54,363 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-04 14:25:17)

Hej smile .

Bulinko> jeśli w deklaracji nie zachodzą żadne zmiany, to nie musisz co m-c jej na nowo wypisywać. Wtenczas liczą się jedynie terminowe wpłaty.

Bacha> u mnie nie chcą jeść tego samego na drugi dzień. Słyszę : "ale to wczoraj było", "znów to samo?". Czasem gotuje 2 zupy jednego dnia i jedną daje na drugi dzień wink . Rozpieszczone to jak dziadowski bicz ... nam mama gotowała gar zupy i jedliśmy go 3 dni i nikt nie marudził. Tylko, że my klepaliśmy biedę, a dziś... takiej biedy nie ma. Pełno wszystkiego w sklepach, producenci kusza nowościami wink .

Soniu> jak robisz mleko migdałowe? Raz próbowałam zrobić kokosowe wg przepisu w sieci, ale zupełnie nie wyszło tongue . Ja nie wiem... im na filmach na yt, w tv zawsze wszystko tak łatwo wychodzi wink .  Ja też nie wiem co płatki drożdżowe.

U nas dziś załamanie pogody. Silny wiatr i popaduje. Jutro ma padać już solidnie. A taki piękny był wrzesień sad .

Pozdrowionka dla każdej z osobna drogie Netki.

54,364 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-04 14:51:08)

Alika, teledysk był dyplomatyczny smile
Taja, dzisiaj zrobiłam pierwszy raz mleko migdałowe. Bardzo pyszniutkie wyszło. Moczysz migdąły na noc . Po nocy do blendera, dolewasz wody...ilosc zalezna od tego jaki smak chcesz uzyskać. Ja na 80 g migdałów dodałam 1,5 wody. Blendujesz. Odcedzasz przez gazę na druszlaku i gotowe smile

A o płatkach drozdzowych sie dzisiaj dowiedziałam...rozszyfrowuje

54,365

h ej dziewczyny ....
no mnie tez troszke nie bylo , jakos czasu malo .
pogoda sie popsuła jest zimno i deszczowo .
a ja od piatku ide do pracy na interwencyjne .
mysle jak ja jezdzic bede tym rowerkiem w taka pogode oby nie padało i nie wiało

54,366

Pogoda rzeczywiście się popsuła.Dzisiaj,to wyjątkowo brzydko z tym wiatrem.
Soniu,a do czego używasz to mleko migdałowe?
Taja wiem,że tak jest,ale ja składam właśnie pierwszą,bo we wrześniu przerejestrowałam firmę na siebie.Poza tym tak jest tylko wtedy gdy płacisz składki tylko za siebie.

54,367

Witaski wieczorne smile

Soniu , myślisz ,że ze mnie byłaby dobra dyplomatka ?  tongue big_smile

Beata,pocieszę Ciebie u mnie tez w tym De pogoda nie rozpieszcza wink
Byłam dzisiaj z godzinę na rowerze, tak mnie wypiź.....o ,że głowa mnie teraz boli hmm

Zmykam ,dobrej nocki życzę smile

54,368

Soniu> spróbuję ale właśnie mi z tym blendowaniem nie wychodziło. Nie wiem czy zza słaba ma moc, czy co? Nigdy nie było zblendowane tak na gładką masę, tylko rozdrobnione. Moze powinnam dłużej blendowac, ale już się bałam przegrzania, bo się ciepły robił.

Elu> wreszcie do na zajrzałaś. Mam nadzieję, że praca Ci przypadnie do gustu, tylko z dojazdem faktycznie problem... zima idzie. A jak syn w akademiku się odnajduje?

Bulinko> fakt, mówiłaś o przepisaniu na Ciebie firmy. Zapomniałam i o pracowniku też wink .

Dziewczyny, mam pytanie do każdej. Jak wiecie, zakładam projekt na polakpotrafi.pl. Mnóstwo pracy przede mną, muszę znaleźć kogoś kto mi nagra i zmontuje film. Jednak do Was mam inną sprawę. Gdybyście miały wesprzeć czyjś projekt, gdyby Wam się spodobał i chciałybyście dołożyć kilka złotych... co chciałybyście dostać w prezencie? Musze zorganizować jakieś nagrody dla darczyńców i nie mogą być zbyt drogie, ale na tyle ciekawe, by trafiły do wspierających. Powinny nawiązywać do projektu (pt. Refleksje pisane piórem anioła) i przydać się lub być ciekawymi bibelotami/propozycjami dla innych.
Tak więc pomyślcie co by Wam -potencjalnym wspierającym - sprawiłoby przyjemność. Mam już kilka pomysłów, ale nie chce na razie Wam nic sugerować. Moze któraś będzie miała jakiś oryginalny pomysł?

Dzieki wielkie smile .

54,369

Witam DZIEWUSZKI czwartkowo

https://img6.dmty.pl//uploads/201404/1396916504_by_TheWitchest_600.jpg

https://www.xdpedia.com/obrazki/zaczynaja_sie_deszcze_teraz_zrobi_sie_9158.jpg

Taja na "chatce puchatka " jest kobitka : NOWA 18
wydała tomik wierszy ... teraz coś tam działa w tym projekcie "Polak Potrafi "
napisz do niej    lol z pewnością znajdziecie wspólny język lol

pozdrawiam WSZYSTKIE od A do Z

54,370

Witajcie Kochane!
Taja nic mi do głowy nie przychodzi oprócz pióra do pisania,ale to drogi gadżet.
Dziewczyny byliśmy na tym filmie i broń mnie Boże przed takimi filmami.Oprócz tego,że można się było pośmiać z głupoty,to reszta do bani.Normalnie koszmar.Syn miał rację i córka też,bo młoda dziewczyna po tym filmie i wrażliwa jak Ona będzie miała koszmar ciążowo-porodowy.Cały film,to tylko poród,aborcja,świat koncernów farmaceutycznych od tej bardzo negatywnej strony,a lekarze to banda kryminalistów.

54,371 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-05 07:43:48)

hello,
myslałam, ze dzisiaj piątek, Bacha mnie sprowadziła na własciwe tory...az mówię do mojego "dzisiaj piątek kolezanka się pomyliła we wpisie smile"mój " fajnie by bybyło smile"

Bulinka- popijam kawke z mlekiem migdałowym. A mozna stosowac zamiennie z mlekiem krowim, jest duzo zdrowsze. Ujmując sprawę w wielkim skrócie.
Taja- a jaki blender uzywasz ?

54,372 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2017-10-05 08:51:28)

witam dziewczęta wink
Dosiadam do codziennej prasy i kawki (relax dla mnie ) , Soniu  ja robię mleko kokosowe a  śmietankę która zbiera się na wierzchu używam do nawilżania pyszczku , spróbuję z migdałami, piszesz na 80 g migdałów  1,5 wody  ?? litra czy ml ..  dodam jeszcze że przemiał wyciskam przez praskę, wióry wyciśnięte do kości .
Tajemko mogę tylko podpowiedzieć co ja dostałam w zamian za datek; ziarenka do posiania w mini woreczku z wierszykiem, notesiki, naklejki, długopisy,breloczki,mini broszki,tasiemki,bransoletki, zawieszki , kartki okazjonalne ...

54,373

Soniu jeżeli używasz to mleczko do kawy,to u mnie odpada.Po pierwsze rzadko piję kawę z mlekiem,a poza tym nie lubię smakowych kaw.Jedynie dałabym się namówić na kawę czekoladową.

54,374 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-10-05 09:20:24)

Kamoa > no własnie dzisiaj mi sie smietanka zebrała z tego mleka migdałowego  smile ale popłyneła do kawusi.
1,5 szlanki wody. A w jakiej proporcji robisz mleko kokosowe? Tez bez gotowania? Ja w weekend zrobie sojowe. Kamoa ja ten przemiał dzisiaj dodam do kotletów.

Bulinko, ale kawa wychodzi bez smaku migdała...aczkolwiek nabiera jakiegos szlachetnego posmaczku smile

54,375

Soniu Ty to tak odbierasz,a mnie pewnie by to przeszkadzało.Jestem bardzo uczulona podtym względem.Piłam do niedawna tylko Primę parzoną.Wszystkie inne kawy mi nie odpowiadają w smaku.Niestety kawa fusiasta zaczęła mi szkodzić i przeszłam na Nescafe kremową.Czasem dolewam do niej odrobinę mleka,ale to średnio z raz na tydzień,a piję 2-3 dziennie.

54,376

Ok Bulinka, póki nie spróbujesz nie będziesz wiedziała smile

54,377

CZeść Netki kobietki smile .

Bacha> wielkie dzięki za tę informacje, zaraz po obiedzie zacznę działać.

Sonia> mam zelmer 700W.

Bulinko> właśnie wiem, że drogie dlatego mam w planie długopisy z grawerem. Co do filmu, to męża koledzy też krytykują ten film. Jeden to wyszedł z trakcie, bo takie nudy. Inny mówi, ze ciekawsze sceny to te ze zwiastunów, a reszta nie jest warta oglądania, wiec cały film można w krótkich reklamowych urywkach obejrzeć wink .

Kamoa> ja miałam w planie właśnie długopisy z grawerem (napis" dziękuję", albo "dobro powraca" coś takiego),  breloczki z aniołkami (nawiązanie do tytułu) oraz zakładki do książki (może jakieś humorystyczne lub z motywem anielskim). Oczywiście to za mniejsze wpłaty, a za większe dałabym dodatkowo tomik z dedykacją i umieściłabym imienne podziękowania w tomiku.
Skoro jesteś wspierającym, to wypowiedz się proszę: co Ciebie w takim projekcie ujmuje, że się decydujesz coś dołożyć??? Co zniechęca, a co przyciąga?

Wszystkich pozdrawiam cieplutko w ten chłodny dzień.

54,378

witam sie ......
Wiesz Taja.... praca przy sprzataniu miasta to niewiem czy ciekawa no ale nie mam wyjscia .
musze sie zgodzic .
a syn wiesz odnajduje sie dobze sam sobie radzi i widze ze potrafi .
ale ma wspollokatora ktory jest strasznym balaganiazem i tak jak mi opowiada to tez nie szanuje innych .
nie ma szacunu do ludzi jak i rzeczy .
juz zglosil sie do zmiany pokoju . no zobaczymy , jedno dobre w tym ze wspołlokator nie pali ale łacina to uszy wiedna .
martwie sie troche bo P ani profesor z matematyki powiedziaa mu ze powinien wypisac sie ze studiow zewzgledu na dysleksje bo tacy nie moga sie tu uczyc .
zobaczymy czy takie cos sie jeszcze powtorzy .
a reszte zobaczymy jak sie ułozy

54,379

Taja, pewnie masz blender ręczny...ja korzystam z kielichowego, w stylu tego ponizej

http://brain-images.cdn.dixons.com/4/0/08616504/l_08616504.jpg

54,380

Taja działaj lol

Bulinka zafunduj sobie młynek do kawy i kupuj ziarnistą ... lol

faktycznie zwiastun "Botoksu" jest oki ...  ja lubię współczesne polskie  filmy jak klną rzęsiście ... lol
wszędzie na temat tego filmu są złe recenzje ... komentarze nie teges

Ela no szkurde smile co ma matematyka do dysleksji    ... rąbnięta baba i tyle smile

Taja moc blendera 700 W  to chiiiba za słabiutki ...
jestem na kupnie ...  ale chyba ten kielichowy???? .... chociaż ręczny też jest fajny ...
używałam Synowej  ale miała 2000 W    muszę podejść do LIDLA  bo jest promocja ... a czy kupię ??? tj. pytanie smile

54,381

Elu mnie się nóż w kieszeni otworzył,jak przeczytałam o reakcji pani profesor na dysleksje.Oj nie na moje nerwy.

54,382 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-05 16:47:39)

Elu> nie miałam na myśli czy praca ciekawa, ale żeby atmosfera była ok, żeby nie było mobbingu... reszta jakoś przejdzie. No i skoro to praca na powietrzu, to żeby często ładna pogoda była. Profesorka faktycznie dziwaczka, niech się chłopak nie złamie. Poza tym... do matematyki ma coś najwyżej dyskalkulia, a dysleksja do polskiego ... niedouczona ta pani profesor wink .

Soniu> mam ręczny blender.

Bacha> wiesz... w opisie ma napisane, że kostki lodu rozbija, więc uznałam, ze co to dla niego jakieś wiórki kokosowe wink . Czyli za słaby-trudno.

54,383

Taja> no chyba jednak, te kielichowe lepsze do mleka .

Zrobiłam kotlety z grochu..mniamniusie wyszły, do tego kapustka kiszona i super.

Dziewczyny klaruje mi się praca, początek listopada. I swietnie... odpocznę, wydobrzeje i lecę. smile

54,384

Sonia2012 napisał/a:

Taja> no chyba jednak, te kielichowe lepsze do mleka .

Zrobiłam kotlety z grochu..mniamniusie wyszły, do tego kapustka kiszona i super.

Dziewczyny klaruje mi się praca, początek listopada. I swietnie... odpocznę, wydobrzeje i lecę. smile

No to super Soniu , gratulacje smile
UK czy inny kraj ??

54,385

hey DZIEWUSZKI

witam piątkowo
                       caffa czeka
                                         https://img1.dmty.pl//uploads/201205/1338236558_by_RAFALOSKAR_600.jpg

Sonia specjalnie zawsze piszę dzień tygodnia ... bo czasami i mi się popinkoli smile

Ela pewnikiem się przejęzyczyłaś  smile. ... dopiero Taja napisała o dyskalkulii  ....
poczytałam, tj. problem matematyczny   
kurde co to nie wymyślają .... ale i tak ta profesor jest nie teges ... bo na początku dyskwalifikuje studenta ..
a może być najlepszym smile

Sonia wczoraj tez lukałam na te kotlety z grochu ...  lol
gratki za znalezienie pracy ... ofkors smile w Anglii tak ??

pozdrawiam  WSZYSTKIE od A do Z

54,386 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-10-06 06:23:13)

Witam Kochane!
W nocy przeszedł u nas huragan.Miało być okrutnie,bo ostrzegali na stronie konińskiej i było.Wokół mojego domu nie szło przejść.To było poprostu niemożliwe.Na szczęście prąd włączyli i chyba u mnie wszystko ok.
Dziś praca,Majka szkoła,lekcje,zakupy,sprzątanie,obiad,.Jutro impreza urodzinowa u zięcia.

54,387

Hejka Dziewczyny smile
Bacha, Bulinka witajcie.

Alika> no własnie realizuje marzenia moja Droga smile emigrujemy z Manem, mam dyplom pielęgniarki w kieszeni,apartament dwusypialniany czeka , tzn pracodawca, czyli szpital zapewnia. Trzy lata temu to zaplanowałam, a dzisiaj jak się realizuje to tak jakos się nie chce wierzyć smile Tak, wyspa smile a dokładnie półwysep na wyspie...hihihi...w każdym razie nad morzem tak jak chciałam

Bulinka> do mnie orkan Ksawery nie zawitał póki co.

Elu> ale jak to przymusowa praca??? Musisz odpracować cos. Słoneczko, moze jak za cięzko to poproś o inną pracę

Bacha> koltety grochowe wyszły super...myslę, że przyprawy grają główne skrzypce, żeby za mdle nie wyszły. Dzisiaj zupa dyniowa z imbirem smile Kupiłam dynię hokkaido...podobno ze skórką się gotuje...sprobuje

54,388

dosiadam z kawką
Dobrego na dzisiaj wszystkim.

54,389

Witaski w piąteczek smile

Nie było mnie parę dni bo po pierwsze roboty miałam od groma w kuchni.
Najpierw grzyby,przyniósł całe wiadro,i całą torbę podróżną,samych prawdziwków było 1,8 kg,trochę kani,kurek a reszta to podgrzybki.
Potem kolega przyniosł 5 kg papryki,znów robota.

Aliko witaj z powrotem,widywałam Cię na netkach,cieszę się,że wróciłaś do 40-tek big_smile

U nas wieczorem i w nocy też przeszedł huragan,huczało tak,że myślałam,że okna mi powywala ale dziś już spokojnie i słoneczko świeci smile

Coś nie za dobrze się czuję,boli nie od kilku dni żołądek,nie mogę  nic jeść,zgaga i refluks mi dokucza hmm

Pozdrawiam Wszystkie Netki smile

54,390

CZeść  i czołem smile

Cieszę się ,że jeszcze mnie pamiętacie , miło mi smile  Markadia , zazdraszczam ,nie roboty oczywiście tylko juz zrobionych przetworów tongue  ja w tym roku nic nie robiłam , jakoś tak wyszło, zalatana byłam(tak siebie tłumaczę )
Ale raczej tak naprawdę lenia miałam czy cuśśś  big_smile

Mamuśka, cieszę się, że się Tobie układa, tak, tak podczytywałam tongue wink

Soniu,super ,że Wam się układa tak jak sobie założyłaś smile  Emigrujecie na stałe z synem ??

Pozdrawiam Wszystkie od A-Z  smile

Trzymajcie się cieplutko  i miłego dnia  życzę smile

54,391

Aliko nie musisz się tłumaczyć,ja doskonale zdaję sobie sprawę jak to jest jak się pracuje.
Ja siedze w domu a w dodatku lubię robić przetwory,jeśli tylko mam dostęp do produktów.
A potem obdzielam znajomych i rodzinę i to mi daje satysfakcję smile
I oczywiście,że Cię pamiętamy,nawet niedawno z Bulinką wspominałyśmy jak to kiedyś tutaj wesoło i gwarno bywało,i Ty też wtedy tu pisałaś lol

Chyba mam grypę,a córka spodziewa się gościa na cały weekend,no pęknie hmm

54,392

Witam sie weekendowo smile .

Bacha> dysleksja czy dyskalkulia... co za różnica. Nikogo się na starcie nie przekreśla. Wredna baba i tyle.

Sonia> w takim razie i ja gratuluję spełnienia marzeń. Powodzenia kochana smile .
Z tego co zrozumiałam Elka została wysłana z urz. pracy na prace interwencyjne. Gdyby odmówiła, wypisali by ją jako bezrobotna i straciłaby ubezpieczenie. Nie można tak po prostu poprosić o inną pracę. Takie zasady- pracujesz, albo tracisz ubezpieczenie.
Praca na powietrzu jest ciężka ze wzgl na wpł. atmosferyczne, a zima idzie.

Markadia> wszyscy dbali chyba byś się nie nudziła wink . Zdrowia życzę.

Bulinko> dobrze, że nie ma wielkich szkód. U nas dość mocno wiało w nocy ze środy na czwartek, ale obeszło się bez wielkich strat.

Wszystkie bez wyjątku pozdrawiam ślicznie smile .

http://obrazki.joe.pl/sub_images/pozdrawiam-wszystkich-moich-ziomkow.gif

54,393 Ostatnio edytowany przez elzbieta47 (2017-10-06 14:06:38)

hej ....
Basiu nie przejezyczylam sie bo moj syn jest dyslektykiem .
a mowil , ze Pani profesor od matematyki mu tak powiedziała .
zobaczymy co z tego wyniknie .
bylam dzis w urzedzie pracy , 11 mam stawic sie o skierowanie o pracy . praca do konca listopada .
ale balagan maja w tych urzedach bo po wizycie odebrałam tel ze czemu 4 nie stawiłam sie po skierowanie .
a ja na to , ze gdy byłam 28 to ofszem umawiałam sie na 4 ze zgłosze sie do urzedu pracy ale 29  przyszło zawiadomienie , ze mam sie stawic 6 do urzedu i dzisiaj bylam . skad mogłam wiedziec , ze to sa osobne prace i kazde dotyczy innych prac .
i co teraz no ze mam przyjsc 11 po skierowanie

tak nie moge odmowic pracy proponowanej , bo wykresla mnie z bezrobotnych i strace ubezpieczenie a na to tez nie moge sobie pozwolic

54,394

Cześć Lasie big_smile

Boże, jak mi dobrze, że dzisiaj piątek! Tak w kopalni zapierniczam, że wczoraj już robiło mi się słabo. Na dodatek muszę zdrowo lawirować pomiędzy zmieniającymi się członkami... menagmentu, ma się rozumieć. wink))

Nosz chciałabym zarzucić jakąś sztuką wyższą, żeby udowodnić Tajem, że wyznaję się na wierszach sentymentalnych. Nawet myślałam o wrzuceniu w tym celu mojego nowego ulubionego zespołu muzyki chrześcijańskiej "Same Suki" ale nastrój mam taki dramatycznie przyziemny. Będzie zatem zgodnie ze stanem ducha. Staroć ale tańczyłabym wink

Ruszać się Lasie! Piątek jest!

Muszę mieć jakiś zdzirowaty wyraz twarzy ostatnio, bo koleżanki z pracy, na których uprzejmość zawsze mogę liczyć, zapytały słodko, czy czasami nie planuję potomstwa. Chyba, że tak utyłam big_smile
Przy okazji wrzucam tekst, który mnie ostatnio poruszył. Co Wy na to?

https://michalxl600.blogspot.com/2015/0 … a.html?m=0

PS. Czy stawia się przecinki przed "ale"?

54,395

bry DZIEWUSZKI sobotnio

caffka na początek
                                 http://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201512/1449740858_rhrjyw_600.jpg

Ela w takim razie powtarzam,że ta psorka jest beznadziejna ... smile

ANN przed ale nie daje się przecinków smile

pozdrawiam życząc spokojnej soboty

https://pbs.twimg.com/media/DF5hhAuXkAIGhic.jpg

54,396 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-10-07 08:36:18)

Witam w ten brzydki sobotni dzień.U mnie za oknem okrutna zimna,wietrzna,pochmurna pogoda.Na razie tylko nie pada.
Bachasiu,a ja będę się kłócić,bo całe życie stawiam przed "ale"przecinek.Jedynie,gdy napiszesz w formie:Nie chcę słyszeć żadnego ale.-nie stawiasz przecinka.

54,397

Dzien dobry smile

Anna> dla Ciebie smile
Spójnik „ale” ma kilka funkcji w zdaniu: wyraża przeciwieństwo, kontrast, łączy równorzędne części zdania albo wypowiedzenia współrzędne. Umieszcza się przed nim przecinek, średnik lub myślnik: – Ten telewizor jest duży, ale słabej jakości. – Płakał nie z rozpaczy, ale z rozbawienia.

Hej Bacha i Bulinka smile
Bacha> no nie sprzątamy dzisiaj
Bulinka > a u mnie słoneczko przedziera sie niesmiało przez chmury...nadzieja jest smile
Elu> brak mi słów na tą psorkę ...a co do pracy ...zleci szybko..bo to na kila tygodni jak rozumiem.
Alika> kiedy zjezdzasz...jak  trafiłaś teraz? jest dobrze mam nadzieję smile
Mamuśka> może cos ciutkę więcej

Ja dzisiaj idę na spacer sama...wciaz nie wychodzę z sunią ...jest na mnie lekko obrazona widzę, ale trudno..od poniedziałku pańcia się poprawi.

54,398

Witaski sobotnie smile

U mnie na razie słoneczko i podobno ma nie padać smile
A dziś przyjeżdża koleżanka do córki więc ogarniamy chałupę.

http://cdn.polubione.pl/2016/11/13256351_484605788404703_5679438072281869049_n.jpg

54,399

U mnie brak szansy na poprawę pogody.Siedzę u córki w sklepie,bo Ona wyprawia imprezę mężowi.Tak więc pobalujemy dziś hi...hi...

54,400 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2017-10-07 14:40:33)

Cześć dziewczyny
Czytam Was
Mam prośbę potrzebuję żeby podpowiedzieć jak mam małą łazienkę zrobić,chodzi mi o kafle na ścianę i podłogę,bardo liczę na Waszą pomoc

Edit: albo pokażcie swoje łazienki,

54,401

Hej smile

Anna> Ja stawiam przecinek przed "ale", bo mi młoda o to zwróciła uwagę, a ona jest dobra z polskiego.
Nic mi nie musisz udowadniać, daj spokój wink .

Bulinko> u nas była dziś bardzo ładna pogoda.

Basiu> ja się nie pochwale swoją łazienką, bo nie jest moja wink . Wynajmujemy, więc nie mam nic do gadania w kwestii glazury. Jak jest -tak musi być. Mi się bardzo podobają kafle takie rzeźbione duże. Koleżanka ma takowe, ale ponoć trudno się je myje, bo nierówna powierzchnia i trudno dostępne miejsca.Wnioskuję więc, że co ładne to mało praktyczne.

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich.

54,402 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-10-07 20:04:18)

hiii  z tym "ale" wyskoczyłam lol zaspana byłam ....marne tłumaczenie

w łazience mam proste  jasne żółte kafle do sufitu ... nie mam żadnych dekorów

moja kumpela  ma piękną kolorystycznie ...
błękit  z bielą    a nad wanną ma taki obraz z kafli na nim muszle ... reszta wsio białe ...
błękit ( taki grecki soczysty ) na ścianach a podłoga biała ??   albo na odwrót smile

podobają mi się też szarości ....   wszystko zależy od kasiorki ... bo można mieć cuda ... smile

miłego wieczorku
                                   http://www.joy.pl/u/ic/T7/u/g/16/10/58149935.png

54,403 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-10-07 21:18:29)

Alika skrobnij cosik jeszcze...np co się działo przez ten czas u Ciebie...
Eh jak fajno, że jesteś
Soniu smile pisałam, piszę po kilka razy i czzem coś wskoczy, a czasem tylko dwa, trzy słowa..po kilku próbach odpuszczam po prostu.
Jest Oki , planujemy wspólne życie, Paweł ma się przeprowadzić z Wrocka tutaj na wieś.
Metodycznie zjednuje sobie dzieci, bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzi. A ja, wiadomo ogarniam codzienność.
Andzia w sierpniu będzie miała 18 tkę, Marek w ostatnią niedzielę maja I Komunię, mam co robić smile
Tak jak Beata z Majką, będę z nim chodzić na różańce, majowe i pilnować niedzielnych mszy smile
Monia jest w ostatniej gimnazjalnej, będzie wybierała w tym roku szkołę.
U każdego duże zmiany. Andzia ma chłopaka z Wrocka, tak jak ja, heh
Fajno.
Poza tym, mam tyle roboty, że nie wiem w co najpierw włożyć ręce, zaczynam przygotowywać materiły do wiązanek na 1 listopada, robię co roku.

54,404 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-10-07 21:26:17)

Dobry wieczór Dziewczyny smile

Mamuśka zaraz skrobnę cuśś wiecej, za chwilkę wink

Edit:

Juz skrobie;)

Pamietacie ,że u dziadka bylam jak u Was pisałam ?
U dziadka bylam w lutym ostatni raz, nie wiem co się z nim dzieje, bo rodzina zrezygnowala z tej agencji przeszla do tanszej, Dziadek wyladował w szpitalu w czasie jak ja bylam w domu, wrocil ze szpitala leżacy, bylam u niego 4 tygodnie bo bardzo mnie prosił, ale ciezko bylo sad bo dziadka trzeba było troche dzwigać, nie ten dziadek co był,miał udar, to wiecie jak to jest. Byla pomoc medyczna, dwa razy dziennie, ale i tak dosc ciezko , chociaz dziadek nie upierdliwy w ogole był..
Pozniej byłam dwa miesiace u babci lezącej , ale to jędza energetyczna byla:/ zresztą nie pasowalo mi tam chociaz byl dziadek jej mąz chodzący , ktory mowił trochę po polsku, to mi rekompensował ciut , bo smieszny był i dośc miły.
Teraz jestem rzut beretem od Holandii , dobrze tutaj mam, bacia miła, malo roboty i fajne miejsce, ładna okolica, jest gdzie spacerować i jezdzic rowerem. Tak, ze chyba tutaj na dluzej zabawie;)
Soniu , wracam na poczatku listopada, jest ok . gram w warcaby z babcia , przegrywa to fakt ale jest zabawnie smile
Mamuska, ja nigdzie nie poszlam sobie byłam niedaleko, na innej kafejce  smile  Tam też są fajni ludzie , ale do Was mam sentyment , tak jak juz to pisałam smile
Bardzo się cieszę, że powoli układasz sobie życie, super należy Ci się smile

No to chyba tyle ode mnie smile
Będę do Was wpadać na kawę, lub drinki jak za starych dobrych czasow big_smile  wink
Dobrej nocy życzę , paa smile

54,405 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-10-07 21:47:47)

Ba-Cha napisał/a:

a nad wanną ma taki obraz z kafli na nim muszle ... reszta wsio białe ...

No właśnie, ja przecież też mam na ścianie obrazki przestrzenne. A konkretnie ramki przestrzenne z oryginalnymi muszlami z morza Martwego. Moze jutro pstrykę fotke i pokaże o co chodzi. W ten sposób zatuszowałam 2 dziury po poprzednich lokatorach wink .
Z początku każdy sceptycznie na to patrzał, ale potem stwierdzili, że to oryginalne/ciekawe.

http://e-kartki.net.pl/kartki/70/6/d/6047.jpg

Posty [ 54,341 do 54,405 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 835 836 837 838 839 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024