Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 834 835 836 837 838 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,276 do 54,340 z 85,597 ]

54,276

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201610/1475745638_yzplil_600.jpg
Witam wszystkich cieplo i zycze milego porzadkowania papierow smile Ja mam cala lazienke pelna akt, ktore musza znalezc mieszkanie w biurze hmm Tak mi sie nie chce nic robic, a muszem hmm

Zobacz podobne tematy :

54,277

http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/59/7/d/7261.jpg

54,278

Hej dziewczynki lecę do fryzjera kolorek odświeżyć,miłego dzionka papatki

54,279

Basiu a jaki kolorek robisz bo ja w tym tygodniu będę robić różany blond smile

54,280

Markadia, ja ide w czwartek do fryzjera na ciecie i kolor smile Moj wybor to wrzosowy. Misiek mowi, ze to wyglada jak plukanka dla babci, ale co on tam wie wink

54,281

Bey teraz są modne te pastelowe odciEnie,faceci się nie znają tongue

54,282

Ja to wiem tongue Podobnie nos krzywil na asymetrycznego pazia- bo jak to? jedna strona krotsza?

54,283

Mój też pewnych rzeczy nie może pojąć,ale on jest starej daty tongue
Dziwi go, na przykład ,że czasem mam bluzkę dłuższą niż kurteczkę itd big_smile

54,284 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-09-26 12:10:21)

Moj jest 10 lat starszy, pan powazny, lat 50, wiec pewne rzeczy sa dla niego nie do pojecia. A to spodnica za krotka, a to kolor za smialy... Sobie gdera, a ja to ignoruje big_smile W koncu w takiej mnie sie zakochal- z wysokimi obcasami, pokolorowanymi wlosami i ekstrawaganckimi sukniami big_smile

54,285

Hej dziewczątka wink
Słonce u mnie się narodziło zaraz robię wypad do lasu.
Beyondblackie wysokie obcasy, pokolorowane włosy i ekstrawaganckie ciuchy to cała też  ja smile

54,286

U nas prawdziwa złota jesień,właśnie wróciłam ze spacerku,ale miło słoneczko przygrzewa smile

54,287 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-26 16:41:08)

Hejka.

Beyon> Ty chyba obleśnych ścian nie widziałaś wink . Obleśny to byłby brązowy jak kupa tongue . Ten jest nawet ok... no moze poza kolorem drzwi. Fasady bym nie zmieniała. A przypomniała mi się sprawa listonosza. Mozna skrzynkę przecież powiesić na drzwiach, albo obok drzwi na ścianie. My tak w biurze mamy i też drzwi przy samej ulicy-jak u Ciebie.
Wrzosowy piękny kolor.

Markadia> bluzka dłuższa od kurtki to mój styl wink . Ostatnio taką fajna kurtkę sobie kupiłam, bufiastą i asymetryczna, a mój się skrzywił i mówi: "taka dziwna jakaś, nierówna i wygląda jak za duza" . Taaaa ... .

Bacha> mimo pięknej pogody spać się chce i nawet kawa zasypia-to prawda.

Bulinko> jak Ci idzie ogarnianie dokumentów?

Basia> zrobiona już na bóstwo? Ponawiam pytanie Markadii: jaki kolor?

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich big_smile .

54,288

Taja siedziałam pół dnia i mało co zrobiłam.Szukałam danych w internecie i chyba skorzystam z pomocy ksiegowej.Muszę ogarnąć sprawę PFRON-u /zwroty dla niepełnosprawnego przedsiębiorcy/,rozliczenia pracownika na umowę zlecenie,zatrudnienie podwykonawcy.Córka znalazła tanią księgową,tylko jeszcze nie wiem,czy ogarnia sprawę PFRON-u.
Mnie też się podoba fasada domu.

54,289

Tajemnicza, rozmawialam z urzednikiem od zabytkow. Co za doopek yikes Nie tylko mi nie powiedzial jakie kolory sa akceptowane, ale musze teraz kupic probki i mu przeslac, by Jasnie Pan podjal decyzje czy droga, z wyzszej polki odnowa starej elewacji, ktora ostatnio miala lizniecie farby w latach 80-tych, jest pozytywna dla miasta. Facepalm hmm

Ja tu staram sie wrocic do korzeni domu i ulicy, z autentycznymi farbami z XVIII wieku (ktore kosztuja mega), a urzedniczyna  sie zastanawia czy zmiana oblesnej magnoliowej elewacji i granatowych drzwi jest mozliwa. Chyba walne sie glowa w sciane...

54,290

Cześć Lasie big_smile

Melduję się z farbą na głowie.
Co u Was Kochane?
Wróciłam wczoraj z pracy przed północą nasączona jak ponczowe ciastko. Posiedzenie RN miałam big_smile
Dzisiaj pozwoliłam sobie na nie pójście do pracy.
Wpadłam tylko na chwilę po prywatne dokumenty. W locie złapałam dwa kieliszki białego wina duszkiem. Kolega zamknął mnie w pokoju i spoił. Poleciałam dalej.
Jestem zmęczona.
Bardzo.

Bardzo...

Całuję Was ciepło i serdeczności przesyłam.

54,291 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-09-27 06:38:41)

hellou DZIEWUSZKI

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/61/dd/35/61dd3515fa71c98969baaae1f7411e5a.jpg

Bey ? wrzosowe włosy ? lol teraz wiadomo dlaczego masz taki awatarek a nie inny smile

Markadia różany blond ... lol

Ann a TY jaki masz ????    Basia jaki kolorek zrobiłaś .... ???

ależ jesteście kolorowe ...
ja też ostatnio z brązów przeszłam na wiśnie ...  lol

pozdrawiam WSZYSTKIE bez wyliczanki ....

54,292

Witaski w środeczek tygodnia smile

Basiu sama widzisz taka moda,wrzosy,róże i wiśnie na głowie smile
A mój różany blond to tak mniej więcej wygląda

http://data.whicdn.com/images/23795871/large.jpg
Wielkego szaleństwa nie ma big_smile

Miłego dnia pozdrawiam smile

54,293 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-09-27 10:41:54)

Pieknego poranka wszystkim smile

U nas jesienne chorobska wracaja. Misio kaszle, kicha i prawie nie moze mowic. Biedaczkowi robilam herbatke z cytryna i miodem o czwartej nad ranem, bo nie mogl spac. Ja na szczescie sie trzymam- chyba ostatni wirus mnie zahartowal tongue

A wloski to mam takie:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/70/b8/a5/70b8a5d6c7e912dda9515a58feb15337.jpg

Markadia, podziwiam wybor subtelnego koloru smile Jak rowniez podziwiam wlosy. Ja mam cienkie fiu bdziu, ktore musi byc obciete na pazia albo krotko, bo wyglada jak mysi ogon.

Dzis proboje zrobic "rosol" z Jadlonomii (weganska blogerka, ktora opublikowala dwie ksiazki). Bardzo skomplikowana receptura z suszonymi grzybami i whisky (?). Mam ostatnio mala obsesje z weganskim gotowaniem i kupilam z 15 ksiazek. Nie, ze chce byc weganka, bo uwazam to za niepotrzebne ograniczanie sie, ale uwielbiam eksperymentowac w kuchni smile U mnie jest wszystko w domu od agaru, poprzez gume xantanowa, do tlenku azotu. Zobaczymy jak rosolek wyjdzie wink

54,294 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-09-27 10:36:39)

Markadia piękny "masz" kolorek i włosy ... lol

u mnie ta wiśnia wychodzi tak :
                                             http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/29003145154169/T/340x340/C/FFFFFF/url/joanna-naturia-color-farba-do.jpg

i tak  coś pomiędzy
                         https://internetowysupermarket.pl/pol_pl_Joanna-Naturia-Color-farba-do-wlosow-232-Dojrzala-Wisnia-86359_1.jpg

wróciłam do tego koloru i taniej farby ...
powiedziałabym,że kolor bardziej mi się utrzymuje niż jak robiłam włoskimi farbami ...

http://www.fotozrzut.pl/zdjecia/Zdjęcie1241yganf.jpg

54,295 Ostatnio edytowany przez Markadia (2017-09-27 10:40:09)

Bey no no nie powiem kolorek masz odważny http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Content/0059.gif
Ja noszę różne odcienie blondu,na takie szaleństwa to moje córki chyba by nie zezwoliły bo same też nie szaleją,no chyba,że młodsza w wakacje miała całkiem różowiste włosy tongue

Basiu to nie moje włosy! Taką fotkę z tym kolorkiem znalazłam big_smile
Ja mam włosy na długość do brody,pocieniowane smile
Twój kolorek też fajny,moja siostra takie odcienie nosi smile

54,296

Markadia napisałam w cudzy-słowiu  .... lol

Bey na pewno masz oryginalny kolorek to fakt ... i jeszcze do tego pewnie ubierasz się na czarno ?? tak ??

54,297 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-09-27 10:49:04)

Ba-Cha, tak kolorowalam wlosy jako nastolatka smile To sie chyba nazywalo "oberzyna".

Ubieram sie absolutnie nie na czarno. Nie jestem gotka. Moj typowy uniform to biala jedwabna bluzka, welniane lekkie spodnie, lakierki i perly. Taka jestem przewrotna.

Markadia, na szczescie dzieci nie mam, wiec nie ma obciachu tongue

54,298

Bey lol czy ja mogę iść pod prysznic ...???? lol lol

oberżyna jest piękna  .... ale to są włosy prawie czarne z nalotem śliwkowym smile

http://3.bp.blogspot.com/-sh-cJM7d2AY/VqYS43RMmeI/AAAAAAAAAFI/kQnrHyuepMo/s1600/ab80241b0f9864a35b02691a8c6d66aa%252C62%252C37.jpg

https://frega24.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/c562ae099580d6a062289618533acacb/5/9/5901018051853_1_7.jpg

http://i.pinger.pl/pgr350/dc0089400006a1f153b69c24/zamknieta-w-wiezy-zludzen-ksieznicz.jpg
                                                                          fotki z netu "ofkors" " lol

54,299

Oberzyna jest zarabista big_smile

Ja tez potrzebuje prysznica. Mam cale biurko pelne tlumaczen do zrobienia (dzisiaj 10 stron) i Maly potrzebuje wyjsc na spacer. Usiluje sie zmotywowac tongue

Wydaje mi sie, ze byloby fajnie gdybysmy zrobily hangout raz na tydzien na skypie, taka babska impreze. Dajcie mi znac co o tym sadzicie smile

54,300

Hej dziewczyny
Widzę że tu dziś włosiasto big_smile nie będę gorsza i się pochwalę iż mam wiśnię na włosach a że mam cieniutkie i mało więc od kilku lat doczepiam włosy .

54,301

Bey wpisałam w wujka Dżi smile co to jest ten : hangout    nie tłumaczenia na polski

tak sobie myślę,że to jakaś aplikacja i gadać można na kilka skypów ... jednocześnie  tak ???

no moja droga - ja się NIE PISZĘ  chcesz,żeby ekran kompa  roztrzaskał na drobniutkie kawałeczki hiii

ale mam inną propozycje
umówmy się kiedyś wieczorkiem  tak na 20-stą
powklejamy swoje fotki na pół godzinki ... zobaczymy się nawzajem z kim piszemy ... miło by było Was poznać  wizualnie ...
albo jakieś namiary na FB ...     czekam na WASZ odzew smile

Kamoa też mam cieniutkie włosięta ...  mam po stopniowane by było ich więcej ...
muszę myć codziennie właśnie ze względu na objętość ... z przodu tak gęsto moja czupryna już tak nie wygląda   O! nie smile

ale jak masz doczepiane ... tak na stałe przez fryzjerkę??? ... czy sama coś wpinasz ???  ciekawe i to bardzo

pozdrawiam WSZYSTKIE ....

54,302 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-27 14:56:47)

Heloł

Wreszcie jest co czytać, częściej tak się rozgadujcie wink .

Bulinko> to fakt, nie każda księgowa zna się na pfron-ie.

Beyon> a ja sądziłam, że wrzosowy to takie połączenie fioletu z różem , bo Twój to bardziej jasny fiolet.  Tak czy siak... kolor odważny smile .

Anna> jak zwykle wpadła-wypadła, i tyle wink . Cóż... dobre i to.

Kamoa, Bacha> Wiśnia też ładny kolor.
Bacha> Napisałaś, ze masz po stopniowane, by wyglądało ich więcej. Coś mi się tu nie zgadza. Moja młoda ma po mnie gęste i grube włosy. Raz fryzjerka spartoliła robotę i zamiast lekko pocieniować końcówki, to po stopniowała jej całą głowę. Wyglądało koszmarnie, jakby miała rzadkie pióra na głowie. Sądziłam, że stopniowanie rozrzedza włosy, a nie dodaje objętości.

Markadia> różany blond bardzo ładny, taki naturalny. Niektóre blond wyglądają bardziej żółto.

Ja mam naturalny kolor od zawsze, nie zamierzam zmieniać. Naturalny mam balejaż i szkoda mi go popsuć, a podobno wystarczy raz zafarbować, by piękno w włosów zniknęło. Bardzo lubię swoje włosy, imponuje mi ich natura, więc ja się żadnym nowym kolorem nie pochwale.

Jeśli zaś chodzi o nasze wirtualne spotkanie, to ja się też nie pisze bo nie mam nawet takich możliwości, ani technicznych, ani bytowych. Natomiast umówić się na pogawędki na określona godzinę... czemu nie. Fotki mogę ewentualnie wrzucić, ale musicie wybaczyć, że bez twarzy. Znaczy... zakamuflowane jakieś może znajdę big_smile . Cenię sobie prywatność, a poza tym... nick zobowiązuje wink .

Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątków.

54,303

Podpisuje listę smile
Dobrego dzionka wszystkim

54,304 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-09-27 20:34:02)

http://www.olfaktoria.pl/uploads/images/artykuly/2014/09/16-najlepszych-filmow-na-jesienne-wieczory.jpg

54,305

No no Basiu  b. ładnie ,  ja mam po całości równy kolor soczystej wiśni  , zawsze chciałam mieć długie ale jakoś tak wyszło że nie były i na dodatek cieniutkie ,włosy mam doczepiane na stałe od ok.3 lat ,  co 3-5 mcy przesuwam a po roku wymieniam na nowe . Wtajemniczeni wiedzą że to nie moje, nie wiedzący chwalą ze piękne długie smile
  tak to wygląda , nie moje skopiowane ale takie same
https://i.imged.pl/profesjonalne-przedluzanie-wlosow-najlepsze-wlosy-gwarancja.jpg

54,306

Kamoa dzięki ...  lol

ok . zdjęcie z netu ....  ile takie przedłużanie kosztuje ... tak pytam ...
i jak z myciem głowy .... bo rozumiem,że masz zrobione z naturalnych włosów tak ???

zależy jak jest zrobione ....

kiedyś w sklepie widziałam babeczkę .... miała doczepione 
przypatrzyłam się bo stałam za nią w kolejce ... rzucały się w oczy ...
miała tak jakby inną strukturę tych włosów ...

54,307

Jesienne love story na dobranoc.

54,308

witam DZIEWUSZKI

raniutko

caffa czeka na każdą z WAS lol

https://img5.dmty.pl//uploads/201403/1396131169_3lfzt5_600.jpg

pozdrawiam ...

54,309

Witam wszystkich!
Kawa z rana,to jedyne czego pragnę jak otwieram oczy.Chyba,że jeszcze to,że mój budzik się pomylił i za szybko dzwoni.
Co do tych włosów,to też jestem ciekawa jak to jest.Ja mam bardzo rzadziuchne,to może też bym sobie zagęściła?
Szykuję się do pracy.To do zaś i miłego dnia życzę!Niech Wam kawa Bachasi smakuje.

54,310

Witam wszystkich cieplutko smile

Rozumiem, ze nie wszyscy lubia siedziec na skypie, wiec moze wlasnie powinnysmy sie umowic na wieczor klikania na forumie zamiast. To byloby naprawde mega big_smile

Dzis ide do fryzjera wloski podkolorowac i przyciac. Mam nadzieje, ze poprawi mi to nastroj, bo prawie nie spalam ostatniej nocy. Misiek ma temperature i kaszle tak bardzo, ze budzilam sie co godzine.

https://sphoto.nasza-klasa.pl/51518014/10/main/14be992672.jpeg

54,311

Dzien dobry smile
jestem z powrotem, naprawiona, ale obolała smile
I mega dumna z siebie...dzien przed operacją odstawiłam fajki , czyli dzisiaj 5 dzien bez papierosa
Nie wime jak dalej, bo mój pali ...ale dzisiaj kazałam mu wszystkie papierosy zabrac do pracy....
Aaaa Węch mi wraca...

Weronka, miło było poczytac Cię...gdzie pracujesz w pl czy w de? A co z fryzjerstwem ?

54,312

http://3.bp.blogspot.com/-tZOMn2j4mj4/Uis_imyCf5I/AAAAAAABGTs/Hq9NjNRzIPc/s400/witam+cieplutko+bocian+pozdr+milMi43.gif

54,313

Dostałam pracę w budżetówce - na razie  na rok. Większe zarobki, premie, 13-tki,  praca do 15-ej  /b. ważne ze względu na dziecko/, wolne weekendy! Naprawdę jest dobrze.
Fryzjerstwo - obcinam i koloryzuję rodzinę, znajomych. Lubię tę robotę i w razie czego mam jakąś zapasową opcję.

Starsza córka wyjechała za granicę do pracy i zostawiła mi pod opieką ratlerka w pakiecie z samochodem - tak, że jestem bardziej mobilna big_smile
Wykorzystuję to i np. dziś jadę na basen. Może humor mi się poprawi...

54,314 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-28 14:27:25)

Cześć.

Ja mogę w piątek wieczorkiem poklikać, ale niezbyt późno, bo lubię spać wink .

Beyon> Tu nawet nie chodzi czy ktoś lubi skype. Ogólnie warunków u mnie brak. Za plecami siedzi małżonek i ma włączony swój sport lub politykę, młoda się przewija w tę i z powrotem, a to raczej nie sprzyja pogawędkom. Nie mam się dokąd udać na swobodne rozmowy. Np. z kuzynką z Australii gadam przez fb, żaden skype mi nie potrzebny, ale gadamy w godz. 13-15, gdy ja akurat po pracy, młoda w szkole, a mąż w pracy.

Soniu> zdrowia życzę i wytrwałości... moze już nie wrócisz do tego świństwa. Nie pal już.

http://napieramy.pl/wp-content/uploads/2013/09/motywator_52371a6ebcadd8.01518518-600x477.jpg

Weronka> budżetówka dobra rzecz. Gratuluję.

U Was też taka ładna pogoda???
Wszystkich pozdrawiam pięknie.

54,315

U mnie ze skype też byłoby trudno z powodów takich samych jak u Taji.
Ciągle ktoś chodzi,gada,nawet ze starszą córką wolimy pisać na fb bo jest wygodniej,zerkam i odpisuję z doskoku a przy skype trzeba siedzieć dłuższy czas.
Teraz na przykład lece do kuchni bo mi ziemniory kipią big_smile

54,316

Bey nie wie,ale my tutaj przez jakiś czas spotykałyśmy się wieczorami.Oj działo się...działo.
Soniu kuruj się dziołcha!

54,317

Bulinko oj działo się działo,wino się lało hi hi i nie tylko,fajnie było big_smile

54,318

Cześć dziewczynki ja tak szybko-ruda jestem ruda z otoczką czarną fajnie to wygląda to jest mój łeb osobisty ,łysa jestem prawie ale to zasługa niestety tarczycy wypadają na potęgę ,wszędzie je widzę sad  Zdjęcie robione z przed chwili rozczochrana jestem bo wiatr wieje i do tego ide zaraz pod prysznic i głowę wymyć bo przed wczoraj farbowane,a chciałam sie zapytać jaki szampon używacie do farbowanych?Czy nie specjalnie do tego podchodzicie.Ja z sayosa może jakieś polecicie dobry?Ja jestem teraz na etapie branie trzymiesięczną kurację Biotebal i pije oczywiście czystek i pokrzywę.Uciekam chlusnąć wodą pa
https://images81.fotosik.pl/828/2893c2cba91dc642med.jpg

54,319

Basiu ja mam identyczną gęstość na głowie.

54,320 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-09-29 05:48:29)

hey DZIEWUSZKI ....

https://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201302/1360962515_9ts7uy_600.jpg

caffa czeka lol

Basia kończę 4 miesięczną  kuracje biotebalem    też mam taki problem jak TY ....
włosy tak jakby mniej wypadują ... ale żeby to jakaś rewelacja była ... to nic z tego ...
zmieniam co parę miesięcy te "cudactwa " na włosy

teraz zamówiłam sobie w aptece takie cóś
                                                       https://image.ceneo.pl/data/products/23046632/i-skrzyp-z-bambusem-60-tabletek.jpg
                       60 tbl za połowę ceny ...   ( chodzi o ten skrzyp  z firmy : Nordfarm )
ja używam tani i dobry szampon z Lidla firmy CIEN
                                          http://static.wizaz.pl/resize/kwc/image/product/031/110/110031/346661.jpeg?type=thumbnail&filter%5B%5D=fill%2Ccenter%2Cffffff&width=500&height=500&fallback=%2Fkwc%2Fimages%2Fno_product.png&t=1475958337
             jak za tą cenę tj. rewelacyjny   uważam,że jest lepszy od wiele droższych smile

i bez spłukiwania - odżywkę ... fajnie włosy błyszczą ... fajnie się układają i nie obciąża włosów
                                        https://image.ceneo.pl/data/products/46243992/i-loreal-paris-elseve-color-vive-ekspresowa-odzywka-200ml.jpg

pozdrawiam WSZYSTKIE od A do Z

54,321

Witam się piątkowo z kawką smile
Słonecznego weekendu wszystkim.

54,322

Witaski piatkowe smile

Świętujemy dzisiaj lol

https://media.godealla.pl/images/blog/miedzynarodowy_dzien_kawy_tchibo.jpg

54,323 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-29 12:28:15)

Cześć
wreszcie weekend, a ja mam przyspieszony, bo w biurze awaria systemu i nie można było pracować. Poukładałam dokumenty, a potem do domu, bo po co siedzieć bezczynnie w pracy. Ciesze się bardzo, zwłaszcza, że żadnej pilnej pracy nie było big_smile .

Gdy czytam o Waszych włosowych problemach, to przypomniałam sobie o pewnym specyfiku. Kiedyś miałam problem paznokciowy i włosowy. Garściami wypadały mi z głowy, a paznokcie łamały się na starcie i pękały po całości. Sam skrzyp był za słaby. Wtedy doczytałam, że często brakuje też cynku i kupiłam skrzyp+cynk. Dopiero po zeżarciu 3 opakowań widziałam rezultaty, ale od tej pory mam spokój.
Moze i Wam pomoże.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmPfL_krpLh22pKIiv_WYDG5se0uBsGHVaw1Rt_XYQ323AusKl

Natomiast z naturalnych sposobów ponoć polecany jest olej kokosowy i rycynowy. Ten pierwszy nie jest aż taki tłusty, moja młoda testowała. Wystarczy normalnie dwukrotnie umyć włosy i gotowe. Rycynowego nie próbowała, więc nie wiem jak się potem po nim myje włosy.

Wszystkiego dobrego Netki smile .

54,324

Olej kokosowy - zewnętrznie na włos - ale nie do każdych włosów dobry.  Przy wypadaniu - nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym jako wcierka w skórę głowy /poprawia ukrwienie i odżywienie cebulek/. Albo sok z czarnej rzodkwi. 20 min. Przed myciem. Suplementy jak najbardziej. Herbata z pokrzywy, skrzypu... Witamina B.

54,325

Ja przy wypadaniu włosów zaczęłam używać szamponu i odżywki z wyciągu z  łopianu.
https://sklep.elfa-pharm.pl/355-large_default/shampoo-for-all-hair-types-greater-burdock.jpg
Poprawa byla niesamowita,dosyć,że przestały wypadać to jeszcze pojawiło się pełno nowych króciutki włosków.
Piję też herbatkę z pokrzywy smile

54,326

weronka44 napisał/a:

Olej kokosowy - zewnętrznie na włos - ale nie do każdych włosów dobry.  Przy wypadaniu - nafta kosmetyczna z olejkiem rycynowym jako wcierka w skórę głowy /poprawia ukrwienie i odżywienie cebulek/. Albo sok z czarnej rzodkwi. 20 min. Przed myciem. Suplementy jak najbardziej. Herbata z pokrzywy, skrzypu... Witamina B.

Dzieki za sprostowanie. moja młoda go używała by przyśpieszy rośniecie i zagęścić włosy. Nie wiedziałam, że przy wypadaniu nie można. Dziewczyny pisały o rzadkich włosach to myślałam, że ta rada się przyda wink . Z czarnej rzodkwi też jest szampon o ile pamiętam.

54,327

Cześć Lasie big_smile

A ja znowu wpadłam pobajerować nietrzeźwością. Od 11.00 - 14.00 żeśmy w robocie tańcowali. Dosłownie! Laseczki... alem się wytańczyła! Za wszystkie czasy! Atmosfera jak na weselu. Tyle, że samo disco polo leciało, co oznacza, że kompletnie nie mój klimat. Mąż mnie odebrał z pracy raczej trąconą... ale wstydu rodzinie nie przyniosłam ;D Kto disco polo nie zatańczy?! Ja nie zatańczę?!!! Nnno! Jeden z bardziej "obytych" kolegów prowadził mnie posuwiście w jakichś Statkach Portofino i mówi "nie podryguj!" a mnie się przypomniała scena z Richardem Geere i Julią Roberts big_smile

No nic - było fajnie. Gdybym wiedziała, że będą takie tańce założyłabym obcasy niższe niż 12 cm ;D
Włosami się pochwalę jak zrobię fryzurę jaką. Kolorem sie raczej pochwalę bo wlosy to ja mam do niczego.

Całusy! :**** Pijackie i szczere ;D

54,328

Taja, kokosowy można przy wypadaniu, tylko że on nie służy każdym włoskom - np. moje przesusza. U mnie sprawdził się olej lniany.

Włosy wypadają też przy anemii.

54,329

http://polki.pl/foto/4_3_LARGE/5-pomyslow-jak-udekorowac-drinki-226348.jpg

Dziewczyny, oblewamy mój kolejny krok do przodu. Dostałam częściowe dofinansowanie mojego tomiku. Zakładam też projekt na polakpotrafi.pl, aby uzbierać brakującą część. Na razie poszłam kolejny schodek do góry smile . Ciesze się, jupiiii.

54,330

Taja gratuluję!

54,331

hey DZIEWUSZKI

http://image1.obrazki.org/chomikowe-rozmowy-kawa-dla-ciebiepng.PNG

Taja gratki smile
                              https://elizabethkuhnke.files.wordpress.com/2010/09/smile-blog.jpg

Ann w pracy tańce i aNNkohol ... no no lol

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

54,332

Witam sobotnio!
Siadam do Twojej kawki Bachasiu.

54,333

Witaski sobotnie smile

Mój pojechał na grzyby i dzwonił,że już ma prawie całe wiaderko 5 litrowe,będzie popoludniu robota smile

Miłego dnia smile

54,334

Cześć Dziewczynki big_smile

Dosiadam do Bachasiowej kawki. Wytrzeźwiałam. big_smile

Taju -> Serdecznie gratuluję! Bardzo chciałabym poczytać twoje wiersze.

Bulinko -> Jak tam twoja dieta?

Mamuśka -> Opowiadaj... wszystko po kolei wink

Co do spotkań w necie  - serdecznie zapraszam do kompanii na fb. Jeśli któraś z Was ma ochotę na link to wyślę na priv :*

54,335

Witam wink dosiadam na chwilkę
Tajemko gratulejszyn ..

54,336

Anno dieta...hm...raz lepiej raz gorzej.Ne spieszy się.Dzisiaj był grill,więc niestety karkówka i piwo wygrały.Komary nas tak pożarły,że grill był w skróconym wydaniu.Od poniedziałku od nowa.

54,337 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-30 18:27:51)

Hej, hej.
Dzięki dziewczyny, już ochłonęłam. Teraz dostałam takiego powera, aby znaleźć sponsora na pozostałą kwotę, że o niczym innym nie myślę wink .
Rozpędziłam się i z tej okazji upiekłam ciasto ze śliwkami i nawet bez zakalca big_smile . Gotuję tez bigos, bo mnie naszło na kapuchę tongue .

Markadia> a mój wyszedł rano z wiadrem grzybów i wrócił z pustym. Ponoć sucho w lesie i grzybów brak. No fakt, że u nas grzyby były latem, gdy stale lało, a teraz cały wrzesień słoneczny i bezdeszczowy to i sezon grzybowy się skończył.

Anna> Ty taka szalona dziewczyna, a moje wiersze refleksyjne, stonowane. Ja nie wiem czy byś się w nich odnalazła wink .

Wszystkim życzę udanego weekendu.

54,338

witam DZIEWUSZKI niedzielnie i październikowo

http://s3.amazonaws.com/op24-forum-images/3890/367abcd6640ad66190b36e55636b03c6.jpg

słoneczka życzę  ...

54,339

Heloł wszystkim,

54,340

Pięknie się witam i o zdrowie pytam big_smile  .

Niedziela piękna słoneczna, pewnie każda jest na spacerze, dlatego tu dziś tak pusto wink .

Pozdrowionka dla każdej z osobna.

Posty [ 54,276 do 54,340 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 834 835 836 837 838 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024