Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 833 834 835 836 837 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54,211 do 54,275 z 85,597 ]

54,211

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witaski w deszczową środę hmm smile

U nas leje i leje i...leje sad cudny koniec lata,ciekawe czy doczekamy złotej jesieni.

Basiu mój nick to tylko nick nie imię ale ma co nieco wzięte z imienia wink
Przecież wiele nicków to nie imiona tylko coś wymyślonego.

Soniu ale istnieją też ciepłe lody,które można zajadać cały rok big_smile
Stawiam więc bo osobiście bardzo je lubię smile

http://www.mojewypiekiinietylko.com/wp-content/uploads/2014/10/IMG_1819_zmiana-rozmiaru.jpg

Miłego dzionka smile

Zobacz podobne tematy :

54,212

Hej, pogoda nijaka,to i ja ni- jaka

54,213

hellou

https://d-nm.ppstatic.pl/kadr/k/r/fc/c5/542e6307a85ba_o,size,933x0,q,70,h,568855.jpg

Markadia przeciEEEE wiem,że każdy nick sobie sam wymyśla
jeszcze z takim imieniem  w realu się nie spotkałam  stąd pytanie smile

Sonia zamykasz sezon lodowy ??? no co TY .... lol
wg. lekarzy ... właśnie teraz i w zimie powinno się jeść lody smile

https://lolx.pl/foto/obrazek/1862.jpg
                                              >>>>>> lol

http://z1.demoty.pl/adfa755a49bf718d9945f47f7a1b652f4c134c63/jesien-nadchodzi-wielkimi-krokami
                                               i jak barchany ??? macie ??? lol

pozdrawiam ... WSZYSTKIE ....

54,214

Hejka smile .

Elu> kto ma większego stresa z tytułu syna wyjazdu? Ty czy on wink ?

Soniu> na opryszczkę najlepiej wziąć polopirynę, rozgnieść, z kroplą wody rozciapać i powstałą papkę nakładać na opryszczkę kilka razy dziennie. Sposób przeze mnie sprawdzony, niezastąpiony żadnymi medykamentami z apteki. 3 dni i po opryszczce.

Bulinko> nie dziwie się tym krótkim rękawkom. Choć ja nie ryzykowałabym, to jednak się nie dziwię. Rano było zaledwie 5 stopni, a teraz 23 st. C  bez wiatru. Chciałoby się powiedzieć: piękna wiosna tej jesieni big_smile .

Bacha> galoty cudne tongue . Na zimę dla panów polecam takie:
https://0.allegroimg.com/s400/01dcbb/9c44dc7f48b5879eb0434bebd6f0

Markadia mnie akurat nie zastanowiła, ale Beyon... owszem, nick długi i skomplikowany. Nie byłabym w stanie zapamiętać, dlatego używam skrótu big_smile .

Wszystkie bez wyjątku pozdrawiam serdecznie. Miłego dnia.

54,215

Taja ja bym powiedziała odwrotnie smile

https://demotywatory.pl/uploads/201208/1344946515_vhndjv_600.jpg

U mnie mokro buro i ponuro blee sad

54,216

Witam! U nas ciemno, zimno i ponuro, jak to na Wyspach. Chociaz ja mieszkam w Kent, na poludniowym wschodzie, blisko Francji.

Beyondblackie wzielo sie z powiesci Hilary Mantel "Beyond Black" (Poza czernia), ktora opowiada historie specjalistki od duchow i jest mega komiczna i straszna. Jako, ze ja stawiam karty i mam generalnie zainteresowania okultystyczne, to byl dla mnie fajny nick.

Maly wrocil ze swojej wizyty do dentysty wczoraj i ciagle jest troche otumaniony. Zeby bylo smieszniej, dostal biegunki w polowie zabiegu big_smile Wspolczuje wetowi i pielegniarce. Ale robote zrobili wspaniala!
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21686340_10155678290229254_6084978947337634454_n.jpg?oh=9cf5be9665fe8e280908f2b1381245e5&oe=5A472C9C

54,217

Taja,,,, wiekszego stresa to ja mam niz on , tylko nie pokazuje po sobie ze sie denerwuje .
jak on sobie tam poradzi tak daleko .

54,218 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-09-20 15:28:02)

Elu, poradzi sobie...to dorosły, młody mężczyzna. Na pewno sobie poradzi...lepiej lub gorzej, ale da radę smile
Mój syn juz bedzie 7 miesiąc jak jest w Gdańsku i też sobie radzi, pomimo ciężkiej choroby.
A na jakim kierunku będzie studiował?

Myślę Elu, że to często własnie mamy mają większy problem...zamartwiając się niepotrzebnie.

Taja, juz kupiłam specyfik, ale dziękuję za radę, kiedyś skorzystam smile

54,219

Soniu masz racje to mamy wiecej sie martwia .

54,220 Ostatnio edytowany przez Markadia (2017-09-20 17:20:04)

Też tak się martwiłam kiedy moja pierworodna wybywala 5 lat temu na studia do Krakowa smile
Ale do domu na stałe już nie wróciła,od dwóch lat mieszka z chłopakiem w innym mieście.

54,221 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-20 18:13:44)

Markadia> nie żebym się cieszyła z czyjegoś nieszczęścia, ale całe lato u nas lało i wiało, a wszędzie było pięknie... och jak żal dupę ściskał... może jednak jest jakaś sprawiedliwość i popada teraz innym tongue . Wiem... zabrzmiało złośliwie, ale ja z przekąsem pisze wink .

Beyon> to strach z Tobą zadzierać big_smile . Gdybyś napisała, że ezoteryką się interesujesz to może byśmy znalazły wspólny temat, ale okultyzm to już nieco inny kierunek, choć powiązany z ezoteryką. Kojarzy mi się z czarna magią i złem, choć podobno wcale tak nie musi być.

Soniu> te studia Elki syna to był chyba jakiś elektroniczno-mechaniczny kierunek wink.

Elu> pewnie każda matka tak ma. Sądzę, że on sobie lepiej poradzi niż myślisz. Przypomniała mi się pewna historia, wprawdzie nieporównywalna wiekowo, bo przedszkolna, ale ukazuje świetnie tę matczyną troskę i zmartwienie.
Koleżanka oddała syna pierwszy raz do przedszkola i wydawało jej się, że on będzie płakał, będzie tęsknił, że sobie bez niej nie poradzi. Przyszła po niego wcześniej niż zamierzała, bo cały dzień żyła w stresie, a on podobno oburzony nakrzyczał na nią, ze po co tak szybko przyszła. To samo było drugiego i trzeciego dnia, aż się biedna popłakała. Poczuła się niepotrzebna, odrzucona i samotna wink . A on był bardziej samodzielny niż jej się wydawało i bardziej komunikatywny niż podejrzewała. W końcu po to dzieci wychowujemy i uczymy je samodzielności, odpowiedzialności i rozsądku, by kiedyś radziły sobie bez nas. Ale mnie refleksja naszła, a pewnie sama będę przeżywać gdy moja wybierze studia na drugim końcu kraju http://ic1.deviantart.com/fs8/i/2005/340/b/6/Sad_Nod_by_TheEmerald.gif . Jak narazie się mocno zaklina, że tak będzie... hmmmm.

54,222

To co ja miałam powiedzieć jak moja dwudziestoletnia wtedy córka wyjechała 2 tyś km do pracy?Teraz mam za to dobrze,bo mój syn zaczyna studia 20 km od domu.

54,223

Hey Hi Hellou  Dziewuszki smile

http://pobierak.jeja.pl/images/5/6/1/262339_nowy-sezon.jpg

kawcie gorącą stawiam

https://img-ovh-cloud.zszywka.pl/0/0614/5814-niedzielna-z-mama-w-starbucksie--d-.jpg

pozdrawiam WSZYSTKIE ...  miłego czwartku lol

54,224

Witam!
Wg.prognozy w tele...dziś u nas ma być ładnie.Od jutra za to pada.Oby jak najwięcej słońca.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim!

54,225

doberek Bulinka lol

posłuchajcie sobie tego gościa smile

54,226

KAWYYYY...PLEASE

Bacha, ok...mogą być lody dalej smile

Elu, to ja politechnikę się syn dostał...gratuluję

Piszecie o pogodzie, to uprzejmie donoszę, że nad morzem troszkę pada i trochę słońca...a wczoraj nawet jednocześnie padało i świeciło smile

http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_KAFELEK_S/pobudzajaca-kawa-z-pradem-167931.jpg

54,227

Dosiadam z kawą.
Ostatnie dni mijają mi bardzo pracowicie. Układam tę część drewna opałowego, która jest pocięta. Pozostały jeszcze dwie hałdy do pocięcia i jedna pocięta do wniesienia pod dach.
Poza tym przywiozą dzisiaj miał, trzeba go zwalić do piwnicy i jeszcze przed powrotem do pracy chciałabym skończyć część prac w Marka pokoju i przenieść meble.

Nie wyrabiam się z niczym, ogród tak zarósł, że teraz tylko kosić.
Mykam. Dobrego dziewczyny. Soniu smile miło Cię widzieć.

54,228

http://img.besty.pl/images/349/14/3491474.jpg

Dla mnie wcale nie jest dobry,jest zimno i mokro,ja zakatarzona jak i wszyscy w domu sad
W dodatku muszę zgłosić w spółdzielni,że coś nie tak z kaloryferami bo grzeje tylko jeden a mamy ich 4.
Ehh życie hmm

54,229 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-21 14:19:15)

Dzień doberek.

U nas słonecznie ślicznie, jutro mniej słońca, ale nie ma padać... super.

Markadia> świetny kot big_smile .

Bacha> facet ma wiele racji, coś w tym jest. U nas w miasteczku jest kobieta 26 lat. Ma 6 dzieci, z tego każde lub prawie każde ma innego ojca, obecnie z siódmym w ciąży. Nie pije w prawdzie, jest raczej... nieporadna życiowo, sama przyznaje, że stale szuka miłości na całe życie. Ile jeszcze urodzi dzieci do czasu przekwitania można się domyślić. Może nie otrzymuje 500+ na każde z dzieci, bo musi mieć alimenty, ale ponoć je otrzymuje z funduszu. Z obecnym partnerem zaciążyła i pewnie dopóki facet nie odejdzie, to na siódme dziecko nic nie dostanie, ale potem złoży wniosek o alimenty i już 500 zł kolejne. Gdy ją czasem widzę z tą zgrają to dochodzę do wniosku, że ma więcej kasy ode mnie. Z pewnością grubo ponad 3 tys miesięcznie (bo jeszcze alimenty, dodatki, rodzinne), a my... uczciwie z mężem pracujemy, jedno dziecko mamy bo nie chcieliśmy klepać biedy z kilkorgiem dzieciaków, odkładam cały rok na tydzień tanich wczasów w górach, brak własnego M... coś by się tam jeszcze znalazło. A my musimy udowadniać, że nie jesteśmy za bogaci na jedno 500 zł. Tak jak gościu mówi, zamiast pomóc młodym małżonkom, by mogli się wykształcić, zdobyć mieszkanie lub chociaż zdolność kredytową i dobrą prace, to rozdają po 500 na lewo o prawo. Zamiast wędki dają rybę wink . Smutne, ale prawdziwe.

Pracującym życzę dużo sił, chorym zdrowia, a tak w ogóle to wszystkim wszystkiego dobrego big_smile .

54,230

Hejo
Słuchałam gościa Basiu i mądrze mówi,niestety taka prawda nie chce się pracować,a takich Jesic big_smile jest pełno,w dupach sie przewraca,u mnie w mieście wszędzie ogłoszenia "Przyjmę do pracy"młodzi nie chcą pracować wolą 500+ i chodzą z brzuchami co druga na ulicy.

Bey ale czyściutkie ma ząbeczki big_smile mój jeden psiak miał sanacje ledwo co się wybudził,drugi w ogóle nie doszło do zabiegu bo anemia i mocznik podwyższony taka sierota z niego i niestety na razie wykluczone żeby czyścili mu kamień z zębów,kupiłam fajny żel dla psiaków nazywa się FreshAid nie wali tak z mordki im i kamień też pomaga schodzić.
Kurde dziewczyny od tygodnia łeb mnie boli z tyłu i w ogóle cała obola,wiem wiem SKS  big_smile

54,231

no tak kobitki , witam wieczorkiem .
u nas utrzymało sie bez deszczu . i oby tak zostało

54,232

no tak Mychy gościu ma dużo racji we wszystkim
o tym uczciwym młodym człowieku też dał przykład życiowy ... no bo tak jest

a Dżesiki się rozmnażają na potęgę 
"teraz idzie się na ilość " to słyszałam pod oknem jak chłopak mówi do ciężarnej młodej dziewczyny smile

ten Jakub Czarodziej ma dużo więcej filmików na YT smile

54,233

doberek DZIEWUSZKI

to ja caffe piątkową zapodam

http://kawazmleczkiem.pl/wp-content/uploads/2014/12/KZM_nr5_19.jpg

pozdrawiam lol

54,234

hello smile
Bacha, Jakub ma rację, polać mu

Mamuska, no raporcik był ...to kiedy do swojego sie przeprowadzacie? bo słyszałam, ze coś wspólnie z Pawłem budujecie.
A ja dzisiaj do urzędu, potem się pakuje do szpitala, jutro wyjazd jeśli doktorek potwierdzi dzisiaj.

Miłego dnia Laseczki

54,235

Dosiadam z zimną już kawą
Hej w deszczowy piątek.
Cieszy mnie fakt, że wczoraj na maksa wykorzystałam pogodę i nadgoniłam troche.
Dzisiaj popracuję w domku.
Soniu smile nie jest tak różowo jakby się wydawało. Paweł przyjeżdża na weekendy jak może, gna przez całą Polskę, potem jest zmęczony jak pies, pośpi trochę i znowu gna, bo od niedzieli w nocy już ma trasę.
Budowy pewnie nie będzie, bo teraz się z niej wycofuje i coraz bardziej chce zmieniać tutaj, gdzie teraz mieszkam.
Męczy mnie ta jego chwiejność, raz tak raz srak.
Pewnie wszystko się z czasem wyklaruje, ale na razie i tak zapierdzielam sama i jeszcze słucham dalekosiężnych planów, które są jak palcem po wodzie pisane. Tak to na razie wygląda...
Mykam, może kolejna kawka mi poprawi samopoczucie wink

54,236

Mamuśka, różowo nie ma nigdzie smile
Wazne, zeby chociaż liliowo było. A z tego co piszesz, to jest.
Plany są ważne...a zdania tylko krowa nie zmienia.

Z moim manem jest tak, że to ja nadaje sprawom bieg...bywa męczące, ale się przyzwyczaiłam.
A gdzie jest nasza Weronka ? Weronka jak czytasz to skrobnij cosik.

Mam potwierdzenie z oddziału, ze miejsce mam...jutro jadę.
Mamuśka, dla Ciebie
https://petapixel.com/assets/uploads/2016/09/Mystery-Morning-800x534.jpg

54,237

Weekendowo witam smile .

Wreszcie odpoczynek, jutro się wyśpię. Dużo zakupów dziś zrobiłam. Jedynie warzyw nie mam, bo jakieś brzydkie są . Chodzę po warzywnych i wszędzie kalafior, brokuł, brukselka,szparagowa są czarne, miękkie i byle jakie. Już się zaczyna problem warzywny, a ja je tak lubię sad .

Soniu> piękny ten lilowy widoczek. To prawda, że ideałów nie ma. Najważniejsze, że jest więcej pozytywnych cech i tego się trzeba trzymać.

Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku!!!

54,238

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/8273f31f8874ef1f16c0922e1879580b_th2.gif

54,239 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-09-22 15:00:39)

Lilowo smile fajny kolor smile
No tak lilowo u nas zdecydowanie hehe
Zdrowia smile
Dobrego weekendowego dziewczyny.
Chyba sobie jakiego drinka chlapnę wieczorkiem. smile

54,240

hey
obrazek Soni ładniutki lol
Mamuśka
ważne,że są wspólne  plany   wszystko się poukłada smile

pozdrawiam WSZYSTKIE

54,241

Cześć wszystkim,wieczorek miło spędzony,u Was też?Pozdrawiam i lecim do wyra pa

54,242

Ja przy lampce wina z mężem?
Dziewczyny wiedziałyście,że jest coś takiego jak tester dni płodnych?Dla osób stosujących naturalną metodę antykoncepcji,to chyba doskonała alternatywa.Wpadłam na to czytając o przekwitaniu.

54,243

bry DZIEWUSZKI

witam jesienną caffą

http://static5.milionkobiet.pl/files/2015_10/.thumbnails/662x441/jesienna-kawa-4d8e3227e727e384480a0e1a13b68872_729574.jpg

miłej soboty

54,244

Witam!
Bachasia jak zwykle na posterunku.
Ten mój zapis z wczorajszego wieczoru brzmi chyba jak reklama.Dopiero teraz to zauważyłam,a ja naprawdę dokonałam odkrycia.
U mnie weekendzik pełną gębą. Z tym,że dziś muszę przygotować trochę smakołyków na odpust.Na razie kawka.

54,245

Witajcie smile

Dziś koniec świata,więc nie ma się czym przejmować tongue
Idę do fryzjera co by w niebie/piekle dobrze wyglądać big_smile

KONIEC ŚWIATA 2017: Dziś, 23.09.2017 planeta X uderzy w ziemię. Tak przynajmniej twierdzi pisarz David Meade. Na czym opiera swoją teorię, że koniec świata 2017 nastąpi własnie 23 września, a która w dodatku jego zdaniem jest niepodważalna? Zdaniem Meade'a koniec świata 23.09.2017 roku jest zapisany w specjalnym kodzie w Biblii. Według kodu, który odczytał Meade, w stronę ziemi zmierza nieznana planeta X, która w ziemię uderzy właśnie, dziś, w sobotę 23 września 2017 w nocy. Ma to być równoznaczne z początkiem końca świata. Do tej teorii o końcu świata już odniosła się Amerykańska Agencja Kosmiczna NASA

54,246

Witam z kawką przy sobocie.
Pada pada cholera pada a takie plany były.Koniec świata he he a ja w poniedziałek do fryzjera ,nie zdążę i co teraz hi hi,Markadia będzie ładna a ja tongue

54,247

U mnie też leje i na jutro też zapowiadali.Tak więc siedzimy w domku i jemy.Na jutro robię sobie małą dyspenzę od diety,ale nie dużą,bo robię większość na dietetycznie.Mięso będzie pieczone,sałatka makaronowa z makaronu razowego.Kotleciki z piersi z kuraka.Wiem,że to nie dużo,bo będzie jeszcze ptasie mleczko i sernik,ale postaram się zejść tylko symbolicznie.Majka od dwóch tygodni ma słodzoną herbatę stevią.Nie je słodkich serków,a kakao rano prawdziwe ze stevią.Niestety też ma trochę do zrzucenia.Pomalutku i do przodu.

54,248

Uff zdążyłam zaliczyć fryzjera teraz mogę spokojnie czekać na ten koniec tongue

Bulinko pyszne menu masz na niedzielę,może wpadnę na te ptasie mleczko,dawaj namiary wink

A u nas też leje leje i leje hmm

54,249

Markadia jedź na Kalisz,a jak tam dojedziesz,to Cię pokieruję.

54,250

Dzień dobry.

Na wypadek, gdybyśmy już miały nie poklikać to informuję, że bardzo lubię z Wami pisać i miło się Was czyta big_smile .

Bulinko> ja już dawno o tym słyszałam wink . Nawet tu na forum można było poczytać. Jeśli zaś chodzi o stewię... to mam nadzieję, ze naturalna a nie sztuczna. Ta druga przynosi więcej szkody niż pożytku. Lepiej niech odwyknie od słodzenia czegokolwiek. Stopniowo słodzi coraz mniej, aż się całkiem odzwyczai. Moja nie słodzi niczego już ze 3 lata.

Wszystkich pozdrawiam pięknie i udanego wieczoru.

54,251

Dobry wieczór Dziewczyny,
torba spakowana. Jadę pod nóż. 350 km przede mną.
Trzmajcie kciuki i dobre mysli mi przesyłajcie, proszę.

Buźka

54,252

Soniu 350 km,to tak jakby do mnie od Ciebie?Kochana,a co będziesz naprawiała sobie?Nie wiem,czy pisałaś.Jeżeli tak,to przeoczyłam.
Taja na razie przyzwyczajam do stevi.Z tym zmniejszaniem ilości cukru,to nie wiem,czy się da,bo Ona zaraz wyczuwa jak nidosłodzone.Poza tym zrezygnowałyśmy ze słodkich serków i jogurtów,więc to już postęp.Niestety już organizm się dopomina,bo jak nie kupowała słodyczy,tak poszła sobie kupić batona.Ppracujemy jeszcze nad tym.

54,253

hey  DZIEWUSZKI

http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/na_jesienny_wieczor_1.jpg

ja też trzymam wytrwale dietę ... smile
upiekłam dziś to ciasto  .... jest przEEEE pyszne

trzeba dać więcej mąki ... ok. 2 szklanek smile i z tej ilości produktów tj. na normalną brytfankę

dopiero jutro będę je zakąszać .... warto poczekać ...

Taja vice versa ... też lubię czytać ...

Sonia zdrówka smile

hii Markadia to teoretycznie może jeszcze pierdzielnąć ... 
no i po co piekłam ciasto smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE 

54,254

Basiu ja czekam i czekam i z tych nudów zrobiłam 6 słoików papryki marynowanej a wczoraj upiekłam szarlotkę smile
Żeby było na wszelki wypadek jakbym przeżyła big_smile

54,255

Ba-Cha napisał/a:

to teoretycznie może jeszcze pierdzielnąć ...

Ma pierdzielnąć po 23-ciej wink . Tylko nie wiem którego czasu, bo w niektórych krajach już pewnie jest godz. 23 big_smile .

Soniu> przesyłam moc pozytywnych myśli.

Bulinko> bo z tym cukrem jest tak niestety, że uzależnia. Mała jest  po prostu na odwyku wink .

Markadia> przeżyjesz i zjesz smile .

Dobrej nocy wszystkim.

54,256

Taja masz rację...niestety.
Kurcze...no nie straszcie już z tym końcem.

54,257

hey DZIEWUSZKI

jak widać i czuć
                         http://pobierak.jeja.pl/images/8/7/9/117345_koniec-swiata.jpg

http://pobierak.jeja.pl/images/4/9/b/25520_problemy-z-koncem-swiata.jpg
                     byłyście wyszykowane ... zapasy zrobione ... i jesteśmy dalej

no to caffe zapodaje

http://e-kartki.net.pl/kartki/72/2/d/niedzielna-kawa.gif

nadajemy nadal    lol   pozdrawiam

54,258

Żyjemy hura...
To miłej niedzieli!

54,259

Melduję się.    /na wywołanie Soni/

Skrót wiadomości:
1. Pracuję w nowym miejscu /jest stres i sporo do ogarnięcia/
2. Ze starą szefową weszłyśmy w spór i zaangażowałyśmy PIP. /Jak na razie wykrył źle obliczoną pensję sprzed 2 lat i jestem do przodu na 1500 zet/ big_smile
3. Zdechła mi sunia, z którą biegałam, która była z nami 10 lat... ech...
4. Miałam przejściowo dwa kociaki, ale musiałam oddać, bo dziecięciu zaczęło kapać z nosa - szkoda, taki był ubaw z tymi kocimi wariatkami. Zostały poszarpane fotele.
5. Mam lekką depresję i ogólnie słabą chęć do życia.

Ale Was podczytuję "zza krzaków" big_smile

54,260

http://e-kartki.net.pl/kartki/52/2/d/21054.jpg

54,261

Cześć niedzielnie,no nima końca świata i dobrze,gotuje obiadek i kawusie sobie chlipie
Sonia zdrówka ,też jestem ciekawa co naprawiasz ?
Bulinko z cukrem nie ma żartów wiem po sobie,pociąga mnie znowu i ciężko jest zrezygnować na prawdę,ile trzeba przejść aby skończyć z tym nałogiem? Nie dziwie się że córka poszła sobie kupić batona,ja też bym poszła big_smile  ach...
Weronka nie dołuj się Nam,wiem ciężko jest ale trzeba olewać pewne sprawy,i kasa wpadnie pewnie do rączki co szefowa źle naliczyła big_smile ,współczuję że sunia odeszła sad

Kicham i kicham co jest?Kurde przekichane mam
Do potem

54,262

Bo widzicie z tym cukrem to jest tak.
Ja mam to szczęście,że mam genetycznie szczupłą sylwetkę tak samo moje córki.
Możemy obżerać się słodyczami do woli bez większych konsekwencji.
Niestety wiele osób ma skłonności do tycia i myślę,że skoro Bulinka tak ma to i jej córcia tak ma,dlatego w takich przypadkach o ograniczenia tłuszczu i cukru w diecie trzeba dbać od małego.
Kiedyś miałam styczność z 3 letnim dzieckiem które w ogóle nie znało słodyczy bo jej matka była z zawodu dietetyczką w żłobkach i przedszkolach i wiedziala o co biega z tym słodkim smile

Soniu jeśli masz możliwość to napisz co Ci tam mają robić bo też chyba mi umknęło smile

Pozdrawiam smile

54,263 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-24 17:02:59)

Dzień dobry wszystkim.

Mojego brata pasierbica w wieku 8 lat ważyła więcej niż moja 14-latka i co najgorsze... szczyciła się tym hmm . Twierdziła, ze moja jest za chuda, a tymczasem wg skali w książeczce zdrowia dziecka, miała już w tym wieku otyłość. Tylko, że jej mama tak samo wygląda i też nie uważa tego za złe. Ja wiem, że predyspozycje genetyczne swoje robią, ale rozsądku należy trochę mieć. Jeśli się od rana do nocy wcina słodkie to jak ma być(?), bo tak to u nich akurat wygląda.
Gdybym miała ponownie dziecko, albo cofnęła czas, to też bym go nie przyzwyczajała. Słodkie zastępuje z powodzeniem owoc lub warzywo.
Ciężko żyć bez cukru, bo uzależnia tak samo jak nikotyna, ale da się. Mnie już nawet nie ciągnie do słodkiego. Tak przestawiłam swoją psychikę, że mogę żyć bez cukru. Tak jak skutecznie palacz rzuca fajeczki. Nawet mi teraz nie smakuje żadne słodkie ciasto czy słodzona herbata. To wszystko siedzi w naszej głowie!!! Wiem... brzydko jest się chwalić, ale uważam to za mój sukces życiowy.

Komu trzeba posyłam pozytywne wibracje i wiele sił oraz zdrowia.
Wirtualne buziaki dla wszystkich.

54,264

Taja zgadzam się z Tobą.
Napisałam,że nie musimy ograniczać się ze slodyczami bo nie mamy nadwagi ale fakt faktem nie jemy ich zbyt często.
Moja córka od maleńkiego nauczona jest pić wodę mineralną,słodkie napoje pije sporadycznie,bo i my tak pijemy.
Herbate czy kawe słodze jedną łyżeczkę bo słodsza by mi nie smakowała po prostu.
A wieczorem to już w ogóle nikt nie je niczego słodkiego bo podobno potem źle się śpi w nocy.
Nie ma diet ,bo jest zdrowy rozsądek big_smile

54,265

Był kiedyś był taki program w tv. Pani dietetyk przyglądała się rodzinie i wskazywała co w diecie jest nie tak.  Pamiętam jak mama słodziła maleńkiemu dziecku herbatę 3 łyżeczkami cukru, bo sama tez tak piła. Dietetyczka się pyta dlaczego tyle sypie, a ona na to, bo uważa, że małemu nie będzie smakować. Natomiast nigdy nawet nie próbowała nawet posłodzić mniej. Tak go przyzwyczaiła i tyle. Tak samo dosładzała kaszki, deserki itp. Od początku wpajała maleństwu, że bez cukru nie ma życia. Gdy ta dietetyk wyliczyła ile cukru dziennie oni zjadają wszyscy razem i postawia na stół te kilogramy cukru, to cała rodzina zrobiła wielkie oczy. Najważniejsze to samemu uwierzyć, ze to tylko kwestia smaku, że nie jest niezbędne do życia.

Zresztą co ja się tu wymądrzam. To działa w każdej dziedzinie życia, bo wiara czyni cuda; wiara w siebie, wiara w Boga, wiara w inną osobę... .

54,266

Hej smile

54,267 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-09-24 23:14:12)

Hej Kama smile Jak się trzymasz?
Dobrego wieczorku i spokojnej nocy wszystkim.
Bachaś smile ano, mam taką nadzieję, że poukładamy w końcu i połączymy jakoś te nasze życia.
Dzisiaj kolejny trudny dzień, trochę rozmów wszelakich. Najstarsza córuś choruje, przeziębiona solidnie kurka.
Jeszcze trochę poskładam ciuchów, rozwieszę pranie, sprawdzę Marka ciuchy i art. szkolne na jutro i lulam, mam nadzieję, błogo smile
Duży pokój to armagedon po wyniesieniu mebli, same kupy ciuchów, toreb, pościeli i wszystkiego innego, może o ten "koniec świata" chodziło wink
Weronka smile fajnie Cię przeczytać pomimo niespecjalnego samopoczucia, kliknij prosze czasem cosik. Dobre fluidy tam do Ciebie puszczam.

54,268

Witam!

54,269

hey DZIEWUSZKI

miłego tygodnia WSZYSTKIM ...

https://i.pinimg.com/736x/7d/45/86/7d4586ad13ae399304527dea047d7cc9--coffee-time.jpg

54,270

http://3.bp.blogspot.com/-b_wUTYWZ1HU/VDafL6rkk9I/AAAAAAABlOA/8Hu3GfROr1U/s1600/dzien%2Bdobry%2Bmilego%2Bdnia%2Bkotek5WT5E.gif

54,271 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-09-25 13:15:31)

http://e-kartki.net.pl/kartki/52/2/d/21074.jpg

U nas takie właśnie piękne babie lato.
Udanego tygodnia wszystkim.

54,272

U mnie też babie lato smile

54,273

Dziewczyny, u nas tyle pajakow w ogrodku, ze zaczelismy dawac im imiona big_smile Wszystkie tego samego gatunku Araneus Diatematus
http://www.uksafari.com/jpeg3/spgardn3.jpg
A tak poza tym to czekamy na opinie urzednika od konserwacji zabytkow czy mozemy pomalowac dom w odcieniach szarosci (drzwi i okna na olowiany kolor, a fasade na jasno szary), bo jak na razie wyglada oblesnie hmm
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21764941_10155693995549254_2440919500725588662_n.jpg?oh=8ece753425214fc4df17d2a97479d7a3&oe=5A428126

54,274

hey doberek wtorkowo DZIEWUSZKI

https://www.e-picfun.pl/upload/images/medium/2017/01/dzis_jest_jeden_z_takich_dni_2017-01-12_16-21-20.jpg

słonecznego dnia ... WSZYSTKIM ...

54,275 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2017-09-26 06:23:20)

Witajcie!
Bachasiu dzisiaj ma być ładny dzień i słoneczny.Oby się sprawdziło.Jak coś nie wypadnie,to siedzę w domku.Czeka mnie papierkowa robota i porządki właśnie w papierach.Muszę coś zrobić z szufladą i półką z dokumentami,bo jest jeden wielki burdel.Czas to jakoś wreszcie poukładać.Jedynie z dokumentami z firmy mam porządek.Reszta to katastrofa z powodu braku czasu i całkowitej anty postawy wobec tych półek.
Najpierw jednak kawka i Majka do szkoły.
Miłego dnia dla wszystkich!

Posty [ 54,211 do 54,275 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 833 834 835 836 837 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024