Cześć, Wszystkim!!!
Heloł.
Chcecie się ochłodzić? To zapraszam do nas, stale jest chłodno i wietrznie, a jeszcze bardziej ma być od jutra
Tajemnicza, gdzie Ty się osiedliłaś? Co to za chłodne i wietrzne miejsce? Brzmi ciekawie ![]()
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Strony Poprzednia 1 … 825 826 827 828 829 … 1,317 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć, Wszystkim!!!
Heloł.
Chcecie się ochłodzić? To zapraszam do nas, stale jest chłodno i wietrznie, a jeszcze bardziej ma być od jutra
Tajemnicza, gdzie Ty się osiedliłaś? Co to za chłodne i wietrzne miejsce? Brzmi ciekawie ![]()
Lal!, sloneczko u nas zaswiecilo ![]()
Bi_ania> zapewniam, że tu nic ciekawego nie ma
. Ja jestem ciepłolubna, więc ubolewam nad takim beznadziejnym latem, zresztą wiosny tez nie było
. Gdzie ja się osiedliłam? To zgadywanka będzie: A pamiętasz/ kojarzysz moze gdzie w Polsce 7 maja było pełno śniegu
? I nie mam na myśli gór
.
Śnieg w maju był w północno - wschodniej Polsce. Mieszkasz nad morzem?
Hej dziewczyny, u mnie żar leje się z nieba, termometr w słońcu pokazuje 42'
Bi_aniu> Bingo
. Nie nad samym morzem, nieopodal wprawdzie, ale trafione.
Tajemnicza, pomyśl o Islandii
tam dopiero podwiewa mieszkańców
Daleko masz do Bałtyku? Morze to jednak fajna atrakcja ![]()
Tajemnicza, pomyśl o Islandii
tam dopiero podwiewa mieszkańców
![]()
Daleko masz do Bałtyku? Morze to jednak fajna atrakcja
W jakimś zimnym kraju bym nie wytrwała, naprawdę.
Na szczęście mam ciepłe mieszkanie, nasłonecznione, bo moja mama ma ciemno i zimno w mieszkaniu, jak w grobowcu. Zawsze u niej marznę, nawet latem
.
Az tak daleko nie mam. Pochodzę z Trójmiasta, więc dla mnie morze nie jest żadną frajdą (jak dla górala góry). Nawet mnie nie ciągnie, nooo jak już tam jestem to miło popatrzeć na horyzont i posłuchać szumu morskich fal, ale ja i tak tęsknię za Tatrami.
Wiesz... z gór jadą nad morze i odwrotnie
.
Wiesz... z gór jadą nad morze i odwrotnie
.
Podobnie jest z włosami - dziewczyny z prostymi kręcą, a z kręconymi prostują ![]()
Ja też jestem zmarźluchem, gorzej chyba znoszę upały, na szczęście tych gorrrących dni nie ma za wiele w roku.
Marznąć też nienawidzę.
Myślę, że nadmorski klimat byłby dla mnie idealny.
Ostatnio spodobała mi się atmosfera Gdyni
szkoda, że nie jest się tak łatwo przesiedlić (praca, mieszkanie, bleble...)
tajemnicza75 napisał/a:Wiesz... z gór jadą nad morze i odwrotnie
.
Podobnie jest z włosami - dziewczyny z prostymi kręcą, a z kręconymi prostują
Dokładnie tak
.
Gdynia to moje ulubione miasto z 3-miasta, a co Cie tak urzekło w tym mieście?
Takie miasto w sam raz
nie za duże, nie za małe, z tego co widziałam zadbane, dobrze skomunikowane z resztą świata
Ładnie pachniało i słychać było mewy w mieście. Wesoła atmosfera na promenadzie no i oczywiście rejsy statkami.
Poza tym czytałam, że mieszkańcy Gdyni są najbardziej zadowolonymi z życia Polakami i mają dobrego prezydenta, którego wybierają od lat.
Dobre powody do przeprowadzki!
doberek DZIEWUSZKI
dziś środa dzień loda ... zawsze pomyślę o Soni gdzie Cię wywiało ???? ![]()
pozdrawiam chłodniutko WSZYSTKIE bez wyjątku
u mnie dziś zapowiadane 34 stp. w cieniu idzie zwariować ![]()
witam sie z wami w ten duszny deszczowy dzionek
Cześć, Dziewczyny!
BaCha, smakowita kawka ![]()
U mnie też dzisiaj pada, z czego się bardzo cieszę, bo może nie będzie tak gorąco, a muszę poszaleć po mieście ![]()
Witam!
Taja moja córka w tym tygodniu w Trójmieście przebywa.Powiem,żeby Ci ode mnie pomachała.W przyszłym roku mam zamiar szukać w Twoich okolicach turnusu rehabilitacyjnego,bo byłam tam tylko na jednodniowej wycieczce.
U mnie pogoda na razie znośna.Ciut chłodniej niż wczoraj.
CZeść
Bacha> Skoro środa dzień loda (też o Sponi czasem myślę, brak mi jej opowieści) , to zapodaję różne smaki.
Kto jaki kolor gałki wybiera
? Ja mam sorbet truskawkowy w lodówce.

Bi_ania> faktycznie tak jest jak piszesz. Prezydent Szczurek wyprowadził Gdynię na jedno z czołowych miast europejskich. To miasto dostało kiedyś jakąś europejską nagrodę za rozwój. Gdańsk niby metropolia, ale wg mnie to najgorsze miasto w 3-mieście i pewnie dlatego tak nie lubią się z Gdynią
.
Elka> ja też na upały nie narzekam
. Jakby nie patrzeć 21-23 stopnie i silny wiatr upałów nie czyni.
Bulinko> kto wie czy nie załapie się na turnus w miejscowości w jakiej pracuję. Tam często jeżdżą i się rehabilitują. Pożyjemy zobaczymy
.
Udanego dnia życzę wszystkim.
Podpisuję listę i idę spać.
Na razie.
Zamiast Loda schłodzony arbuz
Bi_ania> faktycznie tak jest jak piszesz. Prezydent Szczurek wyprowadził Gdynię na jedno z czołowych miast europejskich. To miasto dostało kiedyś jakąś europejską nagrodę za rozwój. Gdańsk niby metropolia, ale wg mnie to najgorsze miasto w 3-mieście i pewnie dlatego tak nie lubią się z Gdynią
W Gdańsku jest niewątpliwie piękne Główne Miasto, ciekawe jest ECS, dworzec i znośne wejście na plażę w Jelitkowie, nic więcej mi się tam nie podobało - na pewno nie chciałabym tam mieszkać.
Gdańsk wydawał mi się ociężały, a Gdynia lekka i świeża - zawsze mam takie zabawne skojarzenia związane z miejscami ![]()
Ale szkoda, że się nie lubią, razem można więcej.
Bi-ania> chyba się mimo wszystko tolerują, bo podobno od niedawna są jakieś wspólne bilety trójmiejskie, na skm i zkm na terenie całego 3-miasta. Wszystko zależy od gustu, bo np. moja znajoma uwielbia Gdańsk, a Gdyni nie lubi. Twierdzi, że Gdańsk ma wyjątkowa historie, jest zabytkowy, tajemniczy, urokliwy, a Gdynia zbyt nowoczesna, oklepana. Tak więc każdy lubi coś innego.
Jasne, co kto lubi.
Ja właśnie wolę miejsca pozbawione ciężaru historii i powagi kultu - przynajmniej na dłuższą metę. Bo wpaść na chwilę do muzeum też lubię.
To tak jak ja. Wg mnie Gdańsk jest ładny, ale wystarczy go zwiedzić i wracać do domu, a na dłuższą metę jest przygnębiający. Wolę Sopot i Gdynię.
Taja,to może znasz jakieś ośrodki w okolicy z miarę tanimi turnusami.
Co do lubienia miast,to bardziej podoba mi się Gdańsk.Lubię miasta z duszą,a Gdańsk niewątpliwie ją ma.
Bulinko> nie znam osobiście, nie miałam z tym do czynienia więc nie wiem. Jest szpital rehabilitacyjny i sadzę, że prywatnie też można zamówić rehabilitacje, nie tylko na NFZ. Prywatnych ośrodków nie znam.
Mam powód do oblewania, chociaż nie za wielkiego, bo to mały sukcesik, ale wznieść toast można na dobry początek
.
Właśnie dostałam ofertę Wydawnictwa na wydanie tomiku moich wierszy. Jednak nie dysponuję gotówką w kwocie 2700 zł. Muszę znaleźć sponsorów. Mam pewne typy, mam plany, ale z przyjemnością zapoznam się z Waszymi propozycjami i posłucham Waszych podpowiedzi na temat tego, gdzie ich szukać. Może znacie osoby, które mogłyby zostać mecenasami mojego tomiku, to proszę o informację.

Tajemnicza, gratulacje!!!
Może zrzutka.pl będzie pomocna?
hey Dziewuszki
kawencją witam upalny czwartek
Taja no
gratki za zdolności do poezji ..
pozdrawiam WSZYSTKIE od A do Z ...
Witam!
Bachasia dzięki za kawkę.Właśnie piję pierwszą.
Taja też Ci gratuluję.Niestety nie pomogę,bo kompletnie na tym się nie znam.
Ja też muszę się z Wami podzielić małą radością.Zamykam męża firmę i otwieram swoją.Podpisuję kolejną umowę na sprzątanie ze spółdzielnią mieszkaniową i mam nadzieję,że mężowych umów nie stracę.Dlaczego taka zmiana?Oczywiście przez ZUS.
Miłego dnia!
WITAM
gratulacje dla ciebie Taja.......
gratulacje Bulinko ....
Cześć wszystkim.
Za gratki dziękuję, choć to jeszcze niezasłużenie, bo jeśli nie uzbieram tej kwoty, nic z tego nie wyniknie.
Zrzutka czy polakpotrafi to mam obcykane już dawno. Obserwuję od kilku m-cy. Niestety książki nie cieszą się popularnością, poeta, pisarz to nielubiane fachy
. Ludzie wolą dawać kasę na sport i cele charytatywne, a na książki marnie dają. Ja jednak do uzbierania nie mam 300 zł, tylko prawie 3 tys. Co innego gdybym już miała chociaż połowę, to resztę może by się udało na tych portalach.
Bulinko> powodzenia.
witam... witam DZIEWUSZKI piątkowo
kawencje stawiam na DD

miłego dnia ...
Kawka.
Dobrego na piąteczek wszystkim ![]()
piatkowy poranek piekny sie zapowiada .
miłego dnia wszystkim .

Dokładnie tak mam cały ten tydzień,ale już się ma ku końcowi wreszcie.
To co niżej,to na następne dni do przemyślenia.

Mój syn dostał się na studia.
super bulinko jaki kierunek ???
moj tez sie dostał na studia na politechnike gdanska na dział mechaniczny
Fajne emocje przeżywacie
Gratuluję Wam i synom!
Ja to będę przeżywać dopiero/już za 3 lata ![]()
Och te dzieciaki rosna tak szybko .... Dzieki
Heloł.
Przetrwałam pierwszy pourlopowy tydzień w pracy. Ufff.
Wreszcie weekend
!!!!!
Pozdrowionka dla wszystkich.
Dziewczyny Kochane!
Odpisuję Wszystkim kolektywnie, bo straszliwie dużo ciepła od Was dostałam. Nie macie pojęcia jak bardzo mnie wsparłyście!
Przyznajcie się gdzie chowacie skrzydła kiedy idziecie do pracy? 
Żeby nie było, że tylko o dziewczynach pamiętam:

Lepiej już. Znacznie lepiej... Przepraszam, ale nie mam siły tłumaczyć co i jak. W każdym razie przekonałam się na własnej skórze ile osób się o mnie troszczy. Mniej lub bardziej udolnie (To akurat o jednej pani, która mało mnie nie wpędziła w stan permanentnej potrzeby podcięcia sobie żył swoim pomaganiem).
W każdym razie wszystko dobrze. Tylko wyrwę mam w sercu ale to minie. Wiecie?
Aniu najważniejsze,że już lepiej u Ciebie.
Elu mój syn poszedł na pielęgniarstwo.
Ż
Y
J
Ę
witam sobotnio ...upalnie ... DZIEWUSZKI

dzieciaki Wasze na studia się dostały .... i super
pozdrawiam i do potem....
Witam Was dziewczyny ......
U nas z rana piekne słonko swieci z lekkim wiaterkiem .
Ale jest jak narazie ładnie .
oby tak sie utrzymało
A tak się zastanawiałam Basiu
gdzieżeś się zapodziała...znaczy żyjesz
a tak cosik więcej he? ![]()
Annn
no życie, rany do wylizania, do zagojenia, nowe i ładniejsze futerko odrośnie...zakładam tylko taką opcję i za nią wypiję.
Dziewczyny dobrego weekendu, słońca i radości w sercach, dosiadam do wspólnej kawki ![]()
U mnie weekendzik zaczyna się za dwie godzinki.Jedziemy nad jeziorko na początek.Mąż podjedzie z Małą i fru nad wodę.Jedzonko Im podszykowałam,które mają zabrać i jedziemy sobie.Do późnego wieczorka poleżymy i posłuchamy plusku wody.Majka skorzysta i pobaraszkuje we wodzie.
Koniec wreszcie siedzenia w sklepie.Zostanie tylko moja praca.Huraaaa....
Hejka,
w biegu się witam, nawet nie mam czasu herbaty z Wami wypić. Mamę mam dziś w gościnie i szykuję się na grilla do brata.
Anna> pozytywne wibracje posyłam, łap w locie, zanim odlecą
.
Bulinko> Twój syn będzie chyba rodzynkiem, jeden facet na tyle dziewczyn
. Musi mieć dużą empatię, ze się na ten kierunek zdecydował.
Basiu> dziękujemy za jakikolwiek znak życia. Powodzenia.
Bacha> gdybym miała więcej odwagi, to bym na Długiej w Gdańsku stanęła z karteczką: " lepiej mi dać na tomiku wydanie, niż księdzu za nudne kazanie"
.
Elu> u mnie też dziś ładnie, nasycam się piękną pogodą póki ją mam.
Wszystkim wymienionym i nie wymienionym pozdrowienia posyłam.
Życzę wspaniałego weekendu i pamiętajcie, robota nie zając nie ucieknie, a piękny weekend owszem
.

Witajcie cieplutko pozdrawiam wszystkie kobitki. Witam Nowe koleżanki. ![]()
Tajemnicza Gratuluję
Bulinko również.
Miłego wieczorku życzę Soniu gdzie się podziewasz?
Dziękuję za gratulacje,a co do syna,to można się po Nim wszystkiego spodziewać.Lubi zaskakiwać i niestety wprowadza też w nasze życie negatywne podniety.Tak więc nie jest to nudny dzieciak.Teraz jednak jestem z Niego bardzo dumna.
Witajcie Wszystkie 40 +. Jestem Ela i mam 43 lata. Mam 3 dzieci i pracuję w szkole. Bardzo chętnie chciałbym sie do Was przyłączyć bo niestety ostatnio moje towarzystwo rozeszło się w różne strony świata.
a dlaczego tak to jest

miał być deszcz i nie ma ... troszkę ochłody by się przydało ...
pozdrawiam ... ![]()
Witajcie w iedzielny poraek ....
Bachus dzieki za kawusie zawsze niezawodna stawiasz nas z rana na nogi .
Witam rowniez nowo zagladajacych tu ...
Zapraszam do pisania mił bedzie nam jak powiekszy sie nasze grono .
Witam kolejnego Pana zapraszam .
Pogoda dzisiaj pochmurna za oknem
Elu3 witaj!
U nas pogoda w miarę:wiaterek,słońce wygląda zza chmur i trochę chłodniej niż wczoraj.Padało w nocy.Teraz mam nadzieję,że nie będzie padać,bo zaraz ruszamy do Lichenia.Najpierw do Bazyliki,a potem nad jeziorko.Jak wszystko będzie ok.to wieczorkiem czeka nas grill.Trzeba nadgonić ten miniony tydzień.
Miłej niedzieli wszystkim życzę!
Dziękuję za przywitanie ☺
U mnie całą noc lało ale teraz jest już przyjemnie i właśnie parzę poranną kawę☕- pachnie bezbłędnie ☺
A, o najważniejszymnie zapomniałam. Do ☕ oczywiście dla Wszystkich kawałek pysznego ciacha
Elu dosiadam sie do kawusi ...
wspolnie to milej bedzie sie piło .
u nas jest chłodno chociaz za chmur chce sie przebic słonko .
był moment ze padał deszczyk i tak pewnie bedzie cala niedziele
Elu 47serdecznie zapraszam na kawę i ciacho☺. U mnie teraz to słońce walczy z chmurami o palmę pierwszeństwa i na prowadzenie wychodzi jednak słońce - uff, to dobrze,bo zaraz jadę z dzieckiem na plac zabaw.
Bulinko 1969 byłam w Licheniu w zeszłym roku. Pojechałam tak żeby sobie pooglądać to i owo. I jak zabaczylam to mnie -dosłownie zamurowalo
och ciacho z checia ....
ja nie zdazyłam upiec ciacha chociaz za mna chodzilo takie szybkie kubus .
robilam golabki na dzis na obiadek .
u mie tez słonko za chmur chce sie przebic , czyzbys Elu mieszkała w tej polnocnej czesci polski co ja??
Jestem z Łodzi - prawie sam środeczek
Elu ja dzisiaj mam cala masę roboty domowej ale postanowiłam ze ciacho muszę upiec .
tak , ja tez jak mam wszystkich w domu , ale jednego syna nie ma a z drugim to troche duzo blaszka a nas dwoje .
ja tez w niedziele nadrabiam , dzisiaj juz pichce leczo do słoikow
Cześć, Elu ![]()
U mnie na szczęście nieco chłodniej.
Ostatnie dni spędzałam w parze z wentylatorem ![]()
Miłej niedzieli!
ja mam mieszkanie na poddaszu i tez w takie upalne dni to tu uffff goraco .
a jeszcze nie dokonalam zakupu wentylatora bo zawsze odkladam na pozniej
Witajcie
.
Dosiadam z imbrykiem zielonej herbaty.
Bulinko> nie ma dzieciaków idealnych niestety, jak i rodziców
. Ja na swoją młodą też nie mogę narzekać, dumna z niej jestem, to wspaniała dziewczyna... ale z tą jej nadwrażliwością to jest bardzo ciężko
. Ciągle się dwoję i troję, by nie popadła w depresję. Czasem się martwię jak ona sobie da rade gdy mnie nie będzie, czy jej partner życiowy będzie ją należycie wspierał.
U nas niby ciepło, ale są tak silne podmuchy wiatru, że z kościoła wróciłam strasznie oziębiona i okropnie rozczochrana. Chyba się nie wybiorę na niedzielny rodzinny spacer, bo nad jeziorem będzie jeszcze bardziej wiało
.
Ja dziś jestem bez ciasta. Mieliśmy pizze na obiad, a ona nas tak utuczy, że nikt już do wieczora ciasta nie ruszy
.
Wszystkich bez wymieniania pozdrawiam pięknie i udanej niedzieli życzę
.
Rafi> witaj, zbyt krótko i zbyt zwięźle napisane. Coś więcej się ośmielisz napisać?
Ela3> witamy w naszym gronie i zapraszamy do rozmowy.

Siedzimy na plaży w Licheniu,ale chyba zaraz wracamy.Mój mąż pochorował się po lodzie i to porządnie.Czekamy aż dojdzie do siebie i wracamy do domu.
Ja tez jestem nad woda☺Słońca jak na lekarstwo ale to nic. Czytałam o Waszych mądrych dzieciach , fajnie ze się udaje wychować mądrego człowieka, mnie niestety się nie udało a to przecież- jak patrze z perspektywy czasu najważniejsze zadanie w życiu, reszta zawsze jakoś się ułoży. Oj sorki za te smutasy
Strony Poprzednia 1 … 825 826 827 828 829 … 1,317 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024