Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 822 823 824 825 826 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 53,496 do 53,560 z 85,597 ]

53,496

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Sonia   wiesz coś więcej ... ???? na temat tej bomby .... ciekawe,że nigdzie nie podają tego niusa hmm

jak tam było w Anglii ???? co z pracą ???

Taja no dzięki Mycho  lol
ja też bym rankiem weszła na gotowa kawencje hiii

Bulinka niunie są odjazdowe lol

Markadia ale jesteś gadatliwa smile

Kamoa wkurw smile był ??? lol

Zobacz podobne tematy :

53,497 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-07-14 21:21:18)

BAcha w trojmiejskich wiadomosciacg jest info...pewnie nie chca siac paniki...w poniedzialek, Ksiazeca para z Anglii leci do Polski, Kate i Wiliam będą w Gdansku. Wejc na trojmiasto.pl

Mój siedzial w przedziale, gdy nagle rozległ sie krzyk przez głosniki ...jakis mezczyzna wykrzyczał trzy zdania po arabsku...w tym samym przedziale, gdzie moj man był siedziało dwóch arabów...mój mowi, ze zobaczył ich przerazenie w oczach ...wybiegli z przedziału i pobiegli do konduktora. Przetłumaczyli na polski, ktos krzyczał PO ARABSKU W POCIAGU JEST BOMBA.  Za chwile pociag stanął i kazali natychmiast  go opuscic. Ewakuowali cały dworzec.

Bacha, jestem wciaz za granicą...szczerze mowiac myslałam, ze to ja jestem bardziej narazona na jakis potencjalny atak terrorystyczny, a tu takie numery w Pl

53,498

http://b3.pinger.pl/e7f1866549027b02fafcb663c7c56ec1/tumblr_nbr5g1Os3j1sj8w3bo1_500.png

53,499

No matko....bomba...,a moja córka wybiera się do Sopotu.Na szczęście nie teraz.
U mnie już przygotowania do wyjazdu.Dziś pranie.Jutro po pracy paznokcie,fryz,prasowanie i pakowanie.Jedziemy na tydzień.Tylko 60 km od domu,ale nad jeziorko.

53,500

Podpisuję listę wieczorkiem dobrego wszystkim życząc
Szok z tą bombą

53,501

hey ...doberek DZIEWUSZKI

poranną kawcie zapodaje

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201705/1493834002_re9pze_600.jpg

http://www.e-picfun.pl/upload/images/large/2016/12/przyjemna_moze_byc_sobota_kiedy_2016-12-30_16-12-47.jpg

Sonia - dobrze,że to fałszywy alarm    ( poczytałam  ... komentarze też smile )
nigdzie nie jesteśmy przygotowani na ataki .... śmieszy mnie to zapewnianie w tv smile o bezpiecznej Polsce

i jak tam na ziemii angielskiej ???

milutkiej spokojnej soboty

53,502

Witam!
No to nastał poranek i znów do pracy,ale dziś krócej.
Dobrze,że to nie prawdziwa bomba była.Jakoś wewnętrznie dotychczas czułam się bezpiecznie w Polsce.
Miłego wekendu Wam życzę!Chyba dobra pogoda będzie,więc ładujmy akumulatorry.

53,503

Witaski sobotnie smile

Ano "rozgadałam się" bo czasu brak.
Jutro z samego rana córka wyjeżdża z dziadkami na Słowację więc trzeba ją wyszykować.
W dodatku spier...się nam junkers i nie ma ciepłej wody wrrr jak pech to pech.
Pogoda tez do niczego tego lata dzisiaj znów chłodno i ma padać hmm

http://e-kartki.net.pl/kartki/72/1/d/milego-weekendu2.jpg

53,504 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-07-15 11:50:55)

Dosiadam do kawy
Cd porządków na strychu i skoczę z młodym nad jezioro, potem nocka.
Dobrego weekendowego.

53,505 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2017-07-15 14:29:56)

Cześć Lasie smile

Dosiadam do sobotniej kawki.

Tajem -> Oczywiście, że zerkam. Tu taki spokój jest sympatyczny, taka dobra atmosfera, że grzech nie zajrzeć.

Otóż zmieniłam avatar - nie wiem czy widać. Zmieniłam albowiem zajrzałam ja tu wczoraj a tam... CIOTECZKA DOBRA RADA! O co to to nie! Taka ze mnie cioteczka dobra rada jak z koziej dupy trąba! Niniejszym zostałam zmuszona do aktualizacji wizerunku zgodnie ze stanem ducha smile

Czy któraś z Was lubi czytać Thomasa Manna? (Czy ja dobrze odmieniam?) Zaczęłam od jego ostatniej książki i się zachwyciłam, po czym sięgnęłam po "Lottę w Weimarze" i mam ochotę podciąć sobie żyły mokrym herbatnikiem z ciężkich nudów. Zdradziłam Manna z "Martwymi duszami" Gogola i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Być może źle trafiłam. Poluję na "Czarodziejską górę". Ktokolwiek czytał... ktokolwiek wie?

Teraz lecę do sklepu po wino... albo dwa i do znajomych. Życzę Wam cudnego weekendu Laseczki! Muuuach! :*

PS. Nowy awatar widzę w profilu a przy wpisach nie... ciekawe dlaczego?

53,506

Hejka.

Dosiadam z herbatą. Wróciłam od fryzjera, dużej zmiany nie widać, jedynie podcięte włosy, ale zawsze to coś big_smile .

Soniu> ja blisko trójmiasta mieszkam, a nie wiedziałam. Gdyby nie Ty, to nie miałabym pojęcia, bo nawet takie duże portale jak wp.pl nic nie pisały. Faktycznie dziwi mnie taka cisza w mediach. Czyżby konspiracja wszystkich stacji? Nie dziwiłoby mnie gdyby publiczna tv nic nie podawała, ale tvn i polsat też cicho... hmmmm. Ważne jednak, że to był głupi żart.

Anna> widać avatara i nawet miałam pytać co się stało żeś zmieniła wink .

Bacha> dla mnie się właśnie zaczęła przyjemna sobota.

Pozdrowionka dla wszystkich i pozytywne wibracje posyłam.

53,507

Hej martwił sie ktoś o mnie czy żyję?he he No zyje żyje a co to za zycie co...

53,508

hey  witam DZIEWUSZKI

niedzielnie witam

http://kameralna.com.pl/wp-content/uploads/2014/10/kawa-o-poranku2.jpg

Basia co Ci jest ???

Bey ? co tak zamilkłaś ??? he ??

Ann do 500-tnego posta    będą zmiany w Twoim profilu
potem zostaniesz : przyjaciółką forum ... jak większość ...
awatarek - nie jest widoczny smile  jak się pisze ...

Taja też mnie dziwi ta cisza w eterze ...

pozdrawiam Bulinkę - Mamuśkę - Markadię i resztę Mych

53,509 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-07-16 09:43:02)

Dosiadam Bachaś do Twojej kawki, dobrej niedzieli smile
Basia smile a martwił i czekał czy co skrobniesz. Tak samo jak Markadia i Kama długo nie piszą to czekam na jakiś skrob...skrob..
Zresztą i inne dziewczyny też. smile
Przywiązuję się kurna, chociaż nie widzę i nie znam osobiście..
A nie wyciągam do tablicy, bo sama wiem jak to jest. Nie zawsze ma się chęci pisać smile
Ładna pogoda dzisiaj, może jakiego grilla odpalę smile

53,510

Cześć, dziewczyny! Chętnie dołączę do kafejki smile
Ja również zaczynam dzień od kawy, koniecznie białej - to kwestia przyzwyczajenia.
Ponieważ aktualnie mogę sobie pozwolić na nocne przesiadywanie przed komputerem, dzisiaj mój początek dnia przypadł na godziny przedpołudniowe smile
Pogoda faktycznie przyjemna, a już niedługo zrobi się upalnie i będziemy cieszyć się słonecznym latem!

53,511

Dzień doberek w sloneczną niedzielę smile

Mamuśka no przecież napisałam co nie co wink

Córcia już jest na Słowacji,szczęśliwa tak mi trajkotała przez telefon,że nic nie zrozumiałam.
Ale ma się dobrze z tymi Dziadkami smile

U nas dzisiaj piękne słoneczko i tak ma być cały dzień,chyba posiedzę sobie nareszcie na balkonie bo coś ostatnio ta poda strasznie w kratke jest,jednym słowem lato w tym roku nas nie rozpieszcza hmm

Bi_Aniu witaj i baw się z nami dobrze,fajnie tu jest http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/hello.gif

http://mypozytywni.pl/images/uploads/a4f55249e6b5b87aa72b7a8eae9f9fc4d11a9a37.png

53,512

Markadia napisał/a:

Bi_Aniu witaj i baw się z nami dobrze,fajnie tu jest http://psiakosc.com/emoty/emoty-1/hello.gif

Dziękuję smile Pozdrawiam!

53,513

Cześć dziewczyny wink
Dosiadam do kawy, choć pora na obiad to u mnie odwrotnie, chata wolna sama jak palec to też robiem com mi się chcem a nic mi się nie chcem .
W piątek nici z zakupów, jak pisałam była zablokowana ulica, dodatkowo miasto rozkopane i wypadek na głównym skrzyżowaniu, nic nie upolowałam tylko wk.rwa ! po jaką horerę się tam wybrałam. Jeden plus to nakupiłam wędzonych ryb wszelkich maści i je spożywam big_smile no bo przecież są 'zdrowe'a ja chcę być piękna i gładka big_smile big_smile
Jestem w żartownym nastroju, jak widzę mojego sąsiada podglądacza, siedzi w choinkach to uśmiech mam od ucha do ucha, na dodatek inny dalszy sąsiad erotoman niedługo od jeżdżenia na rowerze siodełko mu do du.y wejdzie big_smile
witam nowe, wirtualny drineczek stawiam dla wszystkich
            http://img2.stylowi.pl//images/items/s/201212/stylowi_pl_kuchnia_barman-przepis--50-ml-czystej-wodki1-srednia-cytry_2330371.jpg

53,514

Witam Was kochaiutkie po długiej mojej nieobecosci ....
Pozdrawiam Was wszysciutkie .....
Witam nowo zagladajacych i piszacych

53,515

Hejka.

Stawiam poobiednią kawę i herbatę, dowolne proszę wybrać smile .

http://www.bokamerguesthouse.co.za/uploads/5/3/4/8/53482435/1037984.jpg?330

Elka> po tak długim czasie wreszcie jesteś i tylko 3 krótkie zdania? Nooo weź.... wink .

Basia> pewnie, że myślał kto i nie tylko o Tobie, ale o innych nieobecnych też. Jednak co zrobić... codziennie nie będzie się nawoływać wink . Czeka się cierpliwie i tyle big_smile .

Bi_Ania> witamy i zachęcamy do częstych odwiedzin naszej kafejki. U nas jest zawsze spokojnie, miło i domowo.

Wszystkie, absolutnie wszystkie pozdrawiam, pięknie i słonecznie.

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/11244794_926062764117909_858887865_n.jpg?ig_cache_key=MTA0MjEwNjU3OTc5OTUwODg2Mg%3D%3D.2

53,516

A cosik miałam skrobnac .
Pogoda ie dopisywała bo popadywało i zimo .
ale moja praca była zawsze pod dachem to ie mokłam ale ludzie na polu tak .
Sezo truskawkowy zakoczyłam .
w tym roku .
a w domu niewiem za co sie wziasc i dzisiaj siedze i niewiem co .....................

53,517

elzbieta47 napisał/a:

a w domu niewiem za co sie wziasc i dzisiaj siedze i niewiem co .....................

A to chyba znaczy, że nadszedł czas odpoczynku smile Super tak sobie czasem posiedzieć z totalnym wypięciem na obowiązki wszelkie smile smile

53,518

O! Ela dawno Cię nie było ...

bi _Ania witaj w pogodnej cafejce

pozdrawiam  WSZYŚCIUTKIE  od A do Z

53,519

Dzięki wszystkim za miłe powitanie smile
Na dobranoc coś pozytywnego:

http://obrazki.elektroda.pl/8409443300_1500247523.jpg

53,520

....bry DZIEWUSZKI w nowym tygodniu

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201606/1465767279_5h4hfo_600.jpg

pozdrawiam i zmykam

53,521 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-07-17 08:10:00)

Podchlewam kawę i mykam sprawy w mieście załatwiać.
Znośnego poniedziałku po tych drineczkach heh heh
Ela smile jak robota nie odchodzi znaczy trzeba usiąść, kawke wychlać, oddech złapać, do kuuleżanek skrobnąć smile

53,522

Dzień doberek smile

U nas po jednym dniu pięknej pogody znów pochmurno i kropi ehhh

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19894545_937820389690808_8566309053981093678_n.jpg?oh=441968f23d781bd66dfec3deba292b28&oe=5A115630

Pozdrawiam smile

53,523

Dziewczyny
Śmieję się z bezradności i chleję piwo
Od prawie miesiąca latam po urzędach, biurach, piszę różne podobno potrzebne wnioski, otrzymuję odpowiedzi, składam kolejne wnioski, wyciągam mapki, dzisiaj byłam po wyrys i wypis z rejestru gruntów...
Byłam kolejny raz w Gminie, chyba już siódmy i dowiedziałam się, że właściwie to i tak nie otrzymam warunków zabudowy, bo sąsiad za daleko.
Kopytka mi opadły.
Ale Pan mówi " wie Pani, a może poprzedni właściciel działek (on warunki otrzymał jako rolnik do trzech razem leżących działek, w tym jedna z nich została przez nas kupiona)przeniesie warunki zabudowy na Was?"

Sprawa przeniesienia to dwie kartki z jego i moim podpisem, zatwierdzenie bez żadnych mapek i niczego innego po dwóch tygodniach.
Chciałam tych ludzi w Gminie dzisiaj pozabijać, rozgrzeszycie mnie ? smile

53,524

Wpadłam się przywitać smile Kobieta po 40, matka dzieciom (prawie 22 i prawie 16)...trochę samotna, trochę samotniczka smile Witam i pozdrawiam Was wszystkie, zycząc miłego popołudnia i wieczoru :*

53,525 Ostatnio edytowany przez bi_ania (2017-07-17 17:51:49)

"Uwielbiam" załatwiać wszelkie sprawy urzędowe, te absurdy, zawiłości, długie okresy oczekiwania i całą biurokratyczną matnię.
I przeważnie tak jest, że każdy z urzędników, do których odsyła się interesanta, mówi co innego smile smile
To hartowanie charakteru smile smile dobrze jest się później napić smile

Cześć, Ivonqua, jam matką 16 - latka. Też w tym roku ekscytowałaś się wyborem szkoły średniej?

53,526

bi_ania napisał/a:

"Uwielbiam" załatwiać wszelkie sprawy urzędowe, te absurdy, zawiłości, długie okresy oczekiwania i całą biurokratyczną matnię.
I przeważnie tak jest, że każdy z urzędników, do których odsyła się interesanta, mówi co innego smile smile
To hartowanie charakteru smile smile dobrze jest się później napić smile

Cześć, Ivonqua, jam matką 16 - latka. Też w tym roku ekscytowałaś się wyborem szkoły średniej?

Ekscytowałaś? mało powiedziane, ledwo to przeżyłam. Tysiąc odmian na minutę. jednak udało się dostać do tej szkoły do jakiej chcieliśmy i do tej klasy, o której Syniu marzył. Tak więc: JEST OK. Chociaż ... już po wywieszeniu list, zaczął żałować, że nie wybrał innej szkoły. taki jego urok smile

53,527

To mój na odwrót smile Wybrał klasę i to faktycznie jest najlepszy profil dla niego, a ja ciągle rozważałam, czy to dobry wybór smile smile
Jestem już po pierwszym zebraniu i bardzo się cieszę, bo wychowawca sprawia dobre wrażenie smile
Czy u Was też jest zwyczaj wpłacania tzw. "wpisowego"?

53,528

no tak mamuska skrobnac trzeba to Was drogie kulezaki .
dzisiaj pozałatwiałam sprawy poczesci rachunki zaplaciłam . teraz po iedzieli kolejne .
u as dzis pogoda taka sobie

53,529

bi_ania napisał/a:

To mój na odwrót smile Wybrał klasę i to faktycznie jest najlepszy profil dla niego, a ja ciągle rozważałam, czy to dobry wybór smile smile
Jestem już po pierwszym zebraniu i bardzo się cieszę, bo wychowawca sprawia dobre wrażenie smile
Czy u Was też jest zwyczaj wpłacania tzw. "wpisowego"?

Nie, nie było ani zebrania, ani wpisowego, za to jak zanieśliśmy oryginały dokumentów, to przywitano nas  czekoladką smile Co kraj, to obyczaj. W sumie teraz się zaczęłam zastanawiać, bo od znajomej słyszałam, że też już była na pierwszym zebraniu...

Jaki profil wybrał twój Syn? Mój poszedł do klasy Medialnej (rozszerzony j.polski, historia, j. angielski). Poczekamy zobaczymy smile Na szczęście do września jeszcze daleko smile

53,530

Ivonqua, to wpisowe wynosi bagatela 150 zł smile smile prócz tego oczywiście jeszcze dobrowolna wpłata na Radę Rodziców.
Szkoły średnie w moim mieście mają właśnie w zwyczaju pobierać owo wpisowe od pierwszoklasistów, nie jest to obowiązkowe, no ale wielka prośba o wpłaty, więc... trudno. Raz nie zawsze ;P
Jeżeli u Was nie pobierają takiej opłaty, to super!
Mój syn wybrał klasę z rozszerzoną matematyką, informatyką i j. angielskim.
W drugiej klasie będzie miał 7 godzin matematyki tygodniowo smile
Twój syn pewnie będzie miał sporo godzin języka polskiego smile
Kupiłaś już podręczniki? Ja już mam wszystkie smile Edukacja mojego dziecka to moje hobby wink

Elżbieto, człowiek, który zapłacił rachunki, to człowiek szczęśliwy smile
U mnie też pogoda nietęga, nawet lało, ale teraz nadszedł przyjemny wieczór.

53,531

bi_ania, tak daleko to ja jeszcze nie zaszłam. teraz odpoczywam od stresu związanego z końcem gimnazjum. Dopiero czekam na listę podręczników. Zresztą przyrzekłam Panu Syniu, że na chwilę przestajemy rozmawiać o szkole i sprawach z nią związanych smile, co oczywiście nie powstrzymało mnie przed sprawdzeniem  wcześniejszych planów zajęc, poznaniem listy lektur... no i tak zupełnie przypadkiem, jaka jest punktacja podczas rekrutację na dziennikarstwo big_smile Zupełnie niewinnie zahaczyłam też o japonistykę tongue Śmiem twierdzić, że jestem jednak szurnięta. Z niezwykłą przyjemnością jednak obserwuję, że nie tylko mnie tak "zmobilizował" pierwszy etam dorosłości mojego pana Synia smile

53,532

Japonistyka dla Pana Synia czy dla Ciebie? Bardzo ciekawy i nietypowy kierunek smile

53,533

Witaski wieczorkiem smile

Oglądam "Projekt Lady" i sączę pifffko zimne,bo jakoś parno jest.
U nas popadało popołudniu trochę,od jutra zapowiadają upały smile

Wybór szkoły średniej czeka mnie za dwa lata bo moja młodsza córcia skończyła pierwszą gimnazjum właśnie .
Starsza w zeszłym roku skończyła już studia smile

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/3451199e1dca5fdc37268a6941c17f7a_th2.gif

53,534

Też włączyłam piffko zimne, ale nie wiem czy skuszę się na projekt lady...  Nie wiem dlaczego mam wrodzony wstręt do tego typu programów. mam nieodparte wrażenie, że wszystko co się w nich dzieje nie ma nic wspólnego z prawdą, a jest efektem powielonego z produkcji zagranicznych scenariusza. takie "ukryte prawdy" i "trudne sprawy" w jednym smile

53,535

Dwa lata szybciutko miną i córka śmignie do szkoły średniej smile A starsza córa, jaki kierunek skończyła?

53,536

Yvonqa napisał/a:

mam nieodparte wrażenie, że wszystko co się w nich dzieje nie ma nic wspólnego z prawdą, a jest efektem powielonego z produkcji zagranicznych scenariusza. takie "ukryte prawdy" i "trudne sprawy" w jednym smile

Zapewne tak właśnie jest.

53,537 Ostatnio edytowany przez Markadia (2017-07-17 21:46:55)

Żadnych "Trudnych spraw"  i tego typu programów nie oglądam,"Projekt lady" jest wyjątkiem bo mam dwie córki i patrze trochę pod tym kątem smile
Te programy o których piszecie mają inny charakter są fabularyzowane "Projekt lady" nie.
Starsza skończyła na Politechnice krakowskiej kierunek"Inżynieria produkcji"
Szkołę średnią skończyła technikum informatyczne.

53,538

Moje synostwo zaś w tym roku idzie na studia,a drugi do trzeciej technikum.W tym roku przeżywałam maturę.Matura już druga,bo mam jeszcze starszą córkę.Tak więc obcy mi już taki stres.Nie ma co jeszcze dzieci podwójnie denerwować.Lepiej podejść na luzie.

53,539

Może masz rację smile Ja przy dwóch synach pewnie oglądałabym program o młodych gentlemanach smile.  twoja młodsza córka też ma umysł ścisły? u mnie się tak rozłożyło, że starszy SGH: Metody ilościowe w ekonomii i systemy informacyjne, a drugi śpiew, muzyka, socjologia, psychologia, filozofia i na moje nieszczęście filozofowanie big_smile. Żadnych punktów wspólnych hmm Starszy praktyczny, rozważny,  konsekwentny, zafascynowany sportem, a młodszy fantasta, marzyciel i niestety ma coś z leniwca big_smile

53,540

Chyba wszystkie te programy mają scenariusz, moja koleżanka brała udział w "Ugotowanych" i mówiła, że wszystko musiało się odbywać według planu.

53,541

UGOTOWANYCH  to ja lubię i wszystkie programy kulinarne, trochę to głupie, bo sama wolę dobre zjeść niż gotować,  ale z prawdziwym podziwem patrzę na ludzi, którzy potrafią czarować w Qchni.
Nie wiem z jakich powodów (serio) oglądam też "kuchenne rewolucje" i inne takie kulinarne show. Ja, która ma do perfekcji opanowane dania: "smaczne soś z niczego w 10 minut", ta, która mogłaby napisać podręczniki pod tytułem " jak nakarmić rodzinę, bez poczucia bycia ofiarą garów" i "obiad w 16 minut" smile Kompletnie nie potrafię piec niczego słodkiego, ale za to pizzę robię porządną wink
Z takim samym zapamiętaniem oddaję się oglądaniu wszystkim rywalizacjom wokalistów, choć sama ...

53,542

doberek raniutko DZIEWUSZKI

witam Yvonge    lol

kawulca zapodaje
                                            http://d.demotywatory.net/3638.jpg

japonistyka ? - ciekawy i b. ciężki kierunek  na który b. trudno było się dostać .... lata temu lol
koleżanki córa na to startowała  w końcu skończyła filologię angielską  ...

Yvonga podaj jakieś przepisy na "obiad w 16 minut" i "smaczne coś z niczego w 10 minut " 
myślę,że wszystkie nas to zaciekawi smile   propozycja na dzisiejszy obiad smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ... od A do Z 

53,543

Dzień dobry.
Witam nową w kafejce.
Piszę z trasy do Zakopca. Chciałam wyprzedzić Bache i pierwsza kawe postawić ale jak zwykle się spóźniłam. Choć jestem na nogach od 4.30 .
Pozdrowionka wszystkim.
Udanego tygodnia netkom smile .

53,544

szczesliwego wypoczynku Taja......
no Bachy to nikt nie przescignie ..
no synus mature zdał , ja jako mama zadowolona

53,545

Witaski  w słoneczny dzionek http://s16.rimg.info/2f06ca703bbe5ef71f9bffb9017d2239.gif

U nas dzisiaj ma być upalnie ,poszłabym na basen ale samej mi się nie chce.
"Kuchenne rewolucje" też oglądam.
To są właśnie programy reality show zupełnie innego typu niż fabularyzowane "trudne sprawy" czy "ukryta prawda" gdzie grają aktorzy.

Apropo kulinariów dziś robię paprykę faszerowaną,ostatnio robiłam w zeszłym roku bo potem papryka jest droga.

http://mypozytywni.pl/images/uploads/29d2b3e1f1daea8275c6f47fc53786c69ab39ea8.png

53,546

Eluś gratulacje dla syna.Co dalej planujecie?

Majunia z mamusią bawią się doskonale nad jeziorem wśród znajomych i nie tylko.

53,547

Yvonqa napisał/a:

Z takim samym zapamiętaniem oddaję się oglądaniu wszystkim rywalizacjom wokalistów, choć sama ...

Ja lubię oglądnąć czasami "The Voice of Poland".
Jeżeli chodzi o cokolwiek, co dotyczy kulinariów... zieeew... to ta dziedzina życia, która omija mnie z daleka smile
Czasami z czystej perwersji zostawiam grające "Oszukane" - komedia!

Dzisiaj nareszcie słońce!

53,548

dziekuje bulis ....
tak dalej chce isc sie uczyc ale czy dostaie sie .

ja mam młoda cukinie i chce zrobic tez nadziewana miesem mieloym

53,549

Po południowo witam smile

Jako leworąk w kuchni podaję przepis  na pyszny obiad w 16 minut: (tylko uważajcie, dla osób, które sprawnie posługują się tłuczkiem i wałkiem, może zawierać sceny brutalne).

1. Krok pierwszy: otwieram lodówkę, wyjmuję z niej przepyszne mielone (dzieło mojej mamy).
2. umieszczam kotlety na rozgrzanej patelni i odgrzewam je na bardzo małym ogniu.
W tym czasie sprawnym ruchem dłoni, z dolnej szafki wyjmuję słoiczek z buraczkami, które w lato podaję na zimno, w zimie odgrzewam.
Obiad podaję z kształtną kulką ugotowanej w dniu wczorajszym kaszy gryczanej.

Według podobnego przepisu przyrządzam gołąbki, pierogi ruskie i pierogi z mięsem.
Coś z niczego w 10 minut, to zupa krabowa, albo tylko zupka i do tego nie krabowa, a tylko o smaku krabów smile

Dla usprawiedliwienia dodam, że w weekendy gotuję sama, a zupki  jem tylko wtedy, gdy serio mam na nie ochotę smile

53,550

tez tak idzie bynajmniej przy garach sie nie sterczy

53,551

Ja tam gotować lubię i gotuję smile
Lubię też piec ciasta,teraz za mną chodzi sernik ale na zimno bo upały idą.

Trochę nudno mi się robi bo córa od niedzieli bawi na Słowacji z Dziadkami wraca w sobotę,
Wczoraj poszli połazić trochę po górskim lesie i nazbierali sobie kurek na kolację smile

Życzę milusiego wieczorku smile

53,552

apetytu narobiłas na kurki w smietanie

53,553

Też mi córka wczoraj apetytu narobiła,ale u nas kurki na targu po 29 zł hmm

53,554

rety... taki sosik z kurkami to i ja bym zjadła smile, ba nawet sama bym się za gotowanie wzięła smile   
http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERI … 118338.jpg

53,555

Podpisuję listę i mykam
Dobrego

53,556

Markadia napisał/a:

Ja tam gotować lubię i gotuję smile
Lubię też piec ciasta,teraz za mną chodzi sernik ale na zimno bo upały idą.

Markadia, zazdroszczę umiejętności pieczenia ciast. ja niestety mam taki dar, że niezależnie od tego jakie ciasto piekę i tak wyjdzie zakalec. No może nie zawsze... Mój problem chyba polega na tym, że moja Mamcia jest dla mnie niedoścignionym wzorem jeśli chodzi o przystawki, zupy i dania główne, a moja niedoszła teściowa była ideałem jeśli chodzi o pieczenie ciast.

Nie to, że wpadłam w kompleksy, ale czasem tak właśnie było.  Nigdy nie zapomnę (i wspominam to ze smutkiem raczej), jak mój syn po powrocie od babci z wakacji, stwierdził, że mój rosół jest jakiś taki "za mokry". Oczywiście śmieję się z tego teraz, ale takim nieco krzywym śmiechem.

Druga sprawa, że moja Mamcia (75 lat) nigdy nie unikała pikantnych przypraw, odważnych połączeń i ryzykownych ruchów w kuchni.  Sama ponad 25 lat temu sięgała po przepisy które wielu ludziom się w głowach nie mieściły.
Całą rodzinę przyzwyczaiła do smaków innych, nowych, wyrazistych.  No cóż jej przewaga polegała na tym, że miała odrobinę więcej czasu na rozwijanie swoich pasji. ja w pracy od 8 do 16, po pracy, też zawsze coś do zrobienia, a po tym znów przygotowanie do pracy na kolejny dzień.
Zresztą chyba sama się przed sobą tłumaczę, prawda najprawdopodobniej jest taka, że  nie umiem i już ;(

53,557

Ale... jeść to lubię. Bardzo.
I zazdroszczę każdemu, kto czuje przyjemność z gotowania smile

53,558

U mnie było odwrotnie,moja mama nie miała serca do gotowania.
Pracowała w szkole i jadła w szkolnej stołówce,ja z siostrą też,tata jadł to co mu mama przyniosła ze szkoły albo na stołówce zakładowej.
Może dlatego ja lubię hmmm roll
A przypraw rozmaitych też używam,lubimy pikantną kuchnię smile

http://s2.ifotos.pl/img/4-Milego-_hhwhxpa.gif

53,559

Dobrej nocy życzę!

53,560

hey DZIEWUSZKI ...

śpiochy jedne .... żadna jeszcze nie wstała by kawcie zapodać ??? smile

http://img2.dmty.pl//uploads/201303/1363700571_qhhrvg_600.jpg

miłej środy smile

Posty [ 53,496 do 53,560 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 822 823 824 825 826 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024