Bachasiu jest taka pieśń:
"Ciągle zaczynam od nowa,choć czasem w drodze upadam...."
To się tyczy mojej diety.Reszty nie komentuję.
Dziś sprzatam najpierw w domku,tak tylko z wierzchu,a potem pójdę na podwórko.Chyba,że coś się zmieni niespodziewanie.
52,261 2017-03-04 09:21:24
52,262 2017-03-04 10:29:36
Cześć weekendowo Dziewuszki ![]()
Bachasiu ja jestem na plusie z kg.Ważyłam się przed wigilią było 52,5 teraz jest 55 dla mnie to w sam raz przy 164 wzrostu ![]()
Trzymam kciuki za te co liczą kalorie 
U nas dzisiaj na razie jest 10 ale ma być nawet 16 super ![]()
Wczoraj wysprzątałam wstępnie balkon a dzisiaj zacznę sadzonkować kwiatki ![]()
Dla mnie już jest wiosna przynajmniej w sercu i myślach moich ![]()
Życzę miłego cieplutkiego weekendu ![]()

52,263 2017-03-04 10:38:33
hejka ![]()
gdzie moje 14 topni dzisiaj? ja się pytam ? ![]()
zimno jak w zimie
chce dzisiaj na siłkę
i pomyjemy podłogi z moim manem w duecie.
Anna...to jak sie rasuje to swoje ego...bo nie załapałam ?
Weronka...zyjesz po pracowitym piątku?
Taja...pokaż suknie ! ![]()
Mamuska...jak motylki, nadal fruwają? jak ja Ci zazdroszcze...:)
Markadia ...jakie kwiatki rozsadzasz?
52,264 2017-03-04 10:46:24
Soniu na razie pelargonie bo je się rozsadza koniec lutego/marzec ![]()
Mam też nasiona lobelii którą sieje się też luty/marzec reszta jeszcze chwilke musi poczekać ![]()
52,265 2017-03-04 12:39:51
Markadia
lobelia jest przesliczna ![]()

52,266 2017-03-04 12:41:15
U sąsiadów wiosenne porządki.Ja też za jakąś godz.idę.Dodałam sobie roboty w domu,ale kończę czesciowo.Podłogi wieczorem.
Markadia u nas też ciepło.
Soniu nad morzem zawsze chłodniej.Pewnie dlatego marzniesz.
Pozdrawiam z ciepłej Wielkopolski.
52,267 2017-03-04 13:49:07 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-03-04 13:51:50)
Hej dziewczyny ![]()
Dosiadam z popołudniową kawuś.
Wiosennie działam, liście mam pograbione, drewna jeszcze nie rąbię, ale od poniedziałku jak będzie w miarę pogoda wezmę się za przekopywanie z obornikiem części działki. Taki plan, a jak wyjdzie czas pokaże.
Soniu
jak wyżej, czas pokaże jak to wszystko się nam rozwinie. Daleko mi do motyli, za bardzo w dupę w życiu zostałam, by tak się rzucić bezmyślnie w znajomość z obcym człowiekiem.
Ale coś jest na rzeczy, czuję to podskórnie i bardzo bym chciała, żeby się rozwijało.
Mykam. ![]()
Aaa i jeszcze jeden kop wg życzenia hehe ![]()
52,268 2017-03-04 16:32:34
Soniu wiem,że lobelia jest piękna,co roku ją sieję ![]()
Rzadko spotyka się niebieskie kwiatki a w tym roku udało mi się oprócz niebieskiej kupić jeszcze różową,nigdy nie widziałam różowej lobelii,zobaczymy.

A taką miałam w zeszłym roku ![]()

Cieplutkiego miłego popołudnia ![]()
52,269 2017-03-04 16:37:13
Ja też chcę ciepełka, zrzucić te kurtasy, botasy, szalikasy i czapkasy...
Wczoraj był dzień pod znakiem demolki. Wywaliłam starą ławę /jeszcze od teściowej - późny "gierek"/ i fotel, który ponieważ ważył 100 kilo, musiałam rozmontować. Zresztą ławę też...
Potem zaliczyłam Drogę Krzyżową w kościele - musowo, bo dziecina w tym roku do I-ej Komunii.
Wcześniej próbowałam naprawić rower, zaczęło się od wymiany dętki a skończyło na pękniętej ośce i wizycie w serwisie. Rower dla mnie podstawowy środek lokomocji, tak, że ważna rzecz...
Bulinka - najmij Ukraińca ![]()
52,270 2017-03-04 19:18:30
a kuku DZIEWUSZKI ....
Sonia a ja myślałam,że dzisiaj w Polsce było wszędzie tak wiosennie ![]()
u mnie było cieplutko - chociaż troszkę dmuchało
Markadia to laska jesteś
z taką wagą no ??? no ????
mi wystarczy jak wrócę do prawidłowej wagi - czyli do wzrostu ... i może być
przynajmniej nie jestem pomarszczona
Mamuśka oby Ci się rozwijała ta znajomość ...
ta lobelia długo kwitnie ....???? ![]()
pozdrawiam Bulinke - Ele- Weronke - ANN i resztę Mych ...

52,271 2017-03-04 19:41:47 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-03-04 19:46:18)
Dzień dobry pod wieczór
.
Bacha> oponki... świetne po prostu
.
Elu> kiedy Ty się rozgadasz, kochana
?
Bulinko> nie boisz sie trzymać na czarno pracownika?
Soniu> weź mi nic o sukni nie mów, bo jestem zdołowana. Załączę tę, którą kupiłam, ale mimo, ze w miarę ładna, to materiał wydaje mi się mało elegancki i ta aplikacja tandetna na żywo. Toteż szukam dalej, a tę ubiorę na inną okazję np. poprawiny. Mam kilka imprez w tym roku (2 komunie, chrzty). Ale do rzeczy: poszłam dziś na sukniowe zakupy. Siedziałam w przymierzalni godzinę, przymierzyłam ponad 20 sukien i żadnej nie kupiłam. Ja nie wiem... czy oni szyją te suknie jakoś niewymiarowo, czy ja jestem taka niewymiarowa? W każdej coś nie tak... tu odstaje, tam uwiera, to za wąskie/szerokie w biuście lub w biodrach. A największe przewinienie to za krótkie!!! Ja nie chce długiej ale taką midi, przed same kolana, a nie mini, że się nachylę i tyłek widać. Szczerze... jestem zła 
Co chwilę słyszę, ze osoba z nadwagą ma problem odzieżowy, a ja widziałam więcej sukien dla tych grubszych niż dla chudzinek
.
Wszystkie pozdrawiam serdecznie
.
52,272 2017-03-04 19:43:07
Bachasiu co z tego ,że "laska" jak sama laski potrzebuje bo koślawe kolana ![]()
A lobelia kwitnie całe lato od czerwca do października,jak ją teraz posieję ,tylko trzeba pamiętać o podlewaniu bo szybko klapnieje,ja ją podlewam codziennie ![]()
52,273 2017-03-04 21:02:08
Taja ładna ta sukienka,a do tego taki dlugi szal.Tak wogóle,to gdzie Ty te sukienki widziałaś dla grubszych,bo u nas odwrotnie.
Maradia ciekawe,czy te lobelie by w ogródku kwitły.Tylko latać codziennie z konewką hm...Ładnie się prezentują.
Sporo dziś zrobiłam i to bez pomocy żadnej.Nawet Majka mi się ulotniła.Poszła z babcią sprzątać na cmentarz. Po niedzieli zatrudnię synów.Muszą mi pograbić.
52,274 2017-03-04 21:08:15
Taja sukienka bardzo ładna,co Ci w niej nie pasi? ![]()
Bulinko lobelia musi gdzieś zwisać moja stoi na parapecie okna balkonowego,myślę,że w ogródku by się uchowała ale codzienne podlewanie jest konieczne ![]()
52,275 2017-03-05 06:47:37
doberek DZIEWUSZKI raniutko
to co caffa????

Taja ta czerwona sukienka śliczna
i kolor zawsze odpowiedni
Bulinka masz racje .... prztytej osobie
ciężko się ubrać ...
Markadia ta lobelia kwitnie cały sezon ???
już sobie obmyśliłam ... na zewnętrzny parapet dam tylko jedną donicę ... już nawet wiem, który krzaczek przesadzę
na jesieni kupiłam w Netto - taki z zielonym listkami i czerwonymi kulkami
( nie papryczka - nazwy nie pamiętam
)
jak przyniosłam do domu - to dopiero na necie wyczytałam,że to krzew na rabatki >>>>
przeżył zimę w domu ... to jak zrobi się cieplej to go dam na okno w łazience
bardziej bezpiecznie i taniej w razie upadku
bo w kuchni mógłby spaść na auto .... ale byłby to kosztowny problem
( mieszanie mam w powietrzu hii )
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

52,276 2017-03-05 09:32:33
Witam!
Nie wiem za co i dlaczego,ale u mnie pada.Mam nadzieję,że przelotnie.Chciałam dziś skorzystać z uroków wiosny i jechać na ten spacer.
U nas w Koninie jest taka "Galeria nad jeziorem".Jest tam trochę wody i spacerniak.Pomyślałam,że połączę przyjemne z pożytecznym i kupię też Majce kurtkę wiosenną.Jak będzie padać,to będzie tylko pożyteczne.
52,277 2017-03-05 10:24:15
Dzień doberek Dziewczynki ![]()
Bachasiu ale kawka wielka dzisiaj przyda mi się bo coś mnie z leksza głowa pobolewa ![]()
A lobelia kwitnie cały ten sezon tylko podlewać no i ja od czasu do czasu podlewam z nawozem do kwiatków kwitnących jak wszystkie na balkonie ![]()
Bulinko u nas też cieplutko ale trochę się pochmurzyło ale deszczu u nas nie zapowiadali,zobaczymy ![]()
A reszta kobitek gdzie?

52,278 2017-03-05 11:05:15 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2017-03-05 16:04:43)
Cześć Lasie ![]()
Melduję się przy porannej kawie. Takie piękne słońce było u mnie z samego rana, że aż postanowiłam, że od dzisiaj wrócę na dietę i zacznę ćwiczyć (Przytyłam dwa kilo) ale... słonko zaszło za chmury i już mi się nie chce
Nie ma to tamto - zaczynam.
Mamuśka... Zaciskam kciuki aż mi palce bieleją. Ja wiem, że nie jest łatwo pokiereszowanej kobiecie wejść w związek emocjonalny ale trzeba się otwierać przed ludźmi, nawet jeśli się boimy i choćbyśmy znowu dostały po dupie. Jasne, że nie przed każdym ale uczuciom trzeba dać szansę. Who knows?
Soniu -> Rasowanie ego polega na tym, że logujesz się na takim forum, wrzucasz swoje prawdziwe foto, siadasz wygodnie w fotelu i odbierasz zaproszenia od mężczyzn z całego świata, w wieku od 20-55, którzy skupiają się na prawieniu ci komplementów. No oczywiście, że nawijają ci makaron na uszy, a ty po pierwszej setce jesteś wkurzona, ale co tam. Przebierasz jak w ulęgałkach i wreszcie znajdujesz w tej całej masie kilka perełek, które zasługują na twój czas (przystojni, inteligentni, oczytani, seksowni). Potem ktoś tam jeszcze się wykruszy i zostaje crem dla la crem... dajmy na to po jednym z każdego kontynentu
Na ogół każdy z nich próbuje wejść z tobą w internetowy związek i w tym celu Panowie wspinają się na wyżyny intelektu
Jak te historie się potoczą zależy wyłącznie od ciebie ale ręczę, że po takiej terapii czujesz się jak bogini
Tak, tak... oczywiście to ten jedyny powoduje, że czujemy się piękne ale jak stu innych mężczyzn utwierdzi nas w tym przekonaniu to nie jest źle ![]()
Cudownego dnia Wam życzę dziewczyny :*
52,279 2017-03-05 11:17:10
Dzień dobry, jestem tu nowa i może dodałam post nie tam gdzie trzeba:)do rzeczy:)jestem kobietą po czterdziestce mężatką, matką trójki dzieci juą dorosłych. Jestem strasznie samotna, mam męża ale on no cóż....Może jest ktoś z okolic Nowego Sącza
52,280 2017-03-05 11:25:30
Witaj Skoczenster 
Dobrze trafiłaś,a czy z Sącza czy nie z Sącza to nieważne,My tu z całej Polski piszemy ![]()
52,281 2017-03-05 11:29:21
Dosiadam do tej kawuśki w wyrku, hej niedzielnie i wiosennie. ![]()
Słoneczko wszędzie naganiam ![]()
Annn
taaaa.. Co do słowa ![]()
Pomykam
52,282 2017-03-05 13:30:50
Hej, dziewczęta. ![]()
Skoczenster - fajny login.
I dziwny - skąd taki?
Zazdroszczę Wam wolnych wkndów. Nie pamiętam już kiedy miałam, albo praca albo szkoła... czekam na święta ![]()
Ale- jutro mam wolne i nie wiem co z tej radości robić. Opcje są takie:
1. sprzątnę piwnicę /fuj/
2. sprzątnę szafy /ale żeby wywalić połowę ciuchów muszę najpierw zrobić miejsce w piwnicy, w której owe łaszki muszą swoje odleżeć, niestety/
3. sprzątnąć ogródek przed domem /ale jak będzie padało to nie/
4. kurde, co ja z tym sprzątaniem... nie, nie. Poleżę i poczytam
5. pojadę rowerkiem na kawę do koleżanki, jakieś kwiatki bym kupiła /ale ogródek niesprzątnięty/
6. stuninguję kilka wiosennych ciuchów /tylko, że ta maszyna... nie chce szyć.../. O! i zasłony czekają...
7. może jednak - odpocznę i się pokręcę w szlafroku po chacie, drapiąc się po... plecach
8. mogłabym jeszcze szafy poprzesuwać /wiosna - zmiany/
Ileż możliwości! Już jestem zmęczona.
52,283 2017-03-05 18:24:03
Witam z herbata zieloną.
Gdzie ten ładny weekend? U nas dżdżysto i pochmurno, z planów spaceru nic nie wyszło
.
Markadia> po1. materiał jakiś mało elegancki, moja mama-krawcowa zawsze mówiła tak na ten materiał (nie wiem jak się nazywa).
Po2. ta aplikacja taka ładna na obrazku; myślałam, ze to jakiś błyszczące kamyki, a to zwykły plastik jest. Na żywo wcale tak ładnie nie wygląda
. Najchętniej bym odpruła, ale ślady zostaną.
Bulinko> no ładna na zdjęciu, a an żywo przeżyłam rozczarowanie. U nas w sklepach jest też dużo na szczupłe, ale młode panienki. Ja w mini nie wejdę. A dla puszystych są aż 3 sklepy... chociaż moja mama jak poszukiwała sukni na wesele to się w żadnym nie ubrała. Twierdziła, że to dla starych babcinek kreacje
. Tak więc nie dogodzisz.
Skoczenster> witamy i bez względu na rejon Polski zapraszamy do udzielania się. Kafejka wypełnia luki samotności.
Oby do wiosny kobity
.
Udanego wieczoru wszystkim bez najmniejszych wyjątków (tym podczytującym a milczącym także
).
52,284 2017-03-05 20:15:58
Byłam dziś z Majką w tej "Galerii nad jeziorem".Pospacerowałyśmy nad jezorkiem.Kupiłysmy Majce kurtkę i czapkę wiosenną.Żadnych sklepów z odzieżą imprezową nie było,więc ani na chudych,ani na grubych nic bym nie kupiła.Wogóle ta galeria do niczego.Lepsza już ta nasza i połowę bliżej.
52,285 2017-03-05 20:36:12
Otworzyłam się emocjonalnie i teraz jestem kolejny raz rozpierdzielona.
Jutro idę kopać ogród...przerobię, ale nie chcę już więcej...jestem jeszcze za słaba..
Otulę się sobą i nocą...do rana wytrzymam...a jutro nowy dzień i nowa kawa
52,286 2017-03-05 21:33:29
Mamuśka trzymaj się.Takiego kwiatu pół światu.Nie teraz,to póżniej.Kiedyś rany się zabliźnią.
52,287 2017-03-05 22:50:39
Mamuśka, nie zamykaj się na dobre. To tylko kolejne doświadczenie, będzie jeszcze tyle innych, lepszych i wspaniałych. Wrażliwe kwiaty zamykają się na noc, ale rano otwierają do słońca. Będzie lepiej
. Wierzę, że gdzieś tam jest Pan Mamuśkowiec i będzie Wam dane...
Trzymaj się
52,288 2017-03-05 23:48:18
Mamuśka... i BARDZO DOBRZE! Nie zmarnujesz czasu na kogoś kto nie jest Ciebie wart. Tulę kochana mocno, przesyłam milion buziaków i górę ciepeła!
Nie chcesz czasem języka obcego poćwiczyć? ![]()
52,289 2017-03-06 06:49:53
witajcie DZIEWUSZKI w nowym tygodniu
poniedziałek to trzeba ogarnąć się do ludzi
i doprowadzić do używalności hii

i łyknąć .... kawke ??? czy herbatkę ????

ojjjj Mamuśka a nie mówiłam .....
no tak bywa
pozdrawiam WSZYSTKIE od A do Z hii
![]()
52,290 2017-03-06 07:17:46
Witajcie Kochane w poniedziałkowy ranek.Nieszkodzi,że cały tydzień przed nami i do weekendu max dni-przeżyjemy.
Pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę.
52,291 2017-03-06 09:18:29
Dzięń dobry w nowym tygodniu ![]()
Mamuśka nie smutaj się,każda z nas zasługuje na wspaniałego,dobrego faceta,ten Twój na pewno gdzieś jest 
A ja dziś o 10 mam sprawę o podwyższenie alimentów,trzymajcie za mnie kciuki ![]()
U nas wczoraj wieczorem zaczęło padać i dalej trochę popaduje,ale weekend ma być iście wiosenny,czego nam życzę ![]()
Póki co przesyłam Wam wiosenne stokrotki

[
52,292 2017-03-06 10:05:21
Markadia
czymam kciuki ![]()
U mnie sprawa wyjaśniona, sprawdziłam i...myliłam się.
Nie zmienia to faktu, że odżywa wszystko co było głęboko schowane i zasklepione.
Ann
zatem rasowanie ego na razie w zawieszeniu hehehehe
fajna babeczka jesteś ![]()
Obawiałam się tego, że nie będę ufała i tak jest, może z czasem, jak poczuję si pewna relacji to minie...mam taką nadzieję, bo inaczej nie widzę dla siebie przyszłości z kimś w ogóle.
52,293 2017-03-06 11:56:19 Ostatnio edytowany przez weronka44 (2017-03-06 12:03:44)
udekoruję trochę kafejkę

okropnie duże te zdjęcia, jak zrobić mniejsze? albo żeby jedno było obok drugiego?
52,294 2017-03-06 15:44:20
Kurcze patałach na sprawie się nie pojawił
można było się tego spodziewać ![]()
Powtórna sprawa 21 kwietnia.
Weronka ja zmniejszam fotki w zmniejszacz.pl
52,295 2017-03-06 16:42:17
Witajcie w nowym tygodniu.
Ja się dziś udałam do lekarza.Od piątku mam metaliczny smak w ustach, dziś doszły dolegliwości żołądkowe, wątrobowe i zgaga. P. doktor stwierdziła, ze to refleksowa dolegliwość, zap. żołądka i dała receptę na control-coś tam. Jakoś nie mam przekonania co do stosowania tego. Jestem antylekowa, a zwłaszcza do brania w ciemno, bez żadnych badan. Ja myślałam, że dostane skierowanie na jakąś morfologie czy coś innego... .Tym bardziej, że mówiłam, że biorę pau darco i może przedawkowałam, może za długo biorę, pomyślałam: może zatrułam organizm chromem/cynkiem? Już sama podpowiadałam (o tym zatruciu akurat nie mówiłam).
Ja mam chyba pecha do lekarzy, rzadko trafiam na takiego, który moich dolegliwości nie zignoruje, a takiego co by na badania wysyłał bez żadnego "ale"... to ze świecą szukać
.
Soniu> może podpowiesz jakie badanie zrobić? To prywatnie pójdę... i bez łaski.
Weronka> takie kotki u nas już też zwisają na wierzbie płaczącej. Szkoda, że na święta już będzie po kotkach. Za to te hiacynty papierowe są super. Kto taki zdolny? Ja zmniejszam w komputerze, mając program irfan view. Potem wstawiam już pomniejszone.
Markadia> tak to jest z tymi alimenciarzami, chciałoby się powiedzieć "spieprzaj dziadu"
.
Mamuska> ależ Ty emocjonalna. Wyciszaj się, relaksuj często. To pomaga i ułatwia życie.
Pozdrawiam Was wszystkie, wszyściutkie
.Miłego dnia.
52,296 2017-03-06 17:10:30
Taja, przyczyn metalicznego smaku w ustach jest masę. Od zaniedban higienicznych, poprzez cukrzyce, choroby nerek, wątroby, az po najzwyklejszą ciąze ![]()
Powiem Ci co ja bym zrobiła na Twoim miejscu.
Zanim wprowadzisz lek przepisany, to najpierw odstaw to co bierzesz, to pau darco...
i sie poobserwuj...moze Twoja intuicja Ci najlepiej podpowiada. Swiezo po suplementacji nie rób wyników...bo będą przekłamane...kapewu ? ![]()
52,297 2017-03-06 17:19:41
Soniu> wielka księgo wiedzy
, dziękuję. Już odstawiłam 2 dni temu. W końcu biorę w max dawkach, a mikroelementy jakie on posiada, są też w jedzeniu więc mogło dojść do przedawkowania któryś z mikroelementów pau darco. Piję też zsiadłe mleko, bo pamietam, gdy mnie uczono, że na wszelkie zatrucia (poza pokarmowym) np. gdy się nawdychałam oparów, miałam pić ciepłe mleko lub zsiadłe... jako odtrutkę.
Nie pomyślałam tylko o tym, że za wcześnie jeszcze na badania. Dzięki kochana
.
52,298 2017-03-06 18:09:29
Taja a na co Ty brałaś ten pau darco?
A ja jestem tak zła,że walnęłabym se kielicha normalnie,ale nie mogę bo leki biorę wrrr 
52,299 2017-03-06 18:26:27
Markadia> na candydoze i łuszczyce.
52,300 2017-03-06 19:11:28 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-03-06 19:13:02)
Taja pijesz 1,5 l wody dziennie?
Mamuska, czytałam Cie i nie dokonca zrozumiałam....facet jest ok? i tylko Ty masz barierę? czy jednak on cos nie teges i to odkryłaś. Co do związków internetowych...to ja z moim sie tak własnie poznaliśmy
więc jest to możliwe. Mam kilka dobrych znajomych zarówno mężczyzn jak i kobiet...są to kilkuletnie znajomości, niektóre wciąż netowe, bo nigdy nie spotkalismy sie w realu
52,301 2017-03-06 19:50:27
Dlatego nią zamknęłam tej znajomo§ci wychodząc z założenia, że czas wszystko obnaży... I tak się dzieje niestety, coraz więcej jest tych "drobiazgów"
Poczekam poobserwuję jakby co będę rasować ego heh heh
52,302 2017-03-06 21:30:27
Soniu> piję, piję
. Przyznaję, że nie samej wody, ale dużo herbaty... jednak razem jest nawet ok. 2 litrów płynu.
52,303 2017-03-07 00:29:11
Dobranoc przyszłam powiedzieć.Przyjechaliśmy przed chwilą.Syn był po samochód 150 km w jedną stronę.Szczęśliwy taki,bo sobie Alfa Romeo kupił.Chciał taki samochód,żeby koledzy nie mieli i wyszukał.Mam nadzieję,że bedzie Mu sie sprawował,bo cena bardzo okazyjna była.Jego samochód,Jego pieniążki,Jego problem,a moje nerwy będą jakby co hi...hi...
Dobrej nocki życzę.
52,304 2017-03-07 06:33:07 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-03-07 06:33:45)
doberek wtorkowo DZIEWUSZKI
caffke zapodaje

Sonia Ty to taki doCHtor cafejkowy
Bulinka alfa-romeo powiadasz
dobrze,że nie "Be-emka "
Markadia jak się nie pojawi na następnej rozprawie ... to przynajmniej powinnaś dostać
tyle ... ile dałaś we wniosku ![]()
Weronka szukaj tej wiosny szukaj ....
bazie ładne ![]()
Mamuśka jak nie TEN to po czasie znajdzie się inny
Taja zdrówka życzę
lekarze rodzinni - większość są tylko specjalistami od wypisywania recept ![]()
pozdrawiam resztę Mych ...
52,305 2017-03-07 07:36:43
Witam!
Taja apropo lekarzy.Już tu pisałam kiedyś,że jeden rodzinny mi powiedział,że jestem już za stara na rehabilitację.Drugi zaś gdy poprosiłam o skierowanie do ortopedy powiedział,że mam Mu pokazać chociaż jedną osobę,której ortopeda pomógł.Zresztą jak do Niego przyszłam i powiedziałam o dolegliwościach,to On na końcu po moim monologu pyta:"To w czym ja mam pani pomóc? "Dotąd wydawało mi się,że to lekarz mówi co dalej z chorobą,a nie pyta pacjenta o to. Takich mam lekarzy rodzinnych w naszej przychodni.
Pozdrawiam Was.Ja dziś do pracy,a potem na pogrzeb do kuzyna męża.Chłopina 55 lat i kuniec.
52,306 2017-03-07 08:02:54 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2017-03-07 08:08:58)
Dosiadam z szybką kawką ![]()
Bachaś
ino podpowiadaj mądra kobito gdzie tego innego wyszukać, bo nieuchronnie posuwam się we wieku a ksińciu chyba konisko zdechło i piechotą nadciąga heheh
Tajem
z tym relaksem i wyciszaniem..masz rację oczywiście
relaksuje mnie i sprowadza do pionu praca, taka fizyczna i fajnie się składa, bo wiosenne prace fajnie mnie ustawią ![]()
Z dobrych wiadomości....szybko wyłapałam o co kaman i trochę się podszkolę w kawałach, cudnie człowiek opowiada
Beata
u nas też jest taki rodzinny, jak przyszłam z bólem w biodrze i kręgosłupie ( tak promieniowało, że myślałam tylko jak się dowlec) usłyszałam, że mam mu powiedzieć czego chcę, a on mi wszystko wypisze...hehe dobre i to ![]()
Na razicho dziewczyny ![]()
Dobrego dnia ![]()
52,307 2017-03-07 08:34:20
hejka ![]()
potworności wypisujecie o moich kolegach doktorach...ale niestety wiem, ze to prawda.
mykam na oddział onkologii ![]()
52,308 2017-03-07 10:11:07
Dzień doberek ![]()
Dziewczyny a ja myślałam,że mój lekarz rodzinny jest taki melepeta.
On tylko pyta co mi jest ale nawet nie zbada,nie spojrzy,tylko od razu recepta i ew.skierowanie do specjalisty.
Właściwie to ja sama sie diagnozuję i do niego chodzę tylko po te papierki ![]()
Bachasiu mówisz,że jak sie nie pojawi na tej drugiej sprawie to bedzie na moją korzyść hmm no to przynajmniej tyle by było dobrego z jego strony ![]()

52,309 2017-03-07 10:29:50 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2017-03-07 10:31:11)
hii witajcie Mychy
Mamuśka ale jak ja mam Ci podpowiedzieć
jak jestem singielką
.... jak Ci pisane to znajdziesz całkiem przypadkowo ...
....także myjcie się dziewczyny ... nie znacie dnia ani godziny....... u cha cha
Markadia no..:) byłoby miło z jego strony jakby się NIE pojawił ![]()
Bulinka - echhhh Ci lekarze ... konowały jedne
Sonia praktyka na takim dziale onkologii .... to chyba jest przykra
tak ![]()
52,310 2017-03-07 15:51:37
Hej to ja petarda wleciała hi hi kurka wódka nie mam czasu no jasny gwint,przeczytałam w locie ptaka że taja pije półtora litra woodyy no to ja się pochwalę że 3 butelki półtora litrowe dziennie,oczywista oczywistość 5 razy na h w kibelku jestem he he,schudłam od stycznia 9 kg nie jem słodyczy znaczy się ciast,od czasu omleta zrobię na słodko co kiedyś podawałam jak zrobić i od tajemniczej robiłam raz placuszki z owocami i to wszystko ,staram się soki z owoców pić i mi wystarcza,no dobra uciekam do potem
52,311 2017-03-07 16:16:45
Heloł wszystkim
.
Zimno u nas, a jutro ponoć jeszcze zimniej, znowu wietrzycho ma przyjść. Widziałam u kogoś w ogródku jakieś żółte maleństwa wychodzą, krokusy to nie są... nie wiem co to za kwiatki, ale miło było popatrzeć
.
Bulinka> nerwy Twoje... to fakt, czymkolwiek by jeździł i tak matka drży.
Bacha> Soniusia wspaniała lepszą wiedze ma niż niejeden doktor
. Ja też mogłabym się leczyć sama intuicyjnie, tylko nie ma mi kto recept i skierowań wypisywać
. O cokolwiek poproszę- słyszę, że nie ma podstaw... . Tak więc nawet skierowania trudno wyprosić. Tylko leki żreć, lekomanem zostać to farmaceuci będą ręce zacierać.
Mamuska> ogródkowego relaksu Ci zimą brakuje? Załatw sobie ogród zimowy
.
Soniu> Prawda, prawda. Lekarza i księdza z powołania to dziś ze świecą szukać.
Basia> wleciała, przeciąg zrobiła i wyleciała
.
Markadia> ja bym chciała tak na wszystko dostać skierowanie... ale nieeee, bo nie ma na nic podstaw. Przecież nie przyczołgałam się z głową pod pachą, więc sory-Batory. Tylko recepty... to każdy z chęcią
.
Pozdrowionka piękne i nieco słońca wiosennego wysyłam.
52,312 2017-03-07 19:52:35 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-03-07 19:58:32)
Dziewczyny,
nie mam wiedzy większej niż lekarz, nie skonczyłam studiów lekarskich.
Kończę studia pielęgniarskie i do diagnosty mi daleko, bo to tez nie ten zakres....ale powiem Wam jedno, różnica pomiędzy mną a Waszymi lekarzamijest taka, że mi się chce !!! pomóc ludziom.
Moja rada dla Was...zmienic lekarzy, poszukac takich co im się chce pomagać, co sa nastawieni pro ludzko.
Macie prawo zmienic dwa razy do rou lekarza pierwszego kontaktu, skorzystajcie z tego...po prostu. Wcześniej reaserch wsrod znajomych kogo polecają. Zróbcie to dla swojego komfortu i bezpieczeństwa.
Odmowa skierowania na badania moze niestety wynikac czasami z kurewskich oszczędności lekarza, poniewaz w idiotyczny sposób są zakontraktowane badania przez NFZ. Lekarz z puli kasy, którą dostaje od NFZ musi sam opłacic te badania.
Co można jeszcze zrobic...czasami być może warto napisac skargę na lekarza do NFZ, że odmawia badań.
To takie moje rady ad hoc...wkurzyłam się, bo zdrowie ludzkie jest największą wartością.
Wiem, ze są dobrzy lekarze, zaangazowani w swoją pracę, widzę ich na oddziałach gdzie jestem...poszukajcie i w Waszych miejscowościach.
52,313 2017-03-07 20:03:56
Soniu zaskoczyłaś mnie tym,że to lekarze płacą ze swojej puli na nasze badania.
Myślałam,że ta niechęć wynika po prostu z ich "widzimisię" ![]()
Coś o nas kobitki ![]()

52,314 2017-03-07 20:24:51
Kofam Was!
52,315 2017-03-07 21:53:10 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2017-03-07 21:53:59)
My Cię też Bulinko
.
Soniu> ja zmieniałam już kilka razy i dużych opcji już nie mam niestety. Zostało kilku takich, co ich nikt nie poleca, a do innego miasta jeździć nie zamierzam. Ten lekarz jest i tak najlepszy z tych co miałam do tej pory. Tylko terminy do niego na tydzień do przodu. Wyobraź sobie nagłą chorobę... nie ma szans się dostać, trzeba do innego i to jest najgorsze. Odnośnie tego co napisałaś, czyli zgadza się powiedzenie, że jak nie wiadomo o co chodzi-to chodzi o pieniądze
.
Kolorowych snów wszystkim życzę.

52,316 2017-03-07 23:14:21
U nas ta sama sytuacja z lekarzami.Musiałabym do innego miassta jeździć,żeby zmienić lekarza.Tam zresztą Ich calkiem nie znam.U nas jedynie dawna pediatra,jak coś się dzieje z dzieckiem,to wypisuje skierowania.Na tyle mamy dobrze.
52,317 2017-03-08 00:33:45
Buluśiu ja Ciebie Loffciam jak nie wiem co!Fajna jesteś szczera to widać po tym jak piszesz,a co do lekarzy Soniu nie zaprzeczysz że pielęgniarki większą pracę wykonują a niżeli lekarz??A pensja mniejsza ,mam koleżanke co pracuje w szpitalu narodowym i chyba wszędzie tak jest,masz łeb kobito mądra -buziaki
52,318 2017-03-08 07:19:03
... bry DZIEWUSZKI
wpierw caffa

BULINKA - Beatka
cwietuszki imieninowe dla CiEEEEE

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE .... MIŁEGO DNIA ....
52,319 2017-03-08 07:40:30
Dzięki Bachasiu za bukiecik.Przypomniałaś mi o imieninach.O Dniu Kobiet Majka mi wczoraj nawijała,bo chłopaki z klasy szykują Im niespodziankę,a o własnych imieninach nie pamiętałam.
Dziewczyny dziś nasze święto,więc świętujmy.Wieczorem imprezka.
52,320 2017-03-08 09:10:24
Dzień doberek ![]()
No fakt dziś nasze święto,mam nadzieję,że nasi faceci się postarają jakiś ćwietuszek kupić ![]()
![]()
Bulinko Wszystkiego najlepszego !
Ja też nigdy nie pamiętam o swoich imieninach,bo nie obchodzę ![]()
Pozdrawiam,miłego dzionka życzę ![]()
52,321 2017-03-08 09:10:46 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2017-03-08 09:17:20)
hejka Swiątecznie ![]()
Wszystkiego miłego i najlepszego w Dniu Kobiet dla nas KOBIETKI moje Kochane, a dla Beatki całuski podwójne
bo imieninowe
Jestem w szlafroku, pije druga kawę, jestem obłozona literaturą, w domu sajgon na kółkach, a ja piszę pracę naukową ![]()
piszę
piszę
i piszę ![]()
buziaaaczkiii
edit:)
Markadia, a kiedy masz imieniny...zapytam przewrotnie.
Basia odpowiedz na Twoje pytanie...nie da się w skrócie, bo temat rzeka, ale spróbuje.
Przede wszystkim inne są obowiązki pielęgniarki i lekarza, inne kompetencje, które czasami sie nakładają.
W praktyce starsze pokolenie pielęgniarek jest przyzwyczajone do wykonywania tylko poleceń lekarza, ale czasy się zmieniają, obecnie pielęgniarka jest po studiach...i powinna być współpraca a nie podległość, młodzi lekarze juz to rozumieją i młode pielegniarki nie dają sobie wejść na głowę starszym, są asertywne. Myślę, ze w polskich warunkach musi wymrzeć jedno pokolenie, aby sytuacja się uzdrowiła. Na zachodzie Europy juz standardy są inne, zespół lekarz- pielęgniarka współpracują ze sobą na równych prawach, każdy w swoim zakresie.
52,322 2017-03-08 09:38:30
Soniu w kwietniu mam imieniny ![]()
Kwiecień mamy tak zawalony urodzinami i imieninami,że ,że o własnych nie pamiętam.
Dokładnie to 3,5,7,13,22,23,26,29,30 nic tylko imprezować zgaduj teraz ![]()
52,323 2017-03-08 09:49:42
Witam Kobitki Wszystkiego Najlepszego a dla Beatki podwójnie

52,324 2017-03-08 09:56:32
Markadia
...Marzenka lub Kasia?
52,325 2017-03-08 10:00:59 Ostatnio edytowany przez Markadia (2017-03-08 10:01:52)
Soniu haha ale fajnie trafiłaś
nie gadaj,że w kalendarz zaglądałaś ![]()
To imiona moje i mojej siostry ![]()