Pięknie witam
.
Bulinko> można zgłosić do zus o zasadność zwolnienia i kilkakrotnie się zdarzyło, ze pracownik na zwolnieniu był np. w innej pracy lub na wczasach
. Zgłaszać można osobiście/telefonicznie dowolną ilość razy, z zus-u przychodzą i sprawdzają jak się pracownik miewa, mogą też wręczyć wezwanie na komisje. Jeśli przyłapią, to masz podstawy, żeby zwolnić pracownika dyscyplinarnie. I tak możesz go zwolnić na mocy porozumienia stron, ale dopiero gdy wróci ze zwolnienia
. Pierwsze 33 dni płacisz chorobowe, a potem jeszcze ekwiwalent za urlop. Niepotrzebne koszta. Dlatego zastanów się nad tym zus-em i zasadnością zwolnienia. A na przyszłość jednak najrozsądniej jest zatrudnić najpierw na m-c na zlecenie, bynajmniej obadasz jaki to pracownik, czy ma w ogóle chęci do roboty. Potem- jak się sprawdzi- umowa o pracę.
Bacha> zrobiłam i mi nawet smakowały te pierogi, moja młoda tylko skomentowała: "nooo mogą być"
. Były przepisy też z zmieniakami i serem żółtym, ale wybrałam bez ziemniaków, bo moja nie lubi. Zamroziłam i mam nadzieje, że można było
.
farsz: 30 dag sera żółtego / 1 jajko / 2 łyżki bułki tartej / 4 dag masła / natka pietruszki / cebula+masło do okraszenia
Ser zetrzeć na tarce, zmieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekaną natką.
Podawać polane samym masłem lub zrumienioną cebulką.
Mamuska> ja nie mam nic przeciwko.
Wszystkich pozdrawiam wesoło. Uśmiech przesyłam.