Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 787 788 789 790 791 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 51,221 do 51,285 z 85,597 ]

51,221

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

ja ostatnio robiłam w zalewie octowej okonki
dostałam od mojego brata ktory sam złowił oskrobał poporcjowal i mi przywiozl .
zamrazam takie porcje i jak mam ochote to porcje odmrazam i robie w zalewie .
oczywiscie sama je jem bo moi chłopcy ryb nie jadaja . wiec nie sa to zaduze porcje

Zobacz podobne tematy :

51,222

U nas ryby to w miarę wszyscy lubią,ale jakoś rzadko robię.W sklepie poprostu te ryby z tym lodem mnie odrzucają.Kupię kg,a mam z tego może z 30 dkg.Przydałby mi się ktoś taki do łowienia i oprawiania ryb.

Soniu wzięłam dwa dni ten Furagin,przeszło mi i nie wzięłam więcej.Dziś zaczęło się od nowa.Chyba starość mnie dopada.Trza dupcie grubiej ubierać.Jakoś sobie tego nie wyobrażam.

51,223

Witajcie smile .

U mnie też nietradycyjnie bo nikt by tego nie zjadł ... włącznie ze mną bo nie jem ryb wink .
Bacha> u nas bigos podaje się np. na śniadanie. Lubimy bigos smile . Ja gotuję obiad, bo tak było u mnie i u męża w domu i jakoś trudno z tego zrezygnować.... takie przyzwyczajenie. Nie mamy aż tyle potraw naszykowane na kolację wigilijną, tylko symbolicznie, aby się nic nie zmarnowało. Tak więc obiad jest wskazany. Ja mam najczęściej de volaille wink . Jednak porcje mniejsze niż w dzień pracujący heh.

Udanego wieczoru wszystkim big_smile .

51,224

ja tez nie robie wszystkich potraw . bo kto by to jadl
sama ja nie byłabym w stanie a mialo by sie zmarnowac szkoda wiec niewiele

51,225

Bulinka, niedobrze, ze przerwałas leczenie po dwoch dniach....pisałam Ci dokładnie jak masz sie przeleczyc.
Uwazam, ze teraz do lekarza marsz. Kolejny raz furagine bierze sie po kilku miesiecznej przerwie.
Bo pop prostu najprawdopodobniej nie zadziała.

Najlepiej badanie moczu, w tym na posiew, i antybiogram i antybiotyk celowany. Słonko z układem moczowym żartów nie ma smile

51,226

http://cdn.lolmania.pl/2016/12/14860.jpg

Dobrze, że ja sama sobie prezent robię wink .

51,227

o bosze bulinko profanacja makówki !!! nigdy z puszki ani margaryny ! mak zmielony , mleko ,cukier , łyżka masła , bułki pszenne , bakalie

51,228

Kaoma ja robię makówek kilka misek stąd ta kostka.Makówki możemy jeść z córka trzy razy dziennie i wszelkie ciasto nam nie potrzebne.Te puszki dałam w zeszłym roku i nie było tak źle.

Taja ten dialog,to tak jakby mój mąż.

Soniu u nas w przychodni jest obecnie tylko jeden lekarz,który przepisuje calcium i witaminy.Reszta ma wolne.Tak więc spróbuję jednak ten furagin.

Eluś u nas wszyscy się cieszą z potraw wigilijnych,więc muszę o to zadbać.

Choinkę częściowo ustroiłam z Majką,bo okazało się,że mamy mało światełek.Muszę jeszcze pogrzebać na allegro,bo brakuje mi prezentów.

51,229

Witam!
Ze mną źle,bo zaczynam do siebie gadać hi...hi...Gdzie Wy jesteście cio?

U mnie pełna gotowość.Furagina do żołądka,żel na kolano i ruszam w tydzień przedświąteczny.
Miłego tygodnia Wam życzę.

51,230

Hej hej ....
A wy dospac nie mogłyscie czy co .
Ja juz wczesnie wstaje , i spijam kawusie co na nogi mnie postawi .
I tez biore sie za przedswiaeczne porzadeczki

51,231

hey przy poniedziałku

http://imgup.pl/di/W9FL/foto-af4f5586e9c22c966fdf35e715ab6bb3.jpg
                                                                                                       hii

nie wiem - nie jadłam i u mnie nie ma takiego zwyczaju robienia tych makówek
pewnie są dobre ... bo mak uwielbiam ... lol

ja to dopiero robię szybką Wigilliię  lol

barszcz z uszkami
żurek z grzybkami
karp  + kompot z suszu     koniec lol
nic na stół nie wyciągam ... bo już nic nikt nie tknie ...

śledzie w śmietanie z ziemniaczkami zrobię w piątek na obiad smile
potem w święta jest samoobsługa
karp ... karp ... kompot ... sałatka( porowa smile )  ... ciasta .... 

ciasto - zrobię taki deser na zimno - ostatnio robiłam pyszne smile
ukręcę babkę ...  albo zrobię makowca smile   i nic więcej smile

http://imgup.pl/di/KE5H/1385535-469894029794638-1517056169-n.jpg

51,232

ja sernik napewno bo chlopaki uwielbiaja .
ale ten naciemnym spodzie .
ja karpia robie w smietanie pieke w piekarniku
seler por pietruszka grzybki suszone i to wszystko zalewam smietana z rosolkiem
super to karp z mojgo dziecinstwa . tylko ja go jem bo dzieci nie lubia ryb .
sledzie tez robie ale tez tylko dla siebie wiec tylko w zalewie bo te moga stac .
salatke jazynowa i pewnie jeszcze jakas .
ale ciasta to multum bo chlopaki w slodkim siedza .
a moje kury zastrajkowały bo przstaly sie niesc . i tak juz ciulam jajka na swieta po jednym

51,233

Eluś,a moje kurki strajkowały chwilkę,a teraz zaczęły nieść.Grzeczne kurki!Dziś muszę pomyśleć ciastach,bo przecież produkty mogę już kupić.

51,234

a co dawalas kurkom aby zaczeły sie niesc bulinko.
moje dostaja i zborze i robie  jedzenie pasza srut i susz zielonego a do tego ziemniaki czy tarta marchewke a tu nic
strajk strajk oglosiły

51,235

Ja dokupiłam paszy na nioski.Daję też pszenicę i ześrutowaną kukurydzę.

51,236

pasze ez daje , tam jest zmielona kukurydza . a zesrutowana mam przenice .
to mieszam , zborze tez pszenica .
A zobaczymy za jakis czas pewnie zaczna

51,237

Dosiadam do kawy smile
Hej dziewczyny smile

51,238

Dzień doberek wszystkim http://emoty.blox.pl/resource/coffeenews.gif .

Bacha> to faktycznie nic kulinarnego nie masz do roboty wink . Ja robię rybę po grecku i jarzynową dodatkowo dla mamy, więc mam więcej pracy. Gdybym przyszła do Ciebie na kolacje... wyszłabym głodna http://emoty.blox.pl/resource/4_1_7v.gif ... nie ma tam nic czym mogłabym się najeść wink .

Elu> W przeciwieństwie do Ciebie u nas mniej ciast, a więcej potraw słonych wink .

Bulinko> dlatego ja już z mężem swoim nie gadam o prezentach, sama sobie kupię i to bez łaski wink .  W tym roku fundnę sobie paletę cieni.

Pozdrowionka dla mamuski i wszystkich innych netek.

51,239

hejka,
ciezki dzien za mną na neurologii, ale przezyłam.
Jeszcze tatuś do mnie przyjechał smile tatuś wywijasek...daje mu sto dni ...

51,240

hey Dziewuszki - coraz bliżej święta

kawulca zapodaje
                                               http://imgup.pl/di/SWP2/1471324-583849758347663-1171060740-n.jpg

Sonia a na co ??? dajesz 100 dni tatusiowi ??? he ???

Taja hiii Mamuśka Twoja będzie ???  cierpliwości życzę ... lol
dla pocieszenia napiszę ,że nie wiadomo jak humorek będzie miała moja
bo już zaczyna się nakręcać ...
"mam co jeść i gdzie spać " tj. słowa ... nic jej do szczęścia niepotrzebne smile

pozdrawiam WSZYSTKIE ....  miłych zakupów ... i spokoju w przygotowaniach ...

51,241

Elu nic innego nie daje,więc i u Ciebie będą niosły kurki.Weź im powiedz,że tak się na święta nie robi.

Taja,a mbie to boli jednak,bo mężowi prezent kupuję i miło byłoby dostać.

Soniu,to czemu taka długa wizyta?

Pozdrawiam i miłego dnia!

51,242

HEJKA   dosiadam do Basiowej kawusi ...
Bulinko one zrobily sobie strajk , i niestety
musze spytac jakie postulaty maja , no i negocjacji sie poddac z kogutem .

wiem , tylko wiesz zamowien duzo chodza i pytaja sie o jajka . a ja nawet dla siebie nie mam .
no coz ten okres musze przetrwac

51,243 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-12-20 08:25:21)

hej, hej,
witam wtorkowo
Tatuś wywijasek oswiadczył, że się do mnie wprowadza smile
100 dni spokoju...ale chyba jestem zbyt dużą optymistką

Kurki, kurki zacznijcie sie nieść Eli ...przemawiam do was

Mój Mikołaj zapytał co chce na gwiazdke, powiedziałam, że wakacje na Bali...i Mikołaj powiedział "hohoho" smile

51,244

U mnie jedynie jajek nie brakuje.Reszta niestety w rozsypce.O śledziach,to sobie dziś przypomniałam.

Pędzę odwieść Majke i do pracy.

51,245

Soniu  moze dostaniesz bilet na Balie .
i spełni sie skoro mikołaj powiedział ho ho ho

a ja nie mam jeszcze zadnych zakupow zrobione

51,246 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-12-20 09:41:29)

Też jeszcze nie mam żadnych zakupów, dzisiaj może troche...
Na, nawet posprzątane nie mam, nie mam zlewu w kuchni, bo wszystko porozmontowywne, przynoszę wodę z łazienki i tam też w małej umywaleczce zmywam gary, dopiero godz. Temu kupiłam butlę z gazem, nie miałam dwa dni na czym gotować.
Tak że Elu spooooko loko smile Święta jak to Święta, będą takie jak się nastawimy sami....ja tam jestem szczęśliwa smile a i Święta będą cacy wink pomimo tego, że połowa bombek poszła jak Marek choinkę przewrócił.
Kawuśkę z Wami spijam i szykuję się z córą do wyjazdu.
Wczoraj otrzymałam pismo o przejęciu zobowiązania alimentacyjnego przez Fundusz Alimentacyjny i również już wczoraj przeleli zaległą kasiurę, jestem już spokojna i zabezpieczona finansowo smile nareszcie mogę normalnie rozplanowywać finanse

51,247

Grunt to dobre nastawienie i optymiz .
Ja tez myle , że bedzie dobrze

51,248 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-12-20 10:01:01)

Mamuska...dobrze, jest fundusz, jest dobrze.
Macie racje grunt to pozytywne nastawienie smile

Ja tez z zakupami w lesie, mam kapuste kiszona na bigos smile i włoską bo mieszam i tyle .
Idę autko umyć smile

Elu, Bali to był żart ....to rajska wyspa na oceanie Indyjskim ...może kiedyś wink
Teraz przyziemnie szczoteczkę soniczną sobie zazyczyłam ...hihihi

51,249

Wiem , ze Balii to wyspa tylko gdzie to nie wiedzialam .
ja tez bigos mieszam kapusty slodka z kiszona a kupuje kiszona a nie zakwaszana .
ostatnio wiaderko kupiłam to jest kg i zjadlam taki nietypowy apetyt miałam .

51,250

Hejo ,witam z uśmiechem na twarzy,ja tam też jestem szczęśliwa mimo wszystko a co!
Balii to ja domek kcem ooo taki

http://images81.fotosik.pl/245/86416784f870f620med.jpg

Miłego dnia wszystkim,

51,251

Basiu super domek

51,252

Taki malutki wystarczy,kurde nie mam działki budowlanej,już by stał taki ale tu są drogie i niestety tu jest problem,wszyscy znajomi dostają spadki  My też z mężem dostaliśmy ale trzeba było się zrzec niestety.
Elu może kurki już wiek emerytalny wyrobiły sobie he he,przecież podpisał prezydent ustawę kto chce pracować to niech pracuje,a kto nie chce to nie ,żarty żartami ale niech się niosą.
ja praktycznie mam wszystko kupione,ale kiedy ja to zrobię jak ja w pracy pomagam,ale myślę ze w piątek wszystko obrobię,a nie robię dużo bo mąż pracuje syn także a ja idę w gości w drugie święto ,jak mąż bedzie wracał z pracy to mnie odbierze,no dobra napisałam trochę teraz Wy chętnie poczytam co tam u Was się dzieje?A zdrowi jesteście?Ja walczyłam z gardłem,płukałam szałwią i przeszło,bądźcie zdrowi pa

51,253

Basiu ty masz racje , nie pomyslałam o tym , ze one tez maja obnizony wiek emerytalny Hihi
i niechce im sie niesc  hi hi
a ja nie mam nic w piatek z synem pojade i co nieco kupimy
bo samej by mi było ciezko
a do czwartku sa w szkole , bo maja w czwartek wigilie

51,254

Mamuśka w odpowiednim momencie dostałaś pieniądze.Dobrze,że fundusz działa w miarę sprawnie.

Narobiłam się dzisiaj w pracy.Jestem padnięta.

51,255 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-12-20 19:29:47)

Hejka

Bacha> my jak co roku jedziemy na wigilię do mamy. Namawia nas abyśmy nocowali, ale my się 3 lata temu zbuntowaliśmy. 50 km to nie tak daleko, żeby nie wracać  do domu. Spędzimy razem i tak z 6 godzin.... to wystarczająco dużo, ale mamie za mało sad . Wiesz... mieszkając stale sama chciałaby z nami spędzić jak najwięcej czasu... ale cóż... to są święta i my też chcemy je spędzić po swojemu więc pomysł, ze wigilia u mamy, 1 święto sami, a 2 święto u teściowej... to chyba doby kompromis. Słabo u mamy finansowo to robię dla niej jarzynowa sałatkę i rybę po grecku- takie zamówienie było wink , a dodatkowo trochę od nas odstąpię śledziowej i de volajki. No jakoś to będzie... bo jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było wink .

Bulinko> to nie kupuj!!! Ja to znam, a jeszcze często prezent nie trafiony. Tak po prostu mu nic nie kup, albo weź na rozmowę jak ja swojego kiedyś. Powiedziałam, ze ja mu kupuje a on mi nic, ze mi przykro, ze zły przykład dla dziecka, że od tego roku ja mu tez nie kupuje dla sprawiedliwości. Moze każdy sobie kupić sam co chce. Myślałam, ze sie będzie burzył, że coś... ale przyjął nawet z pokorą: No dobra, jak tam chcesz czy coś w tym stylu i tak zostało.
W zeszłym roku pisałaś o tym i już wtedy chyba ci to proponowałam. Sama sobie sprawiasz ból większy niż on Tobie kochana, bo nic z tym nie robisz.

Do pozostałych ustosunkuję się później, teraz muszę lecieć... nara gitara (jak to młodzi mówią).

51,256

Soniu> tata się wprowadza i będziesz mieć spokój? Jak to możliwe... ja czegoś takiego nie znam... odwrotnie czyli wyprowadza i spokój... to ja rozumiem big_smile .

Mamuska> pozytywne nastawienie jest najważniejsze, nawet przy chińskiej zupce z Radomia można siedzieć wink , byle było wspaniale w towarzystwie.

Elka> Ty mnie nie strasz strajkiem kur, bo jutro idę po jaja do gospodarza wink .

Basiu> zdrowi, do świąt gotowi big_smile .

Pozdrowionka wszystkim, tym czytającym w ukryciu też wink .

51,257

no moje strajkuja , a z kogutem negocjacje kiepske

51,258

Eluś z moim kogutem na szczęście nie muszę negocjować,bo mój kogut agresywny.Drugi raz w życiu spotkałam koguta,który jest lepszy od psa.Musiałabym tabliczkę na płot wywiesić:uwaga zły kogut.

51,259

na dzieci tez skacze , ale na mnie nie

51,260

hey Dziewczęta

kawcie zapodaje ....
                                         http://imgup.pl/di/GLJ6/1377520-462659963851378-1323317555-n.jpg
i pozdrawiam  WSZYSTKIE .....

http://imgup.pl/di/A6OC/1472806-583283328404306-1580878844-n.jpg

51,261 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-12-21 07:34:26)

Bachasiu kawka oczywiście superaśna.

Wczoraj mój mąż mnie zaskoczył.Wziął mnie do galerii i zaprowadził do odpowiedniego sklepu i kazał wybrać sweterek.Wiedział,że mam takie zapotrzebowanie,więc wykazał się inicjatywą.Nie wyciągnął swoich zaskórniaków,no ale jego wypłata wpływa na nasze konto,więc zapłaciłam kartą.Wiem,że przesadzam,ale mnie to boli,że Jemu szkoda pieniędzy swoich dla mnie,woli sobie kupić płyty z muzyczką.Córcia mała,a mądrzejsza.Na męża imieniny wzięła swoje kieszonkowe i w sklepiku szkolnym kupiła tacie prezent.

Życzę Wam kochani miłego dnia.

Jeszcze jedno:
Kupiłam wczoraj mleko skondensowane i rozrobiłam z adwokatem pół na pół.Wypiłam mniej więcej szklankę i dostałam takich bóli brzucha,że się zwijałam.Na szczeście skonczyło się rozwolnieniem i bóle się wycofały.Nie wiem tylko,czy ja czegoś nie pochrzaniłam w tej mieszance?Wydaje mi się,że piłam u kogoś coś takiego.Znacie to może?

51,262

witaj Bulinka
za dużo tego łykłaś lol lol

pierwszy dzień zimy kalendarzowej przynajmniej na łObrazku lol

http://imgup.pl/di/IMHK/3a92891e1c.jpg

51,263

witajcie
Basiu jak zwykle kawa podana superowo ....
Bulinko ja nie piłam takiego czegos .
Ale takie likiery sa ciezkie na zoładek i watrobe i tego sie nie pija duzo

51,264

Kurcze dziewczyny,a szklanka to dużo?Tego alkoholu tam było na lekarstwo.Nawet mi w głowie nie zaszumiało he...he...tylko w żołądku.

51,265

bo te alkohole nie szumia w głowie .
One sa ciezkie same w sobie bo sa słodkie i sa duzym obciazeniem dla zoładka .
I tak pewnie sie skonczyło bolem .
Tak samo nalewki po nich tez nie szumi w głowie ale mozna odchorowac

51,266

hejka,
podrzuccie dziewczyny dobrego humoru...bo cosik mi nie staje.
dobrego dnia

51,267

Soniu .... głowa do góry bedzie dobrze , a na chumorek to Bulinka podrzuci nam co nieco

51,268

Elu, jestem zmęczona...na neurologii jest cięzko...i jakos mi dobry humor uleciał. Ale jeszcze dzisiaj i od jutra wolne. A jak Twoje przygotowania, kurki sie niosą ?

51,269

Nie nie niosa sie , zrobiły sobie odpoczynek .
Soniu wspolczuje Ci ,
ale bedzie dobrze .
a przygotowania trwaja w toku ....

51,270

Eluś bulinka też nie ma humoru.Jakoś mi nic nie idzie i też zmeczona z pracy drugi dzień wracam.Jutro nie idę do pracy.Robię generalne zakupy.Sporo już kupiłam,ale jeszcze zostało,choćby warzywa.Wciąż śledzi nie mam.Znów zapomniałam.Ta lista mi niezbędna.Dwa ciasta jeszcze nie wybrałam.

51,271

Witajcie w środku tygodnia.

Bacha>  kawa w świątecznym klimacie... pięknie smile .

Bulinko> adwokat jest ciężkostrawny, kieliszeczek i koniec wink . Z mlekiem skondensowanym to ja mieszałam kiedyś malibu... z lodem rozbełtane w szejkerze. Adwokat już jest z jajem i mlekiem i o ile wiem nie trzeba go mieszać.
A mężowi o tym wszystkim mówisz, co nam tutaj? Moze chłopina żyje w nieświadomości... wiesz... facetowi trzeba wyłożyć jak krowie na rowie wink . Inaczej żyje w nieświadomości rzekomej.

Elu> gospodarzowi się niosą, bo dostałam dziś 20 jaj bez problemu. Te Twoje kurki może piejo, że nie majo koguta wink ?

Soniu> przytulam serdecznie. Teraz z braku czasu nie zapodam żadnego kawału, natomiast po obiedzie... ależ owszem, czemu nie big_smile .

Pozdrowionka wszystkim.

51,272

widzisz Soniu , ja jeszcze nic nie mam nawet niewiem co bede robic
tylko staneło na serniku a reszta jakos nie mam koncepcji .
a zakupy tez w polu sa . a widzisz sałatka jazynowa tez bedzie .
w pierwsze swieto mama i znajomi na obiad przyjada a tez nie wiem jeszcze co,..........

ale za to dzisiaj zupka z mojego dziecinstwa ktora juz chodzila za mna ponad rok .
kiedys jak mama przyjezdzala do mnie na dłuzej to ja gotowalysmy bo tylko my dwie ja jadłysmy
dzieciakom nie smakowała .
a dzis tak mnie naszlo , ze ja ugotowałam i zastanawiałam sie czy moi chlopcy beda ja jesc .
ale młody wrocił juz ze szkoły i o dziwo jadł ...
ja sie objadłam , ze mi sie ruszac niechce

51,273

Eluś,a co to za zupka?

Taja mówiłam nie raz,ale nie dociera.Cieszmy się jednak z tego co mamy.Kupiłam sobie śliczny sweterek za 89 zł.

51,274

ZUPKA  z suszonymi owocami i grzybami zaklepana do tego rosołek cukier ziele listek cebulka i marchewka . a na koncu smietana .
osobno gotuje do tego ziemniaczki na sucho i sie dobiera .
to jest moja ulubiona zupa z dziecinstwa

51,275

Grzyby i owoce hm...ciekawe zestawienie.

Zastanawiam się właśnie nad ciastami.Nie mam weny.Pogrzebię w internecie.

51,276

taka zupe gotowała moja babcia i my jako dzieci ja uwielbialismy .
wiem ze ten kto nie jadł to moze wydawac sie dziwne zestawienie .

no ja tez nie wiem , w piatek bede piec biszkopty , chlopaki chca ze słonecznikiem wiec pewnie to .
a sałatki tez nie wiej , jedna to jazynowa ale druga nie wiem

51,277

Ja robię tylko jedną sałatkę:ziemniaczaną.Inna zrobię na sylwestra.Robię większą ilość.Niech się dojedzą jednej,a potem drugiej.
Jedno ciasto już wymyśliłam:pianka twarogowo-cytrynowa na biszkoptach z posypką kokosową.

51,278

Elu> faktycznie zupa nietypowa, ma jakąś nazwę? grzybowo-owocowa wink ? Chłopcom smakowała?

Bulinko> ja mam zamówienie rodziny na karpatkę, ciasto migdałowo-czekoladowe, piramidę (dla mamy) i ciasteczka kruche choinki. Te ostanie zrobię jutro i schowam, bo nie przetrwają do świąt wink .

http://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201512/gallery_1450839198_487208.jpg
http://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201512/gallery_1450839196_971604.jpg
http://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201512/gallery_1450839199_144636.jpg
http://id.joe.pl/sub_images/pictures/347435bb90b056791ac132fca49ebf2e_th2.gif

Miłych przygotowań kochane!!!

51,279

zupa brzadowa .
kaszubska
młody najesc dzisiaj jej sie nie mogł
podrzuccie kochane pomysly na salatki

51,280

Śledziową polecam... podawałam już kiedyś, podobno są też smaczne śledzie pod pierzynką, ale nigdy nie robiłam. to sałatka z burakami i ziemniakami.
Ja mam stale te same sałatki, już je Wam podawałam, więc nie będę sie powtarzać. Jeśli lubicie makaron to może sałatka tortolini?

51,281 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-12-22 00:14:56)

Bry bry
Ja dzisiaj zrobiłam polędwiczki z miruny w zalewie octowej mmm uwielbiam a w święta smażone rybki i jak zostaną to wrzucę do zalewy,boczek zamarynowałam czosnkiem solą i pieprzem,w piatek upiekę,uszka z zupą grzybową zrobię i barszcz czerwony zrobię z krokietami inaczej,chcecie przepis?Są pyszne

Składniki na 9-10 sztuk:
500 g. pieczarek
3 jajka, ugotowane na twardo
sól, pieprz do smaku
Do panierowania:
1 surowe jajko
mąka (użyłam pszennej)
bułka tarta
Dodatkowo:
olej do smażenia
Opcjonalnie:
podsmażona cebula
tarty ser
posiekana natka pietruszki
kiszona kapusta (również zmielona)

Przygotowanie:
Pieczarki kroję drobno i podsmażam na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody (lekko je solę przed smażeniem), po czym studzę. Zimne blenduję lekko razem z jajkami na twardo, lub przepuszczam przez maszynkę - duże oczka. (Jeśli chcecie dodać cebulkę, trzeba ją drobno pokroić, zeszklić i odsączyć z tłuszczu. Ser - trzeba dodać po starciu na tarce, a kapustę trzeba poddusić na patelni, a potem rozdrobnić razem z pieczarkami i jajkami). Doprawiam masę solą i pieprzem, a potem formuję podłużne krokiety. Każdy krokiet obtaczam w mące, potem w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażę na rumiano z każdej strony - ja smażyłam je na zwykłej patelni, z niewielką ilością oleju. Podaję do czystych zup.

Ciasta zamówiłam,zastanawiam się nad rybą po grecku,mam w śmietanie śledziki i po wiejsku ,jeju tyle żarcia oczywiście sałatka warzywna musi być i to z groszkiem/ Sałatka z ryżem ananasem i piersią,a miałam nic nie robić big_smile

A gdzie są dziewczyny?Dalej nie ma Was?Sponi na miłość gdzie Ty sie podziewasz??
Mykam spać bo ide na 7 do sklepu pomóc jeszcze jutro i w piątek na parę godzin i świętuję,buziaki dziewuszki pa
A wiecie jaką zupkę z dzieciństwa na Wigilię lubię?Makaron z jagodami na słodko,nie mam jagód i to jest ból,ale zrobie sobie po Nowym roku

51,282 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-12-22 06:56:48)

hey Mychy  i jak przygotowania i zakupy ???? lol

caffa czeka

http://imgup.pl/di/YS2W/kawa-18.jpg

u mnie w domu ... robię od lat sałatkę porową

spróbuje napisać składniki :
pora
ogórki kiszone
jajka
jabłko
groszek
kukurydza
fasola biała lub czerwona .. z puszki
ser żółty
seler ten ze słoika
majonez kielecki
zielona pietrucha  i pieprz do smaku

porę NIE parzę - kroje drobniutko i do tego kroję ogórki kiszone  ( wymyrdać smile i przykryć  )
odstawiam na parę godzin ....  ta pora zmięknie
potem dodaje resztę składników ... i gotowa

oprócz pieprzu i zielonej pietruchy ... nic nie dodaje ... tylko majonez ...  nie solę ani grama ... smile

pozdrawiam WSZYSTKIE ....

51,283

Witajcie ...
Basiu przyłanczam sie do twej kawusi ...
Dzieki za przepisy ,,
corazto blizej swiat

51,284

Witam z rańca.
Apetycznie tu u nas.Ja wymyśliłam drugie ciasto,a bedzie to...tadam...jablecznik.
....a co,nie będę się wysilać.Zresztą przy moim talencie do pieczenia,nawet jabłecznik jest pod znakiem zapytania.Jeszcze makowiec będę miała,ale ten już kupny.
Miłego dnia Wam życzę i pozdrawiam.

51,285

chyba makowca tez sobie kupie kawałek tyle dla mnie

Posty [ 51,221 do 51,285 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 787 788 789 790 791 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024