Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 778 779 780 781 782 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50,636 do 50,700 z 85,597 ]

50,636

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dosiadam do niedzielnej kawki smile
Dzisiaj lenistwo mam w planach smile
Dobrego smile

Zobacz podobne tematy :

50,637

Cześć wszystkim,mam lenia totalnego albo nie nie mam lenia mam tylko seksowny dzień -robota leży a ja ją pier***tiiiiii
Pozdrawiam wszystkich

50,638

Dzień doberek smile .

Sonia2012 napisał/a:

Taja, mnie też zmroziło jak piszesz o swojej przyszłości- masz 20 lat na to!!! żeby zapewnić sobie starość...zrób coś z tym, zaplanuj, odkładaj...nie wiem, cokolwiek. Taja naprawdę nie masz planów rozwoju zawodowego?

Soniuś> aby odkładać trzeba mieć z czego. Ja cały rok sobie odmawiam wielu rzeczy, aby uzbierać na wczasy tygodniowe w górach.
To co mam na lokacie, to kasa mojego dziecka, nie mogę tego ruszyć. Moze to zabrzmieć  jak użalanie się nad sobą, ale tak nie jest. To stwierdzenie faktu. Nikomu o tym nigdy nie pisałam, bo mi wstyd... ale co tam... zaryzykuję.
Otóż mam borelioze, o której niegdyś pisałam. Uszkodziła mi ona pamięć i niestety ja już się niczego nowego nie nauczę. Mój mózg przyjmuje nowe wiadomości krótkotrwale. Nawet rzeczy, które wykonuję rutynowo od lat, mam zapisane w notesie i czasem muszę do ściągi zaglądać, bo zwyczajnie mam lukę w głowie. Czasem muszę chwile pomyśleć, aby sobie przypomnieć nazwę czegoś albo datę urodzenia. To krępujące i dołujące. Chodziłam do psychologa na testy, łykałam róznorakie środki i bez poprawy, a nawet pogorszenie, bo od tych wszystkich tabletek na pamięć i koncentrację miałam straszne migreny. Czyli dalej nie mogłam się skupić i zapamiętać, a dodatkowo łykałam tabl. przeciwbólowe. Lekarz mówił, że to są trwałe uszkodzenia i tego się nie naprawi, to są jakby ubytki ... swojsko mówiąc: zeżarła mi ta borelia trochę mózgu sad . Pewnie dlatego tabletki nie pomagają bo to nie jest słaba pamięć z przemęczenia, przepracowania czy starczego wieku.
Reasumując: ja już nowej wiedzy nie przyswoję, próbowałam i tylko mnie to jedynie dołuje, bo chce a nie mogę. Nie mam już możliwości rozwoju-przynajmniej nie w ten sposób. Dlatego to bardziej szokuje/ martwi inne osoby. Ja już się z tym pogodziłam, bo nie warto zadręczać się rzeczami, na które nie mamy wpływu.

Basia> ja tez mam lenia i podobno Elka też więc taki dzień nam dziś nastał wink . To moze być spowodowane zmianą czasu.

Mamuska>  fajnie sie leniuchuje prawda wink ? Ja czasem bardzo lubię ... .

Bacha> ja też słyszałam, że to bujda, bo darmowe są tylko te leki, która zostały naprowadzone na listę. Domniemam wiec, że te najtańsze i najrzadziej kupowane wink . A w internecie tej czarnuszki nie możesz kupić? U nas jest w markecie regionalnym w dziale zdrowej żywności. Nie macie takowych "zdrowych" sklepów u siebie?

Bulinko> coś małomówna się zrobiłaś. Przywykłaś już do tej szpitalnej atmosfery?

Udanego popołudnia wszystkim życzę big_smile .

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/4ef45ef8d2d857fba904635e6586c09f_th2.gif

50,639

Dobry wieczór wszystkim smile
Wróciłem właśnie z lasu, byłoby marnie, gdybym przed powrotem nie trafił na niezłe poletko opieniek... No i pierwszy raz w życiu w lesie znalazłem boczniaka (bo dotąd to tylko w sklepie).

tajemnicza75 napisał/a:

Dobry wieczór.
Dżdżo> dzięki za książkę, chyba mi ją kiedyś proponowałeś.

Tę książkę sam znam od niedawna. Ta, którą wcześniej polecałem to była "Księga z San Michele" Axela Munthe. smile Albo Pędrek Wyrzutek wink

Ba-Cha - mieliśmy taki fajny sklep z żywnością wege i tzw. zdrową żywnością oraz wszelkiej maści warzywami, ale musieli zwolnić lokal pod budowę jakiegoś InterMarche. Ale kupuję też w internetowym sklepie kozłek.pl
Nie wiem, czy link przejdzie... Chyba nie. kozłek lub kozlek.pl

50,640

Dżdżo> gdzieś o niej czytałam, musiało mi się wszystko pokręcić http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif .

50,641

Cześć Lasie i Dźodżo...
Stawiam wieczorne wino smile
Tajem - jaki wstyd?! Nie ma mowy o wstydzie. Nic co ludzkie nie jest nam obce :* Ważne, że sobie radzisz.

50,642

tajemnicza75 napisał/a:

Dżdżo> gdzieś o niej czytałam, musiało mi się wszystko pokręcić http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif .

No i teraz mam wyrzuty sumienia, że tak się maltretujesz... Pozwól, że pogłaszczę Cię po głowie smile

Ann - Wino? Bardzo chętnie wink

50,643

http://malopolskiewinnice.pl/wp-content/uploads/2015/07/butelki-wina-1024x953.jpg

prosze sie czestowac

50,644

Taja jakoś nie mam weny do pisania,ale Was czytam.Chcę już do domu.
Dobranoc.

50,645

Wtajcie Wszyscy ....
milego poniedzialku

50,646

...witajcie poniedziałkowo

caffka czeka
                                          http://imgup.pl/di/Z5BW/c1d30dc0cebe.jpg

Ela witaj ... smile

Bulinka jeszcze troszkę ... i już będziesz w swoim domku ...

Dżodżo prawie w każdym sklepie są półki ze zdrową żywnością smile
hiiii   a tak na marginesie ... malutkie te stoiska ... to co żremy samą chemię  ...

do sklepu zielarskiego się przejdę  .... jak będzie ładniejsza pogoda ...

wczoraj piekłam ten chlebek z czarnuszką w składzie
piekłam go dłużej ... smile wyszedł chrupiący bardziej ... ale twarda ta skórka ... normalnie zamach na moje zęby smile
może dzisiaj będzie bardziej miękki smile
smak podobny jak i bez tej czarnuszki ... wyszedł mi płaski tym razem ...

Taja ale ja też czasami mam lukę w pamięci ... i przez  moment szukam danego słowa  ????
no tak ale ja jestem starsza  smile  .... to pewnie demencja starcza się odzywa hiiiiiiiii

pozdrawiam resztę BANDY 40-stkowej ... spokojnego dnia ...

50,647

Basiu , dzisiaj skorka powinna zmieknac .
Ja po upieczeniu jeszcze taki goracy z piekarnika pedzlelkiem smaruje woda wierzch

50,648

Ela no ciekawe z tą wodą .... lol
co to daje ??? smile

50,649 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-10-31 07:55:41)

Dosiadam do kawy, witam się z wszystkimi, uśmiech puszczam w powietrze. smile
Mykam dzisiaj w miasto, plany zakupowe wszelakiej maści realizować..
Prawda, cudnie jest poleniuchować, będę to robić częściej.
Co do literatury, córa będąc na festiwalu literackim w Krakowie, dwa dni temu, kupiła mi w prezencie "Podróże zimowe" Georges Perec / Oulipo, he he
i z szelmowskim uśmiechem powiedziała, że może sprowadzi mnie na dobrą drogę, bo błądzę w tej codzienności, taką to bestyjkę wychowuję smile
Będę czytać na nockach w pracy hehe
Dobrego dzionka wszystkim smile

50,650

Witam i miłego dnia życzę.
Mamuśka fajna ta Twoja córka.Moja mi przywiozła z Holandii komplet noży hi...hi..

50,651

Dobry pod-wieczór wink .

Ja przez tą zmianę czasu nie mogę normalnie funkcjonować. Po  co komu ta zmiana? Głodna jestem wcześniej, spać mi się szybciej chce... mój organizm się nie przestawił... sad . Stale zerkam na zegarek, bo mi się godzina nie zgadza wink .

Bacha> na demencje starcza za wcześnie wink ... Ty raczej przepracowana jesteś.

Dżdżo> dzięki już głowa nie boli smile .

Bulinko> zmarkotniałaś... puszczam w eter pozytywne myśli, łap w locie i zachowaj dla siebie big_smile .

Jeszcze do Was zajrzę wieczorem.... pozdrawiam wszystkich bez wyjątku.

50,652

a ku ku

http://imgup.pl/di/Q7FV/c5948f3169a6.jpg
                                                                      >>>>>> lol

Taja raczej to wiek smile
przepracowana nie jestem  .... siedzę w domu ...

pozdrawiam WSZYSTKICH ....

50,653

Z tym zapominaniem,to i ja zauważyłam.Jak czasem coś mam przekazać,to wolę od razu,bo potem,to nie jestem siebie pewna.

50,654 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-10-31 19:16:51)

http://maczek0.blox.pl/resource/Halloween_kostucha_przebranie.jpg

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14590435_1270330916341946_6232361144355320660_n.jpg?oh=8db3f37a588c6220ef5595c783194b17&oe=589B7C65

http://b3.pinger.pl/a7e0614cea01ba5962b803e2c6071b83/wszystkich_swietych_to_dzien_w_20.jpg

50,655

tajemnicza75 napisał/a:

Dżdżo> dzięki już głowa nie boli smile .

smile

Elu - Twoim winkiem też się poczęstowałem smile Dzięki...

50,656

Aha Beata smile , udała mi się córuś.
Nożami też bym nie pogardziła smile
Ale wyposażanie kuchni zostawiłam na później i ona o tym wie.
Na razie zaczynam od płytek.
Podobają mi się noże w stojaku z drewna smile wygodnie i z klimatem.
Dołączam do dziś leniwych, sprawdzę tylko pralkę, bo włącza się awaria i lulu smile
Nawet samochodu po przyjeździe nie chciało mi się na jutro umyć.
Wkurzyłam się wypowiedzią ministra edukacji o Halloween, dzieciaki coś nie chodzą, pomimo wystawionych dyń hmm

50,657

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14591686_1839946892958271_135385239401735675_n.jpg?oh=c90370559a753c418477a9e4b69b3b29&oe=58916A45

50,658

Ja dostałam te noże w stojaku kolorowe /ceramiczne/.Od kiedy wiem,że się je oszczy na kubkach to są moimi ulubionymi.

50,659

Kolorowe i praktyczne...fajne smile
Japa mi się drze, czas w pierze, dobrej nocy wszystkim.

50,660

Spokojnej nocy wszystkim, a jutro dnia pełnego zadumy i refleksji.

50,661

Też życzę dobrej nocy.

50,662 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-11-01 05:57:37)

dzien dobry świątecznie smile

skuszona słowami Mamuski wybralismy sie do lasu, cune muchomory widziałam, takie bajkowe kapelusze czerwone w białe kropeczki, grzybów znaleźliśmy 4 sztuki jadalnych smile
ale najważniejsze, że sunia miała spacer i kąpiel w jeziorku....jakby mogła to by nie wychodziła z wody.

Taja, Kochana moja przykro mi z powodu Twojej choroby. I doskonale zdaje sobie sprawę, że odkładanie  przy minimalnej pensji nie jest możliwe. Ale wciąz uważam, że można coś jeszcze dla siebie znaleźć...jakieś dodatkowe żródełko...coś co byś polubiła i nie musi się to wiązać ze szkolnym zdobywaniem nowych umiejętność, a może dać dochód...np szydełkowanie maleńkich sweterków i czapeczek dla niemowląt...nie wiem cokolwiek, wypiekanie chleba, robienie pierogów, tortów...ludzie z tego żyją.  Ja jestem pewna , że powrót do domowej, ręcznej roboty...co by to nie miało być ...będzie miało swój renesans. Zachęcam Cie poszukaj czegoś dla siebie smile

Bacha  rzuciłas okiem na liste leków ? znalazłaś coś dla Mam? Ta lista ma być aktualizowana co jakiś czas.

Wracam do neurologii w tym tygodniu mam egzamin smile

50,663

no dobra czas na drugą kawusie
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmZsdzYxgyN-K4hLLw6b13vlu_GHXPYIiJVJn9MjRcI9FndN58uQ

50,664

Dosiadam smile

50,665

hey MYCHY

Sonia .... to ja dosiadam się z pierwszą kawcią hiiii

http://imgup.pl/di/QNDW/557kawa-animation-kwiaty-.gif

rzuciłam okiem na te listy .... nie mam lupy by je poczytać .... jakoś nie umiałam sobie powiększyć smile

Taja ostatnią wklejkę biorę ... co się mam marnować smile
z tego Brajanka to się uchichrałam lol

Bulinka tych noży ceramicznych nie mam smile
a skąd wiesz,że ostrzy się je na kubku .... ???? ciekawe ....

pozdrawiam i trzymajcie się dziś cieplutko ...

spadam ... smile

50,666

Witam !
Bachasiu kupiłam sobie jeden nóż kiedyś w Biedronce.Był extra dopóki się nie ztępił.Narzeczony córki obrócił kubek od dołu,gdzie jest niepomalowany i naostrzył jak ma ostrzałce.Byłam w szoku,ale odzyskałam dobry nóż.
Miłego dnia pełnego zadumy Wam życzę.

50,667

hej ... hej ....
milego dnia

50,668

Witam się dzień dobry

50,669

Dobranoc.

50,670

bry MYCHY środowo a nie poniedziałkowo lol

poranna kawcia zapodana

http://imgup.pl/di/9KAQ/1004041-664074060275658-55273956-n.jpg

ależ jesteście gaduły,że ho ho smile

50,671

Witajcie ......
Basiu dzieki za kawe , zawsze na czas podana .
ach pada deszcz juz wszedzie tak mokro

50,672

Witam!
Bachasiu chętnie dosiadłabym się do tego talerzyka,a mogę wziąć tylko kawkę.

U nas też mokro,ale po nocnym deszczu chyba.Na razie nie pada.

50,673

Witam się smile , do kawy dosiadam.
U nas nie pada, pewnie na razie, ale dosyć wietrznie, poopadały złotojesienne liście i kurczę buro, niefajnie na zewnątrz...listopad już zarządził swoje porządki.
Mam jeszcze dwa dni wolnego, dzisiaj sprzątanie, naprawa kranu w kuchni, poodsuwanie szafek kuchennych i przygotowanie do płytkowania ścian, jutro zacznę płytkować...taki plan, a co z tego wyjdzie zobaczymy.
Narka smile

50,674

Mamuśka i Ty to tak naprawdę sama,te płytki też?Jak skończysz u siebie,to zaproszę Cię na wakacje do siebie ok.?

50,675

szacunek mamuska smile
ja niewiem czy podjełabym sie takiego wyzwania kladzenia plytek

50,676

Witajcie smile .

Soniu> pisałam kiedyś już o tym, ale w skrócie powtórzę. Szukam dodatkowej pracy od 2,5 roku. Wszyscy dookoła o tym wiedzą, a np. moja znajoma dostała dodatkowe sprzątanie po południu choć wcale nie szukała, samo do niej przyszło. Ja się ogłaszam stale i przeglądam codziennie ogł i żadnych ofert dla mnie. 
Jedna prace znalazłam kiedyś, to niestety z powodu mojej sklerozy mi podziękowali po 2 m-cach. Prac ręcznych nie umiem, gotowanie /pieczenie odpada, ja tego niecierpie i nie umiem!!! Lubię prace biurowa i taką bym chciała... a o taką najtrudniej... takich ogłoszeń jest pełno i szanse dostają najczęściej młodzi z językami, po studiach i z prawkiem. Nie poddaję się... chociaż miałam kryzys kilkutygodniowy, ale zaczęłam zamieszczać ogł. od nowa.
A dla siebie pisze wiersze... tylko wydać ich nie  mogę wink .
Na marginesie... muszę sprostować. To, że mam na umowie najniższa wcale nie oznacza, że tyle zarabiam wink... przynajmniej tu na Kaszubach. Fakt... od stycznia (gdy wzrośnie najniższa) po odliczeniu przejazdów, zostanie mi najniższa. Uprzedzam w razie czego, ze o podwyżkę wnosiłam, ale szefa nie stać wink . Sądzę, że faktycznie się spłukał po kupnie nowego auta z salonu i zafundowaniu kochance trzecich wczasów w tym roku wink .... cóż, kochanki zwykle są kosztowne wink .  Dziękuję Soniuś za zaangażowanie w mojej sprawie, ale uwierz, że ja już robię wszystko co mogę i co potrafię, by ten stan poprawić. Czuję się troszkę zażenowana opowiadając publicznie o tym wszystkim. Dlatego mam skromną prośbę, byś już nie drążyła tematu... bo mam wrażenie, że jestem nieporadna- bezradna. Jeszcze raz Ci dziękuję, widzę, że przejęłaś się sprawą.

Dzień dzisiaj zimny, wietrzny i deszczowy... oby do wiosny wink .

Pozdrowionka dla wszystkich.

50,677

No to na te wszystkie okoliczności proponuję jakiego grzańca, bo i przy zaduszkach wypadałoby uraczyć te kręcące się przy nas dusze, tak za ich spokój i nasze zdrowie, co by cieplej na serduchu było smile

50,678

Witam wietrznie słonecznie,

50,679

Taja tulę....Zresztą wszystkie Was tulę.

50,680

Cześć Kobietki smile A mi padły w domu dwa laptopy, jak na komendę! hmm Został stacjonarny u córki (wiecznie zajęty) i komp w pracy, na którym jeszcze za mocno nie szaleję. Dlatego skrobię z telefonu, przesyłam uściski i oświadczam, że jestem zielona z zazdrości, bo moja psiapsiółka właśnie zamieściła zdjęcia z Bali. Bardzo się cieszę, że tam pojechała, ale też bym kurcze chciała... Póki co musi mi wystarczyć ciepły koc, wino i "Lalka" Prusa smile
Przynajmniej wracam z pracy do domu i się nie zamartwiam tym co w robocie. O! Tak teraz mam smile

50,681

Taja tule , glowa do gory bedzie dobrze ....
u nas leje i wieje

50,682 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-11-02 20:11:03)

Dzięki kobiety, ale nie jest tak źle. Owszem... Sonia uruchomiła we mnie uczucia uśpione, jak na terapii wink . Wywaliłam z szafy duszy wszystkie uczuciowe ciuchy, by je na nowo poukładać big_smile . Może i dobrze.... czasem trzeba przewietrzyć stare szafy i wywalić ciuchy już nieużywane wink .

http://c.wrzuta.pl/wi15053/a2ac98eb002c350346778df1/0/jesli%0As%09%10

Miłego wieczoru życzę każdemu z osobna.

W związku z dniem zadusznym śpiewa Rysiu Rynkowski:

50,683 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-11-02 20:23:43)

50,684

Nocą zaglądam...
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem o współpłaczącym przyjacielu.

Kiedyś zdarzyło się, że z nawyku odmówiłam komuś trwania przy mnie w chwili totalnego załamania. Ta osoba nie dołączyła do mnie płacząc w niemocy jak ja ( gwoli ścisłości wówczas nie potrafiłam już płakać). Usłyszałam jedno z piękniejszych zdań...

... to ja posiedzę przy tobie...

Nic wtedy nie miałoby większej wagi. Nic...

Czytam Was, ale gdy ogarniam obowiązki, zmęczenie sugeruje bym zadbała o własne ciało. I tak też robię: słucham jego sygnałów. Ono chce być ze mną w harmonii a ja tak często je ignoruję.
Nie będzie już tak. Ciało wprawdzie i tak robi swoje (przykład: nie pozwala mi np nie oddychać, wystarczy przypomnieć sobie jak oponuje, gdy wstrzymamy oddech), ale wiem, że razem tworzymy cudną parę. Wystarczy się uśmiechnąć.

Dodam tylko po krótce (nie, żebym kierowała się ostrożnoscią by nikogo nie wprowadzić w zakamarki frustracji), że w moim przypadku wejście na drogę rozwoju zawodowego ułatwiły mi pieniądze. Bez nich nie poszłabym na studia.

A królowa Anglii  nie płaci ze swoich pieniędzy. Ma miliony funtów nie z powodu pracy własnej. Nie wyobrażam sobie by jakiś jej podwładny poklepał po ramieniu każdego obcokrajowca mówiąc: weź z mojego portfela, a co tam...

Wszędzie dobrze, gdzie nas na dłużej nie ma. Odbiór rzeczywistości zależy od wymagań i ich realizacji na daną chwilę.

Byłoby szaleństwem z mojej strony, gdybym zachwalała obcy system mając o nim szczątkowe informacje. To samo tyczy się opinii na temat innych osób. To w sobie wypracowuję mozolnie i bez bólu.

Tak jak odbierane przez nas bodźce z zewnątrz za pomocą zmysłów tak i rzeczywistość, którą sobie o kimś tworzymy, przechodzi przez ogromną ilość filtrów. W jakiej postaci dociera do naszego mózgu, doświadczamy na podstawie zasłyszanych opinii bądź rad. Czysta iluzja...

Dobrej nocy Kafejkowo.

50,685 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-11-03 06:58:47)

hey srana 
                             http://imgup.pl/di/8OM3/id.jpg

a żeby dzień zacząć miło
kawkę zapodaje
                                     http://imgup.pl/di/ZU43/81078d318f39.jpg

Taja ładniutkie te piosenki powstawiałaś .... smile

Sponi wiem,że masz malutko czasu ale częściej wpadaj ze swoimi przemyśleniami smile

Ann ? który raz czytasz "Lalkę " ????  smile

50,686

Hej ....
Dosiadam do Basiowj Kawki z ranaa .
Basiu ale Ty zawsze na nogach tak szybciutko

50,687

Heh wygodna jestem, przyznaję się bez bicia, czekałam na kawuś Bachaś od Ciebie lub od Eli smile
Miło widzieć, że nie sama śmigam o tej godzinie smile
Beata smile zabawę z płytkami zaczęłam jako nastolatka, poodpadało wówczas kilka sztuk w łazience, podoklejałam, udało się i tak to się przekonałam o swej umiejętności. big_smile
Ale tylko proste ścianki wchodzą w grę, brodzika nawet nie próbuję wyrabiać.
Na razie ładny dzionek się zapowiada, najstarsza córuś już pedałuje na dworzec, Monia się wybudza, smile
Dobrego na dziś wszystkim.

50,688

szacunek ..... Tobie mamuska .
no u mnie tez juz synus wstal bo za chwile na przystanek idzie i do szkoly .
a za oknem jeszcze szaro
gdy bylam z pieskiem to padalo juz tyle wody , ze niedlugo aby wyjechac z podworka to potrzebny bedzie kajak jak tak dalej padac bedzie

50,689

Hej witam Was Kochane!
Przeczytałam Was i cieszę się,że jesteście.Sponi jak Ty możesz o tej godzinie tak produktywnie myśleć?

Dziś można powiedzieć,że zaczynam ostatni tydzień rehabilitacji,bo z powodu święta wychodzimy w czwartek.Odpoczywam totalnie.Nadrabiam lektury,a o 22-ej codziennie zaczęłam w słuchawkach,w łóżku,na komórce oglądać filmy.

Miłego dnia wszystkim Wam życzę.

50,690

W takim razie...
...miłego dnia wszystkim smile
Lubię jesień, lubię listopad i tę jego melancholię. Może ktoś zechce sobie również pomelancholizować:

50,691 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-11-03 16:57:48)

Hejka.

Uprzejmie donoszę, że do nas dotarła już zima... od rana cały dzień prószy śnieg.

Spo> dokładnie to samo pomyślałam co Bulinka. O tej porze w ogóle jeszcze piszesz i czytasz? Ja bym padła na pysk wink .
Też uważam, ze siedzenie w milczeniu obok jest nieraz najlepsze. Gdy kiedyś zastosowałam to wobec mojej mamy, to spojrzała na mnie z wyrzutem i mówi: "a co to mi da?" Nie każdy umie docenić ani milczenia ani otarcia łez.

Bacha> piosenki melancholijne, dostosowane do wczorajszego dnia. Ja w ogóle bardzo lubię Rynkowskiego, wzrusza mnie... a ten jego głos.... podobnie jak Fronczewskiego... mogłabym stale słuchać.

Pozdrawiam ciepło wszystkich razem smile .

50,692

Cześć Lasie i Dżodżo big_smile

Bachasiu -> Nie potrafię stwierdzić z całym przekonaniem, który raz czytam "Lalkę". Raz na kilka lat. Mam w domu, trzy tomy w jednej cegle i od czasu do czasu przerabiam. Kilka dni temu skończyłam "Emancypantki" więc jakby za ciosem. smile

Dżodżo -> Utwór jest piękny do momentu, w którym panienka w tle nie zaczyna się wspinać na wysokie "c". Nie dzisiaj. Dzisiaj tylko niskie dźwięki.

Ściskam Wszystkich :*

50,693

hejka już prawie weekendowo smile
Anna...to masz super pracę, że odcinasz się i w domku nic  smile
Taja, dziękuję, że mnie zatrzymałaś smile
Mamuska...kafelki...jesteś Mistrz smile

A ja wczoraj egzamin zdałam...kwestia tylko na jaką ocenę.
Tak więc przysiadam do kolejnego przedmiotu ....jeszcze sześc miesięcy i się bronię smile

miłego dnia

50,694 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-11-04 07:37:49)

....bry Mychy  lol
witaj Sonia
gratki za kolejny egzamin smile

jak Syncio ?????? smile

Dżdżo przyznam się .... włączyłam piosenkę i wyłączyłam smile
nie lubię takich smętnych taktów smile
każda pora roku jest ładna .... tylko NIE listopadowy i deszczowy dzionek bleee ...

SKS ! lol  ... normalnie ...zapomniałam o kawce smile

http://imgup.pl/di/QKQ3/936932-330455233747665-911116883-n.jpg

50,695

Witam!
Taja proszę nie strasz tym śniegiem.Psychicznie nie jestem jeszcze przygotowana.
Anno też czasem myślę,żeby wrócić do Lalki,do Trylogii...Tylko,że to jednak trudne książki,wymagające skupienia.Niestety raczej potrzebuję coś lekkiego,żeby cokolwiek z tego mieć.
Sonia gratulacje za kolejny zdany egzamin.
Bachasiu dzięki za kawkę.
Dżdżo na dzisiaj,to raczej coś wesołego by się przydało.
Fajny film w nocy oglądałam,taki rodzinny,a w nocy miałam koszmary:szczur,śmierć....ble

50,696

Hej ,,,, hej ,,,,,,
u nas mrozik z rana a teraz pruszy sniegiem , wiec pierwszy etap zimy mamy

50,697

Dzień dobry wszystkim smile

Ba-Cha napisał/a:

Dżdżo przyznam się .... włączyłam piosenkę i wyłączyłam smile
nie lubię takich smętnych taktów smile

To wiadomo, ze nie każdemu przypasuje smile Ja na przykład nie lubię Sojki chociaż ludzie się zachwycają jego piosenkami smile
No i lubię listopad smile

annakomnena7 napisał/a:

Dżodżo -> Utwór jest piękny do momentu, w którym panienka w tle nie zaczyna się wspinać na wysokie "c". Nie dzisiaj. Dzisiaj tylko niskie dźwięki.

Ann, a ja właśnie specjalnie czekam na tę wspinaczkę smile Zresztą nie ma jej tam dużo...

50,698 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-11-04 14:32:37)

Sonia2012 napisał/a:

Taja, dziękuję, że mnie zatrzymałaś smile

To ja dziękuję, że Cię poruszyła moja historia. Wiesz.... co innego gdy się rozmawia osobiście w zaciszu domowym, a co innego na publicznym forum.
Jeszcze tylko dopiszę coś, co mi się później przypomniało:
Czasem mam wrażenie, że nie wzbudzam zaufania. Wszyscy wiedzą z rodziny i znajomych, że szukam dodatkowej pracy, a co jakiś czas słyszę, że ktoś komuś załatwił. Czyli mogą załatwić i wiedzą o mnie, ale nie zadzwonią, nie zapytają. Moze się mylę, może to spowodowane jest, że wiele osób szuka takich dodatkowych zajęć, a pierwszeństwo ma siostra, córka, matka.... a ja gdzieś tam na liście daleko... .  Np.szwagierka szwagierce załatwiła sprzedaż zniczy przed cmentarzem... to są siostry, więc może to spowodowało, ale tamta nie szukała pracy, a ja owszem.... nikt nie zapytał czy bym moze chciała... . Takich sytuacji było więcej. Staram się nie chować urazy, bo musiałabym się na połowę krewnych i znajomych obrazić. Tylko się zastanawiam czasami, co jest tego powodem?
Dobra... nie rozpędzam się już wink .
W każdym razie szukam Soniu, stale wysyłam cv, stale zamieszczam swoje ogł., stale mam nadzieję... .
Soniu>Gratuluję zdanego egzaminu smile .

Bulinko> nie miałam straszyć, ale znów śnieży.... .

Do znawczyń psów>
Sąsiedzi maja szczeniaka; ujada, wyje i skomle ten biedak już 2 tygodnie. Tego się nie daje wytrzymać. Mąż już wczoraj chciał iść do nich wieczorem i opierniczyć, ze wraca z pracy po kilkunastu godzinach, a słyszy wycie. Powstrzymałam go... ale na jak długo?
Co oni maja zrobić (?), skoro nabyli szczeniaka i zostawiają go samego na cały dzień, a on -jak dziecko- płacze i tęskni. Oni tego nie słyszą i nie zdają sobie pewnie sprawy, a nawet gdy im powiemy... to coś zmieni?  Nie ucisza go przecież, bo niby jak...  długo on będzie tak wył??? http://emoty.blox.pl/resource/558.gif

Pozdrawiam ciepło i radośnie absolutnie wszystkich !!!

50,699 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-11-04 14:50:24)

hey kukam po południowo

Dżdżo ojjj Sojki to ja też nie cierpię smile

tak samo jak nie trafię tego jurora Piotra Roguckiego

http://9.s.dziennik.pl/pliki/5858000/5858899-kora-i-piotr-rogucki-w-must-be-900-665.jpg
                                 wieśniak jeden lol lol
teraz nie oglądam już tego programu .... no może na ostatni odcinek zaglądne
ale jak on mnie wkurzał .... dawał złe noty uczestnikom i najwięcej miał do powiedzenia wrrrr

a sam jest beznadziejny - jak dla mnie oczywiście  smile

jak z WAS- Ktoś  zna jakąś fajną jego piosenkę - to proszu o wstawienie lub podanie tytułu ??? smile

pozdrawiam WSZYSTKICH ...

50,700

Ba-Cha napisał/a:

jak z WAS- Ktoś  zna jakąś fajną jego piosenkę - to proszu o wstawienie lub podanie tytułu ??? smile

Basiu, skoro nie podeszła melankolia to może coś z werwą? Z telefonu zapodam tylko tytuł: John Taylor - I do what I do. Może lata 80 przypadną Ci do gustu? smile

Posty [ 50,636 do 50,700 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 778 779 780 781 782 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024