Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 775 776 777 778 779 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50,441 do 50,505 z 85,597 ]

50,441

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Marta> zachęcamy do przyłączenia się. Każda jest z innego rejonu kraju, a i tak lubimy ze sobą rozmawiać.

Która z Was mi podawała kiedyś przepis na piernika z dżemem? Szukam i nie mogę znaleźć, a miałam zapisać http://emoty.blox.pl/resource/wallbash.gif.
Poproszę jeszcze raz... bardzo proszeeee http://emoty.blox.pl/resource/mdr.gif .

Zobacz podobne tematy :

50,442

Dziewczyny piszcie,bo ja się tu zanudze.Plis...

Taja ja nie pomogę.

Dobranoc.

50,443

Śpicie?Ja herbatki robię ,co wieczór robię 6 kubków pół litrowych i wiecie że ani jednego nie ma rano wszystkie mąż wypija,chociaż czystka trochę zostawia.
Witaj Marto
Dobranoc do jutra

50,444 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-10-17 08:50:32)

Stawiam nienaoczną kawuś smile
Bachaś smile biały domek powiadasz... Hehe stanęło, opinią dzieci również, będzie biała elewacja w przyszłym roku smile
Bo cała nasza rodzinka to dom wariatów...idealnie pasuje smile
Ma być deszczowo,więc podziałam pewnie w domku, przygotuję już doniczki z gliną do stroików na Wszystkich Świętych, ludzie już zaczęli zamawiać, a ja przez to ocieplanie jestem daleko w polu, nawet kwiatów wyrobowych i suszu egzotycznego jeszcze nie kupiłam..z braku kasy i czasu.
Miły poranek u mnie smile
Takowego również i Wam życzę smile
Sonia:) może chłopak znajdzie tam przyjaciół smile fajno
Mykam na razie
Dzięki Taja smile mam taki pęd jakiś, pcha do działania, wykorzystuję go póki jest smile dobrego dnia smile

50,445

hey raniutko
                            http://imgup.pl/di/YLIV/f9178336c675.jpg

Sonia-   b. fajnie ,że jest taki ośrodek i co najważniejsze podoba się Synciowi  smile

Taja z tym zapachem do ciasta ... to dobre lol

ten piernik zapisałam ... szybki do roboty i prosty ....

Piernik bez jaj :
szkl. cukru
łyżeczka sody
4 łyżki dżemu
1/2 szkl. oleju
2 łyżki kakao
1/2 l mleka
4 szkl. mąki

wszystko do miski - mieszasz dokładnie i na blachę  .... piec 45-50 minut
prosty przepis ....
tak sobie myślę ,że po wystygnięciu można go przełożyć jakąś masą ... smile

Mamuśka ładny będzie ten biały domek lol

pozdrawiam Wszystkie .... miłego tygodnia ...

50,446

Witajcie ,,,
Miłego poniedziałku .
Basiu dosiadam do twej kawusi ...

Ja robie ten piernik a przepisik mam taki .

PIERNIK.
1/2 kost tłuszczu
2 jajka
1 szkl. cukru
1 budyn
3 łyżki dżemu
2 łyżki kakao
2,1/2 szkl. maki
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki sody
1 szkl .mleka

i go robi sie tak samo jak Twoj
a mozna go przekroic i przełozyc .

50,447

o widzisz Ela lol ten przepis  zanotowałam
a jak myślisz czym przełożyć .... hii   w sumie obojętnie czym ...   np. można powidłami śliwkowymi   lol

jadłam ostatnio podrzucony kawałek piernika
były dwie warstwy
pierwsza to była masa kawowa ... druga krówkowa ??? .. a na wierzchu  polewa i migdały ...
poezja w smaku lol  ..... a doopa i boczki rosną hiiiii

50,448

Ja mysle , ze według uznania i tego co kto lubi .
moga byc powidla sliwkowe
moze to byc krem
moze to byc smietana
i tak jak wspominasz Basiu kajmak i kawowe
jak kto lubi

50,449 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-10-17 08:44:19)

annakomnena7 napisał/a:

http://www.omniglot.com/images/langsamples/udhr_malayalam.gif
Ładny co?!! big_smile

Ładny smile W pierwszej chwili myślałam, że to szlaczki rodem z izografii, ale zerknęłam do swoich kartek i jednak to nie to. Jak tylko się odrobinę podszlifuję, pokażę swoje wypociny lol

Ba-Cha napisał/a:

Sponi w takie dyrdymały,że nie umiesz gotować czy piec ... to po prostu nie wierzę smile smile
rozpoczynaj ten III semestr ... lol

No nie jestem dobra w gotowaniu, chyba, że krwi u innych lol
A semestr trzeci już zaczęłam sad Jestem po drugim zjeździe. Trochę przerażona mnogością materiału, więc chyba będę musiała na bieżąco się uczyć. Pod koniec czwartego semestru wybieramy już temat pracy licencjackiej. Na razie nie odnajduje nic dla siebie. Jestem jednak dobrej myśli.

Wczoraj dostaliśmy propozycję uczestniczenia w sekcji zwłok, ale to nie moje klimaty są. Wolę, gdy wykładowca zapodaje sprawę sądową do rozstrzygnięcia. Wtedy to się dzieje wśród studentów smile

Nie rozumiem czegoś u siebie. Gdy dziewczynki były małe i miałam na głowie tego gamonia, za którego nawet firmę musiałam w porządku trzymać i do tego mnóstwo zajęć typowych wokół domu (męskich), miałam więcej siły i ogarniałam to wszystko. Teraz mnie się po prostu nie chce. Może to zmęczenie materiału. A może to była jak karuzela: trzeba było działać by się utrzymać na niej. Teraz nic nie muszę. Zauważyłam, że teraz robię to co chcę.
W związku z powyższym bardzo mocno podziwiam Mamuśkę Przypominam jednak, że coś mi obiecałaś smile

Soniu cieszy mnie sytuacja z synem. Wiem, że to Twoje dziecko, ale nie pozwól by zawładnął Twoim życiem. Skoro potrafi podjąć decyzję (oszukiwać w szpitalu co do zażywania leków) potrafi myśleć logicznie. Zakładam, że w tamtym szpitalu czuł się źle między innymi dlatego, że tam nie był tak pielęgnowany jak przez Ciebie w domu. Bycie mamą nie jest krucjatą. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i syna.

Kamoa czy mnie pamięć myli czy Ty znasz niemiecki? Muszę opracować kilka tematów na ten zaległy niemiecki i mam problem z jednym. Mianowicie muszę odpowiedzieć na ogłoszenie na ogłoszenie o pracę w ten sposób, że się zareklamuję. Normalnie nie wiem jak to ugryźć.

Bulinko czy nie ma tam jakiejś innej mamy? Gdybyś nawiązała jakiś kontakt z kimś takim byłoby Tobie raźniej.

Eluś ten piernik podobny do mojego a właściwie od mojej przyszywanej teściowej. W jej wersji piernik przekładany masą: powidła śliwkowe z masłem. Pychota.

Basiu jak idą rozmowy ze słodkościami ? Weź im dorzuć czasem soli. Od razu odechce im się namawiania Ciebie do ich jedzenia smile

Taju Ty cokolwiek jadasz? Bo ja już sobie wyobrażam jakie tańce odprawiasz na spotkaniu z wiatrem lol

Małgorzata z onetu, gdzie Ty się podziałaś Dziecino ?

Wracam do pracy. Jak co dzień zmęczona. Normalnie padnę chyba...

Może się komuś przyda...

Nie bój się podejmować odważnych decyzji.
Strach i wątpliwości zabiły więcej marzeń i celów, niż porażka kiedykolwiek zdoła

Spokojności Wszystkim...

50,450

Witam poniedziałkowo!

Sponi cieszę się,że idziesz do przodu ze studiami,że sobie radzisz.Jak czytam Twoje wpisy,to odzyskuje wiarę w siebie.Tylko ta moja wiara obecnie jest na etapie uczenia się słówek z angielskiego,a moją nauczycielką jest Maja.
Co do mam,to owszem są,tylko ja byłam sama na sali.Dziś ma do mnie dołączyć jedna mama z dzieckiem.Na oddziele jest kolega z klasy Majki z mamą i jeszcze jedna znajoma dziś przyjeżdża z dziećmi.Tak nam się terminy zlaly.

Elu,a te składniki na Twój piernik,to wystarczy wszystkie do jednej michy zsypac?

Mamuśka jak widzę,to Ty masz zawsze parcie na pracę.Zazdroszczę Ci tej werwy,bo u mnie czasem sił nie ma,czasem chęci,więc różnie to bywa.

Basiu mój mąż też taki pijok herbatowy.Jeszcze jedną nie skończy,a już drugą robi.

Bachasiu dzięki za kawkę.

50,451

tak , tłuszcz rozpuszczam wszystko mieszam i na blaszke i do piekarnika

50,452

Cześć dziewczynki bo chłoptasiów nie widu nie słychu
Sponiuszko normalnie rozmawiam co dziennie do kawy już nie mam sił ale walczę.
ORAz:Dla Wszystkich

http://images84.fotosik.pl/92/4d11b9b3b3288417med.png

50,453 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-10-17 14:35:53)

Na DZień dobry szklankę kakao, dawno nie piłam smile .

http://e-kartki.net.pl/kartki/72/2/d/26858.jpg

Bacha, Elu> dzięki. Proszę jeszcze, piszcie w jakiej wielkości blaszy się to piecze. Wiem z doświadczenia, ze to nie jest bez różnicy.... nie pytajcie o te doświadczenia wink . Przełożone masą korówkową powiadasz... hmmm, ciekawa wersja, chyba się skuszę. Do tej pory dżemem przekładałam.

Spo> hehe, z wiatrem tańczę wygibańce, owszem... ale skąd to pytanie? Już nie pierwszy mnie o to ktoś pyta i doprawdy nie wiem dlaczego(?). Przecież nie głodzę się (to ostatnie co bym chciała, nienawidzę być głodna). Ja tylko zastępuje mąkę pszenną żytnią, chleb na drożdżach chlebem na zakwasie, a cukier ksylitolem... ot i cała filozofia.  Starsze panie w pracy, do tej pory się dziwią ile ja kanapek biorę. Różnica miedzy mną a nimi jest jedynie taka, że ja wezmę np. 4 złożone kanapki i banana/jabłko, a one 1 kanapkę, drożdżówkę, ptysia lub paczkę ciastek wink .... a potem się dziwią po czym ja taka chuda jestem, skoro tyle jem wink . Do tej pory nie rozumieją różnicy, wg nich jedno i drugie to jedzenie, że niby co za różnica wink .

Wpadnę później i dokończe co chciałam jeszcze napisać.

50,454

Elu no właśnie takim talentom kulinarnym,to treba powiedzieć,że tłuszcz trzeba rozpuścić,a budyń wsypać sypki,a nie ugotowany.

Basiu mnie te cholery też kuszą non stop.Teraz tym bardziej,ale ich poprostu nie kupuję.Kupiłam owoce i One mnie kuszą.

50,455

Straciłam radośc życia.
Czuję się źle....zmęczona psychicznie, fizycznie....nie tak miało być.

Dzisiaj walka słowna 2 godziny o pojechanie na zastrzyk...moje sprawy leżą.
Spo, bycie matką dziecka chorującego psychicznie to krucjata, to ciągły rollercoster i zawładnął mną całkowicie. Nie potrafię się przed tym bronić.
Sorry, ja ciągle o sobie...nie mam weny ustosunkować sie do Waszych postów i to ja mieszkam w białym domku.

50,456

Soniu ... tule Cie jak tego potrzebujesz .
głowa do góry bedzie dobrze

50,457

Powróciłam... miałam wykonać pewną pracę ale nic nie zrobiłam. Godzinę gadki z mamą, bezsensownej i beznadziejnej... . Już mi się odechciało wszystkiego, straciłam werwę do pracy. Mieszkanie się trafiło, 3-pokojowe ale pokoje-klitki i bez balkonu. Poszła lawina żalów i czarny potok lamentów.

Soniusiu>  współczuję i ściskam mocno. Posyłam pozytywna energię z głębi serca.

Spo> ja tylko w piątki ciągnę gorzej wink. Z naszej wiary wynika wstrzemięźliwość, a ja ryb nie lubię, przetworów mlecznych nie mogę zbyt wiele, bo mi się zwróci ... i mam faktycznie problem posiłkowy w ten jeden dzień. Moze głodna nie chodzę, ale bywa, że nie najedzona do syta hmm .

Wszystkie bez wyjątku gorąco pozdrawiam i zmykam się zrelaksować muzycznie.... może mi wróci wigor chociaż na wieczór... .

50,458

Soniu i Taju tule mocno w Waszych problemach.
Soniu jezeli chodzi o mnie,to jak tylko potrzebujesz,to wal śmiało.Zawsze to jest przed kim się wyzalic.
Taja coś czuję,że Ty tego mieszkania nigdy dla mamy nie znajdziesz.Najlepiej byłoby,gdybyś je sama wybrała i sama kupiła,ale wiem...wiem...to se ne da.
My już po kolacji i nie jesteśmy już same.Majka ma koleżankę,a ja z kim pogadać.Na dodatek dzieci mają te same choroby.

50,459

Bulinko> wiem, tez o tym myślałam, że gdybym kasę miała to bym już miała to 3-pokojowe dawno kupione i albo się wprowadza albo gnije w swojej ruderze i samotni. Jednak nie mam takiej możliwości. Czas pokaże... .

50,460

Cześć Wszystkim smile
U mnie nic nowego.Żyję smile praca dom,praca dom.Nie piszę za wiele bo i nie ma za bardzo o czym.Współczuję dziewczynom którym dzieci chorują.
Podziwiam te,które mają siłę budować,ocieplać uczyć się wink
Jak Was czytam to sobie myślę,że mnie to jakiś marazm dopadł i tumiwisizm .Też miałam kiedyś więcej zapału do wszystkiego i roboty więcej było jak dzieciaki małe były.W piecach paliłam,drewno rąbałam,pranie w pralce wirnikowej,obiady,wypieki.Teraz nawet połowy z tego nie robię a zmęczona się czuję jak po wykopkach .
Chyba to wiek starczy ;P  albo lenistwo  wink
13 tego obchodziliśmy z mężem 4 tą rocznicę ślubu ,a że to dzień roboczy to świętowaliśmy w sobotę :)tylko my we dwoje :)Poszliśmy na wieeeelkie desery lodowe z owocami i bitą śmietaną a wieczorkiem drinki-miło było.
Pozdrawiam Wszystkich i uśmiech zostawiam smile

50,461 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-10-17 18:38:48)

chce Wam napisac, ze jestescie DOBRE, SŁODKIE I KOJĄCE...I czuję wdzięczność

50,462

Małgosiu tez tak sie czuje jak ty .
w tym cos musi byc

50,463 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-10-17 20:26:39)

Dziewczyny... Mamy problem.

W mojej kuchni dynia jest.

Co robimy?

50,464 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-10-17 21:46:19)

Sponi ja tylko napiszę:wpisz w google.Internet prawdę Ci powie.

Małgosiu też ostatnio w domu tak się czułam.Teraz trochę zmieniłam otoczenie,więc jest inaczej.
Tak w ogóle,to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.

50,465

Bulinko,mówisz zmienić otoczenie...... hm...  wink  tylko gdzie się przeprowadzić   wink  ?
Sponi,kompot z dyni.Przekrawasz na pół.Pestki wywalasz na papier-żeby wyschły (na zimę do chrupania)
Miąższ wywalasz do śmieci.To twarde co pod skórą tniesz w kostkę wielkości kostki cukru,może być większa.
Skrapiasz octem,odstawiasz na pół godz.dodajesz gożdzika ,zalewasz wodą i gotujesz.
cukier do smaku,ile kto lubi  smile

50,466

Sponi napisał/a:

Dziewczyny... Mamy problem.

W mojej kuchni dynia jest.

Co robimy?

http://images84.fotosik.pl/94/5581da661fd6b7camed.jpg

http://images82.fotosik.pl/94/40300e50df49244emed.jpg

Ciasto. Uwaga gosposie, bo zdradzamy wam sekret nad sekrety! To się robi tak: Gotujemy 400g dyni pokrojonej w kostkę. Jak będzie miękka, ale jeszcze się nie rozlatuje, odcedzamy wodę i miażdżymy dynię. Do masy dodajemy 400g drobno startej marchewki, szklankę cukru, pół kostki masła, 0,8 litra mleka i gotujemy czasami mieszając, aż mleko odparuje o połowę. Do tej masy wsypujemy rodzynki (50 g) i wlewamy dwa opakowania budyniu waniliowego rozcieńczonego w reszcie mleka (zostało nam przecież 0,2l). Gotujemy. A potem całość wylewamy na upieczony wcześniej spód z kruchego ciasta. Możemy posypać gorzką czekoladą. I to już koniec. Odstawiamy i jak wystygnie kroimy i jemy. Pyszne!

http://images81.fotosik.pl/94/9540f62b3507b79bmed.jpg

50,467

hejka, dzisiaj wylece z wykladow po kole....nie przejde tej wejsciowki smile
trudno

50,468

hey wtorkowo Mychy
witaj Sonia ...

to co kawulca trza zapodać 
                                                   http://imgup.pl/di/AVLT/1334139840-by-doknic-inner.gif

O! dyniowego ciasta chiiiiba nie jadłam ani nie piekłam... lol

Gosia tuwisizm mnie też dopada  lol
w przyszłym tygodniu ponoć zaczyna się u mnie ocieplenie bloku ...
to potem dostanę wjazdu do sprzątania ... lol   tak myślę przynajmniej ... smile

Taja dla dobra Twojego nerwa smile ... najlepszym wyjściem będzie odpuszczenie zamiany czy sprzedaży tego mieszkania
Twojej MAM   ....  niech sobie mieszka tam gdzie jest ...
ten TYP tak ma .... i tego nie zmienisz ....

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE   miłego wtorku ...

50,469

Witam!
Bachasiu gdzie ta Twoja kawka dziś?O tej porze jeszcze Ciebie nie ma?Zaczynam się martwić.
Ja tylko telepatyczna przesyłam,bo z komóreczki.

Basiu Ty moja gospodyni.Dowcip Ci się wyostrzyl,ale masz rację.Niektórym trzeba kawę na ławę bez owijania w bawełnę i jeszcze patrzeć na ręce.
Moja córka kiedyś patrzyła jak piekę ciasto.Wrzuciłam wszystko wg.przepisu,ale jak mi ciut czegoś zostało,to dorzucalam,żeby się nie zmarnowało.Doszła do wniosku,że nigdy nie nauczę się piec.
Takim to optymistycznym akcentem kończę i życzę miłego wtorku.

50,470

Witajcie ...
pozdrawiam Was
dosiadam do Basiowej kawusi ...
ciasta dyniowego nie piekłam jeszcze chociaz czytałam
to tez tak miejwiecej jak ciasto marchewkowe

50,471

witajcie Ela i Bulinka  lol

Bulinko w tygodniu śpię dłużej .... dziwne nie ???? lol

50,472

Witam się, kawę chleptam...a może i dwie
Dobrego wszystkim. smile

50,473

też się witam smile 
z weekendowego wypadu przywiozłam pierniki , częstuję wirtual  smile

50,474

lubie pierniki ...
Czyzbys była w Toruniu smile

50,475

Nigdy w sklepie nie kupiłam takich pierników jakie są w Toruniu.Nie wiem dlaczego,ale te toruńskie są szczególne.

Bachasiu naprawdę dziwne,ale mozliwe jak się ma odchowane dzieci chyba i się nie pracuje poza domem.Mam nadzieję,że też kiedyś tego doczekam hi...hi...

50,476 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-10-18 14:07:42)

Witajcie

Małgorzata> wszystkiego dobrego na kolejne lata życia małżeńskiego smile .

Bacha, Elu>  napiszcie w jakiej wielkości blaszy się ten piernik piecze?
Bacha, mówiłam mamie, ze to nie ma sensu ale wiesz jaka jest panika, jaka czarna rozpacz...., że najlepiej zostawić ją tu, aby zdechła z głodu i zimna jak porzucony pies, od razu lepiej zabić, bo po co ma się męczyć, zdechnie, zacznie śmierdzieć i dopiero jej zwłoki sąsiedzi znajdą w rozkładzie, gdy się zainteresują co tak cuchnie itp itd.... tego nie daje się słuchać nawet, a co dopiero wytrzymać nerwowo. Wolę jej szukać w nieskończoność, bo mam mniejszy stres.
Wybrałam mniejsze zło... .

Spo> pamiętam smak dyni z dzieciństwa, słodka strasznie była. Gdy ostatnio ugotowałam batata, to smak bardzo podobny. Poczęstuj, gdy już upichcisz big_smile.

Elka> ja jadłam marchewkowe ciasto i wcale mi nie smakowało, a nie wiedziałam, ze marchewkowe, nie sugerowałam się niczym... tylko smakiem.

Bulinko > w takim razie niech się ona nauczy i pokaże, że jajo mądrzejsze od kury wink .

Pozdrowionka dla wszystkich bez wymieniania z imienia big_smile .

50,477

ja go pieklam w prodizu kiedys a na blaszke taka normalna to bralam połtorej porcji

50,478 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-10-18 17:21:37)

Elu> ale dla Ciebie "normalna" to blacha okrągła o średnicy 21 czy 26 wink ? Czy prostokątna?
Wiem, że marudzę ale kiedyś wlałam do zbyt dużej i wyszedł płaski placek, a innym razem do zbyt małej i wylewało się w piekarniku ciasto. Taka zdolniacha jestem big_smile .

A widziałyście to na fb?

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14568106_978337308942383_7957644375220583058_n.jpg?oh=9dace7c888a07efe248af12b91110e1c&oe=58953EA4

50,479

prostokontna blacha  to robie z póltorej porcji .
a wielkosci prodiza  to tak jak przepis podawalam
nie pytaj sie mnie o rozmiary bo ja mam z tym odroznianiem wielkosci

50,480

"Buongiorno"
Małgosiu Najlepszego na następne latka
Uśmiałam się z tego tajemnicza he he
Piękna pogoda dzis u mnie była,a u Was też?Cóż tu robić?Chyba poczytam książkę,a potem meczyk się oglądnie i pewnie  będę się denerwować.

50,481

Dobry wieczór wszystkim smile Zostawiam uśmiech na dobrą noc. Nie mam siły pisać. Jakiś wypruty jestem, ale...
Sponi nie dzisiaj, ale napiszę trochę więcej w odpowiedzi na Twoje pytanie o zdradę. Dzisiaj tylko tak na szybko powiem, że nie wyobrażam sobie, jak za zdradę można uznać to, jakim się jest. Jesteś powściągliwa, małomówna w uczuciach... to Twój urok a nie zdrada.

Kamoa chciałbym Ci pomóc słowem, choćby wirtualną życzliwością, chociaż wiem, że jesteśmy jakby na przeciwnych biegunach w pojmowaniu relacji w miłości, w związku...
Soniu - gdy czytałem o Twoich problemach przypomniał mi się mój kolega z podstawówki. Wychowuje sam niepełnosprawne dziecko. Żona nie wytrzymała i ich opuściła. Bynajmniej jej nie potępiam, nie znam ich sytuacji, wiem, że można nie wytrzymać, wiem, że to ciężkie życie. Ty dajesz radę...
Tajemnicza a tak od dawna chodzi mi po głowie myśl, by zaproponować Ci, byś zamiast OpenOffice'a zainstalowała sobie Libre Office. Też jest darmowy i jest wciąż rozwijany. Open Office już chyba nie. Libre Office jest chyba jego kontynuacją, chociaż nie jestem pewien. ale nawet sam zainstalowałem sobie ten program na próbę, (chociaż głównie używamy Worda) i wrażenia dobre. smile

Ba-Cha Twoje kawy i uśmiechy są... takie fajne smile
Bulinko niech Wam pogoda dopisuje smile
Ann Gdy zobaczyłem te znaczki pomyślałem w pierwszej chwili, że to gruziński smile

50,482 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-10-18 19:20:36)

Basiu> to się przekornie zapytam: po co oglądać skoro masz się denerwować? Wszak lepiej się relaksować, niż nerwować wink .

Ja właśnie zasiadłam ponownie do komputera, aby odsapnąć. Wypucowałam płytki w łazience, wyprałam tapicerkę i muszę odpocząć. Jutro kolejna porcja do wypucowania.

Załączam trochę miłości na dobranoc:

Oooo Dżdżo... miło, że się odezwałeś i dzięki za radę. Jeśli wypruty jesteś, to weź igłę, nic i zaszyj co się popruło big_smile . Pozdrawiam.

50,483

hey wieczorkiem

Taja kawał fajny ... lol  zaraz go sprzedam  ...

te przepisy są na normalnej wielkości brytfankę
aż zmierzyłam teraz  : 39 x 27 cm w środku
mam taką oryginalną do piecyka ...

większe też mam do tego piekarnika
jedną głębszą drugą płytszą i one są : 39 x 35   i na tych jak piekę to powiększam sama  produkty  o pół
czyli jak mam w przepisie np. 2 szkl. mąki to daje 3 smile   paniała ....  lol

echhh ta Twoja MAM jest gorsza od mojej w kwestii mieszkania ...
moja jest wiekowa ... bo teraz skończyła 85 lat   a w styczniu będzie 2 lata jak zmieniłyśmy mieszkanie ...
mamy cieplejsze - słoneczne ...na I piętrze  lol
tylko ,że przejść ulicę ... to jest na starej ulicy ... widzi starych sąsiadów ...
tak jak teraz siedzi w oknie i kuka na ulicę starą  ... o tej porze nikt nie chodzi
ale to jest JEJ okno na świat ... bo tv wcale nie ogląda ...

pozdrawiam resztę MYCH ... spokojnego wieczorku 

50,484

dżdżo jaki Ty milutki lol

a wiesz,że dzisiaj rano pomyślałam o Tobie  ....  lol

50,485

Ba-Cha napisał/a:

dżdżo jaki Ty milutki lol

a wiesz,że dzisiaj rano pomyślałam o Tobie  ....  lol

Ha... a więc to Ty mnie ściągnęłaś myślą wink

Tajemnicza Spróbuję się zaszyć wink

Dobrej nocy. Mam jeszcze robotę a spać mi się chce jak cholera...

50,486

http://imgup.pl/di/EE84/na-40-3.jpg
                                                        hii   i wszystko w temacie ...

50,487

Hej Wszystkim  smile
Dziękuję dziewczyny za życzonka,postaram się  wink
U mnie hałas-kibice mecz oglądają smile
Dobrej nocy ,spokojnej Wszystkim życzę smile
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam  smile

50,488

Dobranoc.

50,489 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-10-18 22:09:38)

http://66.media.tumblr.com/0f32ed28921f843ecbe23f69b8d62292/tumblr_odbzw289ar1um74izo1_1280.jpg

https://67.media.tumblr.com/d96afa30d35a36abede90a378ceabbaf/tumblr_o9l0kqtjjW1u7tzqbo1_500.jpg

50,490

heyka WSZYSTKIM  lol

http://imgup.pl/di/HR0C/f6be640e30a2e016d570a1bb68d3104f7219.jpg
                 no ! o tej porze to nie ale potem już tak lol

caffka czeka :

http://imgup.pl/di/YFN6/941435-633758079985757-1777113074-n.jpg

jak kawcia muzyczna to i zapodam piosenki

pozdrawiam środowo WSZYSTKICH
Sonia  ????? 
wiesz o co kaman ??? dzisiaj  lol lol

50,491

Ooo...Bachasia już kawę zapodala.Dzięki Kochana!Sloneczko niech święci kotkowi.Też jesteśmy Go spragnieni.

50,492

Witam .... dzieki Basiu za kawusie ktora z rana stawia na nogi

50,493

smile

50,494 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-10-19 11:15:18)

Dzień dobry i tyle na dzisiaj big_smile

50,495 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-10-19 15:29:30)

Cześć Lasie i Dżodżo!

Normalnie sienty raz się tu dzisiaj loguję, żeby dzień dobry powiedzieć i usiąść przy kawie, ale zawsze coś. Siedzę aktualnie z głową w kodeksie, bo z nowej pracy zadzwonili z uprzejmym pytaniem, czy nie mogłabym przyjść do pracy o tydzień wcześniej. Tak więc zaczynam od poniedziałku i odpadł mi niespodziewanie cały tydzień zarezerwowany na merytoryczne powtórki. No ale kto zdąży jeśli ja nie zdążę? No kto?

No chyba, że Mamuśka... big_smile

Pokażę Wam jaki znajomi teledysk nakręcili do swojego starego przeboju. Pomijając panie z brwiami odrysowanymi od szklanki cieszę się, że ludzie mają taką energię. I pal sześć, że to raczej nie mój gust muzyczny, ale lubię widzieć, że się dobrze bawią smile Poza tym mam lekką słabość do pana w futerku więc wybaczę im to Polo TV nawet big_smile

Ahahaha!!! big_smile Dżodżo -> To już wiesz skąd mi ta zapałka do głowy przyszła lol

50,496

Dzień dobry.

Na chwilkę wpadam i spadam smile .

Udanego popołudnia wszystkim smile .

50,497

Cześć Wszystkim  smile
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam  smile
Hej !

50,498

Dziewczyny piszcie,bo ja tu kryzys przechodzę z moim dzieckiem,a właściwie Ona przechodzi,a ja przeżywam."Dziecko bardzo ułożone,grzeczne,genialnie współpracujące,ale rozmamlane i czas pepowine odciąć."Usłyszałam dziś od rehabilitantki.Kurcze nie mam nożyczek.Wszystko przez to,że Ją brzuch bolał i trochę pomarudzila.
Dobra...idę spać.Chyba wyrobie sobie nawyk regularnego spania.Tylko jak tu iść spać w domu o 22-ej.
Dobranoc.

50,499 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-10-20 05:02:25)

dzień dobry,
choc za oknem ciemność
to dzień dobry smile

zostałam sama z sunią...moj własnie wyjechał na interview zagramanice. wróci albo nie wróci
A syn w szpitalu od wczoraj...szpital w sąsiedniej miejscowosci.

no to kawke stawiam smile
http://chmurak.pl/pictures/8517ef_kawa.jpg

Bulinka...no to usłyszałaś od rehabilitantki....i jakie refleksje?
Ja wczoraj się nad tym zastanawiałam czekając w szpitalu...miałam spokój, ciszę , piękne widoki na cudny ogród szpitalny...i naszły mnie myśli o zbytnim matkowaniu. Bulinka, to nie o "obrzuch" chodzi i ich marudzenie, tylko o naszą reakcję na problem dzieci.

50,500

hey Mychy

to ja witam ze swoją kawcią
                bo skoro zaparzyłam smile
                                                       http://imgup.pl/di/QGWJ/554515-438874122896629-1163299371-n.jpg

Sonia przykre  hmm hmm  ,że Syncio znowu w szpitalu ....

iiii tam .... może za bardzo nie matkuje ... bo Syncio dorosły facet
ale zawsze będzie najważniejszym facetem w moim życiu ....  tak było jest i będzie smile

Bulinka a co miałaś zrobić ??? jak Majkę brzuch bolał ???
huknąć ! weź się w garść i nie marudź ...       o jakiej pępowinie tu mowa ... ? lol

pozdrawiam WSZYSTKICH ...

50,501

Witam
http://ekarteczka.pl/kartki/53/1/d/13332.gif

50,502

Witam!
Sonia ma rację,że tu o matkowanie chodzi,ale tak jak Bachasiu mówisz dziecku osmioletniemu nie da się aż tak odciąć naszej troski.Oczywiście ja nie staję nad Nią i nie płacze razem z Nią:biedna Majeczka itp.Tylko dowiaduję się jaki to ból,tłumaczę i próbuje zaradzic.Sama sobie przecież nie pomoże.
Soniu,a ten ośrodek z nauką życia,to od kiedy,by był?Czy tam będę o Syna Twojego dbali na tyle farmakologicznie,żeby ten stan nie pogarszal się tak często?

Do zaś Kochane i miłego dnia życzę.

50,503

witam smile dosiadam do Waszych kaw , co jedna to smaczniejsza , a że jestem fanatyczką tego napoju, to wypiję wszystkie smile
miłego dnia życzę  ....

50,504

Również miłego dnia smile

50,505

Dzień dobry się z Wami wink .

Bulinko> pewnie chodziło jej o nadskakiwanie zbytnie... choć nie wiem jak to wyglądało, więc kompletnie strzelam.  Wiem jak jest... Majka to Twoje oczko w głowie i może nawet nie świadomie zachowujesz nadmierną troskę, a punktu widzenia osoby postronnej to może wyglądać jak nieodcięta pępowina.
Tobie się wydaje, ze nic niewłaściwego nie robisz ale może faktycznie nie widzisz, że zbyt emocjonalnie reagujesz na jej problemy? Nasza reakcja na dziecka sprawy podobno ma się zmieniać z wiekiem dziecka, a nie zawsze tak jest.
Ile Majka ma lat, bo zapomniałam?

Soniu> trzymaj się w kupie, bo w kupie siła wink . Sytuacji Twojej nie zazdroszczę, ale podziwiam Cię niesamowicie... za pogodę ducha, za wytrwałość i odwagę.

Pozdrowionka dla absolutnie wszystkich. Idę myć okna i prasować firany.

Posty [ 50,441 do 50,505 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 775 776 777 778 779 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024