Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 770 771 772 773 774 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50,116 do 50,180 z 85,597 ]

50,116

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Hej!Witam sobotnio!
Dziś było ważenie tygodniowe i jest 1,6kg mniej.W sumie więc 3,8kg.Tak więc do przodu idzie,mimo,że dukan przerobiony po mojemu.

Bachasiu ta kobieta miała tak całe życie.Jak odjechała,to nie zadzwoniła,a dzień wcześniej powiedziała,że klucz daje,ale Ona jeszcze nie wie,czy pojedzie.Zadzwoniłam Jej więc w piątek,czy zrobić jakieś zakupy,a Ona na to,ze już opuściła te Germany i jest już w Polsce.Gdyby nie to,że mi ulżyło,to bym sie wkurzyła hi...hi...

Eluś a doradce,to Ona miała.Był to obcy facet,który właził Im w du...,bo wiedział,ze nie mają dzieci.Ciotka ciągle na nas gadała,wiec liczył na to,ze jak się wykaże,to gospodarstwo nam odbiorą i dadzą Jemu.Niestety wuja na to nie pozwolił,a ciotka po Jego śmierci już nic nie mogła zrobić,bo nie miała podstaw.Dlatego podjudzał Ja jak mógł.Niestety na końcu źle Jej doradził,bo przecież nie musiała się wymeldowywać,żeby przekierować rentę w miejsce gdzie teraz mieszka.Ja jedynie powiedziałam cioci,żeby przekazała owemu panu,że jeżeli po Jej wyjeździe zauważę,ze był na posesji,to zgłaszam sprawę na policji.

Mamuśka spróbuje dziś być tak pracowita jak Ty.Kurcze...pewnie już siedzisz na rusztowaniach,wiec czas ruszyć te moje ogromne cztery liter.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Zobacz podobne tematy :

50,117

Bry bry witajcie sobotuni przyjemnej dla wszystkich

50,118 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-09-24 13:09:09)

Fakt..dzisiaj robię ile się da, do ciemnego, za to jutro posiedzę z dziećmi w domku, upiekę jeszcze dziś wieczorem ciacho na słodką niedzielę hehe
Uwielbiam takie dni smile
Miłej pracy smile
Hej Basia smile

50,119

http://i65.tinypic.com/8waavo.gif

Mamuśka macham do Cię

50,120

Posprzatalam,pomylam podłogi,piore pranie.Teraz muszę pozbierać ta co już wyschlo i powiesić nowe.Jakieś ciasto upiec i podszykowac gorącą kolację,bo moi panowie w pracy do wieczora.
Mamuśka widzę,że mamy dużo wspólnego.Też lubisz spędzać czas w domu wśród rodziny.
Kończę kawkę i lecę dalej.

50,121

Tak to jest bulimko jak jest wiecej doradcow .
Ale głowa do gory bedzie dobrze .

50,122

Hejka kochane (bo panów chyba chwilowo niet).

Próbowałam dziś Waszych sposobów na frony szafek. Muszę przyznać, że działą w kuchni ale w pokoju nadal namazane. Chyba mam za grubą warstwę tych spray-ów nawalone, bo mazy zostały. Może gdy się przebiję przez tę warstwe to umyję i zostanie bez śladów.

Ależ mnie dziś zezłościł jeden allegrowicz chamski. Zakupiłam u niego na 5 aukcjach, przysłał 2 rzeczy bez metki. Wystawiłam neutralny z wyjaśnieniem, że z 8 rzeczy dwie były bez metki. A ten gnój mi walnął 5 negatywów, że nie wykazałam chęci porozumienia.  A co ja się miałam porozumiewać? Skoro na aukcji brak info, że bluzki mogą być bez metek, a odsyłać się nie opłaca bo bluzki warte 12-15 zł... to by nic nie zmieniło jego zasrane porozumienie.

https://thumbs.dreamstime.com/x/taca-caipirinha-napoje-66646107.jpg

Chęstujcie sie proszę smile .

50,123

Taja takie sprawy trzeba zgłaszać do allegro.Takim hamomtrzeba nosa ucierać.W końcu też mógł wystawić neutralny w zamian,a nie od razu negatywy.
Zrobiłam wszystko prawie.Tylko skończyć sernik zimny i okąpać małą i siebie.

50,124 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-09-24 21:48:03)

Ale fajne szklanice..wychleptałam wszystko samolubnie
Cudowne uczucie tak się wyciągnąć w wyrku po szczerze przepracowanym dniu.
Zaraz wsadzę do upieczenia drożdżówkę, o 23 30 wyjadę po Dżelę, wraca ostatnim pociągiem i niedzielę można zaczynać.
Beata smile ano już dawno zauważyłam wiele wspólnego, obie wariatki nie potrafiące za specjalnie odpoczywać, obie głęboko wierzące i szczęśliwe wśród dzieci smile
Działające, tworzące...słowem przekichane heh heh big_smile
Dobrej nocy wszystkim smile

50,125

Mamuśka lepiej bym tego nie ujęła.
Dobrej nocy wszystkim życzę.

50,126

To tak jeszcze na dzisiaj.....
wink
smile

50,127

DOBRANOC dla wszystkich

50,128

hellou raniutko Mychy

zapodaje słoneczną caffe

http://imgup.pl/di/2C86/555259-375243395842558-291566521-n.jpg
bo wg. mnie będzie słoneczna niedziela .... teraz u mnie jest mgła gęsta jak mleko smile

Taja hiii widocznie masz za bardzo napaćkane na meblach jak piszesz ....
zrobisz kilka razy i w końcu zejdzie .....

daaaawno temu ... jak wszedł na rynek Sidolux?? ... tak sobie zapaćkałam podłogę w pokoju
pierwsze błysk bez pucowania lol  .... z biegiem czasu zrobiła się taka warstwa brudna ...  wrrr

milutkiej niedzieli WSZYSTKIM .....

50,129

Witajcie
Bachasiu kawka pita właśnie w tej chwili dziękuję pysznotaaa
U mnie dzionek też zapowiada się słoneczny. Ja niestety dzisiaj nockę miałam zerwaną,ból straszny w podbrzuszu nie wiem czy nerki czy pęcherz,skończyło się na przeciwbólowym i furaginie i zaczyna znowu pobolewać,ginekologicznie wszystko dobrze,wciąż te bakterie mam idę we wtorek dopiero do urologa masakra.Pieprzona SKS sad
Taja mój mąż tak sie użera non stop z tymi allegrowiczami a jak lecą przy tym ch*** ach co ja sie nasłucham hi hi

Ale mi się nic dzisiaj nie chce

http://images84.fotosik.pl/32/e9b472edeb9c3045med.jpg

Miłej niedzieli buziole pa

50,130

Dosiadam do kawy smile
Ze wszystkim idzie sobie poradzić jak nie boli, ale jak już coś szwankuje to przekichane
Piekłam w nocy drożdżówkę, taa...już zostały resztki na blasze.
Dobrej niedzieli wszystkim

50,131

Witam!
U mnie dziś zimny sernik na biszkopcie i cukierki odpustowe.Byłam juz z Majka na taszach po Mszy.Majka piszczala,że czuje się jak w raju.Miała trochę oszczędności i wydała,ale nawet z głową.
Idę obiadek robić.

50,132

Witam w niedzielę, a niedziela nas rozwesela, więc coś na wesoło będzie.

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/92e72a0e1011487fe4e3e4a3ef130520_th2.gif
http://3.bp.blogspot.com/-kDTHyKHEmAE/U9gHMq_nrsI/AAAAAAAAHpM/EVZDkUT6t3k/s1600/Idiotitis+-+Kopia+-+Kopia+(2).jpg
http://redmik.pl/upload/1427f951cdc4caec2a8141db3d1d63ad6990.jpg

Bulinka> nie zgłosiłam bo mam 100% pozytywów, więc nie muszę łapać się jak tonący brzytwy -jak on wink. Wiele by mi opinii nie popsuł, ale dodam go do czarnej listy, abym więcej u niego nie kupowała. Odpisałam na jego zarzut, że to zwykła zemsta za wystawienie neutralnego komentarza. On wystąpił o anulowanie opinii i zgodziłam się. Cieszy mnie chociaż, że nawet po anulowaniu każdy może przeczytać co było napisane.

Wszystkim, którym coś dolega łączę się w bólu i zdrowia życzę.

Udanej niedzieli wszystkim!!!!

50,133

Taja wystąp też o anulowanie opinii.
Sterta papierkowej roboty częściowo zrobiona.Lista spraw do załatwienia w tym tygodniu też.Pozycji na niej mam 10.
Dobra...idę jakąś kolację dukanową sobie zrobic.

50,134

Bulinko> opinie anuluje się automatycznie wszystkie, z obu stron smile  i z obu można mimo tego przeczytać, tylko tych punktów/gwiazdek nie ubywa.

Mało się dziś dzieje na forum, pewnie ładna pogoda skłoniła do wyjścia z domu. I dobrze big_smile ... będzie śnieżyca, wietrzycho i ulewa... to będziemy siedzieć i klikać wink .
http://photos.nasza-klasa.pl/53131998/3732/other/std/92d59d87a0.jpeg

Dobranoc wszystkim

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxhOcbZmPrPU41fQJl66VFvoNAZG4kIYZuy1WpgsvBFOqweVjbqw

50,135

Witam z kawą telepatyczna.
Taja świetna ta żona przed lustre.Powiem Wam,że zaczęłam ostatnio używać nowych kosmetyków.Przekanala mnie do tego babka,ktora była z prezentacją jak byłam nad morzem.Była to kobieta po sześćdziesiątce,a cere miała najładniejszą od mojej.Mówiła,że stosuje te kosmetyki od 20-stu paru lat.Kupiłam kremy i płyn micelarny i na razie mi pasują.Fajnie by było się choć trochę odmlodzic.
Pozdrawiam Was Kochane i miłego dnia życzę.Dziś muszę na pogrzeb 32-letniej kobiety.

50,136

hey  witam w ostatnim tygodniu września

http://imgup.pl/di/PBEQ/83d4b15f9c3b.jpg

Bulinka wstawiam wirtualną kawencje
                                                                               http://imgup.pl/di/VKXB/578951-578135695554772-984103700-n.jpg

migusiem pisz co to za marka kosmetyków ??? lol

pozdrawiam WSZYSTKIE ... i zmykam ... real wzywa smile

50,137

Dosiadam do kawki smile
Chwilka oddechu i spróbuję popracować.
U mnie z rana chłodno i mgliście, nie chce się wyłazić brrrr

50,138

hejka Skowronki smile
a u mnie chlodno ale słonecznie.

Powinnam napisać kilka pism...i wciąż  odkładam...nerwica.
Wyszukuje sobie zajecia w domu do zrobienia a dokumenty leżą i kwiczą.
To jest okropne. Może macie sposób na to?

Chodzę na pilates i czuje się dużo lepiej.
Bulinka podbijam pytanie Bachy...jaka marka kosmetyków smile

50,139 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-09-26 09:09:38)

Dzień dobry Wszystkim smile

Wstrzelę się w Waszą dyskusję na temat kosmetyków. Moim skromnym zdaniem ta pani użyła jednorazowo preparatów typu zabiegi (inne niż myzianie twarzy kremami).
Mnie nikt nie przekona, że będąc narażonym na codzienne życia czynniki ma się innej kategorii ciało. Ale niech tam będzie – pani wybrykiem natury, który przechytrzył czas.

U mnie wszystko ok, tylko czasu brakuje. Dziś będziemy skręcać meble zakupione w Ikei. Młodsza zebrała trochę kasy na okoliczność urodzin. Nie będę z nią na zakupy jeździć, bo jakoś rachunki przy niej mi się nie zgadzają smile

Wczoraj tez dotarła do miejsca mojego zamieszkania córa starsza. O dziwo po jej  powściągliwości wobec tego człowieka, z którym się spotykam zostały mizerne ślady. Ku mojej radosze łapali wspólny język. Ja tylko (kolejny raz zresztą) przysłuchiwałam się ich dyskusji z rozdziawionymi oczyma.

Szło o to, że córka przerzucona została do innej ekskluzywnej restauracji w ramach zalepiania dziur personelu i zaczęła opowiadać o espresso, której koszt oscyluje w granicy 80 zł. Okazało się, że robiona jest z owoców kawowca. Nie  byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ziarna te zjadane są przez zwierzę zwane luwakiem. To stworzenie trawi tylko miąższ  a niestrawione ziarna wydala wraz z odchodami. Te z kolei są czyszczone  i poddawane tradycyjnej obróbce. Ponoć przy przejściu przez układ pokarmowy zwierzaka, kawa traci gorzki smak.
Najgorsze jest jednak to, że luwak chwytany jest przez rolników i trzymany w klatce. Zjada tylko najlepsze ziarna stąd eliminacja gorszego sortu ziaren. Produkcja tej kawy w skali całego świata wynosi od 400 do 500 kg rocznie, dlatego też jest niebywale droga.

http://catpoopcoffeeinc.com/wp-content/uploads/2013/03/cat-poop-coffee1.jpg

Wolę espresso z Biedronki. Te maleństwa z uwagi na niewole, w jakiej z wyboru człowieka idzie im funkcjonować, żyją krótko.

Pozdrawiam Wszystkich. Wracam do pracy, ale staram się ograniczać prędkość. Tylko, że to takie trudne zwolnić, gdy do tej pory przechodziło się samego siebie w niej.

Odrobinę nuty na wieczór, gdyby ktoś miał ochotę posłuchać leżąc pod kocykiem późną nocą...

50,140 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-09-26 18:14:46)

Witajcie

Bulinko> też uważam, podobnie jak Spo, że cudów tego typu nie ma. Ona używa tych kosmetyków pewnie od 20 lat regularnie, może się wspomaga masażami czy zabiegami, aby być bardziej wiarygodna. Osobiście uważam, że zwykły krem nie odmłodzi. Choć sama używam przeciwzmarszczkowych kremów od 35-go r.ż.
Skóra jest faktycznie ładniejsza, bardziej napięta ale czy to daje efekt odmładzający(?) ... nie jestem przekonana. Ja się po prostu lepiej czuję i tyle.

Soniu> dokumenty albo się lubi albo nie wink. Ja w nich siedzę w pracy więc mam i w domu poukładane w segregatory i teczki... takie zboczenie zawodowe wink . Nie mam rady. Może pomyśl co by Cię motywowało do działania i zastosuj w tym przypadku?

Spo> trafiłaś w mój gust muzyczny. Fajne 2 godziny big_smile ... przydadzą się bo miałam dziś przeprawę z moja mama. Zarzuca, ze nic nie robię w sprawie jej mieszkania hmm . A ja 1-2 razy dziennie sprawdzam ogłoszenia, zamieszczam swoje, roznoszę ogłoszenia po klatkach schodowych i wrzucam do skrzynek... co mam jeszcze zrobić? Moja to nie jest wina, że musi być parter/1 piętro na konkretnym osiedlu.... a nic takiego się nie pojawia. Chętnie się odstresuję muzyką... .

Pozdrowionka dla wszystkich kobitek bez wyjątków big_smile .

50,141

Może i macie rację,ale ja się tego uczepilam,bo ngdy nie było mnie stać na dbanie o cerę z wyższej półki.Myślę,że czas zacząć,tym bardziej,że latka lecą.Kobitka jeździ i opowiada jak dbać o cerę a kosmetyki są z Oriflane.Dowiedziałam się co to jest płyn micelarny,bo dotąd nawet nie wiedzialam,że coś takiego wogóle istnieje.Najważniejsze,to fakt,że dotąd myślałam,że mam cerę tłustą,a okazuje się,że mieszaną.Kobitka miała takie urządzenie,które przykładala w różne części twarzy i określała typ cery.
Pewnie słyszałyscie o tych kosmetykach.O mnie się też już odbiły,ale dopiero teraz się zdecydowałam.Jakbyście dziewczyny chciały cos więcej wiedzieć,to może na priv.Jestem konsultantem hi...hi...

50,142

Bulinko> akurat ja jestem uczulona na kosmetyki Oriflam... dobrze, że Tobie służą.

50,143

Wieczorowo się witam,
Senna jestem coś dzisiaj i idę się rozciągnąć na wyreczku,miłego wieczorku dziewczynki i opaczki bo coś nie widać Menów

50,144 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-09-26 23:28:23)

No ja się porozciągałam trochę we wyreczku a Wy gdzie jesteście?  Może by tak kawusi?

http://images81.fotosik.pl/37/cdfcc11a392d321amed.jpg

http://images84.fotosik.pl/37/105df18f4bf1ceb9med.jpg

Piłam tą kawę ale że z odchodów big_smile już teraz wiem,  ale bardzo dobra bez porównania ,będę musiała do Wrocławia zajechać,jeśli ktoś by był w tych rejonach to  Kawiarania Starbucks Reserve znajduje się przy ulicy Oławskiej, w pobliżu wrocławskiego rynku.Mam nadzieję że jeszcze istnieje ta restauracja byłam ze 4 lata temu.

50,145

Witam!
Rozpisalam się i post mi wcięło.
To może w skrócie.Basiu uwielbiam Wrocław i chetnie bym po Nim znów pospacerowala,ale ponoć ten szpital do którego jadę jest bardzo rygorystyczny.
Co do kosmetyków Taja,to moja starsza córka jest uczulona na Avon.Chce teraz skorzystać z tych,ale wątpię,bo z Jej alergią to trudno coś dopasować.
Pozdrawiam Was Kochane i miłego dnia wszystkim życzę.Ja dziś zatrudniam męża i mam rozmowy kwalifikacyjne hi...hi...z paniami na zastępstwo.

50,146 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-09-27 09:06:22)

hey Bulinka - nie masz prądu czy gazu by postawić kawcie ???? he ....

wiem... wiem   czasu nie masz ...

powitanie wtorkowe dla WSZYSTKICH ....

caffke zapodaje :
                                                    http://imgup.pl/di/ZAM2/na-40-1.jpg

nie piłam tej caffy z luwaka smile smile

nie jestem uczulona na żadne kosmetyki chiiiiiba,że na cene hiiiiiiiiiii

miłego słonecznego wtorku WSZYSTKIM

piąteczka : http://imgup.pl/di/1UZW/funny-gifs-trained-cat.gif...

50,147

http://wl.static.fotolia.com/jpg/00/54/92/24/400_F_54922456_rLwEE1SuwMKkUrUQkNKSrgR6BQBBzjog.jpg

50,148

Dosiadam do kawy, tylko proszę, nie luwakowej.
I mykammmm z chlebem w zębach na dwór.

50,149

He ja nie wiedziałam że ta kawa pochodzi z odchodów i mi bardzo smakowała co prawda  kosztowała bardzo dużo ale co tam raz się żyje
Bulinko a gdzie taki rygorystyczny szpital we Wrocławiu jest?Na kawę byśmy się spotkały smile

50,150

Dobry wieczór.

Bulinko> ja na avona też uczulona wink . Z tym, że nie na wszystko... chyba zależy od jakiegoś składnika. Otóż lakier do paznokci, żele do kąpieli, utrwalacz do makijażu mogę, ale np. perfumy i krem już absolutnie nie i szamponów też nie (mega łupież po nich). Tak więc zależy w co się uceluje wink .

Mało piszecie, kochane... nie lenić się... spragnione jesteśmy słowa pisanego.

Pozdrwóki dla absolutnie wszystkich big_smile .

50,151

Ja się nie lenić. Ja być zmęczona. Siedzieć teraz na kanapa i patrzeć na zapakowana mebel. I nie mieć siła.

I myśleć sobie: parapet zagracony. Na drugim stać sprzęt, z który dobywać się cudna nuta.

I tak sobie myśleć: nic nie musieć...
Mogeć sobie przytulić do moja pluszowa pies i do misiek, która swój czas dostała od córka co by ona czuć przy ja...

Po dniu pracy, który wyssał ze mnie siły posiedzę sobie i pozwolę mojemu ciału odpocząć. Jest częścią mnie, a że zaczynam od szacunku w drodze do miłowania siebie, wyrzuty przegonię na wypadek, gdyby się podstępnie pojawiły. A kysz... ( czy jakoś tak)

Ze wszystkim wszystko się ułoży...
Jak z tą kłodą na rzece, którą porwał nurt.
Dobrze, że żyję. Tu i teraz. Dobrze, że było tam i kiedyś.

Do następnego razu.

50,152

hejka,
ciezki dzien za mną....duzo załatwione.Na pilatesie tez byłam:)

Taja...pewnie masz rację co do lubienia dokumentow...ja mam raczej jakas blokade psychiczną. Oj miałby terapeuta co robic.

Jaki cudny wrzesien tego roku...

50,153

Sonia> a co to za dokumenty- jeśli wolno mi spytać? Może podpowiem coś, np. jak szybko i sprawnie się z tym uporać? Najchętniej każdy chce usłyszeć, że zgarnąć na kupę i spalić http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif.

Muszę Wam przyznać, że słucham afirmacji na yt. Kilka tygodni temu zaczęłam, dość sceptycznie podchodząc do sprawy. Z początku słuchałam bo słuchałam... . Z czasem jakby mój umysł zaczął się interesować, choć ja nic nie robiłam poza nałożeniem słuchawek, włączeniu afirmacji i siedzeniu w necie (czytanie/pisanie). Słucham co najmniej raz dziennie, jak się udaje to więcej.
Cos jest na rzeczy z tymi afirmacjami.... naprawdę lasencje big_smile .

Dobrej nocy każdej z osobna i wszystkim na raz, ja odlatuję do spaniowa http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_witch.gif.

50,154 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-09-27 22:19:53)

Nie lenie się smile ino wolę podczytywać co u Was smile
Pociągnięta za ozór opowiem, że rano zaliczyłam wypad do miasta, a potem to już małpie figle z siatką, klejem i na rusztowaniu...do ciemnego, jak już nie widziałam jak nakładam klej musiałam do jutra odpuścić smile
Rusztowanie zapłacone tylko do soboty...będę musiała przedłużyć wynajem o tydzień, ale i tak git smile
Szykowałam przed chwilą Markowi przybory na jutrzejsze zajęcia techniczne, brakuje mi dwóch włoskich orzechów kurczę..
Pożarłabym słonecznika...tak za mną chodzi.. smile
Dobrej nocy dziewczyny smile

50,155 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-09-28 06:30:12)

No i stało się. Przed północą przysiadłam skuszona pluszakami na kanapie mówiąc sobie i im: dobrze, ale tylko na maleńką chwilunię. Trwała do piątej rano. Zmarzłam tak mocno, że łapy do teraz mam skostniałe. Zimno w mieszkaniu. Czas poprosić Veolię o ciepełko.

Taja afirmacja jest mi bliska. Praktykuję ja od kilku miesięcy, choć przyznam, że to bardzo trudne przekonać własny zaśmiecony mózg by się z myślami o sobie dobrymi utożsamił. Przywykł do inności stąd oporność w przyjmowaniu przez niego rzeczywistości - nowej dla niego.

Uczę się nie "nawracać" innych. Gdy ktoś prosi o pomoc, czynię to. Jeśli jej nie chce, nie narzucam się.
Tu kilka słów o BaChasi. Ten sposób myślenia wyczaiłam u Ciebie od początku. I tym mnie do siebie przekonałaś. Rzadko kiedy zwracam sie do Ciebie bezpośrednio (wydawać by sie mogło, że wręcz Ciebie nie widzę), ale daj mi wiarę, że swoją obecnością sprawiłaś, że zaczęłam myśleć o zmianie kursu w życiu. Nabierałam wiatru w żagle każdego dnia. Dzięki Tobie wypływając na wody trafiałam na innych "rozbitków". Cieszy mnie, że jesteś...

Mamuś mam nadzieję, że temperatury na zewnątrz nie szkodzą w Twoich pracach. Zima powietrze przysłała niczym posłańca by zapowiedzieć swoją świtę.

Soniu teraz wyczytałam, że miewasz problemy z zakumplowaniem się z papierami. Mam to samo, ale czasem dochodzę do wniosku, że ten nieporządek rządzi się swoimi prawami:) Ja również winnam z nimi przysiąść i pogadać. Mnie zwyczajnie brakuje czasu a jeśli chlipnę go na chwilę zmęczenie aż krzyczy: ja, ja teraz...

Z rana wybywam na zakupy do castoramy. Z wykonawcą. Namówie go na kawę. A co tam. Chyba w tym markecie kawa z rana jest darmowa smile Tak kiedyś było.

Doprowadzę się do porządku, zrobię młodej śniadanie i postaram się jak co dzień myśleć pozytywnie. O sobie...

Dziś nie skupiamy się na słowach. Niechże nuta nas poniesie...

Maleńka kawusia. Ciepluteńka smile

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/37/c3/77/37c377d5c94acd891c7aa6d6f2ff99ee.jpg

50,156

Bachasiu ja zapomniałam o tej kawce wczoraj,więc dziś stawiam telepatycznie.Wybaczcie,ale rzadko ostatnio włączam laptop.
Sponi wczoraj to pewnie taka aura paskudna była.Nie dość,że zasnelam w fotelu na moment,to jeszcze myślałam,że nie doczekam wieczoru taka byłam padnieta.Miałam zajęcie,więc przetrwałam.Robiłam z Majka plac zabaw ze śmieci.Palce poklejone od kropeli,ale już prawie gotowy.
Basiu później Ci powiem do którego szpitala jadę,bo muszę sprawdzić adres.Mieszkasz w samym Wroclawiu?
Ja dziś bigosik ze słodkiej kapuchy będę gotować na dwa gary,bo dukanowy też.Tylko to po pracy.

50,157

hey WSZYSTKIM smile
witam buszujące już Sponi i Bulinkę lol

to co ??? kawkę zwyczajowo podaje
                                                                       http://imgup.pl/di/A0J5/67747548591363000966.jpg
                                                                                                                                              zapraszam ....

Sponi .... dżises dziękuje za miłe słowa co do mojej osoby 
                                                                                                  http://imgup.pl/di/ODCW/galy.gif
jejku jej - gdzie mi tam do Ciebie ... i do wysławiania się na cafejce tak ładnie lol
wczorajszy tekst - językiem "murzynka Bambo " superaśny ... smile

Mamuśka echhh ja to Cię podziwiam z tym ocieplaniem domku ...
pogoda Ci sprzyja smile

Sońka dzisiaj środa .... hiiii
ile razy w tygodniu chodzisz na ten pilates ???

Bulinka ???? pozdrowień i wieści od ciotuchny nie masz ????? lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  co do jednej ....

50,158 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-09-28 08:03:17)

Hejka smile Środa dzień loda..co by tradycji
Bacha jestes niesamowita..znowu chcesz lodzika ? smile
Dzisiaj swiderki to i Mamuska sie załapie ...hihihi
http://lody.com.pl/photoNewsGalery/big/74925_big.jpg

http://i1.memy.pl/obrazki/0283475530_lubisz_lody_swiderki.jpg

o rany smaka nabrałam smile

Taja ...dzisiaj rano odkryłam, ze poniewaz doswiadczyłam przemocy instytucjonalnej i pisze to z całą odpowiedzialnoscią...zresztą mój terapeuta to nazwał, to teraz mam syndrom po przemocowy...czy jak by to nie nazwac...no w kazdym razie do przerobienia na sesji.

Taja jaki masz system na dokumenty, np rachunki?
Ja mam pare spraw sądowych ....i niby wywawałoby sie kazda sprawa w oddzielna teczke, no ale nie do konca, bo np dany dokument potrzebuje w kilku sprawach...i robi sie  bajzelnik... ach temat rzeka

Bacha chodze 3 razy w tygodniu. I wiecie co bolą mnie mięśnie. Pamietam jak byłam młoda to po intensywnych cwiczeniach na drugi dzien były tzw zakwasy, ktore przechodziły szybko....a teraz jest inaczej , ten ból mięsni mam wciaz... i nie podoba mi się to

50,159 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-09-28 08:06:19)

A jeszcze mam interes do....Bulinka, Bulinka, Bulinka smile smile przepis na dukanowy bigosik proszę ...bo mi kapusta włoska została

50,160

Obejmuję kawuśkę obiema kończynami ehhh smile
Spo smile chłodno na takie prace, to prawda, ale jak Bachaś piszu, pogoda wbrew pozorom sprzyja.
Słońce zbyt szybko nie wysusza kleju i mam czas na zatapianie płatów siatki, a przymrozków jeszcze nie ma. smile
Tylko działać.
Dzisiaj od rana, chlapnę tylko drugą kawę. smile
Dzieci już w szkołach, zdrówko dopisuje, cieszę się tym wszystkim smile
Sońka smile mam sposób na papiery big_smile , zmuszam się, siadam i piszę...w myśl zasady, że skoro tego nie lubię, to jak najszybciej chcę mieć z głowy.
Zawsze można zrobić sobie dobrze i zaplanować przerwę w pisaniu na świderka wink
W moim przypadku na kakao big_smile
Porządku w dokumentach nie mam, za dużo tego, ale mam miejsca z papierami...osobna szafka, torba z teczkami i szafka-archiwum, sprawy sądowe każda w osobnym segregatorze, opisane widocznie, dokumenty potrzebne prawie wszędzie po urzędach też w osobnej opisanej na zewnątrz teczce...jakoś to działa pomimo bałaganu.
Mykam carramba...

50,161 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-09-28 10:57:18)

Hej lodowo-środowo
Bulinko nie nie mieszkam we Wrocławiu =60 km mam do niego ale nie problem przyjechać
Od dzisiaj sie odrobaczam!kupiłam czarnego orzecha myślałam że będzie nie dobre ale dałam radę i nie tylko na odrobaczenie to działa.Chociaż codziennie kropelka więcej i może być wyczuwalne,najlepiej pić ze sokiem pomarańczowym polecam
Uciekam do mojego królestwa czyli kuchni robić coś do żarła chłopakom
Ja dzisiaj mam loda ciepłego tongue

50,162

Cześć Lasie big_smile

Sonia2012 napisał/a:

A jeszcze mam interes do....Bulinka, Bulinka, Bulinka smile smile przepis na dukanowy bigosik proszę ...bo mi kapusta włoska została

I ja poproszę... I ja!

Mój Mąż przywiózł wczoraj 15 kg pigwy (Takiej dużej z drzewa, nie z krzaka) i normalnie 12 kilo oddałam znajomym na nalewki. Czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na dobrą pigwówkę? Najlepiej na spirytusie... smile

W sprawie pracy coś się rusza, ale nic jeszcze nie będę pisała, żeby potem nie musieć odkręcać wink

Miłego dnia Wszystkim życzę. :*

50,163

Ja bigos gotuje zawsze dla siebie z piersi i pieczarek dodaje przecier i gotowe ewentualnie kiełbaskę dodaję jak szef robi specjalnie drobiową bo my sami robimy wyroby to wiem co tam jest i jest pyszna kiełbacha przecieru dodaje i gra bigosik

50,164

Basia już Wam wszystko wytłumaczyła co do bigosu.Gotuje tak jak normalny,ale dodaję piersi z kurczaka do kapuchy.Nawet nie dodaję kiełbaski.

Bachasiu ja nie dzwonię i Ona nie dzwoni.Nie mam ochoty z Nią nawet rozmawiać.

Znowu jestem śpiąca,a spałam 8godz.

50,165

Ojojoj co to za cisza ?

50,166

Kurde chciałam wysłać posta w innym temacie i nie mogę jakieś error mi sie pojawia czy jaki c....

50,167

Basia1973 napisał/a:

Ojojoj co to za cisza ?

E tam. Zaraz cisza. Ja se po zebraniu w szkole i tuleniu wykombinowałam robotę w kuchni. Zaczęłam kłaść płytki na podłodze. Nawet poziomica jakos w jedną stronę mi pokazywała odpowienie wykresy. Jakby co tam będzie stała lodówka a ta ma nóżki do regulacji. Się temat docelowo ogarnie.

Leżę sobie i myślę. Ten człowiek, z którym się spotykam powiedział mi dziś, że ogarnia go smutek. Ja jestem tego źródłem. Według niego mam jakieś blokady a docelowo zasady, które sprawiają, że jestem powściągliwa.
Jestem... Faktycznie. Przypomniał mi o treści kartki, która swego czasu zostawił na mojej lodówce. Miłość okazuje się nie tylko myślą i uczynkiem, ale i mową. Tego mu brakuje...
A ja... Wprawdzie spontanem daję do zrozumienia, że jestem rada z jego obecności w mojej nikłej egzystencji , bo np :

-biegnę do niego, gdy wchodzi do mieszkania
- uwieszam się na szyi niczym lepne dziecię

ale nijak nie potrafię obrac tego co czuję w słowa.

On nie wie jakim jestem potworem a to już zdrada, prawda Dżdżo? Nie jestem wobec niego uczciwa. Nie umiem mimo wszystko słowami wyrazić swojej serdeczności wobec niego... Przykro mi, że jemu jest przykro. Nie cieszy mnie fakt, że mu źle...

Nie jestem kompletna. Nie jestem gotowa. Nie zrobię niczego wbrew sobie. Nie potrafię. Chyba to miłość. Do siebie samej jest...

50,168

Sponi,to poprostu powiedz Mu to co nam napisałaś.

Witam poranną telepatyczna kawą.

50,169

Kawa smile
Spo smile , ja spytam inaczej, sądzisz, że w ogóle jest ktoś "kompletny"?
Chyba większa nasza część (społeczeństwo) ma spore deficyty z dzieciństwa, wychowywała się w dysfunkcyjnych rodzinach potem tworzyła związki, wychowywała dzieci...również obarczając je dobrodziejstwem inwentarza. Czy to znaczy, że mamy teraz tylko się leczyć i z nikim nie wiązać, nie próbować?
Spo smile na początku nawet o nim nie pisałaś, potem tak ostrożnie, zachowawczo, teraz jest Ci bliższy przecież....ta relacja rozwija się, emocje też. Może i z czasem będą słowa, więcej gestów smile
Pięknie czytać jak zmagasz się z sobą, jak się budujesz smile
Budzę dzieci, mykam do potem.

50,170

http://images84.fotosik.pl/42/6d8228754114cfc3med.jpg

Dzień dobry wszystkim

50,171

Hey Mychy ....

kawa jest ???? jest lol lol

to tylko Doberek powiem ....  i zmykam... lol

50,172 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-09-29 08:17:22)

No ale tak wypić sie by zdało heee??Do wieczora mamy czas tyle jej wypić

50,173

Dosiadam...do tej z mlekiem smile

50,174

Czekam na moją dziewczynkę w szkole.Jak ja pragnę kawy i papu.

50,175 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-09-29 14:39:10)

Witajcie lasencje big_smile .

Spo> afirmacje nie są Ci obce-powiadasz, ale liznęłaś tylko, czy się zagłębiłaś?
Tych co ja słucham, podobno należy słuchać kilka razy dziennie przez co najmniej 40 dni. Prawdą jest, że z braku czasu słucham czasem tylko 1 raz wink ... ale są dni, że faktycznie kilka razy. Dopiero jestem na półmetku, ale już coś w mój umysł wlazło. Po czym poznaję? Choćby wczoraj... była awaria neta i nie mogłam wysłuchać (tylko w ten sposób słucham, nie mam w telefonie). Co jakiś czas, ni z tego ni z owego, sama do siebie mówię w myślach np. "zasługujesz na wszystko co najlepsze". Ale beka (jak to mówią młodzi)... niby sobie robię co mam robić, a mi się włącza jak automat samo wink . To nic, że być może jeszcze w to nie wierze, ale już coś w moim umyśle siedzi... czyli ziarenko zasiane- można by rzec.

Soniu> wiesz... ja ze zboczeniem zawodowym, mam w domu drugie biuro, chronologicznie i alfabetycznie poukładane wink. Tobie tego nie zalecę, bo się pogubisz na 100% wink . Ja mam segregatory i teczki, nie wiem jak Ty masz.
W każdym segregatorze przegródki, np. umowy (z energią lub tv), umowy o prace swoje, umowy o pr. męża, świadectwa pracy swoje, mężowe,  pit-y męża, pit-y moje, pit-y roczne (czyli wspólne), rachunki opłacone i tutaj się zaczyna bajka big_smile ... na media typowe co miesięczne osobne koperty/koszulki, osobno te nietypowe, rzadko występujące. To tak po krótce wink .
Osobny segregator mam na pracownicze sprawy, osobny na pozostałe, osobny na lekarskie, gwarancje itp. W każdym mam w.w. przegródki. Wiem na pamięć gdzie co jest, mąż to stoi i gapi się jak sroka w namalowane wrota wink  bo po co tyle tego, przecież można wszystko w jedno wrzucić. A przecież wszystko mam opisane; każdy segregator, każda teczka i przegródka.... wystarczy czytać heh.

Może coś z powyższego Ci przypasuje, zaczerpniesz jakiś pomysł. Jakby cuuś to pytaj wink .

Pozdrawiam serdecznie wszystkie (!) Netki-kobietki.

50,176

Jaaaaa...Taja,to ja Ci pozazdrościć.Ja mam szuflade i szafkę.W szufladzie wazniejsze,a w szafce mniej ważne.Rachunki co miesiąc w kopertę opisaną wkładam i w szafkę.Raz w roku w karton rocznikowo wkładam co potrzebne.
Wiem...burdel,ale ja też wiem gdzie co jest.

50,177

Bulinko> to ważne, że wiesz gdzie co jest wink . Ja zawodowo skrzywiona... to się nie ma co dziwić wink .

A teraz z innej beczki- drogie lasencje.
Z jakiej strony mogę legalnie pobierać muzykę? Znalazłam w sieci kilka propozycji ale weszłam w 3 pierwsze i nijak mi przypasowały.
W pierwszej kompletnie nie rozumiem o co chodzi, nie ma tam okienka do wpisywania jaki utwór chcę ściągnąć, nie ma "pobierz"... a niby bezpłatna strona. Nie umiem się odnaleźć. W drugiej i trzeciej jest po angielsku, a ja ni chuchu w tym języku wink .
Dalej nie szukałam. Postanowiłam zapytać czy Wy pobieracie muzykę i z jakiej stronki. Pokierujecie mnie za rączkę w razie czego wink  (sę wykombinowałam sprytnie, a co wink ). Zaznaczam, że tylko legalne mnie interesują smile .

50,178 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-09-29 17:54:59)

tajemnicza75 napisał/a:

rachunki opłacone i tutaj się zaczyna bajka big_smile ... na media typowe co miesięczne osobne koperty/koszulki, osobno te nietypowe, rzadko występujące. To tak po krótce wink .

Taja moja Kochana smile no własnie temat rachunkow nie po krótce proszę smile
rozwin jesli mozesz.
Rachunki z zeszłych lat,  z tego roku? bierzące? wedlug jakiego klucza masz poukładane?
razem ? czy za kazde co innego oddzielnie?

50,179

Sonia2012 napisał/a:
tajemnicza75 napisał/a:

rachunki opłacone i tutaj się zaczyna bajka big_smile ... na media typowe co miesięczne osobne koperty/koszulki, osobno te nietypowe, rzadko występujące. To tak po krótce wink .

Taja moja Kochana smile no własnie temat rachunkow nie po krótce proszę smile
rozwin jesli mozesz.
Rachunki z zeszłych lat,  z tego roku? bierzące? wedlug jakiego klucza masz poukładane?
razem ? czy za kazde co innego oddzielnie?

Większość rachunków robię przez internet, nie drukuję tego. Tym samym mam ich mało i to jest chyba najlepszy sposób na mniej papierków. Oczywiście muszę o rachunkach jakoś pamiętać, więc dostaję na maila. Mam zeszyt, w którym co m-c zapisuję media te internetowe i odhaczam zapłacone.
Pozostaje naprawdę niewiele rachunków w papierowych wersjach, ja aktualnie tylko 1.
Zostało mi pzu i robię tak:
teczka/segregator i koszulki. W każdej koszulce trzymam papierowe media, np. pzu i co kwartał dokładam do koszulki zapłacony odcinek.
Podobno po 5 latach można wyrzucać, ale ja instytucjom nie wierzę, zwłaszcza bankom i skarbowemu itp. Trzymam z 10 lat, potem wyrzucam.
Jeśli masz dużo rachunków papierowych, to poukładaj w każdej koszulce inną instytucję. Jeśli systematycznie dokładasz zapłacony rachunek, to  samo się układa chronologicznie wink. Raz na kilka lat weryfikujesz, biorąc od tylu, co jest do wyrzucenia.

50,180

hellou MYCHY ....  lol

http://imgup.pl/di/G6Z1/bfaa3f470c5f.jpg
                                     kawcią witam piątek ....

mam porządek w papierach podobnie jak Taja
jedno wyciągnięcie segregatora ... i wszystko jest smile

http://imgup.pl/di/MO54/pozdrawiam-malowany-farbami.gif
                                          WSZYŚCIUTKICH  ... w ten ostatni dzień września ... 

http://imgup.pl/di/Y0MI/na-40-1.jpg
                                                                                                      >>>> lol

Posty [ 50,116 do 50,180 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 770 771 772 773 774 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024