Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Heloł
Elu> u nas też deszczowo i do tego zimno... czyli typowo jesiennie.
Piotr> ależ zalotnie nam tu dziś kawę nastawiasz.... hmmm... .
Mystiq> Pięknie, Trójmiasto... moje rodzinne strony. Co byś chciała tam zobaczyć, to może coś podpowiem.... stawiasz na zwiedzanie czy odpoczywanie na plaży?
Pierdzieli mi się życie Kochani...oj pierdzieli.Pisałam Wam,że zajmujemy się tym wujostwem męża i że wujek poważnie chory.Bylismy z wujem na pobraniu wycinka trzy tygodnie temu w Poznaniu.Dziś dodzwoniłam się po wyniki i dowiedziałam się,że badanie trzeba powtórzyć na 01.09.Zwujem jest gorzej,ciotka wariuje,a ja w tym wszystkim mam jechac na turnus od 25.08.-08.09.Mój mąż udaje jak zwykle mało zaradnego,że sobie nie poradzi.Normalnie mam nerwa.
Oczywiście Bulinko, można się było tego spodziewać , jeśli małżonek niepełnosprawny/nieporadny to ubezwłasnowolnij go i tyle . Matkoooo, jeśli faceci zachowują się jak dzieci, więc powinno się ich tak traktować. Albo niech dorosną albo niech mamusia mu zmieni pieluchę. Nie daj się kochana, zasługujesz na lepsze traktowanie, nie jesteś niczyją służącą. Przepraszam za ten odważny wpis ale nie pierwszy raz słyszę o takich męskich zagraniach. To przedmiotowe traktowanie kobiety, mają kobiety za idiotki czy co????
Oj Piotrze... podniosłeś mi ciśnienie W moim wieku to już muszę uważać, żeby wylewu nie dostać
Bulinko -> Bardzo Ci współczuję. Ty weź usiądź w fotelu i powiedz mężowi, że nie dasz rady. Niech się pali i wali a Tobie już wszystko jedno. W końcu skoro ON - MĘŻCZYZNA - GŁOWA DOMU nie ma siły to tym bardziej Ty - zwykła, bezbronna kobieta.
tajemnicza75 napisał/a:
Trójmiasto... moje rodzinne strony. Co byś chciała tam zobaczyć, to może coś podpowiem.... stawiasz na zwiedzanie czy odpoczywanie na plaży?
Raczej zwiedzanie. Wstępny plan już mam (niestety, ja nie zmotoryzowana, więc poruszać się bedę komunikacją publiczną). Mam zamiar również przepłynąć się na Hel. Orientujesz się, skąd kursują jakieś statki? Wiem...wiem...w necie pewnie znajdę, ale może akurat coś wiesz na ten temat..?
Dzień dobry popołudniu U mnie upał cieplutko słoneczko a Wy tu piszecie że zimno.Jadę zaraz na działeczkę troszku chwaściki wyrywać, Piotruś a na pewno tam w tym kubku jest kawa? Do wieczorka
annakomnena7 napisał/a:
Oj Piotrze... podniosłeś mi ciśnienie W moim wieku to już muszę uważać, żeby wylewu nie dostać
Bulinko -> Bardzo Ci współczuję. Ty weź usiądź w fotelu i powiedz mężowi, że nie dasz rady. Niech się pali i wali a Tobie już wszystko jedno. W końcu skoro ON - MĘŻCZYZNA - GŁOWA DOMU nie ma siły to tym bardziej Ty - zwykła, bezbronna kobieta.
Ann a co ja mam powiedzieć z moim peselem hiii ???? Piotrze częściej wstawiaj takie kawencje
Bulinka jedziesz na ten turnus i finito ... ... tupnij nogą
Misty o ile się nie zmieniło - to w Gdańsku na Hel - wodolot lub statek odpływa gdzieś koło Żurawia ... ale Taja odpowie Ci dokładnie ... na Starówce jak będziesz ... idziesz ulicą Długa w dół do fontanny Neptuna... przechodzisz taką bramę i po lewej ... hiii
Mystiq> nie mieszkam w 3-mieście już jakieś 20 lat i wiele się tam zmieniło zapewnię ale bywam czasem więc co wiem to powiem. Znam bardziej Gdynię i wiem, że sprzed dworca odjeżdżał kiedyś darmowy piętrowy autobus. Podwoził na tramwaj wodny (ten statek płynący na Hel). Tak samo można wrócić, ten piętrus był dostosowany do odjazdu statku. Czy nadal tak jest, nie jestem pewna... nie pływałam już z kilka lat. Z biletami bywa różnie, czasem nie ma możliwości zakupu w kasie już w południe. Polecam zakup przez internet. W Gdyni polecam też oceanarium-akwarium morskie (największa atrakcją był ogromna 9-metrowa ośmiornica). Z Gdańska wypłyniesz też po Zatoce i Westerplatte oraz warto wejść na wieżę Mariacką. Polecam też Ogród Oliwski. W Sopocie jedynie Molo cieszyło się powodzeniem, choć ostatnio krzywy domek robi furorę. Poruszaj się koleją- SKM bo autobusy wiecznie stoją w korkach.
Kochane Dziewczyny jesteście!Oczywiście miałam zamiar nie odpuścić z tym wyjazdem.Tym bardziej,że to głównie chodzi o Majkę,a ja na przyczepkę korzystam,ale trochę miałam wyrzuty sumienia.Macie jednak rację,że facet dorosły,więc niech sobie też radzi.Dziś już przeglądałam swoją odzież i kompletowałam kosmetyki,żeby wiedzieć co dokupić.W pracy też zaczęłam nadganiać to co nie robi się codziennie.Zatrudniam panią,ale tylko na zlecenie na dwa tygodnie na całość obiektów.Potem zobaczę co dalej,bo pracownika muszę mieć,ale nie na całości.Ja w końcu też mogę coś robić,a nie tylko rządzić hi...hi... Mistigue jak byłam w Krynicy Morskiej na turnusie,to byliśmy na wycieczce w Trójmieście.Było bardzo fajnie,ale my autokarem.Z tego co Taja i Basia piszą,to jedynie oceanarium nie zaliczyliśmy.
Mystique71 napisał/a:
W necie znalazłam cos takiego, jak tramwaj wodny na Hel.
Ubierz się ciepło na Hel, tam zawsze strasznie wieje. Jeśli zamierzasz dużo się przesiadać z kolejki SKM na autobus i tak w kółko (wszędzie kolejką niestety nie dojedziesz), to można zakupić bilet dobowy w obrębie miasta lub trójmiejski w obrębie 3 miast, są jeszcze weekendowe i inne. Popytaj w jakiejś informacji turystycznej. Można na nich jeździć do woli (znacznie taniej).
tajemnicza75 napisał/a:
Mystique71 napisał/a:
W necie znalazłam cos takiego, jak tramwaj wodny na Hel.
Ubierz się ciepło na Hel, tam zawsze strasznie wieje. Jeśli zamierzasz dużo się przesiadać z kolejki SKM na autobus i tak w kółko (wszędzie kolejką niestety nie dojedziesz), to można zakupić bilet dobowy w obrębie miasta lub trójmiejski w obrębie 3 miast, są jeszcze weekendowe i inne. Popytaj w jakiejś informacji turystycznej. Można na nich jeździć do woli (znacznie taniej).
Dzień dobry Wszystkim Tu gdzie jestem nie mogę narzekac na pogodę Zapowiadana temperatura to ponoć 21 stopni. Jest w rzeczywistości zdecydowanie cieplej.
Wifi jakoś zaskoczyło, więc skrobam te kilka słów co by uspokoić tych, którzy się o mnie przypafkiem by martwili.
Na prostytutkę nikt mnie nie sprzeda bom za stara Miękkie narkotyki już próbowałam więc nie korci mnie (zielone mam na myśli trawiaste )
Jest dobrze i spokojnie. I wcale nie brakuje mi pędu życiowego. Zdaje się, że trafiłam w dobre miejsce.
Aha. Jeszcze jedno. Jeśli macie ochotę poszukajcie na necie artykułu na temat przeróbki ludzkich zwłok na diament. Na początku byłam zaskoczona tym faktem, ale przomniałam sobie jaki jest skład organizmu ludzkiego. Węgiel stanowi jakieś 16%. A z niego w naturalnym środowisku powstaje ów kamień
Witajcie weekendowo.
Bacha> przyzwyczaiłaś wszystkich do stawiania kawy więc każdy zakłada z góry, że kawa już zaparzona .
Spo> baw się dobrze, odpoczywaj, odprężaj się i ładuj akumulatory. Spo, a pamiętasz "Medaliony"- lekturę szkolną o przerabianiu ludzkiego ciała na mydło... w czasie II wojny światowej (?)... . Nic mnie już nie zdziwi.
Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku!!!! Udanego weekendu .
Heh heh...a nenene...dosiadłam do Bulinkowej kawki, chociaż nie wstawiła, wychlałam połowę jej kawy na sępa Dzisiaj witam się pięknie przy zielonej herbacie, bo kawka już była w pracy
Dzień doberek, pięknie i słonecznie .
Mam kolejny dowód na to, że nasze myśli mają moc sprawczą . Byłam wczoraj w sklepie i przykuła moją uwagę mydelniczka. Pomyślałam, ze pasowałaby do łazienki, że czas wymienić starą. Przyglądałam się jej dość długo, obracałam w rękach ale w rezultacie nie kupiłam. Dziś w czasie porządków stłukła mi się stara mydelnica .... z hukiem rozprysły się kawałki. Tak więc będę miała nową, upodobaną mydelniczkę . To już nie pierwszy raz, że mi się myśli materializują .
To wrócę może do myśli o czymś przyjemnym, może się sprawdzi .
Udanego dnia życzę wszystkim, zaglądnę do Was jeszcze później.
To ja będę bardzo intensywnie myśleć o żaglach, żeglowaniu, zgłębiać ten temat... Może na starość spełnię chociaż kilka marzeń i będę żeglować po jeziorach mazurskich i się nimi zachwycać jak "Pan Samochodzik"? Fajne spędzanie czasu na emeryturze Nauczyłabym się łowić ryby. Rozmarzyłam się.
Cześć Lasie Pierwszy raz naciągnęłam coś w plecach. Ledwie stuknęła mi czterdziestka, a już nie mogę się schylać. Starość nie radość, śmierć nie wesele. Dajta spokój...
Bry bry Dzisiaj następna nocka nie przespana?A to wszystko przez ten księżyc?Mamunia całą noc wczoraj nie zmrużyłam oka na domiar złego przegrali szczypiorniści Od 7 w pracy na dwóch nogach,aż do 15 potem spokojnie na działeczkę i powrót rowerkiem do domciu mmm chwila relaksu fajnie odpoczęłam ale jak widzę za oknem to kółko to mnie przeraża masakra= działa na mnie jak płachta na byka Dobranoc
Dosiadam do obu Oglądałam jachty żaglowe, sprawdzałam ceny...na razie mnie nie stać, ale jak mnie "weźmie" to może kiedyś Nic nie wiem o żeglowaniu, obsłudze takiego cacka, czy spuszczaniu na wodę, wyciąganiu na przyczepkę...nawet nigdy nie żeglowałam...eh...Wind by się teraz przydała Budowy żaglówek nie znam, nie wiem co jest ważne, jakie parametry..nic nie wiem. Ale czuję pod skórą coś, nie wiem co, ciągnie mnie do żagli. Dobrej niedzieli wszystkim.
Witam srana! Bacha przywiezlismy wuja do nas,bo nam tak wygodniej.Ciotka zwujem mieszkają niedaleko,ale kawał od drogi.Codziennie po tych dziurach,to katastrofa jeździć.Przypuszczam,że jeżeli Go podlecza,to będzie chciał wracać.Ciotka zaś to kobieta bardzo konfliktowa.Została na razie,ale powiem szczerze,że jak wuja zabraknie,to nie wiem kto z Nią wytrzyma. Dziewczyny mnie też dziś starość dopadła,bo głową nie mogę ruszać.Coś mi w szyję wlazlo.Mimo to jednak cieszę się z niedzieli.
Dosiadam , a jakże. Przy takiej pochmurnej pogodzie nic się nie chce, wyszukuję drobne prace, a konkrety leżą i czekają. Jedno dobre, że zamówiłam już ostatnie materiały do ocieplenia przewidziane na ten rok i wystarczy kasy. Zakupy szkolne zrobione, jeszcze zakupy ciuchów, butów dla wszystkich i książek językowych dla Andżeliki, jest nie tak źle, powinnam to finansowo wytrzymać Hehe potem już tylko starczy na waciki.
Basiu przyjmij ode mnie też najlepsze życzenia. Mamuśka ja też po zakupach szkolnych.Starszym kupiłam zeszyty,po dlugopisie i ołowku z gumką.Moi chłopcy więcej nie potrzebują.Książki starszy na kiermaszu kupi,a młodszy odkupuje przez fejsa,a swoje poprzednie sprzedają.Majka ma książki darmowe.Tylko religię dokupilam i przybory uzupelnilam.Plecak dostała.Tak więc dużych wydatków nie mam. Sponi pamiętasz jak martwiłas się maturą córy?Mój syn idzie do klasy maturalnej w technikum.Pytam się ile kupić zeszytów,a On na to,że cztery.Pytam,czemu tylko cztery?On na to,że jeden do j.polskiego,drugi do matematyki,trzeci do j.angielskiego,a czwarty do reszty przedmiotów.Masakra!
Dosiadam do kawki Nie chce się pisać, też wolę kuknąć i poczytać co u kogo, gorzej jak nikt nie pisze, nie ma co czytać...to jak w piosence...obowiązek obowiązkiem jest piosenka musi posiadać tekst Wychlwptam kawuś i do roboty, zobaczymy co dzień przyniesie. Tata ma przyjechać i ściąć trzy drzewa, troche przy tym się pokręcę, potem trochę pokołkuję..a potem pewnie padnę, bo jestem po nocce i wypluta. Tęsknię za najstarszą córką, jest na wyjeździe wakacyjnym...jeszcze dwa dni. Dobrego przy wtorku wszystkim...piszcie dziewczyny, wiatr przewiewa przez kafejkę, suche trawy nosi...
Dzień dobry Lasie i Chłopaki Dosiadam do kawy. Ja z telefonu, więc ciężko się rozpisywać. Co u mnie? No roboty szukam. Coś się kroi, a co z tego wszystkiego wyjdzie to się okaże. Trzymajcie kciuki. Muuuach! :*
Witam! Rzeczywiście cienko coś z tymi wpisami,ale jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma.Cieszmy się więc z tego,że w ogóle ktoś się odzywa. U mnie ostatnie przygotowania do wyjazdu.W czwartek wczesnie rano wyjazd.100km własnym samochodem,a potem autokarem.Potem dwa tygodnie odpoczynku.
Witam wieczorkiem .
Ja akurat zalatana, zabiegana i zarobiona jestem... toteż czasu brak na pisanie. Zgłaszam uprzejmie, ze mam cały tydzień taki więc proszę o usprawiedliwienie .
Anno> sorki za głupie pytanie... może ja z tego zaściankowego zadupia więc się nie znam... ale co ma znaczyć Twoje powitanie "Lasie" ??? Tak z ciekawości pytam bo nie lubię nie rozumieć .
Ja zapodaję wieczorną herbatę, moze nie melisę bo tu i tak jakoś pusto-śpiąco ale herbatę z wkładką . Pozdrowionka dla wszystkich piszących i jedynie czytających .
Tajem -> Już kiedyś wyjaśniałam, że per "Lasie" mówią do siebie dziewczyny w gimnazjum mojej córki. Prawdopodobnie jest to zdrobnienie od "lasek". W ich wykonaniu brzmi to uroczo więc czasem używam tutaj.
Dobrej nocy A co tam...zrobie sobie drinka zamiast herbaty z wkładem. Nie daliśmy rady z drewnem, jeszcze jutro tata przyjedzie, zwalimy kolejne dwa drzewa i czub od starej czereśni...oczywiście jak mama będzie dobrze się czuła i zostanie na ten czas sama. Jestem cała od styropianowego śniegu..teraz tylko kąpiel, szklaneczka i lulu. Do jutra
Bry bry No juz leci następny roczek rocznicy uufff każdy mi życzył miłości a ja mówię NIE!! cierpliwości he he Dziękuję Wam bardzo Zapomniałam napisać mam mega doła!Zaczęłam jeść zakazane żarcie i co?Nie nie nie poddam się muszę się podnieść i nie dać się tym cholernym słodyczom nooo !!Co mam zrobić żeby mnie nie prześladowały?Sił nie mam do nich,ledwo oczyska otworzę a juz mi ślina leci na samą myśl bbrrrr Dobranoc jestem zła sama na siebie ot cała ja
49,658Odpowiedź przez Sponi2016-08-23 23:02:13Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-23 23:20:07)
Dobry wieczór... Powróciłam z podróży z ziarnem dobrych emocji. Ufam, że zacznie kiełkować. Mam dla Was kilka zaledwie zdjęć, ale mam nadzieję, że sprawię radość
To uliczka blisko miejsca czasowego zamieszkania Miejsce urokliwe i niebywale spokojne. Tuż obok spacerowałam po skwerku, na którym swoje miejsce znalazły cudne drzewa i... kury
To ta barka, która była miejscem mojego spoczynku, śniadań przy dużym stole i super wygodnego materaca Swoją drogą był dziwny bo zachowywał kształty nadane ciężarem mojego ciała
Taki widok miałam z małego pseudotarasu od strony kanału, na którym dom na wodzie stał. Swoją drogą rozprysł na kawałki stereotyp, że mieszkając przy wodzie można nabawić się reumatyzmu. Dodatkowo, kiedy teraz zerkam na to zdjęcie przypomina mi się, że swego czasu wrzuciłam tu na forum zdjęcie chatki na jeziorze przy lesie w górach. Kawałek mojego marzenia posmakowałam
Ślub był w Amsterdamie a mieszkaliśmy w miejscowości Delft niedaleko Hagi. Generalnie na wodzie bo tam kanał na kanale a pośród nich zabudowania jak te na zdjęciu poniżej....
Inna część miasteczka...
I te łabędzie żarłacze To wprawdzie wedle znaków w przyrodzie niebezpieczne ptaszyny, ale ich dostojność powalała mnie na kolana. Nauczyłam je w ciągu tych kilku dni jeść z mojej ręki
Nie chciałam wracać... Nie chciałam tak mocno....
Nie chce mi się przez fotosik zdjęć już dodawać. Jutro to zrobię.
Witam z kawką! Sponi w moim smartfoniku nie chcą się otworzyć Twoje zdjęcia,ale obiecuję,że jak wrócę z pracy to odpale laptop. Co do laptopa,to zastanawiam się,czy Go zabrać ze osobą,ale chyba w tym roku sobie daruję.Mam w końcu internet w komórce i mogę do Was kukać.Dziś ostatni dzień w pracy.Już nie mogę się doczekać aż zamkne ten mój kram.