Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 760 761 762 763 764 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49,466 do 49,530 z 85,597 ]

49,466

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Cześć już sie chyba wyspałam,

Zobacz podobne tematy :

49,467

heyyy   doberek ... wtorkowo

caffe stawiam

http://imgup.pl/di/2RVU/kb1k91lf7c8.gif

Małgocha wczoraj też umyłam okna lol

za to dzisiaj    http://imgup.pl/di/7CJ0/418cbfe478e559ae56cec224b010939a9956.jpg
                                                                   przeciEEEE nie można codziennie latać ze szmatką smile

Sponi o żesz TY w mordę jeża smile jaka ze mnie WIEDŹMA  ???? he ??? smile

http://imgup.pl/di/NUUQ/mc4qzd.jpg
                                                     a gdzie NASI panowie ???? nogi opalają  ???? smile

Bulinka tak to teraz jest ,że trudno o pracownika .... za najniższą krajową smile
to 500 smile na dzieci .... po przewracało im w głowach smile

Ann tak słyszałam,że jak złamany nos nie złoży się do godziny po złamaniu ... to już jest po ptokach
w nosie te chrząstki  zrastają się najszybciej .... potem to ratuje tylko operacja plastyczna ....

pozdrawiam WSZYSTKICH  ....

49,468

Witam się ze wszystkimi i dosiadam do porannej kawy. smile
Plan na dziś zakłada jak najwięcej zrobić przy ocieplaniu, a co z tego wyjdzie zobaczymy. Na razie budzę się smile
Kocik nie wrócił wczoraj do domu, obawiam się najgorszego.

49,469

Hejka dziewuszki i chlopaczki,
Czekam dzisiaj na tel od menagerki, szukaja mi zmienniczki....powiedzialam, ze dwa tyg max moge tu zostac.
Rozgladam sie za transportem poweotnym do pl. Niekoniecznie samolot. Ale chyba nie jestem za biegla w tych poszukiwaniach. Jakby ktos. Cos, to ja chetnie....tzn byl bieglejszy....hihihi.
Mamuska, owocnej pracy Ci zycze....
Dobrego dnia wszystkim

49,470

Bacha... Laryngolodzy dają sobie na składanie tydzień. Zdarza się, że najpierw odsyłają pacjenta i czekają na zejście opuchlizny. Z tą godziną to chyba trochę legenda. W każdym razie teraz musimy poczekać ze trzy miesiące  ponoć na ostateczny kształt.

Dobra... wyłażę z betów i idę odpalić ekspres do kawy. Ktoś chętny? smile

49,471 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-08-09 09:33:59)

Sonia2012 napisał/a:

Hejka dziewuszki i chlopaczki,
Czekam dzisiaj na tel od menagerki, szukaja mi zmienniczki....powiedzialam, ze dwa tyg max moge tu zostac.
Rozgladam sie za transportem poweotnym do pl. Niekoniecznie samolot. Ale chyba nie jestem za biegla w tych poszukiwaniach. Jakby ktos. Cos, to ja chetnie....tzn byl bieglejszy....hihihi.
Mamuska, owocnej pracy Ci zycze....
Dobrego dnia wszystkim

Często korzystałam z tej strony:
http://przejazdy.info/

Chyba,że zdradzisz skąd-dokąd, to może coś konkretnego/ sprawdzonego podrzucę

49,472

Mystic jestes kochana, pieknie dziekuje. Odezwe sie na priv jak tylko bede znala termin, ok? Bardzo, bardzo dziekuje.buziaki sle

49,473

Ja to mam moc wink  jeden mój wpis,że myję okna....
Ba-Cha spojrzała na swoje też się za swoje wzięła smile
Witam Wszystkich serdecznie i miłego dnia życzę smile

49,474

Mamuśka skąd Ty bierzesz tą werwę do roboty.Kurcze prześlij mi tu trochę.U mnie puki gorąco,to ja ślimak jestem w domu.

Umówiłam się dziś z babką.Była zdecydowana na pracę.Tak odczulam w rozmowie.Tymczasem po prostu nie przyszła.W końcu wezmę kogoś na czarno.

49,475

Nie mam werwy...nie robiłam nic przy ociepleniu, przestawiłam tylko rusztowanie.
Zgłosiłam do komornika, że były mąż nie płaci alimentów i po dwóch latach bez żadnego kontaktu nagle esemes, że chce zabrać syna na sobotę i o jakiej mi pasuje...wie jak kopnąć, żeby zabolało...
Syn nawet go nie pamięta...
Komornik mu nagle przypomniał jakieś dziecko.
Nie chcę ograniczać, ale nie chcę też żeby Marek się bał i cierpiał.
Nie mam siły na nic.

49,476

Cześć Netki i Netkowie wink .
Nie mam zbyt wiele do powiedzenia więc jedynie witam się i pozdrówki przesyłam..... papatki...  .

49,477

Sonia2012 napisał/a:

Mystic jestes kochana, pieknie dziekuje. Odezwe sie na priv jak tylko bede znala termin, ok? Bardzo, bardzo dziekuje.buziaki sle

Nie ma sprawy.
Bardzo chętnie pomogę, jeśli będę w stanie smile

49,478

halloooooo jest tu kto??????  http://imgup.pl/di/Y7PM/3831.jpg

http://imgup.pl/di/MG3S/ciagle-pada-2016-07-14-15-34-19.jpg
                                                                    co za wredny poranek... pogodowo  lol

caffe zapodaje

http://imgup.pl/di/NLIG/936932-330455233747665-911116883-n.jpg

Mamuśka ile synek ma lat ????
Tatuś się znalazł ..... niech GO trafi  .....

http://imgup.pl/di/0TI9/435028bab227c4c0d07b602e12aff4f69772.jpg

49,479 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-08-10 08:23:51)

Dosiadam Bachaś do Twojej kawki smile
Witam się z każdym z osobna.
Nie mam wpływu na to co on robi, muszę poradzić sobie z uczuciami, które mną targają, strachem o syna..płaczę po kątach, trzęsą mi się ręce, jestem strzępem, nie osobą, rozsądek sobie, emocje sobie...
Marek ma osiem lat, ale rozwija się trochę inaczej niż dzieci w jego wieku..., z całej trójki dzieci tylko on był na tyle mały by nic nie pamiętać, dlatego byłemu mężowi o niego chodzi, wie
,że jego jeszcze może sobie urobić, podkupić prezentem.
Może gdybym nie była z dziećmi sama, a była w związku, gdzie ktoś by mnie wspierał, mogłabym się wypłakać w ramionach, byłoby mi łatwiej, ale jest jak jest i muszę sobie poradzić.
Dziękuję, że jesteście i mogę chociaż tu "popłakać" .
Mykam zawinąć się w kąt, może dzieci mnie utulą smile

49,480 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-10 08:43:34)

Dzień dobry....
Wciąż leczę się z naleciałości, które mnie obrosły przez te wszystkie lata. Mam kontakty z chłopcami z grup, na które uczęszczam. Od nich wiem jak z ich perspektywy wyglądają relacje z dziećmi. Znam to też z własnego podwórka. Tyle, że mowa o dzieciach znacznie starszych aniżeli takie maleństwo Mamuś.

takasobiemamuśka napisał/a:

Nie mam wpływu na to co on robi, muszę poradzić sobie z uczuciami, które mną targają, strachem o syna..płaczę po kątach, trzęsą mi się ręce, jestem strzępem, nie osobą, rozsądek sobie, emocje sobie...

Wszystko to rozumiem Kochanie.

Słyszałam niejednokrotnie żale byłego, że dziewczynki nie odbierają od niego telefonów czy nie chcą się z nim spotykać. Bez względu na wszystko nigdy mu nie powiedziałam: dobrze ci tak, teraz wiesz jak ja się czułam, gdy ty triumfowałeś napawając się zwycięstwem bo dzieci zostały przy tobie.
Nie powiedziałam, ale pomyślałam.
Czy to jednak oznacza, że między nami dzieci były kęsem, o który walczyliśmy nie zdając sobie z tego sprawy? Obawiam się, że tak właśnie było, tylko trudno jest nam się do tego przyznać.

Wiem też, że dziewczyny mają mnie i jego w nosie. Od niego starsza dostaje pieniądze dodatkowe. Zresztą niejednokrotnie ratował ją z opresji, gdy lądowała gdzieś na wyjeździe bez kasy. Nigdy jej nie odmówił. I to on z żalem kiedyś mi powiedział, że potrzebny jest dzieciom tylko ze względu na pieniądze. Młodsza córka nie chce się z nim spotykać i nie pyta o kasę. Czy dlatego, że jest dumna? Chyba nie. Z tego co zrozumiałam raczej boi się, że ojciec będzie coś od niej potem chciał.

A on? Potrafił tylko za pomocą pieniądza zdobywać ich uwagę, zawsze tak było. On inaczej nie umie. A one już teraz chyba nie za bardzo chcą mu dać szansę na stworzenie relacji opartej na poznawaniu się.

Nie miałam czasu by Wam powiedzieć, że w ramach rekonwalescencji mojej świadomości wróciłam do gry na gitarze. Być może na głębokie wody wskoczyłam, ale powoli sobie płynę.
Wynajduję piosenki (zazwyczaj takie w wersji live session), szukam chwytów gitarowych na odpowiedniej stronie i uczę się zarówno śpiewać (od tego zaczynam i to jest najtrudniejsze, bo nie znam angielskiego) jak i grać. Tłumaczę tekst. to mi akurat zawsze pomaga.

Jedną z moich lubionych piosnek jest ta...

Od kilku dni (bez zbędnego nacisku tzn. nic na siłę) szlifuję tę...

A wczoraj znalazłam takie cacko muzyczne....

Aha... Jeszcze jedno. Idę na zajęcia z tańca - z grupy DDA. Chciałabym wreszcie dotyk mężczyzny kojarzyć z czymś dobrym.
Poznałam kogoś...

49,481

Witam  Netki i Netów smile

Ja juz na stanowisku ,po obiedzie przejmuję dowodzenie wink
Miałam niezły ubaw w drodze do De smile

Pozniej poczytam co tam u Was, wybaczcie wink

Pozdrawiam i spokojnego i miłego dnia Wam życzę    smile

49,482

Hej Wszystkim !
Takasobie-wiem co przeżywasz i współczuję .Bądz silna.
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam smile

49,483

Dosiadam Bachaś do Twojej kawki smile
Witam się z każdym z osobna.
Marek ma osiem lat, ale rozwija się trochę inaczej niż dzieci w jego wieku..., z całej trójki dzieci tylko on był na tyle mały by nic nie pamiętać, dlatego byłemu mężowi o niego chodzi, wie
,że jego jeszcze może sobie urobić, podkupić prezentem.
Może gdybym nie była z dziećmi sama, a była w związku, gdzie ktoś by mnie wspierał, mogłabym się wypłakać w ramionach, byłoby mi łatwiej, ale jest jak jest i muszę sobie poradzić.
Dziękuję, że jesteście i mogę chociaż tu "popłakać" .
Mykam zawinąć się w kąt, może dzieci mnie utulą smile

Nie wiem co mam napisać,chyba tylko tyle, ze strasznie mi przykro,wykorzystywanie małego dziecka przez ,,ojca''
przypomniał sobie, po iluś tam latach,ze ma syna. sad  Biedny miś ;/
Masakra jak dla mnie,chroń dziecko przed takim ,,ojcem'' jeśli  tylko mozesz, bo teraz to Twoj syn jest najwazniejszy.
Mamuska, wiem co czujesz, chociaż to Ciebie nie pocieszy, moj syn starcił ojca jak mial niecałe 3 latka.
Nawet nie pamieta swojego ojca, tylko ze zdjeć sad
Jak chcesz pogadać,pisz na priv, teraz mam juz wiecej czasu odpowiem Tobie na wszystkie pytania.
Trzymaj się, przytulam :*

49,484

Sponi uchyl rąbka tajemnicy z nowej znajomości.

Mamuśka nie wyobrażam sobie tej sytuacji,bo moja Majka w tym samym wieku.Chyba bym do głowy dostała,więc tulę mocno.

Ja oczywiście dalej bez pracownika.

49,485 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2016-08-10 19:27:38)

Poznałam kogoś...

Chlip chlip i nici z dzikiego na łonie.  Uwazaj taniec bardzo łączy.  Czyz to nie jest taka piekna gra wstepna ?

*takasobie ~dzieci potrzebuja ojca nawet pijaka na drugim koncu swiata. Najgorzej nie moc nic miec do powiedzenia w kwestii ojca gdy inne dzieci o ojcach rozmawiaja. Tak czuje. Moze go i chwilowo podkupi ale czy to moze potrwac dlugo ? Dzieci nie sa glupie.

49,486

Dziękuję Wam bardzo za wpisy od serca.
Alika smile nie mam możliwości ochronić, nie będę izolować od ojca..jest tak samo rodzicem, nie mam prawa, ale Andżelika zaproponowała, że też pojedzie z nimi, nie będzie się wtedy bał obcych ludzi i miejsca.
Piotr to nie chodzi o alkohol, tylko o agresję byłego męża, ma z nią problem, ale tak, oczywiście zarówno Spo jak i Ty macie rację, dlatego odpisałam od razu, że jesteśmy w domu i może przyjechać, życie zweryfikuje i dopisze ciąg dalszy.
Małgosiu smile Beata smile dziękuję, już dzisiaj lepiej. Kochani z Was ludzie.

49,487

Sponka ~a gdzie szukasz akordow ?  Bo ja najczesciej na wywrocie znajduje choc repertuar taki bardziej ogniskowy mam wiec latwo znaleźć.  Taki mam cel zeby pobrzdakac do ogniska i zeby melodie znane byly do spiewania wsjem. Dlatego kopiuje wszystko co moje do worda i mam swoj śpiewnik ktory wydrukowany w kilku egzemplarzach najlepiej sie sprawdza do ognicha.

49,488 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-10 23:07:36)

.... Andżelika zaproponowała, że też pojedzie z nimi, nie będzie się wtedy bał obcych ludzi i miejsca.

Zamierzałam po powrocie natrzepać Tobie po dupie za ten płacz po kątach. Pamiętaj o tym, że tak jak Piotr mówi - dzieci głupie nie są i widzą wszystko. Nawet Twoje skrywane emocje.

Nauczyłam się już troszkę nie oceniać ludzi i nie głosić na ich temat osądów, bo nie znam ich najzwyczajniej. Ile istnień tyle historii, tyleż samo interpretacji tego co dostają od życia i tyle samo ich zachowań.
Pomyślałam tak jak Twoja córka: zabezpieczyć dziecko starszym dzieckiem. Tylko to nie do końca jest dobre. Ze swojego dzieciństwa wiem, że mama poniekąd i inni dorośli w otoczeniu oczekiwali ode mnie przejęcia w pewnym sensie tego co winna mama czynić. Z perspektywy czasu mam i o to do niej żal, że kazała mi być dorosłą.

Zrobisz jak zechcesz Mamuś. Pomyśl jednak czy udałoby się Tobie pozwolić ojcu dziecka spędzić z nim czas pod Twoim okiem. Zakładam, że obecność byłego męża może wzbudzić w Tobie falę emocji skrajnie akceptowalnych, ale czy to nie Ty jako mama powinnaś stanąć na wysokości zadania?
Proszę byś moich słów nie traktowała ani jak pouczenie czy oskarżenie. Ja to mówię jako dorosłe dziecko alkoholika. I jestem własnie na etapie rozpracowywania mnie z wtedy...

bulinka_1969 napisał/a:

Sponi uchyl rąbka tajemnicy z nowej znajomości.

Uchylę... Kiedyś wspominałam Wam o zaproszeniu na wycieczkę po budowie dworca fabrycznego w Łodzi. Wtedy pierwszy raz się z nim spotkałam. Coś tam na tej budowie projektuje.
No... no nie wiem co powiedzieć. Wszystko mi w nim pasuje a może jestem na etapie uczenia się by nikogo nie zmieniać?
Jest smieszny. I... widać, że dba o siebie. Troszczy się o siebie. I nie chodzi o pielęgnacje ciała.
Przed pierwszym spotkaniem ustaliliśmy, że niczego ode mnie nie chce. Trochę się to chyba jednak zmienia. Nie wiem co zrobię.
Lubię go. Chyba... Tyle, że nie chcę by mnie ograniczał i ja sama nie chcę rzucać się w tę znajomość jak na koło ratunkowe.
Poznałam go na badoo. Wiek: hhihi smile

I tu słowo do Mistyque: ja nie usunęłam swojego konta. Nie dlatego, że zostawiam sobie furtkę czy oszukuję a dlatego, że... czytaj o kole ratunkowym.
Nie chcę się na nikim uwieszać. A powodów mam tysiąc. Jestem złakniona ciepła...

Piotr Introwertyk napisał/a:

Poznałam kogoś...

Chlip chlip i nici z dzikiego na łonie.

A w życiu nie zrezygnuję z okazji, gdy mi się z Tobą nadarzy smile Nie musimy się bzykać przecież.
Nie odizoluję się od świata. Nie popełnię już takiego błędu. Wierzę w to, że wszystko można poskładać.

Uwazaj taniec bardzo łączy.  Czyz to nie jest taka piekna gra wstepna ?

To nie z tym człowiekiem idę na te zajęcia a z kimś z grupy DDA. Chciałabym przestać bać się dotyku.

Sponka ~a gdzie szukasz akordow ?  Bo ja najczesciej na wywrocie znajduje choc repertuar taki bardziej ogniskowy mam wiec latwo znaleźć.  Taki mam cel zeby pobrzdakac do ogniska i zeby melodie znane byly do spiewania wsjem. Dlatego kopiuje wszystko co moje do worda i mam swoj śpiewnik ktory wydrukowany w kilku egzemplarzach najlepiej sie sprawdza do ognicha.

Wiesz, że przygniotłeś mnie tym pytaniem? Aż sprawdziłam. Ja zawsze wklejam tytuł utworu i w wyszukiwarce dopisuję chords. Wyskakują mi obcojęzyczne strony, ale tam w tekstach piosenek chwyty są umieszczone w odpowiednich jego miejscach (www.azchords.com; www.ultimate-guitar.com; www.guitartabsexplorer.com). Potem zrzucam na pendrive i drukuję w pracy. Że też nie pomyślałam, żeby stworzyć sobie śpiewnik w wordzie.

Jest taka przyjemna piosenka. Chwyty proste...

Lubię smile z Wami smile

49,489

Spo z całego serca życzę Ci powodzenia w nowej znajomości.Niech moc będzie z Tobą.

Jutro jadę wcześnie do pracy.Mam zamiar szybko się wyrobić i jedziemy do Borysewa do ZOO Safarii.Spo pokiwam w Twoją stronę.Chyba,że pogoda nam figla spłata,to nie pojedziemy.

49,490

Takasobie-to jest jego chwilowa zachcianka,on chce coś ugrać swoim kontaktem z dzieckiem(bądz ostrożna)i nie daj się zwieżć .
Przede wszystkim obserwuj dziecko-nie broń kontaktu(bo sama zostaniesz wrogiem)Dlatego napisałam wcześniej-bądż silna!
Jeszcze wiele przed Tobą,ale wierzę,że dasz radę smile
BO JAK NIE MY,TO KTO ???

Spo-tak tylko patrząc z boku-chyba nie do końca rozumiesz Piotra smile
Myślę,że jestem dobrym obserwato(rem)(rką)
Wysyła jakieś sygnały-Mylę się Piotrze?
jeśli tak,ok.Chylę czoło,nie jestem nieomylna   wink
A tak w ogóle, żyj kobieto ,nie izoluj się od nikogo.  wink

49,491

Hej witam Was,jeju nie wiem co mam Wam pisać macie takie problemy ze aż mnie w sercu ściska zresztą już nie raz to pisałam,
Dużo dużo sił dla wszystkich -pozdrawiam Folklorystycznie,u mnie od dzisiaj się zaczął buziaki

49,492

Basiu,nie ma tego złego..............     wink
Dobrej nocki Wszystkim  smile

49,493

Witajcie ...
Miłego dnia ....
Smacznj kawusi ..
Spo ... no jestes . Wiesz Twoje dzieci sa juz prawie dorosłe i wiedza i mysla .
I tak jest maja swoje zdanie .
Sama wim cos o tym , moje tez nie widuja sie ze swoim ojcem .
Ja nigdy nie zabraniałam , ale sam nie zabiegał o to aby utrzymywac z nimi kontakt .
I dzisiaj moj dorosły syn mowi ja nie mam ojca , bo on sie mna nie interesował .
Przeciez nie wie nawet jak wygladam ..
Poczesci maja racje .
Sami musimy budowac relacje z dziecmi i wtedy osiagniemy sukces

49,494

hey   WSZYSTKIM

caffe zapodaje 
                                        http://imgup.pl/di/EFW7/10-42-.gif

Sponi może będzie coś trwalszego z tego związku smile ????
a na początku pisałaś,że nie teges smile

tak czytam o tych ojcach ...  wrrrrr
i powiem tak ....
jak się rozwiodłam - Syn miał 13 lat .... potrzebował ojca mimo wszystko ...
a ON miał go gdzieś .... hmm
teraz po latach .... to ON zabiega o Syna ...
nie raz nie dwa Syn mu ratuje doope ....
ale ON też pomagał nam we wszystkich remontach ...
po tylu latach - gdy emocje już dawno opadły ...  w jakiś tam sposób się "przyjaźnimy "  ...

milutkiego dnia WSZYSTKIM lol

http://imgup.pl/di/5JXU/13925088-640392346127499-4296155091631025601-n.png

49,495 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-08-11 08:43:28)

Dosiadam do kawy, dobrego wszystkim w nowym dniu.
Spo smile były odmówił kontaktu z dzieckiem w mojej obecności, czy u mnie w domu, czy wyjazdu na lody i powrotu, by stopniowo przyzwyczaić syna do siebie.
Interesuje go tylko opcja "zabrać".
Andżelika zna tamtą miejscowość, ma tam koleżanki, z jedną idą do ogólniaka...chce je odwiedzić.
Basia smile no co Ty...pisaj o dobrych rzeczach, potrzeba ich jak powietrza smile
Bachaś smile chciałabym mieć ten spokój ducha i takie bez strachu relacje jak u Ciebie smile
Może z czasem... smile
Idę jeszcze na chwilę w pierzę.

49,496

Dzień dobry Wszystkim  smile
Miłego ,spokojnego dnia  .

49,497

Heloł.
Wszystkich witam, o zdrowie pytam i prędko znikam wink .

Papa

49,498

Doładowałam sobie endorfinek na rusztowaniu, jestem na chwilę obecną pogodzona z sytuacją i spokojna smile
Jak mały uśnie strzelimy sobie "Merlinka" i lulu...jutro dniówka.
Basia:) o co chodzi z tym folklorem?
Kama smile dzięki za otwarte serducho i zaproszenie.
Małgosia, a u Ciebie z czasem jak się wszystko rozwinęło?

49,499

Do mojej starszej córy, ojciec przestał przychodzić jak miała pół roczku.Pozbawiłam praw rodzicielskich zaocznie,bo na rozprawy nie przychodził. O alimenty też nie przychodził do sądu i na tym koniec ojcostwa tego pana.Do tej pory żadnego sygnału,na szczęście zresztą.
ZOO w Borysewie polecam.Lepiej było niż w Poznaniu na Malcie.

49,500

Hej witam serdcznie
takasobiemamuśka Folklor to Międzynarodowy festiwal

http://images76.fotosik.pl/811/02a2e2582409a0f7med.jpg

na Rynku jest impreza a ja tu mieszkam fajnie mam co nie?
I jeszcze coś na osłodę -Moja własnoręcznie robiona Pavlova

http://images78.fotosik.pl/812/f1b2d13182824cffmed.jpg

49,501

hey raniutko piątusiowo

z caffą czekam smile
                                         http://imgup.pl/di/9CZE/7ce5d90ae3af6406a5f1e5c79f548169.jpg

Basia u mnie w mieście też folklor góralski na całego .... są zespoły z całego świata Brazylii- Meksyku - Hiszpanii ... i inne
nazywa się to "Tydzień Kultury Beskidzkiej "
a ja to nazywam  " Tydzień Kultury ?? PIJACKIEJ " lol
większość przychodzi tam na piffka i kupe znajomych można spotkać smile

ładny ten Pavlov lol  a jest jakaś okazja ???? smile 

Bulinka masakra z tym "tatusiem"  hmm hmm

http://imgup.pl/di/OBWF/13.jpg
                              hiii nasza Sponi grająca : białego misia .... lol

http://imgup.pl/di/G77U/13718653-1747716495516759-1797443085754696138-n.jpg

pozdrawiam WSZYŚCIUTKICH .....   lol

49,502

Witajcie .....
Kobitki .
Dosiadam sie do Basiowej kawusi .
Milego piatku

49,503 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-12 08:32:24)

BaChasiu moja reakcja na Twój post: http://emoty.blox.pl/resource/509.gif

Mamuś jestem z Ciebie bardzo dumna http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif Tym samym pragnę zauważyć jak łatwo jest się pomylić w interpretacji osób. Mnie się wydawało, że tez jestem dobra jako obserwator ludzkich zachowań a już kilka razy się przekonałam, że jestem w błędzie.

Basia1973 napisał/a:

I jeszcze coś na osłodę -Moja własnoręcznie robiona Pavlova

http://images78.fotosik.pl/812/f1b2d13182824cffmed.jpg

Matko jedyna, co to? Zeżarłabym całe ciacho sama http://emoty.blox.pl/resource/oups.gif

elzbieta47 napisał/a:

Dosiadam sie do Basiowej kawusi .

Ja wobec tego przysiądę przy Tobie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Byłam wczoraj na tych zajęciach z tańca. To coś w rodzaju jogi pomieszanej częściowo z tantrą. Nie to, że jestem załamana relacją mojej świadomości z ciałem własnym, ale wczoraj dotarło do mnie jaki mur zbudowałam w tej niby więzi. Masakra. Bo co z tego, że potrafię wyrażać swoje emocje słowem, gdy ciałem tego nie mogę pokazać. Najmocniej trudno mi było z wyrzucaniem gniewu. Dużo jeszcze pracy dla ułożenia mnie samej i wyzbycia się tego całego syfu, który w sobie zbierałam...

Wracam do pracy, bo dziś ostatni dzień przed urlopem. Ostatni raz byłam na normalnie długim kodeksowo urlopie kilka lat temu. Zajeżdżę się chyba dziś. Zresztą ostatnie dwa miesiące w takiej trajektorii lotu płyną...

Dla dodania sobie kopa słucham Adele. Lubię te dziewczynę. Jest śliczną kobietą i ma piękny głos.

A co to ten biały miś? Że piosenka niby?

49,504 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-08-12 09:10:31)

witajcie Ela - Sponi lol

dżises Sponi nie słyszałaś tych "szlagierów" jak ktoś gra na gitarze ???

a tu taka wiązanka lol

wysłuchałam tamtej wersji " białego"  facet zawodzi i fałszuje   wrrr

tu jest lepsze wykonanie

49,505 Ostatnio edytowany przez taki-taki (2016-08-12 11:22:59)

Część wam wszystkim. No takiej kawki opuścić raczej trudno ;-)

ba-cha Ty to chyba masz jakąś restaurację albo kawiarnie hahaha.
Dzięki za wirtualny spacer po historii. I wspominali mi sie. "Siedem dziewczyn z albatrosa......." pewnie i to znasz sponi nie zna bo za mloda hehehe.

Smutno mi się czytało posty, przykro ze moi koledzy po pci zawalili, a przez to i wam jest gorzej. Jednak jestem takiego samego zdania co Piotr. Ojciec choć bubel należy się dziecku. Nie rozumie tego jednak jak nie można się interesować dziećmi swoimi. Co do zrzekania się praw dziecka uważam w pewnym sensie za pozytyw. Dlatego chodzby, ze sprawą jest jasna i brak prawa do alimentów to duzy plus jak by nie patrzec. Tak to sobie wyobrażam, bo prawa dobrze tu nie znam.

Sponi jak fajnie ze się znalazłaś. Zaplatalas się w strunach? Hehehe gratuluję  Ci bardzo, widze widzę ze walczysz, szarpiesz życie pazurkami jak Kocica a nie wilczyca wink. Po terapii stwierdzisz ze "powietrze" ma jeszcze jedno znaczenie.

P.s.
Nie jestem  zwolennikiem omijania ciezkich tematow, przeciwnie. Jestem za tym aby jak najczesciej poruszac takie tematy. "W zyciu sa piekne tylko chwile" a co z reszta? Ciezko mi sie czytalo, poniewaz moja rodzina byla niby "normalna", ale tak jakbym nie mial matki. A moze wolalbym jej nie miec, nie wiem. Nie wiem kim moglbym byc dzis, jednak rany sa. Nie chce tylko moich ran rozdrapywac, bo robilem to przez cale zycie w samotnosci.
Wszystkim dzieciom nalezy sie milosć, od wszystkich bez wyjatkow. Poniewaz to milosc i pragnienie milosci buduje ten swiat a nie sex jak twierdza naukowcy. big_smile
No to niech sie robi pogoda dla kazdego jaka lubi, i niech sie zaczyna łikent smile

49,506

malgorzata.onet.pl napisał/a:

Mylę się Piotrze?

Sygnały ? Toć to latarnie morskie normalnie! smile a ona ciągle swoje że smutno i że odchodzi i że walczy z przeszłością. A jak mówią :zdrowy organizm działa nie myśli.  Pozdrawiam wszystkich i do dzieła! W ten weekend mam naukę windsurfingu. Po prawdzie wcale mi sie nie chce jechać ale jak nie pojadę to co mnie czeka w domu? Myślenie! A tego wole unikać smile

49,507 Ostatnio edytowany przez malgorzata.onet.pl (2016-08-12 13:43:01)

Witam Was wszystkich serdecznie smile
Najpierw Takasobie-co to ten "Merlinek"?Pytasz jak się rozwijało.Ciężko było,ale żyję.Jeśli chodzi o wychowanie chłopców to tylko w połowie mi się udało.Pisałam już tutaj kiedyś"młodszy nie żyje tak jak ja bym,ale jest dorosły "i żyje swoim życiem.Nie broniłam kontaktów,jechali do niego kiedy chcieli z tym,że tam rękę na pulsie trzymała jego matka z którą miałam zawsze dobre relacje.

Basia-tort cudeńko,ślinka leci na klawiaturę wink
Ba-chaś,jak Ty w takim negliżu kawę serwujesz to już się nie dziwię dlaczego tak wcześnie wszyscy się tutaj meldują  wink
Piotrze,to Ty taki wodnik-szuwarek  wink kajaki,windsurfing  smile

49,508 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-12 18:17:12)

Witam ... wprawdzie powinnam życzyć miłego wieczoru ale nie miałam wcześniej czasu big_smile .

http://kartki.lansujprofil.pl/kartki/29/353.jpg

Herbata dla wszystkich, jaka kto lubi... zielona, miętowa, melisa ... .

Jakoś nie mogę się wkraść w Wasze dyskusje bo jak się od początku nie uczestniczy to trudno tak ni z gruszki ni z pietruszki wink ... .
Jutro mam pracowity dzień i nie wiem czy do Was zajrzę, toteż już dziś życzę miłego weekendu.

http://chmurak.pl/pictures/848023_milego-weekendu.jpg

49,509

Witam wieczorową porą.
U mnie goście do niedzieli wieczora.Tak więc wybaczcie moją nieobecność.Życzę dużo chwil dla odpoczynku.

49,510

Dobry wieczór smile
Ja wszystko czytam, ale nie mam okazji, ani chyba weny do pisania ostatnio. Jakoś dużo się dzieje i ogarniam.
Dobrej nocy...

49,511

To i ja dołączę do tych ,którzy życzą Dobrej Nocki  smile
Ahoj ,dobrou noc kochaneee  wink

49,512 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-08-13 06:35:29)

Witam
Sponi to  beza z białek do tego   bita smietana połączona z owocami- borówki maliny jeżyny mogą być truskawki normalnie poezja ,goście moi byli pod wrażeniem pycha normalnie pycha
Nie do końca wiadomo, kto tak naprawdę wymyślił deser Pavlovej. Jedno jest pewne – został on tak nazwany na cześć rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej, publiczności znanej głównie jako odtwórczyni roli umierającego łabędzia z „Karnawału zwierząt” Camille’a Saint-Saënsa. W 1926 roku Anna gościła na deskach australijskich i nowozelandzkich teatrów, a ówcześni dziennikarze, tak jak publiczność zachwyceni występami baletnicy, pisali, że „Pavlova nie tańczy; ona wznosi na skrzydłach”. Sens tych słów tłumaczy zwiewność i lekkość owocowo-bezowego deseru.

A okazja imieniny Ani,czyli ani moje ani Twoje he he a tak na serio to zaległe Piotrusia
Dobranoc robaczki pa

49,513

Witam kawusię stawiam dzisiaj i kawałek bezy

http://images77.fotosik.pl/814/f982a9d0f2185c20med.jpg

Miłej soboty dla wszystkich buziaczki

49,514

Basia1973 napisał/a:

Witam
Sponi to  beza z białek do tego   bita smietana połączona z owocami- borówki maliny jeżyny mogą być truskawki normalnie poezja ,goście moi byli pod wrażeniem pycha normalnie pycha
Nie do końca wiadomo, kto tak naprawdę wymyślił deser Pavlovej. Jedno jest pewne – został on tak nazwany na cześć rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej, publiczności znanej głównie jako odtwórczyni roli umierającego łabędzia z „Karnawału zwierząt” Camille’a Saint-Saënsa. W 1926 roku Anna gościła na deskach australijskich i nowozelandzkich teatrów, a ówcześni dziennikarze, tak jak publiczność zachwyceni występami baletnicy, pisali, że „Pavlova nie tańczy; ona wznosi na skrzydłach”. Sens tych słów tłumaczy zwiewność i lekkość owocowo-bezowego deseru.

Polecam ten deser w połączeniu z czerwonymi porzeczkami. Ich kwaskowatość przełamuje  słodką bezę.

Dzień dobry się z Wami.

Mimo niewyspania to BĘDZIE dobry dzień wink

Miłego smile

49,515

bryyy WSZYSTKIM

Misty ... ???  a kawa gdzie ???? na DD lol

http://imgup.pl/di/OFCS/xxlsite.gif

echhh Basia smaka robisz na takie ciacho smile

Taja ależ wskazane są posty " ni gruszki ni z pietruszki " smile

Małgocha ???? mieszkasz blisko Czech ????    ahoj smile

Taki .. oczywiście,że mam kawiarenkę "wirtualną " smile

pozdrawiam i milutkiej soboty życzę ... smile

http://imgup.pl/di/DY8B/d614d523578f4c264fdccb3ad52f63698677.jpg

49,516

Miłego dnia.

49,517

Heja  WSZYSCY !!!!!!
Dosiadam sie do kawusi .....
Tak - tez uwazam , ze ludzi powinna łaczyc miłośc a nie sex .
A co do dzieci to tak jest moj exs był i tez powiedział , ze niebedzie placił alimentow bo syn jest dorosły
bo skonczył 18 lat . A ja mu ze bedzie bo sie uczy jeszcze  jego to nie interesuje
jest dorosły i nie bedzie placil  .
Takze spodkamy sie poraz kolejny w sadzie , a zjawil sie po kilku latach przypomnial sobie , ze ma dzieci .

49,518 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-08-13 08:13:29)

Dosiadam do najpyszniejszej kawki na fali. smile
Małgosia smile "Merlin" to film odcinkowy, taka bajomagia wink Dżela wieczorkami jak ma ochotę robi seanse filmowe z kompa.
Tajem smile ja też przeważnie z boczku, kawkuję i czytam co u kogo, pisaj co u Ciebie, jak dni Ci mijają smile i git smile
Basia smile taką właśnie bezę z owocami i bitą śmietaną cała trójka dzieci życzy sobie mieć jako tort urodzinowy hehe za każdym razem przed urodzinami pytam i odpowiedzi zawsze takie same smile
Coś jest w tej bezie magicznego smile
Uśmiecham się do wszystkich serdecznie dobrego dnia życząc smile
Elu teraz doczytałam, przykre, nie mam jeszcze pełnoletniego dziecka, nie wiem jak to trzeba by załatwiać, czy wystarczy komornik, czy inaczej.

49,519

Ba-Cha napisał/a:

Misty ... ???  a kawa gdzie ???? na DD lol

Wiedziałam,że na Ciebie można liczyć wink

49,520

Wiesz ja sprawe u komornika to juz mam lata bo nie płaci . I w tej chwili otrzymuje alimenty z funduszu  .
Ale tyle co sie ja orietuje , to placic musi tak dlugo jak sie uczy .
Nawet teraz jak skladalam wniosek o przedluzenie funduszu na nastepny rok to Pani w Urzedzie nie mowila , ze jest pełnoletni to mu alimenty sie nie naleza . Tylko wniosek przyjela i tylko syn musial napisac upowaznienie ,ze mnie upowaznia  do odbioru pieniedzy , bo jest pelnoletni

49,521

witam po dłuższej nieobecności , miło się Was czyta gdy rankiem kawkę piję smile  niemoc pisania postów mnie omamiła , chyba stałam się inną kobietą , nie ta co kiedyś  sama siebie nie poznaję ..
" z cierpieniem jest jak z dziurą w ścianie -wypełniasz, zaszpachlujesz ,pomalujesz i nikt nie zauważy. Jednak ty i tak wiesz , że tam była "
pozdrawiam wszystkie  babeczki i chopeczki  wink

49,522

Hejka, popadam w przygnebienie,  nie moga znalesc nikogo na moje miejsce....i nie dziwie sie ....
Jestem mocno zmeczona, dzisiaj na wolnym ide do lozka. Maja czas do piatku, co potem? Nie wiem....
Chce powiedziec.....Nic nie musze, nic nie musze, nic.....

49,523

Cześć Wszystkim smile
Takasobie-a ja myślałam,że to może nazwa jakiegoś drinka wink nie mam pojęcia dlaczego tak mi się skojarzyło smile

Ba-Chasiu-ja Wielkopolanka jestem smile ale poznałam paru Czechów bardzo sympatyczni i pogodni ludzie.
Podobno liczba milionerów od 2009 roku w Polsce rośnie,więc może kiedyś....
To nasze (moje i męża)marzenie na starość kupić domek gdzieś w górach,więc namiętnie wink gramy w totka  smile
Tymczasem mykam ,Pa!!!

49,524

Sonia2012 napisał/a:

Hejka, popadam w przygnebienie,  nie moga znalesc nikogo na moje miejsce....i nie dziwie sie ....
Jestem mocno zmeczona, dzisiaj na wolnym ide do lozka. Maja czas do piatku, co potem? Nie wiem....
Chce powiedziec.....Nic nie musze, nic nie musze, nic.....

Trudne miejsce, to i chętną trudno znaleźć...
Chcesz wcześniej zakończyć kontrakt, czy zjeżdżasz z jego końcem? Jakieś wypowiedzenie Cię obowiązuje?

49,525

Mystique, nie jestem zobligowana wypowoedzeniem....mialam zostac do wrzesnia, ale nie widzetakiej mozliwosci....starzeje sie zmeczenie.....i mowie sobie never more. Albo zjade do firmy , albo prosto na lotnisko....nie wiem trzymaja mniew zawieszeniu....
A cou Ciebie kochana? Jak dzien minal? Warto sie obejrzec?

49,526

Sonia2012 napisał/a:

Mystique, nie jestem zobligowana wypowoedzeniem....mialam zostac do wrzesnia, ale nie widzetakiej mozliwosci....starzeje sie zmeczenie.....i mowie sobie never more. Albo zjade do firmy , albo prosto na lotnisko....nie wiem trzymaja mniew zawieszeniu....
A cou Ciebie kochana? Jak dzien minal? Warto sie obejrzec?

Pytałam o wypowiedzenie,żeby nie było potem,że "opuściłaś samowolnie miejsce pracy"....Czytałam,że masz tam ciężko...współczuję...

U mnie ok smile  Dzień mija całkiem...całkiem...Nawet małe randez vous zaliczyłam wink Pisałam już w innym wątku wink

49,527

Kochana. Mystique....nie oposcilabym samowolnie miejsca pracy, no prosze Cie ☺,
Zdradz szczegoly randki....tutaj tez....

49,528

Sonia2012 napisał/a:

Kochana. Mystique....nie oposcilabym samowolnie miejsca pracy, no prosze Cie ☺,.

Wcale tak nie pomyślałam...Chodziło mi o to,żeby firma czy rodzina potem nie miała się do czego przyczepić. A, gdy masz wypowiedzenie, to masz czarno na białym i cześć.

Sonia2012 napisał/a:

Zdradz szczegoly randki....tutaj tez....

Pierwsze spotkanie, z kolesiem z netu...no...no...

Ale teraz żyję powrotem do Pl...jeszcze 10 dni smile

49,529 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2016-08-13 20:54:59)

Pracujesz jako opiekunka?
I mialas ramndke w de?

Jesli tak, to jestem pod wrazeniem

Ja mam menadzerke nad soba, i jej zglosilam koniecznosc wczesniejszego zakonczenia pracy, mam jej pelne zrozumienie.

49,530

Sonia2012 napisał/a:

Pracujesz jako opiekunka?
I mialas ramndke w de?

Jesli tak, to jestem pod wrazeniem

2x tak wink

Posty [ 49,466 do 49,530 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 760 761 762 763 764 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024