Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 758 759 760 761 762 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49,336 do 49,400 z 85,597 ]

49,336 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-01 09:40:31)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dzień dobry....
Żyję. Nie jest źle.
By poranek deszczowy troszkę ukołysać zapodaję Waszym zmysłom dźwięki wydobyte z harfy...

Jestem spokojna.
Pełna nowych odkryć.
Poczytam Was w wolnej chwili.

Poznałam wczoraj jazzowego skrzypka. Nakarmiłam się tą muzą, bo to lubię akurat...

Miłego dnia Kochani...

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/cc/2c/a4/cc2ca4cad5a95f35c217906c85cea8df.jpg

Powoli wracam...

Zobacz podobne tematy :

49,337

Spo ,,, jak ja cie długo nie widziałam
miło , ze jestes

49,338

Alika ?? wracasz znowu do dziadka ??? tak ?? smile

Sponi dobrze,że wróciłaś  lol

pozdrawiam resztę Bandy

49,339

Dzień dobry wszystkim smile
Witaj Sponi:)
Ann, gratuluję zdobycia nowej sprawności smile
Soniu - pracuję na zwykłych obrabiarkach do pracy ze stalą.

49,340

Dzdo to jeszcze sa te stare?....myslalam, ze je juz wycofali...i tylko cnc sa obecnie.
Witaj Spo

49,341

Spo  moze pogadamy wieczorem ???

a tak w ogóle to witaj smile my kobiety jestesmy silne, baaaaaaaaa nawet  bardzo silne !!!!!! wink

Tak Bacha wracam na stare pielesze smile

Witam P Dżdżownik,  ciekawa praca, nawet napisze wiecej bardzoooooo ciekawa  tongue

49,342

Sonia2012 napisał/a:

Dzdo to jeszcze sa te stare?....myslalam, ze je juz wycofali...i tylko cnc sa obecnie.

Są jeszcze stare, przecież wystarczy pomalowac i wyglądają jak nowe smile

Aliko, ciekawa praca? Są ciekawsze zajęcia... na przykład czytanie wierszy smile

49,343 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-08-01 12:02:15)

dżdżownick napisał/a:
Sonia2012 napisał/a:

Są jeszcze stare, przecież wystarczy pomalowac i wyglądają jak nowe smile

Aliko, ciekawa praca? Są ciekawsze zajęcia... na przykład czytanie wierszy smile

Wiem, że są nawet dużo ciekawsze zajecia wink

ale raczej nie powinnam tutaj pisać jakie,sam dobrze wiesz o co mi chodzi prawda ?????? wink

ps jestes cholernie bystry, gratuluję czytania wierszy, zdradzisz jakie wiersze czytasz ???

49,344

Aliko, lubię poezję skandynawską i naszą, chociaż na inne też jestem otwarty smile

A dzisiaj trafiłem np na wiersz Soni smile

49,345

dżdżownick napisał/a:

Aliko, lubię poezję skandynawską i naszą, chociaż na inne też jestem otwarty smile

Sońka wiersze pisze ??? yikes

prosiłam o konkrety nie ogólniki wink
np tytuł,autor itp  tongue

ps Sońka dlaczego ja nic nie wiem o Twoich wierszach????  smile

49,346

Też poproszę namiary na Twoje wiersze Soniu.
Basiu moja dieta poszła sobie pa...pa...i waga też poszła,ale w górę.Wszystko przez grille i piwko do nich.Niestety tych grilli będzie jeszcze sporo,więc rócę do diety zaraz po przyjeździe z turnusu,a więc ok. 10-ego września.Potem już będzie ostro,bo do kwietnia muszę zrzucić co najmniej 20 kg.Tak wiec będzie dieta wysoko białkowa całą gębą.

Jadę Kochani na spotkanie z tą księgową.Trzymajcie kciuki,żeby było po mojej myśli.Odezwę się wieczorkiem.

49,347

alika40+ napisał/a:
dżdżownick napisał/a:

Sońka wiersze pisze ??? yikes

prosiłam o konkrety nie ogólniki wink
np tytuł,autor itp  tongue

ps Sońka dlaczego ja nic nie wiem o Twoich wierszach????  smile

Ja trafiłem na jeden wiersz Soni, tu, na tym forum, a chętnie poznałbym więcej smile
Jesli chodzi o moje konkrety, to...
lubię Staffa, Iwaszkiewicza, Leśmiana, Pawlikowską-Jasnorzewską. Poświatowską, znajdę dl siebie coś w Czyżewskim. Ostatnio zacząłem poznawać Aleksandrę Olędzką-Frybesową, wcześniej znałem tylko jej eseje a okazało się, że była też poetką.

Z poezji skandynawskiej nie mam ulubionych, konkretnych poetów. Raczej konkretne wiersze, bo też i możliwości poznawania mam mniejsze. Dla przykładu takie krótkie wiersze:

Może podróż nie jest konieczna.
Istnieje idea podróży.
Niebyłą podróż można zapamiętać,
podróż odbytą zapomnieć,
lecz zawsze ruszaj w nią gdy możesz!
Nic tak nie rozgrzewa
jak na jutrzejszy dzień bilet w kieszeni:
nawet znoszony płaszcz się zmienia
na gwoździu tego kto się zbiera: jest baśniową
niewidką - peleryną:
szczęście i brak odpowiedzialności,
ucieczka i za rogiem znikająca poła.
(Pentti Saaritsa)

Pentti Saarikoski - "Wolałbym, żeby to trwało"
1. To nie są wiersze o miłości, ale o współ-byciu.
Nie chciałbym, żeby to się skończyło.

2. Przyszliśmy różnymi drogami
na ten sam przystanek.

3. Twoje zęby są tak rzadkie, że kiedy się uśmiechasz,
zazdroszczę wiatrowi.

4. Byłem mały,
dziwiłem się temu i owemu.

5. Przyszedłem tutaj ze sprawą,
ale nie spodobała się ludziom.

6. Pracujesz w kuchni. Porządkujesz wszystko.
Słyszę. Kocham. Dotychczas wszystko jest jasne.

7. Świerk. Brzoza.
Świerki i brzozy. Ileż się między nimi mieści, kiedy jest
jesień i zima i wiosna i lato i jesień.

49,348

Dzień doberek wszystkim smile

http://d.demotywatory.net/4730.jpg

Miałam dziś kontrolę z zus-u. Najgorsze to mieć jakąkolwiek kontrolę w poniedziałek rano hmm . Jeszcze się człowiek nie dobudził, nie wpadł w rytm pracy, a już inspektor puka z miną równie niezadowoloną jak moja wink . Heh... ważne, że przeżyłam.

Soniu, Aliko> Więcej jest tu na forum wierszokletów. Ja ten przykład big_smile , ale swoich nie umieszczam w sieci. Za to kiedyś nabędziecie mój tomik w empiku wink.

Bulinko> i co tam u księgowej? Po Twojej myśli?

Bacha> uśmiech prosiłaś(?) mówisz i masz  http://c.wrzuta.pl/wi7203/8b75bc3f000eaefc4ba07341

Alika> to gratuluje ukończenia remontu.

Elka> mąka pszenna w zasadzie zastępuje każdą inną, nawet jeśli jest w przepisie inna mąka, to nic nie zaszkodzi zamienić ją na pszenną (i odwrotnie ). Gdy używałam pszennej, to tez wrocławską wink .

Spo> wróciłam z urlopu a Ciebie brak, czekam... czekam... i nie wiem czemu zniknęłaś sad . Mam nadzieję, ze wszystko ok?

Dżdżo> nie ujmując Twojej pracy (bo ja się imałam w życiu rożnych zajęć, nawet sprzątaniem więc żadna praca nie hańbi) ale powiem jedno- pozory mylą!!! Ja byłam przekonana, że ktoś tak wrażliwy, inteligentny, kulturalny musi być jakimś malarzem artystą, poetą, pisarzem czy rzeźbiarzem. Choć na marginesie... jedno drugiemu nie przeczy, wszak w dzisiejszych czasach artysta nie wyżyje ze swoich dzieł i musi pracować "normalnie" sad .

Udanego wieczoru wszystkim i pozdrowionka dla całego gronka smile  ... kurcze... nie czuje, że rymuje wink .

49,349

tajemnicza75 napisał/a:

Soniu, Aliko> Więcej jest tu na forum wierszokletów. Ja ten przykład big_smile , ale swoich nie umieszczam w sieci. Za to kiedyś nabędziecie mój tomik w empiku wink.

A to mnie nawet wcale nie dziwi smile Tak, jak nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że wszyscy tu mamy większe lub mniejsze zapędy poetyckie i poukrywane coś w szufladach. Hm... Ba-Cha swoje wiersze na przykład może trzymać w szufladzie z bielizną... nie wiem... tak jakoś mi się skojarzyło wink
Ale, ale, Siedempiątko, byśmy mogli znaleźć Twój tomik w Empiku musiałabyś być przynajmniej dla nas mniej tajemnicza, byśmy mogli wiedzieć kogo szukać. smile A może lubisz rozmowy wierszami? Może też coś dopiszesz pod wierszem Soni?
http://www.netkobiety.pl/t73671.html

tajemnicza75 napisał/a:

Dżdżo> nie ujmując Twojej pracy (bo ja się imałam w życiu rożnych zajęć, nawet sprzątaniem więc żadna praca nie hańbi) ale powiem jedno- pozory mylą!!! Ja byłam przekonana, że ktoś tak wrażliwy, inteligentny, kulturalny musi być jakimś malarzem artystą, poetą, pisarzem czy rzeźbiarzem. Choć na marginesie... jedno drugiemu nie przeczy, wszak w dzisiejszych czasach artysta nie wyżyje ze swoich dzieł i musi pracować "normalnie" sad .

Udanego wieczoru wszystkim i pozdrowionka dla całego gronka smile  ... kurcze... nie czuje, że rymuje wink .

Z tą pracą to różnie bywa. I z artystami. Oglądałem niedawno fragment filmu, w którym jednym z bohaterów był Le Corbusier. Nie był w porządku wobec innych. Moja praca czy praca sprzątaczki nie hańbi. Nie hańbi też, wg mnie praca prostytutki - nikomu krzywdy nie robi. Miałbym jednak opory przed pracą rzeźnika.  sad

Sponi - a jakiego skrzypka jazzowego poznałaś? Bo to chyba nie chodziło o Vollenweidera?

Może komuś się spodoba taki muzyczny kawałek. Maybe someday. Maybe someday wydamy coś, Siedempiątko smile

49,350

Dżdżo> rzeźnika zgadza się... ale też chirurga i tych z prosektorium.
Hehe... rąbek tajemnicy musiałabym odsłonić- to fakt wink ... .

49,351

No dobra Dżdżo, napisze tak, nie rozumiem tej poezji skandynawskiej a co za tym idzie nie podoba mi się tongue

Wczytywałam się  kiedys dawno, dawno temu w  wiersze naszych polskich poetów wink

Moze powinnam wrocic do tego ???
Tajemnicza chetnie kupiłabym Twoj tomik, moze zapodasz jakąs czesć swojej tworczosci wink

A remont jeszcze trwa dzisiaj koniec albo mój albo remontu wink  tongue

Beata pochwal się jak poszla rozmowa ??

No to narka idę zamienic notbuka   na tv,;) paa ,miłego  wieczoru

49,352

alika40+ napisał/a:

No dobra Dżdżo, napisze tak, nie rozumiem tej poezji skandynawskiej a co za tym idzie nie podoba mi się tongue

Z poezją tak już jest, że nie do każdego trafia smile Dlatego jest miejsce dla tylu poetek i poetów smile

49,353

Wtulam się, gdzieś w kącie, dobrej nocy wszystkim.

49,354

Hej hej jestem -jest tu kto?
Ale sie uryczałam sama ze soba ale lżej mi
Dobranoc

49,355

doberek

caffkę zapodaje
                                    http://imgup.pl/di/RYGJ/1004041-664074060275658-55273956-n.jpg

Dżdżo no co TY ????
                                        JA i poezja  ???
                                                                 http://imgup.pl/di/U2I8/smieszny-kotek-duzymi-oczami.jpg

chiiiba,że prześmiewcze fraszki Sztaudyngiera  lol  a i tak trzeba mieć nastrój by poczytać lol

pracowałam w księgarni ponad 3 lata ..... poezja słabiutko schodziła smile

http://imgup.pl/di/756R/537efafe0a2bc96f225dfedb5d0dfca04684.jpg

http://imgup.pl/di/ICAO/bb9ee16859294a6788b23ee923befa8a9205.jpg

miłego dnia WSZYSTKIM ...

49,356

Witam!
Musiałam się przespać z wiadomościami od księgowej. Trafił swój na swojego.Prosty człowiek, prosto wytłumaczył, prostemu człowiekowi.Tak więc od dziś szukam pracownika,no może najpierw jadę po suknię ślubną z córką, a potem dam ogłoszenie.
Poza tym wszystko ok.Mam nadzieję, że u Was też.

49,357

Dzień dobry się z Wami

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13731653_1290292787655401_8556827871716669200_n.jpg?oh=2dd6ef6146ca14460fb352f9ba21968d&oe=58585F43

49,358

Cześć Poetki i Poeci smile
Poezję kocham niczym chwile ulotne. Nie zbieram jej, nie kolekcjonuję, wracam z przypadku. Mam w domu jakąś Hilar, Pawlikowską-Jasnorzewską, Broniewskiego chyba, ale wszystko porasta kurzem. Jedyny wiersz jaki towarzyszy mi przez lata to "Dziewczyna" Leśmiana. Inne są tylko przelotnymi kochankami smile

49,359

Witajcie smile

Alika> miło, że zakupisz ale najpierw muszę mieć by sprzedać wink . W tajemnicy utrzymuję na razie moje teksty (bo wierszami ich nie nazywam, to podobno bardziej proza pisana wierszem) oraz szczegóły tomiku aby nie zapeszyć. W każdym razie takie rzeczy trwają długie m-ce, a nawet do 2 lat niestety. Zdążycie zapomnieć o sprawie heh wink .

Dżdżo> bo poezja jest dla osób z nieprzeciętną wrażliwością, jak malowanie obrazu czy rzeźbienie. Ten pójdzie do galerii sztuki, kto ma dusze artystyczną.

Bulinko> powodzenia

Anna> właśnie to jest najpiękniejsze w poezji... ta przelotność. Dlatego też poeta napisze co mu w duszy gra ( melancholijnie lub romantycznie) i czytelnik zagląda w dane wiersze w zależności od nastroju.... spójność.

Wszystkich, wszyściutkich cieplutko pozdrawiam i życzę udanego wieczoru big_smile .

49,360

Basia1973 napisał/a:

Dobranoc

Co się stało, Basiu?

49,361

Zadowolona jestem dziś bardzo z zakupów.
Szukałam porządnej, fajnej krótkiej kurteczki jeansowej i w końcu mi się udało.
S.Oliver,taka, jaką chciałam... w dodatku prawie 50% taniej smile

49,362 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-02 23:04:12)

Basia1973 napisał/a:

Dobranoc

Byłam... Nazbyt wycieńczona by chwycić Ciebie za rękę Basieńko
Nie uniosłabym dłoni ku Tobie.
Teraz pogłaszczę Twoje policzki, po których wczoraj spływały łzy. Zadziwione jak im ciepło na Twojej skórze. Było im dobrze, stąd przywoływały pozostałych kryształem muśniętych towarzyszy: chodźcie, nic wam nie grozi, tu jest bezpiecznie....

Jestem okrutnie zmęczona. Jeśli ktoś ma słuchawki czy dobry sprzęt warto posłuchać. Siądę na chwilę na parapecie. I zerknę w stronę nieba. Dzięki niemu wszyscy jesteśmy blisko.... blisko siebie...

Podarowane mi zostało to....

49,363

hey witam  ....witam ...

na caffe zapraszam
                                              http://imgup.pl/di/Z30I/578951-578135695554772-984103700-n.jpg

Basia - Sponi tak ciut ... ciut napiszcie dlaczego płaczecie ?? hmm

pozdrawiam WSZYSTKICH ... i miłej środy życzę ....

49,364

Dzień doberek smile

Pozdrawiam serdecznie i cudownego dnia życzę wszyściutkim bez wyliczanki smile  wink

ps Ba Cha dzięki za kawkę,a róże boskieeeeeeeeeeeeeee  tongue

Dziewczyny i Chłopaki, jak tradycja nakazuje dzisiaj jest ŚRODA DZIEŃ  LODA !!!!!!!!!!!!!  tongue  wink Paaaa

49,365 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-03 08:35:57)

alika40+ napisał/a:

Dziewczyny i Chłopaki, jak tradycja nakazuje dzisiaj jest ŚRODA DZIEŃ  LODA !!!!!!!!!!!!!

Skuszę się dziś chyba na loda na patyku. A co tam kalorie.
Moje ulubione...

https://secure.ce-tescoassets.com/assets/PL/782/5900700121782/ShotType1_328x328.jpg

Ba-Cha napisał/a:

Sponi tak ciut ... ciut napiszcie dlaczego płaczecie ?? hmm

Ja nie płaczę BaChasiu. To tylko życie. Nic ponadto. Ogólnie powiem, że zdawało mi się, że dobrze mi idzie iście do przodu. Coś jest ze mną nie tak skoro zwaliło mnie z nóg zaledwie kilka wersów przeczytanych tu na forum. Wychodzi na to, że mam siebie ponownie do przerobienia. Coś przeoczyłam, więc zaczynam od nowa.
Będzie dobrze....
Jestem na etapie rozkładania na części pierwsze siebie samej jako mamy. I nie podoba mi się to co widzę. Nie tak miało być...

dżdżownick napisał/a:

Sponi - a jakiego skrzypka jazzowego poznałaś? Bo to chyba nie chodziło o Vollenweidera?

Nie, nie o niego. Przepraszam, ale jeszcze nie uzupełniłam lektury Waszych wpisów w całości stąd moje milczenie w tym temacie.

Takiego oto... Piotr Przybył się zwie. Wyprawia cuda ze skrzypcami elektrycznymi a to akurat obok fortepianu mój lubiony instrument...

Mocno na odległość Wszystkich Was tulę. Bezdotykowo. Tak mi bezpieczniej...

Aha... Bez zakłopotania przystaję do grupy tych, którzy nie znają się na poezji.

49,366

Sponi napisał/a:

Aha... Bez zakłopotania przystaję do grupy tych, którzy nie znają się na poezji.

A może znasz sieale na innej - klasycznej rzekłbym np to:

W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem
Zapodziani po głowy, przez długie godziny
Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny.
Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem.

Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty,
Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory,
Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory
I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty.

Duszno było od malin, któreś, szepcząc, rwała,
A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni,
Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni
Owoce, przepojone wonią twego ciała.

I stały się maliny narzędziem pieszczoty
Tej pierwszej, tej zdziwionej, która w całym niebie
Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie,
I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty.

I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu,
Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła,
Porwałem twoje dłonie - oddałaś w skupieniu,
A chrusniak malinowy trwał wciąż dookoła.

49,367

Piotr Introwertyk napisał/a:
Sponi napisał/a:

A może znasz sieale na innej - klasycznej rzekłbym np to:

I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu,
Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła,
Porwałem twoje dłonie - oddałaś w skupieniu,
A chrusniak malinowy trwał wciąż dookoła.

I przybył na skrzydłach wiatr w roztargnieniu żwawo szepcąc chruśniakowi malinowemu:
- rozstąpcie się, czyż nie widzicie, że potrzebują przestrzeni dla siebie...

Piotrze zrozumiałam ten rodzaj poezji... Podoba mi się. Budzi moją wyobraźnię.
I widzę czerwieniejące się lica malin na skutek tego co widzą...

49,368

Dosiadam z kawą , witam się, dobre myśli zasyłam.

49,369

Witajcie

Spo> drugi raz się zaklinasz się, że nie znasz się na poezji, a potem się okazuje, że nie jest tak jak sądziłaś (pamiętasz "Erotyk" Przerwy-Tetmajera?).
Jakbyś zapomniała to tenże erotyk w wersji śpiewanej wink .

Jeszcze coś z Mickiewicza, Broniewskiego i Grochowiaka wink .

Kochani, poezja nie jest aż taka niezrozumiała jak się wydaje. Tylko jest wyjątkowa... aby ją zrozumieć trzeba znaleźć odpowiednią dla siebie formę, wyłuskać chwilę tylko dla siebie, zagłębić się w treść i rozumie się. I to jest najpiękniejsze, że nie jest taka oczywista jak proza. Jest nieco tajemnicza wink .

Przesyłam serdeczne pozdrowienia wszystkim bez żadnego wyjątku smile .

49,370 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-03 15:53:17)

Aaaa zapomniałam dodać Sponi, że specjalna dedykacja dla Ciebie to utwór Żebrowskiego i Groniec..."jesteś zmęczona? to przejdzie".

49,371

tajemnicza75 napisał/a:

Aaaa zapomniałam dodać Sponi, że specjalna dedykacja dla Ciebie to utwór Żebrowskiego i Groniec..."jesteś zmęczona? to przejdzie".

Dziękuję Kochanie. Znam ten utwór. Te słowa:

... ja nie chcę wiele, Ciebie i zieleń i żeby sercu było bezpiecznie...

zrobiły na mnie ogromne wrażenie po raz pierwszy. Bo dla mnie Zielone jest jak twierdza, w której mogę się skryć.

Gdyby wziąć pod uwagę mężczyznę to z pełną świadomością mogę rzec, że ja do tego się nie nadaję. Jestem zbyt nabałaganiona. Oschła i zimna. Pozbawiona emocji ukierunkowanych na tego typu budowanie więzi.

Przyznam szczerze, że po przeczytaniu wiersza, który wrzucił Piotr poczułam, że jestem tamtą kobietą. Byłam w stanie sobie to wszystko wyobrazić. Natychmiast jednak skarciłam samą siebie za nazbyt frywolne pozbawione kontroli emocje.
Potem jednak pomyślałam: Sponi, coś jednak czujesz. Masz w sobie ziarno uczuć. Może kiedyś zakiełkuje...

Autor tego wiersza musi mieć bogatą we wrażliwość duszę. Nie sprawdzałam kto to, ale posiedziałabym z nim na moim parapecie...

To dostałam. Czy to poezja? Pojęcia nie mam. Posłuchajcie...

49,372

Bry Poeci-Wierszokleci wink
Tajemnicza,to raczej Leśmian nie Przerwa Tetmajer smile
Pozdrawiam Wszystkich cieplutko smile
Pa!!

49,373

Małgosiu> to Przerwa-Tetmajer... mój ulubiony poeta.... wiersz erotyk pt: "Lubię kiedy kobieta". Ujęłam słowo erotyk w cudzysłów co mogło Cię zmylić, przepraszam za te gafę.

49,374

Ha ! T y  o chlebie ja o niebie smile
Ja o chruśniaku -sorki wink

49,375

Tajemnicza wielkie dzięki  smile super się słucha smile
Ależ u nas w kafejce romantycznie się zrobiło  tongue 

Sponi bardzo krytyczna jestes wobec siebie, każdy ma swoje uczucia Ty tez i nie widzę nic w tym złego smile

http://img.zyciowe.net/minified/12798-zycie_to_nie_bajka__trzeba_walczyc_by_moc_isc_dalej_kroczyc_swa_sciezka_ku_wolnosci_i_szczesciu.png

49,376 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-08-03 18:39:36)

Noooo dobra to teraz na poprawienie humorków big_smile

Miłego  wieczoru  !!!!!!

ps zbliża mi się godzina,, W'', wiec tez mam stracha,zreszta jak zwykle tongue 
ostatnie chwile w domu słucham na full   wink

49,377 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-08-03 20:30:02)

jeny bo i ze mnie zrobicie wielbicielkę poezji lol lol 

wysłuchałam wszystkie  ale najbardziej podobało mi się wykonanie Żebrowskiego  z K. Groniec i K. Stankiewicz

ależ ten Michał ma głos smile  i one też lol     superaśne to było

Alika dała piosenkę ... to ja obrazek zapodam dla humoru ... lol

http://imgup.pl/di/RMV1/fe28686b03c909f97d8e1e5c33762df09736.jpg

49,378

Pozdrawiam.

49,379 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-08-03 23:05:56)

Hej cześć wszyściutkim

http://images77.fotosik.pl/793/32ca71e18b5c5fbfmed.jpg
Dżdżo tak jakoś mi źle nie wiem czemu
Sponi dziękuję za otarcie łez

49,380

bulinka_1969 napisał/a:

Pozdrawiam.

Przytulasz dłońmi policzki, gdy zasypiasz? Bo ja czasem tak robię. To jak jakbym tuliła samą siebie. Mnie pomaga.
Bez podtekstów położę się obok twarzą do Twojej i pomilczę z Tobą przy Tobie.

Kiedyś Umieram - Dziewczyna z forum - powiedziała mi coś nadzwyczaj kojącego. Tak naprawdę nie chciałam rozmawiać a ona mi powiedziała:

... to ja pomilczę sobie z Tobą...

Basiu zabrzmi jak z ust jakiejś trochę rąbniętej, ale mnie pomaga... Powiedz Wkurwowi: daj mi trochę odetchnąć, może wystarczy...

alika40+ napisał/a:

Sponi bardzo krytyczna jestes wobec siebie, każdy ma swoje uczucia Ty tez i nie widzę nic w tym złego smile

Aliko jestem zdania, że to nie surowość krytyczna a Sumienie prowadzi dysputy z moją Uczciwością. Nie podoba mi się to co widzę, ale nie chcę już walczyć zaprzeczając temu co widzę w lustrze. Nie jestem... Nie byłam idealna. Godzę się z tym powoli.

Tajem ma rację: jestem zmęczona.

http://66.media.tumblr.com/0b3b8cbb80f43d7755acab7c2b32a2ee/tumblr_mx6rw9K1jP1rwcfrqo1_500.gif

To przejdzie...

Toczę walkę z samą sobą skąpana w strachu a wmawiam sobie, że mam grunt suchy pod nogami.
Zaakceptować siebie prawdziwą jest dla mnie trudne. Trwa to więc powolutku.
Nie robię nic na siłę...
Choć jeszcze krzyczy we mnie: chcę uciec...

49,381

...bryy...

na caffe zapraszam
                                                   http://imgup.pl/di/XL30/528da1097cff.jpg

Sponi ...
                   http://imgup.pl/di/X7UD/moze-ucieczka-nie-rozwiaze-2015-04-21-00-00-25.jpg

milutkiego dnia.... WSZYSTKIM....

49,382

Dosiadam do kawy smile
Urzekł mnie wiersz "Odjazd"..chyba Leśmiana, jest bardzo prosty, oczywisty i zawiera tęsknoty, rozterki towarzyszące mi przez lata.
Beata...tak mało coś Ciebie smile , martwisz się nową sytuacją z pracownikiem, czy masz już kogoś na oku?
Uśmiech z rana dla wszystkich smile

49,383 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-08-04 08:48:52)

takasobiemamuśka napisał/a:

Uśmiech z rana dla wszystkich smile

Wobec tego biorę troszeńkę skoro obdarowujesz.

Ja tylko na chwilę. Ta Wasza poezja jest taka odkrywcza. W ramach prowadzonych przeze mnie wykopalisk w sobie odkryłam to...
Jedyne co przychodzi mi o głowy to akceptowanie nieuniknionego. Ucieczka jest pozorna...

Zawsze lubiłam Beatę Tyszkiewicz. Ostatnio od osoby, która miała z nią styczność dowiedziałam się jaką Wariatką jest ta kobieta. w takim pozytywnym znaczeniu. W tym sensie, że godzi się z tym jaka jest. Godzi się z czasem. Uśmiałam się.

BaChasiu, masz rację z tą ucieczką. Kiedy umysł odpocznie zaczyna wyraźniej wszystko widzieć. Dobrze, że jesteś...

49,384

Dzień dobry  smile
Dzień dla mnie zaczął  się miło i tak jak chciałam(noooo dobra prawie tak jak chciałam wink )

Cierpliwość zwycięża !!!!!! Dziewczyny i Chłopaki  smile   smile

Dostałam to co chciałam   smile pewnie ciekawi jesteście co ???? - potrzymam Was troszkę w tej słodkiej niewiedzy tongue  tongue

Beatko  dlaczego wpadasz i wypadasz ??? cosik nie tegesssssssssssss ?????

Mamuska mnie tez  smile  ale ciiiiiiii choooooooo  wink , po co maja wszyscy wiedzieć   tongue

Sponi  nie ma ludzi idealnych, nie było i nie będzie !!!!!!!
Kazdy ma swoje,, za uszami ''
Jesteś inteligentną i wrażliwą kobietą ,nie musisz być idealna smile

Basiu 1973 moze coś wiecej napiszesz ???? skąd ten,, wkurw '' i czy juz poszedł sobie ????

Ba CHa  Twoje wpisy powalają mnie na kolana smile  smile

ps Sońka czekam i czekam, a ja niby cierpliwa jestem ???  ale przeginasz ciuttttttt  hmm

Miłego  dnia wszyściutkim życzę  smile

49,385

Cześć, cześć...
Tak mnie naszło na kanwie poetyckich rozważań:
Dla wszystkich romantycznie nastawionych... Mistrz Tuwim big_smile

Nie wiem jak do innych, ale do mnie dociera... big_smile

49,386 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-04 14:11:17)

malgorzata.onet.pl napisał/a:

Ha ! T y  o chlebie ja o niebie smile
Ja o chruśniaku -sorki wink

Ważne, że jest wesoło wink .

Basiu > jeśli Ci jakoś źle to nigdy bez powodu, wiesz z pewnością... tylko nam nie chcesz mówić lub - co gorsze- sama siebie oszukujesz. Tak czy inaczej przesyłam pozytywne fluidy, ja ich mam dziś troszkę do rozdania smile .

Bulinko> faktycznie jakaś małomówna jesteś... .

Wszystkim (zwłaszcza tym co tego szczególnie potrzebują) wysyłam moc pozytywnej energii. Pozdrówki.

http://mypozytywni.pl/images/uploads/7a9ca14dcab2ffdcfc790dac3afe5ba5be292823.png

49,387

Pałacowy ogród

Był sobie król, który miał przepiękny pałac. Bardzo dbał o jego wystrój, był dobry i łaskawy dla swoich poddanych. Ludzie, którzy przychodzili do pałacu zachwycali się pięknymi mozaikami, kolorowymi dywanami, bogatą i wystawną zastawą. Wszędzie w pałacu panował nienaganny porządek. Król był sprawiedliwy, ale też niezwykle wymagający dla swoich poddanych. Każdy dokładnie znał zakres swoich obowiązków i wiedział, że za brak przestrzegania jasnych reguł może być w każdej chwili zwolniony z pracy w pałacu. Obowiązywały jasne, rozsądne rozkazy. Każdy z poddanych mógł przyjść do pałacu po uprzednim umówieniu się z królem - zawsze znajdował dla wszystkich czas, zawsze przyjmował poddanych w sali tronowej. Królowi wydawało się, że to będzie zaszczyt dla jego poddanych, że mogą przebywać w miejscu, gdzie stoi tron, widząc króla w pięknych szatach, z cudną wysadzaną diamentami koroną na głowie. Wielu ludzi przychodziło do pałacu, ale nikt nie zostawał w nim na dłużej...

Pewnego razu do pałacu przyszła kobieta z małą dziewczynką. Kobieta prosiła o pożyczkę na spłacenie długów, dopóki nie zbierze plonów ziemi, którą uprawiała. Król oczywiście zgodził się udzielić pożyczki kobiecie i wtedy stało się coś niespodziewanego, dziewczynka nagle podbiegła do króla, wdrapała się na jego kolana i całą sobą przylgnęła do niego w radosnym uścisku.

Dworzanie zamarli z przerażenia - nikomu nie wolno było podchodzić tak blisko króla! Nikt nie wiedział, jaka może ją za to spotkać kara, bo nikt do tej pory nie ośmielił się przekroczyć zakazu króla. Dziewczynka po prostu przytuliła króla, i wcisnęła mu w rękę garść wymiętych polnych kwiatów. Król siedział oniemiały, dworzanie bali się oddychać, a dziecko z niezwykłym uśmiechem na twarzy wróciło w podskokach do przerażonej matki.

Król oniemiał - do tej pory żył według zasady, że należy wymagać tego, co można otrzymać, że autorytet opiera się na rozsądku. To, co się stało w sali tronowej nie było rozsądne i nie było zgodne z jego rozkazami, a mimo to nie rozzłościło go. Rozkaz dotyczący odległości od władcy był przecież rozsądny, ale w tym momencie król zadał sobie pytanie, do czego był mu potrzebny? Nie mógł skupić się na swoich myślach, bo czuł coś, co było dla niego zupełnie nowe?poczuł zapach polnych kwiatów, poczuł zapach wiatru, który je kołysał, poczuł zapach wolności, którą przyniosła ze sobą dziewczynka, która nie zważała na rozkazy, po prostu spontanicznie okazała wdzięczność. Król poczuł ciepło, które przenikało go całego. Zamiast nakrzyczeć na dziecko zapytał czy jest coś, co mógłby dla niej zrobić? Radość na twarzy małej była niesamowita. Tak! Zawsze marzyła o tym by móc wejść do królewskiego ogrodu! Król chętnie spełnił prośbę dziewczynki, wziął ją za rękę i razem poszli do wielkiego ogrodu z tyłu pałacu.

Kiedy tam weszli na twarzy dziewczynki malowało się wielkie rozczarowanie pomieszane ze smutkiem, po policzku popłynęła łza...

- A kwiaty? Gdzie są róże, krokusy, malwy, te wszystkie piękne, cudowne kwiaty, które powinny być w ogrodzie kogoś, kto ma tak bogaty pałac? - pytało dziecko. W wielkim ogrodzie był równo przycięty żywopłot, nienagannie wypielęgnowana trawa i żadnych kwiatów! Kwiaty są niesymetryczne, nielogiczne, mało praktyczne by król mógł się nimi zajmować. - Po co Ci taki ogród skoro nie masz w nim pięknych, pachnących kwiatów tylko równą, ułożoną trawę? -

Król ciągle czuł zapach kwiatów przyniesionych przez dziewczynkę... Zaproponował, że jeśli chce może obsadzić cały ogród kwiatami. Dziecko nie posiadało się z radości, oczywiście wybłagało króla by towarzyszył jej przy zakładaniu ogrodu. Radości z sadzenia kwiatów nie było końca, brali w niej udział także ludzie pracujący w pałacu. W ogrodzie rozbrzmiewał cudowny śmiech dziewczynki, dworzanie z zadziwieniem patrzyli na króla, jak biega po ogrodzie, bawiąc się w berka i ciuciubabkę z małym dzieckiem. Razem zaplanowali ogród, razem kopali grządki, razem patrzyli jak kwiaty i krzewy róż rozkwitają cieszyli się każdą nową sadzonką. Ogród piękniał z każdym rokiem, król łagodniał, a dziewczynka dorastała.

Pewnej wiosny do pałacu nie przyszła dziewczynka - weszła młoda kobieta z naręczem pięknych herbacianych róż. To były róże na pożegnanie, kobieta postanowiła wybudować swój dom i zasadzić kwiaty we własnym ogrodzie. Wtedy król zobaczył, że nie ma już dziecka - jest piękna, dorosła kobieta, która odchodzi z jego ogrodu. Poczuł ból i zaczął bać się pustki, że bez niej ogród nie będzie taki sam, że on zostanie sam. I wtedy zobaczył, że ma wokół siebie ludzi, którzy są mu oddani, nie dlatego, że się go boją, ale dlatego że go kochają... Że stał się im bliski przez to że razem pracowali w ogrodzie, że razem planowali jak będzie wyglądał, że król przestał żyć według rozsądnych zasad, a zaczął żyć słuchając serca...

Kobieta miała swój własny ogród, ale król mógł posyłać jej kwiaty z ogrodu, który dzięki niej udało mu się wyhodować...

Trzeba pokonać zmęczenie, palące słońce, czasami bąble na rękach by wyhodować piękny ogród, który jest marzeniem tak wielu ludzi. Król przemierzył tę drogę, podjął wyzwanie, zrezygnował ze sztywnych zasad, kopał ziemię w pocie czoła, sadził kwiaty i zrealizował swoje najgłębsze pragnienie - dzięki ludziom nauczył się bycia pośród ludzi...

Spo> zawsze Ty nam coś wklejałaś, a tym razem ja mam bajkę dla Ciebie.
I nie wmawiaj sobie, że jesteś zimna, ze nie masz uczuć. To tylko maska obojętności zakładana dla poczucia bezpieczeństwa-prawda? A moze czapka niewidka, która powoduje, ze inni nie widzą Twoich uczuć. Zdejmij maskę i czapkę, weź kwiaty do ręki, powąchaj... czujesz ich zapach?

Kwiaty dla wszystkich big_smile .

http://magicznekwiaty.pl/blog/wp-content/uploads/2015/11/kolorowy-letni-bukiet-%C5%9Blubny-polne-kwiaty-ogrodowe-kwiaty-folkowy-bukiet-%C5%9Blubny-wiazanka-%C5%9Blubna-Krak%C3%B3w4.jpg

49,388

Żyję bo muszę. Dobrze,że jesteście.

49,389

bulinka_1969 napisał/a:

Żyję bo muszę. Dobrze,że jesteście.

A co Ci towarzyszko? Mów szybciutko... :*

49,390

Hej Wszystkim wesołym i smutnym ....
Co z Wami ?
Najpierw Sponi-Zauważyłam,że co jakiś czas  popadasz w jakiś dołek i uprawiasz "samobiczowanie"Przepraszam jeśli Cię urażę.
Mam pytanie-Chciałabyś być kimś innym?sąsiadką z jej problemami,albo mną z moimi?
Pewnie nie.Uwierz,nie ma ludzi idealnych,bo jaki jest ideał człowieka?
Kiedy patrzysz w lustro staraj się chociaż trochę polubić tą kobietę,którą tam widzisz.Zadaj sobie pytanie,za co mogłabyś polubić taką kobietę-na pewno coś znajdziesz.Znasz może osoby,które Cię lubią -zapytaj tak wprost ,za co.Nie masz pojęcia jak ja potrafię wkur.....ć ludzi i zdaję sobie z tego sprawę.Ile przeprowadzam dialogów sama ze sobą(w myślach)aż czasem się zastanawiam czy to jest normalne.Może nie,ale lubię siebie,bo jestem jaka jestem raczej się nie zmienię.Jest parę osób które nie nie uciekają na mój widok,to chyba nie jest tak zle.Jeśli zrobiłaś w życiu coś złego to pewnie na tamtą chwilę było Ci to potrzebne,a sumienie?żyj tak,żeby Tobie było dobrze.Ty dla siebie żyjesz nie dla kogoś -i tak ma być!Mówi Ci to Mała MI wink
Bulinko-a Tobie co?
Wszystkie macie jakiś kryzys?
O przepraszam,Tajemnicza i Ba-Cha wesołe smile
Wszystkich pozdrawiam i uśmiech zostawiam smile

49,391

Anna-jego "BOMBONIERKA"jest cudna smile

49,392

malgorzata.onet.pl napisał/a:

Hej Wszystkim wesołym i smutnym ....
Co z Wami ?

No wlasnie , jak sie domyslam kazdy z nas cos przezywa i cierpi , chyba glownie z powodu przeszlosci. Czy to kwestia surowego wychowania zeby tak nie miec dla siebie wyrozumialosci a moze nawet poblazliwosci ?

49,393

Tak Piotrze,każdy z nas coś przeżywa i cierpi-inaczej nie byłby człowiekiem.Przeszłość trzeba zostawić przeszłości,żyć teraz.Wychowanie ma duży wpływ na charakter ,ale nie do końca.To co nas spotyka tu i teraz ma odzwierciedlenie w naszych zachowaniach.A jak będziemy żyć dalej,zależy tylko od nas.Trzeba nauczyć się zamknąć niektóre sprawy,żeby dalej żyć.

49,394 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-08-04 19:39:20)

U mnie zdecydowanie nie wychowanie jest przyczyną gorszego samopoczucia..zwykłe problemy życiowe, od trzech miesięcy były małżonek nie płaci alimentów...zawsze się spóźniał i płacił jak mu pasowało, ale teraz zaprzestał celowo, zmienił konto (dowiedziałam się z pisma od komornika, pewnie były sądził, że dzięki temu zabiegowi komornik nie zablokuje mu konta,zresztą co mnie to)
Brak płynności w finansach..od razu mam dołek..ale już wyłażę, przeorganizowuję plany, załatwiam szybciej kredyt bezprocentowy w pracy...
Stłukłam światło w samochodzie ( przed chwilą skończyłam wymieniać, działa :) ), leje od kilku dni, nie mogę pracować przy ociepleniu...a czas ucieka, w sierpniu mam wolnych dni jak na lekarstwo, w rogu zacieka za styropian...są mokre wykwity...
Trudno o pogodę ducha...
Jednak z takimi problemami łatwiej sobie poradzić, niż z tymi, o których piszecie...
Moje są do przejścia...
Beata....zasmucił i zaniepokoił mnie Twój wpis...córka Ci znowu umyka do pracy...stąd ten dół, czy chodzi o brak wsparcia w planach na rozwój firmy?...czy jeszcze coś innego? Zdrowie? Nie chcę być natrętna...jeśli nie chcesz lub nie masz siły...nie pisz...ale proszę, nie daj się przygnębieniu..taka fajna z Ciebie babka, nie daj się.

49,395

Hejka,
Mamuska, tez mi cieknie dach i leje wciaz inie mozna papy polozyc....a potr,eba kilku dni aby przeschlo, zeby papa trzymala...wiec wiem co przezywasz.
Pracy mam jeszcze 6 tyg. Jest coraz trudniej, a powinno byc latwiej....

Bulinka, maz?.....jesli nie chcesz to nie pisz...tule Cie serdecznie

49,396

no to faktycznie macie kłopoty ....

a u mnie jest upał nie do wytrzymania .... a jutro jeszcze goręcej ... chyba się stopię lol

http://imgup.pl/di/DBRQ/6d0a3ccf6afadecd3a26cffe9b4a21436888.jpg

49,397

No to dooopa z tą papą faktycznie...musi być słonecznie i sucho hmm
Bachaś...dawaj troche tego ciepełka do nas smile
Sonia, a czemu gorzej? Pogarsza się stan zdrowia osoby, którą się opiekujesz, czy przez tęsknotę?

49,398

Zniszczyłam swoje życie i wychowanie dzieci.Przepraszam na razie nie mogę więcej, bo nie wiem co dalej.

49,399

bulinka_1969 napisał/a:

Zniszczyłam swoje życie i wychowanie dzieci.Przepraszam na razie nie mogę więcej, bo nie wiem co dalej.

Kochana... Chyba emocje przez Ciebie przemawiają. Nie jest łatwo zniszczyć takie rzeczy jak życie i wychowanie. Z drugiej strony, żeby coś zbudować trzeba coś zniszczyć. Mam jeszcze parę takich sloganów, ale zostawię sobie na potem. smile Trzymam za Ciebie kciuki i ciepło przytulam :*

49,400 Ostatnio edytowany przez malgorzata.onet.pl (2016-08-04 22:54:33)

Takasobie-jeżeli  były nie poczuwa się do płacenia,nie miej skrupułów .Komornik jeżeli nie może ściągnąć należności przekazuje sprawę do funduszu alimentacyjnego.Jeśli dalej będzie się uchylał to już jego sprawa,a Ty będziesz miała płynność już zawsze.Miałam taką sytuację.
A tak w ogóle to Cię podziwiam-taka Zosia Samosia z Ciebie wink
styropian,remonty teraz lampa-sama zrobiłam :)noooo...Podziwiam tongue

Posty [ 49,336 do 49,400 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 758 759 760 761 762 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024