Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 757 758 759 760 761 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49,271 do 49,335 z 85,597 ]

49,271

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Hej, hej
Bacha> Gorąco jest ale ja lubię ciepełko więc nie narzekam (jeszcze nie ma dla mnie upałów nie do przeżycia wink ). Tatry kocham i zawsze mi tak strasznie smutno gdy odjeżdżam, tęskno całą powrotną drogę sad .

Dżdżo> ciekawa interpretacja utworu. Jednak bardziej wzruszająca jest oryginalna wersja. Ten utwór Bacha grają u nas 1 listopada na cmentarzu... mieszanka unoszącego się zapachu świec i dźwięku tego utworu często wywołują łzę.

Elu>  apetytu mi narobiłaś tym twarożkiem... a ja za bardzo nie mogę mlecznych produktów. Próbowałam kiedyś serek i jogurt z koziego mleka ale mi nie smakuje hmm .... taki jakiś tłusty i mdły.

Basiu> zdrowie dobrze, dziękuję. Bolała mnie głowa bo się 2 razy walnęłam w łepetynę... chyba dla otrzeźwienia umysłu wink .

Wszystkich pozdrawiam pięknie, a te niewymienione forumki pozdrawiam szczególnie serdecznie.

Zobacz podobne tematy :

49,272 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-07-28 19:55:23)

Sonia2012 napisał/a:

Dzien dobry,
Oj jak mi sie by chcialo tych upalow...... A ja mam sloneczko, deszczyk,sloneczko, deszczyk, chmurka....
Alika,czy mojlist dotarl? Nie lubie tabletow....wrrr
Milego dnia

wszystko ok Soniu wink dziekuję doszło  smile bedę miala wolna chwilke to odpisze wybacz, ze nie od razu yikes

Witam wszystkich smile i spadam polatać na mopie big_smile

paaa:)

49,273

hellooouuuu piątkowo

caffe zapodaje
                                                            http://imgup.pl/di/GQ6I/1264530877-by-eternalyume-600.jpg

życzę spokojnego dnia WSZYSTKIM

http://imgup.pl/di/IXTI/ide-do-miasta-kupic-cos-na-bol-2016-05-09-20-00-03.jpg
                                                                                            >>>>> lol najlepsza terapia ... lol

49,274

Witajcie ....
Dosiadam sie do Basiowej kawusi .
Miłego wekendu

49,275

witajcie dziewczyny , myślałam ze dziś pierwsza tu zaglądnę  smile 
Ba-Cha terapia nie do odrzucenia big_smile
ostatnie dni lipca ;(  kiedy on mi przeleciał ,  było by fajnie gdyby nasza partia rządząca  uchwaliła  dodatkowy miesiąc  czyli rok z 13 m-cami wink

49,276 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-07-29 13:25:23)

Witajcie kawka wypita smaczna a teraz idę ja po te leki na ból głowy -pozdrawiam

49,277

Witajcie
Wreszcie weekend big_smile ... oby był bezdeszczowy.

Uzbierałam dziś pół reklamówki dzikich przydrożnych jabłek. Myślałam, że będą kwaśne, niejadalne... a są smaczne... wow. Chyba upiekę jakieś ciasto.
Znacie przepis na jabłkowe ciasto ale idealne dla takich dzikich jabłek? Nie wiem czy takie jabłka pasują do każdej szarlotki, każdego jabłecznika?

49,278

Czesc misie i mistery, o widze ze od rana wszyscy nastawieni łikendowo-lajtowo wink przyjemnego łikendzika wszystkim niech slonce pogrzeje i deczyk poleje, wybierajcie kazdy co chce smile Mam droge i troszke do zalatwiania wiec ja tylko przelotem

Soniu u mnie nic szczegolnego nie ma czym sie chwalić. Ale moze kiedys uda mi sie wpadnac na troszke dluzej smile

3V-cie sie wszyscy  zdrowo i kolorowo : DO i przypomnialo mi sie: "niech moc bedzie po waszej stronie" wink

49,279

taki-taki napisał/a:

"niech moc bedzie po waszej stronie" wink

Moc jest z nami. Dzisiaj sześć godzin w szpitalu. W poniedziałek nastawiają mojemu połamańcowi nos. Zabieramy na oddział wałówkę i będziemy koczować na bloku...

Buziaki dla Wszystkich smile

49,280

Hej Wszystkim !!!
Pozdrawiam weekendowo i słonecznie smile

49,281

Siedzę sobie na huśtawce i kukam do Was.Nic mi się nie chce,bo wstałam o piątej do pracy.Najchętniej poszłabym już spać ale życie nie pozwala.
Muszę Wam powiedzieć, że posunęłam się w kierunku zatrudnienia kogoś do pracy,a mianowicie umówiłam się na poniedziałek z księgową, żeby się dowiedzieć, czy mnie stać na pracownika.Mam nadzieję, że mi się uda to co myślę.

49,282

Bulinka, a myslalas o dofinansowaniu stanowiska pracy, ktore chcesz ytworzyc, przez Urzad Pracy?
Koszty zatrudnienia pracownika sa duze, b oplaca sie na smieciowke ....ale wsparcie od UP moze byc warte zachodu.

Taki napisz co u Ciebie, kazdy ma ciekawe zycie.....dlatego, ze jest inne

49,283 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-07-29 21:42:34)

Witam wieczorowo,
Oj taki taki  ta moc  coś słabnie u mnie,mam nadzieję że nie zrobi się dół z tego,nie dam się o nie!
Ściskam wszystkie netki, wieczorku przyjemnego dla wszystkich

49,284

Witajcie sobotniowo ...
Wszystkim miłej soboty .
Smacznej porannej kawusi .
Za oknem slonko wuglada ale jest tak mglisto .
Wczoraj popadało , ledwo zdazyłam z miasta do domu dojechac .

49,285

doberek sobotnio

Ela -   witaj  na caffe wody Ci brakło czy jak  ????? lol

stawiam naoczną
                                             http://imgup.pl/di/DKUR/papieros-kawa-filizanka-dlon.jpg

miłego luniuchowania
                                                    http://imgup.pl/di/MRVW/15c7d786836e860351b48167d9ac07031672.jpg

i coś na humorek

http://imgup.pl/di/NMF5/a0b6a8c3c9974cd29b7c1bbee4b836cf1653.jpg
                                                                                                            >>>> lol

pozdrawiam WSZYSTKICH ...

49,286

Basiu Basiu . Tak nie napadalo pod rynna smile

49,287

Witajcie ,kawusia Basiu przepyszna wypita,dzionek u mnie piękny się zapowiada więc idę na działeczkę grillować i leniuchować,

49,288

No cieply dzionek .
Ale chyba popada bo juz teraz slonko zaszlo i niema widac

49,289

Dzień dobry wszystkim smile

Ba-Cha - dziękuję za caffę smile
http://piernikowachatka.pl/wp-content/uploads/2012/02/czerwone-r%C3%B3%C5%BCe.jpg

49,290

Hejka Elu,Bacha,Basia,Dzdzownik... Czy ktos tu dzisiaj pracuje oprocz mniie? Hlip,hlip
Milego odpoczywania

49,291

Nie my odpoczywamy smile

49,292

Sonia2012 napisał/a:

Czy ktos tu dzisiaj pracuje oprocz mniie? Hlip,hlip

Ja sad

49,293

Ja też nocuszka..ale kilka godzin jeszcze luzu...pokręcę się po domu, ogrodzie, nakarmię dzieci i zwierzęta...pogadam z powietrzem
Dosiadam do kawki, witam się z wszystkimi ciepło smile

49,294

a ja jedynie w domu ogarne , posprzatam .
i sobotni lozik

49,295

Dzdzo ...witaj w klubie sobotnich pracusi....a co porabisz....jesli mozna ....
Mamuska....pogadam z powietrzem:)....jestes fajna, tez witaj w klubie

49,296 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-07-30 09:32:22)

wink
Nie ma zmiłuj...zaprawy polecę smile
Sonia..ja na to mówię zapindol w wolnym czasie heh heh
Dzisiaj kabaczka i cukinię na słodko-kwaśno, a jutro po nocce do ojca po ogórki i polecę korniszonki...będę też zwozić od brata moje drewno do blaszaka...czas już wszystko pozabierać. Tak więc Sonia...jak widzisz weekendzik mrówczy smile
W poniedziałek z najstarszą córą do miasta...ja do komornika...ona po buty...takie w góry, bo w połowie sierpnia jadą na tydzień..we wtorek dniówka...środa nocka...i tak w koło Macieju...w międzyczasie milion drobnych spraw i uwagi.
Normalnie nawet nie wiem jak to nazwać...wariactwo jakieś smile

49,297

no ja zapraw nie licze jako pracy bo tez robie zaprawy .

49,298

Mamuska skad masz tyle e nergii ? Ja wysiadam, po nocce jeszcze ogorki....korniszonki...jestes niesamowita.

49,299

kobiety to sa silne i niejeden facet wysiada na starcie

49,300

Cześć Wszystkim smile
Ja dzisiaj mam wolne tzn.w pracy,bo w domu trzeba ogarnąć a to też praca smile
Odliczam dni do urlopu-jeszcze 6!i luzzzzz  wink

49,301

Kobiety są silne,ale też nie zapominajcie,że siły się wyczerpują. Jak się o tym zapomina,to potem zdrowie siada.
Co do pracowników Soniu,to ją myślę o PFRON-ie i pracowniku z niepełnosprawnością.

49,302

tak w domu tez praca tylko tej pracy niema znac jest niewidoczna

49,303 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-07-30 13:59:40)

Sonia smile a skąd...nie jestem robotem...będę padać na pyskol..
Ojciec dzwonił, że jak chcę ogórki to mam pozbierać w niedzielę..w innym czasie nie miałabym jak, bo wiadomo...ciągle "coś".
Ogórki chcę, bo jednak taniej wychodzi zrobić niż kupować... smile
Cała tajemnica kobiet z żelaza wink
Prawda Elu ?
Zresztą z tego co pamiętam Sonia też żelazna z Ciebie babka, praca z tęsknotą z dala od bliskich, studia, syn wymagający ciągłego nadzoru, układanie przewalonego do góry nogami życia...
Hm hm
Kurna..siłaczki z netowej paczki..

Co zrobię w weka to mam co wyciągnąć do ciasta, czy obiadu nawet jak kasy zabraknie...
Małgosia smile zazdraszczammm ..ja już po urlopie..teraz dopiero we wrześniu kilka dni...

49,304

tak ja zrywałam wczoraj ogorki i robiłam kiszone

49,305 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-07-30 17:02:39)

http://image1.obrazki.org/6-sobota-sobota31gif.GIF

Dżdzo> prawdziwy dżentelmen z kwiatami przyszedł.... big_smile .

Ja też dzisiaj nie pracuję. Nie liczę standardowych prac domowych ale nic poza tym.... spoko luz wink .... niestandardowo tylko grzybków kilka obrobiłam. Małżowinek z rańca był w lesie ale szybko wrócił bo podobno komary tak żarły, ze nie mógł wytrzymać. Dla mnie lepiej wink, bo ja grzyby lubię jeść ale nie myć i przyrządzać więc im mniej mi przyniósł, tym ja miałam mniej roboty wink . Paznokcie sobie lepiej pomaluje i muzy posłucham.

Dodaję  poniżej moje nowe odkrycie, nie trzeba słów by poczuć utwór. Proponuję zamknąć oczy podczas słuchania wink .

Do poklikania później ... .

49,306

odnośnie ogórków smile
Robiłam z chili i kiszone

49,307

kiedys z chilii robiłam były super .
a teraz nie robie bo dzieciaki nie jedza , i tylko kiszone schodza a korniszony i sałatki mam od zeszłego roku

49,308

kiszone zawsze zejdą,nie ? do ziemniaczków,do sałatki,ogórkowa wink

49,309

Sonia2012 napisał/a:

Hejka Elu,Bacha,Basia,Dzdzownik... Czy ktos tu dzisiaj pracuje oprocz mniie? Hlip,hlip
Milego odpoczywania

Ja pracuję...

Taka zarobiona jestem,że nie mam nawet czasu na forum wink

49,310

tak zejda , ale my jeszcze lubimy na kanapki , do pasztetowej , pomidora

49,311

Kiszone górą wink . Mąż lubi do obiadu taką surówkę: kroje kiszone na cienkie plasterki jak na mizerie i tak samo cieniutko talarki cebuli, do tego majeranek (lub przyprawę do sałatek), kapka oliwy i tak przemieszane z cebulą ogórki poleżą z godzinkę.

49,312

a ja tam nic nie robię ... strzeliłam tylko obiad szybki ... gary pomyłam ... i koniec na dzisiaj

jest zbyt gorąco

http://imgup.pl/di/FCG4/d44d4b99701121acdba4a4b4f773d0d89044.jpg

49,313

kiedys robili salatke taka ogorek kiszony cebula
cukier , musztarda tez była super

49,314

Lo jemku, wy tu o kiszonkach, a ja nie mam tu gdzie jestem.....ale smaczka mi zrobilyscie

49,315

Dobranoc wszystkim bez wyjątku. Kolorowych snów życzę.

49,316

No to dobrej,spokojnej ;)nocki ,allle Was wymiotło smile?

49,317 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-07-31 00:50:24)

Sonia2012 napisał/a:

Dzdzo ...witaj w klubie sobotnich pracusi....a co porabisz....jesli mozna ....

Jestem tzw. robolem, pracownik fizyczny w fabryce obslugujący maszyny... Nic ciekawego.

Dobrej nocy wszystkim...

49,318

doberek niedzielnie

http://imgup.pl/di/2T52/kwiaty-filizanka-czarnej-kawy-wazon.jpg

http://imgup.pl/di/NKOA/e6d67694eafba1385d08b80b7cd569171779.jpg
                                                                                       >>> lol

pozdrawiam WSZYSTKICH ....  spokoju w pogodzie życzę ....   

49,319

hej hej .....
dosiadam sie do Basiowej kawusi .
miłej niedzielki

49,320

Witajcie Kochani,
I kolejna nocka zarwana....pacjent wymaga pomocy.
Czuje sie jqkbym byla z ciastoliy.Moje cialo sie przelewa...ale juz nie zasne.

Dzdzo to ciekawe co robisz....pracujesz na CNC? Napisz wiecej prosze.
Mamuska....przywolalas wspomnienia i jakas strune we mnie poruszylas...dziekuje.
Bulinko..tondobrze,ze z Pefronem.

Bez sil jestem...
Dobrej niedzieli
Odpoczywajcie

49,321

Sońka...może w dzień będzie spokojniej i troszkę uda Ci się kimnąć...to obie miałyśmy takie nocki...dobrze, że dojechałam już do domu...
Kawuś za chwilkę.
Dzięki za wirtualne zapachy kawy z rana Bachaś:)
Wszystkim dobrej niedzieli smile
Spo...klikniesz już cosik ? smile
Nie wyciągam do tablicy...ani dydy... Puszczam w powietrze ciepełko...komu potrzeba smile

49,322

Cześć Wszystkim smile
A ja wyśniłam swój pierwszy w życiu sen o kluskach i postanowiłam się nauczyć. Wiem, że to zabawne, ale do tej pory nie hańbiłam się staniem przy garach specjalnie. smile Na pierwszy ogień poszły leniwe, ale nie wzięłam pod uwagę, że szklanka nie zawsze ma 250 ml, szczególnie kiedy chodzi o mąkę pszenną. Wyszły trochę za twarde, ale mojej rodzinie i tak się uszy trzęsą. Strasznie wyrozumiali są big_smile

Macie Gospochy jakiś patent na pyszne kluski?

49,323

annakomnena7 napisał/a:

Macie Gospochy jakiś patent na pyszne kluski?

Ja umiem tylko śląskie kluski robić...

Dzień dobry.

49,324

Witajcie w niedzielne popołudnie smile.

Mi najlepiej wychodzą kluski jaglano-owsiane lub kładzione. Oba rodzaje mogą być w wersji słonej jak i słodkiej.
Jeśli mi- beztalenciu kulinarnemu- wychodzą jadalne, to mistrzynie garów zrobią je jednym palcem i to smaczniej ode mnie wink . Zapodać przepis na jakieś?

49,325

Witam się
Od jutra pracuję ciężko aż do następnego wtorku,
Zaraz będzie u mnie burza,ciemno się zrobiło,ja dzisiaj leżę we łóżku coś mnie w kościach łamię kurcze oby to nie było grypsko normalnie tu mnie je...tam mnie ,,,,he he chyba na samą myśl ze muszę iść do sklepu i pracować,mam nadzieję że dam radę ,

Odpoczynku dla wszystkich na dzisiaj życzę i jakby co przypominam jutro poniedziałek!

49,326

Ech...od miesiąca pierwszy raz włączyłam laptop.Wcześniej kukałam tylko komórką.W końcu luźniejsza bez gości niedziela.Wczoraj był grill też z gośćmi,ale ja jednak najlepiej odpoczywam jak dom świeci pustkami.Za tydzień pierwsze spotkanie z teściami z córki,a w niedziele córka wyjeżdża do Holandii.Tydzień później kolejni goście na weekend i następni w kolejny.W tygodniu pracuję i normalnie nie mamy nawet czasu pojechać nad pobliskie jeziora.Dobrze,że chociaż ten basen jest.Mały,bo mały,ale jest.
Dziś totalne lenistwo.Nabieram siły na kolejny tydzień.
Co do klusek,to ja tylko śląskie.

49,327

Dziewczynki... przy drugim podejściu leniwe mi wyszły jak u babci! big_smile Normalnie puchnę z dumy.  Napiszcie jak gotujecie swoje popisowe kluchy. Mogą być śląskie, albo te od tajem. Będę próbować smile

49,328 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-07-31 18:09:12)

Anna> kluski kładzione mam przepis z internetu więc znajdziesz bez problemu.
Jaglano-owsiane

składniki:
1 szkl kaszy jaglanej
1/2 szkl błyskawicznych płatków owsianych lub otrębów owsianych
1 szkl mąki (w oryginale orkiszowej i żytniej)
2 jaja
sól

Kaszę jaglaną przepłukać w zimnej wodzie, sparzyć wrzątkiem (to jest ważne!!! inaczej kasza będzie gorzka), zagotować, wystudzić. W tym czasie zagotować otręby owsiane i wystudzić. Do kaszy i otrębów wbić jaja, zmiksować, dodać szczyptę soli i wsypać mąkę. Wyrabiać na jednolitą masę. Na stolnicy formować wałeczki i kroić jak na kopytka.Wrzucać do osolonej wody, gdy wypłyną na wierzch, wyjąć cedzakową łychą.
Wersja na słono:
-wrzucić na patelnie z roztopionym masłem, może być też z cebulką i chwile podgrzewać. Podawać z surówką.
wersja na słodko:
-posypać cukrem pudrem, polać musem, śmietaną/jogurtem. Podawać z owocami/sałatką owocową.

Kluski nadają się do zamrażania po wystudzeniu i obtoczeniu w mące.

!!!!!! Ja trochę zmodyfikowałam ten przepis i daję 1 jajo i 1/2 szkl mąki, bo wolę by były mniej mączne wink .

49,329

Kluski ślaskie:
Ziemniaki gotowane mielimy i w misce dzielimy na cztery części.Jedną odrzucamy i lukę w misce zapełniamy mąką ziemniaczaną.Dodajemy te odłożone ziemniaki,jedno jajko./Ziemniaki solę do gotowania./Mieszamy i na gotującą wodę.Jak wypłyną,to chwilkę i są gotowe.Oczywiście najlepsze są podane z mięsnym sosem.

49,330 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-07-31 20:03:42)

hey wieczornie ...

Bulinka pyzy ziemniaczane robię tak jak ty smile

jeszcze można zrobić coś ala kopytka ....

jak zostaną ziemniaki .... ugnieść ...
dodać jajko  + mąki ..ile zabierze  + jakieś przyprawy ... co kto lubi
wyrabiamy .... na taki gruby paluch ... i kroimy  na szersze paski
do wody wrzącej ( posolonej )  ... aż wypłyną ... 2-3 min pogotować na mniejszym ogniu

do tego można zrobić jakiś sos np. pieczarkowy ... i drugie danie gotowe

pozdrawiam WSZYSTKICH .....

http://imgup.pl/di/82RC/niedziela-niedziela-2016-07-17-10-30-16.jpg

49,331

Do tych kopytek Basiu dostajesz mąkę pszenną?

49,332

doberek poniedziałkowo ...sierpniowo  WSZYSTKIM

caffe zapodaje

http://imgup.pl/di/JJT2/995572-502976566486384-1339172129-n.jpg
                                                           uśmiech po proszę lol  bo za oknem ciemnica ...

Bulinka zwykła mąka.... tak smile

jak tam Twoja waga ???

http://imgup.pl/di/3DB4/realizm-o-utylam-pesymizm-2016-06-16-21-00-03.jpg

http://imgup.pl/di/2F6W/97277ef57b96a32a080941b3f104446e9683.jpg

te "moje kopytka " to można jeszcze zrobić ... dodać białego sera
można na słono i pikantno smile   lub na słodko .... polać masełkiem posypać cukrem  ...
ale prawdę powiedziawszy mało kiedy robię takie kluchy lol  nie przepadam za mącznymi smile

na moim osiedlu ...  .... jest taki bar mleczny ... osiedlowy "macdonalds "  lol
i tam popisowym daniem są kluski na parze z sosem waniliowym .... 
muszę kiedyś kupić ... dla przypomnienia smaku .... bo odkąd pamiętam ..to tam robią te kluchy smile

http://imgup.pl/di/DRB8/otaczaj-sie-ludzmi-przy-ktorych-2016-06-13-12-00-02.jpg

miłego spokojnego tygodnia .... WSZYŚCIUTKIM  ....

49,333

Witajcie ...
Dosiadam sie do basiowej kawy ...
U nas cała noc lało , i narazie pewnie taka pogoda bedzie , deszczowa .

Tak do kopytek dodaje sie make pszenna , ja zazwyczaj uzywam wrocławskiej .
Mozna dodac tez zmielonego twarogu , my lubimy z twarogiem

49,334

Dzień doberek smile

Leje jak z ,,cebra'', a wszoraj było tak piknieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
Słoneczko i ,, adrenalina '':P
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło wink
Remont zakonczony, tylko zostały małe poprawki, czas zejsć na ziemię i zaczynać sie pakować!!!!!!!!!!!:O

Miłego dnia życzę wszystkim, bez wyliczanki !!!!!!!! tongue wink

49,335

tak u nas tez juz zaczeło lac i tak wyglada , ze cały dzien bedzie lało

Posty [ 49,271 do 49,335 z 85,597 ]

Strony Poprzednia 1 757 758 759 760 761 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024