Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 747 748 749 750 751 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48,621 do 48,685 z 85,596 ]

48,621

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Dzień dobry wszystkim smile
Ba-Cha - w Twoim wieku? No tak, zapomniałem, że Tobie spełniają się życzenia a pewnie Ci śpiewano "sto lat" wink
Obiad wczorajszy - kotlety z ciecierzycy z kaszą albo ryżem smile
Basiu - a wiesz, że dotąd nie byłem jeszcze na Sky Tower? Już pleśnią zachodzę na tych moich peryferiach, nigdzie się nie ruszając smile
Bulinko - z romansu chyba nici smile
Ann - pracodawca ma Ci dzisiaj dać pracę. Takie polecenie mu w eter wysłałem... wink
Elżbieto - ja troszku też leniwy dzisiaj więc mamy coś wspólnego smile
Taki - dzisiaj czwartek... jest takie powiedzenie: żyj tak, jakby jutra miało nie być wink
Takasobiemamuśko - jak masz chmury nad sobą możesz przepędzić je do mnie... smile
Mysti - a Ty ciągle pewnie roztaczasz swoją aurę i zachwycasz otoczenie... A niech tam. Niech mają coś z życia smile

Zobacz podobne tematy :

48,622

Ale tez dzien jest potrzebny taki leniwszy .
Bo bynajmniej oddech złapie sie .

48,623

elzbieta47 napisał/a:

Witajcie kochani ..
Pozdrawiam czwartkowo ....
Smacznej kawusi .
U nas zimno sie zrobiło , wczoraj popadał deszcz .
A ja dzisiaj sie lenie troszku nie poszłam do pielenia

Ściągnęłam Ciebie myślami http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif
Zamierzałam tyle napisać a już zapomniałam smile

48,624

Dżdż... Marudzę...dobra chmura nie jest zła..co by odganiać..
Elu..to pewnie i moje fale do Spo dołączyły smile
Piję drugą kawuś i zakasuję co się da zakasać
Na obiad pyry, mięcho i surówka z marchewki.
Dokupiłam rano kołki do styropianu i piankę niskoprężną na szczeliny...na razie tylko robić.
Córy dzisiaj w domku...może zlecę im upichcenie obiadu...

48,625

Dżdżownick- jak zwykle szarmancki smile  Dla każdej indywidualne miłe słowo smile

Ja wciąż się kołyszę

Coś mi melancholijnie ostatnio.......

48,626

Dzień doberek smile
Dla zainteresownych uropuję się,żyję w kurzu (remont mam )
Przyznam się,że Was czytam ale rownież odebrałam moje pisanie tak jak powyżej dziewczyny sad
Brakuje mi,,starych" dziewczyn sad
Pozdrawiam wszyściutkich bez wyliczanki zmykam do sklepu, płytki polukać wink
Miłego dnia !!!!!!!!!!!!!!!!!  smile

48,627 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-07-07 09:58:41)

Mystique71 napisał/a:

I bardzo dobrze Tobie idzie smile Zapewniam smile
Przypomniałaś mi własnie co chciałam powiedzieć. Wczoraj czytałam o tantrze smile Proszę o to byście z góry nie przekreślały tematu. Wart jest zagłębienia.

Mystique w nawiązaniu do jednej z nut, którymi się podzieliłaś powiem tak:I bycie samotną jest najlepszym co może być smile Na chwilkę dłuższą smile

Poznałam kogoś. I żeby mi nie było, że coś tam ten tego... Pierwszy od niepamiętnych czasów facet, który nic ode mnie nie chce. I mam zaproszenie na plac budowy na Dworzec Fabryczny, który przebudowują tu w Łodzi. I na jazdę na takim czymś podobnym do rolek (nie pamiętam jak to coś się fachowo zwie )
Nie zdecydowałam jeszcze, bo ja już robię tylko to na co mam ochotę smile i już.

Robiłam porządek w papierach moich. Znalazłam kartkę, na której opisałam moją pierwszą w życiu na własnej skórze  doświadczoną zdradę. Zapiski są dość świeże, bo są sporządzane wtedy, gdy docierałam do własnych korzeni. Mnie pomaga czasem przelewanie myśli na papier. W ten sposób robię porządek ze swoja głową smile

Zastanawiam sie czy jestem juz gotowa Wam o czymś opowiedzieć. Wstydzę się, bo się tak zbłaźniłam ostatnio, że reki mi opadały big_smile

48,628

Mystique71 napisał/a:

Dżdżownick- jak zwykle szarmancki smile  Dla każdej indywidualne miłe słowo smile

Ja wciąż się kołyszę

wink luknij od czasu do czasu wink

48,629

alika40+ napisał/a:

Dzień doberek smile

Cześć Mycho big_smile

alika40+ napisał/a:

Przyznam się,że Was czytam ale rownież odebrałam moje pisanie tak jak powyżej dziewczyny sad

To i Ty się mylisz smile

alika40+ napisał/a:

Ostatnio zastanawiałam się, gdzie jest ta Dziewczyna, która tę kafejkę założyła....

I Kawashake mi wciąż błądzi po głowie... Wczoraj ze mną robiła zdrowe naleśniki dla córki maturzystki smile Serio.
I wiem, że Dziewczęta, które tu bywały są wśród nas....

48,630

alika40+ napisał/a:

luknij od czasu do czasu wink

Kurtka na wacie!
Zapominam włączyć wink

48,631

Sponi napisał/a:

I bycie samotną jest najlepszym co może być smile Na chwilkę dłuższą smile

Hmmmm... Sama - tak, ale nie samotna.
Mam teraz taki czas, że jestem z dala od bliskich (niestety, niewielu ich mam sad  )  i trochę źle mi z tym.... Oni żyją tam swoim życiem, a ja czuję, że nie ma tam dla mnie już miejsca....
Skomplikowane....trochę za dużo do poopowiadania...może kiedyś...

48,632

No ja tez o Was myslałam stale

48,633

Mystique71 napisał/a:

Mam teraz taki czas, że jestem z dala od bliskich (niestety, niewielu ich mam sad  )  i trochę źle mi z tym.... Oni żyją tam swoim życiem, a ja czuję, że nie ma tam dla mnie już miejsca....

Kiedy zrozumiesz to co podkreśliłam, będziesz na właściwej drodze. nie chodzi o to by żyć czyimś życiem a  siebie traktować: jestem swoim wszystkim. To tak w skrócie.
Samotnia pozwala nam poznać siebie samych. Przychodzi na tyle na ile jej potrzebujemy. To też tak w skrócie smile

elzbieta47 napisał/a:

No ja tez o Was myslałam stale

Ja do Ciebie na to pielenie zachodzę czasem smile

48,634

Dzień dobry wszystkim:)

48,635 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-07-07 10:27:24)

Sponi napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Kiedy zrozumiesz to co podkreśliłam, będziesz na właściwej drodze. nie chodzi o to by żyć czyimś życiem a  siebie traktować: jestem swoim wszystkim.

Źle to ujęłam, ale nie chcę  opisywać szczegółów na publicznym forum.

48,636

Dzień dobry, Kamoa smile Muzycznie na pewno znaleźlibyśmy wspólny język. Moje ulubione cięższe brzmienia to płyta Swans - "Children of God". Ciężko znaleźć coś studyjnego, ale udało się na vimeo.
https://vimeo.com/100381688

Ann czyta książkę, a ja powoli poznaję Was, zaczynam czytać wcześniejsze strony Waszych rozmów. Trafiłem na poradę Tajemniczej, by Sponi wydała swoje przemyślenia w formie książki. Ja też chętnie bym taką ksiązkę przeczytał. Poważnie piszę.

Miłego dnia wszystkim. Na razie idę spać smile

48,637 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-07-07 15:13:22)

Alika każdej  "starej"Mychy tu brakuje

Milionek - Wind -MEGi  -Sonia  i inne ????   czemu zaprzestałyście pisać .... ?????? pewnie o połowie zapomniałam ...
ale w tych czasach byłam tutaj gościnnie ....

czasami bywa ... ,że piszę tylko rankiem ...

Dżdżo dżises 100 lat .... toż to nie jest życie .... hmm

widzę to mojej MAM - ma niby 85 lat .... ale smutne jest życie seniora
jedno i to samo gadanie ...
czekanie na posiłek - jak jest pogoda idzie na ławkę
jak pada deszcz to dokazuje w domu ....
wyłącza aparat słuchowy i mówi : mów do mnie bo nie słyszę .. smile
wyglądanie przez okna to jej świat ... i zmyślanie bajeczek .....
tv nie ogląda ... nic nie poczyta hmm hmm
pakuje się non-stop do szpitala  a i jeszcze ma hodowlę bagienną kwiatków w swoim pokoju - stoją wszystkie w wodzie ..
robi wszystko dokładnie  na odwrót hmm   pamięć jej szwankuje ostatnio i to bardzo ....

ja takiej starości nie chcę dożyć i tyle ... hmm

pozdrawiam WSZYSTKICH ... 

48,638 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-07-07 15:31:06)

Witajcie cieplutko smile

Basia> ja też nie wiem o czym niektórzy piszą, więc nie dziwie się, że tak masz ... a jak nie wiem, to się nie odzywam, gdy się nie odzywam stoję z boku i kółko się zamyka wink .

Bacha> ja mam na obiad eksalopki z brokułem i szparagową, a na deser koktail truskawkowy.

Elka> dzień lenistwa jeszcze nikomu nie zaszkodził wink .

Mystiq> to samo chciałam napisać do dżdżo wink . Jeśli chodzi o tę samotność , to wiesz... jest to tak, ze samotni czujemy się dlatego, ze źle nam ze sobą. Samotnym nie poczuje się ktoś kto lubi spędzać ze sobą czas i lubi siebie. Myślę, że sama się dołujesz sądząc, że nie ma dla Ciebie miejsca w życiu innych. Po czym tak wnioskujesz? Wiesz... sama tak kiedyś miałam a dziś już wiem, ze sama się od nich izolowałam i tyle. Moim zdaniem tak się rodzi marazm... gdy nie chcemy z nikim rozmawiać o swoich problemach, gdy uznajemy, ze sami sobie poradzimy, że inni nie chcą być częścią naszego życia. Zamykamy się w skorupie. Może się z czasem do nas przekonasz i otworzysz, tego Ci życzę kochana.

Alika40> wydaje mi się, że kiedyś będąc w mniejszym-kameralnym gronie łatwiej Wam było znaleźć wspólny temat i ciągnąc go- jak na małej prywatce. Gdy dołączyło więcej osób to tak wygląda jak na dużej  imprezie... kilka grup i każda o czymś innym nadaje albo jak u mnie w pracy; każda sobie coś pod nosem mamrocze i inne to słyszą ale nie komentują bo ich to nie dotyczy wink . Moze Ty po prostu lepiej czujesz się w kameralnym gronie wink  ale to nie znaczy, ze nie jesteś lubiana w tym dużym gronie.

Spo> powiedz no mi prawdę jak na spowiedzi wink ... nie wkręcasz nas znów z tym facetem? Bo się dałyśmy raz tak omotać- Ty przebiegła lisico wink .

Anno> jak Ci poszło na rozmowie dzisiaj?
Ja z kolei dostałam telefon o pracę dodatkową. Zboczeniec przebrzydły chciał mi dać pracę z układem specjalnym- czaicie takie jaja!

Pozdrawiam pięknie każdego na kafejce, uściski posyłam smile .

48,639

A jeszcze miałam dodać coś.
Bacha> współczuję ale niestety ja się obawiam, ze taka starość większość z nas czeka. Ja się bardzo obawiam o swoje i swojej rodziny przyszłe życie. Mama ma miażdżycę mózgu, ma dopiero 62 lata a już jest z nią źle. Sądzę, że za 10 lat nie będzie w stanie normalnie funkcjonować (fizycznie i psychicznie).  Mieszkasz ze swoją mama czy doglądasz ją u niej w domu?

48,640

tajemnicza75 napisał/a:

Mystiq>(....)  Może się z czasem do nas przekonasz i otworzysz, tego Ci życzę kochana.

To nie chodzi o "brak zaufania" do Was...tylko wiecie, jak wygląda pisanie o sprawach intymnych na publicznym forum....

Ba-Cha napisał/a:

dżises 100 lat .... toż to nie jest życie ....

Pozwolisz, że się nie zgodzę.
Poznałam pewnego 100-latka (prawie...miał 99,5 roku). Pozazdrościć mu energii i chęci życia. W pełni sprawny- fizycznie i umysłowo. Dużo pisał, czytał... Na swoje 100-tne urodziny sam napisał wierszem podziękowanie dla rodziny.
Z tej też okazji udzielił "wywiadu-wspomnieniowego" dla lokalnej gazety.
Niestety...101 urodzin nie dożył.

Ale to raczej wyjątek....

48,641

Mystiq> ja myślę, że zaufanie do nas,  to nie to samo co zaufanie do całego internetu. Wiadomo, że to jednak forum publiczne i cały świat może nas czytać i to są chyba te blokady. Jeśli masz ochotę i czas pogadać na pw to zapraszam smile . Szkoda, ze nie ma tu jakiegoś zamkniętego forum. Wiem, że takowe istnieją na wielu forach.

48,642

No cześć, cześć... smile

Dzięki za wsparcie i fluidy wysyłane  w stronę ewentualnego pracodawcy.

Poszło mi chyba dobrze. Martwię się czy nie za dobrze, bo ja też lubię swoje warunki stawiać, a nie każdy pracodawca chce zatrudnić pracownika, który wie o co mu chodzi i ma zamiar to egzekwować. smile Jutro ma oddzwonić. Jak będzie praca to dobrze, jak nie to znaczy, że czeka na mnie coś lepszego. Oby bez układów specjalnych wink

48,643

Tym razem nie wkręcam. Przysięgam się.
Napiszę więcej jutro.
Dziś chcę uciec... W głąb lasu.
Boli...

48,644

Dzięki Tajemnicza, będę pamiętać. W razie czego się zgłoszę wink

Nauczyłam się wklejać muzykę, więc teraz dla odmiany coś "żywszego"...czasem covery są lepsze niż oryginał (jak dla mnie wink  )

48,645 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-07-07 19:25:03)

alika40+ napisał/a:

Ten brak "starych" użytkowników czy użytkowniczek odczuwalny jest na większości for. Nostalgie za lepszymi czasami, tęsknoty... Znam to również z własnego doświadczenia.
----------------------------
Do tematu zaprzestawania pisania z powodów już tu wymienionych mogę dorzucić jeszcze jeden. Moje "flirciarskie" zapędy, czyli obecność faceta w gronie kobiet. Nie wszystkim to się musi podobać, a być może nawet większość to razi.
Postaram się wyeliminować frywolne treści w moich słowach. Zresztą gdy sam wracam wstecz do tego, co czasami wypisuję, wstydzę się.

Sponi - fajnie, że u Ciebie zaczyna się dziać coś pozytywnego. A mi bardzo dobrze czyta się Twoje filozoficzne przemyślenia, porady. Aż szkoda, że mam mało czasu i nie można tak sobie przysiąść i poczytać...

...poczytać Was smile

Miłego wieczoru wszystkim smile

P.s.: Mysti, ten cover rzeczywiście niczego sobie smile
To i ja zapodam jeden z moich ulubionych coverów. Spokojniejszy od Twojego smile

48,646

dżdżownick napisał/a:
alika40+ napisał/a:

Ten brak "starych" użytkowników czy użytkowniczek odczuwalny jest na większości for. Nostalgie za lepszymi czasami, tęsknoty... Znam to również z własnego doświadczenia.

No to ja się teraz śmiertelnie obrażam, albowiem nie mam ochoty być towarzystwem "z braku laku". Idę sobie czytać nową książkę i generalnie FOCH GIGANT! O!

48,647

hey wieczorkiem
dżdżo i Taja - napisali co było na obiad ?? senks  lol
Taja
tak na co dzień gotujesz obiady dwudaniowe + deserek ???

mieszkam MAM  na stałe ...   

Misty ależ ja to wiem,że zdarzają się samowystarczalni  seniorzy ... smile
moja w moim wieku a gdzie tam wcześniej już się mną wysługiwała we wszystkim ...
ona zawsze lubiła poleżeć ... pospać .... 
gary - to dopiero myła jak już nie było w czym jeść czy gotować ..
mamony też nigdy nie rozłożyła na cały miesiąc
np. 10-tego  była w domu dobra kiełbacha ... lepszy obiad
a przed wypłatą to pamiętam np. kromkę chleba posypaną cukrem i polaną wodą z kranu ....

Ann nie strzelaj focha ... no co TY ...  dżdżo ??? czytasz to ???
bądź z nami i Taki też .... lol lol

Sponi to ja Ci życzę : ten teges lol
opowiadaj ....     wstyd to jest kraść   a reszta co ludzkie nie jest nam obce smile

pozdrawiam WSZYSTKICH ....

Ela ?? truskawki już się chyba skończyły ...tak ????

48,648

Bacha> dwudaniowe? Nigdy!!! Zawsze jest albo zupa z pieczywkiem albo drugie danie. Deser tylko sporadycznie (głownie w niedzielę). Jest sezon truskawkowy i zmiksować truskawki z zsiadłym mlekiem to kwestia kilku sekund i moja córka to nawet robi wink . Nie ma tak dobrze jak się wydaje heh.
Eskalopki z warzywami to wszak jedno danie big_smile .
Jeśli zaś chodzi o mieszkanie z mamą, to kto wie czy za kilka m-cy nie będę się tu wyżalać na temat mieszkania z toksyczną matką sad . Jednak faktów nie będę uprzedzać i martwic się na zapas... ale ciężko będzie- tego jestem pewna.

Mam w zwiazku z tym pytanie ogólne. Niektóre pamiętacie w styczniu moje pytania dot; sprzedaży, zamiany mieszkania? Otóż wreszcie coś się ruszyło. Mamy niemal idealne mieszkanie do kupienia, kasy brak ale pani się też nie spieszy i gotowa jest podpisać um. przedwstępną  do maja 2017. Zaliczkę chce 20 tys, i podobno tak to wygląda, że w przypadku gdy się ona nie wywiąże to zwraca 20 tys + płaci 20 tys kary, a gdy ja się nie wywiąże to nie dostaje swoich pieniędzy. Nie wiem na ile to prawda, ale mi się rozchodzi bardziej o to czy taką umowę spisuje się w obecności notariusza/prawnika? Podpowiedzcie coś proszę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif .

Dobrej nocy wszystkim życzę i udanego piątku.

48,649

Tajemnicza - umowę przedwstępną podpisuje się u notariusza.

Ann, ja na każdym forum byłem takim 'nowym'. Niech foch zaśnie, przejdzie, czy coś w tym rodzaju smile

48,650 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-07-07 23:47:51)

Taja smile nie ma obligatoryjnie takich kwot...wszystko musi być w umowie smile i jeśli sprawa rozwleka się w czasie to również polecałabym notarialnie, nie warto żałować kasy na notariusza, jeśli spisalibyście umowę przedwstępną tylko w domu (robiłam tak dwukrotnie i miałam cholerne szczęście, że nic nie straciłam), jeśli by babeczka się nie wywiązała pozostaje Ci tylko z pow cywilnego...a tego typu umowy nie potwierdzone notarialnie są wątpliwym dowodem.
Odpoczywam smile
Sporo dzisiaj pokleiłam...jutro pyknę fotkę na pamiątkę, teraz już tylko upichcić żarełko dla piesów na jutro, kąpiel i żubróweczka w łóżeczku smile
Spo jeśli parapetujesz...otulam.
Dobrej nocy dziewczyny i chłopaki.

48,651

Dobry wieczór smile
Tyle się napisałam i po raz pierwszy wszystko mi zeżarło  sad
Wybaczcie moi drodzy ale jestem juz zmeczona i moje zwoje mózgowe nie działają jak należy.
Jutro postaram się odtworzyć to co mi zeżarło.
A teraz dobrej nocki życzę WSZYSTKIM smile

48,652 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-07-08 00:08:18)

dżdżownick napisał/a:

Tajemnicza - umowę przedwstępną podpisuje się u notariusza.

Zwyczajnie nie ma lepszego świadka do dokonanych czynności prawnych jak notariusz. Reszty - uważam - nie ma potrzeby tłumaczyć. Zakładam, że to wiesz Taju

dżdżo...
W którymś ze swoich postów wspomniałeś o znajomościach w realu po przeniesieniu ich z neta. Mam kilka osób w ten własnie sposób poznanych.  Najpierw tu na netkach, potem na żywo. Nie potrafię opisać moich reakcji, ale one miały jedynie pozytywny przymiot. Sprawdzało się: tak jak sobie osoby, z którymi godzinami rozmawiałam przez  telefon wyobrażałam, tak też w realu się ziściło.

Odnośnie tego człowieka, którego poznałam...
Jestem na badoo. Rzygam wręcz facetami, którym wydaje się, że traktując siebie jak chodzące ideały, mogą coś złowić. Mnie nikt nie nabierze. Wypłakiwanie, jaka to kobieta była zła mogą sobie między nogi wsadzić. Mnie to śmieszy, naprawdę.
Jakim prawem uzurpują sobie racje d bycia kimś ponad standardy?
Nigdy nie uwierzę w to, że gdy wszystko gra z obu stron coś się zadzieje. To tak jakby  dziwić się psu, który żre z misy pyszną zupę i nagle zmienia darczyńcę. Znakiem tego zupa nie była pyszna na tyle by z niej  nie rezygnować. Z braku laku na tę chwilę... Żałosne....

Ów człowiek ( który zaproponował mi niezobowiązujące spotkanie niczego nie chce. Jest ani odległy ani oziębły. Ne ukrywam, że intensywnie dumam nad spotkaniem. Odpowiada mi aczkolwiek z wyglądu zupełnie mi nie pasuje. Zastanawiam się.

Jestem po awanturze z dzieckiem , tym starszym. Dziś nic nie powiem na ten temat, zbyt boli. Nie zatrzyma mnie jednak w miejscu. Nie pozwolę już sobie grać na emocjach. Nie jestem już tą Sponi sprzed dwóch lat. Popłakałam się, myślałam, że moje serce rozpadnie się na kawałki. Przypomniało mi się że ja nie mam serca...

Chciałabym uciec. Wsiąść w samochód (jak to robiłam kiedyś) i uciec... Daleko. Wiatr byłby moim jedynym towarzyszem. Rozumiałby każdą moją myśl, ponieważ pozwalałby im łagodnie uchodzić ze mnie...

Nie dbam już o emocje innych. Skoro bliscy potrafią bez ogródek mnie niszczyć by zaspokoić własne potrzeby, nie poradzę nic. To już nie mój problem.

BaCha opowiem jutro. Teraz przyszły moje łzy do mnie. Smutno im. Pogadam z nimi. Dogadamy się. Jutro nowy dzień...

48,653

Sponi, niech Cię więc leczą łzy.
W sprawach z dziećmi niewiele mogę powiedzieć. Sam ich nie mam. Pamiętam siebie jako dziecko, ale to mało.
Czasami rozumienie przychodzi po latach, zwłaszcza gdy młodość dopiero się uczy życia...
Popłacz.

48,654

Dobrej nocy wszystkim smile
P.s.: Co to jest to badoo?

48,655

Jestem gdzieś w drugim kącie.
Nie masz serca...aha...pewnie chciałabyś sad ...byłoby lżej.

48,656

OJ Sponi nie płakaj kochana bo mi na sercu smutaśno nooo

48,657

hellou   WSZYSTKIM

http://fotozrzut.pl/zdjecia/09878dc4fa.gif

zapraszam na kawencje

http://fotozrzut.pl/zdjecia/2d97462057.gif

Bulinka ??? póki pamiętam ...
na wakacje rzuciłaś Diukana .... przybyło Ci kg.??? fest ????

Dżodżo Badoo - to portal randkowy lol

Sponi jak ten facet nie chce nic od Ciebie .... to może normalny ?? lol

na tym badoo - miałam swój profil ... z fotką "wirtualną "
tam jest tyle dobrze,że masz propozycje ze swojej okolicy ...
no i właśnie .... co może szukać facet???? ... którego przykładowo znam z widzenia lub pamiętam ze szkoły ???
z żoną widuje GO na spacerach czy na zakupach ....
wiadomo,że chodzi o szybki seks lol jednodniowy  smile
albo zapytania młodych konkretnym jedynym pytaniem : chcesz seksu ????
na sympatii - też miałam ........  pokasowałam wszystkie konta  w pi*du smile

jeszcze na pocztę przychodzą mi zaczepki   z tego TWOO 
nawet jakbym chciała to nie odpowiadam smile bo nie mam pojęcia  jak tam się zalogować smile

zdarzają się szczęśliwe pary z takich portali a nawet małżeństwa ...   lol

Taja broń się nogami i ręęcami hmm   od zamieszkania z Matką
tym bardziej ,że  jest toskyczna jak piszesz >>> hmm
jakbyś sprzedała to jej mieszkanie .... to gdzieś obok swojego mieszkania  kupcie kawalerkę dla NIEJ ....
słuchaj się starszej ....    bo to na co dzień  jest horrorek smile

Alika no i jak wybrałaś płytki ???? w sklepie można oczopląsu dostać smile
a i tak w mieszkaniu wyglądają inaczej ....

pozdrawiam WSZYŚCIUTKICH .... spokojnego dnia smile

48,658

Dzień dobry o poranku

Piszecie o znajomościach z netu, z portali....

Ja mam sporo znajomości przeniesionych z netu w rzeczywistość. Z różnych miejsc...Z forum mojego miasta, z for tematycznych....
Byłam też na portalu randkowym. Na szczęście, w miarę ok tam trafiałam. Na zaczepki świrów nie odpowiadałam.

Jeden z facetów tam poznanych- bratnia dusza- jeśli chodzi o pisanie, wspólne tematy, podobne poczucie humoru...Widziałam zdjęcie...wiedziałam,że nie jest super przystojny, ale "łyknęłabym" to...
W końcu się spotkaliśmy.....Jedno słowo- MASAKRA...
Nie wiem, kiedy były robione zdjęcia, które mi wysłał (podobno niecałe pół roku wcześniej), bo w rzeczywistości to był on, ale całkiem inny.
To, co w pisaniu, rozmowie telefonicznej brałam za pewność siebie, okazało się czymś na pograniczu lekkiego chamstwa (nie w stosunku do mnie, ale ogólnie).
Jednak przede wszystkim wygląd był dla mnie nie do przeskoczenia. Wiem- z ładnej miski się nie najesz, ale....

A "mój" M. też poznany na Sympatii nie od razu mi się spodobał - i wygląd nie bardzo i pisownia (rażą mnie błędy ortograficzne, a on w De mieszka prawie 30 lat i pisze,że ho ho hmm ). Jednak z czasem zyskał sporo, a przy spotkaniu na żywo to już w ogóle- chociaż na to spotkanie w ogóle nie chciałam iść wink

48,659 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-07-08 07:44:11)

Mistiq ... rozmowy rozmowami lol
ale w realu musi facet kręcić i mieć to "coś" w sobie ...

to tak samo jak kiedyś miałam konto na Naszej Klasie smile
nieświadomie  - pisałam ,że w życiu mi się tak ułożyło,że mieszkam sama z Synciem....
no i poleciałłłłoooo  wszyscy koledzy znajomi
pisali to samo .... wiesz,ja z żoną jestem tylko dla dzieci .... itd. itp...   
pamiętam jak się w Tobie podkochiwałem ....  hiii
jedno i to samo od każdego ....     .... bleeee

no i jesteś przykładem   poznania się w sieci   lol

http://fotozrzut.pl/zdjecia/ff62c57e61.jpg

48,660

Ba-Cha napisał/a:

to tak samo jak kiedyś miałam konto na Naszej Klasie smile
nieświadomie  - pisałam ,że w życiu mi się tak ułożyło,że mieszkam sama z Synciem....
no i poleciałłłłoooo  wszyscy koledzy znajomi
pisali to samo .... wiesz,ja z żoną jestem tylko dla dzieci .... itd. itp...   
pamiętam jak się w Tobie podkochiwałem ....  hiii
jedno i to samo od każdego ....     .... bleeee

Ja miałam podobnie, jak się rozwiodłam.
Nie informowałam publicznie o tym, za to mój ex się chwalił na prawo i lewo.
No i zaczęłam też dostawać na fejsbuku zaproszenia na kawę, na piwo itp. Nie wiedziałam, ze tylu znajomych facetów się we mnie podkochiwało big_smile big_smile big_smile

A na Sympatii też "spotykałam" sąsiadów/znajomych, którzy na codzień tup..tup.. z żoną za rączkę, a na portalu- w separacji np. tongue

48,661

Dosiadam do kawy smile
Witam buszujących smile

48,662

dżdżownick napisał/a:

Ten brak "starych" użytkowników czy użytkowniczek odczuwalny jest na większości for. Nostalgie za lepszymi czasami, tęsknoty...

dżdżownick napisał/a:

ja na każdym forum byłem takim 'nowym'. Niech foch zaśnie, przejdzie, czy coś w tym rodzaju smile

Fora mają to do siebie, że żyją, ewoluują. Użytkownicy tworzą fora... Jedni zostają na dłużej, inni odchodzą, przychodzą w to miejsce nowi...

Swego czasu byłam baaardzo aktywna na jednym z for. Potem coraz mniej tam się udzielałam, mniej...aż przestałam. Wróciłam po niedługiej przerwie. forum już było nowe, inne...Nowi użytkownicy, mnóstwo mi znanych też ucichła...Ja również zostałam tam powitana i przyjęta jak nowa osoba...Tak to już jest....

Dziś coś energetycznego z aktualnych (chyba wink  ) list przebojów:

48,663

Nosz przecież jak najdalsza jestem od prawdziwej obrazy smile

Dzień dobry Wszystkim. Dosiadam do kawy.

Co do portali randkowych - nie byłam zalogowana na żadnym. Na absolutnie żadnym. Mnie portale randkowe żenują. Ja wiem, że wielu ludzi potrzebuje spotkać kogoś i na takich portalach spotyka z powodzeniem, ale osobiście byłabym zawstydzona gdyby ktoś z sąsiadów widział mnie na takim portalu podczas gdy jestem w związku. Co innego samotni. Byłam za to zalogowana na forum erotycznym. Narobiłam skandalu i na moją prośbę dostałam bana, żeby przypadkiem mnie nie korciło tam wrócić. big_smile

A tak poza tym to raczej buszuję w blogosferze. Nigdzie pod prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Nawet moje konto na fb przedstawia pewną cesarzową. smile No tak mam.

48,664

annakomnena7 napisał/a:

Co do portali randkowych - nie byłam zalogowana na żadnym. Na absolutnie żadnym. Mnie portale randkowe żenują. Ja wiem, że wielu ludzi potrzebuje spotkać kogoś i na takich portalach spotyka z powodzeniem, ale osobiście byłabym zawstydzona gdyby ktoś z sąsiadów widział mnie na takim portalu podczas gdy jestem w związku. Co innego samotni. Byłam za to zalogowana na forum erotycznym. Narobiłam skandalu i na moją prośbę dostałam bana, żeby przypadkiem mnie nie korciło tam wrócić. big_smile
.

Na portalu randkowym długo byłam bez zdjęcia, żeby mnie nikt nie rozpoznał. Byłam wtedy formalnie mężatką ... formalnie....
Na erotycznym portalu dałam kiedyś ogłoszenie i powiem Wam, że "poznałam" tam bardziej interesujących mężczyzn niż na randkowym wink big_smile

48,665

Czesc Alika :-D goń goń z tym remontem zebyś jeszcze na tym urlopie zdążyła dychnąć. Bo mi sie jeszcze wykończysz i co potem wink ? Jak już zjadasz swoje posty hehehe.

Jak to rzekł Julek C. nigdy sie nie wchodzi do tej samej rzeki. Ciężko mu nie przyznać racji smile. Też mi brakuje tych z którymi gadalem, choc nie koniecznie one muszą odczuwać to samo. smile
Dżdżownik smiało filtruj, mnie to wogóle nie przeszkadza. Możesz smiało wyluzować poślady wink. Ja sie raczej nie zalapie hehehe. Widze ze na razie niema pani, ktorej by to wyraźnie przeszkadzalo. Bedzie to chyba dowiesz się pierwszy.

Wszystkim bz wyjąku życze mega fajnego weekendu. :-D

48,666 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-07-08 16:32:16)

edit

48,667

Hej
Dosiadam z białą herbatą i muzyką anielską wink .

Spo, Dżdżo> Skoro polecacie notariusza to tak zrobimy, dodatkowy to koszt ale zabezpieczenie  bynajmniej. Ewentualną umowę zawrzemy pewnie dopiero po naszym urlopie. Trzeba też kasę zorganizować na tę zaliczkę.

Randkowicze Dziś są portale randkowe a kiedyś były ogłoszenia matrymonialne lub towarzyskie w gazecie. W ten sposób poznałam swego męża wink więcmożna poznać kogoś na stałe. Choć przyznam, że z początku trafiały się takie egzemplarze, ze szkoda gadać. Mój ostatni list, który dotarł ze sporym opóźnieniem, okazał się tym faktycznie ostatnim.

Alika> gdy się dużo rozpisujesz, KONIECZNIE skopiuj treść zanim klikniesz "wyślij". Tego postu tez by nie było gdybym nie skopiowała treści wink .

Bacha> broniłam się wiele lat ale uległam presji czasu/losu. Może dojrzałam, może spokorniałam, może nie mam sił już walczyć z życiem. Moja mama nie jest toksyczna z premedytacją, nie jest złośliwa/wredna. To po prostu chronicznie nieszczęśliwa kobieta, po tysiącu traum z dzieciństwa, które rozpamiętuje ze szczegółami każdego dnia. Straszna pesymistka, czarnowidz. Generalnie ... to mi jej zal, tak po ludzku się lituję... jak nad bezdomnym wrzucając grosik, czy nad ptaszkami zimą sypiąc okruchy. Nikt jej nie chciał, ostatni z domu uciekł choć nie miał dokąd.
Została sama, chora, biedna. Tak rozmyślałam nad swoim losem; czemu na mnie trafiło, czemu akurat ja się mam litować,  czy to nie zagrozi mojemu małżeństwu, nie popsuje rodzinnych relacji, na które pracowałam długie lata... . Miałam wrażenie, ze im bardziej uciekam, im się mocniej zapieram nogami i rękami, tym bardziej mnie doganiało to przed czym uciekałam. Wszystko się sypało, wszystko  czego nie chciałam waliło mi się z hukiem. Może to głupie co napisze, naiwne usprawiedliwienie ale jeśli to przeznaczenie(?) bym się zajęła na starość tą biedną kobietą. Odkąd zaakceptowałam ten fakt, pokornie przyjęłam do wiadomości... całe największe gromy się uspokoiły. Dziwne prawda? A moze to wcale nie dziwne... moze jednak żyjemy po coś, dla kogoś, by się czegoś nauczyć... .
Wiem Bachuś, że łatwiej byłoby ulokować ją w mieszkaniu osobno, gdzieś niedaleko i taka była wstępna wersja. Jednak zaufałam boskim planom, powiedziałam, że co ma być to przyjmę pokornie (nie moja a Twoja wola), że poszukam 1-2 pokoje dla mamy, gdzieś niedaleko ode mnie. A co mi los ześle to uznam, ze tak ma być i zesłał 3 pokojowe hmm ... . Idealna lokalizacja, tanio, pięknie urządzone, zadbane i na długi termin. Ja już nie mam siły uciekać kochana sad . Moze i nade mną się ktoś kiedyś ulituje w swej łaskawości ... .

Udanego wieczoru wszystkim życzę.

48,668

Cześć dziewczyny i chłopaki  wink
Witam się z Wami weekendowo !!! Mam zamiar miło go spędzić,czego i Wam życzę smile
Spo-nie smutaj-to wszystko minie.Najważniejsze,że Ty wiesz czego chcesz i pozwolą sobie na tyle na ile im pozwolisz.

48,669 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-07-08 16:38:42)

Odnalazłam przypadkiem, zapomniane piosenki Lipnickiej i Stankiewicz... nikt później już tak pięknie nie śpiewał. Mają wyjątkową barwę głosu. Zawsze przy ich piosenkach płakałam jak bóbr nad tamą wink . Kto lubi niech posłucha smile .

48,670 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-07-08 17:56:34)

Tajem smile

Ja jeszcze dorzucę:

Mystique -> Ogłoszeń nie dawałam absolutnie nigdy. Może dlatego, że zawsze miałam raczej problem z nadpodażą big_smile Niestety doświadczyłam w związku z tym wiele agresji...

48,671

Witam wszystkich smile

Dziwnie rozlazły jokoś dzisiaj dzień, pospałem trochę i zaraz znowu do pracy. Na szczęście ostatni raz w tym tygodniu.
Czy to Ela skarżyła się na lenistwo? A niedługo potem okazało się, że znowu się narobiła? Więc tak sobie myślę, że te słowa o lenistwie to tylko takie "schlebianie" sobie smile Dlaczego Wy, kobiety, jesteście takie pracowite?
Jest tu chociaż jedna leniwa?

Ann, cieszę się, że ogromny foch był tylko żartem.
Sponi, w Twoją stronę wysyłam życzliwe myśli.

Życzę miłego wieczoru i nocy Wam wszystkim i posłucham sobie jeszcze Waszych muzycznych propozycji...

48,672

dżdżownick napisał/a:

Jest tu chociaż jedna leniwa?

Życzę miłego wieczoru i nocy Wam wszystkim i posłucham sobie jeszcze Waszych muzycznych propozycji...

Ja, ja się melduję posłusznie http://emotikona.pl/emotikony/pic/58icon_salut.gif . Wstyd się chwalić ale skoro pytałeś ... wink . Doskonale wiem co MUSZĘ  zrobić i robię to co najważniejsze, a reszta może poczekać. To dom jest dla mnie a nie ja dla domu, to właśnie w domu mam się czuć swobodnie i bezstresowo.
A wiesz czym ja sobie usprawiedliwiam swoje lenistwo(?) ku zgorszeniu pedantów -oczywiście. Gdzieś czytałam wypowiedź psychologa, ze im człowiek bardziej przykłada uwagę do rzeczy materialnych, do porządku/pracy tym ma większy bałagan w życiu osobistym, tym mniej odnajduje się sam ze sobą. No co... jakoś się trzeba wybielić http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif .

A mi się dziś zebrało na wspomnienia wiec coś wrzucam z czasów młodości:

48,673

A to odnośnie lenistwa wink .

48,674

HEY!!!
Tajemnicza-był czas ,że ryczałam słuchając HEY(Misie mnie rozbrajały).
Pozdrawiam Wszystkich i uśmiech zostawiam  smile

48,675 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-07-08 21:00:53)

Witam wieczorowo smile
Majster poszedł,ja oczywiscie skurzona i bez łazienki, dzisia mam mycie zapewnione w zlewie kuchennym tongue
Tajemnicza dziekuję smile

Tomek ja Tobie na pewno się nie wykonczę wink prosiłam Ciebie o proste myslenie i pisanie bo roznie mozna odebrać Twoje słowa pisane wink

Kiedyś dla mnie juz dawno i nie prawda byłam na portalu Badoo i tutaj zwaracam sie do Sponi uwazaj i badz czujna wink

,,Stare''  Netki czytały, bo opisywałam co mi sie przytrafiło smile

Bacha kupiłam płytki i jestem bardzooooooooooooooo zadowolona smile
ps Mamuska jeszcze troche i Tobie dorównam z wiedza oczywiście z tymi remontami smile
Dobranoc wszystkim bez wyliczanki smile

zapomniałam i dopisuję Dżo podpisuję sie pod Twoim wczorajszym postem obiema łapkami tongue

48,676

Taja dżises tyle  napisałam do Ciebie - Nie!  skopiowałam buuu   
i post poszedł w pi*du .....    widocznie mam nie pisać ...  o mieszkaniu wspólnym smile

ale zapytam jeszcze raz : to mieszkanie co macie zaklepane ???
w nim ma mieszkać TWOJA MAM i TY z mężem ??? tak
a sprzedajecie MAMY i swoje co były osobno ??? tak

http://fotozrzut.pl/zdjecia/78fdee89bd.jpg

pozdrawiam WSZYSTKICH ...

48,677 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-07-08 22:53:32)

Dobry wieczór.
Nie mam nastroju do pisania. Zrobię to może jutro. Powiem jedynie, że czuję się jak przybłęda... Jak bezdomny, któremu właściciel ogrodu zaproponował doprowadzenie go do piękności. A gdy ten nabrał barw na skutej pracy tego bezdomnego nie wymagał już rąk tego bezdomnego...

Więc opuścił owy ogród ten człek...

Jutro idę oglądać dworzec fabryczny budowany u nas w Łodzi. Będzie otwarty w grudniu. Dostane kask i buty jakieś specjalne co by na gwóźdź wpadając stopą nie dać jej sobie przedziurawić. I super...
Skorzystam jeszcze. Mam obiecaną wędrówkę na  taras widokowy.
To pierwszy facet, który nic nie wspomniał o moich oczach. Wszyscy sie ich czepiają.
Rety, a może on ślepy? Chust, nieważne...

W kwestii badoo swoją opinię wyrażę jutro. Teraz znajdę sobie jakąś norę. Chcę w niej zasnąć, byleby było mi bezpiecznie i ciepło.
Wiatr niechże spędzi noc z deszczem i chłodem. Poradzą sobie beze mnie...

To prawda, że czas leczy ludziom ich rany...

48,678

dzień dobry
tak sobie tu przyczłapałam w poszukiwaniu nie wiem czego...
pewnie ludzi, ale tego nie wiem
niezbyt mam siłe rozmawiac ale bym chciała
to moze chociaz poczytam jak wy sobie rozmawiacie fajnie
i niby to publiczne ale zawsze jakby sie podsłuchiwało troszke, moze przesadzam

a tak a propos przemijania
zawsze jak tylko gdzies przyczłapię to prawie od razu trafiam na tęsknoty za starymi użytkownikami i starymi czasami
taki mój los śmieszny jak tylko gdzies przyczłapię
jakby taki sygnał....?
idę wieszać pranie

48,679

Hej flower.... człap,człap...tylko ciszej,bo tutaj chyba już posnęli wink
Ja zdjęłam pranie,bo właśnie zaczęło padać.Z tym podsłuchiwaniem to masz trochę racji(ja bym to nazwała podglądaniem).

48,680

Sponi, w niepotrzebności, w byciu przybłędą też można znaleźć coś dobrego. Zresztą - nie jesteś potrzebna tam, może jesteś gdzie indziej...
Jutro możesz się cieszyć. Pozwól sobie na to smile

48,681

Witajcie, Gosiu i Flower, jeszcze nie wszyscy posnęli smile
Flower, z tymi forumowymi podróżami mam podobnie. Ciekawe, czy gdzieś się spotkaliśmy...

48,682

powiesiłam....maluje pazury
ja ze spaniem w nocy mam kruuuucho

sprawiliscie mi radość
ojej naprawde

48,683

ja nie mam kruuuucho  :)jak nie mogę zasnąć,biorę pigułkę
jak nie chcę-siedzę i czytam,piszę

48,684 Ostatnio edytowany przez flowerbykenzo (2016-07-09 00:57:50)

a jak sie zagapię bo myslę ze zasnę to potem jest magiczna pora letnich ptakow i juz za pózno na pigułki
moze pomaluje jeszcze pazury na dole

DzdzowniQ
zawsze myslę kogo mijam na ulicy a w necie jeszcze bardziej
znów mam inny nick ogonem zamiatam
moglismy sie spotkac, mogło tak byc

48,685

na" dole"? też masz pazury?   wink
maluj,na krwistoczerwony !!!

Posty [ 48,621 do 48,685 z 85,596 ]

Strony Poprzednia 1 747 748 749 750 751 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024