Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 746 747 748 749 750 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48,556 do 48,620 z 85,596 ]

48,556 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-07-04 09:36:03)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
takasobiemamuśka napisał/a:

Uśmiech puszczam w eter..

Od Ciebie bije taka spokojność Mamuś....

bulinka_1969 napisał/a:

Bachasia piękna wklejka o tej akceptacji i dorosłości.W sam raz dla mnie,bo wewnątrz mnie trwa walka.
Miłego dnia Wam życzę.

I wiesz... Kiedy piszesz jedyne: pozdrawiam bądź dzień dobry, domyślam się ile w Tobie burzy i niezgody na to co dookoła. Wiem, że w Twoim środku własnie tak jest - trwa walka.
Powiem więcej, jestem wówczas bardzo rada. Bo wiem czym to pachnie: powstaniem... oporem na to co wokół. To tak jakbyś powiedziała: nie zgadzam się...
Twoje zachowanie jest jak moje i dlatego jestem o Ciebie spokojna, bo postępujesz identycznie do mnie. A to oznacza, że wszystko się ułoży Kochanie smile
Moment, w którym przestajemy żyć tak jak inni nam każą jest kluczem do otwarcia magicznych drzwi. Trzymasz je w ręku już i zastanawiasz czy włożyć do otworu w drzwiach. Ręce się tobie trzęsą trochę, rozglądasz się szukając wzroku - akceptacji otoczenia. Coś w rodzaju: niechże mi ktoś powie, że to nic złego...
Jestem o Ciebie spokojna Bulinko. Mocno spokojna. I stoję przy tych drzwiach a moje oczy mówią: nie lękaj się....

Mystique71 napisał/a:
Ba-Cha napisał/a:

Mistic ... a skąd nadajesz ?

Zza zachodniej granicy.

O fajnie smile Będę potrzebowała pomocy w sprawie zaliczenia niemieckiego. Mogę liczyć na Twoją pomoc?

tajemnicza75 napisał/a:

Spo> głupie pytanie Ci zadam: po cholerę Ty się tak dużo uczysz? Kazał Ci ktoś, czy torturujesz się masochistycznie dobrowolnie wink ?

A to ja Wam nie mówiłam? Niemożliwe, żebym to przeoczyła. Powtórzę raz jeszcze:
Poszłam na studia po papierek. I im więcej się uczę dochodzę do wniosku, że strasznie dużo nie wiem smile
Mam plan: odejść z tej pracy, w której teraz jestem. I przenieść się na dalekie południe jak najbliżej gór. Najchętniej do jakiejś zapadłej dziury. bo z zasady wszystkich ciągnie do cywilizacji a mnie do świata roślin i zwierząt. z niedostateczną ilością stworzeń zwanych człowiekami.
to plan długofalowy. Młodsza ma 14 lat za chwilę a mnie edukacja jeszcze zajmie odrobinę czasu.
Mam tylko skończone liceum i jakieś tam dwuletnie studium ekonomiczne. To za mało by w moim wieku z doświadczeniem, któremu sobie nie ujmuję, ziścić własne plany. Powoli z uporem wewnętrznym idę do przodu. Uda mi się, bo wierzę w siebie. Nic na hura, nic na siłę...
Jestem sama a nie ukrywam, że brakuje mi wsparcia osoby i nie ukrywam, że chodzi o mężczyznę. Jestem kobietą z jakąś namiastką emocji. Chciałabym je dzielić z kimś. Myślę jednak, że nie jestem jeszcze na to  gotowa.

Ba-Cha napisał/a:

http://fotozrzut.pl/zdjecia/23ffba10ca.jpg

BaChasiu, ale o co chodzi tutaj?

Na koniec słów kilka do dżdżo
Obejrzałam wczoraj film o tej czarnej panterze z wykładów Anny. Popłakałam się... Ze szczęścia. Jeszcze nigdy nie czułam się tak spokojnie ze sobą. Bo wiem, że jednak wbrew wszystkiemu co ze mną próbowano zrobić nie jestem szalona. Potwierdził to zresztą psychiatra sądowy, do którego zaciągnął mnie były węsząc wówczas w tym swoje interesy ( i tu wspomnę o Temidzie - kobiecie z opaska na oczach - wielu uważa, że sprawiedliwość jest ślepa a ja twierdzę, że ta opaska pomaga jej w tym by nie słyszeć fałszywych podpowiedzi i skupić się na celu).
Swego czasu sądziłam, że jestem rąbnięta skoro mówię do mrówki w lesie, do żuczka, którego omijałam na dukcie leśnym, do pająków w domu... Rety, ja do tej pory gadam z roślinami w moim mieszkaniu...

Przypomniał mi się mój Merlin (szczur). Przygarnęłam go bo mógł pójść do mnie albo wrócić do sklepu. Zamieszkał ze mną w pustym domu. Oboje odrzuceni i samotni i ... nieszczęśliwi do granic wytrzymałości.
Przez dwa tygodnie (bo uciekł mi z klatki a ja się go bałam nie znając go, jego myśli...) mieszkał za szafką w kuchni. Zostawiałam mu jedzenie i wodę w otwartej klatce by nocą czując się bezpieczny mógł zaspokoić swoje pragnienie i nasycić się.

Pewnej nocy zbudził mnie huk. Sądziłam, że okno w kuchni wreszcie wypadło z futryn (bo jest w takim stanie oto). Zerwałam się z łóżka z na prawie w pół zamkniętymi oczami i pognałam do kuchni. Merlin siedział na krześle skulony ze strachu (podejrzewam, że był przerażony równie mocno jak ja) a na podłodze leżał ziemniak. Wówczas nie miałam obaw czy mnie ugryzie. Nie myślałam o tym. Wzięłam go w dłonie i przytuliłam do siebie. I powtórzyłam co zawsze mu mówiłam: nie zrobię tobie krzywdy, dlaczego mi nie wierzysz... Ta noc była przełomem w naszych relacjach. Zamieszkał w klatce, która zawsze gdy byłam w domu była otwarta. z czasem, gdy dziewczynki ze mną zamieszkały i  do nich się przekonał. Czasem nawet, gdy siedziałyśmy wszystkie w kuchni wychodził na spacer smile Łaził sobie lawirując pomiędzy naszymi stopami. Dla kogoś taki obraz może być obrzydliwy, ale mnie radował. Wiedziałam, że w tedy jesteśmy rodziną - stadem...
Gdy zbliżał się kres jego życia czułam, że uchodzi ze mnie jakaś cząstka. Nie godziłam się z tym. Ale dzięki Umieram, dziewczynie, którą poznałam tu na forum potrafiłam si z nim pożegnać... Bolało... mocno...
Nie umiem rozstawać się z tymi, na których mi zależy...

Zobacz podobne tematy :

48,557

Sponi napisał/a:

Będę potrzebowała pomocy w sprawie zaliczenia niemieckiego. Mogę liczyć na Twoją pomoc?

Hmmm...nie,żebym się migała, ale nie jestem tu na stałe (pracuję tu "okresowo", ze tak to nazwę)   i mój niemiecki nie jest perfekt.
Więcej mówię niż piszę (po niemiecku).

48,558

Przywituję się a wami smile 
Sponi pasuje mi do Cię cyt; “Istnieję dla tych, dla których istnieję ”   
miłego tygodnia smile

48,559

Spo smile spokojność powiadasz....to bardzo dobrze, pewnie dzieci też to wyczuwają i otula je to...bardzo mi właśnie na tym zależało, by nasze życie toczyło się bez nerwówki..dawało siłę
smile
Jestem od dzisiaj na urlopie smile odpocznę psychicznie..podrasuję akumulatorki smile
Jeszcze trochę poleniuchuję dzisiaj smile a potem...taraaaa elewacjaaa i wiem, że jestem porąbana, ale już mi się na tą robotę japa śmieje

48,560

Dzień dobry wszystkim smile Zostawiam uśmiechy smile smile
Sponi - tak myślałem, że film przyda się Tobie, ze znajdziesz w nim coś dla siebie smile
Siedempiątko tajemnicza a kuferek miałaś na weselu? smile
Taki dzisiaj poniedziałek, czyli luzik... do piątku daleko, więc chyba jest dobrze smile
Ba-Cha no tak, to był trochę instruktażowy filmik do piosenki, ale z drugiej strony nie pokazywał niczego, czego byśmy tu wszyscy nie znali, prawda? wink Samo dobre smile
Takasobiemamuśka - nie wiedziałem, że jesteś zrażona do facetów a pamiętam, że na początku próbowałem Cię wciągać w żartobliwą wymianę słów. Chyba za bardzo jestem bezpośredni i nieprzewidujący. W tzw. realu za to jest na odwrót. Jestem chodzącą ostrożnością... Mam nadzieję, że nie uraziłem Ciebie.
Mystique wspominałaś coś o dołkach... to coś w rodzaju terroru duszowego jak w załączniku?

48,561

Witam z dolnego śląska ,cieplutko słonecznie -pozdrawiam W
                                                                                 S
                                                                                    Z
                                                                                        Y
                                                                                             S
                                                                                                  T
                                                                                                       K
                                                                                                             I
                                                                                                                   C
                                                                                                                        H

48,562 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-07-04 15:36:56)

Sponi napitalasz siEEEE czy nie widzisz "ptaszka " hiii

Dżodżo a już myślałam ,że się wypisałeś z cafejki ?? smile

a gdzie Taki ?????  ...wcieło go smile

http://fotozrzut.pl/zdjecia/d4da014889.jpg

http://fotozrzut.pl/zdjecia/31429870a4.jpg
                                                                                            http://fotozrzut.pl/zdjecia/53a72bed09.gif

48,563 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-07-04 16:47:27)

Dzię dobry smile

Bardzo przepraszam za absencję, ale straszliwie zajęty weekend miałam. Dokarmiałam się duchowo smile

Dżodżo -> Mój były szef mnie nie wykończy ponieważ nie zasługuje na to, żebym poświęcała mu swój cenny czas.

Dzisiaj jakoś próbuję dojść do siebie po trzech ostatnich dniach. Wczoraj byłam już tak zmęczona, że w sklepie wypadł mi z ręki duży słoik miodu i roztrzaskał się o podłogę. Jeszcze po drodze do domu zaczęłam płakać nad tym słoikiem no i się zaczęło. Ruszyła lawina. Wypłakiwałam z siebie cały stres dopóki nie padłam ze zmęczenia. Dzisiaj jeszcze trochę odsypiam, chociaż o tej porze warto już się ogarnąć i coś do jedzenia zrobić nie? Parówki jakieś, czy coś? big_smile

http://podpiszobrazek.pl/upload/060917dfb462bba156280de32083236b8127.jpg

48,564

Dżdżownick smile ależ skąd, w żaden sposób mnie nie uraziłeś, sympatyczny z Ciebie człowiek, uważasz na każde słowo, by nieopatrznie nie sprawić nikomu przykrości, lubię Cię czytać, lubię czytać co u kogo się dzieje, trzymam kciuki smile...ale raczej melduję się na kawki,skrobnę cosik o dzieciach i remoncie...odwykłam od konwersacji...poczucie humoru...oki, ale z poślizgiem...no i tak to wychodzi.. smile

48,565

Sponi napisał/a:

Wiedziałam, że w tedy jesteśmy rodziną - stadem...
Gdy zbliżał się kres jego życia czułam, że uchodzi ze mnie jakaś cząstka. Nie godziłam się z tym. Ale dzięki Umieram, dziewczynie, którą poznałam tu na forum potrafiłam si z nim pożegnać... Bolało... mocno...
Nie umiem rozstawać się z tymi, na których mi zależy...

Nie jesteś szalona... Mam wrażenie, że bardzo Ciebie rozumiem. Znajdę też słowa tej dziewczyny, która Ci pomogła. Jakoś tak mnie ciągnie, by je poznać...

Ba-Cha napisał/a:

Dżodżo a już myślałam ,że się wypisałeś z cafejki ?? smile

Ależ skąd smile Lubię caffki i żarciki... n przykład chyba wprowadzę w domu oszczędność papieru smile

ale raczej melduję się na kawki,skrobnę cosik o dzieciach i remoncie...odwykłam od konwersacji... smile

no właśnie... ja też na kawki lubię się załapywać... z konwersacją też miewam problemy, więc mamy kilka wspólnych przypadłości smile

Kamoa napisał/a:

,  jak widziałam włochów  to aż  w oczach  kurwiki miałam  big_smile

Kamoa - to może Ty zdekoncentrowałaś tego Zazę, że tak drobił nóżkami wink

Ann - wino, powiadasz... wink Lubię wino, a Ty?

48,566

Sponi masz rację z tym co piszesz,ale mało piszę też przez to,że u mnie w domu +5 osób, w tym trójka rozbrykanych aniołków z różkami.Z moją Majka to wiekowo:4,7,8,10lat.Normalnie ciszy nie zaznasz.

48,567

dżdżownick napisał/a:

Ann - wino, powiadasz... wink Lubię wino, a Ty?

Przecież wiesz, że lubię.

48,568 Ostatnio edytowany przez taki-taki (2016-07-04 22:09:23)

Czesc wszystkim na cudownym poczatku tygodnia, cziesze sie na ten tydzien. (Podobno jaki poniedzialek taka reszta t.)

sponi napisaua
poradź mi tj podaj instrukcje łopatologicznie co zrobić z pięcioma litrami spirytusu.

moze ja bym zaproponowal nalewki prozdrowotne smile z czeremchy lub głogu wada tych nalewek (trza samemu zbierac owoce, chyba dopiero w sierpniu sad. Sponi musze cie niestety zasmucić czy rozczerować, jesteś calkiem normalna. Wszyscy mamy jakies dziwne przyzwyczajenia i nie tylko jedno.

Dżdżownik luzik luzik big_smile

Bulinko życze ci powodzenia w walce niech zwycieży jasna strona mocy wink
a wszystkim zycze nie ograniczonego pałera big_smile na tydzien cały smile

48,569

Witam
Sponi naleweczki z aronii z malin na zimę  jak znalazł,ja mam- super i bardzo rozgrzewają,kukułki mozna zrobić,advokata no co tylko dusza zapragnie ,a jak nie to dawaj do mnie ja wykorzystam hi hi ,a w ogóle to moze sobie stać przecież szkłem nie przejdzie no nie...
Idę spać jeju zasiedziałam się a rano wstaję jak co dzień big_smile  Dobranoc

48,570

wstawać rano już ! gdzie kawa ! słońce do doupek świeci a Wy leżycie ! bierzcie ze mnie przykład,  jaki zemnie ranny ptaszek , skowroneczek  ! big_smile big_smile
czekam na  jajeczka z boczkiem ....

48,571 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-07-05 06:36:12)

...bry wtorkowo

caffe zapodaje
                                            http://fotozrzut.pl/zdjecia/07a1438f9b.gif

Dżodżo - hiiiiiii ale z Ciebie flirciarz ...   i fajnie lol

http://fotozrzut.pl/zdjecia/b9e1784d4f.jpg

http://fotozrzut.pl/zdjecia/51c0ac5636.jpg

i najlepsza wklejka

http://fotozrzut.pl/zdjecia/3880c4afee.jpg

pozdrawiam WSZYSTKICH .... lol

Kamoa witaj ..... zmykam na śniadano ....
jajecznica ????? lol tj. dobry pomysł .... lol

48,572

Kamoa napisał/a:

wstawać rano już ! gdzie kawa ! słońce do doupek świeci a Wy leżycie !

A mnie dziś rano chłód doopę przetrzepał http://emots.yetihehe.com/1/buziak.gif

Córka zdała maturę http://emots.yetihehe.com/1/hura.gif

Zajrzę później. Z łóżka się muzę sturlać póki co http://emots.yetihehe.com/1/haha.gif

Się na bóstwo zrobię co by nikogo nie straszyć http://emots.yetihehe.com/1/mruga.gif

48,573

Pogratuluj córce Sponi.Jakie plany teraz ma?
Ja do pracy.Mam teraz dobrze,bo chałupę siostra ogarnia i obiady gotuje,a Majka ma towarzystwo.
Miłego dnia wszystkim.

48,574

Dosiadam z kawą.

Gratulacje dla córy Sponi smile Ach... kiedy to było...
Zazdroszczę Wam tej pracy. Chciałabym cieszyć się wolnym (od wczoraj jestem na zwolnieniu), ale kurcze jakoś nie mogę. Wiem, że nie powinnam się zamartwiać, że wszystko przecież się dobrze ułoży, że ciężko znaleźć pracę w okresie urlopowym, ale muszę znaleźć jakieś sensowne zajęcie bo oszaleję. Nie jestem kobietą domową, więc pranie, sprzątanie i gotowanie nie spędzają mi snu z powiek.
Dzisiaj mam gości. Przyjedzie moja przyjaciółka ze swoim facetem i najmłodszym dzieckiem (rok). Na jej wizytę się cieszę, dziecko urocze, ale facet mi podpadł solidnie i na dodatek z charakteru jest jak baba. Zobowiązał się do ważnej sprawy, a jak zwątpiłam czy sobie poradzi to zerwał kontakt i udawał, że się nie urodził. No dupek straszny. A teraz nie wiem jak się zachować: czy gnojkowi wygarnąć, czy udawać, że nic się nie stało i zwyczajnie o nic więcej w życiu nie prosić.

48,575 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-07-05 09:30:49)

bulinka_1969 napisał/a:

Pogratuluj córce Sponi.Jakie plany teraz ma?
Ja do pracy.Mam teraz dobrze,bo chałupę siostra ogarnia i obiady gotuje,a Majka ma towarzystwo.
Miłego dnia wszystkim.

Bulinko, z jej planami niewiadoma. Myślała o psychologii, ale znając jej charakter w tej materii zanudzi się. Jest z tych, których ograniczenia są jak powróz przepleciony na nadgarstkach i kostkach u stóp.

Nie jest ważne co zrobi. Na razie jest na etapie chlipania wolności. To ona sama winna podjąć decyzje co z sobą zrobi. Najważniejsze jest to, że ma furtkę. Do przyszłości. Kiedy włoży weń klucz - jej decyzja...
Ja się cieszę smile

A właśnie smile egzamin z niedzieli zaliczony smile Wprawdzie na 3+, ale kiedy zobaczyłam na liście, że z 39 osób nie zaliczyło 25 osób uznałam, że nieźle sobie poradziłam i to mój kolejny sukces jest smile
Jeszcze tylko niemiecki (pikobello to big_smile ) i szukanie sędziego do wpisu z prawa cywilnego  i już mam wakacje smile

Cieszę się na siebie. Na moje maleńkie kroczki. Na radość i rozmyślania o sobie. Na wnioski, do których dochodzę na własny temat. Na to, że jestem i byłam nieidealna. Na to, że przyjmuję te fakty do siebie z pokorą. Bo świat się przez to  nie zawalił.
Kiedy przypomnę sobie to uczucie, kiedy nie chciało mi się żyć...

http://www.temysli.pl/upload/images/medium/2015/02/0_0_0_2005724330.jpg

I wiem, że to niebywale trudny proces, bo najcięższe walki toczy się z samym sobą. Wypróbowane przeze mnie smile

48,576

Dosiadam do kawy smile

48,577

Bry bry miłego wszystkim,

48,578

Wpadam na chwilę i wypadam.

Nie ma nic lepszego na smęty niż zakupy. Zaraz wyruszam.

Miłego dnia wszystkim smile

48,579

Mystique71 napisał/a:
Basia1973 napisał/a:

znamy kolesia co ukradł ale musze udowodnić

Skąd pewność,że to on ukradł? Chwalił się komuś? Widział go ktoś?  Jako dowód mogą więc wystarczyć zeznania tych osób.

Żona wyrzuciła Go z domu ,nie miał co jeść pić,kręcił się w tych rejonach,
Właśnie dostałam telefon ze znalazł sie telewizor,wiatrówka,przyznał się tylko do tych rzeczy i do opróżnienia wszystkiego z lodówki,a pilarka i tuner twierdzi ze nie ukradł.Myślę że i to też sie znajdzie bo kolega drugi musiał juz gdzieś upchnąć
Jednak policja coś robi w tej Polsce,cieszę się bardzo ,kamerki już mam aby tylko zamontować,
Miłego popołudnia

48,580

Hejka kochani smile

Spo> może pisałaś ale ... albo przeoczyłam albo mnie tu jeszcze nie było wink . W każdym razie dzięki za obszerne wyjaśnienia i muszę przyznać, ze mnie zawstydziłaś. Ja tez wiele bym chciała ale nie uczyć!!!! Mam tylko średnie techniczne i nawet kurs mnie przyprawia o ból głowy (i to wcale nie przenośnia),  a co dopiero studia.  Chciałabym znaleźć spokojną lekką pracę, bez mega stresu jaki mam, bez presji czasowej i wcale mi nie zależy na wyścigu szczurów (awanse i rozwój) ... jeszcze 10 lat temu chciałam ale już nie teraz. Teraz tylko cisza, monotonia i rutyna... czyli święty spokój wink . reszta mnie nie obchodzi w sferze zawodowej i trochę mi wstyd... ale tylko trochę bo ja tak naprawdę lubię swój leniwy, błogi stan http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif .
Ale nieważne ja... ważne, że Ty się porwałaś na takie coś. Gratulacje i podziw z mojej strony big_smile .

Dżdżo> a Ciebie tez podziwiam za spostrzegawczość i pamięć wink . Ja nie pamiętam o czym dziewczyny pisały 3 dni temu, a ty o starym kuferku pamiętasz?  Szacun chłopie! Jednak nie jesteś z informacjami na czasie. Zniknąłeś na chwilę więc nie wiesz, ze weszłam przypadkiem do pewnego sklepu, ot tak z nudów i odchodząc rzuciła mi się w oczy cud torebeczka, taka jakiej szukałam wcześniej. Kupiłam i mam i  tę właśnie wzięłam na wesele big_smile . Łot i cała historia wink .

A mnie kolano stale dokucza, za 10 dni wyjeżdżam w góry a tu taka poweselna pamiątka... hmmm. Owijam elastycznym, staram się mniej chodzić, nie ruszać nogą ale czy to wystarczy? Retoryczne pytanie, tak sobie bełkoczę pod nosem http://emotikona.pl/emotikony/pic/niewiem.gif .

Ja sobie teraz zakładam słuchawki, posłucham muzyki popijając herbatę zieloną i mam relaks przed jutrzejszym kolejnym stresowym dniem.
Udanego popołudnia wszystkim życzę i podaje podwieczorek wink .

http://s10.postimg.org/5yxyhr2jt/kola_na_popo_udnie_zmniejszo.jpg

48,581 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-07-05 18:16:31)

Dzień dobry smile

Dosiadam do kawki. Już niezbyt ciepła, ale kto późno przychodzi sam sobie szkodzi smile Ba-Cha, puszczam do Ciebie oczko za Twoją fajność wink

Dołączam do gratulacji dla córki Sponi smile

Ann - ja udawałbym, że nic się nie stało i o nic już człowieka nie prosił, ale jeśli masz inny temperament i wolisz wygarnąć to... Zresztą i tak pewnie już za późno na komentarz, pewnie już przyjechali i sprawa poszła swoim tokiem... W każdym razie, wbrew przeciwnościom życzę udanego dnia i wieczoru smile

Mystique - i udało Ci się coś fajnego kupić?

75 - wiedziałem, że do Ciebie też mi blisko. Spokój, monotonia, minimalizm i nieprzejmowanie się karierą... to jest właśnie to, co lubię u siebie. Może w Twoim przypadku minimalizm będzie nieodpowiednim słowem, ale może jakoś bliskim.
Fajnie, że udało Ci się znaleźć podobającą się torebkę smile A kolano... mógłbym może jakoś rozmasować (że tak wejdę w schemat flirciarza wink ) ale może okłady też zadziałają smile Oby.

O.K. Na masaż nie mamy szans, ale może spodoba Ci się porcja muzyki dla duszy wink

48,582 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-07-05 18:49:34)

dżdżownick napisał/a:

Mystique - i udało Ci się coś fajnego kupić?

Buty  smile smile smile

Wczoraj za to "poszalałam" w Primarku. Trochę ciuchów z myślą o wrześniowym urlopie...
Chciałabym jeszcze kupić sobie sukienkę, ale jako że filigranową kobiałką nie jestem, mam z tym problem roll
Muszę jeszcze i strój kąpielowy zakupić  roll

Sponi Gratulacje i dla córki i dla Ciebie smile
Ja też w późnym wieku (sorki) dalej się kształciłam, jednak moje wyjazdy uniemożliwiły mi ukończenie...Może kiedyś wrócę do tego....

48,583 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-07-05 19:07:37)

Dżdżo> minimalizm to dobre słowo i tez do mnie pasuje.
W muzykę trafiłeś... poznaję dobrą muzykę po tym, że zamykając oczy i wczuwając się w dźwięki czuję dreszcze, słyszę bicie serca i szybszy oddech... jak to się nazywa(?) podniecenie/ekscytacja(?) wink .

http://s.zlotemysli.pl/000/002/102/minimalizm_plakat_motywacyjny_maly.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/91/91/6c/91916cfd66bbca61f86930e4eb3c4c9b.jpg

A co tam... dopieszczę sie troszkę komplementami wink .

48,584 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-07-05 19:39:33)

tajemnicza75 napisał/a:

A co tam... dopieszczę sie troszkę komplementami wink .

Dodam jeszcze- dla Ciebie i pozostałych pań:

http://o2.fbl.pl/w1024/o5/201211/17/136603829.jpg

oraz dla pań dla panów:

http://www.funny.pl/images/items/e05c7ba4e087beea9410929698dc41a6.jpg

48,585

tajemnicza75 napisał/a:

jak to się nazywa(?) podniecenie/ekscytacja(?) wink .

fruwanie? ja to nazywam fruwaniem smile Muzyka jest dla mnie bardzo ważna.
Dobrze, że sama uraczyłaś się komplementami, bo trochę mi głupio z powodu tej flirciarskiej przypadłości. Fajnie tak sobie pogadać, ale to ostatecznie jest... hm... jak to nazwać?
E... nie ważne.

Mystique, na pewno ślicznie wyglądasz w tych butach smile
Ja też edukowałem się późno. Średnią szkołę "robiłem" po wojsku, w trakcie pracy.  Tak bywa smile

48,586

hej częstuję arbuzem ,  uwaga moczopednyhttp://www.stylistka.pl/img/artykul/4535/arbuz-koi-pragnienie-pielegnuje-skore_40393_5.jpg

ludziska ja to całkiem z innej beczki jestem , bardziej rockowa , zawsze i wszędzie inaczej , uczyć mi się nie chciało tylko średnie  ,  doszkalam sie co jakiś czas
kursami praktycznymi  wink  miuzik im więcej basów tym bliżej mi nieba
  pamietacie jak pisałam o koleżance która to ma parcie na miłość i związek , ja ją powstrzymywałam i próbowałam " walnąć w łebek" by się nie angażowała nazbyt ?
stan na dzień dzisiejszy jest taki , bez pracy , bez miłości  i wykorzystana ,   jest etap - denny dół sad

48,587

dżdżownick napisał/a:

Mystique, na pewno ślicznie wyglądasz w tych butach smile

Wiesz, jak skomplementować kobietę wink  Nieskromnie muszę przyznać Ci rację wink

dżdżownick napisał/a:

Ja też edukowałem się późno. Średnią szkołę "robiłem" po wojsku, w trakcie pracy.  Tak bywa smile

Ja szkołę średnią robiłam w normalnym terminie, jednak na maturze skończyłam wtedy edukację hmm  Zostałam ze średnim, po LO, czyli w zasadzie z niczym.

P.S. Wtrącę się do Waszej dyskusji "winnej". Też lubię wina, zwłaszcza włoskie czerwone  wytrawne , najbardziej te z Piemontu.

48,588

Kamoa napisał/a:

hej częstuję arbuzem

Chętnie się poczęstuję. Uwielbiam arbuza smile

Jak wstawia się tu muzykę?

48,589

S
  k
   r
    ę
     c
      a
        m

szafę http://emots.yetihehe.com/1/kwadr.gif Basiu Myślałaś, że nie zauważyłam Ciebie  Cwaniaro http://emots.yetihehe.com/1/buziak.gif

W tempie tej muzy to ja nie wiem kiedy skończę http://emots.yetihehe.com/1/buziak.gif

Podejrzyj sobie ścieżkę Mycho smile

48,590

Kamoa napisał/a:

pamietacie jak pisałam o koleżance która to ma parcie na miłość i związek , ja ją powstrzymywałam i próbowałam " walnąć w łebek" by się nie angażowała nazbyt ?
stan na dzień dzisiejszy jest taki , bez pracy , bez miłości  i wykorzystana ,   jest etap - denny dół sad

A słyszałaś Kochanie, żeby chore drzewo dawało zdrowe owoce? Może czasem trzeba wpaść w dół, żeby dostrzec co korzeniom jest ?

Dawajcie wino.
Chust z szafą http://emots.yetihehe.com/1/zawstydzony.gif

48,591 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-07-05 20:57:19)

Spo masz rację z tym drzewem  , tylko drzewka można zaszczepić  wink  starych nie ,  ale przycinać zawsze  albo wyciąć  ( moje zboczenie zawodowe big_smile }

48,592

Kamoa napisał/a:

Spo masz rację z tym drzewem  , tylko drzewka można zaszczepić  wink  starych nie ,  ale przycinać zawsze  albo wyciąć  ( moje zboczenie zawodowe big_smile }

To chciała zaszczepić do chorego smile
Można je też wyleczyć.

Mam wkrętarkę od sąsiada big_smile i lampkę wina big_smile czerwone mniam mniam big_smile wytrawne oczywista big_smile

48,593

http://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2015/09/dobranoc_kochani_2015-09-26_22-30-48.jpg

48,594 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-07-06 00:59:52)

Mam wrażenie że mnie nie lubicie....hhmmm mylę sie??

http://images78.fotosik.pl/730/03a059f5b8cbda1cmed.jpg

48,595 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-07-06 02:22:59)

Mylisz się Basiu smile Ja na przykład lubię tu wszystkich smile
A wiesz że zdarzyło mi się dumać, czy mnie nie lubisz, gdy nie odpowiedziałaś skąd Ty jesteś? Pomyślałem: woli fircyka trzymać na dystans smile Za to na kawę załapię się pierwszy.

48,596

Łoj ..bardzo się mylisz Basia smile
Rzadko włączam się w rozmowy, ale nie ma dydy..lubię Cię smile
Druga kawuś moja...i po silnikach.

48,597

hey Mamuśka .... doberek WSZYSTKIM  ....

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9f6deaefa9.gif

Sponi a tak się bałaś tej matury i narzekałaś ,że córcia się nie uczy ....
i po ptOOOkach ....  gratki ...

trójeczka też ocena .... smile  pewnie i tak średnią nadgonisz ... 

Basia nie przesadzaj .....  lol  wiem o co Ci chodzi ... lol
napiszesz posta - i nie ma żadnej riposty ....  ojjj nie raz nie dwa tak mam ... smile smile
zapewniam Cię ,że WSZYSCY aktualnie piszący czytają wszystkie posty smile
przynajmniej ja tak robię zawsze lol

Dżodżo dzięki za oczko lol lol
flirciarzu jeden Ti ....   

http://fotozrzut.pl/zdjecia/d08b871dac.jpg

miłego spokojnego dnia WSZYSTKIM .... lol

acha ... kawka naoczna
                                       http://fotozrzut.pl/zdjecia/066200706c.png

48,598

Dzień dobry się z Wami.

Na wolne przeciąganie się przed wstaniem (jeśli ktoś jeszcze w łóżku...)

A to tak na wszelki wypadek:

http://www.temysli.pl/upload/images/large/2014/06/0_0_0_658038624.jpg

48,599 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-07-06 07:20:33)

Hej Bachaś smile Mystic smile
Coś w tym jest...co jakiś czas ktoś przycicha i wycofuje się z pisania, albo ma odczucie, że jest ignorowany...
W rozmowie twarzą w twarz widać zainteresowanie odbiorcy...tutaj tego wszystkiego brak...ani werbalnie ni ma...ani niewerbalnie ni ma..
Chciałam od rana pobujać się po rusztowaniu, a tu piździ....w nocy przekulała się spora burza, nazwalało gałęzi i chyba jeszcze się nie pożegnała, bo wiatr kotłuje jeszcze...brrrr...aż się nie chce z domu wychodzić.

48,600 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-07-06 07:27:53)

Basia1973 napisał/a:

Mam wrażenie że mnie nie lubicie...

Ja od samego początku mam takie wrażenie w związku z moją osobą wink big_smile

Wprosiłam się tutaj, wparowałam w towarzystwo...wczoraj nawet wino usiłowałam przemycić wink

Wy się już dobrze znacie, ja dopiero poznaję...

Widzę, że każdy tu pisze kiedy ma czas i co mu wpadnie do głowy...nie jest to taka "typowa" wymiana zdań..odpowiedź na pytanie, ale myślę, że właśnie, jak napisała Ba-Cha, wszystkie posty są czytane....

Basiu1973- imienniczko moja...ja Cię lubię (choć Cię nie znam wink  )...ja wszystkich lubię wink

Hej Mamuśko smile

48,601 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-07-06 08:26:52)

Cześć wam smile
różnica jest miedzy realem a wirtualem ,  mają tu dziewczyny bogatą pisownię co nie znaczy że słaby zasób słów w pisaniu nie przedkłada się w gadaniu na żywca ,
  ale było by kolorowo wink  ja potrafię  dobrze  rachunki  pisać , nawet w obcym jezyku smile
  wszystkie Was lubię czytać , rano do kawy poranna prasa to netki

48,602 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-07-06 10:02:19)

Cześć Towarzystwo smile

Baśka -> Mnie też często gęsto nikt nie odpowiada, ale i ja często nie odpowiadam. To nie znaczy, że nie czytam. Widzisz ile osób się uaktywniło jak zaczęłaś lamentować? Nie marudź, bo nie masz racji akurat. big_smile

Pochłonęła mnie książka. Zaczęłam wczoraj wieczorem i jestem już w połowie.
http://www.film.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/claire_berman/dzien_w_ktorym_umilkly_glosy/okladka-200.jpg

Jak skończę to się odezwę smile

Dobrego dnia.

48,603

Basia1973 napisał/a:

Mam wrażenie że mnie nie lubicie....hhmmm mylę sie??

Akurat tak sobie o Tobie pomyślałam. Że takie myśli krążą po Twojej ślicznej główce http://emots.yetihehe.com/1/usmiech.gif Oh Ty Głuptasku

Mnie też nie zawsze odpowiadają Dziewczęta. Na początku w ten sam sposób odbierałam brak reakcji kogokolwiek na moje wpisy. Potrzebowałam akceptacji. Teraz jest z goła inaczej.

W rozmowie twarzą w twarz widać zainteresowanie odbiorcy...tutaj tego wszystkiego brak..kotłuje jeszcze...

Po pierwsze od czego mamy wyobraźnię? Ja Was wszystkich widzę. Jeszcze nie rozpracowałam Takiego, ale to kwestia czasu smile
Jestem na końcówce książki "Mowa ciała". nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam rozpoczynając z nią przygodę. W kontaktach bezpośrednich za dużo widzę.
I nie zawsze naoczne reakcje - ruchy ciała, spojrzenie, gesty świadczą o zainteresowaniu nasza osobą.

Mystique71 napisał/a:
Basia1973 napisał/a:

Mam wrażenie że mnie nie lubicie...

Ja od samego początku mam takie wrażenie w związku z moją osobą wink big_smile

Wprosiłam się tutaj, wparowałam w towarzystwo...wczoraj nawet wino usiłowałam przemycić wink

Wy się już dobrze znacie, ja dopiero poznaję...

No nie wytrzymam http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif
Trzymajcie mnie bo nie ręczę za siebie http://emots.yetihehe.com/2/hahaha.gif

annakomnena7 napisał/a:

Pochłonęła mnie książka. Zaczęłam wczoraj wieczorem i jestem już w połowie.
http://www.film.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/claire_berman/dzien_w_ktorym_umilkly_glosy/okladka-200.jpg

O, to ja tez mam schizofrenię http://emots.yetihehe.com/2/chytry.gif Smacznego http://emots.yetihehe.com/1/mniam.gif

48,604

To może ja z innej beczki:
Czytam Was wszystkie.Czasem mam takie dni,że czytam i nie wiem co czytam,czasem nie mam czasu odpowiadać, najczęściej piszę z komórki i nie mogę przypomnieć sobie co kto pisał jak jest dużo postów, a czasem nie mam weny do pisania.Dlatego rzadko odpowiadam na wszystkie wpisy.Jednak wszystkie Wasze posty są dla mnie jednakowo ważne. Tak sobie to też tłumaczę jak Wy nie odpowiadacie na moje wpisy.

48,605

CZeść kochani

Bulinka idealnie ujęła to co zamierzałam napisać.
Sama miałam z początku wrażenie, że nie wszyscy mnie tu akceptują. Nie wiem dlaczego ale najbardziej odbierałam to od Meg (na marginesie, długo się nie odzywa, wie ktoś co u niej?). Potem dołączyła Anna i to samo odczucie miałam z jej strony. Teraz już się nie przejmuję... przywykłam, że tu każdy pisze co mu w duszy gra i czasem nie odpowiada, nawet czasem chciałabym aby nikt nie odpowiadał... a rozpowiadacie się wink . Ja też czytam wszystkie posty ale czasem dość pobieżnie z braku czasu i z tegoż samego powodu myślę sobie czasem "odpisze jej później" a tego już nie zrobię wink . Ot i cała historia.
Tak więc Basiu nie farmazol głupot każdy tu jest akceptowany i lubiany- Ty także.
Aby nie zanudzać dodam tylko od siebie, że z w.w. powodów staram sie za każdym razem pozdrowić absolutnie wszystkich i wszystkich bez wyjątku, każdego z osobna i wszystkich razem itp itd big_smile .

A to dla wszystkich.... tak dla pewności:

http://ka.mojakarteczka.pl/kb/1/2/12510.png
http://4.bp.blogspot.com/-bg07htk24GY/VSqqk0nLFBI/AAAAAAAAAFU/MWJFc5_93kc/s1600/20.jpg

48,606

Czesc to chyba ten moment w którym chyba musze sie uruchomić hehehe.

Tekst zostal napisany w miare logicznie, wiec nie posiada podteksu, ponieważ jestem na dzien dzsiejszy zblokowany emocjami.

Sorki wszystkich ktorzy mnie zagadują a ja nie jestem w stanie odpowiedziec. Czasami mie zawodzi pamiec czasem nie jestem w stanie nic napisac innym razem napisze i po moim poscie zapada dluga cisza. Co do waszych postow, sa one dla mnie czytelne.

W normalnym siwecie są rzeczy ktore umykają mojej uwadze, w wirtualu jest jeszcze cięzej sad. Niestety okazuje sie ze to wy macie ten twardszy orzech do zgryzienia prawda sponi? smile Tyle w gesti percepcji.
Mam ogromną nadzieje ze przynajmniej 25% dotrze do was, to co chcialem Wam przekazac, lece do rózanca zeby sie spelnilo wink narazie.

48,607

Taja,Taki...nic dodać,nic ująć.
...a u mnie dalej dom wariatów.

48,608

Witam smile
Też podnoszę dwa paluszki wink
Lubię tu zaglądać,a zaglądam codziennie.
Pozdrawiam Wszystkich i uśmiech zostawiam  smile

48,609 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-07-06 18:27:40)

A ja idę jutro na rozmowę w sprawie pracy. Nie żebym zaraz liczyła na nie wiadomo co, ale miło, że coś się dzieje smile
Oczywiście również WSZYSTKICH pozdrawiam :*

48,610

Kamoa napisał/a:

ludziska ja to całkiem z innej beczki jestem , bardziej rockowa , zawsze i wszędzie inaczej , uczyć mi się nie chciało tylko średnie  ,  doszkalam sie co jakiś czas
kursami praktycznymi  wink  miuzik im więcej basów tym bliżej mi nieba

Wirtuozem gitary basowej był Mick Karn z zespołu Japan. Szkoda, że już nie żyje. W basach lubuje się też P. J. Harvey. No to spróbujmy, może Ci się spodoba. Mick Karn będzie z Peterem Murphy.

P. J. Harvey

A miłość to taka bestia jest sad

Mystique71 napisał/a:

Wiesz, jak skomplementować kobietę wink

Myślę, że jestem w tym słaby... Gdybym Ciebie zobaczył pewnie bym oniemiał wink

...a te Corrs bardzo fajne smile Przypomniałaś mi fajny utwór smile

Basia1973 napisał/a:

http://images78.fotosik.pl/730/03a059f5b8cbda1cmed.jpg

Basiu... skoro tak pochwyciłem kawę od Ciebie, może kiedyś pozwolisz na rewanż w... "realu"? Pierwszy raz spotkałbym kogoś poznanego w necie smile

Ba-Cha - to teraz puszczę drugie wink
P.s.: A co Ty robisz jak Tobie oczko puszcza? Takie inne oczko, nie w głowie?

48,611

Hi...hi...to romansik może będzie.

48,612

Hej
No no ale sobie poczytałam,miło mi ze mnie lubicie troszku he he ja Was też,teraz juz wiem że to było moje odczucie i wiem że każdy jest zalatany,ja sama zresztą też,  nie odpowiadam na posty Wasze,no bo Wy tak "rozmawiacie "między sobą i nie mogę zakumać nie raz o co chodzi.
dżdżownick -nie doczytałam widzisz też że pytałeś mnie skąd jestem,blisko Ciebie na pewno mieszkam w porównaniu do tutejszych znajomych.
Jak wejdziesz na budynek Sky Tower z pewnością zobaczysz moje miasteczko w którym mieszkam,często jestem we Wrocławiu,teraz może już tak nie będę bo syn przeniósł się do Mcdonald tutaj w moim mieście S
Pozdrawiam wszystkich

48,613

dżdżo oczywiście ze mi się podoba , dodała bym Hendrixa , Kinga, Zappa ..... lecz najbardziej lubię  dać  czadu np;

wink
bulinko  no pierwszy netowy  hi...

48,614 Ostatnio edytowany przez taki-taki (2016-07-06 20:11:37)

Annakomnena_7 Nie musisz myśleć Bóg wie co.
Lecz wydaje mi się ze możesz po cichu kibicować swojemu szczęściu smile  W starej pracy pozostawilas ślad ze dobra dziewczyna z Ciebie. Więc liczę że dobro powróci do ciebie z nawiązką.
Bądź czujna smile

48,615

hey kukam wieczornie - no i wyszło na to,że każdy ma podobne odczucia co do cafejki ...
wirtualnie jest inaczej ... tak jak pisały dziewczyny ... nie widzi się rozmówcy ...
nie słyszy tonu wypowiedzi ... 

Dżodżo iiii tam w moim wieku .... nic nie puszcza

no co TY ??? http://fotozrzut.pl/zdjecia/85e682780b.gif

toż ja grzeczna jestem   

http://fotozrzut.pl/zdjecia/21af9da7b5.gif

pozdrawiam WSZYSTKICH   ... miłego wieczoru ....

48,616

taki -> Ależ "Czujna" to moje drugie ja wink

Dobrej nocy Wszystkim...

48,617

......bry wszystkim ....

caffa zapodana

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9c62131d78.jpg
                                                                                                                      zapraszam smile
                                                                                                 http://fotozrzut.pl/zdjecia/0102b91c29.gif

Ann potem napisz jak Ci poszło ??? oki lol

http://fotozrzut.pl/zdjecia/0f08a73c04.gif
                 a co na obiad dziś pichcicie ????

miłutkiego dnia ...

48,618 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-07-07 07:18:47)

Dzień dobry Bachaś, dosiadm do kawki.
Również dobrego dnia wszystkim razem i każdemu z osobna życząc.
Znowu zimnisko..ehhh
Co do obiadu...nie mam weny.

48,619

Dzień dobry się z Wami

http://e-kartki.net.pl/kartki/52/2/d/22936.jpg

48,620

Witajcie kochani ..
Pozdrawiam czwartkowo ....
Smacznej kawusi .
U nas zimno sie zrobiło , wczoraj popadał deszcz .
A ja dzisiaj sie lenie troszku nie poszłam do pielenia

Posty [ 48,556 do 48,620 z 85,596 ]

Strony Poprzednia 1 746 747 748 749 750 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024